PDA

View Full Version : Περί Εφορίας...

atzimpourdakas
14/01/2013, 20:29
Λοιπόν παιδιά,ερώτηση...
Καταρχήν, έχω ένα cbάκι 400, τώρα ψάχνομαι για να αγοράσω ένα εκ των: hornet,gsr,z750,fazer!
Χωρίς να πουλήσω το cbάκι όμως!

Τι παίζει σε αυτήν την περίπτωση με εφορίες και φορολογικές δηλώσεις;
Είμαι 21 και δεν έχω ξανακάνει φορολογική ως τώρα...φέτος θα κάνω λόγο δουλειάς έτσι και αλλιώς...
Δεν έχω κάτι άλλο στο όνομα μου εκτός το cb.
Θα με επιβαρύνει αν έχω 2 μηχανές στο όνομα μου;Ξέρει κανείς τι παίζει;

Anritsu
14/01/2013, 22:02
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι μηχανές δεν δηλώνονται γιατί δεν αποτελούν κανενός είδους τεκμήριο . Έτσι πιστεύω μπορείς να έχεις και 10 άνετα .Τα αυτοκίνητα δηλώνονται υποχρεωτικά .

thanos_s
15/01/2013, 00:51
Τιποτα. ΤΑ τελη να εξοφλεις, και μπορεις να εχεις και 5 :D

Bladerunner
15/01/2013, 08:31
Τα μηχανάκια (προς το παρόν) δεν προσμετρούν στις ετήσιες τεκμαρτές δαπάνες. Δεν είναι τεκμήριο. Τη χρονιά που το αγοράζεις όμως πρέπει να δηλώσεις το ποσό που έδωσες για την αγορά της. Αυτό το ποσό (συν τυχόν άλλα τεκμήρια) αν είναι μικρότερο ή ίσο με τα εισοδήματά σου έχει καλώς. Αν όχι, υπάρχει πρόβλημα.

Edit: Και είμαι απόλυτα σίγουρος για τα παραπάνω!

Sapadak
15/01/2013, 08:43
Αναθεμαμε αν δηλωσα ποτε την αγορα μοτοσακου!!! :rolleyes:

kachius
15/01/2013, 08:49
Ανάθεμάσε με :eek: και μένα :D

McGyver
15/01/2013, 08:50
Τα μηχανάκια (προς το παρόν) δεν προσμετρούν στις ετήσιες τεκμαρτές δαπάνες. Δεν είναι τεκμήριο. Τη χρονιά που το αγοράζεις όμως πρέπει να δηλώσεις το ποσό που έδωσες για την αγορά της. Αυτό το ποσό (συν τυχόν άλλα τεκμήρια) αν είναι μικρότερο ή ίσο με τα εισοδήματά σου έχει καλώς. Αν όχι, υπάρχει πρόβλημα.

Edit: Και είμαι απόλυτα σίγουρος για τα παραπάνω!

Well said...

Ό,τι κι αν ισχύει αυτή τη στιγμή μπορεί να αλλάξει μέχρι το Μάιο του 2014 που θα υποβάλλουμε δήλωση για τη χρήση του 2013.

Translatoras
15/01/2013, 16:42
και μην ξεχνάτε οτι αν τα διατηρείτε με πινακίδες (έστω και ακίνητα) τότε δεν αρκεί το σήμα αλλά θα πρέπει να πληρώνετε και την ασφάλεια για το καθένα.

Κάπου έχει γραφτεί για το σαφάρι των ανασφάλιστων.