PDA

View Full Version : Πώληση ninja250r και μετάβαση σε μηχανή μεγαλύτερου κυβισμού

Verde
28/01/2013, 06:27
Καλημέρα συμφορουμίτες!
Είμαι κάτοχος ενός Ninja250r του 2009 με περίπου 24.000χλμ.
Το έχω από αρχές Σεπτέμβρη και ήταν η πρώτη μηχανή που οδήγησα (μηχανή, όχι σκούτερ, είχα και μία 50αρα βέσπα αρχικά και ένα beverly 300αρι για 2 μηνάκια περίπου:D)(ξέρω ότι θίγω θέμα διαχωρίζοντας τα σκούτερ από τις μηχανές αλλά μην επεκταθείτε :smokin: ).
Ίσως κάποιοι να με θυμούνται καθώς είχα αντιμετωπίσει κάποια προβληματάκια με το ninjaκι, που τελικά λύθηκαν με ένα καινούριο ανορθωτή..

Λοιπόν, νομίζω ότι είναι πλέον πρόσφορο το έδαφος/κατάλληλη η στιγμή/ώριμο το σύκο -όπως θέλετε πείτε το- για να κάνω το επόμενο βήμα.
Το ninja το είχα επιλέξει γιατί ήταν στο όριο του διπλώματος που έχω (33hp).Τώρα όμως, με τα νέα διπλώματα και με την κατηγορία Α2 ανοίγει ο δρόμος για τα 35kw, πράγμα που σημαίνει ότι ένα από τα ...μικρά μου όνειρα, η G 650 GS δηλαδή, έρχεται όλο και πιο κοντά!Ας θέσω λοιπόν τις ερωτήσεις μου:

Καταρχήν όσον αφορά το ninja: Ποια πιστεύετε ότι είναι μία λογική τιμή να το πουλήσω, αλλά όχι και να το "σκοτώσω";Θεωρώ ότι 2.700 συζητήσιμα είναι σχετικά καλά, με όριο να πέσω έως τα 2.500.Επίσης, αν υπάρχει και κανένας που να διαβάζει το θέμα και να ενδιαφέρεται και δη από τον νομό Αχαϊας, come forth and speak!

Και τώρα όσον αφορά το GS,
Σκέλος πρώτο (δίπλωμα & ασφάλεια): Με το δίπλωμα έχω ένα θέμα. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, δεν ξέρει κανείς με σιγουριά εαν μπορώ να αποκτήσω το Α2 χωρίς εξετάσεις!Έχω μιλήσει με σχολές, με το υπουργείο, με τα πάντα και δεν ξέρει κανείς.Το πιθανότερο πάντως είναι να χρειάζεται να δώσω εξετάσεις.Οπότε υπολογίζω γύρω στο 400άρι.Ειδάλλως, η BMW προσφέρει το 650άρι περιορισμένο στα 33hp, έτσι ώστε να καλύπτεται από το δίπλωμα που έχω αυτή τη στιγμή.
Ναι, ξέρετε που το πάω..Να το πάρω περιορισμένο και να του βγάλω τον περιορισμό.
α)κατά πόσον είναι εύκολο να βγει ο περιορισμός;
β)έχει κάνει κανείς κάτι αντίστοιχο;
γ)αν ναι, πόσο μπορεί να κοστίσει;
δ)το κυριότερο.στην απευκταία περίπτωση ατυχήματος, υπάρχει περίπτωση να μη με καλύψει η ασφάλεια;

Σκέλος δεύτερο: Χρηματοδότηση.
Έχω δει ότι η BMW προσφέρει με το 3easy ride τα εξής για το μοντέλο που με ενδιαφέρει:
Τιμή λιανικής : 7.090ε
Προκαταβολή και τελευταία δόση:2.339,70ε
Έξοδα φακέλου: 190ε
3.3% σταθερό επιτόκιο
Συνολικό ποσό: 7.654,76ε
Ενδεικτική δόση:87ε/μήνα.

Έχω το εξής πρόβλημα.Προφανώς για να εγκριθεί χρηματοδότηση, ακόμα και ενός ποσού της τάξεως των 4.750ε, πρέπει να προσκομιστεί εκκαθαριστικό.Εγώ όμως εκκαθαριστικό έχω για το προηγούμενο οικονομικό έτος, όταν ακόμα ΔΕΝ είχα εισόδημα!Πλέον έχω.
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;Έχει πάρει κάποιος μηχανή με χρηματοδότηση από εδώ, χωρίς να έχει δηλωμένο εισόδημα;Η θα πάω και θα φάω ένα μεγαλοπρεπέστατο άκυρο από την τράπεζα όταν επικοινωνήσει μαζί της η BMW?Στην ανάγκη, μπορώ να εμφανίσω λογαριασμό στον οποίο έχω χρήματα τα οποία υπερκαλύπτουν την αξία της μηχανής.(θα μου πείτε πάρε τη μηχανή με μετρητά.αν δεν είχα λόγο να την πάρω με χρηματοδότηση δε θα το έκανα..)

Περι-περιορισμού είχα ρωτήσει και σε άλλο θέμα αλλά το ρώτησα και εδώ να τα έχω όλα συγκεντρωμένα και νοικοκυρεμένα..
Συγγνώμη για το "σεντόνι" :smokin:

spyrakos35
28/01/2013, 07:30
Σχετικά με την τιμή πώλησης.....
η καλύτερη τιμή πώλησης είναι αυτή που θα κάνει το μοτό να "φύγει" και θα αφήσει την τσέπη σου "ικανοποιημένη" - αποψή μου πάντα.....

Σκέλος Α
δξ - δα

Σκέλος Β
- για πες διάρκεια δανείου? (60 μήνες)
- 190 € για έξοδα φακέλου? χα... ούτε τις καλές εποχές για τα στεγαστικά δεν παίρνανε τόσα
- για δώσε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της μπεμβε
- ναι, μάλλον θα φας άκυρο από την τραπεζα

Verde
28/01/2013, 07:36
περί 3easy ride

- 33% Προκαταβολή
- 33 μήνες Διάρκεια δανείου
- 3,3% Επιτόκιο
- 33%Τελευταία μεγάλη δόση
- 3 επιλογές στη λήξη του δανείου
1: Ανταλλαγή
Στη λήξη του δανείου ανταλλάξτε τη μοτοσικλέτα σας με μία καινούρια στον Επίσημο Έμπορο κατόπιν συμφωνίας.
2: Ανανέωση
Ζητήστε αναχρηματοδότηση της τελευταίας μεγάλης δόσης μέχρι και για 36 μήνες.
3: Αγορά
Εξοφλήστε την τελευταία μεγάλη δόση και κάντε δική σας τη μοτοσικλέτα.

Άκυρο έ;Κατάλαβα..Ίσως με χαρτί μισθοδοσίας;Ή με κίνηση λογαριασμού που φαίνεται ότι μπαίνουν λεφτά με εντολή κάθε μήνα;

Sapadak
28/01/2013, 07:39
περί 3easy ride

Άκυρο έ;Κατάλαβα..Ίσως με χαρτί μισθοδοσίας;Ή με κίνηση λογαριασμού που φαίνεται ότι μπαίνουν λεφτά με εντολή κάθε μήνα;

Με βεβαιωση αποδοχων εχει πάρει ο κουμπαρος μου δάνειο, ηταν στην ίδια φάση που είσαι και εσυ τώρα, αλλα αυτό έγινε το 2006.

spyrakos35
28/01/2013, 07:41
περί 3easy ride

μπα, δεν το βλέπω, δύσκολοι καιροί....

δοκίμασε πάντως δεν έχεις κάτι να χάσεις...

ΟΜΩΣ (προσωπική μου άποψη)....

καλύτερα να εκμεταλλευτείς το γεγονός οτι σήμερα πωλούνται αξιολογότατες μεταχειρισμένες σε πολύ νορμάλ τιμές αφενός, και αφετέρου την ύπαρξη μετρητών.... θα σου μείνει και κάτι στην άκρη....

spyrakos35
28/01/2013, 07:51
επανέρχομαι....

το πρόγραμμα της μπεμβέ είναι, όντως, πρωτότυπο..... :evil:

:wave2:

Verde
28/01/2013, 07:51
I see..
Θα περάσω από την αντιπροσωπεία σήμερα η αύριο να ρωτήσω.
Επίσης βρήκα και αυτή http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2116332/ οκ μου φαίνεται και θα εξοικονομήσω και ένα χιλιάρικο..= νέο κράνος-μπουφάν-βενζίνες..

spyrakos35
28/01/2013, 07:54
΄κοίτα και από ιδιώτες

μην βιάζεσαι..... λ7 υπάρχουν....

@ngelos
28/01/2013, 13:06
Είναι λίγο απίθανο να σου εγκρίνουν δάνειο αυτήν την περίοδο,τουλάχιστον όχι χωρίς εγγυητή,"κλειστές καταθέσεις ή κάτι άλλο.
Όπως σου είπε ο Σπύράκος,μην βιάζεσαι.
Και κοίτα και κανένα πιο μεταχειρισμένο.

Verde
29/01/2013, 04:01
Πιθανώς θα πάρω με μετρητά τη μηχανή μεταχειρισμένη, Μάιο.
Just in time για τις καλοκαιρινές βόλτες..Και δε κρατιέμαι, θα γράψει πολλά χλμ το κοντέρ όλο το καλοκαίρι :cool:.
Και μπορεί και να πραγματοποιήσω και τον πρώτο στόχο..Θεσσαλονίκη-σόφια-βελιγράδι-βουδαπέστη-βιέννη και επιστροφή από Ιταλία.
Μεγάλες κουβέντες αλλά ποτέ δε ξέρεις.Όρεξη,τρέλα, λεφτά για βενζίνες να υπάρχουν και όλα γίνονται

spyrakos35
29/01/2013, 04:45
:beer:

άρχισε να την ψάχνεις για εξοπλισμό.... σε κάποιους παίρνει και τρίμηνο να αποφασίσουν για κράνος/μπουφαν.... :smokin:

Verde
29/01/2013, 05:55
Τα πάντα όλα χρειάζομαι..Κανα 1.200αρι υπολογίζω, βάλε και κάτι παραπάνω για βαλίτσες που σίγουρα θα χρειαστώ.
Ευτυχώς δεν είμαι δύσκολος στις επιλογές μου (μπουφάν, παπούτσια κλπ)

spyrakos35
29/01/2013, 07:42
το θέμα είναι να ψάξεις να βρεις την ευκαιρία.....

μπορείς να πάρεις εξοπλισμό με τα μισά λ7 από όσα γράφεις.....

virus
29/01/2013, 17:55
το θεμα τραπεζα απλα το ξεχνας. ουτε "λιγο απιθανο" "λιγο χλωμο" . απλα γιοκ και καπουτονε;)

κινησου στα μεταχειρω και μην βιαζεσαι :)

Verde
29/01/2013, 20:12
Σε 1 μήνα θα έχω και το Α2 το δίπλωμα στα χέρια μου κατά πάσα πιθανότητα.
Όντως, πλέον την έχω αποκλείσει και γω την τράπεζα σαν περίπτωση.
Ή θα σπάσω τον ..κουμπαρά και θα την πάρω καινούρια μετρητά, ή μετά την πώληση του ninja με λίγο σκατοπαξιμάδιασμα θα την πάρω μεταχειρισμένη.(Μάλλον το 2ο,προς μάη-ιούνη)

Πάντως έχω καταλήξει στο ότι θέλω τη μπέμπα, κάτι είναι και αυτό.
Μάλιστα κοίταξα λίγο για εξοπλισμό και όντας νεούδι και ολίγον τι ..χεστάκος στα θέματα ατυχημάτων (έχω χάσει και συγγενικό μου πρόσωπο με δίτροχο), μου γυάλισε το μπουφαν της colori με τον αερόσακο :a05: ..

Και κάτι που επίγει: Μπότες! Έχετε να μου προτείνετε κάποιες συγκεκριμένες;για mixed χρήση και όσο πιο διακριτικές γίνεται;Είναι απαραίτητο να φοράω μποτάκι μου είπε στην εξέταση για να δώσω για το Α2 (μποτάκι θεωρείται, λέει, ό,τι καλύπτει τον αστράγαλο τουλάχιστον.Βέβαια αν είναι έτσι φοράω και του μπάσκετ που τα έχω πρόχειρα..)

Υ.Γ:Φοράω 47 & 1/3 σε stansmith..

p@nos
04/02/2013, 05:46
και γτ δε παιρνεις μια κανονικη μηχανη και θες να παρεις τη μπουρουχα της bmw?