View Full Version : Αλλαγη φλαντζας κυλινδρου
ztakisg16
05/02/2013, 16:15
Καλησπερα!Στο τελευταιο σερβις στο adventure 950 στα 50000 χλμ διαπιστωσαμε καποια λαδια στον κινητηρα!Ο μαστορας-εξουσιοδοτημενος- μου ειπε οτι μαλλον παμε για αλλαγη φλαντζας της βασης του πισω κιλυνδρου με τελικο κοστος τα 800 ευρω!!!Βεβαια θα αλλαχτει και η φλαντζα του μπροστα κιλυνδρου προληπτικα!οπως μου ειπε το κοστος δεν ειναι τοσο της φλαντζας αλλα της εργασιας λογω κατεβασμα κινητηρα κτλ!Εχει συμβει ποτε σε καποιον τετοια βλαβη και αν γνωριζεται σχετικα με το κοστος μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι!
Καλησπερα!Στο τελευταιο σερβις στο adventure 950 στα 50000 χλμ διαπιστωσαμε καποια λαδια στον κινητηρα!Ο μαστορας-εξουσιοδοτημενος- μου ειπε οτι μαλλον παμε για αλλαγη φλαντζας της βασης του πισω κιλυνδρου με τελικο κοστος τα 800 ευρω!!!Βεβαια θα αλλαχτει και η φλαντζα του μπροστα κιλυνδρου προληπτικα!οπως μου ειπε το κοστος δεν ειναι τοσο της φλαντζας αλλα της εργασιας λογω κατεβασμα κινητηρα κτλ!Εχει συμβει ποτε σε καποιον τετοια βλαβη και αν γνωριζεται σχετικα με το κοστος μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι!
Πας σε ένα κατάστημα ΚΤΜ ή παίρνεις ένα τηλέφωνο στον Χελιώτη μοτό που είναι στον νέο κόσμο και του λες τι και πως...Συγκρίνεις τιμές και βγάζεις συμπέρασμα...Αν όμως οι φλάτζες κοστίζουν 150 και σου ζητάει 650 για εργασία θα είσαι τρελός να τα δώσεις..
ztakisg16
06/02/2013, 08:06
Εχω την εντυπωση φιλε μου οτι το κοστος για τις φλαντζες ειναι πιο λιγο ακομα απο 150 ευρω!καποιος που εχει μπει σε αυτη την διαδικασια και γνωριζει κοστος και αποτελεσμα;
Το τηλέφωνο του Χελιώτη είναι. 210 9210933 Νέος Κόσμος. Πάρτον ένα τηλέφωνο και ρώτα τον...Βρες έναν μάστορα σε λογικά πλαίσια....Αυτός που έχεις λογικά θέλει να στα φάει..
GiannisBlessed
07/02/2013, 00:59
και εγω θεωρω οτι ειναι πολυ υψηλο το κοστος.
πλυνε καλα το μοτερ και μετα ψαχνε το καλα για να δεις απο που ερχεται το λαδι.
δεν μπορεις να φανταστεις μερικες φορες τι τρελες διαδρομες ακολουθει το λαδι απο μια διαροη λογο του αερα πχ.
μπορει να μην ειναι απο βαση κυλινδρου και να ειναι κατι πιο απλο οπως πχ ενα τσιμουχακι που δακρυζει.
sapila racing
07/02/2013, 09:56
Εχω την εντυπωση φιλε μου οτι το κοστος για τις φλαντζες ειναι πιο λιγο ακομα απο 150 ευρω!καποιος που εχει μπει σε αυτη την διαδικασια και γνωριζει κοστος και αποτελεσμα;
150 Ευρω για να αλλάξει φλάντζες βασης και στους δύο κυλίνδρους σε δικύλινδρο V? :bawl:
Μην τα πετάτε έτσι ρε παιδιά...
Και στον Χελιώτη δεν νομίζω να κοστίσει λιγότερο, το θέμα ειναι αν πραγματικά χρειάζεται αυτη η επέμβαση, οπότε αν δεν ειναι σιγουρος ας το παει σε καποιον έμπιστο για 100% σωστή διάγνωση.
Υπάρχουν κι άλλοι εκτός Χελιώτη, η κίνηση της ΚΤΜ πριν 2 χρόνια άφησε εκτός δικτύου πολύ καλούς μηχανικούς που έχουν την γνώση την εμπειρία και τον εξοπλισμό για τα ΚΤΜ, μονο που δεν σφάζουν. ;)
ztakisg16
07/02/2013, 10:16
Παιδες ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!Θα βγαλω την ποδια και με πινελο και πετρελαιο θα καθαρισω τον κινητηρα και υστερα θα τον παρακολουθησω να δω τι γινεται!!!Φιλε sapila racing 150 ευρω και λιγοτερο κανουν οι φλαντζες μονο, αρα μιλαμε για εργασια 650 ευρω!!!!!!!!!!!!
sapila racing
07/02/2013, 10:43
Παιδες ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!Θα βγαλω την ποδια και με πινελο και πετρελαιο θα καθαρισω τον κινητηρα και υστερα θα τον παρακολουθησω να δω τι γινεται!!!Φιλε sapila racing 150 ευρω και λιγοτερο κανουν οι φλαντζες μονο, αρα μιλαμε για εργασια 650 ευρω!!!!!!!!!!!!
Κανένας σωστός μαστορας δεν θα σου έδινε τιμή γι αυτη τη δουλειά χωρίς να συμπεριλάβει και όλα τα υπόλοιπα.
Οταν λύσεις εναν κινητήρα για να αλλάξεις φλάντζα(ες) βάσης δεν χρειάζεσαι μονο τις φλάντζες σαν υλικά, ούτε και η εργασία θα ειναι μονο η αλλαγή της(ων) φλάντζας(ων).
ztakisg16
07/02/2013, 10:54
Δηλαδη τι εννοεις?Οτι μπορει να χρειαστει να αλλαχτουν και καποια πραγματα εντος του κινητηρα?
Κανένας σωστός μαστορας δεν θα σου έδινε τιμή γι αυτη τη δουλειά χωρίς να συμπεριλάβει και όλα τα υπόλοιπα.
Οταν λύσεις εναν κινητήρα για να αλλάξεις φλάντζα(ες) βάσης δεν χρειάζεσαι μονο τις φλάντζες σαν υλικά, ούτε και η εργασία θα ειναι μονο η αλλαγή της(ων) φλάντζας(ων).
Εννοεί ότι δεν είναι μόνο η εργασία σαν εργασία στα 650 αλλά και πράγματα τα οποία μπορεί να χρειαστούν η και θα χρειαστούν όχι απαραίτητα εντός του κινητήρα...Αναλώσιμα..
Αλλά και πάλι για μένα είναι πολλά τα λεφτά...ψάξου καλύτερα όπως είπε και το παλικάρι από πάνω.. Ψάξτο και μία μόνος σου να δεις τι γίνεται και μην σκαλώνεις..Θα βρεθεί η άκρη...
Νομίζω οτι κατέβασμα κινητήρα στο 950 είναι γύρω στα 800€, οπότε στο 620 κάτι λιγότερο. Μιά και θα βουτήξεις στον κινητήρα τόσο βαθιά νομίζω καλή ιδέα να αλλαχτούν και καδένες εκκεντροφόρων, ελατήρια συμπίεσης και ότι άλλο θα φρεσκάρει τον κινητήρα για να γίνει καινούργιος.
Γειά χαρά
Allst@rf
07/02/2013, 16:40
Γνώμη μου, κοιτά καλά τι ακριβώς είναι αυτό που έχει σταξει στον κινητήρα, γιατί μπορεί να είναι βενζίνη και να μπερδευεσαι...
Μου έχει τύχει στο super Duke, τρυπημενο ρακορ να έχει αφήσει γραμμή λεκε ακριβώς στη φλατζα του πίσω κυλίνδρου και στη γύρω περιοχή και να ψαχνομαι...
Μου φαίνεται το λάδι δεν αφήνει λεκε και αργεί να στεγνωσει...
Δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές...ΙΝΚΑ αμέσως...
Δυστυχώς,τόσα τους λείπουν από την τσέπη.
Αγαπάω επαρχία,φιλική σχέση με μάστορα,ανθρώπινες τιμές και ποιοτικότερη δουλειά.
Απεχθάνομαι πεντακάθαρο συνεργείο με πλακάκι,χώρο αναμονής και bar με μηχανισμό αφαίρεσης πράσινων χαρτονομισμάτων άμα την είσοδο...
Δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές...ΙΝΚΑ αμέσως...
Δυστυχώς,τόσα τους λείπουν από την τσέπη.
Αγαπάω επαρχία,φιλική σχέση με μάστορα,ανθρώπινες τιμές και ποιοτικότερη δουλειά.
Απεχθάνομαι πεντακάθαρο συνεργείο με πλακάκι,χώρο αναμονής και bar με μηχανισμό αφαίρεσης πράσινων χαρτονομισμάτων άμα την είσοδο...
Μόλις έκλαψα από το γέλιο και μόλις τελείωσα :P
indianos950
07/02/2013, 19:33
Φιλε σν είσαι επαρχία παρε το κτμ και ελα πρεβεζα. Ο μαστρο Λάζαρος που εχω σε μια κουβέντα ανέφερε περι τα 400 ολα πακέτο αν θες σου δινω τηλεφωνο και μιλάτε. Αλλα υπάρχει το ενδεχόμενο να θέλει σφίξιμο το μοτέρ στα μπουζωνια που σφίγγουν κεφαλες κυλίνδρους. Εχει μεταλλικες φλατζεςκαι με σφιξιμο ισως σσωθεί
ztakisg16
08/02/2013, 13:19
Φιλε indianos950 μενω Αθηνα αλλα με τις τιμες που παιζουν εδω μου φαινεται οτι οικονομικοτερα θα μου ερθει να παρω το εργαλειο και να ανεβω Πρεβεζα να το φτιαξω!Μου εχουν δωσει εδω την εντυπωση οι μηχανικοι οτι δεν καταλάβαινουν τι συμβαινει γυρω τους!Με λιγοτερους πελατες προσπαθουν να εχουν κερδη που ειχαν πριν 3 χρονια!!!Εχω φιλους με μοτοσυκλετες που πλεον κανουν μονο τα βασικα για να κινειται η μηχανη!Σκετη αλλαγη λαδιων και τιποτα αλλο!!!Ουτε τακακια ουτε φιλτρα ουτε βαλβιδες ουτε τιποτα!!!Συν οτι εδω περα για το ιδιο πραγμα που θες να κανεις στην μηχανη οι διακυμανση των τιμω ειναι τρελη!Π.χ. αλλαγη αλυσιδογραναζα απο 160 εως 350,σερβις μπροστινου απο 80 στον ενα εως 350 για την ιδια δουλεια στον αλλον!Εισαι αναγκασμενος να κανει ερευνα αγορας για το παραμικρο!
indianos950
08/02/2013, 13:33
Φιλε indianos950 μενω Αθηνα αλλα με τις τιμες που παιζουν εδω μου φαινεται οτι οικονομικοτερα θα μου ερθει να παρω το εργαλειο και να ανεβω Πρεβεζα να το φτιαξω!Μου εχουν δωσει εδω την εντυπωση οι μηχανικοι οτι δεν καταλάβαινουν τι συμβαινει γυρω τους!Με λιγοτερους πελατες προσπαθουν να εχουν κερδη που ειχαν πριν 3 χρονια!!!Εχω φιλους με μοτοσυκλετες που πλεον κανουν μονο τα βασικα για να κινειται η μηχανη!Σκετη αλλαγη λαδιων και τιποτα αλλο!!!Ουτε τακακια ουτε φιλτρα ουτε βαλβιδες ουτε τιποτα!!!Συν οτι εδω περα για το ιδιο πραγμα που θες να κανεις στην μηχανη οι διακυμανση των τιμω ειναι τρελη!Π.χ. αλλαγη αλυσιδογραναζα απο 160 εως 350,σερβις μπροστινου απο 80 στον ενα εως 350 για την ιδια δουλεια στον αλλον!Εισαι αναγκασμενος να κανει ερευνα αγορας για το παραμικρο!
φιλε μου μιλησα με τον μαστορα και ειπε κομπλε με φλατζες και ενα σερβις ψυκτικα σεα-φεα-μεα ενα 400 ολα κομπλε αν θελεις σου δινω τηλεφωνο και μιλατε,
ενα φιλαρακι το εστελνε με μεταφορικη με 50ε και μετα ερχεσαι με το κτελ και το παιρνεις
ztakisg16
08/02/2013, 13:48
Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου indianos950!Θα κατσω μεθαυριο να καθαρισω τελειως τον κινητηρα οπως ειπαν και τα αλλα παιδια του φορουμ να δω τι ακριβως παιζει μηπως και δεν χρειαστει τελικα να μπω σε αυτη την διαδικασια αλλιως σε αντιθετη περιπτωση σου στελνω pm και μιλαμε!!!
indianos950
19/02/2013, 17:50
Τι έκανες τελικά
ztakisg16
22/02/2013, 10:42
Τίποτα ακόμα φίλε μου!Το παρακολουθώ αλλά θέλω ακόμα 2500 χλμ για λαδια οπότε τότε θα δώσει τι θα κάνω!