View Full Version : Απόψεις ….. ασφαλείας…
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
29/09/2005, 17:13
Απόψεις ….. ασφαλείας…
Της Απόψεις μου σας της γράφω πάνω σε ένα θέμα που συζητήθηκε σε μια παρέα μοτοσηκλετηστων. Και της είπα και εκεί. Δεν σας λέω το τι είπαν. απλά θα ήθελα να πείτε της δικές σας Απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ αν είναι σωστός ο τρόπος που σκέφτομαι η αν είναι λάθος. Και αν θέλετε να γράψετε και εσείς της δικές σας σκέψεις.
Το θέμα είναι ο προστατευτικός εξοπλισμός γενικά από κράνος έως… ότι θεωρεί κάθε ένας από εσάς ότι χρειάζεται για την ασφάλεια του.
Το θέμα προέκυψε στο ότι κάποιοι φίλοι 2-3 τον τελευταίο μήνα αγόρασαν καινούριες μοτο. Αποφάσισαν να πάρουν 3 ίδια μοντέλα από την μοτο που τους άρεσε. Όλα καλά αλλά τουλάχιστον γιατί δεν πήραν κράνος? Ένα μπουφανακι με προστατευτικά? Ένα ζευγαράκι μποτουλες? Γαντακια? Κλπ?
Η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν λεφτά. Ακόμα και της μοτο της πήραν χωρίς προκαταβολή βάζοντας 60 δόσεις των 360 ευρώ.
Ναι αλλά δεν έχετε κράνος … αυτό που έχετε των 20 ευρώ που το είχατε πάρει πριν αμνημονεύτων ετών όπως είπατε το πήρατε να μην σας γραφούν με το παπί.
Η κουβέντα ηρθε και στο ότι << γιατί να μας γραφούν για κράνος ? δικό μας είναι το κεφάλι και ότι θέλουμε το κάνουμε>>.
Σας αναφέρω τα δικά μου επιχειρήματα να τους πίσω ότι κάνουν λάθος έτσι που σκέπτονται.
Φίλε μου όταν φοράς κράνος και γενικά προστατευτικό εξοπλισμό και γίνει η στραβή και πέσεις κατά μεγάλο ποσοστό θα πάθεις από μικρή έως ασήμαντη ζημιά. Και δεν λέω για τρακάρισμα αλλά απλά να γληστρησης σε μια στροφή και να πέσεις. Αυτό έχει σας αποτέλεσμα μικρό κόστος για το κράτος για την περίθαλψη σου και την άδεια που πιθανών να πάρεις από την δουλειά σου, και μικρό κόστος από την έλλειψη παραγωγγικοτητος στην δουλειά σου.
όταν δεν φοράς κράνος και γενικά προστατευτικό εξοπλισμό και γίνει η στραβή και πέσεις κατά μεγάλο ποσοστό θα πάθεις μεγάλη έως πολύ μεγάλη ζημιά. Αυτό έχει σαν αντίκτυπο να υπάρξει μεγάλο κόστος για την νοσηλεία σου και την αποθεραπεία σου. Το κόστος αυτό πρέπει να πληρωθεί από τους φόρους που δίνουμε όλοι μας.
Αν όμως ήσουν σωστά εξοπλισμένος και δεν πάθαινες τίποτα τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δοθούν για την κάλυψη των χρόνια πασχωντων ασθενών, για την βελτίωση των διαλυμένων νοσοκομείων μας, και γενικά για κάτι που θα ήταν καλό για το γενικό σύνολο.
Γιατί θα πρέπει την δικιά σου ανεγκεφαλιά να την πληρώνουμε εμείς?
Και σου λέω το άλλο έβαλες για 60 μήνες 360 ευρώ δόση για την μοτο που πήρες. Ας έλεγες του έμπορα το εξής .
Φίλε μαζί με την μοτο θέλω να μου δόσεις, κράνος, μπότες, μπουφάν, παντελόνι, γάντια, κλπ.
Και μαζί με την μοτο σου η δόση σου από 360 θα γινόταν 370 η 380 ευρώ και θα ήσουν και κύριος και μάγκας.
Γιατί δεν το έκανες?
Το θεώρησες περιττό ε? και μετά σε πείραξε που σου έδωσαν κλήση για κράνος..
Ηθελεστα και παθεστα Φίλε μου… περαστικά σου……
Αυτή ήταν η άποψη μου περιμένω να δω τη θα λέγατε εσείς..
Εγω απο οτι καταλαβα μεσα στα χρονια μου ειναι οτι πριν αποφασισεις να βγεις στο δρομο με διτροχο ετσι και δεν αισθανεσαι ασφαλης για σενα και για τους αλλους (π.χ. συνεπιβατες) καλυτερα ειναι να κατσεις σπιτι σου και να βλεπεις μοτο στις διαφημησεις !
Θεωρω οσους εχω δει (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) που οδηγουν ξεκρανωτοι μηχανες και εχουν και ξεκρανωτους συνεπιβατες τελειως ανευθυνους. Βεβαια το καλοκαιρι δεν επιτρεπει τα βαρια ρουχα (αν και υπαρχουν καλοκαιρινα ρουχα με προστασια για το βραδυ -που συνηθως τα ατυχηματα αυξανουν -αν σκατε απο τη ζεστη την ημερα) , αλλα μποτες και προστατευτικα ποδιων, γοφων και χεριων ειναι απαραιτητα και υποχρεωτικα.
Επισης πιστευω οτι κανενα μαγαζι δεν θαπρεπε να πουλαει μηχανες σε μη κατοχους προστατευτικου εξοπλισμου και κατ επεκταση εξοπλισμο που δεν εχει και τις αναλογες ευρωπαϊκες προδιαγραφες.
Αλλα βεβαια ολα ειναι θεμα παιδειας . . .
Δε μπορεις να επιβαλλεις ποινες αν δεν εισαι σιγουρος οτι ολοι ειναι γνωστες για πιο λογο η ποινη επιβαλλεται . . .
Ειναι θεμα συνειδησης τελικα προσωπικης πειθαρχιας και ευθυνης στον εαυτο μας και σε οσους αγαπαμε . . .
:)
ολα σωστα μεχρι εδω εκτος του κρανους το οποιο πρεπει να φοραμε ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για εμας , για την ασφαλεια μας.
απο εκει και περα το προστιμο ειναι αδικο (οπως και η ζωνη) γιατι οντως εγω κανω τη ζωη μου οτι θελω και σε περιπτωση ατυχιματος τα χρηματα δεν ειναι απο τους φορους αλλα απο τις δουλεμενες ισφορες στα ασφαλειστηκα ταμεια (δινουμε πολυ περισοτερα χρηματα απο αυτα που θα παρουμε) αλλα λογο του οτι μας βλεπουν σαν μηχανες παραγωγης χρηματων δεν συμφερει το κρατος διπλα να ειμαστε κατω (και μας επιστρεφει και δεν μας περνει ).
το θεμα του κρανους μπορει να περιλαμβανετε στον ΚΟΚ αλλα δεν πρεπει να εχουν τοση μανια, οπως εχω ξανα πει πρεπει να βρουν αλλου τροπους για να μας προστατεψουν (καλυτερους δρομους κλπ)
πρεπει να φροντισει το κρατος πρωτα να μην πεσω και μετα τι θα παθω αν πεσω.
απο την αλλη οσω επικυνδινο ειναι να μη φορας κρανος αλλο τοσο ειναι να το φορας με 40 βαθμους και μποτιλιαρισμα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
τελος δεν μου λεει τιποτα ενα κρανος με σορτσακι ή δεκα ποντους τακουνι και αλλα πολλα.
η ουσια ειναι μια οτι κανουμε να το κανουμε για εμας και την ασφαλεια μας και οχι γιατι πρεπει και γιατι ειναι μοδα , γιατι και τα dainese και τα arai στην καφετερια μοδα ειναι και οχι προστασια , οπως και τα μηχανακια που πειραν οι φιλοι σου για μουρη τα πειραν και οχι γιατι τα γουσταρουν , ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ....
DirtRider
29/09/2005, 18:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Βγαλτη γρηγορα !!
βλεπωωωωωωωωω να ρχεται ΒΑΝ !!
Ασε που δεν ειναι απο μοτο ατυχημα !!!
:look:
Καλέ μου φίλε...
Άμα δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος...νομίζω;;;
Ξέρεις ΠΟΛΥ καλά ότι σε ατυχήματα ΧΩΡΙΣ κράνος η μάπα σου γίνεται ΕΤΣΙ και δεν σηκώνω κουβέντα (φαντάζομαι ότι τις έχεις δει και συ τις φωτό ατυχημάτων που εννοώ). Το ότι η συγκεκριμένη δεν είναι από μοτοατύχημα σε μάρανε;;;
Ο λόγος που την έβαλα είναι μήπος κανένα από τα πιτσιρίκια (και όχι μόνο αυτοί) το ξανασκεφτούν ΔΕΚΑΠΛΑ πριν καβαλήσουν χωρις κρανος...καπίσε;;;
Η ΣΟΚ-Θεραπεία μερικές φορές δουλεύει καλλίτερα από οποιδήποτε κύριγμα. ψέμματα;;;
Τώρα αν οι "δημοκρατικοί" κανόνες των εδώ κυριαρχούντων το βλέπουν αλλιώς...ας πράξουν όπως νομίζουν αυτοί...εμένα μου περισσεύει...
ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ ΡΕΕΕ
DirtRider
29/09/2005, 18:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ....
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !!! Τέρμα....
Αγαπητέ Γιώργο,
Δεν έχουμε γνωριστεί (προς το παρόν ελπίζω) αλλά θα διαφωνήσω με το χαρακτηρισμό σου "παρέα μοτοσυκλετιστών"...
Οι τύποι (να είναι πάντα καλά και όρθιοι, προς Θεού) για μένα δεν είναι μοτοσικλετιστές...
Είναι απλά τύποι που θέλουν να πουλάνε μόστρα και φούμαρα πως και καλά είναι "ελεύθεροι και ωραίοι καβαλάρηδες"...
Όσον αφορά στο αν και πότε πρέπει να φοράς εξοπλισμό θα πω τα εξής:
1. Έμαθα να οδηγώ με γάντια και μία φορά που δοκίμασα να οδηγήσω χωρίς δεν είχα καμία αίσθηση συμπλέκτη και φρένου...
2. Δεν έχω διανοηθεί να οδηγήσω χωρίς κράνος...
3. Έμαθα να οδηγώ με προστατευτικό μπουφάν και χθες που "πετάχτηκα" να πάρω κάτι αναλώσιμα για το γραφείο χωρίς αυτό αισθανόμουν γυμνός...
4. Θέλω να πάρω ένα δεύτερο ζευγάρι μπότες γιατί φοράω κάθε μέρα τις ίδιες...
5. Μου λείπει ένα καθημερινό παντελόνι με ενισχύσεις για να αντικασταστήσω τα 501...
Γουστάρω να καβαλάω και να κυκλοφορώ με τη μηχανή μου (καλά, καλά μηχανάκι!)...
Γουστάρω όμως περισσότερο να είμαι ζωντανός και αρτιμελής για να χαίρομαι όση ζωή μου έχει μείνει με αυτές κι αυτούς που αγαπώ και με αγαπάνε...
Ας βγάλει κάποιος από κει αυτή τη φωτογραφία.
Εδώ δεν είναι rotten.
Για να μην πω περισσότερα...:a56:
Για να συνεχίσω τη σκέψη μου, με κάτι που ξέχασα προηγουμένως...
Για μένα "μηχανόβιος" σημαίνει "ζω με τη μηχανή μου και τις εμπειρίες που αυτή μου προσφέρει"...
Αν δεν είμαι σωστά εξοπλισμένος όταν είμαι μαζί της, δεν είμαι μηχανόβιος...
Είμαι "μαλ@κας μηχανορισκόβιος"...
ΥΓ1: Γιώργο, γιατί το έβαλες στις διαμάχες;
ΥΓ2: Συμφωνώ να βγει η φωτογραφία...
Κάπου θα διαφωνήσω και κάπου θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα .
Σίγουρα ο κάθε ένας ειναι υπεύθηνος για τον εαυτό του και τίς πράξεις του ομως αλλο τόσο είναι και για τόν περίγυρό του και δυστιχός τις περισότερες φορές ειναι αυτός ο περίγυρος που πληρώνει τα δικά μας λάθη και απροσεξείες.
Συνέπεια μιάς απώλειας η ενός " απλού " ατυχήματος ειναι η επιβαρυνση που θα έρθη στους γύρω μας.
Η υπερεκτίμηση πολές φορές προς τις δυνατότητές μας και η ηθελημένη αγνεια του κυνδήνου οδηγούν σίγουρα σε ολέθρια αποτελέσματα.
Για εμένα προσωπικά ( δεν θα πώ για ολο τον εξοπλισμό ) η ελιπση κρανους απο το κεφάλι ενός μοτοσυκλετιστή συμένη ελιψη σεβασμού τόσο για το ίδιο το άτομο οσο και για το περιβάλον του γιατί αν κάποιος ο οποίος δεν σέβεται την ζωή του και δεν την προφυλαση τότε δεν εχει σεβασμό για τίποτα και καμιά αξία!!!
:wave2:
:eyepop: :eyepop: εχω φρικαρει με τη φωτο....τελειος ομως!! τεσπα στο θεμα μας....
σαν συνοδηγος θεωρω πως το λιγοτερο που μπορω να κανω για τον εαυτο μου, ειναι να φορεσω κρανος, μπουφαν, γαντια, μποτες, επιγονατιδες...μεχρι πριν απο λιγο καιρο ανεβαινα στη z του κουμπαρου μου χωρις καμια προστασια...μεχρι που ανακαλυψα το moto.gr και αλλαξα (εβαλα) μυαλα :D
γιατι καταλαβα πως οι τουμπες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μεμονομενα περιστατικα...ειναι στη καθημερινοτητα μας απο τη στιγμη που καβαλαμε μηχανες, ειτε τις οδηγουμε, ειτε μας πανε βολτα :D
απο κει και περα ο καθ'ενας κανει οτι νομιζει...και οι γυρω του το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ελπιζουμε πως ολα θα του πανε καλα. :wave2:
stavrogin
29/09/2005, 23:57
O καθε ενας μας εχει την ευθηνη του κεφαλιου του,και να φοραει ή να μην φοραει κρανος και προστατευτικο εξοπλισμο.Μπορει επισης να"ειναι"μοτοσυκλετιστης περισσοτερο απο αλλους που φορουν τον εξοπλισμο.Για μενα δεν ειναι αυτο το κριτηριο,αλλα το πως αισθανεται μέ και γιά την μηχανη.Θα ηταν καλο ωστοσο να κανει την επιλογη του αφου χρησιμοποιησει κρανος και προστατευτικο εξοπλισμο για δυο τρια χρονια και να επιλεξει αργοτερα οντως με συνειδηση και οχι επειδη απλα "εγω δεν αντεχω αυτο το πραγμα ,στο κεφαλι μου"οπως λενε μερικοι που δεν ξερουν καν τι ειναι το κρανος.
Εγω εχω πεσει περιπου 40 φορες,το 95% απο δικη μου μαλακια η κακη ασφαλτο.Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ηταν χυμες χαζες και δεν τραυματιστηκα επειδη φορουσα δερματινο μηχανης,τα ποδια μου εχουν γλυτωσει απο σοβαροτερα τραυματα 2-3φορες,εχω αφησει μαλιστα το αιμα πανω στην μποτα για να θυμαμαι
Εκτος απο 2-3 φορες,ολες τις αλλες φορουσα κρανος.Το κρανος μου εχει σωσει το κεφαλι,και την ζωη δυο φορες,σε σοβαρα πεσηματα.
μου λέτε από τι είδους ατύχημα είναι σας παρακαλώ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
μου λέτε από τι είδους ατύχημα είναι σας παρακαλώ?
Αν εννοεις τη φωτογραφια ;
Δεν ειναι ατυχημα !! Ο τυπος φοραει μπαλασκες με γεμιστηρες απο καποιο μυδραλλιο . . .
Μαλλον για γιουγκοσλαβια μερια φαινεται το σκηνικο και τουχει φυγει το κεφαλι απο ντουμ-ντουμ σφαιρα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
σαν συνοδηγος θεωρω πως το λιγοτερο που μπορω να κανω για τον εαυτο μου, ειναι να φορεσω κρανος, μπουφαν, γαντια, μποτες, επιγονατιδες...μεχρι πριν απο λιγο καιρο ανεβαινα στη z του κουμπαρου μου χωρις καμια προστασια...μεχρι που ανακαλυψα το moto.gr και αλλαξα (εβαλα) μυαλα :D
γιατι καταλαβα πως οι τουμπες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μεμονομενα περιστατικα...ειναι στη καθημερινοτητα μας απο τη στιγμη που καβαλαμε μηχανες, ειτε τις οδηγουμε, ειτε μας πανε βολτα :D
απο κει και περα ο καθ'ενας κανει οτι νομιζει...και οι γυρω του το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ελπιζουμε πως ολα θα του πανε καλα. :wave2:
Ορίστε τι σημαίνει συνειδητοποιημένη μηχανόβια!
Ακόμα και χωρίς μηχανή (ακόμα)...
:a23: :a23: :a23:
DrIoannis
30/09/2005, 09:13
Το εχω ξαναπει.Το ελαχιστο σε προστασια(και οχι απαραιτητα αρκετο)ειναι κρανος και μπουφαν με ενισχυσεις.Οσοι κατα την γνωμη μου δεν τα φορουν ειναι χαμηλης αντιληψεος και δεν ξερουν ή δεν εχουν συνειδητοποιησει σε τι ζουγκλα βγαινουν.Κανουν τη "μοστρα" τους "Ναι εγω ειμαι με βλεπετε με το νεο μου εργαλειο δεν κανετε λαθος".Κινδυνευουν καθε στιγμη απο τους αλλους οδηγους,τους δρομους και φυσικα τους εαυτους τους.Οταν μας τους εφερναν στις εφημεριες ανασκελα και με ανοιγμενα κεφαλια,οι φιλοι τους να κλαινε και να οριονται "γιατι γιατι" αντε να τους πεις για κρανος.Το πιο ευαισθητο σημειο του σωματος μας κατα την πτωση με ταχυτητα ειναι το κεφαλι και μαλιστα εαν χτυπησει θα ειναι και στις περισσοτερες περιπτωσεις μοιραιο.Κριμα να χανουμε τοσους νεους ανθρωπους καθε μερα στην ασφαλτο επειδη δεν φορεσαν ενα κρανος για να κανουν μοστρα ή να δηλωσουν οτι "δικο μου το κεφαλι και οτι θελω το κανω"!Το κρατος καλα κανει και βαζει προστημα και η γνωμη μου ειναι να αυξυσει το προστημο χ2,χ3 και στους επαναλαμβανομενους παραβατες να περνει διπλωματα,πινακιδες για καποιο χρονικο διαστημα,μπας και βαλουν μυαλο!Στο Ellada ειμαστε λιγο εως πολυ ξεροκεφαλοι και ο Ελληνας καμια φορα θελει το "Γερμανο" του.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Το εχω ξαναπει.Το ελαχιστο σε προστασια(και οχι απαραιτητα αρκετο)ειναι κρανος και μπουφαν με ενισχυσεις.Οσοι κατα την γνωμη μου δεν τα φορουν ειναι χαμηλης αντιληψεος και δεν ξερουν ή δεν εχουν συνειδητοποιησει σε τι ζουγκλα βγαινουν.Κανουν τη "μοστρα" τους "Ναι εγω ειμαι με βλεπετε με το νεο μου εργαλειο δεν κανετε λαθος".Κινδυνευουν καθε στιγμη απο τους αλλους οδηγους,τους δρομους και φυσικα τους εαυτους τους.Οταν μας τους εφερναν στις εφημεριες ανασκελα και με ανοιγμενα κεφαλια,οι φιλοι τους να κλαινε και να οριονται "γιατι γιατι" αντε να τους πεις για κρανος.Το πιο ευαισθητο σημειο του σωματος μας κατα την πτωση με ταχυτητα ειναι το κεφαλι και μαλιστα εαν χτυπησει θα ειναι και στις περισσοτερες περιπτωσεις μοιραιο.Κριμα να χανουμε τοσους νεους ανθρωπους καθε μερα στην ασφαλτο επειδη δεν φορεσαν ενα κρανος για να κανουν μοστρα ή να δηλωσουν οτι "δικο μου το κεφαλι και οτι θελω το κανω"!Το κρατος καλα κανει και βαζει προστημα και η γνωμη μου ειναι να αυξυσει το προστημο χ2,χ3 και στους επαναλαμβανομενους παραβατες να περνει διπλωματα,πινακιδες για καποιο χρονικο διαστημα,μπας και βαλουν μυαλο!Στο Ellada ειμαστε λιγο εως πολυ ξεροκεφαλοι και ο Ελληνας καμια φορα θελει το "Γερμανο" του.
Και τον Ιταλό θα έλεγα !!!
Οπου στηνΙταλία ούτε δίπλα στη μηχανή σου δεν κάθεσε χωρίς κράνος!!!
:wave2:
dirtrider
:a28:
Την επομενη...!!!
Τα χουμε πει εδω δεν ειναι rotten...οποιος θελει τετοιες εικονες ας παει εκει και να χαζευει με τις ωρες.....αιντε πρωινιατικα!!!!!
Και τελος αλλου οι ειρωνιες και οι ταχα μου ταχα μου ευαισθησιες για το θεαθηναι
και ΤΕΛΟΣ οι φωτογραφιες απο rotten o επομενος που θα βαλει τετοιες φωτο θα φαει BAN χωρις καμια προειδοποιηση...!!!!
Ως κωλόφαρδος την πρώτη φορά που έπεσα «καλά» έτυχε να φοράω κράνος και δερμάτινο και γάντια λόγο κρύου
Με χτύπησε από πίσω ένας πιτσιρικάς με κουτί και έπεσα με αρκετά χιλ, πίσω από παρκαρισμένο φορτηγό-ψυγείο με την μούρή και το μηχανάκι από κάτω σφηνωμένο
ΔΕΝ έπαθα ούτε γρατζουνιά (πέρα από μελανιές
Έκτοτε είναι ελάχιστες οι φορές που έχω καβαλήσει χωρίς κράνος και πάντα με έντονο συναίσθημα ανασφάλειας.
Στο θέμα «έαν πρέπει να είναι υποχρεωτικό και να σε γράφουν» είναι σύμφωνος 1000%. Και θεωρώ ότι είναι λάθος και ελλιπέστατο το γεγονός ότι δεν γίνετε έλεγχος στην ποιότητα του κράνους και βλέπουμε να οδηγούνε φορώντας κράνη των 20 euro ή ακόμα και ποδηλατικά ή κατασκευών.
Δεν θέλω να πληρώνω νοσήλια και αναπηρικές συντάξεις στους πιτσιρικάδες με τα παπιά που περνάνε κολόνες κολάρο και να με στιγματίζουν σλόγκαν του τύπου «τα κωλόπαιδα με τα μηχανάκια που σκοτώνονται σαν τις μύγες»
adam_tsouk
30/09/2005, 10:01
Αν αρχίσουμε να λέμε και να θυμόναστε πεσίματα κτλ (όσοι έτυχαν στη στραβή-σχεδόν όλοι δηλαδη) νομίζω πως μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι απαραίτητα κάποια πράγματα στον εξοπλισμό.
DirtRider
30/09/2005, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
dirtrider
Και τελος αλλου οι ειρωνιες και οι ταχα μου ταχα μου ευαισθησιες για το θεαθηναι
... απ' ότι φαίνεται καλέ μου Στάθη, δυστηχώς δεν κατάλαβες τον λόγο της φωτό... βλέπεις το σβήσιμο και οι απειλές είναι πιο εύκολο από το να διαβάζεις...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ...
ευχαριστω για το κοπλιμαν
afrotwin
30/09/2005, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
ευχαριστω για το κοπλιμαν
tora zilepsa 8elo ke ego.....
pantos file giagie ke arkoude
kala ola ke agia osa les
ala i singrousi me ena siderenio tetragono oxima ine anisi
ke panoplia na forao den tin vgazo ka8ari...
se orismenes periptosis pou enas 8eos kseri pies ine aftes 8a me sosi i spoudea amfiesi ke eksoplismos...
opos den 8a me sosi ke mia zoni sto aftokinito.....
mexri eki pou 8a ine i ora mou oti ke na forao oti ke na odigao oti ke na kano den me sozi tipota...
an den ine i ora mou oti ke na forao oti ke na kano den......
ine ke aftos enas sovaros paragontas
ala 8a protimousa na fonazoume ke na gkriniazoume gia sosto odostroma stin xora mas
i gia lorides kikloforias mono gia ditroxa
para na protinoume se kapion na fai ta moutra tou me panakrivo eksoplismo giati den ton kratise to glitsero odostroma
afto simveni giati imaste perisotero itopa8is ke 8eoroume pio efkolo na agorasoume ena kalo aksoplismo apo to na diamartiri8oume gia sfalmata ikana na prokalesoun atixima 8anatiforo i oxi..
agoraste lipon oloi ton kalitero eksoplismo
na trome ta moutra mas kirile.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
mexri eki pou 8a ine i ora mou oti ke na forao oti ke na odigao oti ke na kano den me sozi tipota...
πιθανώς αλλά αυτό τι σημαίνει μη φροντίζετε (ή αν θες προνοείτε για τίποτα) κι ό,τι είναι να κάτσει θα κάτσει;
ala 8a protimousa na fonazoume ke na gkriniazoume gia sosto odostroma stin xora mas
i gia lorides kikloforias mono gia ditroxa
προσωπικά διαφωνώ με τέτοιου είδους λωρίδες, ναι το οδόστρωμα είναι χάλια συμφωνώ με τη διαμαρτυρία αν οργανωθεί όμως να πάμε όλοι
para na protinoume se kapion na fai ta moutra tou me panakrivo eksoplismo giati den ton kratise to glitsero odostroma
αυτήν την προτροπή ποιος την έκανε;
afto simveni giati imaste perisotero itopa8is ke 8eoroume pio efkolo na agorasoume ena kalo aksoplismo apo to na diamartiri8oume gia sfalmata ikana na prokalesoun atixima 8anatiforo i oxi..
αυτά τα δύο θέματα είναι ασυσχέτιστα
στην πίστα που η ποιότητα της ασφάλτου είναι καλή γιατί μπαίνουν οι αθλητές με πλήρη εξοπλισμό, αφού οι πτώσεις οφείλονται στο κακό οδόστρωμα (από τα γραφόμενα σου προκύπτει αυτό)
γιατί δεν μπαίνουν στην πίστα με τζινάκι, φανελάκι και χωρίς κράνος, αν χαμογελάνε μάλιστα στις στροφές θα ανοίξουν και νέα αγορά για διαφημίσεις οδοντόκρεμας
ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
30/09/2005, 16:25
sotpag
απο εκει και περα το προστιμο ειναι αδικο (οπως και η ζωνη) γιατι οντως εγω κανω τη ζωη μου οτι θελω και σε περιπτωση ατυχιματος τα χρηματα δεν ειναι απο τους φορους αλλα απο τις δουλεμενες ισφορες στα ασφαλειστηκα ταμεια (δινουμε πολυ περισοτερα χρηματα απο αυτα που θα παρουμε) αλλα λογο του οτι μας βλεπουν σαν μηχανες παραγωγης χρηματων δεν συμφερει το κρατος διπλα να ειμαστε κατω (και μας επιστρεφει και δεν μας περνει ).
------------------------------------------------------------------------------------
δεν εχει σημασια αν ειναι απο φορους η απο εισφορες προς τα ασφαλιστηκα ταμεια το θεμα ειναι γιατι να δοθουν να παριθαλψουν εναν ανεγκεφαλο και οχι εναν σηνταξιουχο που περνει 200 ευρω (και λογο του οτι το καθε ικα ειναι για αυτον και διαφορους λογους προβληματικο ) θα πρεπει να πληρωνη απο την τσεπη του μεγαλο ποσοστο σημετοχης στα φαρμακα.
λεωνιδα....
δεν μηλαω για τρακαρισμα με καποιο κουτι αλλα για μια απλη πτωση. στο τρακαρισμα δεν γλητωνη κανεις ευκολα αλλα οσο περισοτερο προστατευμενος ειναι τοσο λιγοτερη ζιμια θα παθει
DrIoannis
30/09/2005, 16:57
Εξακολουθω να διαβαζω posts του τυπου "εαν τρακαρω με αμαξι...δεν με σωζει τιποτα,δεν θα μεινει τιποτα...".Αυτος ο τροπος σκεψεις ειναι ΛΑΘΟΣ!Βεβαια ποιος ειμαι εγω να αλλαξω τα μυαλα των αλλων.Δικο τους το κεφαλι και ειναι ελευθεροι να το χτυπησουν οπου θελουν.Ευτυχως ομως δεν σκεφτοταν ετσι ενας φιλος ο οποιος τρακαρε με 170+ με αμαξι και σωθηκε απο τον εξοπλισμο του(δηλωση συναδελφου ιατρου-κρανος,φορμα,μποτες).Και με 30χλμ να τρακαρει καποιος ο οποιος δεν φοραει κρανος κινδυνευει θανασημα!Σκεφτειται ενα απλο πειραμα.Ειστε ορθιοι και χωρις κρανος πεφτεται στο μαρμαρο,τσιμεντο,ασφαλτο κλπ.Τι θα παθεται?Γι'αυτο λοιπον επειδη δεν τρακαρουμε τις περισσοτερες φορες με 200χλμ αλλα με λιγοτερα χλμ ας εχουμε,στην κυριολεξια,το κεφαλι μας ησυχο.
Palios-neos
04/10/2005, 20:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Εξακολουθω να διαβαζω posts του τυπου "εαν τρακαρω με αμαξι...δεν με σωζει τιποτα,δεν θα μεινει τιποτα...".Αυτος ο τροπος σκεψεις ειναι ΛΑΘΟΣ!Βεβαια ποιος ειμαι εγω να αλλαξω τα μυαλα των αλλων.Δικο τους το κεφαλι και ειναι ελευθεροι να το χτυπησουν οπου θελουν.Ευτυχως ομως δεν σκεφτοταν ετσι ενας φιλος ο οποιος τρακαρε με 170+ με αμαξι και σωθηκε απο τον εξοπλισμο του(δηλωση συναδελφου ιατρου-κρανος,φορμα,μποτες).Και με 30χλμ να τρακαρει καποιος ο οποιος δεν φοραει κρανος κινδυνευει θανασημα!Σκεφτειται ενα απλο πειραμα.Ειστε ορθιοι και χωρις κρανος πεφτεται στο μαρμαρο,τσιμεντο,ασφαλτο κλπ.Τι θα παθεται?Γι'αυτο λοιπον επειδη δεν τρακαρουμε τις περισσοτερες φορες με 200χλμ αλλα με λιγοτερα χλμ ας εχουμε,στην κυριολεξια,το κεφαλι μας ησυχο.
:a013:
:beer:
Να σας πω την αληθεια πριν τρεις μηνες που πηρα το μοτο μου,
εδωσα και αλλα 750 για τον εξοπλισμο (μπουφαν παντελονι μποτεσ γαντια, το κρανος ηταν δωρο αλλα θα παρω καλυτερο). Δεν προκειται να τα λυπηθω ποτε μου. Βεβαια δεν τα πληρωσα μετροιτης, τα εβαλα στη χρηματοδοτηση (τι 270, τι 299 ).
Γι΄αυτα που κανουν καποιοι, που βαζουν 60 δοσεις των 350 και βαλε για να κυκλοφορουν, βαλε ρε ματζιρη αλλα 10 και κυκλοφορησε σωστα!!!
Προκειται για βλακεια. Αφου τα δινεις που τα δινεις. Τον τοκο τον πληρωνεις που τον πληρωνεις. Βαλε κατι παραπανω. Τα λεφτα θα τα βγαλεις αν σηκωθεις μετα απο μια πτωση...