PDA

View Full Version : Ασφαλιστικές εταιρίες που κλείνουν: Ενημέρωση

akis_trevor
08/02/2013, 20:39
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231234399

ελπιζω να μην εχουμε πολλους "τυχερους"να ειχαν κανει προσφατα ασφαλεια σε αυτην και να χασανε 1-2 μηνες μονο....ποια εχει σειρα μετα;

faraway
08/02/2013, 20:43
... και επίσης τους "τυχερούς" που περιμένουν να πληρωθούν ζημιά απο evima . :(

Εδώ κλαίει κόσμος από το πρωί . Ασφαλιστικά γραφεία ξεκουβάλησαν σε μία ώρα , έκλεισαν και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και άλλα ωραία . :eek:

Βέβαια το κρίμα πάει και στους χιλιάδες ασφαλιστικούς πράκτορες που είναι σε απόγνωση και δεν ξέρουν τι να κάνουν με το πελατολόγιο τους .
Η δευτέρα σίγουρα θα είναι μια ενδιαφέρουσα μέρα με εκατοντάδες ασφαλιζόμενους να κυνηγούν τους ασφαλιστές τους .

Verde
08/02/2013, 20:47
είχα 1,5 μήνα ακόμα..
δε πειράζει, τουλάχιστον ας αποζημιωθούν όσοι έχουν τρακάρει και μετά βλέπουμε για εμάς

SVX
08/02/2013, 20:49
είχα 1,5 μήνα ακόμα..
δε πειράζει, τουλάχιστον ας αποζημιωθούν όσοι έχουν τρακάρει και μετά βλέπουμε για εμάς

τα ιδια εδω... μας ξυνιζε η Ιντερσαλονικα βλεπεις

faraway
08/02/2013, 20:51
Παιδιά για 1,5 μήνα μια χαρά είσαστε .

30 μέρες σας καλύπτει το επικουρικό , οπότε 15 μέρες χάσατε όλες και όλες .

Φίλος τη πήρε προχθές , εξάμηνο !! :a018:

nickald
08/02/2013, 21:34
Πληρωνεις την μια μερα και την αλλη ξαφνικα γινονται καπνος....

κατα τα αλλα σαφαρι για να ανασφαλιστα........

Ξυστα με κασμα.....

_V_
08/02/2013, 21:46
Ειμαι ο κ€λοφ@ρδ0ς.τη δευτερα εκανα 6μηνο και ηταν να το κανω evima και τελικα το εκανα interamerican.μαλλον παιζω lotto.

tthodor
08/02/2013, 22:48
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231234399

ελπιζω να μην εχουμε πολλους "τυχερους"να ειχαν κανει προσφατα ασφαλεια σε αυτην και να χασανε 1-2 μηνες μονο....ποια εχει σειρα μετα;

Πιο τυχερό από μένα δε πρέπει να έχει το Forum :( :( :(....

Το περασμένο σάββατο κανόνισε η παρέα να πάμε Εξάρχεια..... Εξαρχια ρε ...?!?!? Με την γυναίκα? Δηλαδή με αμάξι?!?!?!?!......
Δεν Γα....ται λέω.... ήρεμα είναι τελευταιώς....

Τελικά.....μου το κάψανε το αμάξι :(..... Πόνος, αίμα, δάκρυα και ιδρώτας.....
Δε γ...ται λέω... δε θα σκάσουμε κίολας..... Τό έχω ασφαλισμένο για Πυρκαγια και τρομοκρατικές ενέργειες.....

Σήμερα το πρωί διαβάζω στο Inet... ότι έκλεισε η Evima......:a11: :a11: :a11:

Δεν ξαναλέω δεν γα...ται..... Δεν με πάει....
:( :plaf:

McTalas
08/02/2013, 23:05
ποια ειναι η evima...??? :confused:

AUFGEBRACHT
08/02/2013, 23:12
ποια ειναι η evima...??? :confused:

Ήταν...Ούτε που την είχα ακούσει ποτέ, όταν έσκασε πρίν κάποια χρόνια η General Union άρχισε να ακούγεται αυτή ότι είχε χαμηλές τιμές, έτσι την άκουσα πρώτη φορά, ήταν η δεύτερη πιο φθηνή μετά την Intersalonica. Ο τότε λαμογιοασφαλιστής μου με είχε βάλει σε αυτή, συνέχεια τον ρώταγα τί σόϊ ασφαλιστική είναι αυτή κι αυτός επέμενε πως είναι οικονομική αλλά καλή και αξιόπιστη. Τελικά πρίν κανα χρόνο επειδή το όνομά της δε μου γέμιζε το μάτι την έκανα από δαύτη και δικαιώθηκα τελικώς. Πρίν λίγο μίλαγα με συνάδελφο ο οποίος δε με άκουγε και πρίν 2 βδομάδες είχε κάνει εξάμηνη για μηχανές και αυτοκίνητα...

McTalas
08/02/2013, 23:16
Ήταν...Ούτε που την είχα ακούσει ποτέ, όταν έσκασε πρίν κάποια χρόνια η General Union άρχισε να ακούγεται αυτή ότι είχε χαμηλές τιμές, έτσι την άκουσα πρώτη φορά, ήταν η δεύτερη πιο φθηνή μετά την Intersalonica. Ο τότε λαμογιοασφαλιστής μου με είχε βάλει σε αυτή, συνέχεια τον ρώταγα τί σόϊ ασφαλιστική είναι αυτή κι αυτός επέμενε πως είναι οικονομική αλλά καλή και αξιόπιστη. Τελικά πρίν κανα χρόνο επειδή το όνομά της δε μου γέμιζε το μάτι την έκανα από δαύτη και δικαιώθηκα τελικώς. Πρίν λίγο μίλαγα με συνάδελφο ο οποίος δε με άκουγε και πρίν 2 βδομάδες είχε κάνει εξάμηνη για αμάξια και αυτοκίνητα...
τι να πω... εγω παρακαλαω τον δικο μου να με βαλει στην Intersalonica και δεν με βαζει...

αλλα απορω πως παει καποιος να ασφαλισει κατι σε μια εντελως οτι να'ναι εταιρεια.... απορω...

Lioulios
08/02/2013, 23:57
Το επικούρικό δεν είναι υποχρεωμένο να τα καλύψει ΟΛΑ ;

ΚΑΙ μέρες ασφάλισης ΚΑΙ την πυρκαγιά του φίλου ; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω τί γίνεται σε περίπτωση πυρκαγιάς .

Εμένα αν θυμάστε παλαιότερο θέμα ...Μου τρακάρανε σταματημένο εκτός οδοστρώματος αμάξι και πήρα 9 χιλιάρικα από επικουρικό μετά από ένα χρόνο ......Με την ΚωλοComercial Value του αγαπητού Ψωμιάδη.

Lioulios
08/02/2013, 23:59
Aυτό ίσως βοειθήσει κάποιους .
...Για όσους περιμένουν αποζημίωση από το Επικουρικό ταμείο - http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=102929&highlight=comercial+value

AUFGEBRACHT
09/02/2013, 00:15
Δυστυχώς το Επικουρικό βρίσκεται επί ξυρού ακμής, απορώ πως δεν έχει βαρέσει κι αυτό κανόνι ακόμα...
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231225536

Lioulios
09/02/2013, 00:55
Έχεις δίκιο . Εμένα καθηστέρησε στην περίπτωσή μου σχεδόν έναν χρόνο. Οι επόμενοι πολύ περισσότερο , αλλά ....
Αλλιώς είναι όμως να το αφήσει κανείς τελείως και αλλιώς να κάνει να παίρνει ...Κάποια στιγμή θα πληρώσει . Αν όχι σε χρήμα ...Τότε σε είδος .
Πάντως αυτά δεν τα αφήνουν έτσι .

faraway
09/02/2013, 07:02
To επικουρικό θα πληρώσει αλλά :

α) τσεκουρεμένα

β) του αγίου π@υτσ@υ ανήμερα

Παλιοί ασφαλιστές πάντως και γάτοι της αγοράς , όταν η evima έκοβε πίτες πριν 10 μέρες και τα στελέχη της έταζαν φανφάρες στους συνεργάτες της , έλεγαν με νόημα :

"...όταν βλέπεις σε μια εταιρεία τα στελέχη της , να είναι αυτά που έκλεισαν και τη τάδε , εεεε ...μετά περίμενε και για αυτήν τα ίδια . "

Και πάει αλυσίδα το πράγμα δλδ :

-κόσμος που καλείτε σε 30 μέρες να κάνει νέα ασφαλιστήρια
-πελάτες με ζημιές που εκεί που είχαν μπει σε σειρά να πληρωθούν σε 20 μέρες πάνε για χρόνο και βάλε
-μάστορες που έχουν φτιάξει επί πιστώση οχήματα περιμένοντας της αποζημιώσεις και που θα μείνουν να περιμένουν και αυτοί ενώ τα έξοδα τρέχουν

Μπάχαλο κοινός . :(

vaska
09/02/2013, 08:43
Ελλάς το μεγαλείο σου, κανένας έλεγχος καμία υποδομή, το υπουργείο αρκείται στα στοιχεί που προσκομίζει ο ελεγχόμενος για να σχηματίσει άποψη για την βιωσιμότητα του ελεγχόμενου.

Καλά κρασα που λέγανε και οι παλιοί.Και στις μέρες που διανύουμε είναι δύσκολο να το παίζεις μπρούκλης και ν' ασφαλίζεσαι στις ακριβότερες, όλους μας τραβάει σαν μαγνήτης το "οικονομική ασφάλεια".

bogart
09/02/2013, 08:44
Από την οποία περίμενα να αποζημιωθώ σε 2-3 μήνες για ατύχημα του 2005.
Πάνε τα λεφτά.

Νεύρα!

faraway
09/02/2013, 08:50
Θα μπεις πάλι στην αναμονή για να πληρωθείς κάποια στιγμή από το επικουρικό . :(

Εν το μεταξύ άλλο θέμα που προκύπτει είναι και όσοι θα έχουν την ατυχία (στις επόμενες 30 μέρες ) να τους προξενήσει ατύχημα όχημα που θα έχει ασφάλεια evima . :eek:

Κλάφτα Χαράλαμπε δλδ .

imitrelos
09/02/2013, 09:14
Εγω απορώ !!! τελικά η μ@΄@κι@ που μας δέρνει , πως τα κατάφερε πάλι να ήξερα

Για να λυθούν απορίες evima = ψωμιάδης ( τήν ασπίδα μήν τήν ξεχνάμε )
Πρίν κάπου 3 χρόνια μου τήν είχε πεί ένας "φίλος" ασφαλιστής και όταν μου είπε τι και πώς χαιρέτησα.....

AUFGEBRACHT
09/02/2013, 09:23
Εγω απορώ !!! τελικά η μ@΄@κι@ που μας δέρνει , πως τα κατάφερε πάλι να ήξερα

Για να λυθούν απορίες evima = ψωμιάδης ( τήν ασπίδα μήν τήν ξεχνάμε )
Πρίν κάπου 3 χρόνια μου τήν είχε πεί ένας "φίλος" ασφαλιστής και όταν μου είπε τι και πώς χαιρέτησα.....

Έχουν κάνει ζημιά τελικά αυτοί οι "φίλοι" ασφαλιστές που να τους πάρει και να τους σηκώσει...ήθελα να ΄ξερα πόσοι από αυτούς έχουν πιστοποίηση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση... Για την Evima που λες από την αρχή κάτι μου βρώμαγε και μόλις έληξε το 6μηνο έφυγα και από αυτή και από τον "φίλο" ασφαληστή. Η δε Εvima αποδείχτηκε ότι είναι η πρώην ΠΗΓΑΣΟΣ, η οποία μετά μετεξελίχτηκε σε PROTON με τη συμμετοχή της Proton Bank του περιώνυμου Λαυρεντιάδη (πόσα λαμόγια να χωρέσουν σε μια ασφαλιστική πιά...) και τελικά κατέληξε σε Evima όταν αγοράστηκε από Κύπριους επενδυτές φιλαράκια του Ψωμιάδη. Αυτά βέβαια τα έμαθα πολύ πρόσφατα...

faraway
09/02/2013, 09:57
Έτσι ακριβώς !!

Αυτή ήταν η evima και αυτοί , οι βετεράνοι των κανονιών την διοικούσαν .
Πολλοί ασφαλιστές τα έβλεπαν , τα υποψιαζόντουσαν , τα περίμεναν ...αλλά στο όφελος της προσέλκυσης πελατών και της αύξησης κερδών έβαλαν κόσμο και τώρα τα λούζονται .

giovani64
09/02/2013, 10:33
δυστυχως θα πληρωθουν μονο αυτοι που εχουν εμπλακει σε ατυχηματα. αυτοι που ειχαν ζημιες απο φυσικα αιτια(χαλαζι) η τρομοκρατικες ενεργειες δε θα παρουν τπτ. ημουν ασφαλισμενος στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ η οποια φαληρισε (ΑΜΑΞΙ) και ειχα παθει μεγαλη ζημια απο χαλαζι. πληρωσα 2.500 ευρω για να το φτιαξω και δεν πηρα ουτε ενα ευρω πισω.

Υ.Γ. η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ηταν μελος της ΑΣΠΙΣ

jimmis5
09/02/2013, 10:35
To επικουρικό θα πληρώσει αλλά :

α) τσεκουρεμένα

β) του αγίου π@υτσ@υ ανήμερα

(

Οι ανασφαλιστοι φταινε να τους καρφωσουμε ολους:lol:
Αυτο ειναι κρατος ρε με ελεγχο που προστατευτει το πολιτη...
Μετα αναρωτιομαστε γιατι καποιος ξηγιεται αλλιωτικα και δεν πληρωνει:moutza:

faraway
09/02/2013, 10:54
Tι σχέση έχουν οι ανασφάλιστοι με το κλείσιμο της evima ? :confused:

jimmis5
09/02/2013, 11:09
Με το επικουρικο εχουν αυτο λενε τουλαχιστον για τον καινουργιο νομο.

faraway
09/02/2013, 11:20
To επικουρικό ρε συ δεν πλήρωνε το καλό καιρό σωστά σιγά μην πληρώσει τώρα .

Γιαυτό έγραψα του αγίου φούτσου και τσεκουρωμένα τα ποσά . ;)

akis_trevor
09/02/2013, 13:22
το θεμα ειναι οπως ειπε και ο βασκας οτι ψαχνουμε να γλυτωσουμε 50-60 ευρω τον χρονο με μια πιο φτηνη ασφαλεια (οι οποιες εχουν φτασει στον θεο)και στο τελος μπαινεις μεσα 100 για τους πιο light και αν ειναι απο κανα ατυχημα....τρεχα γυρευε...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...

paramedic
09/02/2013, 13:49
το θεμα ειναι οπως ειπε και ο βασκας οτι ψαχνουμε να γλυτωσουμε 50-60 ευρω τον χρονο με μια πιο φτηνη ασφαλεια (οι οποιες εχουν φτασει στον θεο)και στο τελος μπαινεις μεσα 100 για τους πιο light και αν ειναι απο κανα ατυχημα....τρεχα γυρευε...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
Μα αν έχουμε ατύχημα εμείς και φταίμε ο άλλος θα έχει θέμα με την ασφαλιστική για να αποζημιωθεί οχι εμείς ρε σεις. Εμείς κάναμε ασφάλεια οπότε καλυμμένοι είμαστε. Αν αυτη η ασφάλεια δεν είναι καλή τι φταίμε εμείς? Και επειδή χθές περίμενα το νέο μου συμβόλαιο απο την Evima αλλά για καλή μου τύχη δεν το πήρα να σας πω οτι η τιμή δεν ήταν φτηνη αλλά εφάμιλλη με άλλες εταιρίες. Μάλιστα έκανα σε άλλη(καλή θεωρητικά όπως αυτη που ήδη είχα όπως με έιχαν ενημερώσει 2 ασφαλιστές και μάλιστα ο ένας αδερφός κολλητου) στα ίδια λεφτά ακριβώς. Ολες τα ίδια σκατά είναι και μοιτάνε να μη μας εξυπηρετήσουνε οταν τους χρειαζόμαστε. Εχω εμπειρία απο 3 ασφαλιστικές μεχρι τώρα και η πιο σκάρτη βγηκε ο κολλοσός.

Acacius
09/02/2013, 14:25
Άσε γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που προτιμάς να τα σκάσεις γερά σε μεγάλο όνομα και όταν έχεις ατύχημα παίρνεις ένα τροφαντό ζευγάρι @@δια, πληρώνοντας από την τσέπη σου μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο γιατί ο ασφαλιστής σου και η εταιριάρα τοΜπαίζουν...

MikeG
09/02/2013, 18:57
Χθες, Παρασκευή, περίπου 12:00 το μεσημέρι, έπαιρνα τηλέφωνα σε ασφαλιστικές - ασφαλιστικά γραφεία για να πάρω προσφορά για το BMW για νέα ασφάλεια. Παίρνω λοιπόν ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία στο Ηράκλειο,μπλα μπλα , μου προτείνουν την evima με 214 euros το χρόνο. & ήδη είχε κλείσει...

:lol: :lol: (Για να μη βάλω κανά άλλο emoticon)...

kpetros
09/02/2013, 22:58
τις προαλλες επιτελους πηρα μηχανακι (προχθες)
χωρις να το πολυψαξω , πηγα στο πλησιεστερο ασφαλιστικο που βρηκα και εκανα (ΕΥΤΥΧΟΣ) μια τριμηνη στην εβιμα
τωρα φρικαρω που λετε πως ξαφνικα εκλεισε (καμια σχεση με τους προλαλισαντες .... τι να πω .... υπομονη!)

ειναι απλα τραγικο , ειμαι 21 χρονο , και καθε μερα βλεπω ποσο Γ.Τ.Π ειναι η ανθρωπινη κοινωνια , εχω βαρεθει να απογοητευομαι ολο και περισσοτερο καθε πρωι .
θα μπορουσαν να την "κλεισουν" απο αποψη οτι δεν ξαναβγαζει νεες ασφαλειες , και να εκλεινε οριστηκα μετα απο 1 χρονο , εφοσον καλυφθει το οριο χρονου καθε συμβολαιου.
Και μετα ερχοντε και σου λενε "ραβασακι" για οσους δεν εχουν ασφαλειες ,.....

(ακυρων , την τριμηνη την εχα παρει 43ε , θεωριτηκα οπως αναφερθηκε , μπορω να ειμαι οκευ για εναν μηνα ακομα πρωτου κανω καποια καινουργια , μπορει να πει καποιος πια μαρκα να επιλεξω , και τι τιμη αντιστοιχη θα χει ? )

Julius
11/02/2013, 14:01
Γνωστός συνφωρουμήτης είναι υπάλληλος, την Παρασκευή από το πουθενά τους σφράγισαν σε 2 ώρες μέσα.

Μέχρι την Πέμπτη εργαζόταν σε μια καλή εταιρία και την Δευτέρα ψάχνει να βρεί δουλειά.... γαμωκατάσταση :sick:

spyrakos35
12/02/2013, 07:30
κάποιες απαντήσεις........... (http://news247.gr/eidiseis/pws_tha_paroyn_ta_xrhmata_toys_oi_asfalismenoi_ths_eig_evima.2124919.html)

TROOPER
12/02/2013, 08:54
Οι ανασφαλιστοι φταινε να τους καρφωσουμε ολους:lol:
Αυτο ειναι κρατος ρε με ελεγχο που προστατευτει το πολιτη...
Μετα αναρωτιομαστε γιατι καποιος ξηγιεται αλλιωτικα και δεν πληρωνει:moutza:

+1000!!!

jezuz
13/02/2013, 16:56
Με ειχε βαλει ο ασφαλιστης (φιλος απο παλια υποτι8εται) στην evima, το αυτοκινητο μου και του πατερα μου, για καλυτερα υποτιθεται, χωρις να του το εχουμε ζητησει εμεις... τωρα εσκασε και ειχαμε μεχρι 1η Ιουλιου, χανουμε ποσους μηνες δηλαδη... λες και δεν το ηξερε τι θα γινει, μεσα στη δουλεια ειναι... τι να πω... και ουτε πηρε κανεις τηλ να μας ενημερωσει, απο εδω το εμαθα...

BELZEBOYLIS
13/02/2013, 17:30
κάποιες απαντήσεις........... (http://news247.gr/eidiseis/pws_tha_paroyn_ta_xrhmata_toys_oi_asfalismenoi_ths_eig_evima.2124919.html)

Ωραίος!!

ΤτΕ: Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Evima Group
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/02/2013
Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε σήμερα την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «EVIMA GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (πρώην «ΠΡΩΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970. Πρόκειται για μια ασφαλιστική εταιρεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα, κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα.
Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας (εποπτικά κεφάλαια), απαίτηση, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Παράλληλα, δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.
Από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωσή της για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών.
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε άλλου δικαιούχου ασφαλίσματος. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Γερμανός, ο οποίος με τη σειρά του θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού εκκαθαριστή.

paramedic
13/02/2013, 22:06
Με ειχε βαλει ο ασφαλιστης (φιλος απο παλια υποτι8εται) στην evima, το αυτοκινητο μου και του πατερα μου, για καλυτερα υποτιθεται, χωρις να του το εχουμε ζητησει εμεις... τωρα εσκασε και ειχαμε μεχρι 1η Ιουλιου, χανουμε ποσους μηνες δηλαδη... λες και δεν το ηξερε τι θα γινει, μεσα στη δουλεια ειναι... τι να πω... και ουτε πηρε κανεις τηλ να μας ενημερωσει, απο εδω το εμαθα...
Και αυτοί ξαφνικά το μάθανε πάντως. Ξαφνικά την παρασκευη που μας πέρασε έπεσε το σύστημα που βγάζανε συμβόλαια και πήρανε τηλέφωνο την εταιρία και τους είπανε τα μαντάτα. Ολοι πέσανε απο τα σύννεφα αφού και οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν γνώριζαν τίποτα και μάλιστα η εταιρία θεωρείτο και πολύ υγιείς. Πρέπει να κρύβονται πολλά συμφέροντα απο πίσω παιδιά και μάλλον κλείσανε μια εταιρία εν μια νυχτί χωρίς δικαιολογία και πολλές εξηγήσεις σε κέρδος των ξένων εταιριών. Ετσι ακούγεται στους κύκλους των ασφαλιστών δεν είναι δικά μου λόγια.

akis_trevor
13/02/2013, 22:54
εγω επισης απο ασφαλιστη εμαθα οτι η εταιρια προβλημα ρευστου δεν ειχε.εφαρμοζε το συστημα προπληρωμης των συμβολαιων για την εκδοση τους.και το προβλημα εγινε απο ενα ή παραπανω στελεχη της που ειχαν λιγο... μακρια χερια.και η υποθεση θα παει στα δικαστηρια αμεσα,κατι σαν αυτοφωρη διαδικασια.τα λεω λιγο μπακαλικα γιατι ετσι μου τα ειπε ο αδερφος μου που ειχε ασφαλισμενο το μηχανακι εκει.

AUFGEBRACHT
13/02/2013, 22:58
Και αυτοί ξαφνικά το μάθανε πάντως. Ξαφνικά την παρασκευη που μας πέρασε έπεσε το σύστημα που βγάζανε συμβόλαια και πήρανε τηλέφωνο την εταιρία και τους είπανε τα μαντάτα. Ολοι πέσανε απο τα σύννεφα αφού και οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν γνώριζαν τίποτα και μάλιστα η εταιρία θεωρείτο και πολύ υγιείς. Πρέπει να κρύβονται πολλά συμφέροντα απο πίσω παιδιά και μάλλον κλείσανε μια εταιρία εν μια νυχτί χωρίς δικαιολογία και πολλές εξηγήσεις σε κέρδος των ξένων εταιριών. Ετσι ακούγεται στους κύκλους των ασφαλιστών δεν είναι δικά μου λόγια.

Τα ονόματα Λαυρεντιάδης και Ψωμιάδης (ξανά μανά...) που ήταν πίσω από την Evima δεν χρειάζονται συστάσεις... το επιχείρημα ότι έκλεισε για να κερδίσουν οι ξένοι είναι βολικό αλλά έωλο... λίγο πρίν κλείσει η General Union ο ασφαλιστής επέμενε να κάνω ανανέωση και ότι αυτά που ακούγονταν ήταν από φοβισμένους ανταγωνιστές λόγω της ισχυρής General Union :a31: Όταν μετά από λίγο καιρό έκλεισε και τον πέτυχα τυχαία, η δικαιολογία του ήταν πως τη General Union την έκλεισε λόγω πολιτικών συμφερόντων το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει τις εκλογές :bawl: :a31: :a31: Επειδή λόγω επαγγέλματος συναναστρεφόμουν και συναναστρέφομαι με ασφαλιστές, δε μπορείς να φανταστείς πόσο απατεώνες είναι οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πράκτορες και πόσο κόσμο κοροϊδεύουν... Στην πόλη μου π.χ. ασφαλιστής διαφημίζει πως εάν κάποιος ασφαλίσει το όχημά του σε αυτόν του παρέχει δωρεάν πράσινη κάρτα ασφάλισης, κάτι που ως γνωστόν παρέχεται ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Δ-Ω-Ρ-Ε-Α-Ν. Δεν μπορείς να φανταστείς τί έχουν δει τα μάτια μου όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε τις δικαιολογίες των ασφαλιστών τις ακούω βερεσέ...

VasMar
15/02/2013, 14:41
Υπάρχουν δύο πλευρές στο θέμα των ανθρώπων της EVima και της ΤΤΕ.

Η Evima έχει προχωρήσει σε δικαστικό αγώνα (http://www.agonaskritis.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-evima-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82/#) και αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι άνθρωποι της εταιρείας λένε ότι όλα είναι ψέματα και θα κερδίσουν, οπότε και θα ξαναπάρουν την άδεια λειτουργίας πίσω και δεν θα έχει κανένας πρόβλημα.
Η ΤΤΕ λέει από την άλλη ότι το άνοιγμα της Evima για αποζημιώσεις αγγίζει τα 50εκ. € και την έκλεισαν αφού της είπαν να βάλει τα 10εκ € που έλειπαν για να κλείσει την τρύπα και δεν τα έβαλαν. Το επικουρικό από την άλλη ήδη άρχισε τις επαφές να την πουλήσει και αυτήν την στιγμή μιλάνε με μια Γερμανική (http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=9158&cat_id=4) εταιρεία που θέλει να την εξαγοράσει, μαζί με τις ζημίες της. Οπότε αν γίνει αυτό κανείς δεν χάνει το συμβόλαιο του και τα χρήματα του απλά θα αλλάξει επωνυμία της εταιρείας.

Όσον αφορά τους ασφαλιστές που ακόμα μιλάνε υπέρ General Union, ΑΣΠΙΣ, Evima κτλ για ρωτήστε τους αυτοί που έχουν κάνει την δική τους ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης; Δεν πιστεύω να βρείτε έναν που να την έχει κάνει εκεί... Θα έχουν πάει κάπου που θα είναι σίγουροι ότι δεν θα μείνουν ξεκρέμαστοι.

Α κάτι ακόμα, όποιος τρακάρει με κάποιον που έχει Evima και φταίει ο άλλος μην ανησυχεί θα πάρει τα λεφτά του από την εταιρεία που είναι ασφαλισμένος. Αρκεί να φωνάξει την τροχαία αλλά και την φροντίδα ατυχήματος της εταιρείας του να καταγράψει το ατύχημα.
Ένα δεύτερο που είδα είναι ότι κάποιος έγραψε δεν με ενδιαφέρει αν είναι κάποια φθηνή και δεν πληρώνει τις ζημιές γιατί πρόβλημα θα έχει ο άλλος που θα τρακάρω και όχι εγώ... Λοιπόν να σας πω ότι πλέον ισχύει ο νόμος περί συνευθύνης και αν δεν πληρώσει η εταιρεία που είσαι ασφαλισμένος τότε η νομική προστασία του άλλου κυνηγάει εσένα. Επίσης αν τρακάρεις με ανασφάλιστο τρέξε βγάλε εσύ άκρη με την ίδια την φθηνή επιλογή σου για να σε αποζημιώσει.

Οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της (http://www.evima.gr), καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00 στα τηλέφωνα της εταιρείας και από τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης στο τηλέφωνο 6949 962802.

kokar
15/02/2013, 19:42
το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται....

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/peiratikes_asfalistikes_etaireies-kindyneuoyn_700_000_i_x.2125341.html

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=30552501

Verde
16/02/2013, 02:06
το πρωί που πήγα και έκανα ασφάλεια για το mt (40ε το 3μηνο Ιντερσαλονικα) η υπάλληλος μου είπε ότι το νέο μέτρο το κάνουν για να μαζευτούν λεφτά για το επικουρικό γιατί δεν έχει φράγκο να πληρώσει και είναι στην αναμονή πολύς κόσμος..

faraway
16/02/2013, 07:08
Π@π@ριές σου είπε . Γνώριμο χάρισμα των ασφαλιστών . :smokin:

Το νέο μέτρο το κάνουν γιατί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να οικονομήσει το κράτος , εύκολα και αεριτζίδικα σε πρώτη φάση αλλά επίσης για να πιέσει και να σταματήσει το φαινόμενο των ανασφάλιστων .

Δλδ , εντ σαμπου εντ κοντισιονερ . :lol::lol:

paramedic
16/02/2013, 09:06
το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαίνεται....

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/peiratikes_asfalistikes_etaireies-kindyneuoyn_700_000_i_x.2125341.html

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=30552501
Και γιατί δεν λένε ποιες ειναι αυτές οι εταιρίες τα άρθρα? Λόγια του αέρα!!! Μάλλον άλλα είναι τα συμφέροντα απο μεγαλοεταιρίες. Εμένα χθες με πήρε τηλέφωνο μια "καλή" κυρία από την Interamerican και με ρώτησε αν είμαι ασφαλισμένος στην Evima(ήμουν μέχρι την ήμερα που έκλεισε και μάλιστα ήταν να παραλάβω το νέο συμβόλαιο εκείνη την ημέρα αλλά την γλίτωσα) και οταν της είπα οτι ήδη εκανα άλλη ασφάλεια μου είπε "Α ευτυχώς". Πέσανε ηδη τα κοράκια να πάρουν τους πελάτες. Παρεπιπτόντως κάνει και η Interamerican 3μηνη ασφάλεια πια.

VasMar
16/02/2013, 09:35
το πρωί που πήγα και έκανα ασφάλεια για το mt (40ε το 3μηνο Ιντερσαλονικα) η υπάλληλος μου είπε ότι το νέο μέτρο το κάνουν για να μαζευτούν λεφτά για το επικουρικό γιατί δεν έχει φράγκο να πληρώσει και είναι στην αναμονή πολύς κόσμος..

Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό και γιαυτό το πρόστιμο σε μορφή παραβόλου το πληρώνεις σε εφορίες. Το επικουρικό δεν θα βγάλει τίποτα από εκεί.
Το θέμα είναι ότι μιλάν για 2μύρια ανασφάλιστα όταν το 1,5 μύριο είναι του δημοσίου...

Το μέτρο είναι σωστό πρέπει να είναι όλοι ασφαλισμένοι, απλά πριν κάνουν αυτό θα έπρεπε να κάνουν πιο ευέλικτους τρόπους να καταθέτει πινακίδες όποιος θέλει και να μην πληρώνει. Συν της άλλης ένας νόμος και ένα σύστημα καταγραφής που ήταν έτοιμο από τον Σεπτέμβρη έπρεπε να το έχουν βάλει σε λειτουργία από τότε και όχι να περιμένουν να πληρώσει ο κόσμος τα τέλη και μετά να τον βγάλουν σε ισχύ. Πόσοι θα ήταν αυτοί που τον Δεκέμβριο δεν θα πλήρωναν και θα κατέθεταν πινακίδες αν το έλεγαν πιο νωρίς;

VasMar
16/02/2013, 09:40
Και γιατί δεν λένε ποιες ειναι αυτές οι εταιρίες τα άρθρα? Λόγια του αέρα!!! Μάλλον άλλα είναι τα συμφέροντα απο μεγαλοεταιρίες. Εμένα χθες με πήρε τηλέφωνο μια "καλή" κυρία από την Interamerican και με ρώτησε αν είμαι ασφαλισμένος στην Evima(ήμουν μέχρι την ήμερα που έκλεισε και μάλιστα ήταν να παραλάβω το νέο συμβόλαιο εκείνη την ημέρα αλλά την γλίτωσα) και οταν της είπα οτι ήδη εκανα άλλη ασφάλεια μου είπε "Α ευτυχώς". Πέσανε ηδη τα κοράκια να πάρουν τους πελάτες. Παρεπιπτόντως κάνει και η Interamerican 3μηνη ασφάλεια πια.

Τι να πουν ονόματα και να πέσουν μηνύσεις; Δουλεία της ΤΤΕ είναι αυτή και όχι των καναλιών κτλ.
Στο κάτω κάτω στις φωτογραφίζουν, λένε εταιρείες με έδρα Βουλγαρία και Γιβραλτάρ... εύκολο να βρεις ποιες είναι, την μια την έβγαλε με ανακοίνωση της η ΤΤΕ στης 28 Γενάρη. Και από όλες τις υπόλοιπες μια μόνο αντέδρασε με ανακοίνωση της οι άλλες μόκο...

Για να σε πάρει κάποιος θα της έδωσε τηλέφωνό, μάλλον κάποιο καλόπαιδο πρώην Evima έγινε καλοθελητής για άλλους.

Ichigo
16/02/2013, 15:52
Καλά η Ιντεραμέρικαν δεν παίζεται στο ψάρεμα :lol:. Παρ όλο που είμαι ασφαλισμένος ήδη εκεί μέσω του ασφαλιστικού μου συμβούλου, με πήραν τάχα από ένα διοικητικό κέντρο για να μου προτείνουν ένα εκπτωτικό πακέτο. Σε ερώτησή μου αν θα αλλάξει ο ασφαλιστικός μου σύμβουλος σε περίπτωση που αποδεχθώ την προσφορά αρχίσανε να τα μασάνε. Τους έριξε το ανάλογο ξέχεσμα μετά ο ασφαλιστής...

VasMar
16/02/2013, 16:43
Καλά η Ιντεραμέρικαν δεν παίζεται στο ψάρεμα :lol:. Παρ όλο που είμαι ασφαλισμένος ήδη εκεί μέσω του ασφαλιστικού μου συμβούλου, με πήραν τάχα από ένα διοικητικό κέντρο για να μου προτείνουν ένα εκπτωτικό πακέτο. Σε ερώτησή μου αν θα αλλάξει ο ασφαλιστικός μου σύμβουλος σε περίπτωση που αποδεχθώ την προσφορά αρχίσανε να τα μασάνε. Τους έριξε το ανάλογο ξέχεσμα μετά ο ασφαλιστής...

Έχω ακούσει από πολλά παιδιά του agency της Interamerican να φωνάζουν για κάποιες καταχρηστικές και ανήθικες όπως λένε πρακτικές, προσπαθούν όπως λένε να τους πάρουν όλα τα συμβόλαια από πάνω τους και να τα κάνουν ιντερνετικά... Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μιλάνε με τον ασφαλιστή τους και όχι με μια κοπελίτσα από τηλεφωνικό κέντρο...
Ή όπως λέει και ένας φίλος πληρώνω 20€ παραπάνω το εξάμηνο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχω βοήθεια και στο κάτω κάτω παίρνω και ένα τηλέφωνο και τα χόνω στον ασφαλιστή έτσι χωρίς λόγο... Απλά για την επικοινωνία :)

jezuz
04/03/2013, 13:13
Υπαρχει κανενα νεο σχετικα με αυτο το θεμα?
Γιατι τελειωνει και ο εξτρα μηνας και θελω να κανω αλλη ασφαλεια... πανε 6+6 μηνες για 2 κουτια :cry:

SHOOTER045
04/03/2013, 15:18
ακριβως πανε.και εγω την ειχα πατησει με την αυμνιστη εγνατια,χορηγο σε πολλους αγωνες-ππτ.μοτο κρος,σιξντεις,σουπερ μοτο,ακροπολις κλπ:moutza:

akis_trevor
04/03/2013, 21:25
κατι πηρε το αυτι μου οτι εγινε μια δικη και θα επιστραφουν τα υπολοιπα ποσα των ασφαλισμενων.λεπτομερειες κλπ δεν ξερω.καλο ειναι να ρωτησεις τον ασφαλιστη σου.

blackbusa
05/03/2013, 08:51
κατι πηρε το αυτι μου οτι εγινε μια δικη και θα επιστραφουν τα υπολοιπα ποσα των ασφαλισμενων.λεπτομερειες κλπ δεν ξερω.καλο ειναι να ρωτησεις τον ασφαλιστη σου.

XAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXAXXAXAAXXAXAAXXAXAXAXA...

akis_trevor
05/03/2013, 13:53
απλα ειπα αυτο που ειπε ασφαλιστης σε φιλο μου.

blackbusa
05/03/2013, 14:24

den gelasa me esena alla me ayto pou diavasa...meta apo 5 (pente) xronakia AKOMA perimenw gia tin apozimiwsi apo to Epikouriko...a nai...kai me episimi dikastiki apofasi...tespa...

p.s. elpizw o idios asfalistis na min protine sto filo sou neo symvolaio gia kali etairia mias kai einai mesa sta kolpa...

AUFGEBRACHT
05/03/2013, 18:34

Αχ αυτοί οι ασφαλιστές!!! Σε γνωστό μου που είχε Evima και την είχε κάνει πρίν λίγο καιρί για χρόνο, ο ασφαλισταράς του είπε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα βγάλει δικαστική απόφαση που θα δικαιώνει την Evima ότι την έκλεισαν παράνομα και θα ξανανοίξει :bawl:

akis_trevor
05/03/2013, 20:04
den gelasa me esena alla me ayto pou diavasa...
sorry,I misunderstood!!ειναι οικογενειακοι φιλοι και γιαυτο το ειπα,φανταζομαι δεν θα του λεει τοσο μεγαλες παπατζες.τεσπα,το θεμα ειναι οτι οπως παει θα χασει (κι αλλα)λεφτα ο κοσμος και αντε μετα ποια θα ξανακλεισει,μεχρι να μεινουν 3-4 και να το παιξουν μονοπωλειο και θα βαρανε στο ψαχνο....

faraway
05/03/2013, 20:11
Παίζει μεγάλο κοροιδιλίκη με την evima και πραγματικά απορώ με κάποιους ασφαλιστές (υποτίθεται και έμπειρους ) που μέχρι και χθες περίμεναν πως η evima θα έπαιρνε ξανά την άδεια λειτουργίας . :moutza:

Και όχι μόνο αυτό , αλλά και λόγο αυτής της δικαστικής διαμάχης , η εκκαθάριση πήγε πίσω στην εταιρεία , και ενώ θα έπρεπε 9 Μαρτίου να τελείωνε και να δρομολογούνταν οι ζημιές μέσω επικουρικού ( δρομολογούνταν που λέει ο λόγος δλδ , μην το πάρετε και της μετρητής ) θα φάμε και όλο το Μάρτη μέχρι να τελειώσει η εκκαθάριση .

Τώρα κυκλοφορεί και ένα νέο παραμύθι με δράκο από την evima πως θα τους βάλει όλους τους πελάτες σε κάποια άλλη εταιρεία μετά της 9 Μάρτη , δωρεάν ...κτλ,κτλ

Άντε να το δούμε και αυτό το σήριαλ , έτσι και αλλιώς η 9 του Μάρτη κοντά είναι . Αλίμονο όμως στης 9 και στης 10 αν μείνουν ανασφάλιστοι χιλιάδες κόσμου περιμένοντας αυτήν τη περιβόητη μεταφορά και έχει κανείς καμιά ζημιά . :eek:

AUFGEBRACHT
27/05/2017, 12:39
Πάει και η International Life, να ζήσουμε να την θυμόμαστε κι αυτήν...

http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%98_230_1.pdf