View Full Version : λίγα σοφά για τους πατεράδες
spyrakos35
12/02/2013, 07:41
πρέπει να έχουμε και εμείς την γωνιά μας....
απολαύστε....
1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και μένα στον κήπο. Η μάνα μας έβγαινε έξω και φώναζε: "θα χαλάσετε το γκαζόν!". Κι εκείνος της απαντούσε: "Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!"
- Harmon Killebrew
.............
3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι ν΄ αγαπάει τη μάνα τους.
- Theodore M. Hesburgh
4. Oταν έλθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος ένα γιο που τον θεωρεί λάθος!
- Charles Wadsworth
5. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει "μπαμπάς".
- Ανώνυμος
...............
7. Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά που τρέχουν να χωθούν στην αγκαλιά του, ακόμα κι όταν τα χέρια του είναι άδεια.
- Ανώνυμος
8. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πώς ήταν.
- Anne Sexton
..............................
10. Οι καλοί μπαμπάδες δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά.
Ρίζες για να νιώθουν πού είναι το σπίτι τους και φτερά για να πετάξουν μακριά ελεύθερα
- Jonas Salk
11. Mπαμπάδες, αγαπήστε κι αποδεχτείτε τα μέλη της οικογένειάς σας γι΄αυτό που πραγματικά είναι, ακόμα κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις.
Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους στο δάσος!
- Chuck Swindoll
12. Τα στάδια στη ζωή ενός ανθρώπου:
4 ετών: Ο μπαμπάς μου μπορεί να κάνει τα πάντα!
7 ετών: Ο μπαμπάς ξέρει τόοοσα πολλά!
8 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν... ξέρει τελικά και τόσα πολλά.
12 ετών: Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τι του γίνεται.
14 ετών: Ο πατέρας μου? Ασε καλύτερα!
21 ετών: Ωχ πάλι αυτός μπροστά μου!
25 ετών: Κάτι ξέρει για το θέμα ο πατέρας μου αλλά όχι και πολλά πράγματα.
30 ετών: Θα πρέπει να μάθω τι ξέρει ο πατέρας μου για το θέμα.
35 ετών: Πριν αποφασίσουμε ας ζητήσουμε και τη γνώμη του μπαμπά.
50 ετών: Τι άραγε να πίστευε ο πατέρας γι΄αυτό?
60 ετών: Τελικά ο πατέρας μου είχε τεράστια εμπειρία!
65+ετών: Α, ρε πατέρα! Μακάρι να ζούσες και να μιλούσαμε σήμερα οι δυο μας!
yannis24
12/02/2013, 08:32
ποσο αληθεια λεει σε ολα !!!
nikos_abel
12/02/2013, 09:11
Γεια σου ρε Σπύρο πατερούλη, τόσες αλήθειες μαζεμένες...
Άντε ρε πατεράδες ….:beer:
Και μερικές ντοπιες σοφές κουβέντες…. :lol:
Πατέρα, κάτσε φρόνιμα
μη γίνεσαι ρεζίλι.
Τα νιάτα θέλουν έρωτα
κι οι γέροι χαμομήλι.
Μπαμπά μου, κάτσε φρόνιμα,
σ’ το λέω μια και δύο.
Δεν είσ’ εσύ για τσαχπινιές
αλλά για συνεργείο.
Μπαμπά μου, κάτσε φρόνιμα
μη στρίβει το μυαλό σου.
Και άσε το ζεϊμπέκικο,
σ’ το λέω για καλό σου.
Σε στίχους Βασιλιαδη – μουσική Ζαμπετα
spyrakos35
12/02/2013, 09:36
Και μερικές ντοπιες σοφές κουβέντες…. :lol:
..............
:moutza: re!!!
:bawl:
Πολύ πρόσφατα 11/1 έχασα τον δικό μου. Τρομερή η απώλεια. Και όσος περισσότερος ο χρόνος που πέρασες μαζί του, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια.
Ξαφνικά ανακαλύπτεις πόσα πράγματα μοιραζόσασταν, ότι οι καθιερωμένες κουβέντες σας, οι κόντρες στις λύσεις προβλημάτων λογικής, οι παρτίδες με το τάβλι και τη δηλωτή με έπαθλο λουκουμάκι δεν θα ξαναϋπάρξουν και αυτό σου εντείνει το αίσθημα της απώλειας.
Θεωρώ τον εαυτόν μου πολύ τυχερό που τον είχα Πατέρα και μου δίδαξε το δυσκολότερο επάγγελμα όλων. Το επάγγελμα του γονιού.
Ωραίο θέμα....τουλάχιστον για εμάς τους πατεράδες.....
Οταν γυρνάω σπίτι και τρέχουν πάνω μου μες την ευτυχία πριν καλά καλά βγάλω μπουφάν είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου....
Ολα τ'άλλα είναι τρίχες.... (ακόμα και τα άπειρα ξενύχτια...)
nikos_abel
12/02/2013, 11:53
Ωραίο θέμα....τουλάχιστον για εμάς τους πατεράδες.....
Οταν γυρνάω σπίτι και τρέχουν πάνω μου μες την ευτυχία πριν καλά καλά βγάλω μπουφάν είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου....
Ολα τ'άλλα είναι τρίχες.... (ακόμα και τα άπειρα ξενύχτια...)
Δε ξέρω πόσο είναι τα δικά σου, αλλά ο δικός μου είναι τώρα 3+1/2.
"Μπαμπαμπαμπαμπαμπάααα γιατίγιατίγιατί...."
:cry:
Ναναι καλά τα σπόρια, πολύ γέλιο σου λέω
Δε ξέρω πόσο είναι τα δικά σου, αλλά ο δικός μου είναι τώρα 3+1/2.
"Μπαμπαμπαμπαμπαμπάααα γιατίγιατίγιατί...."
:cry:
Ναναι καλά τα σπόρια, πολύ γέλιο σου λέω
4 και 2μιση.... Ασε η μεγάλη τα ίδια : Μπαμπά γιατί η Αριελ είναι γοργόνα ?? ...... :rolleyes:
και ακολουθεί και η μικρή αντιγράφοντας : Μπαμπά γιατι η γοργόνα είναι Αριελ ?? :cry:
Πολύ πρόσφατα 11/1 έχασα τον δικό μου. Τρομερή η απώλεια. Και όσος περισσότερος ο χρόνος που πέρασες μαζί του, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια.
Ξαφνικά ανακαλύπτεις πόσα πράγματα μοιραζόσασταν, ότι οι καθιερωμένες κουβέντες σας, οι κόντρες στις λύσεις προβλημάτων λογικής, οι παρτίδες με το τάβλι και τη δηλωτή με έπαθλο λουκουμάκι δεν θα ξαναϋπάρξουν και αυτό σου εντείνει το αίσθημα της απώλειας.
Θεωρώ τον εαυτόν μου πολύ τυχερό που τον είχα Πατέρα και μου δίδαξε το δυσκολότερο επάγγελμα όλων. Το επάγγελμα του γονιού.
Συλληπητήρια ,τουλάχιστον πρόλαβε και έγινε παππούς (μάλλον καλύτερα πρόλαβε να δει το παιδί του να γίνεται πατέρας ! ) όχι σαν τον δικό μου δυστυχώς...
spyrakos35
12/02/2013, 12:12
4 και 2μιση.... Ασε η μεγάλη τα ίδια : Μπαμπά γιατί η Αριελ είναι γοργόνα ?? ...... :rolleyes:
και ακολουθεί και η μικρή αντιγράφοντας : Μπαμπά γιατι η γοργόνα είναι Αριελ ?? :cry:
καλά ρε μπαμπά, το Αριελ δεν είναι που πλένει η μαμά τα ρούχα???? :cry:
endopandou
12/02/2013, 12:32
Ωραίο θρέντ :beer:
Μια ερώτηση: Αν αντί για παιδί έχεις :a39: που σε δουλεύει κανονικά και μετά :a43: δικαιούσαι να αποκαλείσαι κατά το σύνηθες μπαμπάς:confused:
Κι άλλη μία: Αν η κατάσταση ξεφύγει απο το :a37: και φτάσει στο :hunter: θα θεωρηθεί αδίκημα ή την βγάζουμε με κάνα πλημμεληματάκι :confused:
Νομίζω τελικά πως αν απο :pipila: τρώνε και καμιά :pantofla: όπως σοφά έλεγαν οι παππούδες μας αλλά ταυτόχρονα :kiss: θα ήταν καλύτερα.
Εγώ πάντως δεν το μπορεσα μιας και όλα τα άλλα μου φαίνονται οδοντογλυφίδες ;)
Vaska συλλυπητήρια φίλε
endopandou
12/02/2013, 12:35
καλά ρε μπαμπά, το Αριελ δεν είναι που πλένει η μαμά τα ρούχα???? :cry:
:tooth::moutza:
nikos_abel
12/02/2013, 12:37
Ωραίο θρέντ :beer:
Μια ερώτηση: Αν αντί για παιδί έχεις :a39: που σε δουλεύει κανονικά και μετά :a43: δικαιούσαι να αποκαλείσαι κατά το σύνηθες μπαμπάς:confused:
Κι άλλη μία: Αν η κατάσταση ξεφύγει απο το :a37: και φτάσει στο :hunter: θα θεωρηθεί αδίκημα ή την βγάζουμε με κάνα πλημμεληματάκι :confused:
Νομίζω τελικά πως αν απο :pipila: τρώνε και καμιά :pantofla: όπως σοφά έλεγαν οι παππούδες μας αλλά ταυτόχρονα :kiss: θα ήταν καλύτερα.
Εγώ πάντως δεν το μπορεσα μιας και όλα τα άλλα μου φαίνονται οδοντογλυφίδες ;)
:lol:
Εδώ είναι το θρεντ των ξενύχτηδων (σλας) ταλαίπωρων (σλας) αλλά εντελώς ευτυχισμένων;
Όσο για το :boxing: σηκώνει τεράαααστια κουβέντα για το πως / αν / γιατί.
:beer:
nikos_abel
12/02/2013, 12:38
"Μπαμπαμπαμπαμπαμπαααααά γιατί το τελεφερίκ δεν έχει γραμμές από κάτω;"
Vaska συλληπητήρια....να στε γεροί και δυνατοί να τον θυμάστε όπως ήταν. Μεγάλο πράμμα να γίνεις παππούς...
Άριελ είναι και όχι Αριέλ....
Βασικά το θέμα με τη "χέρι" είναι δύσκολο.....Υπάρχουν παιδιά που αν τους φωνάξεις δυνατά υποφέρουν πολλαπλάσια απ[ο το να τους δώσεις μια στο πισινό.....
Και επίσης η διαφορά μεταξύ του (όταν έχεις δυο παιδιά ) είναι απίστευτη.
Το να γίνεις γονιός δεν το μαθαίνεις δυστηχως στη θεωρία αλλά στη πράξη και τα λάθη είναι αναποφευκτα.
Καλά τα μισά να κάνουν απο αυτά που έκανα εγώ και αδερφή μου ..... ευχαριστημένος θα είμαι.... :lol:
nikos_abel
12/02/2013, 13:03
Άριελ είναι και όχι Αριέλ....
Πες τα μωρέ στους άσχετους :lol:
Πες τα μωρέ στους άσχετους :lol:
:bawl::beer:
κρατήστε όλες αυτές τις μοναδικά σπάνιες στιγμές με τα παιδιά σας, φυλάξτε τες μέσα στην ψυχή σας και αφιερώστε όοοοοολον τον διαθέσιμο χρόνο σας για να παίξετε παιχνίδια μαζί τους.
Ευχαριστώ για τις ευχές σας
Οντως είναι μερικές στιγμές που θές να σταματήσει ο χρόνος......
FRAGISCOS
12/02/2013, 13:23
Μακαρι να μπορουσα να πω τα ιδια:(
Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω τον πατερα μου.
Παντα αντιδραστικος,αυταρχικος,οχι κακος αλλα παραξενος,παντα αυτο που ελεγε εκεινος ηταν το σωστο,πολλες φωνες,πολλοι καυγαδες,ακομη και σημερα.
Δυστυχως τα νευρα τα αποκτησα και γω,και τωρα πιστευω πως και γω θα μπορουσα να ειχα φερθει καλυτερα στα παιδια μου (18 και 16):(
devil's animal
12/02/2013, 13:27
Μακαρι να μπορουσα να πω τα ιδια:(
Ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω τον πατερα μου.
Παντα αντιδραστικος,αυταρχικος,οχι κακος αλλα παραξενος,παντα αυτο που ελεγε εκεινος ηταν το σωστο,πολλες φωνες,πολλοι καυγαδες,ακομη και σημερα.
Δυστυχως τα νευρα τα αποκτησα και γω,και τωρα πιστευω πως και γω θα μπορουσα να ειχα φερθει καλυτερα στα παιδια μου (18 και 16):(
so true...
:a10:
Αυτό είναι νομίζω μόνιμη τύψη για όλους τους γονείς Φραγκίσκο....πάντα υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να μην έχουμε κάτι ή να έχουμε κάνει καλύτερα.....
Οταν όμως σε αποδεχθούν για αυτό που είσαι τότε έχεις κερδίσει διπλά.....μη σου πω και τριπλά...
Ησουν εκεί και αυτό μετράει πρώτα....
Πολύ πρόσφατα 11/1 έχασα τον δικό μου. .
......................................:sad:
spyrakos35
12/02/2013, 13:50
κάποτε είχε βγει ένα τραγούδι σχετικά με πατεράδες και παιδιά
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Living_Years_(song)
ακούστε το
http://www.youtube.com/watch?v=uGDA0Hecw1k
αστα διάλα, θα πάω γήπεδο με τον πατέρα μου το σάββατο, έχουν περάσει δεκαετίες από την τελευταία φορά....
LogOutGoRide
12/02/2013, 13:55
Αν καταφέρω να κάνω το 1/4 αυτών που έκαναν (και κάνουν) οι γονείς μου για μένα, στα παιδιά μου, πιστεύω πως θα πετύχω στο έργο που έχω μπροστά μου.
akis_trevor
12/02/2013, 14:04
:beer: σε ολους !!!!!
βασιλακη...καλη δυναμη ρε φιλε....
θα πω κατι προσφατο που εζησα
πριν κανα δυο κυριακες με σκαλωσε ενα φιλαρακι και μετα το φαγητο αντι για υπνο πηγα στο σπιτι του να τον βοηθησω σε μια δουλιτσα,παραληλα ειχα κανονισει ρετσινα το βραδφ μ ενα αλλο φιλαρακι,παω σπιτι το απογευμα κατα της 7 και μολις αρχισε να ξυπναει η φαμιλια,ξεκιναω να παω για μπανιο,πεταγεται απ το κρεβατι του ο μικρος(4.5),τρεχει,μ αγκαλιαζει το ποδι,κολαει το μαγουλο του στον μηρο μου και μειναμε ετσι κανα 10λεπτο,δεν ηθελα να κουνησω ουτε τα ματια μου!!!τηλ. στο φιλαρακι,ελα μητσο ακυρη ρετσινα θ αραξω σπιτι.
paramedic
12/02/2013, 22:42
Έχασα τον πατέρα μου στα 25 μου (αυτός ήταν μόλις 52). Πάνω που θα γνωριζόμασταν αυτός έφυγε απο την ζωή. Μακάρι να ζούσε και να τον γνώριζα καλύτερα γιατί ηταν πολύ καλός μπαμπάς παρόλο που και αυτός όπως πολλοί είχε τα ελαττώματα του. Φέτος θα κλείσουν 7 χρόνια χωρίς αυτόν και παρόλο που και είμαι και εγώ χαζομπαμπάς πια θα ήθελα να τον είχα δίπλα μου να με συμβουλεύει. Χαρείτε τους γονείς σας όσο σας παίρνει και είναι δυνατόν γιατί οταν φύγουν θα σας λείπουν πολυ.
Χαρείτε τους γονείς σας όσο σας παίρνει και είναι δυνατόν γιατί οταν φύγουν θα σας λείπουν πολυ.
+ όσα θες
Carlos.1on2
17/02/2013, 12:24
πολλές αλήθειες μαζεμένες εδώ μέσα, πολλά ανάμεικτα συναισθήματα και ελπίζω, τουλάχιστον, τα άσχημα να μοιάζουν λίγα μπροστά στα ευχάριστα.
spyrakos35
17/02/2013, 17:43
...................
αστα διάλα, θα πάω γήπεδο με τον πατέρα μου το σάββατο, έχουν περάσει δεκαετίες από την τελευταία φορά....
282336 282339
παρά το κρύο και το νερό που φάγαμε (ναι η στέγη καλατραβα μπάζει από παντού) το ευχαριστηθήκαμε....
του άρεσε τόσο που θέλει να πάμε και με τον βάζελο....
είναι να του λέω όχι???
282336 282339
παρά το κρύο και το νερό που φάγαμε (ναι η στέγη καλατραβα μπάζει από παντού) το ευχαριστηθήκαμε....
του άρεσε τόσο που θέλει να πάμε και με τον βάζελο....
είναι να του λέω όχι???
Να πάτε και να ξαναπάτε. Αξία ανεκτίμητη !!!!!!
Μην το αφήσετε ποτέ να γίνει με τα παιδιά σας,
ότι γράφει δεν ξεγράφει και το κουβαλάς για πάντα.
Ο χρόνος είναι αμείληκτος και δεν γυρνάει πίσω.
http://www.youtube.com/watch?v=B32yjbCSVpU
My child arrived just the other day;
Came to the world in the usually way
But there were planes to catch and bills to pay.
He learned to walk while I was away.
He was talkin' 'fore I knew it.
And as he grew he said,
"I'm gonna be like you, Dad.
You know I'm gonna be like you."
Chorus :
And the cat's in the cradle and the silver spoon,
Little boy blue and the man on the moon.
"When you comin' home ?"
"Son, I don't know when.
We'll get together then.
You know we'll have a good time then."
Well, my son turned ten just the other day.
He said , "Thanks for the ball, Dad. Come on, let's play.
Could you teach me to throw ?" I said, "Not today.
I got a lot to do." He said, "That's okay."
And he walked away and he smiled and he said,
"You know,
I'm gonna be like him, yeah.
You know I'm gonna be like him."
Chorus
Well, he came from college just the other day,
So much like a man I just had to say,
"I'm proud of you. Could you sit for a while ?"
He shook his head and he said with a smile,
"What I'd really like, Dad, is to borrow the car keys.
See you later. Can I have them please ?"
Chorus :
And the cat's in the cradle and the silver spoon,
Little boy blue and the man on the moon.
"When you comin home, Son ?"
"I don't know when.
We'll get together then.
You know we'll have a good time then."
I've long since retired, my son's moved away.
I called him up just the other day.
"I'd like to see you, if you dont mind."
He said, "I'd love to, Dad, if I could find the time.
You see my new job's a hassle and the kids have the flu,
But it's sure nice talkin' to you, Dad.
It's been sure nice talkin' to you."
And as I hung up the phone it occurred to me,
He'd grown up just like me.
My boy was just like me.