Σύνδεση

View Full Version : CB400N - τάπα καλαμιού

mpou
13/02/2013, 15:43
Φίλος έχει ένα CB400N, του '80 από ότι λέει.

Οι πάνω τάπες των καλαμιών του ... τα πήραν κρανίο.
Η μία λείπει. Η δεύτερη είναι επάνω αλλά "κολυμπάει", κοινώς δεν βιδώνει. (Τα πάσα της, όπως και αυτά του καλαμιού φαίνονται πολύ "ψιλά". Έτσι είναι από μαμά, ή την έχουν ακούσει?)

Οι εκδοχές διάφορες.
1)Του ψείρισαν τις βίδες (μόνο τη μία δηλαδή ...) και την άλλη απλά την κατέστρεψαν:uplate:
2)Δεν είχε καθόλου βίδες, βρήκε κάποια στιγμή μία μέσα στο γκαράζ, την ακούμπησε επάνω στο καλάμι και την βάφτισε μαμά χόντα ... αλλά το ξέχασε:lol:
3)Λόγω χόντα :D, μετά από άπειρα χιλιόμετρα στους εντουροδρόμους μας, τα πάσα την άκουσαν:eyepop:
4)... ότι θέτε

Ξέρεις κανείς αν και που βρίσκουμε καινούριες/μετέχειρες τάπες ή/και καλάμια? (για Αθήνα μιλάω, μπας και)
Υ.Γ. Εϊναι το Νο 19 στο παρακάτω link

http://www.cmsnl.com/honda-cb400na-1980-england_model15827/partslist/F08.html#results

:beer:

sapila racing
13/02/2013, 16:25
Αυτες οι τάπες δεν χαλάνε, εκτός κι αν καποιος παει να τις στραβοβιδώσει. Το σπείρωμα ειναι πολύ λεπτό αλλά απόλυτα ασφαλές.

Ξερω παντως πως χάθηκε η τάπα.
Μαλλον σε κάποια φάση πήγε καποιος να αλλάξει λάδια, δεν στήριξε το μηχανάκι όπως έπρεπε, και αρχισε να ξεβιδώνει. Σε κάποια φάση η τάπα πετάχτηκε με δύναμη και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ.
Πως το ξερω οτι έγινε ετσι? Μάντεψε! :D

Πιστευω οτι αν ψαξετε στα μεταχειρισμένα θα βρείτε, απο σχεδόν όλα τα Honda της εποχής θα κάνει, απλά να εχει την ίδια διάμετρο το καλάμι.
Αν την έχει ακούσει και το καλάμι τότε δυσκολέυει το έργο.
Φανταζομαι θα λείπουν και τα Oring ε?

virus
13/02/2013, 19:22
Σε κάποια φάση η τάπα πετάχτηκε με δύναμη και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ.

ομοιοπαθης :(

μονο που την ξαναβρηκα την ταπα :D

μετα απο μια βδομαδα:cry:

:bawl::bawl:

mpou
13/02/2013, 22:02
Αυτες οι τάπες δεν χαλάνε, εκτός κι αν καποιος παει να τις στραβοβιδώσει. Το σπείρωμα ειναι πολύ λεπτό αλλά απόλυτα ασφαλές.

Ξερω παντως πως χάθηκε η τάπα.
Μαλλον σε κάποια φάση πήγε καποιος να αλλάξει λάδια, δεν στήριξε το μηχανάκι όπως έπρεπε, και αρχισε να ξεβιδώνει. Σε κάποια φάση η τάπα πετάχτηκε με δύναμη και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ.
Πως το ξερω οτι έγινε ετσι? Μάντεψε! :D

Πιστευω οτι αν ψαξετε στα μεταχειρισμένα θα βρείτε, απο σχεδόν όλα τα Honda της εποχής θα κάνει, απλά να εχει την ίδια διάμετρο το καλάμι.
Αν την έχει ακούσει και το καλάμι τότε δυσκολέυει το έργο.
Φανταζομαι θα λείπουν και τα Oring ε?

φυσικα και λειπουν τα oring.
ο κιορατας μου λεει οτι δεν ξερει πως χαθηκε. Το θεμα ειναι οτι η μια ταπα που υπαρχει κολυμπαει, οποτε ειτε δεν ειναι η ταπα του, ειτε το καλαμι την εχει ακουσει για τα καλα.

Μεταχειρισμενα που βρισκουμε;

mpou
13/02/2013, 22:06
και δε μου λετε βρε παλικαρια ...
το οτι η ταπα πεταγετε σημαινει οτι κατι την σπρωχνει. το ελατηριο προφανως. αυτο σημαινει οτι κυκλοφορει χωρις ουσιαστικα αναρτηση αυτες τις μερες; κατι χανω σιγουρα...

sapila racing
14/02/2013, 09:10
και δε μου λετε βρε παλικαρια ...
το οτι η ταπα πεταγετε σημαινει οτι κατι την σπρωχνει. το ελατηριο προφανως. αυτο σημαινει οτι κυκλοφορει χωρις ουσιαστικα αναρτηση αυτες τις μερες; κατι χανω σιγουρα...

Παει και βόλτες? Τότε το 5 που αναφερεται σαν 'Bolt Fr.Fork' ειναι αυτό που κανει την δουλειά.
Δεν το εχω δεί το πηρούνι λυμένο, αλλά ετσι φαίνεται οτι ειναι. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να παει πουθενα.

mpou
14/02/2013, 10:13
Παει και βόλτες? Τότε το 5 που αναφερεται σαν 'Bolt Fr.Fork' ειναι αυτό που κανει την δουλειά.
Δεν το εχω δεί το πηρούνι λυμένο, αλλά ετσι φαίνεται οτι ειναι. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να παει πουθενα.

Ω ναι, βολτάρει κανονικά.

Το λοιπόν, ξέρει κανείς κάποιο μεταχειρομάγαζο?:beer:

sapila racing
14/02/2013, 10:33
Ω ναι, βολτάρει κανονικά.

Το λοιπόν, ξέρει κανείς κάποιο μεταχειρομάγαζο?:beer:

Παρε τηλ στα μαγαζιά που εχει το περιοδικό MOTO στις πίσω σελίδες και ρώτα για να μην κανεις αδικες βόλτες.

2 που εχω χρησιμοποιήσει εγώ κι εχουν παλιά οπότε εχεις καλες πιθανοτητες ειναι: Λυμπεράκης 210 5125222 Κολωνός, ΚΑΡΡΑΣ 2109230688 Ν.Κοσμος.

:wave2:

mpou
14/02/2013, 10:45
Παρε τηλ στα μαγαζιά που εχει το περιοδικό MOTO στις πίσω σελίδες και ρώτα για να μην κανεις αδικες βόλτες.

2 που εχω χρησιμοποιήσει εγώ κι εχουν παλιά οπότε εχεις καλες πιθανοτητες ειναι: Λυμπεράκης 210 5125222 Κολωνός, ΚΑΡΡΑΣ 2109230688 Ν.Κοσμος.

:wave2: