PDA

View Full Version : Τι μπορεί να φτιαχτεί απο ένα eliminator;

Drake Ramore
17/02/2013, 11:40
Έχει λίγο καιρό που ψάχνω για κάποιο παλιό μηχανάκι για να φτιάξω ένα προτζεκτάκι. Κοιτάζω μεταξύ παλαιότερων κλασικών γυμνών μοντέλων αλλά και τσόπερ. Στο δρόμο μου βρήκα ένα ένα eliminator 250 σε καλή μηχανική κατάσταση αλλά μάπα εξωτερική εμφάνιση (γρατζουνιές , σκουριες κλπ). Ειναι κάποια χρόνια σε ακινησία. Δε με πειράζει η εμφάνιση, αφού θα του αλλάξω τα φώτα αν το πάρω έτσι κι αλλιώς.

Το θέμα μου είναι το εξής: Ψάχνω στο ίντερνετ να βρω τι μετατροπή μπορώ να κάνω σε μια μηχανή σαν το eliminator και πέρα από 1-2 αμφιλεγόμενης αισθητικής μετατροπές δεν έχω βρει. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα που μπορούν να γίνουν από street/flat tracker μεχρι cafe racer ή ακόμη και τσοπεροειδή.

Τι παίζει; Υπάρχει κάποια αντικειμενική δυσκολία (πχ μπελαλίδικο πλαίσιο, λάθος διάταξη κινητήρα) και δεν το προτιμούν για μετατροπές ή απλά δεν έτυχε; Έχετε υπόψιν κάποιο eliminator που έχει μετατραπεί σε street tracker ή σε κάτι άλλο (εκτός από cafe racer που δεν με ενδιαφέρει). Ρωτάω επειδή ακόμη και στις ανακατασκευές που έψαξα, όλοι τα έχουν ανακατασκευάσει και κανείς δεν το μετέτρεψε.

Αν έχετε και φώτο από παραδείγματα μετατροπών σε eliminator βάλτε να πάρω μια ιδέα.

Bowleno
17/02/2013, 14:07
Αυτό που είπες, μπελαλίδικο πλαίσιο, δεν σηκώνει πολλά πολλά, η γωνία του είναι ακατάλληλη για κάτι άλλο εκτός αν είσαι διατεθειμένος να σφάξεις τον λαιμό κάτι που δεν το συνιστώ....

SVX
17/02/2013, 15:29
Τι μπορει να φτιαχτει απο ενα eliminator? Ολα εξαρτωνται απο το ποσο μακρυα θελεις να πας.

282324

Douglas
17/02/2013, 15:51
Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι.

Πήρα ένα eliminator 400 και δεν ξέρω τι ακριβώς να του κάνω.

Προς το παρών έχω καταλήξει στα εξής,ύστερα κι από ιδέες που μου έδωσε ο Astroman(thanks a lot):

Έκοψα το πλαίσιο ακριβώς εκεί που τελειώνει η σέλα,το ίδιο και το φτερό.

Κατάργηση κοντέρ,στροφόμετρου και ενδεικτικών λυχνιών.

Βγάλσιμο μπροστά φτερού.

Βάψιμο ότι μπορώ μαύρα χρώμα(Εξατμίσεις,πλαινά ψυγείου,σίτα ψυγείου,πλαστικά,φανάρι)

Αυτά αρχικά + περιποίηση κινητήρα,καρμπυρατέρ ώστε να δουλεύει σωστά γιατί έχει το μοντέλο θεματάκια.

Μελλοντικά ίσως μετατραπεί σε μονόσελο με άλλο φτερό πίσω,ίσως μπουν κλιπ ον,βλέποντας και κάνοντας.

Όταν το μοντάρω σε κανα δυο βδομάδες αν θες να σου στείλω φώτο.

Τέλος παίζει ρόλο και τι είναι ικανός ο καθένας να κάνει βάση γνώσεων και τεχνογνωσίας που έχει.Ο Ispiros π.χ. θα μπορούσε να το κάνει και πιστιάρικο που λέει ο λόγος

Drake Ramore
17/02/2013, 15:57
Ναι, όταν προχωρήσεις στειλε φώτο, ή ακόμη καλυτερα ανεβασε κι εσυ ένα νημα στις ανακατασκευές!:beer:

Τι μπορει να φτιαχτει απο ενα eliminator? Ολα εξαρτωνται απο το ποσο μακρυα θελεις να πας.

282324

Καλόοοο! Αλλά δεν νομιζω να μπορω να το παω τόσο μακρυα

Cpt. Haddock
17/02/2013, 16:22
Καλόοοο! Αλλά δεν νομιζω να μπορω να το παω τόσο μακρυα

Ουτε αυτο μπορει να παει, αν κρινω απο το ντεποζιτο...

astroman76
17/02/2013, 17:00
Drag Replica....

jezuz
22/02/2013, 22:17
Mπορεις να το κανεις και bobber

282976

SVX
22/02/2013, 22:22
Mπορεις να το κανεις και bobber

282976

ok.... να το κανει bobber. γιατι να το κανει και Honda??

jezuz
22/02/2013, 22:52
χαχα :D παραδειγμα ηταν, εχουν παρομοια γεωμετρια και δεν εβρισκα καποιον που να το εχει ηδη κανει...
αυτη ειναι σε παρομοια γωνια, δυστυχως δεν εχω ασχοληθει με photoshop, μονο φαντασια διαθετω

282982

Drake Ramore
22/02/2013, 23:06
Το νταραβερι με το eliminator δεν έγινε, επειδή ακριβως δεν έβρισκα τι να κάνω με αυτό.
Πάμε γι' αλλα...

astroman76
23/02/2013, 17:25
γηνετε πολλα φαντασια να εχεις!