View Full Version : Θα μου εξηγήσει κανείς τι είναι το TC- μπροστά απο τα Shoei ;
PetranGR
22/02/2013, 12:35
Της άρεσαν τα εξής :
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision%252dR-Pixy-KVP.html <- Για αυτό δίνει τα λεφτά άνετα.
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision-%252dR-Jack-WBR.html <- για αυτό τα δίνει δεν τα δίνει :P
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision%252dR-Pixy-WRO.html <- Με δυσκολία τα δίνει !
Ε,ρε γυναίκες :P
Οπότε πως θα βρούμε ειδικά το 1ο εφόσων θα τα δώσει ; Σε τέτοια τιμή ; Είναι αξιόλογο κράνος σαν εταιρία δεν την ξέρω.Αλλά και που να δοκιμάσει στην Θεσσαλονίκη άραγε;
AristidisZ
22/02/2013, 12:39
εγώ θέλω μετά από τόση κοκκινίλα στα κράνη, να πας να πάρει ένα ninja με τα original χρώματα βεβαίως βεβαίως, ότι πρέπει θα στε :D
μπράβο για το άλλο thread, πολύ καλή η δουλειά σου, το κρατάω κενό για να μη σπαμαριστεί :a18:
PetranGR
22/02/2013, 12:42
εγώ θέλω μετά από τόση κοκκινίλα στα κράνη, να πας να πάρει ένα ninja με τα original χρώματα βεβαίως βεβαίως, ότι πρέπει θα στε :D
μπράβο για το άλλο thread, πολύ καλή η δουλειά σου, το κρατάω κενό για να μη σπαμαριστεί :a18:
XAXA,να'σε καλά :)
Ναι όντως,για πες έχεις τίποτα γνώμη για αυτά τα Shark είναι καλά ; Αξίζουν δηλαδή ;
(Όσο για το χρώμα καλά ναι , σαν ουράνιο τόξο θα είμαστε)
XAXA,να'σε καλά :)
Ναι όντως,για πες έχεις τίποτα γνώμη για αυτά τα Shark είναι καλά ; Αξίζουν δηλαδή ;
(Όσο για το χρώμα καλά ναι , σαν ουράνιο τόξο θα είμαστε)
ειχα 2.και τα 2 εκαναν αποσβεση με τον δυσκολο τροπο.προχωρα αφοβα.τα εχει η μοτοδυναμικη.
PetranGR
22/02/2013, 13:23
ειχα 2.και τα 2 εκαναν αποσβεση με τον δυσκολο τροπο.προχωρα αφοβα.τα εχει η μοτοδυναμικη.
Ωραία,αλλά πρέπει να βρώ για Θεσσαλονίκη μεριά,ώστε να πάμε μαζί να φορέσει και να δούμε,γιατί ξέρω οτι είναι ακριβώς 56εκ. Small ,αλλά σε Shoei XR-1100.
Οπότε πρέπει να βρώ για Θεσσαλονίκη μεριά...
pipe_smoker
22/02/2013, 13:28
Είπα,με τι σειρά έχω τα κριτήρια αλλά εφόσων υπάρχει σε μαύρο αυτό που μου άρεσε το σχέδιο μάλλον πάω για μαύρο.
Α να γεια σου! Κοίτα μόνο μην το παραμαμήσεις στο διαλογισμό και το κλαις κι αυτό σε medium όπως έγινε και με το κόκκινο.
Γούστα είναι αυτά πάντως αλλά προσωπικά εμένα μου αρέσει κι εμφανησιακά πάρα πολύ το μαύρο.
δες ενα hjc γυναικειο.δεν το εχει το fc-moto στο νουμερο που ψαχνουμε αλλα εχουμε μοντελο.μπορει να ψαξει σε αλλα site και να το βρει.
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/HJC-FG-15-Vol-Lez/SubProducts/HJC-FG-15-Vol-Lez-0005
Το είδα κι εγώ αλλά δε μου έκανε και για πολύ γυναικείο κι όπως είπες δεν έπαιζε και νούμερο. Αλλά βρήκα κανά δυο άλλα:D
Της άρεσαν τα εξής :
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision%252dR-Pixy-KVP.html <- Για αυτό δίνει τα λεφτά άνετα.
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision-%252dR-Jack-WBR.html <- για αυτό τα δίνει δεν τα δίνει :P
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision%252dR-Pixy-WRO.html <- Με δυσκολία τα δίνει !
Ε,ρε γυναίκες :P
Όταν αυτή πήγαινε εγώ γύρναγα πες της :tooth:
Το λοιπόν,
μερικές προτάσεις γυναικωτών (κρανών) σε shark και hjc στα λεφτά που κουβεντιάζει (κάποια αρκετά παρακάτω, κάποια λίγο παραπάνω) και με διαθέσιμο το small.
1) http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-Vision-%252dR-Lotus-KWR.html
2) http://www.helmetcity.co.uk/products/Shark-S900C-Manth-WBK.html (είναι από θερμοπλαστικό. εγώ ΔΕ θα το έπαιρνα.)
3) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-Vision-R-Lotus-Black-Blue/SubProducts/Shark-Vision-R-Lotus-Black-Blue-0001&ChangeAction=SelectSubProduct
4) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-Vision-R-Lotus-Black-Red/SubProducts/Shark-Vision-R-Lotus-Black-Red-0001&ChangeAction=SelectSubProduct
5) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-S900-C-Manth-KWR/SubProducts/Shark-S900-C-Manth-KWR-0001&ChangeAction=SelectSubProduct (επίσης θερμοπλαστικό. Ό,τι είπα κι από πάνω.)
6) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-Speed-R-Wingo-KSR/SubProducts/Shark-Speed-R-Wingo-KSR-0001&ChangeAction=SelectSubProduct (όχι κι ό,τι πιο γυαικείο, αλλά εάν έχω εννοήσει σωστά την κλιμάκωση των μοντέλων της shark αυτό πρέπει να είναι από τα κορυφαία της γι'αυτό και το βάζω. Με λίγη φαντασία το βλέπεις γυναικείο:D )
7) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/HJC-IS-17-Barbwire/SubProducts/HJC-IS-17-Barbwire-0001&ChangeAction=SelectSubProduct (μάλλον το μόνο αξιόλογο hjc που βρήκα σε γυναικείο και σε small)
8) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/HJC-IS-16-Bullvine-MC-31/SubProducts/HJC-IS-16-Bullvine-MC-31-0001&ChangeAction=SelectSubProduct (το δεύτερο είναι αυτό αλλά δεν ξέρω..........)
Και για φινάλε....
Μιας κι εσύ βρήκες κρανάκι με ένα πενηντάρι λιγότερο απ'ότι υπολόγιζες, δεν τσοντάρεις αυτό το πενηντάρι (οκ εξηντάρι), που είχες πει κιόλας ότι μπορούσες να διαθέσεις, πάνω στα 250 τα δικά της, να πάρει η κοπελιά το Conqueror το κόκκινο που ήθελες εσύ εξ'αρχής (υπάρχει σε small) να το βλέπεις σε εκείνη και να γουστάρεις?
http://www.helmetcity.co.uk/products/Shoei-XR1100-Conqueror-TC1.html
Θα είστε κι ασορτί εσύ με το μαύρο κι αυτή με το κόκκινο, δε θα ψάχνετε πού να δοκιμάσετε καινούρια κράνη άμα της ταιριάζουν κι άμα δεν της ταιριάζουν και λοιπά.
Κι άμα σου τσινήσει ότι δεν είναι γυναικείο και μα μου σου του.... Είπαμε!
"Σιλάνς! Αυτό που σου λέω εγώ θα βάλεις κι εσύ την τουμπέκα!"
:lol::lol::lol::lol::lol:
Πάντως πέραν της πλάκας, κουμάντο στην τσέπη σου δε θα κάνω, αλλά κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι η τελευταία. (Ή κάτι σε XR-1100 όσο πιο κοντά στο μπάτζετ της/σας. Δεν έχω φετίχ με το συγκεκριμένο κράνος, απλά είναι εγγυημένα πολύ καλό κράνος και το έχει ήδη δοκιμάσει και ξέρετε μέγεθος κλπ. Αν πας σε κάτι άλλο θα πρέπει να ξαναμπείς στη διαδικασία δοκιμής και ψαξίματος σε μαγαζιά, να δοκιμάζει shark και hjc και μέχρι τότε μπορεί να έχει κάνει φτερά και το δικό σου το μαύρο.)
Ταπεινή μου άποψη όλα τα παραπάνω. Καλές αγορές και καλή τύχη:beer:
pipe_smoker
22/02/2013, 13:30
Για τα vision r λες ε?
Τα άλλα που είναι από θερμοπλαστικό δικαίως τα έχω πάρει με στραβό μάτι ή να αναθεωρήσω?
Για τα vision r λες ε?
Τα άλλα που είναι από θερμοπλαστικό δικαίως τα έχω πάρει με στραβό μάτι ή να αναθεωρήσω?
rsf 2 ητανε ;)
AristidisZ
22/02/2013, 13:37
παιδιά στις τιμές από Αγγλία υπολογίστε ένα 4~5% για τη μετατροπή συναλλάγματος ;)
PetranGR
22/02/2013, 13:55
@pipe_smoker σε ευχαριστώ και πάλι , που βοηθάς.
Θα την πώ να τα δεί και να σκεφτούμε,αν θέλει να βοηθήσω και να πάρει το XR-1100 το κόκκινο ! :)
Ωραία ιδέα έδωσες πάντως. "Σιλάνςςςς εσύ τουμπέκα" άνετα θα το πώ :P hahahahahahhaha
Όσο για τις μετατροπές έχω βάλει μέσω Paypal Να γίνονται αυτόματα απο το Privacy Center,οπότε μην σε πώ οτι θα το πάρω και 4-5 % πιο κάτω απο την προβλεπόμενη τιμή :P
Θα την πώ να το δεί και αυτό ,και να το συζήτησουμε και ας ελπίσω να μην έχει κάνει φτερά το Shoei XR-1100 Black! :P
AristidisZ
22/02/2013, 13:59
Όσο για τις μετατροπές έχω βάλει μέσω Paypal Να γίνονται αυτόματα απο το Privacy Center,οπότε μην σε πώ οτι θα το πάρω και 4-5 % πιο κάτω απο την προβλεπόμενη τιμή :P
Δε σε έπιασα...
εγώ πάντως το έβλεπα στα 325 και τελικά το πλήρωσα 340
όταν μάλιστα είδα πόσο πουλάει την αγγλική λίρα μια ελληνική τράπεζα (γιατί το κράνος μου έκανε 280 λίρες αγγλίας), είδα ότι βγήκα και κερδισμένος...
PetranGR
22/02/2013, 14:05
Δε σε έπιασα...
όταν μάλιστα είδα πόσο πουλάει την αγγλική λίρα μια ελληνική τράπεζα (γιατί το κράνος μου έκανε 280 λίρες αγγλίας), είδα ότι βγήκα και κερδισμένος...
Ας πούμε επειδή το έχω κάνει μέσω Paypal ,να δηλώνετε η εναλλαγή του νομίσματος.
π.χ : 200 λίρες = 232, και κατι ψηλα... έτσι λέει εδώ : http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=200&From=GBP&To=EUR
Αν το πας με βάση την κάρτα μπορεί να σου πεί 200 λίρες = 242 ευρώ. ;)
Εγώ το έχω βάλει μέσω Paypal ,και επειδή ανάλογα την στιγμή εκείνη πόσο είναι στο χρηματηστήριο πχ η λίρα σε αγορά με βάση τα στατιστικά,να είμαι όλοιγον τι κωλοφαρδος και να το παρω πχ 200 λιρες = 229 ευρώ δηλαδή να γλυτώσω κιόλας.
Αν με κατάλαβες...(λίγο offtopic αλλά οκ :P )
pipe_smoker
22/02/2013, 14:05
rsf 2 ητανε ;)
Αυτά που πόσταρε και του είπες να προχωρήσει άφοβα ήταν vision r ;)
Από τα τωρινά μοντέλα, αυτά είναι τα μόνα, μαζί με κάτι άλλα από τις τοπ σειρές, που δεν είναι από θερμοπλαστικό απ'όσο είδα. Γι'αυτό τα πρότεινα κι εγώ γιατί υπέθεσα ότι θα είναι της προκοπής.
Για τα θερμοπλαστικά δεν ξέρω, δεν τα έχω σε υπόληψη. Γι'αυτό σε ρώτηξα.
pipe_smoker
22/02/2013, 14:08
@ Πετράν κι Αριστείδης
δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί λέτε, απλά για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει μπέρδεμα με αυτά που είπα, οι τιμές που έγραψα εγώ ήταν σε ευρώ όχι σε λίρες. Αυτό.
Αυτά που πόσταρε και του είπες να προχωρήσει άφοβα ήταν vision r ;)
Από τα τωρινά μοντέλα, αυτά είναι τα μόνα, μαζί με κάτι άλλα από τις τοπ σειρές, που δεν είναι από θερμοπλαστικό απ'όσο είδα. Γι'αυτό τα πρότεινα κι εγώ γιατί υπέθεσα ότι θα είναι της προκοπής.
Για τα θερμοπλαστικά δεν ξέρω, δεν τα έχω σε υπόληψη. Γι'αυτό σε ρώτηξα.
συνενοηση μπαγλαμας.εσυ με ρωτουσες για τα κρανη που ποσταρε κι εγω μιλουσα για τα δικα μου που με σωσανε δις και με βαση αυτο του ειπα να προχωρησει αφοβα.:lol:
οσο για το θερμοπλαστικο...ειναι μια λυση την οποια την πληρωνεις ανα 3ετια (ληγουν).σαν αποδοση...τετοια ηταν τα rsf που με σωσανε 2 φορες, αλλα παρ ολα αυτα πλεον θα προτιμουσα να παρω κατι αλλο (χωρις να τα στελνω στο πυρ το εξωτερον)
AristidisZ
22/02/2013, 14:13
Ας πούμε επειδή το έχω κάνει μέσω Paypal ,να δηλώνετε η εναλλαγή του νομίσματος.
π.χ : 200 λίρες = 232, και κατι ψηλα... έτσι λέει εδώ : http://www.xe.com/ucc/convert/?Amount=200&From=GBP&To=EUR
Αν το πας με βάση την κάρτα μπορεί να σου πεί 200 λίρες = 242 ευρώ. ;)
Εγώ το έχω βάλει μέσω Paypal ,και επειδή ανάλογα την στιγμή εκείνη πόσο είναι στο χρηματηστήριο πχ η λίρα σε αγορά με βάση τα στατιστικά,να είμαι όλοιγον τι κωλοφαρδος και να το παρω πχ 200 λιρες = 229 ευρώ δηλαδή να γλυτώσω κιόλας.
Αν με κατάλαβες...(λίγο offtopic αλλά οκ :P )
Δε σε πολυκατάλαβα, γιατί και εμείς μέσω paypal τα ψωνίσαμε :)
@ Πετράν κι Αριστείδης
δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί λέτε, απλά για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει μπέρδεμα με αυτά που είπα, οι τιμές που έγραψα εγώ ήταν σε ευρώ όχι σε λίρες. Αυτό.
Εσύ γράφεις τις τιμές που βλέπεις στο site, επιλέγοντας ως νόμισμα το euro, όπως κάνουμε όλοι :)
απλά όταν θα πας να αγοράσεις, η τιμή δεν θα είναι αυτή γιατί το paypal θα σου κάνει συνάλλαγμα
PetranGR
22/02/2013, 14:14
@ Πετράν κι Αριστείδης
Ναι ,ναι εντάξει μην ανησυχείς εσύ σε όλα άριστα πήρες ;) Με βοήθησες πάρα πολύ.Απλά λέμε για την αξία σε λίρες και μετατροπή πως θα γίνει κατά την πληρωμή ώστε να μην χάσω λέφτα κτλ . :)
@aristidiz Θα σε στειλω ΡΜ για να μην το γεμισουμε το θεμα ;)
pipe_smoker
22/02/2013, 15:14
οσο για το θερμοπλαστικο...τετοια ηταν τα rsf που με σωσανε 2 φορες...
Ναι αλλά το κουσούρι σου το αφήσανε. Εξού και η συνεΝΝόηση μπαγλαμάς:lol::lol::lol:
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση μαν :beer:
Εσύ γράφεις τις τιμές που βλέπεις στο site, επιλέγοντας ως νόμισμα το euro, όπως κάνουμε όλοι :)
απλά όταν θα πας να αγοράσεις, η τιμή δεν θα είναι αυτή γιατί το paypal θα σου κάνει συνάλλαγμα
Αααααααα......:look:
Ναι ,ναι εντάξει μην ανησυχείς εσύ σε όλα άριστα πήρες ;)
:a44:
Ναι αλλά το κουσούρι σου το αφήσανε. Εξού και η συνεΝΝόηση μπαγλαμάς:lol::lol::lol:
...........
ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω ;)
Ναι ,ναι εντάξει μην ανησυχείς εσύ σε όλα άριστα πήρες ;) Με βοήθησες πάρα πολύ.Απλά λέμε για την αξία σε λίρες και μετατροπή πως θα γίνει κατά την πληρωμή ώστε να μην χάσω λέφτα κτλ . :)
@aristidiz Θα σε στειλω ΡΜ για να μην το γεμισουμε το θεμα ;)
Δεν μου στελνεις και εμενα ενα πμ τι πρεπει να κανεις στο paypal?
bouzos r6
22/02/2013, 15:24
φιλε μου ριξε μια ματια εδω εγω απο ισπανια το πηρα πολυ καλο και πολυ καλη τιμη..¨) http://www.motocard.com/en/helmets/helmet-shoei-xr1100_sylvan_tc9.aspx
PetranGR
22/02/2013, 21:02
φιλε μου ριξε μια ματια εδω εγω απο ισπανια το πηρα πολυ καλο και πολυ καλη τιμη..¨) http://www.motocard.com/en/helmets/helmet-shoei-xr1100_sylvan_tc9.aspx
σ'ευχαριστώ αλλα είναι ακριβότερα απο το helmet.co.uk.
να ρωτήσω κάτι? τι σημαίνει TC? αρχικά δεν είναι? και όταν λέμε TC-1, TC-2, ... , TC-N τότε το N αντιστοιχεί σε κάποιον πίνακα συνδυασμών RGB? και αν ναι, που βρίσκω τον πίνακα αυτόν? λέτε να τον έχει η SHOEI?
και μια τελευταία ερώτηση: για να καταλάβω, ηδονίζεστε με τα ψώνια του άλλου? τα φαντάζεστε στο κεφάλι σας, ε?! :lol:
υγ. συνεχίστε, απλά πέρασα να πω ένα γεια. ψέμματα λέω, πέρασα να σας πω οτι αν δεν κολλάτε σε κράνη κόκκινα και με λοιπές πεταλουδίτσες περάστε να ρίξετε μια ματιά και από κεφαλληνίας. το μονόχρωμο Vision-R (Shark) οο βρήκα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή και, ναι, ούτε 'γω το πίστευα όταν μου το 'παν!
AristidisZ
23/02/2013, 01:12
και μια τελευταία ερώτηση: για να καταλάβω, ηδονίζεστε με τα ψώνια του άλλου?
Καλά δεν έχεις δει τις γκόμενες που κάνουν 3 συμβούλια με μίνιμουμ 5 άτομα το καθένα για να πάρουν ένα μπλουζάκι των 10 ευρών από τον Ζάρα ;
το κάνουμε από καθαρή αλληλεγγύη στον σύναδελφο μοτοσικλετιστή
μ@λ@κίες, χειρότερες κουτσομπόλες από τις γκόμενες είμαστε
:lol::lol::lol:
σιιιιιιιγουρα που λέει και ένας φίλος!
υγ. εγώ δηλαδή που όταν έρχεται ο καιρός να αγοράσω κάτι κάθομαι με τις ώρες (εννοώ τις ώρες που έχετε ρίξει και οι 4 μαζί) και ψάχνω/κοιτάω όοοολα τα μαγαζιά (+τα ιντερνετικά) και μέχρι να τα αγοράσω δεν τα έχω δείξει σε κανέναν, έχω πρόβλημα?:lol:
pipe_smoker
23/02/2013, 01:30
υγ. συνεχίστε, απλά πέρασα να πω ένα γεια. ψέμματα λέω, πέρασα να σας πω οτι αν δεν κολλάτε σε κράνη κόκκινα και με λοιπές πεταλουδίτσες περάστε να ρίξετε μια ματιά και από κεφαλληνίας. το μονόχρωμο Vision-R (Shark) οο βρήκα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή και, ναι, ούτε 'γω το πίστευα όταν μου το 'παν!
Καλά χρυσά τα παιδιά στην Κεφαλληνίας αλλά στην περίπτωση που σου διέφυγε, το παλουκάρι που άνοιξε το thread είναι από Βορρά. Λίγο δύσκολο να κατέβει Ηλιούπολη να ρίξει μια ματιά στην Κεφαλληνίας δε νομίζεις? Α κι επίσης, καλή και χρυσή και η κίνηση που έκαναν τα παιδιά να φτιάξουν site αλλά θέλει δουλίτσα ακόμα. Κι όσο καλές τιμές κι αν έχουν, τις τιμές που έχουν τα μαγαζιά έξω γενικότερα δεν μπορούν να τις χτυπήσουν και είναι λογικό. Κι αφού ο φίλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να ψωνίσει από το νετ δε βρίσκω λόγο να τον παραπέμψουμε στο συγκεκριμένο μαγαζί (ή στο site του). Εγώ από την άλλη που δεν ψωνίζω από νετ και μένω Αθήνα, το 80% του εξοπλισμού μου από το συγκεκριμένο μαγαζί το έχω αγοράσει. Δεν την ψωνίσαμε λοιπόν ξαφνικά και την είδαμε "Ευρωπαίοι". Να βοηθήσουμε προσπαθούμε.
Α και να σου πω κι εγώ κάτι που μπορεί να μην το πιστέψεις κι όμως είναι αλήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που τους απασχολεί και το χρώμα και τα γραφικά στο κράνος που πρόκειται να αγοράσουν και μπορεί να γουστάρουν κράνος με πεταλουδίτσες και λουλουδάκια κι όχι ένα μαύρο μονόχρωμο που το πουλάει κάποιος μπιρ παρά. Ούτε ασόβαροι είναι ούτε μ@λάκες :wave2:
έπρεπε να βάλω περισσότερα :lol::lol::lol: για να πιάσεις το κλίμα, ε?
Ούτε ασόβαροι είναι ούτε μ@λάκες :wave2:
για το δεύτερο συμφωνούμε, απορώ βασικά πως σου πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό. για το πρώτο όμως, με το συμπάθειο κιόλας, αλλά παίρνει αρκετή κουβέντα και θα είναι κρίμα να το συνεχίσουμε. όπως και να 'χει, δεν σχολιάζω τις πεταλούδες ή το χρώμα... απλά μου θύμισε το όλο σκηνικό το άλλο το παλικάρι που έψαχνε πολιτικές μπότες και ενώ ακόμα και 'γώ ο περίεργος είχα βρει 2-3 ζευγάρια (απ' όσα είχαν προτείνει διάφορα παιδιά) στο τέλος όλο και κάτι χάλαγε!:lol: αντίστοιχα και 'δω, έχω ήδη βρει 2-3-4-μη σε πω και 5 κράνη που αν χρειαζόμουν αυτή τη στιγμή κράνος θα τα χτύπαγα (και λόγω χρωματισμών αλλά πάνω απ' όλα τιμής!)
όσον αφορά στα παιδιά στην κεφαλληνίας, όντως, δεν είχα παρατηρήσει οτι είναι από θεσσαλονίκη το παιδί
EDIT:
Κι όσο καλές τιμές κι αν έχουν, τις τιμές που έχουν τα μαγαζιά έξω γενικότερα δεν μπορούν να τις χτυπήσουν και είναι λογικό.
μιας που σε βλέπω οτι το ΄χεις, θα με πεις και μένα που βρίσκεις το φθηνότερο shark vision-r? με μια σχετική σύγκριση που είχα κάνει το καλοκαίρι είχα βρει ίδια τιμή ελλάδα-εξωτερικό (ελλάδα 10€ πιο φθηνό μάλιστα) και ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχει και κάποιο άλλο site "κλειδί" που να ξέχασα να βάλω στη σύγκριση. 225 το είχα πάρει (μαύρο)
pipe_smoker
23/02/2013, 02:59
έπρεπε να βάλω περισσότερα :lol::lol::lol: για να πιάσεις το κλίμα, ε?
Ετσι οπως το διαβασα το ποστ σου μου φανηκε ειρωνικο. Mea culpa.:beer:
Απο'κει και περα, πιστευω οτι υπαρχουν οι σιωπηλοι αγοραστες (θα κοιταξουν τα ηδη υπαρχοντα thread ή μπορει να μην κοιταξουν και τιποτα και με ο,τι ακρη βγαλουν θα προχωρησουν), υπαρχουν αυτοι που τους βγαινει να παρουν 5-10 γνωμες πριν αποφασισουν, και υπαρχουν και οι αναποφασιστοι τελειως που φτανουν τις 500 σελιδες τα thread τους κι ακρη δεν μπορουν να βγαλουν. Νομιζω ειναι εμφανες ποια ειναι η περιπτωση καθε φορα.
Τελος, πιστέυω οτι ο φιλος εχει ηδη αποφασισει κρανος για εκεινον. Η κοπελια ειναι το θεμα πλεον κι εκει ειναι που επεσαν και οι πολλες ιδεες με τα shark κλπ, γιατι ψαχνουμε και καλο κρανος και στα 250 ευρω μαξ και με γραφικα τυπου "πετουν τα πεταλουδια επανω στα λουλουδια".
(Θα παρει αυτος το conqueror το μαυρο, θα τσονταρει λιγο να παρει και η κυρα του το κοκκινο και case closed λεμε:smokin: ) :D
pipe_smoker
23/02/2013, 03:18
EDIT:
μιας που σε βλέπω οτι το ΄χεις, θα με πεις και μένα που βρίσκεις το φθηνότερο shark vision-r? με μια σχετική σύγκριση που είχα κάνει το καλοκαίρι είχα βρει ίδια τιμή ελλάδα-εξωτερικό (ελλάδα 10€ πιο φθηνό μάλιστα) και ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχει και κάποιο άλλο site "κλειδί" που να ξέχασα να βάλω στη σύγκριση. 225 το είχα πάρει (μαύρο)
Καθόλου δεν το εχω:lol:
Όπως προείπα δεν ψωνίζω απο νετ. Τα μαγαζιά που έχει πέσει το μάτι μου είναι αυτά που βλέπω συχνά να αναφέρονται στο φόρουμ (helmet city, fc moto, ενα αλλο outlet κατι κλπ). Ιδεα δεν εχω. Όπως δεν εχω (ενταξει μετα απο τοσο ψαξιμο πλεον ψιλοεχω, αλλα μεχρι χθες δεν ειχα) την παραμικρη ιδεα σχετικα με τα shark. Στην προσπαθεια μου να βοηθησω τον φιλο μπηκα κι εγω στο τριπακι και χαζεψα λιγο παραπανω τα site. Κι απλα επειδη πηγαινω και σχετικα συχνα στο μαγαζι στην κεφαλληνιας και τσεκαρω και το site τους, ακομα και πορσελανινο ματι να ειχα θα εβλεπα τις διαφορες στις τιμες με τα μαγαζια εξω. Και δεν ειναι μονο αυτοι φυσικα. Γενικοτερα ο κανονας ειναι τιμες site εξωτερικου<τιμες καταστηματων.
Τωρα στο οτι σε καποιο συγκεκριμενο κρανος για τον χ ψ λογο μπορει να εχουν καταφερει να ριξουν την τιμη στα ταρταρα και να ειναι πιο χαμηλα κι απο τιμες εξωτερικου μπορει απλα να ετυχε.
Και μιας και ρωτας για site, μπες στο προφιλ του petran και δες το τελευταιο thread που ανοιξε. Στην ουσια συμμαζεψε ενα παλιο thread με ολα τα online μαγαζια που ειχε γινει λιγο ρδελο και τα εβαλε σε ταξη ομορφα κι ωραια. Μπορει εκει να βρεις καποιο site "κλειδι" οπως λες:winka:
PetranGR
23/02/2013, 10:46
@pipe_smoker σ'ευχαριστώ πάντως και για τηνβοήθεια αλλά και για το thread Που λες :) Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.
Γενικότερα τώρα,ναι εγώ έχω κλείσει 100 % πλέον στο XR-1100 :)
Απλά ελπίζω να μην αργήσω και το χάσω.
Η κοπελιά είναι το θέμα τώρα, να δεί να αποφασίσει ,αν και αυτά που με έδειξε εκείνη δεν τα λες τελείως γυναικεία , γιατί πιο πολύ Minimal μου έμιαξαν :P
(Της έδειξα το κόκκινο Conqueror ,και με ειπε οτι δεν βαζω χαρο στο κεφαλι μου,και την λεω, ελα ειναι 5/5 * ειναι καλο θα ταιριαζουμε κτλ. και επιασε το κολπο , λογικα ειπε οτι θα παρουμε το ιδιο χαχαχα!)
Το θερμοπλαστικο πως ειναι στα αγγλικά ; Για να δω πια κράνη το γράφουν ; Θέλω να το αποφύγω.
PetranGR
23/02/2013, 10:49
Καλά δεν έχεις δει τις γκόμενες που κάνουν 3 συμβούλια με μίνιμουμ 5 άτομα το καθένα για να πάρουν ένα μπλουζάκι των 10 ευρών από τον Ζάρα ;
το κάνουμε από καθαρή αλληλεγγύη στον σύναδελφο μοτοσικλετιστή
το πιστεύω άνετα ! :ninja:
pipe_smoker
23/02/2013, 14:00
Το θερμοπλαστικο πως ειναι στα αγγλικά ; Για να δω πια κράνη το γράφουν ; Θέλω να το αποφύγω.
Thermoplastic:lol:
Θα το δεις κι ως high resistant thermoplasitc resin, injected thermoplasitc resin κλπ ανάλογα πώς το αναφέρει κάθε εταιρεία.
Το θερμοπλαστικό thermoplastic είναι πάντως.
PetranGR
23/02/2013, 16:08
ωραία γιατί διαβάζω σε μερικά γράφει :
* Composite fibre shell ,τι είναι τούτο ; Σε μετάφραση δεν μου το βγάζει σωστά.
chr1s_86
23/02/2013, 19:26
Να υποθέσω ότι από υπόλοιπο εξοπλισμό είστε υπερπλήρεις έτσι; Το λέω γιατί έχεις γράψει 3-4 φορές ότι θέλεις τη μέγιστη ασφάλεια από το κράνος και δεν λέει να έχεις το καλύτερο κράνος και να είσαι με τα all star ας πούμε...:cool:
(μη με παρεξηγήσεις, από ενδιαφέρον το λέω και όχι ειρωνικά ;) )
εγώ παντός πήρα το el capitan 450 από τον τζορτ.... το έχω 1,5 χρόνο με καθημερινή χρίση και είμαι φουλ ευχαριστημένος καθώς για την αντοχή του άλλα και για το ότι δεν άκου θόρυβο ουτε σφυρίγματα πιστεύω οτι ειναι αρκετά καλο κράνος
Προσοχή όμως αν πάρεις μάτ αν σου πέσει βρομόνερα και δεν το καθαρίσεις τότε την πάτησες απορροφάτε και δεν βγαίνει έμενα μού έσταζε νερό θαλάσσης με σκουριά και έμεινε
με τα gloss χρώματα δεν έχεις κανέναν λόγο για να φοβάσαι
PetranGR
23/02/2013, 23:36
Να υποθέσω ότι από υπόλοιπο εξοπλισμό είστε υπερπλήρεις έτσι; Το λέω γιατί έχεις γράψει 3-4 φορές ότι θέλεις τη μέγιστη ασφάλεια από το κράνος και δεν λέει να έχεις το καλύτερο κράνος και να είσαι με τα all star ας πούμε...:cool:
(μη με παρεξηγήσεις, από ενδιαφέρον το λέω και όχι ειρωνικά ;) )
Πάντα ;)
Ναι,έχω 2 στολές υπερ-πλήρη και θα πάρουμε μέχρι και "ενισχυτικο" για τον λαιμο αν το προφερω σωστα :)
Εκεινη θα φορεσει Spidi Warrior στολή :) Και απο τα υπολοιπα, επισης τα εχουμε.
Όσο για το El Capitan ,ευχαριστώ, για να το εχω κατα νου ;)
chr1s_86
24/02/2013, 03:25
Στολή τις απόκριες, στα μηχανάκια φόρμα :p:beer:
pipe_smoker
24/02/2013, 11:35
ωραία γιατί διαβάζω σε μερικά γράφει :
* Composite fibre shell ,τι είναι τούτο ; Σε μετάφραση δεν μου το βγάζει σωστά.
Κέλυφος απο συνθετικές ίνες. Δε δουλεύω ούτε στη Sharp ουτε στη Snel ομως:lol:
Κάνε ένα γκουγκλάρισμα "helmet shell materials" ή κατι αντιστοιχο και μπορει να σου εμφανισει κανενα οδηγο με τα διαφορα κελυφη.
PetranGR
24/02/2013, 13:01
Θα το ψάξω, όσο μπορώ :)
Συνθετικές ίνες είναι παρόμοιες με το άλλο που λέγαμε το θερμοπλαστικό ;
pipe_smoker
24/02/2013, 14:20
Θα το ψάξω, όσο μπορώ :)
Συνθετικές ίνες είναι παρόμοιες με το άλλο που λέγαμε το θερμοπλαστικό ;
Ρε συ διατριβή κάνεις ή γράφεις καμιά εργασία στην αντοχή υλικών?:lol:
Αφού κράνος για σένα έχεις αποφασίσει, δες εκεί πέρα τι θα γίνει με της κοπελιάς σου να τα πάραγγείλετε μη φας καμιά πίκρα πάλι και μετά κάτσε και αναρωτήσου άμα φτιάχνουν και κέλυφος από καβούκι χελώνας βαμμένο με χυσαμόλι.
Τέσπα, νομίζω (το τονίζω ΝΟΜΙΖΩ) ότι μία διαφορά του θερμοπλαστικού (το polycarbonate πχ ένα είδος θερμοπλαστικού είναι) από όλα τα υπόλοιπα είναι ότι δεν αποτελείται από ίνες. Τα υπόλοιπα κελύφη αποτελούνται από διάφορες στρώσεις ινών (fiberglass, organic fiber, carbon fiber κλπ) οι οποίες κατόπιν επεξεργασίας δημιουργούν το υλικό που θα αποτελέσει το κέλυφος του κράνους.
Το θερμοπλαστικό είναι μεν αρκετά πιο ελαφρύ από το fiberglass πχ αλλά χρειάζεται περισσότερο "υλικό" για να επιτύχει το ίδιο ή έστω κοντινό αποτέλεσμα. Η πιο μπακαλίστικη εξήγηση του γιατί ένα κράνος από θερμοπλαστικό δεν είναι τόσο ασφαλές όσο ένα καλό κράνος από "ίνες" είναι ότι το θερμοπλαστικό, μιας και είναι πιο "σκληρό" σαν υλικό, σε μία δυνατή σύγκρουση μπορεί να κρακάρει, ραγίσει, σπάσει, ανοίξει στα δύο σαν καρύδι ανάλογα και το τί κράνος είναι (υπάρχουν και κράνη από θερμοπλαστικό στο lidl που λέει ο λόγος). Από την άλλη, ένα κράνος από στρώσεις ινών έχει μεγαλύτερη "ελαστικότητα" με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν κρακάρει ελαφρώς σε μία σύγκρουση, οι ίνες να "συγκρατήσουν" το κέλυφος κάτι το οποίο είναι χρήσιμο αφενός και στην πρώτη σύγκρουση αλλά και στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερη σύγκρουση (και ειδικά στο ίδιο σημείο ή σε κοντινό) κατα τη διάρκεια της ίδιας πτώσης. Το θερμοπλαστικό δε φημίζεται για την ικανότητά του να διαχειρίζεται δύο συγκρούσεις στο ίδιο σημείο. Επίσης ένα κέλυφος από ίνες "διαχέει" καλύτερα τις δυνάμεις που ασκούνται στο κράνος (και κατ'επέκταση στην κεφάλα μας) κατα τη σύγκρουση σε μεγαλύτερη επιφάνεια (άρα και σε μικρότερη "ένταση") απ'ότι το θερμοπλαστικό. Κι επίσης τα θερμοπλαστικά "λήγουν" στα τρία χρόνια.
ΞΑΝΑΛΕΩ!!!!! Δε δουλεύω ούτε στη sharp ούτε στη snell. Κάποια πράγματα που έχω διαβάσει είναι τα παραπάνω και μπορεί κάλλιστα να είναι και ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ!
Ρώτησες και τα έγραψα για να ικανοποιήσω την περιέργειά σου. Μη βασιστείς στα λεγόμενά μου.
Δε θα φτιάξεις εσύ δικό σου κράνος για να επιλέξεις υλικό. Θα αγοράσεις ένα κράνος από κάποια γνωστή και μεγάλη εταιρεία το οποίο έχει περάσει πολλά και διάφορα τεστ, έχει πάρει εγκρίσεις και λοιπά. Και σε θερμοπλαστικό να καταλήξεις (για σένα, για την κοπέλα σου, για τον οποιοδήποτε) ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι για πέταμα κι ότι άμα το κουτσουλήσει ένα περιστέρι με κανά κουκούτσι ελιάς θα ανοίξει στα δύο σαν καρπούζι.
Το είπε νωρίτερα κι trooper ότι δυο φορές βρόντηξε με θερμοπλαστικό και μια χαρά καθαρή την έβγαλε.
Όλα τα κράνη που έχουν προταθεί (όλα όσα θυμάμαι τουλάχιστον) μια χαρά κράνη είναι. Θετικό είναι ότι το ψάχνεις αλλά μην ξεφεύγεις. Ψάξε (ή ψάξτε) για κράνος. Όχι από τί χημικό είναι φτιαγμένο το κέλυφος κι αν φορούσε γάντια η μοδίστρα που έπλεκε τις ίνες.
ΞΑΝΑΛΕΩ!!!!! Δε δουλεύω ούτε στη sharp ούτε στη snell. Κάποια πράγματα που έχω διαβάσει είναι τα παραπάνω και μπορεί κάλλιστα να είναι και ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ!
Ρώτησες και τα έγραψα για να ικανοποιήσω την περιέργειά σου. Μη βασιστείς στα λεγόμενά μου.
τετοιες τριπλες να του κανεις του ανθρωπου.... :uplate:
εχουμε αλλες 10 σελιδες χαλαρα...! :a014:
pipe_smoker
24/02/2013, 16:56
τετοιες τριπλες να του κανεις του ανθρωπου.... :uplate:
εχουμε αλλες 10 σελιδες χαλαρα...! :a014:
Δεν του κάνω τρίπλες. Δεν άλλαξα κάτι από όσα είχα πει για τα κράνη που έπεσαν στο τραπέζι ώστε να τον μπλέξω.
Στα περί θερμοπλαστικού VS fibersomething αναφερόμουν και του έγραψα μέσες άκρες αυτά που έχω βρει κι έχω διαβάσει κι εγώ στο νετ, σκόρπια από δω κι απο κει (χωρίς να θυμάμαι κανένα να είναι από καμιά υπερέγκυρη πηγή). Του τα έγραψα εγώ για να μην ασχοληθεί αυτός να googlάρει "thermoplastic vs ......" γιατί πάνω κάτω τα ίδια λογικά θα βρει και τσάμπα χρόνο θα φάει (κι εκεί όντως θα είχαμε χαλαρά άλλες 10 σελίδες).
Νομίζω του το ξεκαθάρισα στο τέλος ότι του τα έγραψα για να ικανοποιήσω την περιέργειά του και του πρότεινα να επικεντρωθεί στο κράνος κι όχι στο πώς το έφτιαξε ο κατασκευαστής. Οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές (και τα συγκεκριμένα κράνη στα οποία αναφερόμαστε) μια χαρά ξέρουν να επιλέγουν υλικά και να φτιάχνουν τα κράνη τους και η τεχνογνωσία αυτή δεν μπορεί να εξισωθεί με μια αναζήτηση για το τί εστί θερμοπλαστικό.
PetranGR
25/02/2013, 00:10
πιο τέλεια δεν μπορούσες να τα γράψεις,σε ευχαριστώ πάρα πολύ Pipe_smoker :D
Να'σε καλα :)
Πιστεύω το θέμα θα το συνεχίσω μόλις έχουμε το απόκτημα στα χέρια μας :)
PetranGR
05/03/2013, 13:21
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΩ!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Που είναι τώρα ;
Milano, Italy - 01.03.2013 - 21:30 - Σάρωση αναχώρησης
Που είναι τώρα ;
αντε με το καλο να ερθει να πουμε και το McGyver να ενεργοποιησει το Instagram Και το twitter...
PetranGR
05/03/2013, 14:03
αντε με το καλο να ερθει να πουμε και το McGyver να ενεργοποιησει το Instagram Και το twitter...
Ψήνεσε ;
Εγώ θα ήθελα πολύ να έχει Instagram ή ιστοσελίδα μας :)
AristidisZ
05/03/2013, 15:04
Δε σε έπιασα...
Που είναι τώρα ;
Από το helmetcity το πήρες ;
Τελικά πόσο έλεγε και πόσο σου χρεώθηκε ;
Μεγειές κι αχρείαστο να ναι !!!
PetranGR
05/03/2013, 15:51
Από το helmetcity το πήρες ;
Τελικά πόσο έλεγε και πόσο σου χρεώθηκε ;
Μεγειές κι αχρείαστο να ναι !!!
Ναι με Free-Shipping όπως πρότεινες,έτσι και αλλίως έτσι θα το έπαιρνα αλλά ΟΚ.
Ήταν να μου βγεί πιο πάνω και βγήκε -5 € , απλά πήρα και κάποια πράγματα ακόμα. Οπότε σύνολο πλήρωσα 375€. Αλλά με κάτι εξτρά,μόλις δώ μετά την απόδειξη όταν έρθει θα τα γράψω αναλυτικά :)
Άντε άντε να με έρθει!
pipe_smoker
05/03/2013, 16:35
Άντε με το καλό να σου'ρθει.
Αχρείαστο κι αγρατζούνιστο να'ναι:beer:
(με της κοπελιάς να μη ρωτήσω τι κάνατε.....?)
PetranGR
05/03/2013, 17:40
Άντε με το καλό να σου'ρθει.
Αχρείαστο κι αγρατζούνιστο να'ναι:beer:
(με της κοπελιάς να μη ρωτήσω τι κάνατε.....?)
H Κοπελιά λογικά θα πάρει η ένα μαύρο Shoei XR1000 μεταχερισμένο απο φίλο που φοράει Small ή αλλίως το M4R της Bell Που της κάνει μπαμ! Απο 380€ μπορεί να το πάρει 220€ περίπου. (Άσπρο)
PetranGR
08/03/2013, 09:25
Ναι , είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα στην 2η προσπάθεια παράδοσης γιατί εχθές κοιμόμουν,ήρθε το πακέτο μας μαζί με κάτι καλούδια :)
Λοιπόν είμαι ένας πάρα πολύ ευχαριστημένος αγοραστής απο το εν λόγω site (helmetcity.co.uk) ,και πάρα πολύ ευχαριστημένος για την εξυπηρέτηση αλλά και για τα προϊοντα τους.
Τα λόγια είναι περιττά πλέον, και ναι μας ήρθε το Shoei XR-1100 Conqueror, και εδώ οι φώτος :)
Κουτάκι :
283957
Καλούδια:
283958
Spectra GOLD Visor CW-1:
283959
Καλοφορετο και αχρειαστο να ειναι!!
PetranGR
08/03/2013, 09:30
Πλάγια:
283960
Απο πάνω τα γραφικά:
283961
και τέλος μαζί με το Spectra Gold γίνεται ... μ****ρος
283962
Καλημέρα να έχουμε
βάζω με [IMG] τα Link Και δεν μου τα βγάζει σαν φώτο απευθίας !!! :(
Mia xara apeutheias fenontai http://prntscr.com/vgnix
Kane ena control F5
PetranGR
08/03/2013, 09:36
Mia xara apeutheias fenontai http://prntscr.com/vgnix
Kane ena control F5
τέλεια :) οπότε έτοιμο !!! :)
spyrakos35
08/03/2013, 10:01
με το καλό να πάρεις και κανα σοβαρό μηχανάκι βρε...... :p
pipe_smoker
08/03/2013, 10:11
Γ@μηστερό είναι. Άντε καλορίζικο κι αχρείαστο :beer:
PetranGR
08/03/2013, 11:27
με το καλό να πάρεις και κανα σοβαρό μηχανάκι βρε...... :p
πήρα ήδη απο εχθές ;) Θα ανοίξω θέμα μετά :)
PetranGR
08/03/2013, 14:12
Γ@μηστερό είναι. Άντε καλορίζικο κι αχρείαστο :beer:
Είναι το άτιμο ,να'σε καλά μεγάλε σε ευχαριστώ για όσες φορές βοήθησες !!!
καλοφορετο και αχρειαστο !!!!! :beer::beer:
Τι έγινε ρε παιδιά, καταλήξαμε?
Καλοφόρετο λόρδε μου!
PetranGR
10/03/2013, 09:46
καλοφορετο και αχρειαστο !!!!! :beer::beer:
να'σε καλά
Τι έγινε ρε παιδιά, καταλήξαμε?
Καλοφόρετο λόρδε μου!
ναι,ναι καταλήξαμε :P
Το περιμέναμε και λίγες μέρες,να'σε καλά dazouli!
Καλοφόρετο.....και αχρησιμοποίητο:beer:
Με έβαλες στην πρίζα και χτύπησα κι εγώ το Conqueror σε κοκκινάκι (TC 1) αλλά το φτηνότερο που βρήκα σε Medium ήταν στα 400€ από Αγγλία.
Δοκίμασα σήμερα σε κατάστημα ένα XR 1100 για να σιγουρευτώ για το μέγεθος πριν την παραγγελία και έπαθα πλάκα από το πόσο άνετο είναι και το πεδίο ορατότητας που προσφέρει. Καμιά σχέση με το Suomy Vandal που έχω...