PDA

View Full Version : SUZUKI DR 650 SE vs YAMAHA XT 600 E

κωστας
25/02/2013, 23:25
παιδια καλησπερα.
γνωριζει καποιος σχετικα με το παραπανω οχημα?το πουλαει ενας γνωστος σε πολυ καλη κατασταση.
η αληθεια ειναι οτι ψαχνω για ΧΤ600Ε αλλα μπηκε και αυτο στο παιχνιδι.
πρεπει να ναι αδεια το 2000 και κατασκευη το 98;).ασπρο-κιτρινο
δεν με ενδιαφερει καθολου χωμα
να πω οτι ειμαι απο νησι και το θελω απλα για βολτες και εντελως ηρεμη χρηση
καιει?προβληματα?
ναστε καλα και καλο βραδυ

vaska
26/02/2013, 05:29
Έχω του 99 που είναι ακριβώς ίδια, απροβλημάτιστο μηχανάκι.

Εδώ τα μοντέλα με χρονολογική σειρά και μερικά τεχν. χαρακτ.

http://www.suzukicycles.org/DR-series/DR650.shtml.

Είναι μηχανάκι που παίρνει αρκετό φτιάξιμο και ο κινητήρας σκύλος.

DrBig
26/02/2013, 07:03
καλλιτερο απο το χτ απο καθε αποψη εκτος της σελας (που ειναι για σιδεροκωλους). Αν ειναι σε καλη κατασταση και χρηματα, χτυπα το. Κατα τ'αλλα οπως ειπε κι ο vaska, ενα απο τα λιγα μηχανακια που θα εμπιστευομουνα αν ηθελα να παω στη μογγολια.

endopandou
26/02/2013, 08:09
Πολύ ωραίο και απο τα πιο αδικημένα μηχανάκια στην Ελλάδα πιστεύω. Εχει τα μειονεκτήματά του με κυριότερο και μη αναστρέψιμο το βάρος, (όπως και το xt) απο την άλλη όμως είχε πάντα άριστο value for money.
Άθραυστο!

vaska
26/02/2013, 08:12
καλλιτερο απο το χτ απο καθε αποψη εκτος της σελας (που ειναι για σιδεροκωλους).

Ναι η σέλα δεν είναι "μαλακωσιά" αλλά και ο χαρακτήρας του DR είναι λίγο πιο hard core από του ΧΤ. Ειδικά αν του πετάξεις το θερμοσίφωνα που έχει για εξάτμιση από μαμά, θα το χαρείς πολύ και σε χωμάτινες.

OldMan
26/02/2013, 09:16
Μακάρι να μείνεις έτσι γιατί αυτά είναι φούστικα μηχανάκια...

Στην αρχή κόβεις δρόμο από το χωράφι, μετά κάνεις πως δεν πρόσεξες τις νερολακούβες και στο τέλος το πουλάς γιατί σταμάτησε να σε καλύπτει..

vaska
26/02/2013, 09:40
Επίσης σημείωσε ότι επειδή είναι 650 και χωρίς ψεκασμό, είναι μπέκρα, ειδικά το δικό μου που είναι γραναζωμένο για χωμάτινες βόλτες πίνει μπόλικο.

Σόρυ, ένα ένα τα θυμάμαι.

OldMan
26/02/2013, 09:47
Γιο την διαβόητη πισινή ανάρτησή του, πότε το κοβεις να θυμηθείς..??

Stergios69
26/02/2013, 10:00
Και για την φλάντζα της βάσης του κυλίνδρου που η Suzuki την άλλαζε με άλλη μεταλλική στην εγγύηση (ήταν χάρτινη και δάκρυζε).

DrBig
26/02/2013, 10:04
Επίσης σημείωσε ότι επειδή είναι 650 και χωρίς ψεκασμό, είναι μπέκρα, ειδικά το δικό μου που είναι γραναζωμένο για χωμάτινες βόλτες πίνει μπόλικο.

εχεις ασχοληθει με το ....... μιγμα?

Δεν ειχα ποτε 650 αλλα ειχα και το 750 και το 800 και η καταναλωση τους ηταν πολυ λογικη τηρουμενων των αναλογιων.

bulmont
26/02/2013, 10:14

Γεροντική άνοια λέγεται αυτό........... Να το κοιτάξεις.

Γιά πές μας και γιά το εμπρός φρένο (έτσι γιά να σε βοηθήσω λίγο ρε γεροξεκούτη....)

vaska
26/02/2013, 10:17
Γιο την διαβόητη πισινή ανάρτησή του, πότε το κοβεις να θυμηθείς..??

Η δικιά μου είναι σώβρακο έτσι κι αλλιώς κανα 2 χρόνια τώρα, και είμαι τώρα την αλλάζω, σε λίγο την αλλάζω κι ακόμα την αλλάζω, αλλά εγώ είμαι χοντρός και δεν μετράει η γνώμη μου, την έχω καταταλαιπωρήσει την φουκαριάρα.

@ DrBig

Ναι είναι οκ από ρυθμίσεις, έχω κάνει καυσανάλυση, η απόδοσή του είναι οκ, απλά λέω μην περιμένει ότι θα καίει όσο τα Vstrom. Πίνει το άτιμο, πίνει. Έχω βέβαια κοντύνει τις σχέσεις για χώμα, δεν έχω και το τελικό μπαζούκα που έχει από μαμά, αλλά πάντα έπινε περισσότερο από ένα ΧΤ ας πούμε.

vaska
26/02/2013, 10:19
Γεροντική άνοια λέγεται αυτό........... Να το κοιτάξεις.

Γιά πές μας και γιά το εμπρός φρένο (έτσι γιά να σε βοηθήσω λίγο ρε γεροξεκούτη....)

Το πηδήξαμε το φρεντάκι του ανθρώπου, στο μπροστινό που θυμάσαι εσύ, έφταιγε κινέζικο σωληνάκι υψηλής που μου πούλησαν ως το καλύτερο της αγοράς :D. Μόλις το πέταξα κι έβαλα φτιαχτό όλα μια χαρά.

Julius
26/02/2013, 10:31
παιδια καλησπερα.
γνωριζει καποιος σχετικα με το παραπανω οχημα?το πουλαει ενας γνωστος σε πολυ καλη κατασταση.
η αληθεια ειναι οτι ψαχνω για ΧΤ600Ε αλλα μπηκε και αυτο στο παιχνιδι.
πρεπει να ναι αδεια το 2000 και κατασκευη το 98;).ασπρο-κιτρινο
να πω οτι ειμαι απο νησι και το θελω απλα για βολτες και εντελως ηρεμη χρηση
καιει?προβληματα?
ναστε καλα και καλο βραδυ

Πολύ καλύτερη επιλογή το DR απο το ΧΤ το 600 για την χρήση που το θέλεις αδελφέ +1000 στους προηγούμενους

p@nos
26/02/2013, 11:57
τι πολυ καλυτερο ρε παιδια το ιδιο χρεπια ειναι και τα δυο λες και εχουν τπτ συνταρακτικες διαφορες...οποτε παρε το πιο ομορφο (χτ)

V-TEC
26/02/2013, 15:33
... πολύ το αμφιβάλω το ότι και τα δύο είναι το ίδιο,

όσο για το χρέπια, το ΧΤ είναι ο σομιές ο ίδιος κ με ανεπανάληπτη ποιότητα πλαστικών ..

το έχω εδώ και 4-5 χρόνια περίπου, το RSE όμως,

έχω να πω ότι έχει λιγότερο ελαστικό μοτεράκι απο το σομιέ
αρκετά πιο θορυβώδες, λίγο πιο μακριές σχέσεις ( από τον σομιέ ), ταξιδεύει καλύτερα,
η μίζα όταν γυρνάει κάνει ανατριχιαστικό θόρυβο, σαν να μασάει κουταλοπίρουνα !
δεν ντρέπεται καθόλου το σασμάν να σου κουρέψει την 3η,
άλλαξα την τρόμπα φρένου με μία απο τρανσαλπ ( πολύ καλύτερα φρένα μετά )
κατανάλωση γύρω 5,5λ / 100χλμ,

και απο τα καλύτερα ( για μένα τουλάχιστον )
κανένα ιδιαίτερο άγχος κλοπής, δεν το πείραζε κανένας
το άφηνα όπου ήθελα, κλείδωνα το τιμόνι και έφευγα !

p@nos
27/02/2013, 05:25
... πολύ το αμφιβάλω το ότι και τα δύο είναι το ίδιο,

ναι οντως καμια σχεση τα εργαλεια