View Full Version : CBR 954!!!!!!!!
antonis_a
16/03/2013, 11:34
Παιδιά τα φώτα σας!!!
Από παλιά το χαλβάδιαζα αλλά τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα :evil:
Θέλω την βοήθεια σας. Τα θετικά και τα αρνητικά και τι πρέπει να προσέξω.
Και έχω την εντύπωση ότι από τα επόμενα 1000άρια είναι λίγο πιο άνετη και πιο όρθια η θέση οδήγησης. Κάνω λάθος??
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
PetranGR
16/03/2013, 11:46
Παιδιά τα φώτα σας!!!
Και έχω την εντύπωση ότι από τα επόμενα 1000άρια είναι λίγο πιο άνετη και πιο όρθια η θέση οδήγησης. Κάνω λάθος??
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
έχεις στόχο μόνο αυτό το μηχανάκι ;
antonis_a
16/03/2013, 11:52
Κατά 90% ναι!! Γιατί??
kostaspetrou
16/03/2013, 12:01
Παιδιά τα φώτα σας!!!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Eπειδή κάθε σώμα είναι διαφορετικό,συμπέρασμα για τη θέση οδήγησης μπορείς να βγάλεις μόνο αν το καβαλήσεις,ακόμα καλύτερα να το βολτάρεις το μηχανάκι.
antonis_a
16/03/2013, 12:14
Eπειδή κάθε σώμα είναι διαφορετικό,συμπέρασμα για τη θέση οδήγησης μπορείς να βγάλεις μόνο αν το καβαλήσεις,ακόμα καλύτερα να το βολτάρεις το μηχανάκι.
Σωστό αυτό, αλλά που να το βρω για να το βολτάρω???!!!
Παιδιά τα φώτα σας!!!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Τα gsxr Κ5-6 νομιζω ειναι πιο ανετα, αλλα και το 954 θεωρειται απο τα ανετα. Δες και εδω
www.cycle-ergo.com.
Παντως επειδη περασαν απο τα χερια μου και το 954 και το hayabusa, ενω το παραπανω σαιτ δειχνει σχεδον ιδια θεση οδηγησης, τα δυο αυτα (για μενα) δεν ειχαν καμια σχεση στην ανεση. Οποτε οπως προειπαν, αν δεν το οδηγησεις, δεν θα ξερεις....
antonis_a
16/03/2013, 18:25
Πριν 3 χρόνια είχα ένα CBR 1000 για ένα καλοκαίρι(3 μήνες). Το έδωσα γιατί για τα δικά μου δεδομένα παραήταν σκυφτό. Απ' ότι ξέρω στο 954 είσαι ένα κλικ πιο όρθιος. Αυτό θα ήθελα να μου πει κάποιος που γνωρίζει, αν ισχύει. Και ακόμα, σε ένα μεταχειρισμένο τι θα πρέπει να προσέξει κανείς?
Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει και γενικές πληροφορίες.........καλοδεχούμενες!!
Ευχαριστώ και πάλι.
antonis_a
16/03/2013, 18:44
Κάποιος μου παρομοίασε την θέση οδήγησης του 954 με το ΖΧ12R και με το CBR 600 F4 SPORT.
Μπορεί ε?????
Κάποιος μου παρομοίασε την θέση οδήγησης του 954 με το ΖΧ12R και με το CBR 600 F4 SPORT.
Μπορεί ε?????
το 954 είναι αρκετά πιο σκυφτό απο το FS.
Βρες ένα κι ανεβα για να δεις μονος σου.
endopandou
16/03/2013, 20:14
Αντώνη μασημένη τροφή μιας και δεν άνοιξες το link που σου πρότεινε ο DrBig
Μοίρες που γέρνει ο αναβάτης:
cbr 600f : 29
cbr 954 : 36
gsxr k5 : 37
zx 12r : 37
cbr 1000rr : 40
Είπα να στα δώσω ΚΑΙ κατά σειρά μοιρών... ;)
Με το καλό να το πάρεις :beer:
sapila racing
16/03/2013, 20:23
Το 954 πάντως δεν ειναι άνετο μηχανάκι, το 929 είναι.
antonis_a
16/03/2013, 20:44
το 954 είναι αρκετά πιο σκυφτό απο το FS.
Βρες ένα κι ανεβα για να δεις μονος σου.
Όντως είναι λίγο πιο σκυφτό.
Που να το βρω?? Δεν ξέρω εδώ στην Κρήτη κανέναν να έχει!!
Αντώνη μασημένη τροφή μιας και δεν άνοιξες το link που σου πρότεινε ο DrBig
Μοίρες που γέρνει ο αναβάτης:
cbr 600f : 29
cbr 954 : 36
gsxr k5 : 37
zx 12r : 37
cbr 1000rr : 40
Είπα να στα δώσω ΚΑΙ κατά σειρά μοιρών... ;)
Με το καλό να το πάρεις :beer:
Το άνοιξα αλλά δεν το πολυκατάλαβα αλλά τώρα που το μελέτησα πήρα χαμπάρι τι γίνεται :smokin:
Το 954 πάντως δεν ειναι άνετο μηχανάκι, το 929 είναι.
Σε σχέση με το 1000άρι πιστεύω πως είναι!!
antonis_a
18/03/2013, 14:02
Λοιπόν, βρήκα ένα παλικάρι εδώ στην Κρήτη που έχει ένα 954 και το πουλάει κιόλας.
Πήγα και το είδα και είναι λίγο πιο άνετο από το 1000άρι αλλά δεν έχει και τρελή διαφορά.
Η γυναίκα μου πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει πίσω ούτε για πλάκα (αυτό θέλω κι εγώ :D )
MG-KTiNoS
18/03/2013, 14:42
Λοιπόν, βρήκα ένα παλικάρι εδώ στην Κρήτη που έχει ένα 954 και το πουλάει κιόλας.
Πήγα και το είδα και είναι λίγο πιο άνετο από το 1000άρι αλλά δεν έχει και τρελή διαφορά.
Η γυναίκα μου πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει πίσω ούτε για πλάκα (αυτό θέλω κι εγώ :D )
:lol:
τι;θα κανει βολτες μονη της κ συ σπιτι οικιακα;
To πουλάει ο Ιδομενεας; :bawl:
To πουλάει ο Ιδομενεας; :bawl:
Κουκλι του Ιδομενεως.
Οποιο και να ναι παντως κοιτα το μπλοκ του κινητηρα για το γνωστο θεμα.
endopandou
18/03/2013, 19:24
To οποίο είναι;
Lioulios
18/03/2013, 22:17
Aν είναι όπως με προλάβατε του Ιδομενέα ...Καλό μηχανάκι ...
Θυμάστε πως το χε ...Πένα !!
Απλά ο Ιδιομενέας το πούλαγε καιρό τώρα και μπορεί να ξαναπουλιέται από άλλον(αν είναι αυτό).
Όπως και να έχει , τσέκαρέ το φίλε και καλές βόλτες !!
To οποίο είναι;
Καποια κομματια παρουσιασαν ενα ραγισμα στο μπλοκ των κυλινδρων, μπροστα μεταξυ των λαιμων του 2ου και 3ου κυλινδρου.
Κουκλι του Ιδομενεως.
HONDA:a13:Mπααααα Κάποιο λάθος έγινε...
HONDA:a13:Mπααααα Κάποιο λάθος έγινε...
Θα παρακαλέσω κατόχους μηχανών της γνωστής εταιρείας παραγωγής ανακλήσεων να μην πετάγονται αν δεν έχουν να πουν κάτι επί της συγκεκριμένου θέματος.
Ευχαριστώ.
antonis_a
19/03/2013, 19:09
Aν είναι όπως με προλάβατε του Ιδομενέα ...Καλό μηχανάκι ...
Θυμάστε πως το χε ...Πένα !!
Απλά ο Ιδιομενέας το πούλαγε καιρό τώρα και μπορεί να ξαναπουλιέται από άλλον(αν είναι αυτό).
Όπως και να έχει , τσέκαρέ το φίλε και καλές βόλτες !!
Ναι, του Ιδομενέα είναι. Ακόμα πένα το έχει. Λες και το έβγαλε από την έκθεση της αντιπροσωπείας και μου το έφερε να το δω!!!
Πολύ μερακλής πρέπει να 'ναι!!!
Είναι κάνα δυο ακόμα που θέλω να δω και μετά θα καταλήξω.
Lioulios
19/03/2013, 20:22
Τούμπανο του Ιδομενέα το μοτορι ...Με το καλό να πάρεις το μηχανάκι που θες ...και άμα τονε δεις ,πες του να μπει να πει κανα γεια γιατί χαθηκε και μας λήπει .
Ο ενας μετα τον άλλο οι Κρητικοί την κάνουνε απο δω μεσα και δε λέει ...
:wave2:
kostas777
21/03/2013, 10:06
Ναι, του Ιδομενέα είναι. Ακόμα πένα το έχει. Λες και το έβγαλε από την έκθεση της αντιπροσωπείας και μου το έφερε να το δω!!!
Πολύ μερακλής πρέπει να 'ναι!!!
Είναι κάνα δυο ακόμα που θέλω να δω και μετά θα καταλήξω.
πάρε αυτό και δεν έχει να προσέξεις τίποτα. και άνετο είναι και ξουράφι και για καγκουριλίκια και για ταξίδια και για ό,τι θες. μόνο η γυναίκα θα παραπονιέται, αλλά τι να κάνουμε :lol:
antonis_a
31/03/2013, 09:24
Έρχεταιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
antonis_a
04/04/2013, 22:14
Ήρθεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :beer:
notakos600
05/04/2013, 08:48
Ήρθεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :beer:
Καλορίζικη και καλοτάξειδη. :beer::beer:
Να ρωτήσω, το 954 είναι αυτό που έχει μονομπλόκ κυλίνδρους και κάρτερ;
edit: άκυρο, το CBR900RR πρέπει να είναι.
Καλοταξιδη και απο μενα! :a013:
antonis_a
05/04/2013, 23:34
Thanks...............
καλοταξιδο...ελα και σε καναν καφε αφου εισαι ηρακλειο να το δουμε και απο κοντα :beer:
RaGe_Raptor
06/04/2013, 15:54
και που είναι οι φωτογραφίες???
καλόστριφτο...:sun:
antonis_a
06/04/2013, 17:50
καλοταξιδο...ελα και σε καναν καφε αφου εισαι ηρακλειο να το δουμε και απο κοντα :beer:
Πες μου που και πότε???
μεγειές!
Ευχαριστώ φίλε
και που είναι οι φωτογραφίες???
καλόστριφτο...:sun:
Ευχαριστώ. Δεν ξέρω να βάλω φώτο. Πείτε μου πως και βάζω!!
Ευχαριστώ. Δεν ξέρω να βάλω φώτο. Πείτε μου πως και βάζω!!
Καλοριζικος
http://prntscr.com/zgn5y πατας το κουμπι που λεει insert image :)
antonis_a
06/04/2013, 19:09
286781
antonis_a
06/04/2013, 19:28
Ωραία....τώρα που το βρήκα θα ανεβάσω κι άλλες μόλις μπορέσω πιο καλές. Καλλιτεχνικές!!!
Πάντως σοβαρά τώρα, είμαι 38 χρονών, έχω αλλάξει πάνω από 10 μηχανές(super sport, on off, naked), αυτό όμως ήταν η κα@@λα και το απωθημένο μου από την στιγμή που εμφανίστηκε!!! Όλο και κάτι άλλο μου έμπαινε στο μάτι και μου τη γλίτωνε αλλά τώρα δεν έπαιρνε άλλη αναβολή!!! Το έψαχνα καιρό!!!
Αυτό πήρες δηλαδης?
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3416040/
antonis_a
06/04/2013, 21:15
Ναι αλλά στις φώτο χάνει!! Θα το βγάλω μερικές μόλις βρω χρόνο(να του κάνω κι ένα μπανάκι πρώτα)και θα τις ανεβάσω. Του άλλαξα αμέσως λάστιχα, service κ.α. και είναι ετοιμοπόλεμο. Μηχανικά είναι :a013: αγκάθα!!!
Ναι αλλά στις φώτο χάνει!! Θα το βγάλω μερικές μόλις βρω χρόνο(να του κάνω κι ένα μπανάκι πρώτα)και θα τις ανεβάσω. Του άλλαξα αμέσως λάστιχα, service κ.α. και είναι ετοιμοπόλεμο. Μηχανικά είναι :a013: αγκάθα!!!
Aρκεί να χεις αλλάξει λάστιχα... :uplate:
Του άλλαξα αμέσως λάστιχα
Καλορίζικο...
antonis_a
07/04/2013, 21:37
Το πρώτο πράγμα μόλις την πήρα!!!!!!!
Καλορίζικο...
Να 'σαι καλά φιλαράκι!!!
Καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλόστριφτο!:beer:
antonis_a
07/04/2013, 22:26
Καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλόστριφτο!:beer:
:a013:
bikgolf3
08/04/2013, 15:32
Ωραίο εργαλείο!
Καλοριζικο φίλε και πάντα κράνος!
Ελπίζω να μπορώ κι εγώ να ερθω οταν κανονίσετε!
Το πρώτο πράγμα μόλις την πήρα!!!!!!!
Να 'σαι καλά φιλαράκι!!!
Να το χαρεις όσο μπορείς!
antonis_a
09/04/2013, 23:59
Ωραίο εργαλείο!
Καλοριζικο φίλε και πάντα κράνος!
Ελπίζω να μπορώ κι εγώ να ερθω οταν κανονίσετε!
Τhanks. Το κράνος βέβαια δεν το πολυχρησιμοποιώ (μέγα λάθος) αλλά..................κακές συνήθειες!!!
Να το χαρεις όσο μπορείς!
:a013:
mixalhsCr
10/04/2013, 08:41
Καλο ξυσιμο και να βάζεις το κράνος σου πάντα !
antonis_a
10/04/2013, 21:44
Καλο ξυσιμο και να βάζεις το κράνος σου πάντα !
Yes sir :p . Να 'σαι καλά φιλαράκι!!
antonis_a
14/04/2013, 02:21
Κάπου είχα διαβάσει ότι το K&Ν δουλεύει καλά στο συγκεκριμένη μηχανή και τα υπόλοιπα όχι, ή το BMC ή το DNA...........δεν θυμάμαι ακριβώς πιο.
Αν ισχύει αυτό και το έχει ακούσει κάποιος ή το έχει διαβάσει κάπου, ότι ένα και καλά φίλτρο δουλεύει όπως πρέπει και τα υπόλοιπα υπολειτουργούν, ας με ενημερώσει, γιατί την εξάτμιση την φοράμε, το φίλτρο όμως................
RaGe_Raptor
14/04/2013, 03:16
την εξάτμιση την φοράμε, το φίλτρο όμως................
απλά δε χρειάζεται....:wave2:
antonis_a
14/04/2013, 08:38
Αν εννοείς το φίλτρο, χρειάζεται. Σε άλλα μηχανάκια(και συγκεκριμένα σε ένα hornet 919 που είχα)αλλάζω εξάτμιση και με το που αλλάζω και το φίλτρο σε k&n, είχα διαφορά και έστρωσε αμέσως στις χαμηλομεσαίες!! Ούτως ή άλλος αντί να αλλάξω φίλτρο στο επόμενο service και να βάλω το δικό του, θα βάλω κάποιο after market. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει και φοβάμαι μη την πατήσω κι εγώ και πετάξω τα λεφτά.
antonis_a
14/04/2013, 16:22
Μεταφέρω την ερώτηση από αλλού και εδώ(off topic βέβαια), γιατί ξέροντας τη μηχανή που αγόρασα πρόσφατα ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε καλύτερα και να ξεκολλήσει ο εγκέφαλος μου!!! Παίζει ρόλο και η μηχανή για την επιλογή κράνους!!!
Ανάμεσα σε αυτό http://www.helmetcity.co.uk/products...ram-Black.html σε αυτό http://www.helmetcity.co.uk/products...52d-Chain.html και σε αυτό http://www.helmetcity.co.uk/products/Suomy-Apex-%252d-Matt-Black.html ποιο θα διαλέγατε??
Κατά 90% ρόλο στην επιλογή μου θα παίξει το θέμα ασφάλειας!!!
Απ' ότι έχω διαβάσει τα suomy κάνουν λίγο παραπάνω θόρυβο από τα υπόλοιπα, και το VANDAL πρέπει να είναι παλιό μοντέλο της suomy αλλά αξιόπιστο!!!
Αν μπορεί και από 'δω κάποιος να βοηθήσει.........και sorry για το :a6:
la_villa
14/04/2013, 17:12
Ωραία....τώρα που το βρήκα θα ανεβάσω κι άλλες μόλις μπορέσω πιο καλές. Καλλιτεχνικές!!!
Πάντως σοβαρά τώρα, είμαι 38 χρονών, έχω αλλάξει πάνω από 10 μηχανές(super sport, on off, naked), αυτό όμως ήταν η κα@@λα και το απωθημένο μου από την στιγμή που εμφανίστηκε!!! Όλο και κάτι άλλο μου έμπαινε στο μάτι και μου τη γλίτωνε αλλά τώρα δεν έπαιρνε άλλη αναβολή!!! Το έψαχνα καιρό!!!
+954 μια απο τα ίδια και απο εδώ.Το 954 μου έχει μεινει.Ισως καποια στιγμή
καλά χιλιόμετρα και να το χαρείς όσο κανένα άλλο
Μεταφέρω την ερώτηση από αλλού και εδώ(off topic βέβαια), γιατί ξέροντας τη μηχανή που αγόρασα πρόσφατα ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε καλύτερα και να ξεκολλήσει ο εγκέφαλος μου!!! Παίζει ρόλο και η μηχανή για την επιλογή κράνους!!!
Ανάμεσα σε αυτό http://www.helmetcity.co.uk/products...ram-Black.html σε αυτό http://www.helmetcity.co.uk/products...52d-Chain.html και σε αυτό http://www.helmetcity.co.uk/products/Suomy-Apex-%252d-Matt-Black.html ποιο θα διαλέγατε??
Κατά 90% ρόλο στην επιλογή μου θα παίξει το θέμα ασφάλειας!!!
Απ' ότι έχω διαβάσει τα suomy κάνουν λίγο παραπάνω θόρυβο από τα υπόλοιπα, και το VANDAL πρέπει να είναι παλιό μοντέλο της suomy αλλά αξιόπιστο!!!
Αν μπορεί και από 'δω κάποιος να βοηθήσει.........και sorry για το :a6:
Kάνε μια γύρα στα μαγαζιά και δοκίμασε κράνη... μου κάνει εντύπωση ότι πήρες 954 και δεν εχεις κράνος... βασικά, σκέφτομαι πόσο τυχερός εισαι, αλλά το 954 ειναι μεν πολυ πιο ήρεμο απο τα σημερινά μεγάλα SS αλλά δαγκώνει.
Δεν έχει καλή κάλυψη απο τον αέρα κι αν εισαι πάνω απο 1,70 είναι τραγικό. Πάρε κράνος που σου κάνει στο κεφάλι κι είναι αθόρυβο... αλλιώς οι ωτοασπίδες είναι μονόδρομος.
RaGe_Raptor
14/04/2013, 21:34
Αν εννοείς το φίλτρο, χρειάζεται. Σε άλλα μηχανάκια(και συγκεκριμένα σε ένα hornet 919 που είχα)αλλάζω εξάτμιση και με το που αλλάζω και το φίλτρο σε k&n, είχα διαφορά και έστρωσε αμέσως στις χαμηλομεσαίες!! Ούτως ή άλλος αντί να αλλάξω φίλτρο στο επόμενο service και να βάλω το δικό του, θα βάλω κάποιο after market. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει και φοβάμαι μη την πατήσω κι εγώ και πετάξω τα λεφτά.
το σίγουρο είναι πως αν δε βάλεις και pc τότε θα έχεις πολύ φτωχό μίγμα με όλα τα συνακόλουθα για την υγεία/μακροζωία του κινητήρα σου...what the hell..it's your bike,your choice after all..:wave2:
antonis_a
10/05/2013, 15:47
289677
Δεν εχω οδηγησει ποτε ψεκαστο μηχανακι που να παιζει καθολικως καλλιτερα με φιλτρο ανοιχτο και/η εξατμιση ανοιχτη (ολοσωμη η μη) απ'ο,τι μαμα, χωρις ενα γ@μ@το χαρτη αφιερωμενο εξαιρετικα.
Καμια φορα (σχεδον παντα δηλαδη) επειδη σε καποια περιοχη στροφων επιταχυνει καλλιτερα, νομιζουμε οτι πιασαμε το παπα απο τα @ρχιδια, ενω εχουμε χασει σε μεγαλο ευρος στροφων ροπη.
Δεν εχω οδηγησει ποτε ψεκαστο μηχανακι που να παιζει καθολικως καλλιτερα με φιλτρο ανοιχτο και/η εξατμιση ανοιχτη (ολοσωμη η μη) απ'ο,τι μαμα, χωρις ενα γ@μ@το χαρτη αφιερωμενο εξαιρετικα.
Καμια φορα (σχεδον παντα δηλαδη) επειδη σε καποια περιοχη στροφων επιταχυνει καλλιτερα, νομιζουμε οτι πιασαμε το παπα απο τα @ρχιδια, ενω εχουμε χασει σε μεγαλο ευρος στροφων ροπη.
+954