View Full Version : κουλούρα ή πέταλο?
καλησπέρα,
ψάχνω να προσθέσω κάτι παραπάνω στη σχετική ασφάλεια του σκουτερ μου πέρα από το συναγερμό και την κλειδαριά δίσκου που έχω ήδη (από την αγορά του, όχι τίποτα φοβερά μοντέλα). Ηθελα να ρωτήσω ποιο είναι προτιμότερο κουλούρα ή πέταλο? Είναι στα ίδια λεφτά και φυσικά μπορώ να πάρω, και να κουβαλάω στο βαλιτσάκι, ένα από τα δύο.Από ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα είδα ότι
1) Με κουλούρα μπορείς να το δέσεις σε σταθερό σημείο ή τη ρόδα με τη σέλα όμως κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι καθώς και είναι μεγαλύτερη διάσταση/βάρος
2) Με πέταλο δε δένεις σε σταθερό σημείο, έχει αυξημένο βάρος αλλά μικρότερη διάσταση από την κουλούρα+ θέλει συνήθως τροχό για να κοπεί (μιλώ για abus πέταλο 15 επίπεδο ασφάλειας).
Η τιμή και στα δυο κυμαίνεται στα 80 +/-.
Καμιά συμβουλή/ιδέα? Το βράδυ μένει το μηχανάκι σε γκαράζ ή πιλοτή οπότε με καίει για την υπόλοιπη ημέρα η ασφάλειά του
Thanks!
ευκολα κοβονται οι φτηνιαρικες κουλουρες των 10-15 ευρω! οι abus των +/- 80 ευρω ειναι αρκετα καλες! οποτε προτημοτερο ειναι κουλουρα, για να δενεις σε σταθερο σημειο!
edit: επισης, ετσι που εχουν αποθρασυνθει οι κλεφτες, καλο ειναι ακομα και στο γκαραζ/πιλοτη που το βαζεις το βραδυ, να το ασφαλιζεις πληρως και σε σταθερο σημειο! γιατι ακομα και απο γκαραζ/πιλοτες εχουν σηκωσει μηχανακια οι κεραταδες!
Translatoras
16/03/2013, 23:11
Αν τοποθετήσεις την κουλούρα έτσι, ώστε να μην μπορεί να μπει ψαλίδι/κόφτης τότε τους δυσκολεύεις ακόμα περισσότερο.
Εγώ έχω και τα 2, + λουκέτο δισκόφρενου με σειρήνα + συναγερμό.
Πάνω από όλα αυτά μπαίνει κουκούλα!!!!!
Κάνω κάπου 10 λεπτά για τοποθέτηση ή αφαίρεση αλλά τουλάχιστον έχω κάνει ό,τι μπορώ.
Αλυσίδα πάχους 12mm + ειναι καλυτερη κι απ'τα δυο.
Αν θες να την κουβαλας μαζι σου, παρε αυτην με μηκος 1μ,
αν δεν σε πειραζει το βαρος, παρε αυτην με μηκος 1,8μ να εχεις μεγαλυτερη ελευθερια στο δεσιμο.
http://www.mandp.co.uk/productinfo.aspx?catref=554350&tier1url=Security&tier2url=Chains-and-Padlocks&tier3url=Biketek
SHOOTER045
17/03/2013, 01:20
καλησπέρα,
ψάχνω να προσθέσω κάτι παραπάνω στη σχετική ασφάλεια του σκουτερ μου πέρα από το συναγερμό και την κλειδαριά δίσκου που έχω ήδη (από την αγορά του, όχι τίποτα φοβερά μοντέλα). Ηθελα να ρωτήσω ποιο είναι προτιμότερο κουλούρα ή πέταλο? Είναι στα ίδια λεφτά και φυσικά μπορώ να πάρω, και να κουβαλάω στο βαλιτσάκι, ένα από τα δύο.Από ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα είδα ότι
1) Με κουλούρα μπορείς να το δέσεις σε σταθερό σημείο ή τη ρόδα με τη σέλα όμως κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι καθώς και είναι μεγαλύτερη διάσταση/βάρος
2) Με πέταλο δε δένεις σε σταθερό σημείο, έχει αυξημένο βάρος αλλά μικρότερη διάσταση από την κουλούρα+ θέλει συνήθως τροχό για να κοπεί (μιλώ για abus πέταλο 15 επίπεδο ασφάλειας).
Η τιμή και στα δυο κυμαίνεται στα 80 +/-.
Καμιά συμβουλή/ιδέα? Το βράδυ μένει το μηχανάκι σε γκαράζ ή πιλοτή οπότε με καίει για την υπόλοιπη ημέρα η ασφάλειά του
Thanks!
μπορεις να παρεις πεταλο,αρκει να κανεις μια προεργασια.δλδ να κατασκευασεις και να βιδωσεις μια βαση στο δαπεδο της πυλωτης της αποθηκης η του γκαραζ που αφηνεις την μοτο σου,υποψιν εαν φτιαξεις την βαση,φαλτσαρισε τις βιδες που θα στερεωσεις την βαση,μην την ξεβιδωσουν και στην παρουν και αυτην μαζι
christof40
17/03/2013, 09:42
κουλουρα και να τις τιναξεις τα πεταλα :lol::lol:
devil's animal
17/03/2013, 12:30
για μενα καλυτερα αλυσιδα...
αν θες σωνει και καλα κουλουρα ή πεταλο κινησου σε κουλουρα...
κοιτα εδω (http://www.alexopoulos.gr/ProductCatalog.aspx?family=%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%A0%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91&group=23&category=%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A_%CE%91_23&subcategory=%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A3_%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%94_23#&&4bWUt/5CpklgGJe/1Z+d0ZUmDza/6zaGkiiFMwcEQf+4ylQ+YXfoNBIOL0ratQftuM1ZyWae5AQtG9CGUC3+aZ3p2jhpHQxuR+dQ2K8E8R7TLUCMs6IlFCBE7IkxWjNd M6Qr5Ha4V0vtxq9gvQ+Kc11evMPn3fTYxnZ0A0zZx1kZpQaqf2ITL6kLecAUqA0NN3ONW9q7YEa7ykUP5dllyh6XSrWkYkxY0ueI CkCShd+sg40dnuee5FYiV0U8tzpCa6Al4MXPlF2ZgjbnZu/3DOypJierCI5mJCScO5/OOD9SmtAaIG0Vy4bTQni/6YqMguLLHzkTbPqylOBTmbDeIT6qP8Bnr/KOLtdVCDbkCtwjEiXzWiBQI+qJaX9x+0SlKOYCMusVE9has/Hjn86+kg==) να παρεις μια ιδεα...
GYROSCOP FENOM
17/03/2013, 13:06
Το ιδανικό ειναι και τα δύο αν μπορεις.
Ριξε μια ματια και εδω.
http://www.lockitnow.gr/abus-moto-steel-rope-700.html
pipe_smoker
17/03/2013, 16:39
Μεταξύ κουλούρας και πέταλου κι εγώ κουλούρα θα πρότεινα. Και σε σταθερό σημείο το δέσιμο (όχι σε κανά δεντράκι μεγέθους μαϊντανού).
Τώρα το πόσα λεφτά θα δώσεις και το τί ασφάλεια θα σου παρέχει και λοιπά είναι μεγάααααλη κουβέντα. Κατ'εμέ βασική αρχή είναι ότι αυτό που δεν το βλέπεις δεν το κλέβεις. Οπότε αν μπορείς να την κάνεις "αόρατη" κάν'την και βάζε και την κουλούρα/πέταλο/whatever για επιπλέον ασφάλεια.
Α και κάτι άλλο. WD40 αρκετά συχνά μέσα στην κλειδαριά της κουλούρας/πετάλου/whatever. Ένα εξάμηνο την άφηνα τη μηχανή έξω από τότε που την πήρα πριν αρχίσω να τη βάζω στο γκαράζ και μετά από κανά δυο βροχές δεν "κλεβόταν" ούτε από τον ιδιοκτήτη της γιατί δεν έμπαινε το κλειδί στην κουλούρα :lol:
PetranGR
18/03/2013, 00:16
Κοίταξε ...εγώ τι θα σου πρότεινα.
2x Disclock (ABUS)
2x Αλυσίδες (ABUS)
1x Κουκούλα
1x Συναγερμό
->Φωτεινό Σημείο ,ακόμα και μέσα στην πυλοτή
(Το ίδιο κάνω και εγώ! Όσο περισσότερα τόσο καλύτερο ,και πιο δύσκολο !)
Οπότε ,και απο εμένα Κουλουράκι καλό :) Abus
ABUS=Apple ?
Γιατί έχετε κολλήσει τόσο πολύ με αυτή την εταιρεία που πουλάει με τιμές από άλλο πλανήτη?
Δείτε και λίγο τον ανταγωνισμό που έχει εξίσου καλά προϊοντα σε σχεδόν μισή τιμή..
PetranGR
18/03/2013, 12:10
ABUS=Apple ?
Γιατί έχετε κολλήσει τόσο πολύ με αυτή την εταιρεία που πουλάει με τιμές από άλλο πλανήτη?
Δείτε και λίγο τον ανταγωνισμό που έχει εξίσου καλά προϊοντα σε σχεδόν μισή τιμή..
Tις είχα απο παλιά και επίσης έτυχε να τις έχω κυρίως. :)
Κοίταξε ...εγώ τι θα σου πρότεινα.
2x Disclock (ABUS)
2x Αλυσίδες (ABUS)
1x Κουκούλα
1x Συναγερμό
->Φωτεινό Σημείο ,ακόμα και μέσα στην πυλοτή
(Το ίδιο κάνω και εγώ! Όσο περισσότερα τόσο καλύτερο ,και πιο δύσκολο !)
Οπότε ,και απο εμένα Κουλουράκι καλό :) Abus
επισης δυο πεινασμενους καυκασιους και ενα φραγμα με κροκοδειλους...ενα δορυφορο να παρατηρει και ελευθερους σκοπευτες χαχαχαχα
λοιπον κουλουρες και λουκετα σπανε σε δευτερολεπτα ολα...οποτε η ασφαλεια που σου παρεχουν ειναι για το ματι και εξισου ανυπαρκτη και στα δυο...δεδομενου οτι τα μηχανακια πλεον χωρις κλειδι δε παιρνουν μπροστα δε κερδιζεις κατι αμα σκασει ο αλλος με το φορτηγο θα στο φορτωσει με οτι και να το εχεις δεμενο
οποτε πας σε κλειστο παρκινγκ και μετα ασφαλεια κλοπης καποιο αλλο ρεαλιστικα σοβαρο μετρο δεν υπαρχει ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα
pipe_smoker
18/03/2013, 13:15
επισης δυο πεινασμενους καυκασιους και ενα φραγμα με κροκοδειλους...ενα δορυφορο να παρατηρει και ελευθερους σκοπευτες χαχαχαχα
λοιπον κουλουρες και λουκετα σπανε σε δευτερολεπτα ολα...οποτε η ασφαλεια που σου παρεχουν ειναι για το ματι και εξισου ανυπαρκτη και στα δυο...δεδομενου οτι τα μηχανακια πλεον χωρις κλειδι δε παιρνουν μπροστα δε κερδιζεις κατι αμα σκασει ο αλλος με το φορτηγο θα στο φορτωσει με οτι και να το εχεις δεμενο
οποτε πας σε κλειστο παρκινγκ και μετα ασφαλεια κλοπης καποιο αλλο ρεαλιστικα σοβαρο μετρο δεν υπαρχει ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα
Εντάξει είναι λίγο υπερβολικό να θες 10 λεπτά λύσε δέσε βάλε βγάλε κάθε φορά που θες να καβαλήσεις/παρκάρεις τη μηχανή σου με όλα τα συμπράγκαλα που ανέφερε ο πετράν. Εγώ θα βαριόμουνα και θα έπαιρνα ταξί στο τέλος:lol:
Αλλά από την άλλη είναι χιλιοειπωμένο ότι όλα τα κλειδαρολουκετοαλυσιδομπιχλιμπίδια δεν τα βάζουμε για να εμποδίσουμε τον κλέφτη. Άμα είναι μάστορας και το έχει σταμπαρισμένο θα το φάει. Πάει και τελείωσε. Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση που έχει βγει τη γύρα του για να κάνει την τυχαία αρπαχτή του, να μην πέσει το μάτι του στη δικιά μας μηχανή ή κι αν πέσει να την προσπεράσει και να πάει στην επόμενη.
Άμα έχεις ένα πανιγκάλε μες στη μέση του δρόμου παρκαρισμένο, και πιο πολλές αλυσίδες από αθίγγανο να του φορέσεις θα το κλάψεις. Αν από την άλλη του βάλεις μια κουκούλα ο άλλος δε θα ξέρει αν κάτω από την κουκούλα κρύβεται πανιγκάλε ή cbr125 που λέει ο λόγος. Ξαναλέω μιλαω για τον περαστικό. Όχι για σταμπάρισμα ή για καρφωτή. (παράδειγμα φέρνω, δε λέω αφήστε τα πανιγκάλια στο πεζοδρόμιο με μια κουκούλα)
Το κλειστό πάρκινγκ/γκαράζ είναι η καλύτερη λύση. Κι εγώ έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο κι ας μην είναι η μηχανή μου και το πρώτο πράγμα που θα διάλεγε να κλέψει κάποιος. Δεν την έχουν όμως όλοι αυτή την επιλογή. Τον πρώτο καιρό που δεν είχα επιλογή κλειστού πάρκινγκ και την άφηνα έξω και μάλιστα μακριά από το σπίτι μου έβαζα μία κουλούρα κι ένα λουκέτο δισκόπλακας. Τόσα όσα να αισθάνομαι μια κάποια ασφάλεια αλλά και να μη χρειάζομαι τόσο χρόνο για να λύσω/δέσω τη μηχανή όσο χρειάζεται για να λύσεις δέσεις ένα σκάφος.
ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις! ασφάλεια κλοπής έχω κάνει αλλά το να παρω κάποια λεφτά πίσω και να χάσω το μηχανάκι δε λέει!
θα τσεκάρω για κουλούρα, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι θα πιάνει μεγάλο χώρο στο βαλιτσάκι και το μηχανάκι το χρησιμοποιώ για μεταφορική:-) μέχρι και γάντζους πήρα και δένω πράγματα στη θεση του συνεπιβάτη...
το θέμα με την αλυσίδα και να μη μπαίνει το κλειδί μετά από βροχή το έπαθα και εγώ! φτηνιάρικα δώρα αντιπροσωπείας..
nicksior
19/03/2013, 10:40
Απόφυγε την κουλούρα..
Γιατί μετά ..
Μπαίνουν πέταλα..
Παθός !