Σύνδεση

View Full Version : ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ

Γιαννης κορο
18/03/2013, 22:37
Εχοντας μπουχτισει απο τις τιμες του εξοπλισμου στην ελλαδα αποφασισα να ψαξω εκτος συνορων δηλαδη ευρωπη και αμερικη! στην ευρωπη και συγκεκριμενα στην αγγλια βρηκα αρκετα χαμηλες τιμες αλλα και παλι ηθελα κατι το καλυτερο οπου το βρηκα σε ενα μαγαζι στην αμερικη που οι τιμες ειναι πραγματικα ασυναγωνιστες και οριστε και το σιτε http://www.btosports.com/ opoy brhka στολες fox και thor και με 80 ευρω μπλουζα και παντελονι! Το θεμα μου ομως ειναι για τον εκτελωνισμο και τα μεταφορικα! Θα ηθελα να μαθω αν εχει παραγγειλει καποιος απο αυτο το σιτε για να μου πει περιπου ποσα ειναι τα μεταφορικα και τι παιζει με τον εκτελωνισμο! αμα φερω προιον μικρου κοστους δλδ εως 100 ευρω γινεται να γλιτωσω τον εκτελωνισμο ή οτι και να γινει θα πληρωσω?? ??

AUFGEBRACHT
18/03/2013, 22:45
Εάν ψάξεις από το search θα βρεις πολύ πράμα για τις απορίες σου...Κοντολογίς, το ποσό των €100 ή και λιγότερο δεν σε διασφαλίζει ότι δε θα περάσεις τελωνείο, εάν η αποστολή γίνει με USPS (το αντίστοιχο ΕΛΤΑ των ΗΠΑ) μπορεί και να τη γλυτώσεις, εάν γίνει με εταιρεία courier π.χ. FedEx δεν το γλυτώνεις το τελωνείο γιατί είναι ολόκληρη μαφία εκεί μέσα με εκτελωνιστές δικούς τους και παίζει πολύ χρήμα.

Lioulios
18/03/2013, 23:48
Kαι με 99 έχει από εδώ Ελλαδιστάν . http://www.car.gr/parts/?offertype=&ca=711&ca=1956&ca=942&makes=&q=thor&ag=&bre=&tre=2014&region=&condition=

Εκτός αν λες στολή φουλ (γυαλιά ,μποτες ,κράνος ) που δεν το νομίζω

TROOPER
19/03/2013, 07:28
δεν αξιζει.θα βγει πολυ ακριβοτερα.

Γιαννης κορο
19/03/2013, 14:45
Kαι με 99 έχει από εδώ Ελλαδιστάν . http://www.car.gr/parts/?offertype=&ca=711&ca=1956&ca=942&makes=&q=thor&ag=&bre=&tre=2014®ion=&condition=

Εκτός αν λες στολή φουλ (γυαλιά ,μποτες ,κράνος ) που δεν το νομίζω

Στο Ελλαδισταν fox στολη που θελω εγω h thor εχει απο 130 και πανω ενω στο συγκεκριμενο σιτε εχω βρει και με 70 ευρω ! και ρε μαγκες επειδη ειμαι τελειως ανηξερος με το θεμα παραγγελιων ο εκτελωνισμος ποσο παει και μπορω να μαθω πως τα στελνουν και αν γλιτωνων το τελωνειο ή οχι?

Bladerunner
19/03/2013, 15:54
Στο site που ανέφερες στο πρώτο σου μήνυμα ( http://www.btosports.com/ (http://www.btosports.com/) ) , λίγο πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σου υπολογίζει και τα μεταφορικά ανάλογα τη χώρα προορισμού. Για την Ελλάδα, ξεκινάνε από τα 39 δολάρια και φτάνουν τα 70 ανάλογα τον τρόπο μεταφοράς.

Για τέλη δασμούς ΦΠΑ κλπ, ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News/news_1319.html) για συνοπτικές πληροφορίες.

Για να βρεις ακριβώς τους δασμούς που επιβάλλονται σε κάθε εισαγόμενο αγαθό θα ψάξεις εδώ: (http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=el#)

VANDA
19/03/2013, 15:59
Υπάρχουν και οι τυχεροί (usps, αλλά πάλι παίζεται), αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για ένα τέτοιο (http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/34385) ενδεχόμενο..

spyrakos35
19/03/2013, 20:25
αν και ασχετος επί των εντουράδικων, κοίτα και εδώ (http://www.outletmoto.com/en/cross-enduro-trial-c-25.html?osCsid=b7d56b8aa8b9bf51af22b6c48b5b5bbb) αν σου κάνει κάτι......

Cpt. Haddock
19/03/2013, 20:41
[...] ο εκτελωνισμος ποσο παει [...]

Δε θες να ξέρεις...

devil's animal
19/03/2013, 20:46
υπαρχει τροπος να μειωσεις στο ελαχιστο το ρισκο για το τελωνειο...
προσωπικα εχω κανει 6-7 αγορες απο Αμερικη, χωρις κανενα προβλημα...

Γιαννης κορο
19/03/2013, 20:54
υπαρχει τροπος να μειωσεις στο ελαχιστο το ρισκο για το τελωνειο...
προσωπικα εχω κανει 6-7 αγορες απο Αμερικη, χωρις κανενα προβλημα...

αν μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος δλδ τι πρεπει να κανω ή υπαρχει τροπος να μαθω ?

Γιαννης κορο
19/03/2013, 20:54
Δε θες να ξέρεις...

πραγματικα δεν θελω να ξερω αλλα επιβαλλεται για να μην κανω καμια χαζομαρα και παραγγειλω και μετα τρεχω και δνε φτανω η αγνοια νομιζω θα επιφερει χειροτερα αποτελεσματα για αυτο αν ξερεις δωσε μου τα φωτα σου και θα το αντεξω :P

AUFGEBRACHT
19/03/2013, 21:00
πραγματικα δεν θελω να ξερω αλλα επιβαλλεται για να μην κανω καμια χαζομαρα και παραγγειλω και μετα τρεχω και δνε φτανω η αγνοια νομιζω θα επιφερει χειροτερα αποτελεσματα για αυτο αν ξερεις δωσε μου τα φωτα σου και θα το αντεξω :P

Ενδεικτικά για ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από HΠΑ αξίας €90 μου ζήτησαν για εκτελωνισμό €137...Πήραν με το συμπάθειο τα παπάρια μου από εμένα και παρέλαβα τελικά το εμπόρευμα άνευ εκτελωνιστικών κερατιάτικων.

McTalas
19/03/2013, 21:03
εχω παραγγειλει πολλες φορες απο αμερικα χωρις τελωνειο, παντα σε καθε αγορα παιζει να φας τελωνιο, οποτε αγοραζα μονο οταν το εβρισκα στην μιση τιμη απο εδω ωστε και τελωνιο να περναγε, παλι κερδος θα ειχα... αυτα ομως παλια κατα το 2007 μερια οταν ειχε παρει ο στονερ το πρωταθλημα:D, τωρα δεν ξερω τι παιζει αλλα οι τιμες απο αμερικα εχουν αλλαξει και βρισκεις ευρωπη πολυ καλυτερες και χωρις καθολου αγχος...

SHOOTER045
19/03/2013, 21:13
και εγω εχω φερει παρα πολλα αντικειμενα απο αμερικα μερια,και μικρα σε μεγεθος και μεγαλα και με λιγα ευρα και με πολλα,μια φορα μονο πληρωσα τελωνειο,γιατι ειχα επιλεξει αποστολη με ups

raptorok
19/03/2013, 21:49
στολή, θώρακα, επιγονατίδες, πιστόνι, φλάντζες, αυτοκόλλητα, φίλτρο και πολλά αλλά... μέχρι τώρα τελωνείο δεν μ'εχει αγγίξει...
όπως και να έχει όμως πρώτα κοιτάω ΕΕ και μετά παραπέρα!

Γιαννης κορο
19/03/2013, 22:07
εχω παραγγειλει πολλες φορες απο αμερικα χωρις τελωνειο, παντα σε καθε αγορα παιζει να φας τελωνιο, οποτε αγοραζα μονο οταν το εβρισκα στην μιση τιμη απο εδω ωστε και τελωνιο να περναγε, παλι κερδος θα ειχα... αυτα ομως παλια κατα το 2007 μερια οταν ειχε παρει ο στονερ το πρωταθλημα:D, τωρα δεν ξερω τι παιζει αλλα οι τιμες απο αμερικα εχουν αλλαξει και βρισκεις ευρωπη πολυ καλυτερες και χωρις καθολου αγχος...

εχω ψαξει αρκετα site και απο τα πιο γνωστα ολα δηλαδη αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα δυστυχως !τωρα θελω να το ψαξω λιγο ακομα και αν τελικα δνε βρω ακρη απο την αμερικη θα παραγγειλω απο ευρωπη και θα γλιτωσω καμποσα αλλα πιο λιγα αλλα ενταξει νομιζω δεν ειμαστε σε καιρους για τετοιες "ριψοκινδυνες" κινησεις απλα θελω να το ψαξω οσο περισσοτερο γινεται

KaTaNaS
19/03/2013, 23:07
στηριξτε την εγχωρια αγορα

Viper4
19/03/2013, 23:16
Ενδεικτικά για ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από HΠΑ αξίας €90 μου ζήτησαν για εκτελωνισμό €137...Πήραν με το συμπάθειο τα παπάρια μου από εμένα και παρέλαβα τελικά το εμπόρευμα άνευ εκτελωνιστικών κερατιάτικων.

Και πως το κατάφερες αυτό;

Viper4
19/03/2013, 23:17
στηριξτε την εγχωρια αγορα

Όταν η εγχώρια αγορά μάθει να μην κοροϊδεύει τον πελάτη, θα την στηρίξουμε!!!

KaTaNaS
19/03/2013, 23:26
Όταν η εγχώρια αγορά μάθει να μην κοροϊδεύει τον πελάτη, θα την στηρίξουμε!!!

Να κάνετε καλύτερη έρευνα αγοράς.

Αν κάποιος ψάχνει φούστα μπλούζα (σε εντουράδικο ρουχίσμό) με 80 ευρω απο αμέρικα, μπορεί κάλιστα να βρει με 100 € απο την πόλη του.

Viper4
19/03/2013, 23:53

Αν κάποιος ψάχνει φούστα μπλούζα (σε εντουράδικο ρουχίσμό) με 80 ευρω απο αμέρικα, μπορεί κάλιστα να βρει με 100 € απο την πόλη του.

Πήρα μπουφάν δερμάτινο bering που στην Ελλάδα μου το άφηναν 390 ευρώ από 410 (ομολογώ πως δάκρυσα από την υπερπροσφορά που μου έκαναν σαν πελάτη) με μόνο 160 ευρώ με δώρο τα μεταφορικά από εξωτερικό. Το κράνος που έχω τώρα από 390-400 ευρώ στην Ελλάδα το πήρα με 100 ευρώ + 16 ευρώ τα μεταφορικά από εξωτερικό.
Το κράνος της κοπέλας μου μας το άφηναν στην Ελλάδα 150 ευρώ, το πήρα από αμερική με 75 σύνολο μαζί με τα μεταφορικά.
Και άλλα πόσα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ παραδείγματα που βαριέμαι να αναφέρω, πόσο μάλλον να έλεγα και των φίλων και γνωστών...

Ένα από τα μπουφάν κορντούρα που έχω το πήρα από Ελλάδα καθώς το είχε ακριβότερα μόνο 10 ευρώ από ότι στο εξωτερικό. Και 20 ευρώ ακριβότερα να το είχε, πάλι από αυτόν θα το έπαιρνα, αλλά όχι να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα!

Στην Ελλάδα οι περισσότερεοι πάνε να βγάλουν τεράστιο κέρδος από την μονάδα και όχι από το σύνολο των αγορών. Επίσης δεν ξέρουν τι σημαίνει προσφορά. Είναι παντού στάνταρ πως τα τελευταία κομμάτια πουλιούνται σχεδόν κόστος, στην Ελλάδα το πολύ να σου κάνει μια μικρή έκπτωση... Όσο δεν βάζουν μυαλό θα βλέπουν τα μαγαζιά τους να γίνονται δοκιμαστήρια και μόνο!!!

SHOOTER045
19/03/2013, 23:57

να την στηριξουμε ε?αφου δεν μας στηριζει αυτη.ενταξει δεν λεω υπαρχουν περιπτωσεις που καποιοι μεμονωμενοι εχουν ανταγωνιστηκες τιμες γιατι κανουν εισαγωγη ΜΟΝΟΙ τους(για εμπορους λεω)αλλιως το γραμμα παει διαφορετικα.εισαγωγεαςμεμπορος,μεσαζοντας,προμηθευτ ς κλπ.αν ολοι που βαλουν(που βαζουν)ενα ποσοστο κερδους Α στην αρχικη τιμη,στο τελος σε εμας ερχεται πολυ φουσκωμενο,γνωριζω περιπτωση φιλου λαστιχα που κανει εισαγωγη μονος του(απ οτι μου ειπε η κειμενη νομοθεσια το επιτρεπει εφ οσον εχεις ευρωπαικο α.φ.μ)κανει εισαγωγη μονος του,και με ενα λογικο κερδος τα πουλαει,απλα δεν εχει ετοιμοπαραδοτα και δεν κραταει στοκ,το ιδιο φανταζομαι γινεται σε αναλογες περιπτωσεις με αλλα ειδη,να μην επεκταθω και σε αλλα ειδη(μηχανολογικα,εξεσουαρ κλπ)τοτε η αναζητηση και η αγορα απ εξω ειναι μονοδρομος

AUFGEBRACHT
20/03/2013, 07:32
Και πως το κατάφερες αυτό;

Συντονισμένες κινήσεις και άμεσες ενέργειες...
α) Αμέσως μόλις με πήραν από FedEX να με ενημερώσουν για την...προσφορά τους, τους είπα πως δεν ενδιαφέρομαι και τους χαρίζω τα γυαλιά να τα φοράνε αυτοί. Παράλληλα, τους ενημέρωσα πως έχω ενημερώσει την εταιρεία στις ΗΠΑ για την τακτική τους, τα κεντρικά της FedEX και την τράπεζά μου κάνοντας αμφισβήτηση συναλλαγής.
β)Έστειλα mail στην εταιρεία που μου έστειλε το εμπόρευμα εξηγώντας τους αναλυτικά και επισυνάπτοντάς τους την προσφορά της FedEX, όπου σε μέσες άκρες τους έγραψα πως ενώ σύμφωνα με την FedEX μπορώ εναλλακτικά να πάω μόνος μου στο τελωνείο και να κάνω εκτελωνισμό με δικές μου διαδικασίες χωρίς να τους πληρώσω την προμήθεια, στην πραγματικότητα αυτοί παρακρατούν τα απαραίτητα έντυπα για να προβείς στον εκτελωνισμό και σου ζητάνε €25 κερατιάτικα για να σου παραδώσουν χαρτιά που ανήκουν σε ΕΜΕΝΑ. Πολύτιμος αρωγός στάθηκε η εμπειρία άλλων παιδιών εδώ μέσα που τους έκαναν το ίδιο πράγμα. Εγώ είχα διαβάσει εδώ πως σου ζητάνε €25 για να σου παραδώσουν το invoice και όταν με πήραν δεύτερη φορά να τους επιβεβαιώσω πως δεν ενδιαφέρομαι, τους είπα πως με ανάγκασαν να ταξιδέψω από επαρχία για να κάνω μόνος κου εκτελωνισμό, πως έχασα μια μέρα δουλειά, πλήρωσα βενζίνες και διόδια και όταν έφτασα εκεί έμαθα για "κρυφή χρέωση" για να πάρω τα χαρτιά μου. Ποτέ βέβαια δεν πήγα Αθήνα αφού ήξερα τί κουμάσια είναι και τί ζητάνε, τους είπα κιόλας πως έχω κάνει καταγγελία στο ΙΝ.ΚΑ και της ζήτησα να μου επιβεβαιώσει εάν όντως μου απέκρυψαν αυτή την κρυφή χρέωση, όπου η υπάλληλος τα έχασε και μου είπε πως πράγματι έτσι είναι και μάλλον θα ξέχασαν να μου το πουν. Ακολούθησε νέo mail στην εταιρεία όπου ανέφερα αναλυτικά τα τηλ, ώρες και ημερομηνίες συνομιλίας και ονοματεπώνυμα υπαλλήλων που είχα μιλήσει.
γ)Έκανα άμεσα αμφισβήτηση συναλλαγής στο κέντρο κάρτας της τράπεζας με την αιτιολογία πως ποτέ δεν παρέλαβα εμπόρευμα.

Σε μια βδομάδα για να μην τα πολυλογώ με πήραν από τη FedEx πως μου στέλνουν δωρεάν τα γυαλιά κατόπιν συνεννοήσεως με την εταιρεία στις ΗΠΑ η οποία ανέλαβε αυτή τα έξοδα, ενώ η εταιρεία μου έστειλε και mail ζητώντας μου συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας ταχυμεταφορών (εκεί φαίνεται και ο σεβασμός στον καταναλωτή). Δε λέω ότι όποιος κάνει αυτά που έκανα εγώ και αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα θα έχει αίσια έκβαση, σε εμένα πάντως δούλεψε μια χαρά το ότι δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια και έπραξα άμεσα, αιτιολογημένα και συγκεκριμένα.

spyrakos35
20/03/2013, 07:37
................
Δε λέω ότι όποιος κάνει αυτά που έκανα εγώ και αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα θα έχει αίσια έκβαση, σε εμένα πάντως δούλεψε μια χαρά το ότι δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια και έπραξα άμεσα, αιτιολογημένα και συγκεκριμένα.

βγαίνω εκτός αλλά δεν μπορώ να μην το τονίσω......

:beer:

freco
20/03/2013, 09:16
@AUFGEBRACHT Συγχαρητήρια για το στομάχι σου και όλο αυτό που τράβηξες. Κανονικά έτσι θα έπρεπε να το κυνηγάμε όποτε χρειάζεται, αλλά εδώ στο ελλαδιστάν δεν ισχύουν νόμοι, επαγγελματισμός, ούτε ηθικοί φραγμοί. Έτσι συνηθίσαμε να είμαστε "ωχαδερφιστές". ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

TROOPER
20/03/2013, 09:46
...........Αν κάποιος ψάχνει φούστα μπλούζα (σε εντουράδικο ρουχίσμό) με 80 ευρω απο αμέρικα, μπορεί κάλιστα να βρει με 100 € απο την πόλη του.

αυτο.

Γιαννης κορο
20/03/2013, 12:51

ρε φιλαρακο πλακα μας κανεις? τι καλυτερη ερευνα αγορας? εγω εχω καλος η κακος την παραξενια και θελω μονο φοξ και ολες οι στολες εδω κανουν 155 ευρω ενω εχω βρει τις ιδιες στο εξωτερικο με 100 ευρω? εχω ψαξει σε ολα τα μαγαζια και τπτ! τωρα ειχαμε εκτπωσεις δεν τις κατεβασαν ουτε ενα ευρω περσυ που της ειχα ριξει στο μισο τα ειχα παρει ολα απο ελλαδα χωρις δευτερη σκεψη αλλα πλεον το κακο εχει παραγινει και αν δεν μας στηριξουν αυτοι χαμηλωνοντας λιγο τις τιμες δεν προκειται να τους στηριξω εγω η ο καθε αλλος που εχει την ευχαιρεια να παραγγειλει απο εξω και να γλιτωσει αρκετα

Viper4
20/03/2013, 13:06
α) Αμέσως μόλις με πήραν από FedEX να με ενημερώσουν για την...προσφορά τους, τους είπα πως δεν ενδιαφέρομαι και τους χαρίζω τα γυαλιά να τα φοράνε αυτοί. Παράλληλα, τους ενημέρωσα πως έχω ενημερώσει την εταιρεία στις ΗΠΑ για την τακτική τους, τα κεντρικά της FedEX και την τράπεζά μου κάνοντας αμφισβήτηση συναλλαγής.
β)Έστειλα mail στην εταιρεία που μου έστειλε το εμπόρευμα εξηγώντας τους αναλυτικά και επισυνάπτοντάς τους την προσφορά της FedEX, όπου σε μέσες άκρες τους έγραψα πως ενώ σύμφωνα με την FedEX μπορώ εναλλακτικά να πάω μόνος μου στο τελωνείο και να κάνω εκτελωνισμό με δικές μου διαδικασίες χωρίς να τους πληρώσω την προμήθεια, στην πραγματικότητα αυτοί παρακρατούν τα απαραίτητα έντυπα για να προβείς στον εκτελωνισμό και σου ζητάνε €25 κερατιάτικα για να σου παραδώσουν χαρτιά που ανήκουν σε ΕΜΕΝΑ. Πολύτιμος αρωγός στάθηκε η εμπειρία άλλων παιδιών εδώ μέσα που τους έκαναν το ίδιο πράγμα. Εγώ είχα διαβάσει εδώ πως σου ζητάνε €25 για να σου παραδώσουν το invoice και όταν με πήραν δεύτερη φορά να τους επιβεβαιώσω πως δεν ενδιαφέρομαι, τους είπα πως με ανάγκασαν να ταξιδέψω από επαρχία για να κάνω μόνος κου εκτελωνισμό, πως έχασα μια μέρα δουλειά, πλήρωσα βενζίνες και διόδια και όταν έφτασα εκεί έμαθα για "κρυφή χρέωση" για να πάρω τα χαρτιά μου. Ποτέ βέβαια δεν πήγα Αθήνα αφού ήξερα τί κουμάσια είναι και τί ζητάνε, τους είπα κιόλας πως έχω κάνει καταγγελία στο ΙΝ.ΚΑ και της ζήτησα να μου επιβεβαιώσει εάν όντως μου απέκρυψαν αυτή την κρυφή χρέωση, όπου η υπάλληλος τα έχασε και μου είπε πως πράγματι έτσι είναι και μάλλον θα ξέχασαν να μου το πουν. Ακολούθησε νέo mail στην εταιρεία όπου ανέφερα αναλυτικά τα τηλ, ώρες και ημερομηνίες συνομιλίας και ονοματεπώνυμα υπαλλήλων που είχα μιλήσει.
γ)Έκανα άμεσα αμφισβήτηση συναλλαγής στο κέντρο κάρτας της τράπεζας με την αιτιολογία πως ποτέ δεν παρέλαβα εμπόρευμα.

Σε μια βδομάδα για να μην τα πολυλογώ με πήραν από τη FedEx πως μου στέλνουν δωρεάν τα γυαλιά κατόπιν συνεννοήσεως με την εταιρεία στις ΗΠΑ η οποία ανέλαβε αυτή τα έξοδα, ενώ η εταιρεία μου έστειλε και mail ζητώντας μου συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας ταχυμεταφορών (εκεί φαίνεται και ο σεβασμός στον καταναλωτή). Δε λέω ότι όποιος κάνει αυτά που έκανα εγώ και αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα θα έχει αίσια έκβαση, σε εμένα πάντως δούλεψε μια χαρά το ότι δεν έκατσα με σταυρωμένα χέρια και έπραξα άμεσα, αιτιολογημένα και συγκεκριμένα.

Γαμάτος ρε φίλε! μπράβο!

Viper4
20/03/2013, 13:07
αυτο.

Μιλάμε για ίδιας ποιότητας στολές; ίδια μάρκα πχ κλπ;

VANDA
20/03/2013, 13:12
..θελω μονο φοξ..

www.foxeurope.com αφού θέλεις fox. Μπες να τσεκάρεις τιμές. Από Αγγλία έρχονται οπότε δεν παίζει τελωνείο. Από Αμερική δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι δε θα κληθείς να πληρώσεις παραπάνω από ό,τι βλέπεις στο κάθε site.

Γιαννης κορο
20/03/2013, 13:22
www.foxeurope.com αφού θέλεις fox. Μπες να τσεκάρεις τιμές. Από Αγγλία έρχονται οπότε δεν παίζει τελωνείο. Από Αμερική δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι δε θα κληθείς να πληρώσεις παραπάνω από ό,τι βλέπεις στο κάθε site.

Οπ ωραιος φιλε μου αυτο δεν το ειχα δει ευχαριστω :D

Lioulios
20/03/2013, 13:23
Σε έφτιαξε ο κολητός . Άντε πάλι !!

devil's animal
20/03/2013, 13:24
αν μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος δλδ τι πρεπει να κανω ή υπαρχει τροπος να μαθω ?

εχεις π.μ.
:wave2:

sniper
20/03/2013, 13:26
Οπ ωραιος φιλε μου αυτο δεν το ειχα δει ευχαριστω :D

Εϊναι καλός καμιά φορά...

devil's animal
20/03/2013, 13:27

ειναι αστειο να μιλαμε οτι οι τιμες της Ελλαδας συγκρινονται με αυτες του εξωτερικου και ποσο δε μαλλον της Αμερικης...
οποιος εχει ψαξει 5 πραγματα που τον ενδιαφερουν στην Ελλαδα και εχει κανει και το αντιστοιχο ψαξιμο μπαινοντας ebay.com, καταλαβαινει πολλα...

VANDA
20/03/2013, 13:28
εχεις π.μ.
:wave2:

Ε πες μας κι εμάς..

TROOPER
20/03/2013, 13:35
ρε φιλαρακο πλακα μας κανεις? τι καλυτερη ερευνα αγορας? εγω εχω καλος η κακος την παραξενια και θελω μονο φοξ και ολες οι στολες εδω κανουν 155 ευρω ενω εχω βρει τις ιδιες στο εξωτερικο με 100 ευρω? εχω ψαξει σε ολα τα μαγαζια και τπτ! τωρα ειχαμε εκτπωσεις δεν τις κατεβασαν ουτε ενα ευρω περσυ που της ειχα ριξει στο μισο τα ειχα παρει ολα απο ελλαδα χωρις δευτερη σκεψη αλλα πλεον το κακο εχει παραγινει και αν δεν μας στηριξουν αυτοι χαμηλωνοντας λιγο τις τιμες δεν προκειται να τους στηριξω εγω η ο καθε αλλος που εχει την ευχαιρεια να παραγγειλει απο εξω και να γλιτωσει αρκετα

1.δεν ξεραμε οτι αναφερεσαι σε συγκεκριμενη μαρκα
2.η διαφορα των 55 ευρω ειναι φυσιολογικη (ειδικα αν μιλαμε για...''μαρκα'')

TROOPER
20/03/2013, 13:37
Μιλάμε για ίδιας ποιότητας στολές; ίδια μάρκα πχ κλπ;

σε αρκετες περιπτωσεις ναι.

Γιαννης κορο
20/03/2013, 13:40
1.δεν ξεραμε οτι αναφερεσαι σε συγκεκριμενη μαρκα
2.η διαφορα των 55 ευρω ειναι φυσιολογικη (ειδικα αν μιλαμε για...''μαρκα'')

Me συγχωρεις απλα νομιζω οτι σε προηγουμενη δημοσιευση μου ειχα αναφρει τις μαρκες που ενδιαφερομαι και ειχα πει και fox και στην χειροτερη gia thor !
Νομιζω πως η αποκλιση ειναι πολυ μεγαλη και σε διαφορα σιτε υπερβαινεται η διαφορα των 55ευρω αρα ισως η παραγγελιες απο το εξωτερικο που εχουν αυξηθει κατα πολυ ελπιζω να τους ταρακουνησει και να χαμηλωσουν τις τιμες οχι να τις ισοσταθμισουν απλα να της μειωσουν και να εισαι σιγουρος οτι η στηριξη θα αρχισει και παλι....αλλα μεχρι τοτε κανεις δεν εχει ορεξη ειδικα σε αυτες τις εποχες και οσον αναφορα ενα χομπι να σκαει τοσα λεφτα παραπανω ενω εχει μια καλυτερη επιλογη

devil's animal
20/03/2013, 13:43
Ε πες μας κι εμάς..

εχεις και εσυ το ιδιο (περιπου) π.μ.

astroman76
20/03/2013, 13:44
φυσιολογικο ειναι να ειναι τα ρουχα πιο ακρηβα εδω.. στην Αμερικη πουλανε 10.000 στολες το χρονο και λιγα λεω και εδω 10 το χρονο και πολλα λεω

TROOPER
20/03/2013, 13:47
Me συγχωρεις απλα νομιζω οτι σε προηγουμενη δημοσιευση μου ειχα αναφρει τις μαρκες που ενδιαφερομαι και ειχα πει και fox και στην χειροτερη gia thor !
Νομιζω πως η αποκλιση ειναι πολυ μεγαλη και σε διαφορα σιτε υπερβαινεται η διαφορα των 55ευρω αρα ισως η παραγγελιες απο το εξωτερικο που εχουν αυξηθει κατα πολυ ελπιζω να τους ταρακουνησει και να χαμηλωσουν τις τιμες οχι να τις ισοσταθμισουν απλα να της μειωσουν και να εισαι σιγουρος οτι η στηριξη θα αρχισει και παλι....αλλα μεχρι τοτε κανεις δεν εχει ορεξη ειδικα σε αυτες τις εποχες και οσον αναφορα ενα χομπι να σκαει τοσα λεφτα παραπανω ενω εχει μια καλυτερη επιλογη

θεωρησα οτι τα φοξ και θορ τα βαζεις σαν παραδειγματα και μονο.

Γιαννης κορο
20/03/2013, 13:54
θεωρησα οτι τα φοξ και θορ τα βαζεις σαν παραδειγματα και μονο.

αααα οκ τοτε γραψε λαθος για οσα ειπα !επρεπε να ειχα δωσει περισσοτερο εμφαση οτι ενδιαφερομαι καθαρα σε αυτες τις μαρκες :)

harris_x
20/03/2013, 13:54
Υπάρχουν και οι τυχεροί (usps, αλλά πάλι παίζεται), αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για ένα τέτοιο (http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/34385) ενδεχόμενο..:eek:

TROOPER
20/03/2013, 13:57
αααα οκ τοτε γραψε λαθος για οσα ειπα !επρεπε να ειχα δωσει περισσοτερο εμφαση οτι ενδιαφερομαι καθαρα σε αυτες τις μαρκες :)

no prob man :beer:

KaTaNaS
20/03/2013, 19:54
Μα διάλεξες κι εσύ εταιρεία... το KRD (Φοξ στην Αθήνα) είναι κολωνάκι και πουλ-μουρ φάση ρε φίλε...

Μπορεί να είναι ποιοτικός ο ρουχισμός αλλά υπάρχουν κι άλλες εταιρείες με εξίσου καλή ποιότητα αλλά ίσως όχι τόσο SX style ας πούμε...

Όπως και νά'χει η πρόθεση μου ήταν , να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο( τα σκληρά παζάρια είναι θεμιτά) την εγχώρια αγορά, και δή να βοηθήσουμε εταιρείες που με τη σειρά τους βοηθούν τον χωμάτινο χώρο (μεσω της βοήθειας στις λέσχες για τους κατα τόπους αγωνες) όπως Καρρέρ με UFO και Shot για παράδειγμα.

Γιαννης κορο
20/03/2013, 21:50
φυσιολογικο ειναι να ειναι τα ρουχα πιο ακρηβα εδω.. στην Αμερικη πουλανε 10.000 στολες το χρονο και λιγα λεω και εδω 10 το χρονο και πολλα λεω

ναι αλλα φιλε μου αμα ριχναν τις τιμες αντι για 10 τον χρονο θα πουλαγαν 100 πχ γτ απο τις 10.000 στολες που πουλανε στηναμερικη οι 200 ερχονται ελλαδα !αρα εκεινοι και μονο χανουν διπλα ενω εμεις οτι και να γινει την ακρη θα την βροουμε και θα βγουμε κερδισμενοι....

Γιαννης κορο
20/03/2013, 21:56
Μα διάλεξες κι εσύ εταιρεία... το KRD (Φοξ στην Αθήνα) είναι κολωνάκι και πουλ-μουρ φάση ρε φίλε...

Μπορεί να είναι ποιοτικός ο ρουχισμός αλλά υπάρχουν κι άλλες εταιρείες με εξίσου καλή ποιότητα αλλά ίσως όχι τόσο SX style ας πούμε...

Όπως και νά'χει η πρόθεση μου ήταν , να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο( τα σκληρά παζάρια είναι θεμιτά) την εγχώρια αγορά, και δή να βοηθήσουμε εταιρείες που με τη σειρά τους βοηθούν τον χωμάτινο χώρο (μεσω της βοήθειας στις λέσχες για τους κατα τόπους αγωνες) όπως Καρρέρ με UFO και Shot για παράδειγμα.

Δυστυχως ειναι το κολλημα και εφοσον ειναι χομπι που ειναι ενα μεγαλο κομματι της ζωης μου θελω να το κανω σωστα και επιλεγοντας αυτην την μαρκα που εκτος απο ομορφια μοστρα κτλπ εχει και απιστευτη ποιοτητα καλες ραφες και τετοια εκοβα τουμπες ποσα μετρα και σχεδον δεν σκιστηκε καθολου για αυτο προτιμαω να δωσω 40 ευρω παραπανω και να την κρατησω για καιρο και να την γουσταρω και πιο πολυ!Τωρα σωστα μαντεψες οτι ολα τα εχω παρει απο το krd αλλα δεν ειναι μονο εκει τσιμπημενα ειναι σε ολη την ελλαδα αντε να τα ειχα βρει 10 ευρω κατω !Μονο περσυ ειχαν κανει εκπτωσεις και της ειχα παει τις στολες μεχρι και 90 ευρω και φυσικα τους ειχα σκασει ποσα λεφτα! αρα ας σκεφτουμε τι κερδος βγαζουνε και αυτοι ετσι που ειναι αισχροκερδια πλεον οταν βλεπεις σε μαγαζια του εξωτερικου τετοια διαφορα!τωρα μιας και αναφερθηκες συγκεκριμενα στον καρρερ ψωνιζω και απο εκει αρκετα πραγματα οπως στελνω και φιλους μου να παιρνουνε αλλα πιο πολυ για την μηχανη δλδ κανα τιμονι πλαστικα και τετοια γτ οι συγκεκριμενες μαρκες που φερνει καλος ή κακως δεν μου κανουν κλικ αλλα οσο γινεται βοηθαω το συγκεκριμενο κιολας καγαζι γτ μετα απο μια μικρη ερευνα αγορας στην περιοχη εχει αρκετα καλες τιμες ......

spyrakos35
20/03/2013, 23:24
είμαι υπέρ της λογικής σου αλλά καλό θα ήταν να είμαστε λίγο φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς μας..... έτσι για το γαμώτο και γιατί είμαστε όξω από τον χορό σαν μαγαζάτορες....

εντελώς φιλικά...

o_gavros
21/03/2013, 11:47
είμαι υπέρ της λογικής σου αλλά καλό θα ήταν να είμαστε λίγο φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς μας..... έτσι για το γαμώτο και γιατί είμαστε όξω από τον χορό σαν μαγαζάτορες....

εντελώς φιλικά...

Σπύρο ίσως δεν χρειάζεται πια να είμαστε και τόσο φειδωλοί.
Οι έμποροι (προφανώς και όχι όλοι) στην Ελλάδα φρόντισαν με τις πρακτικές και τις νοοτροπίες τους δεκαετίες τώρα, να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα γενικευμένης δυσαρέσκειας και -όπως αναφέρει ο viper4- να καταντήσουν δοκιμαστήρια τα μαγαζιά τους.
Όπως στρώνει κανείς,κοιμάται.
όσοι πουλάνε σε νορμάλ τιμές,νομίζω ότι δεν έχουν παράπονο.με δεδομένη κιόλας την πτώση στην αγοραστική μας δύναμη.πχ ο πίσσαρης ή η αποθήκη στην Ηλιούπολη,που ξεχωρίζουν!
Είναι άπειρα τα παραδείγματα προϊόντων απο έξω σε εξοργιστικά χαμηλότερες τιμές απο οτι εδω.
προσωπικά μεγαλύτερη διαφορά σε αγορά μου ήταν στο κράνος μου. 799€ ο εδώ μάγκας, 360€ στην πόρτα μου απο τον σαμουράι στη Ναγκόγια!!!
σαν πολλά δεν είναι για νταβατζιλίκι? γιατι να μη τα φάμε στις πουτάνες δηλαδή?

όσο και δύσκολα να είναι (ειδικά εν μέσω κρίσης είναι,άσχετα που η ρετσινιά δεν βγήκε τωρα με την κρίση) για τους εδώ επαγγελματίες, αλλο τόσο είναι και για τους έξω.
Και έξω πληρωνουν εφορίες,υπαλλήλους,νοίκια,φωτα,νερα,τηλεφωνα,και λοιπές δικαιολογίες που προβάλουν ως παράγοντες αύξησης κόστους οι εδώ "εβραίοι".
Σόρρυ κιόλας αλλα δε θα στηρίξω κάποιον ο οποίος πάει να με δαγκώσει.

Γιαννης κορο
21/03/2013, 13:57
Οι έμποροι (προφανώς και όχι όλοι) στην Ελλάδα φρόντισαν με τις πρακτικές και τις νοοτροπίες τους δεκαετίες τώρα, να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα γενικευμένης δυσαρέσκειας και -όπως αναφέρει ο viper4- να καταντήσουν δοκιμαστήρια τα μαγαζιά τους.
όσοι πουλάνε σε νορμάλ τιμές,νομίζω ότι δεν έχουν παράπονο.με δεδομένη κιόλας την πτώση στην αγοραστική μας δύναμη.πχ ο πίσσαρης ή η αποθήκη στην Ηλιούπολη,που ξεχωρίζουν!
Είναι άπειρα τα παραδείγματα προϊόντων απο έξω σε εξοργιστικά χαμηλότερες τιμές απο οτι εδω.
προσωπικά μεγαλύτερη διαφορά σε αγορά μου ήταν στο κράνος μου. 799€ ο εδώ μάγκας, 360€ στην πόρτα μου απο τον σαμουράι στη Ναγκόγια!!!

όσο και δύσκολα να είναι (ειδικά εν μέσω κρίσης είναι,άσχετα που η ρετσινιά δεν βγήκε τωρα με την κρίση) για τους εδώ επαγγελματίες, αλλο τόσο είναι και για τους έξω.
Και έξω πληρωνουν εφορίες,υπαλλήλους,νοίκια,φωτα,νερα,τηλεφωνα,και λοιπές δικαιολογίες που προβάλουν ως παράγοντες αύξησης κόστους οι εδώ "εβραίοι".

Αυτο ακριβως που λεει ο φιλος πλεον οπως εστρωσαν θα κοιμηθουν και επειδη εχω και συγγενεις με μαγαζια κτλπ σε αυτες τις δυσκολες εποχες εχει ριξει τις τιμες οσο μπορει οχι σαν εδω που τις ανεβαζουν πια! εχει καταντησει αηδια το θεμα.....

Viper4
21/03/2013, 14:11

+600 :beer:

Εδώ ο καθένας ανοίγει ένα μαγαζάκι με 10 προϊόντα, και προσπαθεί να βγάλει μηνιάτικο με 10 αγορές... Ε όχι ρε φίλε... Όταν ένα κράνος έξω έχει 200 ευρώ δεν μπορείς εσύ να μου το δίνεις 300 και 400... ήμαρτον δηλαδή!
Να μου φερθείς σωστά και θα σε προτιμήσω... Έχω προσωπική εμπειρία από εδώ κατάστημα στην Καβάλα (του Κοσμά όσοι ξέρουν, για να μην πω επωνυμία και θεωρηθεί διαφήμιση) ο οποίος πραγματικά είναι επαγγελματίας σωστός! Κάνει τις προσφορές του, τα σκόντα του και η εξυπηρέτηση του γενικότερα σε αναποδιές κλπ είναι άριστη! Αυτόν τον προτιμώ και θα του δώσω και κάτι παραπάνω από ότι θα έδινα έξω, ακριβώς για να τον υποστηρίξω στην φιλότιμη προσπάθεια που κάνει. Όχι όμως αυτούς που με βλέπουν σαν βλάκα και μου πουλάνε εξοπλισμό λες και είναι από χρυσάφι!

Bladerunner
21/03/2013, 14:22
Σαφώς και υπάρχουν βλάκες επιχειρηματίες που βλέπουν κοντόφθαλμα εστιάζοντας στο μεγάλο ποσοστό κέρδους. Από την άλλη μεριά όμως, τα μεγέθη της Ελληνικής αγοράς με των Η.Π.Α. πχ δεν έχουν καμία σχέση. Επίσης, οι διάφοροι φόροι τέλη κλπ της Ελλάδας επιβαρύνουν πολύ περισσότερο το κόστος σε σχέση με άλλες οικονομίες.

Βέβαια, ο καταναλωτής λίγο νοιάζεται γι αυτά και θα προτιμήσει την άμεση ωφέλεια του φτηνότερου πωλητή. Δεν το θεωρώ άδικο, ειδικά αυτήν την εποχή, αλλά αν αναρωτηθούμε τι θα συμβεί αν κλείσουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, θα αντιληφθούμε ότι θα είμαστε χαμένοι ΚΑΙ εμείς. Οπότε, καλή έρευνα αγοράς σε ελληνικά μαγαζιά πρώτα, και αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι ας στραφούμε τότε στο εξωτερικό.

spyrakos35
21/03/2013, 16:02
Σαφώς και υπάρχουν βλάκες επιχειρηματίες που βλέπουν κοντόφθαλμα εστιάζοντας στο μεγάλο ποσοστό κέρδους. Από την άλλη μεριά όμως, τα μεγέθη της Ελληνικής αγοράς με των Η.Π.Α. πχ δεν έχουν καμία σχέση. Επίσης, οι διάφοροι φόροι τέλη κλπ της Ελλάδας επιβαρύνουν πολύ περισσότερο το κόστος σε σχέση με άλλες οικονομίες.

Βέβαια, ο καταναλωτής λίγο νοιάζεται γι αυτά και θα προτιμήσει την άμεση ωφέλεια του φτηνότερου πωλητή. Δεν το θεωρώ άδικο, ειδικά αυτήν την εποχή, αλλά αν αναρωτηθούμε τι θα συμβεί αν κλείσουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις, θα αντιληφθούμε ότι θα είμαστε χαμένοι ΚΑΙ εμείς. Οπότε, καλή έρευνα αγοράς σε ελληνικά μαγαζιά πρώτα, και αν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι ας στραφούμε τότε στο εξωτερικό.

ευχαριστώ, βαριόμουν να τα γράψω.....

o_gavros
21/03/2013, 16:41

Στην τραβηγμένη αυτή περιπτωση φίλε,νομίζω ότι ο τελευταίος που θα φταίει θα είναι ο καταναλωτής.
τέσπα,οικονομολόγος δεν είμαι αλλά ούτε και χρειάζεται να είμαι για να ασπάζομαι το "σεβασμός στον καταναλωτή".
Αν ως κοινωνία είχαμε καταναλωτική συνείδηση και δεν τρέχαμε να τα χώσουμε στο κάθε "dainese" θέλω να πιστεύω ότι τα ελληνικά μαγαζιά (αυτά με τις μασέλες) θα είχαν αναγκαστεί μέχρι τώρα να συμμορφωθούν και να εναρμονιστούν με τις συνθήκες.

Δεν διαφωνούμε στα βασικά,απλά κουβέντα να γίνεται.

devil's animal
21/03/2013, 17:26
ενταξει ξεχνατε και κατι βασικο...
περα απο αυτα που ειπε ο Δημητρης (Bladerunner) και που ειναι αποδεκτα...
σκεφτειτε οτι ενα μαγαζι, εχει αλλα εξοδα σε σχεση με μια αποθηκη και 3 υπολογιστες που λαμβανουν on-line παραγγελιες...

αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει οι εμποροι να αναθεωρησουν καποια πραγματα...
μπορουν στην τελικη να τα κλεισουν, να στοκαρουν σε μια αποθηκη (στυλ Ηλιουπολης ή mega bazaar), και να δεχονται on-line παραγγελιες....
και οποιος γουσταρει να πηγαινει να δοκιμαζει αυτο που θελει...

λυσεις υπαρχουν νομιζω..
:beer::beer:

o_gavros
21/03/2013, 17:44
φίλε ντεβιλ πιάνομαι απο το ποστ σου για να πω το εξής:
έχετε δει (έστω και απο φωτό) το μέγεθος των καταστημάτων του κυρίου www.automotoracing.com απο την Ανδόρα ή του κυριου www.mandp.co.uk στην Αγγλία???
κάνει κάτι "μαγαζαρες" εδω να μοιάζουν με το μπακάλικο της γειτονιάς.
και έξω έχουν λειτουργικά έξοδα.

astroman76
21/03/2013, 18:36
το θεμα δεν ειναι οτι δεν εχουν μαγαζια.. η Λουις εχει μαγαζια σε ολλη την γερμανια και εχει και τρελες τιμες... Δεν περημενεις να εχεις 5 αραι να τα δηνεις 900ε και να εχεις και την απετηση να τα πουλησεις οταν πλεον η ερευνα αγορας ειναι στα δαχτηλα σου..

Στην Αθηνα τα μοτομαγαζα ειναι ενα πραγμα του παρελθοντως... 90ς φαση οταν ολλοι μας ειχαμε την καβλα λεφτα στα χερια και το πρωτο που βλεπαμε θελαμε να το παρουμε, μερικοι πλουτησαν ονοματα δεν λεμε...

Viper4
21/03/2013, 19:56

Φίλε μου από την εποχή του ίντερνετ όλα τα καταστήματα πλέον μπορούν να χτυπήσουν παγκόσμια πελατεία... Ας κανονίσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί και να πουλάνε και στο εξωτερικό (όπως κάνουν από τις άλλες χώρες)... Όταν όμως απλά για τα μεταφορικά από Αθήνα για Καβάλα που μένω όμως μου ζητάνε περισσότερα από ότι μου ζητάει κάποιος από Αγγλία, Γερμανία, Κίνα κλπ ε τότε συγνώμη αλλά κάτι δεν κάνει καλά...