View Full Version : Παραδοση πινακιδας μοτο
fidel_98_99
28/03/2013, 11:18
Επειδη τωρα σφιξανε τα πραγματα (κριση-υποχρεωτικη ασφαλεια-κτεο κλπ)
πολλοι απο μας ισως χρειαστει να παραδωσουν πινακιδα στην καλη τους
Να η διαδικασια:
Παμε στην ΔΟΥ (εφορια) που ανηκουμε με:
1.αδεια κυκλοφοριας μηχανης
2.Πινακιδα μηχανης
3.Υπευθυνη δηλωση συμπληρωμενη
http://img593.imageshack.us/img593/1100/akin2001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/akin2001.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
4.Αιτηση συμπληρωμενη εις διπλουν
http://img849.imageshack.us/img849/5905/akin001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/akin001.jpg/)
ο υπαλληλος περναει τη μοτο σε ακινησια κ μας επιστρεφει τη μια αιτηση.
(αν ο προηγουμενος κατοχος της μοτο χρωσταει τελη η διαδικασια γινεται κανονικα,αν ομως εμεις χρωσταμε τελη πρεπει αυτα να εξοφληθουν για να γινει η διαδικασια)
Ε9 κλπ δεν ζητηθηκαν
Αυτα
με τις υγειες σας
motomaniac
28/03/2013, 15:06
κι οταν παραλαβεις την πινακιδα πισω (πας με το χχαρτι που σου ειχανε δωσει) και τα τελη τα χρωστουσε ο προηγουμενος εσυ πληρωνεις μονο το φετινο και τα προηγουμενα παραμενουν στον προηγουμενο κλπ.. το καναμε χθες.
lostmember
29/03/2013, 22:28
γινεται κι στα κεπ
notakos600
04/04/2013, 14:36
γινεται κι στα κεπ
Πάμε με την πινακίδα δλδ στα ΚΕΠ και γίνεται κι εκεί η ίδια διαδικασία από το να τρέχουμε στην εφορία;
lostmember
05/04/2013, 17:50
Πάμε με την πινακίδα δλδ στα ΚΕΠ και γίνεται κι εκεί η ίδια διαδικασία από το να τρέχουμε στην εφορία;
ναι το εκανα πριν κανα μηνα για οριστικη διαγταφη
παρε τους ενα τηλεφωνο , αλλα γινεται
Πολυμήχανος
05/04/2013, 18:04
Άλλο πράγμα η προσωρινή ακινησία οχήματος (το θέμα εδώ), και άλλο τελείως η οριστική διαγραφή (που έγραψες ότι γίνεται σε ΚΕΠ).
Μην ποστάρουμε ΑΣΧΕΤΑ πράγματα, πάμε σε ένα ποστ να διευκρινίσουμε κάτι για όσους δεν ξέρουν, μην τους μπερδεύουμε χειρότερα.
notakos600
05/04/2013, 20:00
ναι το εκανα πριν κανα μηνα για οριστικη διαγταφη
παρε τους ενα τηλεφωνο , αλλα γινεται
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. :beer:
εγω που δεν εχω πινακιδα, θα πρεπει να παω στο Α.Τ. να δηλωσω, απωλεια και μετα να παω στην δου, πω ρε τρεξιμο, δε παω πουθενα...
notakos600
06/04/2013, 04:23
εγω που δεν εχω πινακιδα, θα πρεπει να παω στο Α.Τ. να δηλωσω, απωλεια και μετα να παω στην δου, πω ρε τρεξιμο, δε παω πουθενα...
Μόνο με τη σκέψη κουράστηκα. :lol:
Μόνο με τη σκέψη κουράστηκα. :lol:
α! και να πληρωσω και τα τελη.... 6-7 χρονια... πφ... θα το κανω ρεμετζο μου φενεται, ειναι και μπλε μια χαρα θα δεσει...:lol:
Επαναφερω το θεμα για να ρωτησω το εξης:
Ποια ειναι η αρμοδια ΔΟΥ για να καταθεσεις τις πινακιδες? ΑΥτη που εχεις το αφμ σου ή μπορεις σε οποιαδηποτε?
Ρωταω για να καταλαβω που μενουν οι πινακιδες κ απο που τις ξαναζητας???
yiannis172
11/11/2013, 11:57
Εκει που εισαι δηλωμενος/εχεις το ΑΦΜ σου μονο.Αν εισαι μακρυα απο εκει μπορεις σε 10 λεπτα να αλλαξεις ΔΟΥ.
yiannis172
11/11/2013, 12:42
Παρε και ενα τηλ,να ρωτησεις ακριβως τι εγγραφα απαιτουνται,γιατι αλλες ΔΟΥ ζητανε αποδεικτικο για το που θα παρκαρεις το οχημα σε ακινησια και αλλες οχι.
road spirit
24/12/2013, 10:38
ερώτηση:
γνωρίζει κανείς αν για μια πινακίδα που έχει κατατεθεί -για προσωρινή ακινησία, όχι για οριστική διαγραφή- πρέπει κάθε χρόνο πριν λήξει η χρονιά να πηγαίνουμε στη ΔΟΥ για ανανέωση της κατάθεσης?
ερώτηση:
γνωρίζει κανείς αν για μια πινακίδα που έχει κατατεθεί -για προσωρινή ακινησία, όχι για οριστική διαγραφή- πρέπει κάθε χρόνο πριν λήξει η χρονιά να πηγαίνουμε στη ΔΟΥ για ανανέωση της κατάθεσης?
Τσου (εννοώ δεν χρειάζεται ,όχι δεν γνωρίζω...)
mad shark
24/12/2013, 11:47
ερώτηση:
γνωρίζει κανείς αν για μια πινακίδα που έχει κατατεθεί -για προσωρινή ακινησία, όχι για οριστική διαγραφή- πρέπει κάθε χρόνο πριν λήξει η χρονιά να πηγαίνουμε στη ΔΟΥ για ανανέωση της κατάθεσης? oxi den xriazetai kathe xrono alla meta to peras toy protoy xronoy oi pinakidea katastrefontai kai otan ksanazitisis na tis paris soy vgazoyn kenoyries
yiannis172
24/12/2013, 14:11
Μεχρι περυσι,η πινακιδα μετα τον ενα χρονο πολτοποιουταν θεωρητικα.Το '13 αλλαξε ο νομος και δεν υπαρχει θεμα.Το μονο που σκεφτομαι ειναι αν το ξερουν στις εφοριες και το ποσο θα κανουν τους κινεζους αν καταστρεψουν καμια πινακιδα πλεον.Αν δεν καταστραφει λοιπον η πινακιδα σου δεν χρειαζεται να κανεις καμια ενεργεια μεχρι να την ξαναπαρεις.
Kαι η πηγη http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112972681
Αν σου την καταστρεψουν στην εφορια, θα είναι γιατι θελουνε κανα τασακι και το φτιαξανε με την πινακιδα σου. επισημά για να καταστραφει πρεπει να ζητησει το υπουργειο παρτιδα παλαιων παραδομενων για να τις καταστρεψει. πραγμα που πλεον δεν γινεται. αρα όταν πας για παραλαβη θα παρεις την δικια σου (σε μορφη πινακίδας ή τασακίου :p)
road spirit
24/12/2013, 19:27
Ευχαριστώ! :beer:
ερώτηση:
οχι τζόνη!
και η πινακιδα δεν καταστρεφεται θα σε περιμενει καρτερικα να την παρεις πισω... ετσι μου ειπαν στην εφορια στο κορωπη.
Drake Ramore
24/12/2013, 19:43
Οι πινακίδες δεν καταστρέφονται. Πας με το χαρτί όποτε θέλεις και την παίρνεις, πληρώνοντας τα τέλη του τρέχοντος έτους. Παρεδωσα κι εγώ και βλέπουμε.
Πολύ πράγμα πάντως. Ειχανε πίσω τους οι υπάλληλοι κάτι τεράστιες κούτες τιγκαρισμένες απο πινακίδες (κυρίως αυτοκινήτων, δεν είδα πολλές από μότο) και ο κόσμος ερχόταν ο ένας μετά τον άλλο να καταθέσουν πινακίδες.:(
Arxagelos
08/04/2014, 21:51
επανέρχομαι στο θέμα, τι γίνεται όταν η εφορεία που έχεις καταθέσει τις πινακίδες έχει κλείσει λόγω Καλλικράτη?
makaros33
08/04/2014, 22:34
πας στη αρμοδία εφορεία που έγινε μετα τον Καλλικράτη και ρωτάς εκεί :smokin:
SHOOTER045
09/04/2014, 07:31
Σημερα ανακοινωσαν οτι οταν παιρνεις πινακιδες απο ακινησια
Θα πληρωνεις απο εκεινη την μερα(αναλογικα για το μεσοδιαστημα που υπολειπεται) και οχι για ολο το ετος
Για τα καινουργια οχηματα ομως δεν υπαρχει η ιδια ρυθμιση
Σημερα ανακοινωσαν οτι οταν παιρνεις πινακιδες απο ακινησια
Θα πληρωνεις απο εκεινη την μερα(αναλογικα για το μεσοδιαστημα που υπολειπεται) και οχι για ολο το ετος
Για τα καινουργια οχηματα ομως δεν υπαρχει η ιδια ρυθμιση
Ισχύει και για μοτο??? Είχαν πει θα το κάνουν μόνο για κουτιά γιατί προσδοκάνε χρήμα που το στερήθηκαν αφού πολύς κόσμος παρέδωσε πινακίδες. Σου λέει από το τπτ ας πάρουμε και κάτι, κακό δεν είναι.
Έρχεται και Πάσχας οπότε παραδοσιακά ο αστός θα μετακινηθεί προς επαρχία και χωριά, να δουλέψουν και λίγο οι βενζίνες.
SHOOTER045
09/04/2014, 07:59
Βασιλη για ολα τα ι.χ ειπαν
Το ακουσα εκ στοματος στελεχους του υπουργειου σε πρωιναδικο
Νομίζω ότι υπάρχει η πρόθεση και έχουν αποφασίσει ότι θα γίνεται έτσι, αλλά ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος...
Θα γίνει απ' ότι φαίνεται (και σίγουρα θα ισχύει για όλα τα οχήματα) αλλά μάλλον θα πάρει μερικές εβδομάδες ακόμα... Οπότε προς το παρόν περιμένουμε... ;)
bros400pgm
09/04/2014, 10:22
Παλι μ@λ@κι@ μυριζει. Δηλαδη παιρνει καποιος πινακιδες το Πασχα και πληρωνει μεχρι τελος του ετους? Εαν θελει να ξανα-καταθεσει τον Σεπτεμβρη τι γινεται?
Παλι μ@λ@κι@ μυριζει. Δηλαδη παιρνει καποιος πινακιδες το Πασχα και πληρωνει μεχρι τελος του ετους? Εαν θελει να ξανα-καταθεσει τον Σεπτεμβρη τι γινεται?
Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς θα ισχύσει και τα χώνουμε μετά...
Δεν λέω ότι η απορία σου δεν είναι εύλογη, αλλά από την άλλη είναι σίγουρο ότι το όποιο νέο σύστημα θα είναι καλύτερο και δικαιότερο από το σημερινό βλακώδες καθεστώς... :wave2:
bros400pgm
09/04/2014, 10:54
Eιπα μυριζει :p
alexzafeir
09/04/2014, 19:51
Την προηγούμενη εβδομαδα πηρα την πινακιδα. Πληρώνεις κανονικά σου δίνουν την αδεια - το ασφαλίζεις - δειχνεις ασφαλιστρο πληρωνεις τελη και μετα σου δινουν πινακιδα. Και εγώ περιμενα μπας και γλυτωνα κατι αλλα θα χασω το καλοκαίρι. Δεν βλεπω αμεσα να ισχυει να πληρωνεις με το μήνα. Τωρα να το αποφασίσουν θελει δυο μήνες να εκδοθεί εγκύκλιος κτλ...
Arxagelos
09/04/2014, 22:38
Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω σήμερα και είχαν απεργία, θα ξαναπάρω αύριο,
Η υπόθεση μου έχει ως εξής:
Η εφορία που παρέδωσα πινακίδες (1-11-2012) έκλεισε, συν χωνεύτηκε με άλλη εφορία στην Αθήνα, εγώ έφυγα απο Αθήνα εδώ και 6 μήνες μένω επαρχία και θέλω να πάρω τις πινακίδες πίσω. Τι να παίζει άραγε σε αυτή την περίπτωση? Να κάνω αίτηση στην εδώ εφορία να έρθει η άδεια και η πινακίδα εδώ για να τα παραλάβω? ή πρέπει να κατέβω Αθήνα? τρέχα γύρευε! :p
theofilos888
10/04/2014, 07:31
Πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω σήμερα και είχαν απεργία, θα ξαναπάρω αύριο,
Η υπόθεση μου έχει ως εξής:
Η εφορία που παρέδωσα πινακίδες (1-11-2012) έκλεισε, συν χωνεύτηκε με άλλη εφορία στην Αθήνα, εγώ έφυγα απο Αθήνα εδώ και 6 μήνες μένω επαρχία και θέλω να πάρω τις πινακίδες πίσω. Τι να παίζει άραγε σε αυτή την περίπτωση? Να κάνω αίτηση στην εδώ εφορία να έρθει η άδεια και η πινακίδα εδώ για να τα παραλάβω? ή πρέπει να κατέβω Αθήνα? τρέχα γύρευε! :p
Τις πινακίδες τις παραλαμβάνεις από εκεί που τις κατέθεσες. Αν η δου συγχωνεύτηκε, τα έγγραφά σου έχουν πάει στην νέα δου.
Arxagelos
10/04/2014, 08:47
Αν ειναι έτσι τρέχα γύρευε! Παίρνω τηλέφωνο σήμερα όλη μερα και δεν απαντάει κανεις!!! :mad:
thnks, theofilos888.
Arxagelos
10/04/2014, 17:01
Τελικά μίλησα με το τμήμα αυτοκινήτων και με ενημέρωσαν οτι μπορώ να κάνω αίτηση να μεταφερθεί η άδεια και η πινακίδα στην αντίστοιχη ΔΟΥ, δεν το περίμενα, lol, θα τους στείλω μια αίτηση και βλέπουμε. :smokin:
Τελικά οι εξελίξεις είναι γρήγορες... ;)
Απ' ότι λέει εδώ http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1994607 από σήμερα το μεσημέρι μπορούν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες να τις πάρουν πίσω πληρώνοντας μόνο τα τέλη κυκλοφορίας των μηνών που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους...
Σπεύσατε... :wave2:
sapila racing
16/04/2014, 13:26
Τελικά οι εξελίξεις είναι γρήγορες... ;)
Απ' ότι λέει εδώ http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1994607 από σήμερα το μεσημέρι μπορούν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες να τις πάρουν πίσω πληρώνοντας μόνο τα τέλη κυκλοφορίας των μηνών που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους...
Σπεύσατε... :wave2:
Κατσε λίγο μην είναι καμμιά απο τις συνηθισμένες παγίδες που στήνουν. ;)
Yπαρχει καποιος τροπος να υπολογιζουμε το ποσό που θα πληρωσουμε για τους υπολοιπομενους μηνες?
Yπαρχει καποιος τροπος να υπολογιζουμε το ποσό που θα πληρωσουμε για τους υπολοιπομενους μηνες?
Ναι, λέγεται ''απλή μέθοδος των τριών'' και διδάσκεται στο δημοτικό................................
Arxagelos
16/04/2014, 17:40
Σε ενα αρθρο είχα διαβάσει οτι αν πχ πας πριν της 15 ενός μηνός θα πληρώσει και όλο το μήνα που διανύεις, αν πας μετά τις 15 θα πληρώσεις απο την πρώτη του επόμενου μηνός.
Οι υπόλοιπη μήνες θα βγούνε υπολογίζοντας τα ετήσια τέλη και πόσο βγαίνει ο κάθε μήνας.
Ναι, λέγεται ''απλή μέθοδος των τριών'' και διδάσκεται στο δημοτικό................................
Η μονη μεθοδος με τον αριθμο 3 που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το ΤΡΙΟ:smokin:
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%97%CE%A7%CE%97-%CE%A6%CE%92%CE%95
"συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν από την άρση αυτής"
Από παντού να φάνε ρε πστμ. Δηλαδή αμα κάνεις πχ άρση στις 30 του μήνα θα πληρώσεις, όχι μόνο το μήνα αλλά και τον προηγούμενο.
"συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν από την άρση αυτής"
Δεν τόπιασα... Δηλαδή άμα πάω πχ στις 2 Μαίου θα πληρώσω και τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν για τον Απρίλιο ??? :eek:
Δεν τόπιασα... Δηλαδή άμα πάω πχ στις 2 Μαίου θα πληρώσω και τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν για τον Απρίλιο ??? :eek:
+1
?????????ΓΔΦ...
Μπαααα, την καταργησανε τα σαΐνια του υπουργείου. Ενα απ τα χρησιμοτερα εργαλεια των μαθηματικων πλεον δεν διδασκεται. (ελπιζω να κανω λαθος, αλλα αυτο με ενημερωσανε δάσκαλοι..."
chr1s_86
19/04/2014, 13:25
Ωραία, να αρχίσουν να δίνουν και λεφτά πίσω όταν τις καταθέτεις όμως :cool:
Μπαααα, την καταργησανε τα σαΐνια του υπουργείου. Ενα απ τα χρησιμοτερα εργαλεια των μαθηματικων πλεον δεν διδασκεται. (ελπιζω να κανω λαθος, αλλα αυτο με ενημερωσανε δάσκαλοι..."
Κάποτε δινόταν ως "έτοιμο" κατασκεύασμα προς απομνημόνευση γιαυτό και λεγόταν "μέθοδος".
Αν το σκεφτείς λίγο, δεν είναι παράξενο να μην την ξέρει κανείς με αυτό το όνομα.
Δεν πιστεύω όμως ότι δεν διδάσκονται και τα κλάσματα γιατί περί αυτού πρόκειται. ..
Για βοηθάτε όποιος ξέρει...
Από τον Νοέμβρη έχω καταθέσει πινακίδες με το σκεπτικό από τότε να τις πάρω κατά Μαιο -Ιούνιο μεριά, να κάνω μια 6 μηνη ασφάλεια, και να τις ξανακαταθέσω πάλι κατά τον Νοεμ-Δεκέμβρη.
Ο νέος νόμος μάλιστα με βολεύει γιατί δεν θα πληρώσω τέλη για τους προηγούμενους μήνες ακινησίας, οπότε σκέφτομαι την Παρασκευή που θα έχουμε πια Μαιο να πάω να τις πάρω πίσω. Εκτός από το χαρτί κατάθεσης και την πληρωμή (γίνεται επί τόπου ?) θα ζητήσουν και κάτι άλλο (πχ ασφάλεια, ΚΤΕΟ κλπ ) ?κ
Asfaleia 100%
Και πως ασφαλίζω την στιγμή που δεν έχω την άδεια στα χέρια μου ??? :confused:
fidel_98_99
29/04/2014, 12:24
πας απο εφορια και σου βγαζουν μια φωτοτυπια της αδειας και με αυτην την ασφαλιζεις
ή αν εχεις τον ιδιο ασφαλιστη τοτε σιγουρα εχει κρατησει αντιγραφο απο την προηγουμενη φορα που την ασφαλισες
Οτι λεει ο Φιντελ, συν οτι αν εχεις εσυ καποια παλια φωτοτυπια ασφαλιζεις με αυτην...
Fuck....
Δεν έχω φωτοτυπία και δεν θέλω να πάω στον παλιό μου ασφαλιστή γιατί ψάχνοντας on-line βρήκα τις ίδιες καλύψεις φθηνότερα (περίπου κανένα 20ευρω στο 6μηνο...)
Το να πάρω δηλ. Παρασκευή πινακίδες, να κάνω ΣΚ μόνος μου 1-2 πραγματάκια πάνω στην μηχανή, και να ασφαλίσω με την ησυχία μου από Δευτέρα δεν παίζει εεεε ???
By the way για την Interlife ασφαλιστική έχετε ακούσεις τπτ ? Μου βγαίνει σχεδόν 20 ευρώ φθηνότερα από την Anytime (για 6μηνο με basic + οδική + νομική + ζημιές από ανασφάλιστο) αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη...
Εγω θα εδινα το εξτρα 20€ για να κανω την δουλεια μου...
το να το παρεις και ΣΚ να το μαζεψεις....ΔΕΝ παιζει.
Εγω θα εδινα το εξτρα 20€ για να κανω την δουλεια μου...
το να το παρεις και ΣΚ να το μαζεψεις....ΔΕΝ παιζει.
Εσύ είσαι large... εγώ όχι... :D
Δεν θέλει "μάζεμα" ρε... Τίποτα δεν θέλει για την ακρίβεια - τι το πέρασες. Μέχρι και φορτιστή του έχω πάνω για να είναι ευτυχισμένο :p (σίγουρα όμως θέλει ένα πλύσιμο...)
Θέλω απλά μόλις πάρω την πινακίδα και πριν την βάλω πάνω να βρω κανένα σιδερά να μου περάσει πίσω της 1-2 λαμάκια γιατί ήταν ραγισμένη από πριν και όταν την ξεβίδωσα για να την καταθέσω δεν άντεξε και βγήκε σε 2 κομμάτια...
Τέσπα... Τελικά για την Interlife ασφαλιστική ξέρουμε κάτι ???
Εχει τα θεματα της....αλλα 6 μηνες που την θες τους βγαζει ανετα....
Έχετε μαζί για την άρση της ακινησίας όσοι πάτε και φωτοτυπίες ασφάλειας και ΚΤΕΟ μαζί φυσικά με το χαρτί της κατάθεσης της μηχανής γιατί τα θέλουν (όχι απλώς να τα δουν αλλά να τα κρατήσουν).
Τώρα ,εγώ το έκανα πριν ένα μήνα και πλήρωσα τέλη όλης της χρονιάς αλλά με το αλλαγμένο καθεστώς λογικά δεν πληρώνεις αν έχεις αλλάξει ο μήνας τον προηγούμενο ,ΕΛΕΟΣ...
yiannis172
30/04/2014, 04:22
Το ΚΤΕΟ δεν το ζητανε.
yiannis172
30/04/2014, 04:24
Εχει τα θεματα της....αλλα 6 μηνες που την θες τους βγαζει ανετα....
Τι θεματα...για ενημερωσε να ξερουμε (εδω ή με πμ).
Με τον νεο νομο, μονο οι "μεγαλες" μπορουν να ανταποκριθουν στα ζητουμενα και αυτες πλασματικα.
Ειναι πρακτικα αδυνατο να ειναι μια ασφαλιστικη fully-compliant....
απο εκει και περα ειναι θεμα δημιουργικης λογιστικης και πολιτικης αποφασης....
makaros33
30/04/2014, 17:33
καλησπερα
για να πάρω την πινακίδα και την αδεια απο την εφορεια πριν απο 2 μηνες μου ζήτησαν ασφάλεια (ολοι το συμβολαιο και οχι μονο το σημα ) και πληρωμένα τα τέλη .
μου έδωσαν ενα χαρτι με τα στοιχια του παπιου κατι σαν προσωρινή αδεια , πηγα σε μια ασφαλιστική και ετσι εκανα μηνιαία ασφαλια τους πηγα το πρωτότυπο συμβολαιο και το έβγαλαν αυτη φωτοτηπια πλήρωσα και επιτόπου τα τελη και πηρα πισω την αδεια και την πινακιδα
Προσοχη δεν δεχοντε φωτοτοιπια την ασφαλεια .
την βγαζουν αυτη για να ειναι συγουρη οτι εχεις κανει ασφαλεια
τωρα το ασφαλεισα σε αλλη ασφαλειστικη αφου εψαξα και βρηκα αυτη που με συμφερε
Fuck....
ψάχνοντας on-line βρήκα τις ίδιες καλύψεις φθηνότερα (περίπου κανένα 20ευρω στο 6μηνο...)
By the way για την Interlife ασφαλιστική έχετε ακούσεις τπτ ? Μου βγαίνει σχεδόν 20 ευρώ φθηνότερα από την Anytime (για 6μηνο με basic + οδική + νομική + ζημιές από ανασφάλιστο) αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστη...
Το ίδιο έκανα και εγώ για 399cc 72€ με οδική Interlife
23 Απριλίου πείρα την πινακίδα και πλήρωσα για εννιά μήνες τέλη στα χερια μου ειχα το χαρτί της ακινησίας και την ασφαλεια
Το ΚΤΕΟ δεν το ζητανε.
Επιβεβαιώνω την διαδικασία...
Δεν είχα κρατήσει φωτοτυπία την άδεια και έτσι πήγα πρώτα από την εφορία, μου έδωσαν φωτοτυπία, ασφάλισα ιντερνετικά, και την επόμενη ημέρα πήγα με το συμβόλαιο (σου έρχεται στο μέιλ και το τυπώνεις στον εκτυπωτή σου), την ταυτότητά μου και το χαρτί της κατάθεσης των πινακίδων και πήρα πίσω πινακίδες-άδεια.
Η διαδικασία έγινε στις 5 Μαίου και έτσι πλήρωσα τέλη κυκλοφορίας για τους 8 εναπομείναντες μήνες του έτους (8 χ 10 = 80 ευρώ).
ΚΤΕΟ δεν ζητήσανε.
Τα μόνα απαραίτητα είναι ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση αν δεν είσαι ο ίδιος), το χαρτί της αρχικής κατάθεσης και ασφαλιστήριο συμβόλαιο εν ισχύ.
Αυτά...
bros400pgm
08/05/2014, 20:30
Δηλαδη με μια πλαστογραφια στην ασφαλεια εισαι κομπλε :D
Δηλαδη με μια πλαστογραφια στην ασφαλεια εισαι κομπλε :D
Σε μένα ζήτησαν φωτοτυπία ασφάλειας για τον φάκελο
Μία διευκρίνηση για το σήμα κυκλοφορίας.Πληρώνουμε σήμα για τους εναπομήναντες μήνες η για όλο το έτος όταν παίρνουμε πίσω της πινακίδες?
Μία διευκρίνηση για το σήμα κυκλοφορίας.Πληρώνουμε σήμα για τους εναπομήναντες μήνες η για όλο το έτος όταν παίρνουμε πίσω της πινακίδες?
Για τους εναπομείναντες μέχρι του τέλους του έτους μήνες ,βασικά πήγαινε μετά την 1η του μήνα για ευνόητους λόγους.
Αλλά ρε μαθουσάλα (μαζί με τον Julius) του φόρουμ ,μόνο 32 μηνύματα από το Μάη του 02 ,είπαμε το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν αλλά εσύ το παράκανες...
Αλλά ρε μαθουσάλα (μαζί με τον Julius) του φόρουμ ,μόνο 32 μηνύματα από το Μάη του 02 ,είπαμε το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν αλλά εσύ το παράκανες...
Όχι και 32... κάτι λάθος θα έχει γίνει.Οικογένεια,παιδιά βάσανα τα τελευταία χρόνια που να τα προλάβεις όλα.Julius θεός.Τι μου θύμισες τώρα.Περασμένα μεγαλεία.
grharris
05/11/2016, 08:59
Επειδη τωρα σφιξανε τα πραγματα (κριση-υποχρεωτικη ασφαλεια-κτεο κλπ)
πολλοι απο μας ισως χρειαστει να παραδωσουν πινακιδα στην καλη τους
Να η διαδικασια:
Παμε στην ΔΟΥ (εφορια) που ανηκουμε με:
1.αδεια κυκλοφοριας μηχανης
2.Πινακιδα μηχανης
3.Υπευθυνη δηλωση συμπληρωμενη
http://img593.imageshack.us/img593/1100/akin2001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/akin2001.jpg/)
4.Αιτηση συμπληρωμενη εις διπλουν
http://img849.imageshack.us/img849/5905/akin001.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/akin001.jpg/)
ο υπαλληλος περναει τη μοτο σε ακινησια κ μας επιστρεφει τη μια αιτηση.
(αν ο προηγουμενος κατοχος της μοτο χρωσταει τελη η διαδικασια γινεται κανονικα,αν ομως εμεις χρωσταμε τελη πρεπει αυτα να εξοφληθουν για να γινει η διαδικασια)
Ε9 κλπ δεν ζητηθηκαν
Αυτα
με τις υγειες σας
Μπορουμε να ξαναπουμε τι χρειαζεται να γραφουν οι δηλωσεις που καταθετουμε με τις πινακιδες?
amyroukai
05/11/2016, 09:13
Από ότι θυμάμαι δηλώνεις το που θα είναι σταθμευμένο το όχημα, το ποιό αστυνομικό τμήμα έχει αρμοδιότητα στην περιοχή και τον λόγο της ακινησίας στο χαρτί της εφορίας.
grharris
05/11/2016, 09:18
Τα δινου ετοιμα αυτα στην εφορια και τα συμπληρωνεις?
Ελεγα να παω προετοιμασμενος και να τα εχω φτιαξει απο πριν
amyroukai
05/11/2016, 09:26
το χαρτί της ακινησίας στο δίνουν εκεί, ναι.
την υπ. δήλωση μπορείς να την φτιάξεις από τα πριν, προφανώς. νομίζω ότι εκεί δηλώνεις πως επιτρέπεις την στάθμευση στον χώρο σου και που είναι αυτός... αλλά πάει καιρός που τα είχα κάνει. καλύτερα να πας εκεί, έτσι και αλλιώς κόσμο έχει μόνο στα τέλη της χρονιάς που συρρέουν οι περισσότεροι για τους γνωστούς λόγους.
ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ
Αυτό σου το δίνουν από την εφορία το συμπληρώνεις επί τόπου
παραδίδεις πινακίδες και άδεια και ΤΕΛΟΣ..!!
Το πράγμα απλοποιήθηκε πολύ.
Απλά το έντυπο είναι χωρισμένο στα 2 και στο πρώτο κομμάτι
έχει τίτλο ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΜΟΤΟ
και από κάτω ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ..!!
Και όταν και αν πάτε να πάρετε τις πινακίδες πρέπει να έχετε μαζί σας
το συμβόλαιο της ασφάλειας το οποίο θα γράφει ότι το ασφαλίσατε από την
προηγούμενη για να είστε σίγουροι.
Έτσι απλά παιδιά.
Όσο για το τι θα πληρώσετε. .??
Η απάντηση της ευφορίας ήταν ΡΕΥΣΤΗ,......δεν ξέρουμε τι θα πληρώσετε διότι
δεν γνωρίζουμε τι νομικό καθεστώς θα ισχύει ΟΤΑΝ θα παραλάβετε.....ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ...!!!!
amyroukai
05/11/2016, 10:45
βρε αγόρι, η "πολύ" απλοποίηση είναι πως η υπεύθυνη δήλωση και το χαρτάκι έγιναν μία σελίδα; για όνομα δηλαδή. επί της ουσίας, ότι ίσχυε, ισχύει.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ
Όταν ξεκίνησε το μέτρο σου ζητούσαν αποδεικτικά στοιχεία
για τον τόπο ακινητοποίησης του οχήματος,
συμβόλαιο αν ήταν οικόπεδο,χαρτί ενοικίασης αν ήταν γκαράζ κ.λ.π.
Δεν ισχύει λοιπόν ότι ίσχυε διότι το ΑΡΧΙΚΟ μέτρο συνάντησε
τις μεγάλες διαμαρτυρίες αυτών που θέλησαν να ακινητοποιήσουν τα
οχήματα τους επειδή η πολιτεία τους έκανε τη ζωή δύσκολη.
Επίσης όταν έπαιρνες τις πινακίδες πίσω έστω και στις 31 Δεκεμβρίου
επιβαρυνόσουν όλο το έτος που είχε περάσει.
Τώρα η απάντηση τους είναι,ΘΑ ΔΟΥΜΕ τι θα ισχύει όταν τις πάρετε.
ΑΥΤΑ............Η ενημέρωση είναι της Παρασκευής 4-11-2016.
372632
amyroukai
05/11/2016, 11:08
Δεν τα ξέρεις καλά.
Όταν ξεκίνησε δεν ζητούσαν τίποτα.
Επειδή ο κάθε πικραμένος παρατούσε το απινακίδωτο στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του (και το κυκλοφορούσε και όποτε βόλευε), ΜΕΤΑ ζητούσαν αυτά τα χαρτιά και δικαίως γιατί απαγορεύεται το απινακίδωτο να είναι στον δρόμο (ή απαγορευόταν, δεν ξέρω αν άλλαξε). Η πολιτεία δεν έκανε την ζωή δύσκολη, προσπαθούσε να προστατέψει εμάς τους υπόλοιπους αλλά με μυαλά και νοοτροπίες σαν αυτή που περιγράφεις (η κάθε συμμόρφωση στο νόμιμο ως μη βολική είναι κολάσιμη) δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Το αν σταμάτησε αυτό τώρα και ξαναγύρισαν στην αρχική κατάσταση, βολικό για τον προς εξυπηρέτηση πολίτη. Και ας υποθέσουμε ότι τηρεί τα νόμιμα γιατί είναι αθώος μέχρι μπλα μπλα μπλα. Πάλι ο νομοταγής τυπικά και πραγματικά είναι ο ριγμένος.
Για τα τέλη το έχουμε ξαναπεί, για φέτος ισχύει ένα καθεστώς, το τι θα γίνει του χρόνου δεν το ξέρει κανείς. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε...
ΜΙα που ανακινήσαμε το θέμα, ξερει κανείς εάν υπάρχει κανένας κίνδυνος όταν η "προσωρινή" κατάθεση πινακίδων είναι πολυετής (π.χ. δεκαετία); Δε λέω να έχει καταστραφεί η πινακίδα σου, που δεν είναι παράλογο, αλλά να σου πουν ότι πλέον δε μπορεί να επανακυκλοφορήσει το όχημα.
yiannis172
06/11/2016, 05:34
Αυτο εχει καταργηθει εδω και κανα δυο χρονια (η καταστροφη μετα απο ακινησια ενος ετους),αλλα και οταν καταστρεφοταν,η επανεκδοση γινοταν ατελως.
η αντικατασταση λογω φθορας ή κλοπης χρεωνεται
η αντικατασταση λογω καταστροφης απο την εφορια δεν χρεωνεται
ομως πλεον απο το 2013 δεν καταστρεφονται
αν καποιος κατεθεσε το 2010 τις εχουν πεταξει και δικαιουται καινουριες δωρεαν
motomaniac
06/11/2016, 16:51
απλα να προσθεσω οτι η κατασρτοφη της πινακιδας στην οποια πληρωνεις εσυ ειναι αυτη που προηλθε απο σενα. δηλαδη φθορα χρηση τσακισμα σπασιμο πληρωνεις για να βγαλεις νεα. επειδη η παλια εχει καταστραφει. ολα τα υπολοιπα που ειπωθηκαν μετα ειναι περιττα.
fidel_98_99
07/11/2016, 15:53
πηγα να παρω πισω μια πινακιδα μοτο απο ακινησια που ομως ειχε καταστραφει. Ο υπαλληλος μου εδωσε την αδεια ,πληρωσα τα τελη και ενα σημειωμα ,με το οποιο πηγα στο συγκοινωνιών και μου δωσαν νεα πινακιδα(ALLO NOYMERO) κ αδεια. FREE. δεν πληρωσα τιποτα
καταθεση πινακιδας σημερα:
-αιτηση εις διπλουν (απο την εφορια)
-υπευθυνη δηλωση σημειου ακινησιας (απο την εφορια)
-αδεια
-πινακιδα
.......αυτα
SHOOTER045
07/11/2016, 20:45
Σε ιδιωτική περιοχή (αυλή η πάρκιγκ)
DeadShadoW
07/11/2016, 20:46
καταθεση πινακιδας σημερα:
-αιτηση εις διπλουν (απο την εφορια)
-υπευθυνη δηλωση σημειου ακινησιας (απο την εφορια)
-αδεια
-πινακιδα
.......αυτα
εγω που δεν εχω σπιτι στο ονομα μου αλλα θα την βαλω στο σπιτι των γονιων μου πρεπει να παω καποιο χαρτι ?
SHOOTER045
07/11/2016, 20:53
Στην υπεύθυνη δήλωση, σημειωνεις το που θα μείνει ακινητοποιημένη,και ποιανού είναι αυτή η διεύθυνση - οικία κλπ
notakos600
08/11/2016, 07:34
Τελικά πόσα από αυτά που παρέδωσαν ή θα παραδώσουν πινακίδα θα είναι στα αλήθεια ''ακινητοποιημένα''?
amyroukai
08/11/2016, 07:53
Τελικά πόσα από αυτά που παρέδωσαν ή θα παραδώσουν πινακίδα θα είναι στα αλήθεια ''ακινητοποιημένα''?
ρητορική η ερώτηση φαντάζομαι, όπως και το πόσα από τα ακινητοποιημένα τελικά δεν σταθμεύουν στον δρόμο. Και ως τέτοια, δεν θ'αναλυθεί εδώ.
στα ευχάριστα νέα της ημέρας σας ενημερώνω πως όσοι θα πάτε να πάρετε τις πινακίδες κυκλοφορίας δεν θα πληρώσετε αναλογικά τα τέλη.
καταργήθηκε το μέτρο και ποια τι ένα μήνα θέλετε να κυκλοφορήσετε το όχημά σας τι τρεις τι ένα χρόνο θα πληρώσετε τα τέλη όλου του έτους.
ακόμα μία νίκη για την Αριστερά.
Εγώ τόσα χρόνια πάντα ολόκληρο πληρωνα ασχέτως μήνα δεν είχα δει να είχε γίνει στην πράξη το αναλογικο..
στα ευχάριστα νέα της ημέρας σας ενημερώνω πως όσοι θα πάτε να πάρετε τις πινακίδες κυκλοφορίας δεν θα πληρώσετε αναλογικά τα τέλη.
καταργήθηκε το μέτρο και ποια τι ένα μήνα θέλετε να κυκλοφορήσετε το όχημά σας τι τρεις τι ένα χρόνο θα πληρώσετε τα τέλη όλου του έτους.
ακόμα μία νίκη για την Αριστερά.
Και πέρυσι τέτοια εποχή ίδια απάντηση ,τέλη Μαίου το θυμόντουσαν και το "πουλούσαν" ξαναμανά ,ίδομεν...
amyroukai
04/04/2017, 21:20
αγαπητά παιδιά. τα "τέλη όλου του χρόνου" είναι το υπόλοιπο +2 μήνες (προφανώς με όριο όλο το έτος). Άρα ουσιαστικά αν μέχρι και τον Μάρτιο παραλάβεις πινακίδες πληρώνεις 10+2 μήνες... Άρα το πρώτο τρίμηνο θα πληρώσεις όλο το έτος.
Από Απρίλιο έχεις όφελος ενός μήνα κλπ κλπ κλπ.
Αν όντως καταργήθηκε εντελώς, τότε ναι, είναι ηλιθιότητα. Ξέρουμε με ποιό νόμο, με ποιό άρθρο (για να επαναλάβω ρητορική μνημονιοσκίστη) καταργήθηκε το "ενισχυμένο αναλογικό";
Αμυρου ρωτησα στην εφορια κ μου ειπαν οτι φετος δεν παιζει το αναλογικο. Τουλ μεχρι σημερα το πρωί
SHOOTER045
04/04/2017, 21:57
αγαπητά παιδιά. τα "τέλη όλου του χρόνου" είναι το υπόλοιπο +2 μήνες (προφανώς με όριο όλο το έτος). Άρα ουσιαστικά αν μέχρι και τον Μάρτιο παραλάβεις πινακίδες πληρώνεις 10+2 μήνες... Άρα το πρώτο τρίμηνο θα πληρώσεις όλο το έτος.
Από Απρίλιο έχεις όφελος ενός μήνα κλπ κλπ κλπ.
Αν όντως καταργήθηκε εντελώς, τότε ναι, είναι ηλιθιότητα. Ξέρουμε με ποιό νόμο, με ποιό άρθρο (για να επαναλάβω ρητορική μνημονιοσκίστη) καταργήθηκε το "ενισχυμένο αναλογικό";
Π@@τσες μπλε σε θαλασσι βαζακι.
Δυο περιπτώσεις γνωστών που πήραν πινακίδες αρχές Απριλίου,πλήρωσαν τέλη για 12 μήνες
amyroukai
04/04/2017, 21:59
Αμυρου ρωτησα στην εφορια κ μου ειπαν οτι φετος δεν παιζει το αναλογικο. Τουλ μεχρι σημερα το πρωί
ωραία. πραγματικά απορώ. όχι για το αριστερά ή μη, γενικότερα.
Και εγω ηξερα το +2 μηνες.Δλδ περνεις Μαρτη και πληρωνεις 12 μηνες.
Τελος παντων εγω περιμενω ακομα τα ξακουστα ραβασακια για τα ανασφαλιστα :D:D
andreaspetr
05/04/2017, 00:31
Μα δεν ισχυε ποτε κανονικα.
χατηρικα το ειχαν κανει περσι και προπερσι.
road spirit
06/04/2017, 20:18
χθες πήρα πινακίδα απο ακινησία Δεκέμβρη, ολόκληρα τα τέλη πληρώθηκαν παίδες, δεν ισχύει το αναλογικό, ήταν προσωρινό μέτρο
amyroukai
06/04/2017, 20:50
χθες πήρα πινακίδα απο ακινησία Δεκέμβρη, ολόκληρα τα τέλη πληρώθηκαν παίδες, δεν ισχύει το αναλογικό, ήταν προσωρινό μέτρο
Και ο ΕΝΦΙΑ προσωρινός ήταν αλλά δεν τον κατάργησαν οι αλήτες :lol: