Σύνδεση

View Full Version : 18 Volt ??? Οχι άλλο κάρβουνο μωρεεεεε...950adv



mpokis
01/04/2013, 14:46
Παλικάρια καλησπέρα.

Για να μην πολυλογώ...Πριν απο καμια βδομάδα ειπα να μετρήσω μια την πανταρία να δω που βρισκόμαστε. Ακουσων άκουσων ξεκινάμε απο 14.5 και ανεβαίνουμε σταθερα εφτασε μεχρι 19V.... Βολτιστα λοιπον στον μαστορα να ρωτήσω για αρχή.

Μην αγχώνεσε αδερφε μου λεεί ''ανορθωτής'',τα 9/10 τον καινε. Οκ λεω και εγω αφου πληρωθω με το καλο βλεπουμε. Σημειωτέων πειρα κι αλλη γνωμη απο αλλό μαστορα, στην συγκεκριμένη φάση μπορεί να μη μετραει πλιν όμως το έχω κανόνα.

Αφου λοιπον πληρωθηκα ηρθε κι η ωρα του. Εννοείτε πως ειμαι κι εγω υπερ του ''Φτίαξτω μονος σου'' ή τουλαχιστον προσπαθω. Βολτουλα λοιπον απο ΚΤΜ μαμα και τον στιμπησα ,προγραμματισμένη η δουλεια για Κυριακή. Ολα καλα σχετικα ευκολη δουλίτσα 3βιδες ειναι άλλοστε.
Αφου λοιπον τον εχω βάλει λεω κατσε να δουμε τι εχουμε κάνει ....


Χμ... μετράω και τα ίδια, ξεκιναμε απο 14.5και ανεβαίνουμε σταθερα στα 18+ ειπα να το κλισω.

Αφου σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για τον χρόνο σας παραθετώ για την ιστορία:

1. εχω βαλει θερμανώμενα oxford τα οποια στα τελευτεο ταξιδι των χριστουγενων αρχισαν τρελες. δηλ. οταν παταγα φρενο και τα ειχα φουλ εσβηναν οταν τα ειχα στο 50/100 και παταγα φρενο τιποτα αν όμως ειχα και φλας ανοιχτο παλι εσβηνα.(απο εκει ψιλιαστικα κιολας)

2. εδω και κανα 6μηνο πειρα τον φορτηστη της oxford και τον αφηνω σχεδον πάντα πανω σε προγραμμα ειδικό οπως λεει για μακροχρόνια συντηρηση,εχω τραβήξη απευθειας απο την μπανταρια φισα κατω απο τη σελα με δικια της ασφαλεια.

3. χθες στον δρομο βλεπω ενα παλικαρι με ενα ξερω φορτωμενο σε ενα τρειλερ και τον ρωτα και μου λεει πως αφου αλλαξα και ανορθωτη τοτε ειναι το πηνιο εκκινησης . Τον ρωτα τα πηνια τα μεγαλα οχι μου λεει ενα αλλο μικρο δεν ειναι τιποτα περιεληξη 60 ευρω. :confused::confused::confused:

4. περασα σημερα απο ηλεκτρολογίο μηχανων καθαρα για ερωτηση και ο μαστορας αν και μεγαλος γνώστης σκαλωσε άσχημα, με μαμα ανορθωτη και παλι τα ίδια μου λεει... δεν μπορω να καταλαβω. Καθως επεισης του εκανε μεγαλη εντιπωση το οτι δεν εχει καψει κατι με τοσα Volt.

5. τελος εννοειτε πως δεν το κινώ τοσο καιρο καθως επικειται εκρηξη.

gefr
01/04/2013, 16:19
Θα σου πρότεινα να πάς τον καινούργιο και τον παλιό ανορθωτή στην ΚΤΜ ή στο μάστορα, να τον ελέγξουν μήπως είναι βλαμμένος. Το πολύμετρό σου είναι αξιόπιστο φαντάζομαι. Για μέτρα την μπαταρία αποσυνδεδεμένη από τον ένα πόλο να δείς πως είναι στα 13.7Volt. Άν μπορέσεις να επιστρέψεις τον ανορθωτή, παίζουν καλύτερης ποιότητας μάρκας Shindengen, λίγο πιό οικονομικοί.

toyar
01/04/2013, 16:21
μηπως πρεπει να αλλαξεις πολυμετρο;:D