Σύνδεση

View Full Version : Ανορθωτες-προβληματα-διευκρινισεις...

pantelis-limnos
02/04/2013, 11:47
Καλημερα εδω και λιγες μερες εχω αντιμετωπισει ενα προβλημε με τα ρευματα σε ενα suzuki DR 125...ο ανορθωτης τα επαιξε....λιγη βοηθεια λοιπον ....απο τ πηνεια βγαινουν 3 φισες...οι 2 πανε στην ηλεκτρονικη δεν μας ενδιαφερουν αυτες....η τριτη εχει τρια καλωδια
ενα κιτρινο ενα ασπρο-πρασινο και ενα ασπρο-μπλε
τα καλωδια πανε στον ανωρθωτη ο οποιος εχει πεντε επαφες στην πρωτη επεφη βγαινει η γειωση-σωμα για μπαταρια
στην δευτερη μπαινει το κιτρινο στο τριτο το ασπρο-μπλε
στο τεταρτο το ασπρο-πρασινο και στο πεμπτο βγαινει το ρευμα για τν μπαταρια
Μετρησα με το πολυμετρο τα καλωδια,το ασπρο πρασινο ειναι η γειωση το κιτρινο και το ασπρο-μπλε δινει πανω απο 15V στο ρελαντι και οταν αναιβασω στροφες ξεπερναει τα 55Volt.μπορει καποιος να μου εξηγησει τη ρολο παιζει το καθε καλωδιο...και αν μπορω να βαλω καποιο ανορθωτη?σας ευχαριστω εκ των πρωτερων....

McGyver
02/04/2013, 11:51
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=17006

pantelis-limnos
02/04/2013, 20:50
Κατατοπιστικοτατο το ποστ που εβαλες....ομως τελικα ειχα κανει λαθος στις μετρησεις...και τ 3 καλωδια που πανε στον ανωρθοτη βγαζουν ρευμα....απο 20 volt στο ρελαντι μεχρι 55 οταν αναιβασω στροφες....μπορει καποιος ν μου πει γιατι βγαινουν 3 καλωδια και οχι ενα?που εξυπηρετη αυτο?δηλαδη αν παρω εναν αποιονδηποτε ανορθωτη που εχει 5 καλωδια (3 κιτρινα 1 κοκκινο 1 μαυρο) θα μπορουσε να συνδεθει κανονικα?

Πολυμήχανος
02/04/2013, 21:29
3 φάσεις, 3 καλώδια...

notakos600
03/04/2013, 05:27
Δεν έχεις το manual με το ηλεκτρικό διάγραμμα; αν όχι να το κατεβάσεις, θα σε βοηθήσει πολύ.

gefr
03/04/2013, 09:43
Κατατοπιστικοτατο το ποστ που εβαλες....ομως τελικα ειχα κανει λαθος στις μετρησεις...και τ 3 καλωδια που πανε στον ανωρθοτη βγαζουν ρευμα....απο 20 volt στο ρελαντι μεχρι 55 οταν αναιβασω στροφες....μπορει καποιος ν μου πει γιατι βγαινουν 3 καλωδια και οχι ενα?που εξυπηρετη αυτο?δηλαδη αν παρω εναν αποιονδηποτε ανορθωτη που εχει 5 καλωδια (3 κιτρινα 1 κοκκινο 1 μαυρο) θα μπορουσε να συνδεθει κανονικα?
Η γεννήτρια παράγει εναλασσόμενο ρεύμα τριφασικό. Ένα καλώδια για κάθε φάση πηγαίνει στον ανορθωτή/σταθεροποιητή. Από αυτόν βγαίνουν σταθεροποιημένα στα 14,5Volt ένα θετικό συνεχές και ένα αρνητικό που πάνε στη μπαταρία. Οποιοσδήποτε ανορθωτής στα 12Volt θα σε εξυπηρετήσει. Καλύτερα να κοιτάξεις για τους νέους ανορθωτές με τεχνολογία Mosfet.
Γιεά χαρά

pantelis-limnos
03/04/2013, 10:50
δυστυχως δν εχω manual...οποτε εφοσων εχω 3 φασεις αν βαλω ανορθωτη για 3 φασεις θα ειμαι οκ?

pantelis-limnos
03/04/2013, 12:23
ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες....με βοηθησατε αρκετα....