PDA

View Full Version : Απο Scooter σε μοτοσυκλέτα

MrLion50
10/04/2013, 07:17
Καλημέρα σε όλους, ελαφρώς άσχετος πενηνταρησ σε δίλημμα. Θέλω να φύγω απο το πλαστικό scooter και ψάχνω μοτοσυκλέτα κυρίως για πόλη. Καθημερινή μετακίνηση απο Αγία Παρασκευή στο κέντρο και γύρω περιοχές. Με έχει δελεάσει μια breva 750, αλλα σκέφτομαι και cbf 500-600, η ybr 250. Παρακαλώ τις γνώμες σας, ευχαριστω εκ των προτέρων

devil's animal
10/04/2013, 08:08
παρε οτι γουσταρεις να βλεπεις αραγμενο εξω ή μεσα στο γκαραζ σου...
το cbf θα κανει και ταξιδια πιο ξεκουραστα απο τα αλλα 2..
το ybr θα σε βολεψει στην πολη περισσοτερο απο τα αλλα 2 λογω βαρους και ευκινησιας στην κινηση...
η breva θα τα κανει ολα με στυλ...
:beer::beer:

:welcome:

harris_x
10/04/2013, 08:11
+675

TROOPER
11/04/2013, 07:35
γιατι να αλλαξεις?δεν σε καλυπτει το σκουτερ?

nikos_abel
11/04/2013, 08:05

Γιατί τρώγεται ο κώλος του όπως και άλλων, τι εννοείς; :smokin:

GIXXERAKIAS
11/04/2013, 08:08

Εσύ γιατί πήρες το μοτοσακό σου,δεν σε κάλυπτε το παπί?:p

TROOPER
11/04/2013, 08:32
Γιατί τρώγεται ο κώλος του όπως και άλλων, τι εννοείς; :smokin:

εννοω οτι δεν υπαρχει λογος να αλλαξει το σκουτερ και να παει σε μοτοσυκλετα αν δεν εχει σκοπο να βγει βολτες εκτος των τοιχων.

Εσύ γιατί πήρες το μοτοσακό σου,δεν σε κάλυπτε το παπί?:p

προφανως και οχι.

nikos_abel
11/04/2013, 08:46
εννοω οτι δεν υπαρχει λογος να αλλαξει το σκουτερ και να παει σε μοτοσυκλετα αν δεν εχει σκοπο να βγει βολτες εκτος των τοιχων.

Μα ρε Γιώργη, αν διαβάσεις πέντε δέκα θρεντ εδώ μέσα (και σε άλλα μοτο φόρα) που έχουν τη λέξη σκούτερ, όλο για το πόσο άχρηστα είναι,
πόσο ανασφαλή, μπανιέρες, τάφοι, σκουτεροπαπόβια, σκοτώστρες κλπ κλπ είναι θα δεις. Ψήσε ψήσε, το πιστεύεις.
Αντικειμενικά όμως, δεν είναι δηλαδή προτιμότερη μια μικρή μοτοσυκλέτα από ένα σκούτερ αν δεν βγαίνεις εκτός Αττικής-Ελλάδας;
Και από την άλλη, ας πούμε ότι δεν πέφτουμε στη παγίδα αυτή.
Κακό είναι να γουστάρουμε μηχανή, να μας φάει η πρακτικότητα;

TROOPER
11/04/2013, 09:37
Μα ρε Γιώργη, αν διαβάσεις πέντε δέκα θρεντ εδώ μέσα (και σε άλλα μοτο φόρα) που έχουν τη λέξη σκούτερ, όλο για το πόσο άχρηστα είναι,
πόσο ανασφαλή, μπανιέρες, τάφοι, σκουτεροπαπόβια, σκοτώστρες κλπ κλπ είναι θα δεις. Ψήσε ψήσε, το πιστεύεις.
Αντικειμενικά όμως, δεν είναι δηλαδή προτιμότερη μια μικρή μοτοσυκλέτα από ένα σκούτερ αν δεν βγαίνεις εκτός Αττικής-Ελλάδας;

μισο λεπτο ρε καρνταση.εγω εκανα μια ερωτηση για να δω τι θα του απαντησω.δεν εκρινα κανεναν και τιποτα!
τα σκουτερ ουτε ανασφαλη ειναι, ουτε μπανιερες, ουτε σκοτωστρες, ουτε τπτ.οι χειριστες τους ειναι για τον πεοντα!

αντικειμενικα λοιπον, μεσα στη πολη το μηχανακι δεν το εχεις για να βγαζεις γουστα αλλα για να πηγαινεις στη δουλεια σου. χρειαζεσαι λοιπον ενα ματζαφλαρι που να ειναι πρακτικο. και ειναι πρακτικο να εχεις αποθηκευτικο χωρο,ποδια για να μη βρεχεσαι και να λειπει ο συμπλεκτης προς αποφυγην τενοντοελυτριτιδας, συνδρομο καρπιαιου σωληνα και αλλων τινων. αρα το σκουτερ ειναι σουπερ!
σε πολλες περιπτωσεις δε με σκουτερ πας και στην αλλη ακρη της ευρωπης. κατι σκουτερ με 500-800cc ας πουμε, μονο ταφους δεν τα λες.

τωρα οσο για το γουστο που λες.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ!!! αλλα σε αυτη την περιπτωση δεν ρωτας. πας και παιρνεις αυτο που γουσταρεις! ;)

nikos_abel
11/04/2013, 09:51
;)

Πές τα από την αρχή τοτενές, αμάν πια !!!!!!! Με το τσιγκέλι βγάζει την απάντηση όποιος κάνει μια ερώτηση !!!!!!

Υ.Γ. προφανώς για γούστα μιλάει και ο φίλος όπως τον κόβω

spertoy
11/04/2013, 09:53
:a46: :a10: :a013: ευγε! (στον αμανικο τα συγχαρητηρια για τη ψυχραιμη και λογικη αναλυση)

TROOPER
11/04/2013, 09:54
Πές τα από την αρχή τοτενές, αμάν πια !!!!!!! Με το τσιγκέλι βγάζει την απάντηση όποιος κάνει μια ερώτηση !!!!!!

Υ.Γ. προφανώς για γούστα μιλάει και ο φίλος όπως τον κόβω

ναι αλλα τα γουστα πληρωνονται και στα 50 τα κοκκαλα δεν κολανε οσο ευκολα κολανε στα 30.

και για να δωσω απαντηση εκανα ερωτηση.εσυ γιατι βγαζεις τα τσιγκελια δεν μπορω να καταλαβω αλλα ενιγουει που λενε και στο χωριο μου :wave2:

nikos_abel
11/04/2013, 10:05
ναι αλλα τα γουστα πληρωνονται και στα 50 τα κοκκαλα δεν κολανε οσο ευκολα κολανε στα 30.

και για να δωσω απαντηση εκανα ερωτηση.εσυ γιατι βγαζεις τα τσιγκελια δεν μπορω να καταλαβω αλλα ενιγουει που λενε και στο χωριο μου :wave2:

:a46: :a10: :a013: ευγε! (στον αμανικο τα συγχαρητηρια για τη ψυχραιμη και λογικη αναλυση)
;)

Το τσιγκέλι αναφέρεται όχι σε σένα μόνο, σε ούλους εδώ μέσα. Ρωτάει ο άνθρωπος κάτι και αρχίζει η μονολεκτική ανάκριση.
Πόσο, ποιος, γιατί, μα, έτσι, γιουβέτσι.
Γράψτο το κατεβατό από την αρχή και θα το βγάλει ο άλλος το συμπέρασμα. Αλλιώς παρέπεμψε σε ένα σχετικό θρεντ και ξεφορτώσου τον.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι, ούτε αναφερόμουν σε σένα προσωπικά, γενικά με αφορμή το δικό σου ποστ αναφερόμουν.

spertoy
11/04/2013, 10:08
νευρακια?

nikos_abel
11/04/2013, 10:11
νευρακια?

Διαπίστωση.

daz
11/04/2013, 10:16
Αγ. Παρασκευή - κέντρο θα πήγαινα με μετρό.

Θα αγόραζα Breva.

TROOPER
11/04/2013, 10:20
;)

Το τσιγκέλι αναφέρεται όχι σε σένα μόνο, σε ούλους εδώ μέσα. Ρωτάει ο άνθρωπος κάτι και αρχίζει η μονολεκτική ανάκριση.
Πόσο, ποιος, γιατί, μα, έτσι, γιουβέτσι.
Γράψτο το κατεβατό από την αρχή και θα το βγάλει ο άλλος το συμπέρασμα. Αλλιώς παρέπεμψε σε ένα σχετικό θρεντ και ξεφορτώσου τον.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι, ούτε αναφερόμουν σε σένα προσωπικά, γενικά με αφορμή το δικό σου ποστ αναφερόμουν.

το κατεβατο ειναι κουραστικο.και αλλοιμονο αν ανακρινουμε καποιον που ρωταει τι να κανει με μηχανακι.

:wave2:

AristidisZ
11/04/2013, 10:30
το βασικό θέμα με αυτά τα thread είναι ότι οι νηματοθέτες είναι διάττοντες αστέρες, ανοίγουν ένα thread, λένε δύο πράματα, και μετά μπαίνουν μετά από μια εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας:
- έχουν προταθεί 105 μηχανές
- έχουν γίνει 3 τσακωμοί για το αν ο Βελουχιώτης έπρεπε να παραδώσει τα όπλα ή όχι
- και έχουν πεταχτεί και καμιά δεκαριά και λένε ποιος κάνει Μέγαρα καλύτερο χρόνο, ποιο κράνος είναι vfm και ποια παπούτσια μηχανής πάνε με Tag Heuer ρολόι

Η βασική ευθύνη ανήκει κατά τη γνώμη μου στους νηματοθέτες, πρέπει αυτοί να μπαίνουν συχνά και να κατευθύνουν την συζήτηση, και όχι να θυμηθούν μετά από μια εβδομάδα ότι "αααα, έκανα και ένα λογαριασμό στο moto.gr, τι να μου έχουν γράψει εκεί ;;;"

Όταν εγώ είχα κάνει το thread που ρώταγα για τι μηχανή να πάρω (τελικά έκανα μαλακία, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο), παρακολουθούσα συνέχεια και απαντούσα, με αποτέλεσμα να πάρω μια χαρά γνώμες, που πραγματικά με βοήθησαν (να πάρω λάθος μηχανάκι :D)

nikos_abel
11/04/2013, 10:36
το κατεβατο ειναι κουραστικο

I beg to differ αλλά το κλείνω εδώ.

TROOPER
11/04/2013, 10:41
I beg to differ αλλά το κλείνω εδώ.

no problem :beer:

nikos_abel
11/04/2013, 11:27
no problem :beer:

Εννοείται φίλε μου :beer:

pipe_smoker
11/04/2013, 11:30
το βασικό θέμα με αυτά τα thread είναι ότι οι νηματοθέτες είναι διάττοντες αστέρες, ανοίγουν ένα thread, λένε δύο πράματα, και μετά μπαίνουν μετά από μια εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας:
- έχουν προταθεί 105 μηχανές
- έχουν γίνει 3 τσακωμοί για το αν ο Βελουχιώτης έπρεπε να παραδώσει τα όπλα ή όχι
- και έχουν πεταχτεί και καμιά δεκαριά και λένε ποιος κάνει Μέγαρα καλύτερο χρόνο, ποιο κράνος είναι vfm και ποια παπούτσια μηχανής πάνε με Tag Heuer ρολόι

Η βασική ευθύνη ανήκει κατά τη γνώμη μου στους νηματοθέτες, πρέπει αυτοί να μπαίνουν συχνά και να κατευθύνουν την συζήτηση, και όχι να θυμηθούν μετά από μια εβδομάδα ότι "αααα, έκανα και ένα λογαριασμό στο moto.gr, τι να μου έχουν γράψει εκεί ;;;"

Όταν εγώ είχα κάνει το thread που ρώταγα για τι μηχανή να πάρω (τελικά έκανα μαλακία, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο), παρακολουθούσα συνέχεια και απαντούσα, με αποτέλεσμα να πάρω μια χαρά γνώμες, που πραγματικά με βοήθησαν (να πάρω λάθος μηχανάκι :D)

Πωπωπωπωπωπω!!!! Αγορίνα μου!!!! Τσίμπα!!!:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

Α, και τα bold είναι κανόνας (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law) :lol:

I beg to differ

Ως λάτρης των κατεβατών θα συμφωνήσω μαζί σου :p
Μονολεκτικές απαντήσεις δε με έχουν βοηθήσει και δεν πιστεύω ότι βοηθούν. Δε λέω κάνε ανάλυση και γέμισε τον τόπο μελάνια για να προτείνεις μια μανέτα. Αλλά ρώτα ένα πώς, ένα γιατί (αν δεν έχουν εξηγηθεί) και δώσε την απάντησή σου με 5 λέξεις παραπάνω εξηγώντας τους λόγους που προτείνεις αυτό που προτείνεις.
Όχι ότι είναι κανείς υποχρεωμένος να το κάνει. Και στο φινάλε, από το τίποτα, ακόμα και το μονολεκτικό κάτι είναι.

Κατά τα άλλα, σχετικά με το θέμα του θρεντ, θα συμφωνήσω με τον Τρουπ.

harris_x
11/04/2013, 14:59
Ας το τελειώσουμε εδώ συνεχίζοντας με το θέμα του MrLion50 :winka:

kachius
11/04/2013, 15:25
το cbf θα κανει και ταξιδια πιο ξεκουραστα απο τα αλλα 2..
το ybr θα σε βολεψει στην πολη περισσοτερο απο τα αλλα 2 λογω βαρους και ευκινησιας στην κινηση...
η breva θα τα κανει ολα με στυλ...

Συμφωνώ σε όλα,

να διευκρινήσω μόνο, πως για καθημερινή μετακίνηση από/προς το κέντρο της Αθήνας, όσο πιο μεγάλη (σε βάρος <=>όγκο/κυβικά) μηχανή τόσο πιο κουραστική θα είναι η εντός κέντρου βόλτα, αλλά το πόσο κουραστική θα είναι, έχει να κάνει και με την όρεξή σου, και με τις περιοχές του κέντρου που θα κινηθείς και με τις ώρες της μετακίνησης κτλ κτλ

Φαινομενικά, το ybr250 δείχνει η καλύτερη επιλογή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι και οι άλλες σου επιλογές δε θα είναι "βιώσιμες",
ίσως μάλιστα σου ανοίξουν και την όρεξη για περαιτέρω διαδρομές/βόλτες
(λάβε υπόψη σου και τη διαφορά στην κατανάλωση, το 250 θα τείνει να καίει τα μισά από το 750 μέσα στην κίνηση του κέντρου)

MrLion50
11/04/2013, 16:29
Συμφωνώ σε όλα,

να διευκρινήσω μόνο, πως για καθημερινή μετακίνηση από/προς το κέντρο της Αθήνας, όσο πιο μεγάλη (σε βάρος <=>όγκο/κυβικά) μηχανή τόσο πιο κουραστική θα είναι η εντός κέντρου βόλτα, αλλά το πόσο κουραστική θα είναι, έχει να κάνει και με την όρεξή σου, και με τις περιοχές του κέντρου που θα κινηθείς και με τις ώρες της μετακίνησης κτλ κτλ

Φαινομενικά, το ybr250 δείχνει η καλύτερη επιλογή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι και οι άλλες σου επιλογές δε θα είναι "βιώσιμες",
ίσως μάλιστα σου ανοίξουν και την όρεξη για περαιτέρω διαδρομές/βόλτες
(λάβε υπόψη σου και τη διαφορά στην κατανάλωση, το 250 θα τείνει να καίει τα μισά από το 750 μέσα στην κίνηση του κέντρου)

Εκτιμώ την απάντηση σου φίλε, καθοριστική. Είναι σημαντικό έξοδο η καθημερινή μετακίνηση.
Ο λόγος που θέλω να αφήσω το scooter και να πάω σε ήρεμη street είναι γιατί θέλω να κάθομαι μέσα στην μηχανή και όχι επάνω. Να μπορώ να κάτεβάζω ταχύτητα στο σαζμάν και να βοηθώ τα φρένα μου. Ο βασικότερος λόγος τα φρένα.
Τα scooter είναι πρακτικά, βολικά, τεμπέλικα, αλλά... υπάρχει αυτό το αλλά.
Ερώτηση είμαστε σίγουροι ότι το ybr καίει τα μισά απο το breva?

kachius
11/04/2013, 21:36
Όχι, εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος, μια κάπως υπερβολική εκτίμηση έκανα και βάση ανάλογου κυβισμού μοτοσυκλέτες που ξέρω.
Το ybr πιστεύω θα καίει περίπου 4-4,5 λ/100χλμ, ενώ το 750 πιστεύω περί τα 6,5-7,5.
Ίσως κάποιοι με εμπειρία στα συγκεκριμένα μότο μας πουν (θα ρίξω και μια ματιά στο fuelly.com αύριο γιατί από το κινητό δεν την παλεύω).
Είσαι ψημενος για το breva ε;
Ωραίο ειναι!

TROOPER
12/04/2013, 09:19
Εκτιμώ την απάντηση σου φίλε, καθοριστική. Είναι σημαντικό έξοδο η καθημερινή μετακίνηση.
Ο λόγος που θέλω να αφήσω το scooter και να πάω σε ήρεμη street είναι γιατί θέλω να κάθομαι μέσα στην μηχανή και όχι επάνω. Να μπορώ να κάτεβάζω ταχύτητα στο σαζμάν και να βοηθώ τα φρένα μου. Ο βασικότερος λόγος τα φρένα.
Τα scooter είναι πρακτικά, βολικά, τεμπέλικα, αλλά... υπάρχει αυτό το αλλά.

πας για το ybr το 250 τοτε το οποιο και δεν εχει πολλα κ.εκ. και η καταναλωση ειναι χαμηλη.αν απο την αλλη σου αρεσει τοσο πολυ το breva, δεν συζητας τπτ. καλοβολτο και παντα με εξοπλισμο! :wave2:

υ.γ.@παιπ & νικος: χαλαρωστε.εκανα μια ερωτηση να δω που βρισκομαστε.δεν απαντησα τπτ ωστε να πρεπει να γραψω και ενα σεντονι απο κατω.ουτε θεωρω οτι πρεπει να εξηγησω γιατι εκανα μια ερωτηση.δλδ αμα ρωησω καποιον ''τι κανεις?'' θα πρεπει να εξηγησω οτι ρωταω οχι απο περιεργεια αλλα απο πραγματικο ενδιαφερον μια και προ αμνημονευτων ετων σηναντηθηκαμε τυχαια στα ανω σεκλανα και συμφαγαμε, συνηπιαμε και συνταξιδεψαμε μεχρι τα κατω σεκλανα?

ημαρτον.ρωτησα γιατι θελει να αλλαξει το σκουτερ και μου φαγατε τη ζωουλα!

nikos_abel
12/04/2013, 09:25
@νικος:

Ναι ρε δεν είπαμε ΟΚ; :beer:

Εννοείται φίλε μου :beer:

kachius
12/04/2013, 09:33
Έριξα μια ματιά στο fuelly (http://www.fuelly.com/motorcycle/) και κατά πως φαίνεται η εκτίμησή μου για τη breva δεν ήταν καλή...
Εδώ (http://www.fuelly.com/motorcycle/moto%20guzzi/breva%20750) βρήκα για τη breva750 από έναν μόνο (οπότε χάνει λίγο το δείγμα) ότι του καίει 5,3λίτρα/100χλμ.
Ναι μεν είναι μόνο ένας (οι άλλοι 2 δε δίνουν μετρήσεις) αλλά έχει καταγράψει 115 γεμίσματα, άρα μπορείς να το λάβεις υπόψη σου (σ.: το 90% το δηλώνει ως "πόλη").

Αντίστοιχα εδώ (http://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/ybr%20250) βλέπουμε το ybr250 να είναι και αυτό πιο χαμηλά απ'ότι νόμιζα.
Από 7 χρήστες βλέπουμε κατανάλωση περίπου 3,7 ενώ ο ένας με τις περισσότερες μετρήσεις (42) το δίνει στα 3,5

Οπότε -χοντρικά- είσαι 3,5 - 5,3.

Τώρα που το ξανακοίταξα:
Όμως η πόλη (Issaquah is a city in King County, Washington, USA) αυτού με τη Breva έχει 30,000 κατοίκους, το 1/10 περίπου της Ηλιούπολης (των Αθηνών)
οπότε το "πόλη" που δηλώνει αντιστοιχεί σε "ερημοχώρι" στα ελληνικά δεδομένα. Στο κέντρο των Αθηνών θα καίει σίγουρα παραπάνω - πόσο πάνω από το 5,3 όμως δε ξέρω.
Ίσως 6? 6,5? (στα χειρότερά του, χμ τελικά "αγγίζει" τα διπλά στην κατανάλωση, κανένας κάτοχος/γνώστης να βοηθήσει; )
Και μία ακόμα (οικονομική) διαφορά, ετήσια αυτή τη φορά, θα δεις στα σέρβις και στα λάστιχα. Συνολικά υποθέτω θα είναι γύρω στα 100-150 (το πολύ) ευρώ το χρόνο (διαφορά από το 250 στο 750)

Σύμφωνα και με όσα έγραψες για τους λόγους που θες μοτοσυκλέτα αντί του σκούτερ, να το πάρεις το κορίτσι με κλειστά μάτια!
Ποιό όμως; Έλα ντε...
Με το ybr θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω και θα σε καλύψει απόλυτα και οικονομικά.
Η breva είναι πολυ πιο μοτοσυκλέτα σε όλα της, δε θα είναι το ίδιο άνετη/ευέλικτη με το μικρό μέσα στο κέντρο, κάτι που θα αντιστρέφεται αμέσως μόλις σπάσει λίγο η κίνηση (ακόμα και μέσα στο κέντρο). Είναι όμως ακριβότερη και στην κτήση και στη χρήση και στη συντήρηση.
Τί λέει η καρδιά είναι εμφανές.
Κοίτα και τη λογική/πορτοφόλι και καλοτάξιδος :sun:, με όποια από τις 2 θα είσαι ευχαριστημένος :wave2:

TROOPER
12/04/2013, 10:10
Ναι ρε δεν είπαμε ΟΚ; :beer:

ναι ρε απλα μου ειχε μεινει παραπονο και δεν θελω οταν μεγαλωσω να εχω ψυχολογικα προβληματα :lol::lol:

daz
12/04/2013, 10:29
Παρακαλώ αγνοήστε με!

287396

nikos_abel
12/04/2013, 11:09
ναι ρε απλα μου ειχε μεινει παραπονο και δεν θελω οταν μεγαλωσω να εχω ψυχολογικα προβληματα :lol::lol:

:rotflmao:

(και ο άμοιρος κάκιους από πάνω έχει σκιστεί στο ψάξιμο στο μεταξύ και μεις ζητάμε αλληλοσυγνώμες)

@Φίλε Mr Lion, αυτό περί των φρένων και του φρένου του κινητήρα που ανέφερες πιο πάνω έχει να κάνει άμεσα με το ποιο σκούτερ
έχεις. Υπάρχουν σκούτερ που το φρένο του κινητήρα τους είναι ικανοποιητικότατο.

pipe_smoker
12/04/2013, 11:35
υ.γ.@παιπ & νικος: χαλαρωστε.
ημαρτον.ρωτησα γιατι θελει να αλλαξει το σκουτερ και μου φαγατε τη ζωουλα!

Generally speaking που λένε και στα κάτω σεκλανά ρε συ. Γενικά μιλούσαμε για τις μονολεκτικές απαντήσεις οταν κάποιος ζητάει μια γνώμη κλπ. Δεν πήγαιναν σε σένα αυτά (αν και αυτό το "Transalp :wave2: " έχω βαρεθεί να το βλέπω να σου πω την αλήθεια) :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

kachius
12/04/2013, 11:39
Παρακαλώ αγνοήστε με!

:a2::a8::a32:

(και ο άμοιρος κάκιους

:a018::a018::a015::a016:

287397

:D:beer::wave2:

TROOPER
12/04/2013, 11:43
Generally speaking που λένε και στα κάτω σεκλανά ρε συ. Γενικά μιλούσαμε για τις μονολεκτικές απαντήσεις οταν κάποιος ζητάει μια γνώμη κλπ. Δεν πήγαιναν σε σένα αυτά (αν και αυτό το "Transalp :wave2: " έχω βαρεθεί να το βλέπω να σου πω την αλήθεια) :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ειναι που δεν ησουνα παλια εδω μεσα. θα ειχες βαρεθει την απαντηση ''παρε 1000'' :lol::lol:

nikos_abel
12/04/2013, 12:10
:a2::a8:

:a018::a016:

:beer::wave2:

Καλά, ΚάΤΣιους το προφέρουν στο χωριό μου :cry:. Να σαι καλά :beer:

Generally speaking blah blah blah blahblah blahblah blahblah blahblah blahblah blah
blah blahblah blahblah blahblah blahblah blahblah blahblah blah:lol::lol::lol::lol::lol:

Που να δείς τη πρωτοτυπία του τρούπη στις καλημέρες. Ούτε τη ποσότητα των θαυμαστικών δεν αλλάζει στο

"ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΕΣ !!!!!!!!!!!!" :lol:

Χάρρις Εξ πλησιάζει, σύρμα :ninja:

TROOPER
12/04/2013, 12:15
........
Που να δείς τη πρωτοτυπία του τρούπη στις καλημέρες. Ούτε τη ποσότητα των θαυμαστικών δεν αλλάζει στο

"ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΕΣ !!!!!!!!!!!!" :lol:

ναι πες με και μονοχνωτο!!!:heartpound:

nikos_abel
12/04/2013, 12:18
ναι πες με και μονοχνωτο!!!:heartpound:

Όι ρε, αφού nikos_abel :hug:TROOPER

TROOPER
12/04/2013, 12:20
Όι ρε, αφού nikos_abel :hug:TROOPER

θα μας κρεμασουνε κουδουνιααααα....... :lol::lol:

harris_x
12/04/2013, 12:22
:a37::a27::a52:

287399

Runner Ducati
12/04/2013, 14:53

Αυτα τα παραπανω που αναφερεις (δεν λεω οτι τα λες εσυ) που λενε μερικοι, οσοι τελος παντων, για τα συγχρονα σκουτερς, ειναι μια βλακεια και μιση, σιγουρα δεν ειναι ολα τα ιδια...
αλλα πολλα σημερινα σκουτερς με διαμετρο τροχων πανω απο 13" ιντσες, παιζει να ειναι καλυτερα για χρηση που προοριζονται μεσα στην πολη, και μεχρι καμια βολτουλα μικρη κοντινα εκτος πολης, πχ για μπανιο το καλοκαιρι...
μερικα που ειναι και λιγο σπορ, πχ Aprilia SR MAX 300, Sportcity 125-300, Gilera Nexus κλπ, και οχι μονο, απλα αναφερω παραδειγματα...
εχουν εξαιρετικη ενεργητικη ασφαλεια, ειδκα μερικα και με ABS, αλλα και ως ενος σημειου μια μικρη παθητικη ασφαλεια...
εμενα το 2002 με τρακαρε αυτοκινητο με παππου που εκανε ετσι στο ξεκαρφωτο αναστροφη, ημουν και απειρος τοτε οδηγος, οδηγουσα ενα μικρο Gilera Runner διχρονο, πηγαινα καμια 70-80 χλμ την ωρα του τρακου, δεν τα λες και λιγα για τρακο, και με χτυπησε ακριβως στο σημειο που ειναι το δεξι ποδι...
και δεν μου εκοψε το ποδι η να το κανει κιμα, τροπετο, οχι απλα να το σπασει, γιατι ηταν μεσα στο σκουτερ και το καλυψαν τα πλαστικα με αποτελεσμα να μην παθει ουτε γρατζουνια...
το εχω μαλιστα και σε βιντεο γιατι ειχα καμερα πανω στο σκουτερακι... μπορεις να το δεις εδω στο λινκ, ειναι στο 2 λεπτο... σιγουρα ειναι και θεμα τυχης, πως θα κατσει... αλλα υπο προυποθεσεις μια μικρη παθητικη καλυψη παρεχουν...
http://www.youtube.com/watch?v=ATUNhapxN8s
να μην πω για τα σκυλια, οπου με το Ντουκατι μια βραδια πεταχτηκε ενας παγαποντης σκυλος χωρις να τον παρω χαμπαρι, και επειδη εξεχει το ποδι στην μοτοσυκλετα, και κυματιζε και το πατζακι, ειδε λαγο ο σκυλος :lol:
και με δαγκασε στο ποδι και ετρεχα στα νοσομοκεια, με το σκουτερ δυσκολα θα συμβει αυτο αμα προσεχεις να εχεις τα ποδια μεσα σε περιοχες με χαμηλες ταχυτητες που υποψιαζεσαι οτι μπορει να ειναι ο ρανταπλαν εκει...
επισης εαν ειναι σπορ κατασκευη οπως πχ τα παραπανω, παιζεις αρκετα σε στροφιλικια των πολεων και λιγο εξω απο αυτες, και δεν βαριεσαι, ενω συνδιαζουν και την πρακτικοτητα... καλυψη απο καιρικες συνθηκες...
η μοτοσυκλετα πλεον μεσα σε αστικο περιβαλον, και μενα μαρεσει, αλλα ειναι απλα θεμα γουστου, και οχι ουσιας... γιαυτο δεν ειναι κακο να γουσταρουμε μοτοσυκλετα...
αλλα οχι αυτα που λενε περι συγχρονων σκουτερς... ειδικα εαν θελουμε να ειμαστε σχετικα νομιμοι απο θεμα ταχυτητων εντος αστικων περιοχων, και να μην παρουμε παραμαζωμα κανα παιδακι η αλλο πεζο...
αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και εμπειρια πανω στις παραπανω αποψεις, που εαν καταλαβα δεν ειναι δικες σου, αλλα για αυτα που λενε διαφοροι...
απο κει περα σημασια εχει να αγοραζει αυτο που πραγματικα γουσταρει και βολευεται με αυτο, ο καθενας μας...

est
12/04/2013, 15:21
Παρακαλώ αγνοήστε με!

287396

Άσε και το έχει σε προσφορά τώρα.. :a8:

Runner Ducati
12/04/2013, 15:41
Παρακαλώ αγνοήστε με!

παντα μαρεσαν μερικα guzzi...

nikos_abel
12/04/2013, 20:20
Αυτα τα παραπανω που αναφερεις (δεν λεω οτι τα λες εσυ)

Ναι, ακριβώς, δεν τα λέω εγώ, απλώς μετέφερα αυτά που διαβάζω - ακούω.

Όσο για το ντοκουμέντο.... τι να πω, αφού γλίτωσες....:beer:

MrLion50
18/04/2013, 21:06
Επειδή ξεκίνησα αυτή την κουβέντα δημοσιεύοντας το δίλημμα μου,
Εχω να σας πω ότι πήρα την απόφαση μου(ψημενος)για την breva 750.
Μια ήρεμη δύναμη χωρίς πολλά πολλα.
Ευχαριστω πάντως για συμβουλές και σχόλια σας.
Ναστε καλα και πάντα όρθιοι

imitrelos
19/04/2013, 04:38
Κνα την χαρείς την μπρεβουλα είναι όμορφο μηχανάκι με αρκετά πλεονεκτηματα
Όσο για την καταναλωση το v7 με μικτή χρήση μέχρι στιγμής είναι και περίπου 4,5
Γενικά να ξέρεις ότι τα small block (Nevada ,breva,v7) η καταναλωση τους ανάλογα την χρήση είναι από 4 μέχρι βαριά 6

Runner Ducati
19/04/2013, 05:04
μεγειες και καλες ομορφες βολτες με το ομορφο Guzzi σου...

ΠΑΝΤΑ με κρανος ακομα και για 5 μετρα βολτα...

TROOPER
19/04/2013, 09:03
μεγειες και καλες ομορφες βολτες με το ομορφο Guzzi σου...

ΠΑΝΤΑ με κρανος ακομα και για 5 μετρα βολτα...

+1000 :beer::beer:

kachius
19/04/2013, 09:13
Όσο για την καταναλωση το v7 με μικτή χρήση μέχρι στιγμής είναι και περίπου 4,5
Γενικά να ξέρεις ότι τα small block (Nevada ,breva,v7) η καταναλωση τους ανάλογα την χρήση είναι από 4 μέχρι βαριά 6

Μια χαρά τα έλεγε τότε ο αμερικάνος για την κατανάλωση, οπότε στις βενζίνες δεν αξίζει η διαφορά να πας στο μικρό.

Με το καλό να την πάρεις και να τη χαρείς :beer::beer::beer:

και να μας τη δίνεις για βόλτα :D

harris_x
19/04/2013, 11:40
Επειδή ξεκίνησα αυτή την κουβέντα δημοσιεύοντας το δίλημμα μου,
Μια ήρεμη δύναμη χωρίς πολλά πολλα.
Ευχαριστω πάντως για συμβουλές και σχόλια σας.
Ναστε καλα και πάντα όρθιοι
Μια χαρά...

Καλές βόλτες και πάντα με σωστό και πλήρη εξοπλισμό :beer::beer::beer:

μην ξεχαστείς.... θέλουμε φωτογραφίες :winka: