Σύνδεση

View Full Version : Πλησιάζει η μέρα της "εξέτασης"....πως να το χειριστώ ;;;;

Σελίδες : 1 [2]

Dimmanoukas
03/12/2023, 17:24
Η εμπειρία μου ειναι πρόσφατη, από τον περασμένο Γενάρη.

Εμπειρία από μηχανάκι ναι, αλλά στο μακρινό 1996 έως 1998 όπου οδηγούσα αυτόματο σε επαρχία εννοείται χωρίς δίπλωμα κλπ.

Τα μαθήματα που έκανα ήταν διάρκεια 1:30 λεπτών, δηλαδή δύο 45 λεπτά απανωτά.

Ήδη από το πρώτο μάθημα και αφού έκανα μια στροφή με παπί με συμπλέκτη, ο δάσκαλος είδε ότι το χα, το ίδιο και εγώ και ανέβηκα σε ένα cb του 2007.

Ζύγισμα, ήχος και γενικότερη αίσθηση ΤΡΟΜΕΡΗ.

Στο θέμα μας τώρα, ο δάσκαλος χαλαρός πολύ και δεν με αγχώσε καθόλου, ξεκίνησα κάποιες χαλαρές βόλτες σταματα ξεκινά για να συνηθίσω και έκανα σιγά σιγά ελιγμούς.

Στα επόμενα κίνηση με αλλαγή ταχύτητας και τέλος στο επίμαχο, την αργή κίνηση.

Είναι όντως το πιο δύσκολο, εμένα με βοήθησε να ρίξω το βάρος του κορμού μου λίγο μπροστά και να παίζω συμπλεκταριστος και με ελαφρύ τσίμπημα του πίσω φρένου.

Εννοείται ότι οι πρώτες μια δύο διελεύσεις σε κάθε μάθημα ήταν πιο χάλια, μετά έστρωνε.

Η επιτάχυνση και το φρενάρισμα και η αλλαγή πορείας δεν με δυσκόλεψαν καθόλου, καθώς όπως μου είπε ο δάσκαλος, το cb στην πρώτη έχει 105 χλμ λ, άρα μου λέει, ξεκινάς γλυκά, ανοίγεις μια καλή το γκάζι και σε ένα σημάδι που μου έδειξε απλά κλείνεις το γκάζι και η μηχανή κόβει από μόνη της, μου είπε μην αναλωθεί σε αλλαγή ταχύτητας κλπ. Με λίγο φρένο είσαι οκ για το φρενάρισμα αλλά και στον ελιγμό.

Δεν λαδωσα, είχα πολύ καλή αίσθηση σε όλα τα μαθήματα και γενικά με τη μηχανή, αλλά την ημέρα της εξέτασης το άγχος είναι άγχος και πρέπει με κάποιο τρόπο να το διαχειριστείς.

Και αυτό στο λέει άνθρωπος όπου δεν είναι αγχωδης και πλέον 43 χρονών με αρκετή εμπειρία σε δύσκολες συνθήκες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η κάθε εξέταση είναι εξέταση όσο έμπειρος και να είσαι.

Μόλις ανέβηκα πάνω και εγώ πήγα να την πατήσω στους ελιγμούς, μέχρι να ζεσταθώ λίγο, αλλά το έσωσα κάπως και μετά όλα τα άλλα πήγαν ρολόι.

Τέλος, από την υπερπροσπάθεια και τον σταματά ξεκίνα μετά από κάθε μάθημα δηλαδή την μιάμιση ώρα, ένιωθα σαν γυρνούσα από πόλεμο, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος με την όλη φάση και όντως το cb σαν ήχος και λειτουργία ήταν εθιστικός.

Αυτά τα λίγα από εμένα και καλή επιτυχία να ευχηθώ.

PaNick67
03/12/2023, 17:24
Τί αργό και γρήγορο ρε σεις;
Νταλίκα οδηγείτε;

Τρεις βούλες και οχταρια ανάμεσα τους χωρίς να πατήσεις κάτω και να βγεις εκτός του οβάλ.
Ένα χρόνο πριν είχε απλά τρεις πέτρες για τα οχταρια.
Μετά καβαλουσες το εργαλείο και έφυγες

asxetost
03/12/2023, 17:38
Η εμπειρία μου ειναι πρόσφατη, από τον περασμένο Γενάρη.

Εμπειρία από μηχανάκι ναι, αλλά στο μακρινό 1996 έως 1998 όπου οδηγούσα αυτόματο σε επαρχία εννοείται χωρίς δίπλωμα κλπ.

Τα μαθήματα που έκανα ήταν διάρκεια 1:30 λεπτών, δηλαδή δύο 45 λεπτά απανωτά.

Ήδη από το πρώτο μάθημα και αφού έκανα μια στροφή με παπί με συμπλέκτη, ο δάσκαλος είδε ότι το χα, το ίδιο και εγώ και ανέβηκα σε ένα cb του 2007.

Ζύγισμα, ήχος και γενικότερη αίσθηση ΤΡΟΜΕΡΗ.

Στο θέμα μας τώρα, ο δάσκαλος χαλαρός πολύ και δεν με αγχώσε καθόλου, ξεκίνησα κάποιες χαλαρές βόλτες σταματα ξεκινά για να συνηθίσω και έκανα σιγά σιγά ελιγμούς.

Στα επόμενα κίνηση με αλλαγή ταχύτητας και τέλος στο επίμαχο, την αργή κίνηση.

Είναι όντως το πιο δύσκολο, εμένα με βοήθησε να ρίξω το βάρος του κορμού μου λίγο μπροστά και να παίζω συμπλεκταριστος και με ελαφρύ τσίμπημα του πίσω φρένου.

Εννοείται ότι οι πρώτες μια δύο διελεύσεις σε κάθε μάθημα ήταν πιο χάλια, μετά έστρωνε.

Η επιτάχυνση και το φρενάρισμα και η αλλαγή πορείας δεν με δυσκόλεψαν καθόλου, καθώς όπως μου είπε ο δάσκαλος, το cb στην πρώτη έχει 105 χλμ λ, άρα μου λέει, ξεκινάς γλυκά, ανοίγεις μια καλή το γκάζι και σε ένα σημάδι που μου έδειξε απλά κλείνεις το γκάζι και η μηχανή κόβει από μόνη της, μου είπε μην αναλωθεί σε αλλαγή ταχύτητας κλπ. Με λίγο φρένο είσαι οκ για το φρενάρισμα αλλά και στον ελιγμό.

Δεν λαδωσα, είχα πολύ καλή αίσθηση σε όλα τα μαθήματα και γενικά με τη μηχανή, αλλά την ημέρα της εξέτασης το άγχος είναι άγχος και πρέπει με κάποιο τρόπο να το διαχειριστείς.

Και αυτό στο λέει άνθρωπος όπου δεν είναι αγχωδης και πλέον 43 χρονών με αρκετή εμπειρία σε δύσκολες συνθήκες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η κάθε εξέταση είναι εξέταση όσο έμπειρος και να είσαι.

Μόλις ανέβηκα πάνω και εγώ πήγα να την πατήσω στους ελιγμούς, μέχρι να ζεσταθώ λίγο, αλλά το έσωσα κάπως και μετά όλα τα άλλα πήγαν ρολόι.

Τέλος, από την υπερπροσπάθεια και τον σταματά ξεκίνα μετά από κάθε μάθημα δηλαδή την μιάμιση ώρα, ένιωθα σαν γυρνούσα από πόλεμο, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος με την όλη φάση και όντως το cb σαν ήχος και λειτουργία ήταν εθιστικός.

Αυτά τα λίγα από εμένα και καλή επιτυχία να ευχηθώ.

Ωραίος! Ευχαριστώ για την ευχή!

Τί αργό και γρήγορο ρε σεις;
Νταλίκα οδηγείτε;

Τρεις βούλες και οχταρια ανάμεσα τους χωρίς να πατήσεις κάτω και να βγεις εκτός του οβάλ.
Ένα χρόνο πριν είχε απλά τρεις πέτρες για τα οχταρια.
Μετά καβαλουσες το εργαλείο και έφυγες

Δεν ξέρω αν δεν υπήρχε παλιά, ο αργός διάδρομος βλέπω οτι δυσκολεύει αρκετό κόσμο πάντως!

motojojo
03/12/2023, 17:47
Τόσο για 125κε όσο και για το απεριόριστο έδωσα απο 2 φορές. Στο αργό κοβόμουν.

Αυτό που είπε ο Χάρης και θα πρόσθετα να μετράς τα δευτερόλεπτα από μέσα σου, το αργό έχει έναν ελάχιστο χρόνο που πρέπει να το κάνεις. Αν καταφέρεις να φτάσεις το χρόνο αυτό πριν τερματίσεις ανοιγεις ελαφρά το γκάζι μεχρι για να ισοροπήσεις καλύτερα μέχρι να ολοκληρωθεί η δοκιμασία.

Nitse3
03/12/2023, 18:09
Στο αργο νομίζω όλα τα μηχανάκια των σχολών έχουν ψηλά το ρελαντί για να μην σβήνει εύκολα οπότε μπορείς να παίζεις μόνο με συμπλέκτη. Στην επιτάχυνση επιβράδυνση η όπως αλλιώς το λένε πρέπει να δεις αν σε βολεύει να το βγάλεις όλο με πρώτη ή να αλλάξεις και δευτερα. Το λέω επειδή στα 600αρια τετρακύλινδρα αν το βγάλεις όλο με πρώτη μπορεί από το άγχος σου να ανεβάσεις πολλές στροφές και να τρομάξεις.

rainmike
03/12/2023, 18:59
Καλή επιτυχία ρε μάγκα ,μην το σκέφτεσαι πολύ ,θα το πάρεις:beer:

asxetost
03/12/2023, 19:47
Στο αργο νομίζω όλα τα μηχανάκια των σχολών έχουν ψηλά το ρελαντί για να μην σβήνει εύκολα οπότε μπορείς να παίζεις μόνο με συμπλέκτη. Στην επιτάχυνση επιβράδυνση η όπως αλλιώς το λένε πρέπει να δεις αν σε βολεύει να το βγάλεις όλο με πρώτη ή να αλλάξεις και δευτερα. Το λέω επειδή στα 600αρια τετρακύλινδρα αν το βγάλεις όλο με πρώτη μπορεί από το άγχος σου να ανεβάσεις πολλές στροφές και να τρομάξεις.

Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί, θα το δω και θα σου πω, βέβαια μου αρέσει η ιδέα της 1ης για να είμαι ειλικρινής:D:rolleyes:

asxetost
03/12/2023, 19:49
Τι γίνεται όλοι δεινοσαυροι;;;; δεν πήρε κανας άλλος δίπλωμα την τελευταία δεκαετία;;:a014:

THRESH
04/12/2023, 00:12
2004 είχαμε πολλά κοσμοϊστορικά γεγονότα στην Ελλαδαρα μας , με σημαντικότερο φυσικά την απόκτηση διπλώματος μηχανής αυτοκινήτου στονε THRESH

Tsber
04/12/2023, 11:13
Χωρίς φόβο και πάθος λοιπόν, μοιραστείτε αν θελετε τις εμπειρίες σας από μαθήματά, εξετάσεις, λαδωματα, ξελαδώματα, να δούμε, τι έχει αλλάξει την τελευταία 10ετία στο πεδιο :beer:

Καλή επιτυχία να έχεις :beer:

Συνήθως τέτοιου τύπου εξετάσεις αφού τις περάσεις περνούν σταδιακά στο ασυνείδητο, θα ήθελα όμως να αναφέρω μία εικόνα που μου έχει μείνει ανεξίτηλη - κάποια στιγμή έσκασε μύτη για τις εξετάσεις ένας τύπος πενήντα φεύγα με Hayabusa - Streetfighter καραφτιαγμένο, εμφάνιση και συμπεριφορά κατευθείαν από στριπ του Τζοε Μπαρ :lol:

Οπότε τον ρωτάω κατευθείαν, "ρε φίλε, πώς σου ήρθε να βγάλεις δίπλωμα μετά από τόσα χρόνια;" - "Έτσι για να δω πώς είναι να έχεις!" μου λέει...

Όταν, αναπόφευκτα κόπηκε μετά από λίγη ώρα, έμαθα καμιά δεκαπενταριά νέες βρισιές τις οποίες "αφιέρωνε" σε μία γυναίκα εξετάστρια πάνω στην οποία είχε λοκάρει με το βλέμμα για κανένα δεκάλεπτο :lol:

Προφανώς μετά αποχώρησε θριαμβικά με το Haya να σηκώνεται καντήλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα άγριου μαρσαρίσματος :a08:

Ελπίζω από καρδιάς οι εξετάσεις να μην είναι πλέον στα ίδια ελεεινά χάλια που ήταν όταν τις περνούσα εγώ!

motojojo
04/12/2023, 11:31
Αρχίζω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι είχαμε έναν τετοιο τυπο στη φουρνια μας! :lol:

Δεν θα καταλάβω ποτέ όμως γιατί να ρισκάρεις τη ζωή σου (όχι βιολογικά) για μια τοσο απλή διαδικασία.

geioann
04/12/2023, 14:40
Όταν έδινα για 125 το 2002 θυμάμαι εκτός από το αργό είχε και μια γρήγορη διαβαση μέσα στον ίδιο διάδρομο που κάναμε το αργό αλλά όχι μονός! Καβάλα με τον δάσκαλο!! Το θυμάται κανείς αλλος? Το κάνουν ακόμα? Είχα και δάσκαλο λίγο γεματουλη που όσο να πεις δυσκόλευε την κατάσταση!

Παρεμπιπτόντως το πήρα με τη 2η!!

asxetost
04/12/2023, 14:51
Όταν έδινα για 125 το 2002 θυμάμαι εκτός από το αργό είχε και μια γρήγορη διαβαση μέσα στον ίδιο διάδρομο που κάναμε το αργό αλλά όχι μονός! Καβάλα με τον δάσκαλο!! Το θυμάται κανείς αλλος? Το κάνουν ακόμα? Είχα και δάσκαλο λίγο γεματουλη που όσο να πεις δυσκόλευε την κατάσταση!

Ψέματα! Άμα το ήξερα θα ζητούσα δασκάλα αντί για δάσκαλο:smokin:

Ευχαριστώ και από δω όλους για τις ευχές, σε όσους δεν το έκανα με πμ!!

Τέτοια στορυ θέλουμε Tsber!!! Έτσι όπως έχουμε καταντήσει μόνο ιστορίες από το παρελθόν έχει μείνει να ακούμε να κάνουμε χαβαλέ, γίναμε όλοι φλώροι!! Εδώ εμείς Πρώτα παίρνουμε διπλώματα και μετά μηχανές μόνο από κει να σκεφτείς!!:lol:

harris_x
04/12/2023, 15:14

Ισχύει, κι εγώ με τον ευτραφή (sic) δάσκαλο στη σέλα έδωσα...

Dimmanoukas
04/12/2023, 15:42
Πρώτα παίρνουμε διπλώματα και μετά μηχανές μόνο από κει να σκεφτείς!!:lol:

Δεν ισχύει πάντα αυτό.
Εγώ πήγα για μάθημα με το σκούτερ.
Με βλέπει ο δάσκαλος μου λέει τι είναι αυτό?
Έ του λέω πως θα έρθω για μάθημα?
Μου λέει καλά θα πάμε... χαχαχα.

Και στα καπάκια τον ρωτάω...αν με σταματήσει κανείς τι να του πω?
Ε μου λέει την αλήθεια φυσικά.
Είναι ο μόνος τρόπος να τη γλυτώσεις (αν είναι τη γλυτώσεις μου λέει)
Και στα καπάκια, τραβάει μια τζούρα από το στριφτό και μου λέει.
Μια φορά με το cb πήγαινα μαλλιοκουβαρα... σταματάω στο φανάρι και σκάει δίπλα ζητάς...και με ρωτάει...γιατί τρέχεις?
Και του απαντώ μου λέει...τρέχω γιατί δεν σε είδα.... χαχαχα.
Πρώτη σκέψη που έκανα στα καπάκια, καλά θα πάει το δίπλωμα, θα το πάρω σιγουραααα (χαχαχα)

Against all odds που λένε και στο χωριό μου, ναι το πήρα και με την 1η μάλιστα.

Bowleno
04/12/2023, 16:29
Ισχύει, κι εγώ με τον ευτραφή (sic) δάσκαλο στη σέλα έδωσα...

Το έκανα εικόνα και.....:bawl::bawl:

Εγώ έδωσα το.... "πρόσφατο" 1986, τότε υπήρχε μια μόνο κατηγορία για μηχανές, πήγα με το XL250 S (δικό μου, ναι, χωρίς δίπλωμα, κράξτε ελευθερα :lol:)
Μια οβάλ "πίστα" με τρεις κουκίδες στην μέση όπου έκανες τις στροφές...φυσικά που να χωρέσει να πάρει στροφή το XL....έδωσα έναν Κολοκοτρώνη σε έναν "δάσκαλο" εκεί να μου δώσει την βέσπα με τις στροφές στον θεό γι να μην σβήνει, έκανα 3 γύρους, πέρασα και έφυγα......:lol:
Μαζί με μένα, πόσοι άλλοι πιτσιρικάδες με GSXR1000, CBR1000RR πάνω από τους μισούς τους κλάδεψαν εκείνη την ημέρα.... :tooth:

ΓιώργοςΤΤ
04/12/2023, 19:20
Κάποτε λάδωνες με 3 eurofigters......

asxetost
04/12/2023, 20:00
Το έκανα εικόνα και.....:bawl::bawl:

Εγώ έδωσα το.... "πρόσφατο" 1986, τότε υπήρχε μια μόνο κατηγορία για μηχανές, πήγα με το XL250 S (δικό μου, ναι, χωρίς δίπλωμα, κράξτε ελευθερα :lol:)
Μια οβάλ "πίστα" με τρεις κουκίδες στην μέση όπου έκανες τις στροφές...φυσικά που να χωρέσει να πάρει στροφή το XL....έδωσα έναν Κολοκοτρώνη σε έναν "δάσκαλο" εκεί να μου δώσει την βέσπα με τις στροφές στον θεό γι να μην σβήνει, έκανα 3 γύρους, πέρασα και έφυγα......:lol:
Μαζί με μένα, πόσοι άλλοι πιτσιρικάδες με GSXR1000, CBR1000RR πάνω από τους μισούς τους κλάδεψαν εκείνη την ημέρα.... :tooth:

Οποιαδήποτε παρασπονδία έγινε σε καιρό δραχμών παραγράφεται.!!

Ρε παιδιά, άκυρο, διαβάζω στο φόρουμ νήματα τύπου 2005 που λέει ο ένας "βγαίνει το ταδε" gsxr ξερω γω, r1 κτλ και είναι 20 άνθρωποι από κάτω έτοιμοι να το πάρουν κούτα. Και μεις εδώ για να πάρουμε ενα μεταχείρω xj6 δίνουμε Κολοκοτρώνη σε είδος μήνες επι μηνών.
Αααααα ρε, ωραία χρόνια

ΓιώργοςΤΤ
04/12/2023, 20:29
Ήταν εποχές που η μεσαία τάξη υπήρχε και τα οχήματα που ανέφερες ήταν προσιτά σε αυτή. Από τότε που εξαφανίστηκε, τα οχήματα αυτά απευθύνονται σε λίγους έχοντες και οι πληβείοι μαλώνουμε για το αν είναι καλύτερο ιαπωνέζικο 20 χρόνων ή κινεζικό κούτα.

Ilias_83
05/12/2023, 08:51
Έδωσα για δίπλωμα στα 38 μου (πριν 2 χρόνια και κάτι λίγο), έχοντας σχεδόν μια 20ετία στην πλάτη μου με δίπλωμα αυτοκινήτου.
Η πρώτη φορά που είπα πως θέλω μηχανή ήταν στα 24 και από τότε το σκεφτόμουν χωρίς όμως να κάνω το βήμα.
Επίσης δεν είχα εμπειρία ούτε από παπάκι μέχρι τότε.

Την ημέρα της εξέτασης μου είπαν πως ο εξεταστής είναι περίεργος, ωστόσο δεν λάδωσα.
Ήμουν ο μοναδικός από τους 4 που δίναμε και πέρασα κανονικά παρά το γεγονός πως άφησα τον τελευταίο κώνο στο σλάλομ.
Μόνο περίεργος τελικά δεν μου φάνηκε, καθώς μόλις τελείωσα το σλάλομ γυρνάει και μου λέει: Άφησες τον τελευταίο κώνο, κάνε το επόμενο σωστά και δεν τρέχει τίποτα.
Από τους άλλους τρεις μόνο η μια κοπέλα που είχε λαδώσει θα περνούσε, ενώ ο ένας δεν ήξερε καλά καλά ισορροπία. Δεν μίλησε σε κανέναν τους για το παραμικρό παρά το γεγονός πως βάζανε πόδια κάτω κτλ

Σημασία θα έλεγα δεν έχει πως θα πάρεις το δίπλωμα. Προσπάθησε να είσαι χαλαρός για να είναι χαλαρή και η μηχανή.
Εγώ λίγο πριν πάρω το δίπλωμα διάβασα τα δύο βιβλιαράκια του Θ.Χούντρα σε έκδοση Αττικής Οδού που βρήκα πολύ χρήσιμα για το πως να κυκλοφορώ εντός πόλης και τέλος μόλις κατάλαβα πως πλέον χειρίζομαι τη μηχανή χωρίς να το σκέφτομαι πήγα και έκανα το Level 1 του Riding School.
Θεωρώ και τα δύο το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου.

Καλή επιτυχία!

Tsber
05/12/2023, 09:44
Σημασία θα έλεγα δεν έχει πως θα πάρεις το δίπλωμα. Προσπάθησε να είσαι χαλαρός για να είναι χαλαρή και η μηχανή.
Εγώ λίγο πριν πάρω το δίπλωμα διάβασα τα δύο βιβλιαράκια του Θ.Χούντρα σε έκδοση Αττικής Οδού που βρήκα πολύ χρήσιμα για το πως να κυκλοφορώ εντός πόλης και τέλος μόλις κατάλαβα πως πλέον χειρίζομαι τη μηχανή χωρίς να το σκέφτομαι πήγα και έκανα το Level 1 του Riding School.
Θεωρώ και τα δύο το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου.

Το ότι μιλάμε για δίπλωμα μετακίνησης και όχι οδήγησης μοτοσικλέτας είναι δεδομένο.

Η κατοχή του βέβαια είναι σημαντική σαν νομική κατοχύρωση και για αυτό φαίνεται σε όλους μας σαν το σημαντικότερο κομμάτι του παζλ.

Προφανώς και δεν είναι, και μπράβο σου για τη μελέτη και την εξάσκηση που είναι κάτι που θα πρέπει να κάνουν όλοι πριν ή μετά την απόκτηση διπλώματος.

Οι πιο επικίνδυνες περίοδοι για τον νέο αναβάτη είναι δύο - στην αρχή, όταν δεν ξέρει και δεν έχει συνηθίσει όλα αυτά που καθιστούν τον ίδιο και τους γύρω του πιο ασφαλείς και λίγο αργότερα, όταν νομίζει ότι τα έχει μάθει όλα και μπορεί να τα εφαρμόζει αυτόματα.

Μοτοσικλέτα σημαίνει μαθαίνω και προσέχω συνέχεια και αυτό ισχύει ανεξαρτήτως εμπειρίας και ικανότητας :a013:

asxetost
09/12/2023, 16:57
Έκανα σήμερα και τις υπόλοιπες 2 δοκιμασίες, γενικότερα δεν μου φάνηκε καθόλου τρομακτική η επιτάχυνση- επιβράδυνση, είχα το cbf600 βέβαια.
Αν θα το κάνω με το hornet που έχει και 90.000 χλμ λιγότερα στο κοντερ και 20 άλογα παραπάνω ίσως αλλάξω άποψη :D
Μπορεί να φταίει που είναι λίγο ταλαιπωρημενο, όπως επίσης και ότι τα λάστιχα του μάλλον είναι ψιλοαρχαία γιατί πέταγε κωλίδια συστηματικά.
Είναι κάπως απίστευτο για εμένα πάντως, ενώ έχω υπερβολικά κακή διάθεση συνέχεια, είμαι απίστευτα κουρασμένος συνέχεια λόγω υπερβολικά φορτωμενων ωρών εργασίας 7/7 και κάθε Σάββατο αυτή η μιάμιση ώρα στο μάθημα είναι λες και πήγα 4 μέρες διακοπές!!

Dimmanoukas
09/12/2023, 17:04
Λογικά με το hornet θα είσαι καλύτερα.
Το γεγονός ότι έχει παραπάνω άλογα σημαίνει ότι θα ανοίξεις πιο γλυκά το γκάζι ενώ την επιθυμητή επιτάχυνση θα την έχεις.
Αυτό που λες για τα λάστιχα είναι πιο τρομακτικό από το γκάζι αυτό καθ'αυτό.
Είναι κρίμα μηχανή για εκμάθηση οδήγησης να μην συντηρείται σωστά.
Συνέχισε τα μαθήματα και με το καλό το δίπλωμα να έρθει.

νεοσσός
09/12/2023, 17:30
Μεγάλο πρόβλημα οι σχολές οδήγησης που έχουν πλημμελώς συντηρημένα οχήματα. Εκεί που έκανα είχαν παλιά λάστιχα με ρωγμές και πίσω φρένο που έπιανε με τον ποδομοχλό σχεδόν κατακόρυφο. Επικίνδυνα.

Το Hornet έχει απότομη καμπύλη ροπής, κάπου στις 5.200 rpm τρελαίνεται και θέλει προσοχή στο άνοιγμα.

Ως προς τη διάρκεια των μαθημάτων, έκανα ομοίως μιαμισάωρα, αλλά δεν τα θεωρώ αποδοτικά. Το είχα συζητήσει και με φίλους και ήταν γεγονός ότι μετά τη μία ώρα ήσουν κουρασμένος και δεν απέδιδες όσο καλά στην αρχή. Το βλέπαμε και στις δοκιμασίες. Το ιδανικό είναι να ζητήσεις 45λεπτα μαθήματα και όχι διπλά, διαφορετικά δεν αξιοποιείται πλήρως ο χρόνος. Αν εσένα σου ταίριαξε, ΟΚ.

asxetost
09/12/2023, 21:57
Κοίταξε, με τη λογική οτι δεν βασίζεσαι ποτέ στις σχολές οδήγησης αλλά στα σχολεία προκειμένου να αποκτήσεις κάποια βάση σαν μοτοσυκλετιστής, το βλέπω και εγώ οτι δεν είναι αποδοτικό το 1,5ωρο, αλλά έτσι και αλλιώς έχω στο νου μου να έχω καβαντζα με το που πάρω τη μηχανή να πάω για το 1o λεβελ δουλεύω 16 ώρες τη μέρα σερι οπότε δεν βγαίνει και ο χρόνος για 45'..το έχω στο νου μου οτι με το hornet θα θέλει τελείως άλλη διαχείριση το γκάζι. Γενικότερα μου φαίνεται τρομακτικό σαν δύναμη.

Bowleno
09/12/2023, 23:01
Το ότι μιλάμε για δίπλωμα μετακίνησης και όχι οδήγησης μοτοσικλέτας είναι δεδομένο.

Η κατοχή του βέβαια είναι σημαντική σαν νομική κατοχύρωση και για αυτό φαίνεται σε όλους μας σαν το σημαντικότερο κομμάτι του παζλ.

Είναι άδεια/δίπλωμα χειρισμού. Μετακίνηση μπορείς να κάνεις και με τα ΜΜΜ :lol: Όντως, ΟΧΙ οδήγησης μοτό.....

Και φυσικά, αναγκαίο κακό.

doctor_john
10/12/2023, 08:48
...Το Hornet έχει απότομη καμπύλη ροπής, κάπου στις 5.200 rpm τρελαίνεται και θέλει προσοχή στο άνοιγμα...

...το έχω στο νου μου οτι με το hornet θα θέλει τελείως άλλη διαχείριση το γκάζι. Γενικότερα μου φαίνεται τρομακτικό σαν δύναμη.

448891