PDA

View Full Version : Αγορα κρανους

Νικολ
17/04/2013, 10:06
καλησπερα αλανια θα ηθελα να ρωτησω για αγορα κρανους τι εχετε να προτείνετε?
ειμαι φοιτητρια και δεν μπορω να δωσω πολλα λεφτα κοντα στ 200ρι σκεφτομαι γτ ειναι γενικα ολος ο εξοπλισμος π θελω να παρω....εχετε να προτεινετε κατι καλο???

Ευχαριστω!

TROOPER
17/04/2013, 10:11
HJC αλανι :beer:

Νικολ
17/04/2013, 10:19
ποιοτικα καλο???ελαφρυ???γιατι το θελω για μεγαλες διαδρομες

TROOPER
17/04/2013, 10:21
ποιοτικα καλο???ελαφρυ???γιατι το θελω για μεγαλες διαδρομες

για τα λεφτα του το θεωρω πολυ καλο, δεδομενου οτι με 350 παιρνεις το κορυφαιο της εταιριας με το οποιο τρεχουν στα τζιπι.

MikeG
17/04/2013, 10:23
http://bargainbikerbrands.com/product/x-802-start-black/

TROOPER
17/04/2013, 10:27
http://www.helmetcity.co.uk/products/HJC-IS-16-Sentry-Helmet.html

Νικολ
17/04/2013, 10:28
ειχε πεσει το ματι μ σε ενα nitro n1610 και σε ενα agv K-3 νεα σειρα με ειχαν προτεινει και τα 2 σε πολυ καλη τιμη μεν αλλα δεν ξερω μ αρεσει να την ψαχνω γιαυτο σας ρωταω ως πιο εμπειροι Μike μεσω ιντερνετ δυσκολα να παραγγειλω φιλε μου χιλια ευχαριστω για την προταση :) απλα εδω Θεσσαλονικη σε οτι μαγαζι εχω παει μεχρι στιγμης Hjc δεν εχω βρει ακομα

TROOPER
17/04/2013, 10:30
ειχε πεσει το ματι μ σε ενα nitro n1610 και σε ενα agv K-3 νεα σειρα με ειχαν προτεινει και τα 2 σε πολυ καλη τιμη μεν αλλα δεν ξερω μ αρεσει να την ψαχνω γιαυτο σας ρωταω ως πιο εμπειροι Μike μεσω ιντερνετ δυσκολα να παραγγειλω φιλε μου χιλια ευχαριστω για την προταση :) απλα εδω Θεσσαλονικη σε οτι μαγαζι εχω παει μεχρι στιγμης Hjc δεν εχω βρει ακομα

δεν θα επελεγα νιτρο και agv.

hjc εχει η colori.

Νικολ
17/04/2013, 10:30
και επισης δεν ειμαι για SHOEI που με λενε ολοι

Νικολ
17/04/2013, 10:31
δεν θα επελεγα νιτρο και agv.

hjc εχει η colori.
αυτη με ειπαν εκλεισε :/

Νικολ
17/04/2013, 10:33
επισης με ειχαν πει και για οικονομικοτερα ΜΤ εχουν πολλα παιδια και δεν υπηρξε προβλημα λεει ποτε ξερετε και γιαυτο??

TROOPER
17/04/2013, 10:37
και επισης δεν ειμαι για SHOEI που με λενε ολοι

γιατι οχι?

αυτη με ειπαν εκλεισε :/

δεν ξερω για την θεσσαλονικη.εδω αθηνα ειναι ανοιχτη κανονικα.

επισης με ειχαν πει και για οικονομικοτερα ΜΤ εχουν πολλα παιδια και δεν υπηρξε προβλημα λεει ποτε ξερετε και γιαυτο??

οχι στα ΜΤ.

Νικολ
17/04/2013, 10:40
ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις και συγνωμη για το πριξιμο απλα ως πρωταρα και εγω πρεπει να μαθω shoei δεν μπορω να παρω αν ηταν στ χερι μ ναι αλλα το φθηνοτερο ξεκινα απ 300

TROOPER
17/04/2013, 10:41
ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις και συγνωμη για το πριξιμο απλα ως πρωταρα και εγω πρεπει να μαθω shoei δεν μπορω να παρω αν ηταν στ χερι μ ναι αλλα το φθηνοτερο ξεκινα απ 300

το καταλαβαινω αυτο που λες.

θελεις να μας πεις τι μηχανακι καβαλας?

Νικολ
17/04/2013, 10:43
ena yamaha fzx 750ri

TROOPER
17/04/2013, 10:44
ωραια. δεν ειναι αναγκη να δωσεις πανω απο 250 ευρω.

δες και τα shark που τα εχει η yamaha.

MIMIRU
17/04/2013, 10:44
Πολλές Καλημέρες κ καλώς σας βρήκα.

Να το πάω ένα βήμα πιο κάτω το θέμα.. Σκέφτομαι κ γω για αγορά στα ίδια λεφτά με σένα Νικόλ κ σκέφτομαι αυτό το AGV K3 ( http://www.helmetshop.com/product/ST-30309/K3-CHICANE-WHITEGUNMETAL/ ). Το δοκίμασα κ είναι ΟΚ σαν εφαρμογή.

Τα Arai δε μου κάθονται καλά κ είναι κ ακριβά και στα SHOEI περιμένω να πάω να δοκιμάσω ένα ΧΧS γιατί το XS φίλης μου, μου έιναι μεγάλο..
Θέλω την γνώμη σας για 2 πράγματα.
Πρώτον, αν κάποιος έχει ή ξέρει κάτι για το πιο πάνω Κ3 ας μου πεί μια κριτική και δεύτερον σε ποια άλλη μάρκα αξίζει να κοιτάξω.
Να σημειώσω ότι θα είμαι συνοδηγός (προφανώς μάλλον :) ) και λίγο φοβιτσιάρα επίσης οπότε μιλάμε για διδρομές απόστασης 1-2 ωρών το πολύ.

TROOPER
17/04/2013, 10:47
προσωπικα ΔΕΝ θα επελεγα AGV.

τι εγινε ρε κοριτσια :confused: :lol::lol:

TROOPER
17/04/2013, 10:49
καντε και ενα search στο φορουμ να παρετε και μια ιδεα του τι παιζει με τα κρανη και καλως ηρθατε.

Νικολ
17/04/2013, 10:49
καλημερα και εγω ειχα δοκιμασει απ Κ-3 http://www.megastockbazaar.gr/product.asp?catid=98
και http://www.megastockbazaar.gr/product.asp?catid=1311 και ενα ακομα nitro n1610
με ειπαν οτι ειναι καλα και ελαφρια πανω απ ολα στην οδηγηση ομως τωρα π ρωτησα τα παιδια εδω με παρεπεμψαν για hjc και shark θα δουμε ομως γιατι hjc δεν βρηκα ακομα εδω Θεσσαλονικη

Νικολ
17/04/2013, 10:51
τα περισσοτερα επειδη κοιταξα ελεγαν για shoei γιαυτο εκανα ερωτηση :)

TROOPER
17/04/2013, 10:52
τα περισσοτερα επειδη κοιταξα ελεγαν για shoei γιαυτο εκανα ερωτηση :)

:beer::beer::wave2:

MikeG
17/04/2013, 10:53
Nitro, Nolan, Mt μακριά. Κοιτάξτε για HJC, XLite, Suomy, Shark, Scorpion & γενικά υπάρχουν πολλές καλές εταιρείες.

Στο Internet θα βρείτε τρελές ευκαιρίες. Σε άλλα threads υπάρχουν links με online shops.

MIMIRU
17/04/2013, 10:54
Θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμενος?
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-helmet/agv-k3/

Από άποψη ventilation και sound level το βρήκα πολύ ικανοποιητικό σαν συνοδηγός και είναι οριακά καλό κ στο βάρος..
Αλλά κάτι έχεις στο μυαλό σου για να το λες.

MikeG
17/04/2013, 10:56
Θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμενος?
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-helmet/agv-k3/

Από άποψη ventilation και sound level το βρήκα πολύ ικανοποιητικό σαν συνοδηγός και είναι οριακά καλό κ στο βάρος..
Αλλά κάτι έχεις στο μυαλό σου για να το λες.

Δε θα το έλεγα και τόσο ξεκούραστο & όπως βλέπεις γενικά average είναι. Αν μιλούσαμε για επόμενο μοντέλο της AGV τότε οκ. Επιμένω πάντως ότι με τα ίδια χρήματα παίρνετε πολύ καλύτερο κρανάκι από έξω.

MIMIRU
17/04/2013, 10:58
Παιδιά ευχαριστώ πολύ.. είστε πολύ γρήγοροι κ εξυπηρετικοί.

foler
17/04/2013, 11:00
Hjc fg15 πηρα εγω για την πολη και κοντινες διαδρομες με δωρο δευτερη ζελατινα και πινλοκ, συνολο 144Ε απο lidsdirect (Αγγλια). Πολυ καλο κρανος γενικα για τα Ε του. Βρες ενα φιλο που να ξερει να σου κανει παραγγελια απο εξω, παιζουν πολυ καλυτερες τιμες και προσφορες. Π.χ αυτο που πηρα εγω στην colori θα εκανε κρανος+δευτερη ζελατινα+πινλοκ 200+25+35=260Ε!

Νικολ
17/04/2013, 11:02
Nα 'στε καλα παιδες με βοηθησατε παρα πολυ μια τελευταια ερωτηση.....μπουφανακι καλο και σε παρομοια τιμη ?προτεινεται παλι μεσω ιντερνετ κτλ??δεν πρεπει να το δοκιμασουμε ομως πρωτα???

MIMIRU
17/04/2013, 11:03
Δε θα το έλεγα και τόσο ξεκούραστο & όπως βλέπεις γενικά average είναι. Αν μιλούσαμε για επόμενο μοντέλο της AGV τότε οκ. Επιμένω πάντως ότι με τα ίδια χρήματα παίρνετε πολύ καλύτερο κρανάκι από έξω.

και όμως μετά από 3 μέρες ψάξιμο σε γνωστά κ μη site τo συγκεκριμένο μόνο από Ελλάδα συμφέρει 168 ευρώ.

MIMIRU
17/04/2013, 11:34
Hjc fg15 πηρα εγω για την πολη και κοντινες διαδρομες με δωρο δευτερη ζελατινα και πινλοκ, συνολο 144Ε απο lidsdirect (Αγγλια). Πολυ καλο κρανος γενικα για τα Ε του. Βρες ενα φιλο που να ξερει να σου κανει παραγγελια απο εξω, παιζουν πολυ καλυτερες τιμες και προσφορες. Π.χ αυτο που πηρα εγω στην colori θα εκανε κρανος+δευτερη ζελατινα+πινλοκ 200+25+35=260Ε!

Πολύ καλό το site foler και βρήκα κ αυτό http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/hjc-fg-15-lumix.html.

Για πες εντυπώσεις λοιπόν; Σε βροχή πώς είναι; εξαερισμός; θόρυβος;
Θα πάω από colori να το δοκιμάσω και το παραγγέλνω αν είναι.

Πάντως για το AGV δε μου απαντάτε :P

akis_trevor
17/04/2013, 11:40
το fg-15 ειναι κατα την γνωμη μου ΤΟ value for money!!!!μια χαρα κρανακι σε πολυ καλη τιμη...και αν σου κανει το xs στην τιμη που το δινει το λινκ,παρτο χωρις δευτερη σκεψη!(εφοσον το εχεις δοκιμασει και σου καθεται κομπλε στο κεφαλι).

foler
17/04/2013, 13:21
Πολύ καλό το site foler και βρήκα κ αυτό http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/hjc-fg-15-lumix.html.

Για πες εντυπώσεις λοιπόν; Σε βροχή πώς είναι; εξαερισμός; θόρυβος;
Θα πάω από colori να το δοκιμάσω και το παραγγέλνω αν είναι.

Λοιπον...Αυτο το συγκεκριμενο ηθελα να παρω απο την αρχη αλλα για μια μερα εχασα το Μ μεγεθος οποτε πηγα σε αυτο που υπηρχε τοτε σε Μ http://www.lidsdirect.co.uk/hjc-fg-15-kynee-blue-1.html .Μονο το σχεδιο αλλαζει βεβαια.
Εντυπωσεις τωρα..Το πηρα εις γνωση μου οτι δεν ειναι κρανος ανταξιο των 500-600Ε που εχω για τις βολτες μου, το πηρα για δευτερο αλλα τελικα ειναι πολυ τιμιο κρανακι!
Σε βροχη δεν το εχω δοκιμασει και δεν νομιζω να το κανω συντομα.
Θορυβος σε πολυ καλα επιπεδα, ακουγεται λιγοτερο απο πολλα ακριβοτερα που εχω δοκιμασει
Αεροδυναμικη σχετικα καλη, μετα τα 180-200 αρχισε να ψιλοκουναει.
Εσωτερικο αρκετα ποιοτικο, πληρως αφαιρουμενο, εγω το εβγαλα και το επλυνα ηδη μια φορα
Αψογη ζελατινα που βγαινει πανευκολα, θολωνει σχετικα ευκολα, αλλα με την αντιθαμβωτικη που μου εστειλε δωρο δεν θολωνει ποτε! (προσοχη η αντιθαμβωτικη δεν περιλαμβανεται, εμενα μου την εστειλε δωρο μετεπειτα γιατι του την ειπα διοτι βρηκα 3-4 τριχες μεσα στο κρανος-το ειχανε δοκιμασει πελατες στο μαγαζι)
Το μονο μειον που του καταλογιζω ειναι οτι στο μετωπο μου δεξια και αριστερα σκαει ενα αερακι με κλειστους τους αεραγωγους και δεν βρισκω απο που εισχωρει...
Η επιλογη του παντως απο εμενα κυριως εγινε γιατι ειναι απο τα πιο οικονομικα που βρηκα απο Fiberglass. Σε τετοιες τιμες ειναι σχεδον ολα θερμοπλαστικα.
Να ξερεις οτι το lidsdirect θελει 25 λιρες μεταφορικα για Ελλαδα οποτε πας 89+25 λιρες = περιπου 133Ε και πρεπει οπωσδηποτε να το δοκιμασεις γιατι τα hjc ειναι λιγο ευρυχωρα στα νουμερα τους σε σχεση με αλλα.
Αυτα τα λιγα αν θελεις κατι αλλο ρωτα!

MIMIRU
17/04/2013, 13:33
Σε ευχαριστώ πολύ Foler. Αυτό με το αεράκι που λες το γραφουν κ σε άλλα φόρουμ (ως καλό εξαερισμό βέβαια αυτοί.)
Να σαι καλά κ ευχαριστώ κ πάλι.

Sandra4
17/04/2013, 13:35
Καλησπέρα! Κορίτσια για τα Nolan λένε οτι είναι καλά και φθηνά. Βέβαια οι πιο έμπειροι θα σας κατατοπίσουν καλύτερα.
Αγόρια...μια που τα λέτε εδώ στα κορίτσια περί κράνους, μήπως μπορείτε να μου πείτε κι εμένα που έχω φάει τον Internet-ικο κόσμο, πού θα βρω το Arai Chaser V Nakano Sakura (του 2012 είναι)?

McGyver
17/04/2013, 13:41
OGK Kabuto.

Πρέπει να βρω τρόπο να "βάψω" το συγκεκριμένο thread ροζουλί.

foler
17/04/2013, 13:44
Δεν θα επαιρνα Nolan αλλα ουτε και Agv, laser, ntrex και κατι αλλες παρακμιακες μαρκες που βγαινουν τωρα τελευταια! Και την hjc την προτιμησα γιατι μονο καλα λογια ακουω απο πολλους, σε λιγο θα ειναι ισαξια με arai, shoei, ogk και xlite που ειναι απο τις καλυτερες για μενα...

foler
17/04/2013, 13:46
OGK Kabuto.

Ogk ff5v ειναι αυτο που εχω για τις βολτες και δεν το αλλαζω αλλα ξεφευγει λιγο σε τιμη

Sandra4
17/04/2013, 13:48
:eyepop: E, όχι και ΡΟΖΟΥΛΙ!!!!!

Sandra4
17/04/2013, 13:50
Δεν θα επαιρνα Nolan αλλα ουτε και Agv, laser, ntrex και κατι αλλες παρακμιακες μαρκες που βγαινουν τωρα τελευταια! Και την hjc την προτιμησα γιατι μονο καλα λογια ακουω απο πολλους, σε λιγο θα ειναι ισαξια με arai, shoei, ogk και xlite που ειναι απο τις καλυτερες για μενα...
Nolan-xlite είναι η ίδια εταιρία πλέον...

VANDA
17/04/2013, 14:27
Καλησπέρα! Κορίτσια για τα Nolan λένε οτι είναι καλά και φθηνά.

Nolan ήταν το 1ο μου κράνος. Όταν πήρα το πρώτο Arai, αναρωτιώμουν πώς φορούσα αυτό το πράγμα τόσο καιρό...

sapila racing
17/04/2013, 14:40

Arai και Shoei ειναι σε δική τους κατηγορία.

Tα OGK ειναι φτηνιάρικα, όπως και τα HJC. Τα Xlite δεν γνωρίζω, αλλά ειναι σαν αυγό το σχήμα τους.

+1 στην Vanda.

Sandra4
17/04/2013, 14:48
Nolan ήταν το 1ο μου κράνος. Όταν πήρα το πρώτο Arai, αναρωτιώμουν πώς φορούσα αυτό το πράγμα τόσο καιρό...
Ας μη συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Τα Arai είναι κορυφαία κράνη και σε άλλη κατηγορία.

sniper
17/04/2013, 14:50
... Τα Xlite δεν γνωρίζω, αλλά ειναι σαν αυγό το σχήμα τους.

+1 στην Vanda.

Το Xlite X801R (άλλη μάρκα αλλά ανήκει στην Nolan) μου έχει σώσει τη ζωή σε πτώση με 170+ - εξωτερικά έσπασε παντου αλλά εσωτερικά δεν έπαθα τίποτα (σε αντίθεση με τι λένε κάποιοι ανόητοι).

+1 για τα απλά Nolan

(Ο Στόνερ με Nolan έτρεχες στα GP - έτσι έγραφε το κράνος βεβαια)

sniper
17/04/2013, 14:51
Ας μη συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Τα Arai είναι κορυφαία κράνη και σε άλλη κατηγορία.

:owned:

:a014::a33:

foler
17/04/2013, 16:29
Arai και Shoei ειναι σε δική τους κατηγορία.

Tα OGK ειναι φτηνιάρικα, όπως και τα HJC. Τα Xlite δεν γνωρίζω, αλλά ειναι σαν αυγό το σχήμα τους.

+1 στην Vanda.
Αποψη σου βεβαια...
Εγω μετα απο arai,ogk, shoei ξαναγυρισα σε ogk.
H xlite τουλαχιστον πριν 1 δεκαετια εβγαζε κρανη respect, τωρα που ειναι μαζι με την nolan δεν ξερω αν την χαλασε την συνταγη

TROOPER
18/04/2013, 08:58
Nα 'στε καλα παιδες με βοηθησατε παρα πολυ μια τελευταια ερωτηση.....μπουφανακι καλο και σε παρομοια τιμη ?προτεινεται παλι μεσω ιντερνετ κτλ??δεν πρεπει να το δοκιμασουμε ομως πρωτα???

εγω θα παω για αυτο παντως---->http://www.bering.fr/index.php?act=fiche-produit&idp=23878. αθηνα το βρηκα 155 ευρω και θα το παρω απο εδω.

λεμε οτι υπαρχουν καλυτερα κρανη στην τιμη των agv.δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις με αυτα ;)

Σε ευχαριστώ πολύ Foler. Αυτό με το αεράκι που λες το γραφουν κ σε άλλα φόρουμ (ως καλό εξαερισμό βέβαια αυτοί.)
Να σαι καλά κ ευχαριστώ κ πάλι.

να θυμαστε οτι ολα δεν μπορειτε να τα εχετε.οσο καλο και ακριβο κι αν ειναι ενα κρανος, η ο εξαερισμος θα ειναι καλος η τα επιπεδα θορυβου.και τα 2 δεν μπορει να ειναι καλα!

:wave2:

υ.γ.ναι στα xlite, οχι στα nolan. :wave2: