View Full Version : Τουρκία "Κωνσταντινούπολη "πληροφορίες!!!!!
όποιος εχει πληροφορίες ας μας δώσει θα παμε 2 άτομα για 5 μέρες
θέλω να μου πείτε απο ξενοδοχεία μέχρι ότι σας κατέβει !!!!!!!!!!!:p
όποιος εχει πληροφορίες ας μας δώσει θα παμε 2 άτομα για 5 μέρες
θέλω να μου πείτε απο ξενοδοχεία μέχρι ότι σας κατέβει !!!!!!!!!!!:p
κεντρικά θετε να μείνετε?
Με δικό σας μεταφορικο θα πατε?
με την μοτο
σε απόσταση 10 χλμ απο το κέντρο πιστεύω οτι ειναι καλά εεε? γιατι στο κέντρο ΤΣΟΥΖΕΙ λιγο !!!!!
με την μοτο
σε απόσταση 10 χλμ απο το κέντρο πιστεύω οτι ειναι καλά εεε? γιατι στο κέντρο ΤΣΟΥΖΕΙ λιγο !!!!!
Οχι ρε συ 'φθηνα' ειναι και κέντρο.
Μεσα στη Πολη, μη κυκλοφορησετε με τα μοτοσακα, βαλτε τα σε παρκινγ και περπατήστε ή κινηθειτε με τραμ
πχ
hotel grand star δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σαν ξενοδοχειο αλλα ειναι ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ με δικο του παρκινγκ και λογικες τιμες
πήρα τηλ και μου έιπαν 70 ε την ημέρα στο Grand Reis Hotel αλλα και το hotel grand star καλό είναι αλλα 100 την μέρα πολλά δεν είναι ?
**** της άτιμες τις ΒΛΕΠΩ απο βοοκινγ ισχύουν ???? η αν πάω απο εκεί θα μου κάνουν καλύτερη τιμή !!
και γιατι να μην κυκλοφορώ με το μοτοσακό ????
MG-KTiNoS
18/04/2013, 15:42
Βασικά η Αγ. Σοφία είναι ένα μέρος που πρέπει να πας με ξεναγό.
Οι Τούρκοι γενικά είναι λαμόγια, πρόσεχε το φαί –εμένα με φαρμάκωσαν- μην πάρεις ταξί για κανένα λόγο, και μην αγοράσεις τίποτα αν δεν είσαι γνώστης.
-φτηνά δεν είναι-
Όχι δεν μου είναι αχώνευτοι !
Γουστάρω που είναι φιλόζωοι αλλά δε γουστάρω να μου πιάνουν το γκώλο !
:D
:lol::lol::lol::lol::look:
Βασικά η Αγ. Σοφία είναι ένα μέρος που πρέπει να πας με ξεναγό.
Οι Τούρκοι γενικά είναι λαμόγια, πρόσεχε το φαί –εμένα με φαρμάκωσαν- μην πάρεις ταξί για κανένα λόγο, και μην αγοράσεις τίποτα αν δεν είσαι γνώστης.
-φτηνά δεν είναι-
Όχι δεν μου είναι αχώνευτοι !
Γουστάρω που είναι φιλόζωοι αλλά δε γουστάρω να μου πιάνουν το γκώλο !
:D
Κοιτα εχει κιαλλα ξενοδοχεια με δικο τους παρκινγκ κατω απο 100ρικο.
Γενικά να δεις σε αυτη τη περιοχη http://prntscr.com/113vqa (το περτικαλι ειναι το grand star)
Επισης εχει παρκιγνκ 24ωρα που μπορειτε να τα αφησετε (με φυλαξη και ολα τα κομφορ)
και γιατι να μην κυκλοφορώ με το μοτοσακό ????
Στην Κων/πολη οδηγαν σαν την Aθηνα :lol: θελει ΠΟΛΥ προσοχη ειναι οτιναναι γενικα κανενας σεβασμος και δεν ειναι και μαθημενοι στα μοτοσακα οπως εμεις, εχει λιγες μοτο
Για τα ταξι οτι ειπε το κτινος, αν μπορεις να τα αποφυγεις.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΦΟΛΚΛΟΡ βραδια..ειναι μια απατη και μιση, και τζαμπα θα χασετε το βραδυ σας
λοιπόν να το θέσω αλλιώς
1.να πάμε 5 μέρες αλλα δεν ζητάμε τζακουζια αλλά να έχει μπάνιο "γιατι βλέπω στο βουκινγ και δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο"
να μην μας τον πιάσουν
2. που να πάω (αξιοθέατα και τέτοια) Πριγκιποννήσια αξίζει?
3. να φάω οχι να με φάνε
5. η μηχανή θα είναι ασφαλές
6. να κυκλοφορώ η θα με πάνε μέσα για παραβίαση ορίου ταχύτητας ενω παω με 10 χλμ για τι ο μπάτσος έτσι τουρθε
λοιπόν να το θέσω αλλιώς
1.να πάμε 5 μέρες αλλα δεν ζητάμε τζακουζια αλλά να έχει μπάνιο "γιατι βλέπω στο βουκινγ και δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο"
να μην μας τον πιάσουν
2. που να πάω (αξιοθέατα και τέτοια) Πριγκιποννήσια αξίζει?
3. να φάω οχι να με φάνε
5. η μηχανή θα είναι ασφαλές
6. να κυκλοφορώ η θα με πάνε μέσα για παραβίαση ορίου ταχύτητας ενω παω με 10 χλμ για τι ο μπάτσος έτσι τουρθε
καταρχας ποτε πατε?
1) Πες ποσο θετε να δινετε ανα μερα το δικλινο
2) Αγια Σοφία, Τοπκαπι, Μπλε τζαμι, Αιγυπτιακη αγορα, Σκεπαστη αγορα, Ορτακιο για ποτακι το βραδυ, Βολτα στο βοσπορο, πατριαρχειο, Στο πυργο του Γαλατα, Ντολμα Μπαχτε
3) Να φας εννοειτε (να δοκιμασεις και κιουνεφε και να μΕ πεις)
4) Ν/Α
5) Κυκλοφορησα με μηχανη (βεβαια ειμασταν 25 μοτοσακα και τους γαμουσαμε τη κυκλοφορια) αλλα θελει ΠΟΛΥ προσοχη οπως σε μεγαλες πολεις
6) Γενικα να τηρείς τα ορια, και ΕΙΔΙΚΑ μεχρι να φτασεις εκειπερα.
Ο δρομος απο τα συνορα και μετα ειναι ο μισος για τον πεο, και ο αλλος μισος εγνατια (εκτος αν πας παραλιακα για να χαζεψεις που τοτε ειναι ολος για το πεο)
Εχει τρυπες και σαμαρια στο πουθενα :lol:
κοίτα κάτι βίντεο που είδα στο σωλήνα δεν ειναι και τόσο τραγικά έχω κάνει 6 μήνες ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ εκεί σε θελω !!!!
μέχρι 70 ε πιστεύω να είναι καλά
από βδομάδα λεω, απο ΑΘΗΝΑ διανυκτέρευση στο ΣΟΥΦΛΙ και μετά απέναντι για 5 μέρες και επιστροφή για ΑΓΡΙΝΙΟ για τον οβελία :beer:
Εε εχεις προυπηρεσία τοτες :lol:
μέχρι 70 ε πιστεύω να είναι καλά
Εχει πολλα στα 70, αλλα χωρις δικο τους παρκινγκ, αλλα μη σε αγχωνει, εχει πολλα στη περιοχη(για ταξιμ μιλαω)
Πηγα με αυτοκινητο. Αν δωσεις μικρο μπαξισι στο φυλακα ή την ρεσεπτιον και παρκαρεις απ εξω δεν νομιζω να χεις θεμα. Εμεινα στο Σουλταναχμετ το οποιο ειναι πολυ κοντα στο κεντρο. Δεν νομιζω οτι εχεις λογο να παρεις μηχανη μεσα στην πολη. βαλε βγαλε κρανη, φοβος για το αν θα την βρεις κλπ κλπ. Σε 5 μερες χμ χμ. Αγια Σοφια, Μπλε τζαμι, υπογεια δεξαμενη, παλατι σουλτανου, γαλατάς, ταξιμ, πατριαρχειο, βολτα στην περιοχη που ηταν το σπιτι-παλατι του Κεμαλ μεχρι και κατω απο τη νεα γεφυρα. Περνα και μια βολτα με καραβακι στην ασιατικη πλευρα ετσι για την καβλαντα οτι περασες ασια. Επισης, σταθμοι τραινων, παζαρια αν εχεις τετοια κολληματα. Φαε οτι θες με το μαλακο γιατι ειναι πιο βαρια. Οχι by the sea που ειναι σαν να τρως στην Πλακα. Νερο εμφιαλωμενο, τσαι αφοβα. 70-100 μου φαινονται πολλα εκτος αν εχει καμια φοβερη εκθεση και κλεινουν απο τωρα. Το νου σου για πορτοφολαδες ακομα και μικρα παιδια οπως παντου στα τουριστικα μερη αλλωστε...
Αυτα εκανα χοντρικα,
ΥΓ. το διαβατηριο μου το βουτηξε 10χρονο και μου το φερε (και καλα) σας επεσε και δωστε κατι...
Καλα να περασεις
ευχαριστώ
Πηγα με αυτοκινητο. Αν δωσεις μικρο μπαξισι στο φυλακα ή την ρεσεπτιον και παρκαρεις απ εξω δεν νομιζω να χεις θεμα. Εμεινα στο Σουλταναχμετ το οποιο ειναι πολυ κοντα στο κεντρο. Δεν νομιζω οτι εχεις λογο να παρεις μηχανη μεσα στην πολη. βαλε βγαλε κρανη, φοβος για το αν θα την βρεις κλπ κλπ. Σε 5 μερες χμ χμ. Αγια Σοφια, Μπλε τζαμι, υπογεια δεξαμενη, παλατι σουλτανου, γαλατάς, ταξιμ, πατριαρχειο, βολτα στην περιοχη που ηταν το σπιτι-παλατι του Κεμαλ μεχρι και κατω απο τη νεα γεφυρα. Περνα και μια βολτα με καραβακι στην ασιατικη πλευρα ετσι για την καβλαντα οτι περασες ασια. Επισης, σταθμοι τραινων, παζαρια αν εχεις τετοια κολληματα. Φαε οτι θες με το μαλακο γιατι ειναι πιο βαρια. Οχι by the sea που ειναι σαν να τρως στην Πλακα. Νερο εμφιαλωμενο, τσαι αφοβα. 70-100 μου φαινονται πολλα εκτος αν εχει καμια φοβερη εκθεση και κλεινουν απο τωρα. Το νου σου για πορτοφολαδες ακομα και μικρα παιδια οπως παντου στα τουριστικα μερη αλλωστε...
Αυτα εκανα χοντρικα,
ΥΓ. το διαβατηριο μου το βουτηξε 10χρονο και μου το φερε (και καλα) σας επεσε και δωστε κατι...
Καλα να περασεις
και κάτι αλλο πρέπει να ζητήσω απο την ασφαλιστική μου να μου δώσει κάποιο χαρτί ?
και κάτι αλλο πρέπει να ζητήσω απο την ασφαλιστική μου να μου δώσει κάποιο χαρτί ?
Ναι πρασινη καρτα και να εχει τη Τουρκια μέσα
Υποψη ειναι δωρεαν, μη σου πει κανα χαζο
AUFGEBRACHT
18/04/2013, 16:44
Δες και καμιά ποιοτική ταινία, όχι μόνο Σουλεϊμάν και Φατμαγκιούλ :D
287956
AUFGEBRACHT
18/04/2013, 16:51
Και μερικές χρήσιμες φράσεις στα τουρκικά free of charge:
-Ege denizi'nde yunan (το Αιγαίο είναι ελληνικό)
-Αnani Turk Hava Kuvvetleri (γ@μιέται η τουρκική αεροπορία)
-Çok yaşa kürdistan (ζήτω το Κουρδιστάν)
Πέραν της πλάκας καλά να περάσεις :wave2:
ωχ !!!!!!
μπα εδώ αντέξαμε στο μπαμ που εγινε στην ΑΙΓΥΠΤΟ τοτε που επεσε ο μουμπαρακ αφού βγήκα ζωντανός αλλά αυτά ειναι ναυτικά δρώμενα
Οχι ρε συ 'φθηνα' ειναι και κέντρο.
Μεσα στη Πολη, μη κυκλοφορησετε με τα μοτοσακα, βαλτε τα σε παρκινγ και περπατήστε ή κινηθειτε με τραμ
πχ
hotel grand star δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σαν ξενοδοχειο αλλα ειναι ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ με δικο του παρκινγκ και λογικες τιμες
Κοιτα εχει κιαλλα ξενοδοχεια με δικο τους παρκινγκ κατω απο 100ρικο.
Γενικά να δεις σε αυτη τη περιοχη http://prntscr.com/113vqa (το περτικαλι ειναι το grand star)
Επισης εχει παρκιγνκ 24ωρα που μπορειτε να τα αφησετε (με φυλαξη και ολα τα κομφορ)
Στην Κων/πολη οδηγαν σαν την Aθηνα :lol: θελει ΠΟΛΥ προσοχη ειναι οτιναναι γενικα κανενας σεβασμος και δεν ειναι και μαθημενοι στα μοτοσακα οπως εμεις, εχει λιγες μοτο
Για τα ταξι οτι ειπε το κτινος, αν μπορεις να τα αποφυγεις.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΦΟΛΚΛΟΡ βραδια..ειναι μια απατη και μιση, και τζαμπα θα χασετε το βραδυ σας
καταρχας ποτε πατε?
1) Πες ποσο θετε να δινετε ανα μερα το δικλινο
2) Αγια Σοφία, Τοπκαπι, Μπλε τζαμι, Αιγυπτιακη αγορα, Σκεπαστη αγορα, Ορτακιο για ποτακι το βραδυ, Βολτα στο βοσπορο, πατριαρχειο, Στο πυργο του Γαλατα, Ντολμα Μπαχτε
3) Να φας εννοειτε (να δοκιμασεις και κιουνεφε και να μΕ πεις)
4) Ν/Α
5) Κυκλοφορησα με μηχανη (βεβαια ειμασταν 25 μοτοσακα και τους γαμουσαμε τη κυκλοφορια) αλλα θελει ΠΟΛΥ προσοχη οπως σε μεγαλες πολεις
6) Γενικα να τηρείς τα ορια, και ΕΙΔΙΚΑ μεχρι να φτασεις εκειπερα.
Ο δρομος απο τα συνορα και μετα ειναι ο μισος για τον πεο, και ο αλλος μισος εγνατια (εκτος αν πας παραλιακα για να χαζεψεις που τοτε ειναι ολος για το πεο)
Εχει τρυπες και σαμαρια στο πουθενα :lol:
Εε εχεις προυπηρεσία τοτες :lol:
Εχει πολλα στα 70, αλλα χωρις δικο τους παρκινγκ, αλλα μη σε αγχωνει, εχει πολλα στη περιοχη(για ταξιμ μιλαω)
Ναι πρασινη καρτα και να εχει τη Τουρκια μέσα
Υποψη ειναι δωρεαν, μη σου πει κανα χαζο
Βλέπεις και Φατμαγκιούλ;
Πρόσεχε πάρα πάρα πολύ, όταν οδηγάς τη μηχανή μέσα στη πόλη. Βασικά καλύτερα να μην την οδηγάς & να την έχεις στο parking του ξενοδοχείου.
ok μέσα το μοτοσακό αλλά γιατί μου το λέτε όλοι !!!!!
αλλά απάντηση σαφής δεν μου δίνετε!!!! κάτι ξέρετε και δεν μου το λέτε !!!!!!!!!
ορέεε λέτε να έρθω με τα πόδια !!!!!
Βλέπεις και Φατμαγκιούλ;
Ελα εσυ και θα σε σιαξω τη γουνασ :bawl:
ok μέσα το μοτοσακό αλλά γιατί μου το λέτε όλοι !!!!!
αλλά απάντηση σαφής δεν μου δίνετε!!!! κάτι ξέρετε και δεν μου το λέτε !!!!!!!!!
ορέεε λέτε να έρθω με τα πόδια !!!!!
Δε κλεβουνε, παραπανω αποτι κλεβουνε σε αλλες μεγαλουπολεις, ισα ισα που και εξω απο το ξενοδοχειο να την αφησεις με ενα ταληρακι θα εχεις και 'σκυλο' να στο φυλαει.
Η κινηση ειναι λιγακι ζορικη.
Αν μπειτε σε ταξι ΜΗ κατσεις εσυ μπροστα...βαλε καμια πεθερα :lol:
οκ κατάλαβα να σας δείξω τώρα ΑΙΓΥΠΤΟ να πάθεις πλάκα ?
οκ κατάλαβα να σας δείξω τώρα ΑΙΓΥΠΤΟ να πάθεις πλάκα ?
Για ανεβασε
Carlos.1on2
18/04/2013, 17:53
Μετά την Αίγυπτο, η οδήγηση στην Τουρκία θα σου φανεί ευρωπαϊκή. Εγω Κωνσταντινούπολη δεν έχω πάει αλλά στα μέρη που πήγα, Ανατολία, Πόντο, Καππαδοκία, περάσα καλύτερα από όλα τα μέρη της Ελλαδας και με περισσότερη ασφάλεια. Η μηχανή το βραδυ μέσα στο ξενοδοχείο αλλά την ημέρα αφηνα το κράνος πανω στη μηχανή και έφευγα.
Βέβαια το ίδιο θα σου έλεγα και για την Ελλάδα, οι μεγάλες πόλεις είναι μακράν πιο αντιτουριστικές για ένα μοτοσυκλετιστή.
Εγώ είχα ένα θέμα με την άδεια, έχω την παλιά, αυτήν όπου αναγράφεται το μηδέν ως πρώτο ψηφίο για να δικαιολογήσει το τριψήφιο νούμερο σε αντίθεση με τα τέσσερα των αυτοκινήτων. Όταν μπήκα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όταν όμως ήρθε η ώρα να γυρίσω Ελλάδα χρειάστηκα 2 ώρες για να εξακριβώσουν ότι το μηδέν ουσιαστικά δεν υφίσταται. Η γραφειοκρατία υπάρχει και εκεί και βασιλεύει, όπως και εδώ.
ευχαριστώ φιλέ
έρχεται λινκ με φοτο απο ΑΙΓΥΠΤΟ ξέθαψα 21 έχω ενα κάρο αλλά θέλω δικο μου σερβερ για να τις ανεβάσω
http://imageshack.us/photo/my-images/17/p2280063.jpg/
σε κάποιες φαίνονται η καπνοί απο την εξέγερση
το καμένο περιπολικό της αστυνομίας
και ο λαός κατά την διαδήλωση
ΗΟΡΝΕΤακιας
19/04/2013, 16:51
και εγω θα σου πω οχι μηχανη μεσα στην πολη. Εδω δεν βλεπουν τα αυτοκινητα θα δουν τις μοτο. Δεν ειναι τυχαιο που δεν κυκλοφορουν μοτοσακα εκει.
Μεχρι και με αυτοκινητο παιζεις το κεφαλισ ου να σε χτυπησουν. Δεν εχουν ιδεα απο καθρεπτες???
και εγω θα σου πω οχι μηχανη μεσα στην πολη. Εδω δεν βλεπουν τα αυτοκινητα θα δουν τις μοτο. Δεν ειναι τυχαιο που δεν κυκλοφορουν μοτοσακα εκει.
Μεχρι και με αυτοκινητο παιζεις το κεφαλισ ου να σε χτυπησουν. Δεν εχουν ιδεα απο καθρεπτες???
Συμφωνώ και επαυξάνω με τα παραπάνω αφού έχω πάει 3 φορές στην πόλη με μοτο. Να φροντίσεις να κλείσεις ξενοδοχείο κοντά σε σταθμό του μετρο και άσε το μοτο σε parking
Να φάτε μπουκίτσες μπακλαβαδάκια - από αρμένικο μαγαζί - στο παζάρι.... Θα σε οδηγήσει η μυρωδιά του βουτύρου....μα σα λα πασά μου....
Καλά να περάσετε.
KostasV2
20/04/2013, 19:13
Σου τα είπαν όλα οι παραπάνω. Τις μηχανές δεν τις υπολογίζουν καθόλου μέσα στο κομφούζιο της κίνησης. Εδώ καλά καλά ούτε τα αυτοκίνητα δεν υπολογίζουν... Πριγκηπονήσια αξίζει να πας, αλλά με τον περιορισμένο χρόνο που έχεις, δεν ξέρω αν πρέπει να διαθέσεις τη μία μερα που χρειάζεται...
πήγαμε και γυρίσαμε όλα καλά
εδώ ειναι η διαδρομή (http://maps.google.gr/maps?saddr=%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1,+%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%C E%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%CF%82+%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD&daddr=38.4759726,23.1181571+to:38.5680698,23.191726+to:38.9002997,22.4388569+to:40.7215397,22.694434 4+to:%CE%A3%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AF,+%CE%88%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82+to:%C4%B0stanbul,+T%C3%BCr kiye+to:40.389101,26.625779+to:Miralay+Sk+to:%CE%A3%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AF,+%CE%88%CE%B2%CF%8 1%CE%BF%CF%82+to:Mpralos,+%CE%A6%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1+to:Iera+Poli+Messologgiou ,+%CE%91%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1&hl=el&ie=UTF8&sll=40.124291,26.411133&sspn=2.18827,5.410767&geocode=FeOVQwIdnhRqASnxQ3AGH72hFDHdjWZ2RTU2Jw%3BFcQYSwIdTcFgASkX484UXu6gFDHWTRqILdYR7w%3BFYWATAIdru BhASnXmriudeigFDFzFEqMVbSb_A%3BFUuSUQIdyGNWASnPl22ZB1BfEzGoGvyPgZcohw%3BFYNcbQIdIkpaASltELjjISaoFDGx f6q7zboIRw%3BFdhWdQIdh82OASndI69cbFuyFDG6WIU5ClN-tA%3BFdawcQIdQCe6ASlrCGgABKfKFDHQsAG8mP7M4Q%3BFe1JaAId80aWASlj6lE6OG6xFDHHbZWjowulag%3BFacMZQIdTzOSA Q%3BFdhWdQIdh82OASndI69cbFuyFDG6WIU5ClN-tA%3BFQrtTgIdqMJWASl5gyoyjmdfEzFMc7Q4ykbXag%3BFR_GSgIdSAxEASlNpwxKXG5eEzHbhTFa0uCyhQ&oq=iera+&mra=luc&via=1,2,3,4,7&t=m&z=8)
πάνω απο 2.500 χλμ μέσα σε 6 ημέρες περάσαμε τέλεια έρχονται και φοτο σε 2-3 μέρες
φτάσαμε μέχρι την Τροία
πήγαμε και γυρίσαμε όλα καλά
εδώ ειναι η διαδρομή (http://maps.google.gr/maps?saddr=%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1,+%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%C E%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%CF%82+%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD&daddr=38.4759726,23.1181571+to:38.5680698,23.191726+to:38.9002997,22.4388569+to:40.7215397,22.694434 4+to:%CE%A3%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AF,+%CE%88%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82+to:%C4%B0stanbul,+T%C3%BCr kiye+to:40.389101,26.625779+to:Miralay+Sk+to:%CE%A3%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AF,+%CE%88%CE%B2%CF%8 1%CE%BF%CF%82+to:Mpralos,+%CE%A6%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1+to:Iera+Poli+Messologgiou ,+%CE%91%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1&hl=el&ie=UTF8&sll=40.124291,26.411133&sspn=2.18827,5.410767&geocode=FeOVQwIdnhRqASnxQ3AGH72hFDHdjWZ2RTU2Jw%3BFcQYSwIdTcFgASkX484UXu6gFDHWTRqILdYR7w%3BFYWATAIdru BhASnXmriudeigFDFzFEqMVbSb_A%3BFUuSUQIdyGNWASnPl22ZB1BfEzGoGvyPgZcohw%3BFYNcbQIdIkpaASltELjjISaoFDGx f6q7zboIRw%3BFdhWdQIdh82OASndI69cbFuyFDG6WIU5ClN-tA%3BFdawcQIdQCe6ASlrCGgABKfKFDHQsAG8mP7M4Q%3BFe1JaAId80aWASlj6lE6OG6xFDHHbZWjowulag%3BFacMZQIdTzOSA Q%3BFdhWdQIdh82OASndI69cbFuyFDG6WIU5ClN-tA%3BFQrtTgIdqMJWASl5gyoyjmdfEzFMc7Q4ykbXag%3BFR_GSgIdSAxEASlNpwxKXG5eEzHbhTFa0uCyhQ&oq=iera+&mra=luc&via=1,2,3,4,7&t=m&z=8)
πάνω απο 2.500 χλμ μέσα σε 6 ημέρες περάσαμε τέλεια έρχονται και φοτο σε 2-3 μέρες
φτάσαμε μέχρι την Τροία
Για πες εντυπωσεις απο δρομους, απο κινηση μεσα στη Πολη, γενικα τιπς εντ τρικς
Λοιπόν έχουμε και λέμε
Τιμή συναλλάγματος 1 ευρώ 2.38 λίρες
Βαθμολογώ:
1) Αγία σοφία 10
2) Τοπ καπι 7
3) Μπλε τζαμί 8
4) Πύργος του γαλατά 4 (τίποτα ιδιαίτερο απλά βλέπεις τα πάντα από ψηλά αξίζει μόνο να πας στην δύση του ηλίου αλλά από τον συνωστισμό τσαντίζεσαι )
5) Σκεπαστή αγορά 4 (είναι όλα ΚΙΝΕΖΙΚΑ)
6) Αιγυπτιακή αγορά 8 (μόνο για μπαχάρια και γλυκά)
7) Πατριαρχείο 4 (δεν έχει κάτι ιδιαίτερο μόνο να μιλήσεις με Έλληνες και να σε καθοδηγήσουν για ότι χρειαστείς)
8) Μεγάλους του γένους σχολή 10’ (έχει μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία όπως και η αγιά σοφία )
9) Δαρδανέλια 7 (για περπάτημα στο λιμάνι)
10) Τροία 5 (7 ευρώ το άτομο για να δω κάτι που είναι υπό κατασκευή και στα ποιο πολλά σημεία δεν μπορείς να πας γιατί κάνουν έργα και το έχουν κλειστά ήταν κοροϊδία
11) İstinye Park (εμπορικό κέντρο 25.000 τ.μ) έχει και ΖΑΡΑ τιμές ΕΛΛΑΔΑΣ σε όλα τους τα Ίδη
12) Αρχαιολογικό μουσείο 9
13) Ortakoy 7 (να φάς πατάτα γεμιστή με λουκάνικο και καυτερό)
Η διαδρομή ήταν υπέροχη οι δρόμοι στην Τουρκία είναι καλοί και κάνουν έργα για να την επεκτείνουν κάτι σαν την Εγνατία οδό
Με τα διόδια δεν κατάλαβα τι παίζει πάντως κουδουνίζουν και κάτι γράφουν για 45.5 και άλλες φορές 60κατι, τώρα αν έρθει κάτι σπίτι ήρθε
Οι μπάτσοι είναι λίγο σταρχιδιζέ δεν με σταμάτησαν καμία φορά ούτε για έλεγχο
Δεν φοβήθηκα να κυκλοφορήσω βασικά πήγαινα πάντα με την μηχανή εκτός από το κέντρο που είχε πολύ κίνηση, αρκή να είσαι συνετός και προσεκτικός και όχι σφήνες γιατί εκεί δεν κάνεις η μηχανές σφήνες κάνουν μόνο τα ταξί και η νταλίκες και χωρίς φλας
Με τσακίσανε τα εισιτήρια για τα μουσεία παρόλο που έβγαλα κάρτα με 72 λιρες δεν ήταν όλα τα μουσεία μέσα
Η βενζίνα ακριβή 4,2 λίρες 2 ευρο το λίτρο
Η φιλοξενία τους δεν μου άρεσε και τόσο μας βλέπανε για ευρώ και όχι για ανθρώπους
Ναι είναι φιλόζωοι και μου άρεσε αυτό σε σύγκριση με μας
Carlos.1on2
29/04/2013, 13:36
Λοιπόν έχουμε και λέμε
Τιμή συναλλάγματος 1 ευρώ 2.38 λίρες
...
Η βενζίνα ακριβή 4,2 λίρες 2 ευρο το λίτρο
Η φιλοξενία τους δεν μου άρεσε και τόσο μας βλέπανε για ευρώ και όχι για ανθρώπους
...
Πόσο Τάκη το λίτρο? Καμία σχεση με το 2009 που πηγα εγώ, τότε ήταν στα 1,7€ /λτ όταν εδώ ξεκίνησε να ανεβαίνει από το 1,2€ μεχρι την κορυφη που έπιασε πριν λίγο καιρό. ίσως να φταίει κιαη ισοτιμία γιατί εγώ την πέτυχα στο 1€ /2TL.
Όσον αφορά τους ανθρώπους, την επόμενη φορά μην πας καθόλου Πόλη και λοιπά τουριστικά μέρη. Τότε ειλικρινά θα πάθεις πλάκα με την φιλοξενία τους :)
MG-KTiNoS
29/04/2013, 15:01
Όσον αφορά τους ανθρώπους, την επόμενη φορά μην πας καθόλου Πόλη και λοιπά τουριστικά μέρη. Τότε ειλικρινά θα πάθεις πλάκα με την φιλοξενία τους :)
Οκ δεκτό, αλλά δεν πας στα τουριστικά γιατί να πας ?
:rolleyes:
Carlos.1on2
30/04/2013, 20:25
Οκ δεκτό, αλλά δεν πας στα τουριστικά γιατί να πας ?
:rolleyes:
Για τον ίδιο λόγο που κάποιοι πάνε ταξίδι στην Αφρική ή στην Ασία και όχι στο Παρίσι :beer: