Σύνδεση

View Full Version : το μεγαλειο της τροχαιας

Σελίδες : 1 [2] 3

madtank
20/04/2013, 12:29
Ναι γιατί την εποχή των παχιών αγελάδων βλέπαμε - και έχουμε να δούμε ακόμα πολλά - που κατέληγαν τα χρήματα.
Τα χρήματα αντί να αποτελούν μοχλό ανάδειξης και ανάπτυξης, πάντα ήταν τροχοπέδη στην χώρα μας, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο.

MG-KTiNoS
20/04/2013, 12:43
kai τώρα στο ίδιο μέρος καταλήγουν (τα λίγα που 'εχουμε)
:lol:

blackbusa
20/04/2013, 12:57
ρε μαγκες επειδη πολυ το κουραζουμε παλι και ακρη δεν θα βγει...ο καθενας το κοιταει απο την δικη του οπτικη γωνια και οπως τον βολευει...
ολα ειναι ενα συνολο παιδειας...κοινωνικου συνολου...νομων...νοοτροπιας...κλπ κλπ

οσο και να σας φαινετε περιεργο στην Ελλαδα οι μπατσοι ειναι απο τους πιο ελαστικους που μπορειτε να συναντησετε...η καθε νομοθεσια σωστη η αδικη ειναι αυτη...μην αρχισουμε να λεμε γενικα γιατι ακρη δεν θα βγει...

στην προκειμεννη περιπτωση ειναι τοσο σαφες και απλο που θεωρω δεν σηκωνει αμφισβητηση...το δικαιωμα να σε γραψουν οι οχι ειναι αποκλειστηκα δικη σου επιλογη...ειναι θεμα παιδειας....φοβου....οικονομικων δυσκολειων....προσωπικων εμπειριων...νοοτροπειας...κλπ κλπ

ας αρχισει επιτελους ο καθενας να αναλαμβανει τις ευθυνες του...

ζω αυτη την στιγμη σε μια χωρα παρομοια με την Ελλαδα...σε μια πολη μικρου μεγεθους (Λαμια πχ) αλλα με τεραστειο αριθμο δικυκλων...δεν εχω δει κανεναν μπατσο να κυκλοφορει η να παιζουν μπλοκα...απο την αλλη δεν εχω δει εναν (1) ξεκρανωτο σε αυτους τους 6 μηνες....τις τελευταιες μερες που ειχα προβλημα με το busa και το εσπρωχνα να παρει μπρος δεν εβαζα το κρανος για να εχω καλυτερη επαφη με το περιβαλλον...ολοι μα ΟΛΟΙ με κοιταζαν και μου εκαναν κινηση για το κρανος...μικροι μεγαλοι παιδια αγγενητα...δεν γνωριζω το ποσο του προστιμου αλλα δεν πρεπει να ειναι τοσο πολυ οσο στην Ελλαδα...

ειναι θεμα νοοτροπειας...παιδειας...και οχι ποσου....και 1000 να το βαλουν στην Ελλαδα παλι θα κυκλοφορουν ξεκρανωτοι...
στην εποχη που ζουμε καποια πραγματα μας τα επιβαλλουν...και δεν μπορουμε παρα να κανουμε μοκο...εστω σε αυτα που ειναι στην δικη μας ευχαιρια ας αποφασισουμε τι θελουμε...

αυτα και τελος γιατι οπως ειπαμε...ο καθενας αναλογα απο ποια γωνια βλεπει κατι εχει και αλλη αποψη...οταν κανουμε μαλακια πρεπει να περνουμε τις ευθηνες μας...μετα απο αυτο αν ειμαστε τυχεροι και μπορουμε να εχουμε και δευτερη ευκαιρια την αρπαζουμε απο τα μαλλια...αν ειμαστε τυχεροι μπορει να εχουμε και τριτη...καποιοι δεν ειχαν ουτε την πρωτη ευκαρια,,,

MG-KTiNoS
20/04/2013, 13:15
οσο και να σας φαινετε περιεργο στην Ελλαδα οι μπατσοι ειναι απο τους πιο ελαστικους που μπορειτε να συναντησετε...
,

Έτσι...

ας αρχισει επιτελους ο καθενας να αναλαμβανει τις ευθυνες του...

Αυτό φίλε είναι ΑΠΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ !

Οι λέξεις
έκανα λάθος
συγνώμη
ευχαριστώ
μπράβο
στην Ελλάδα υπάρχουν ΜΟΝΟ στο λεξικό.

Έχουμε και πολύ καλούς δασκάλους....
:moutza:

blackbusa
20/04/2013, 13:25
Έτσι...

Αυτό φίλε είναι ΑΠΛΑ ΑΔΥΝΑΤΟ !

Οι λέξεις
έκανα λάθος
συγνώμη
ευχαριστώ
μπράβο
στην Ελλάδα υπάρχουν ΜΟΝΟ στο λεξικό.

Έχουμε και πολύ καλούς δασκάλους....
:moutza:

εγω απο την αλλη αυτες τις λεξεις στην Ελλαδα τις ακουσα τοσες πολλες φορες που ειχαν γινει καραμελα...που καποιες φορες απλα εχαναν την αξια τους...ειπαμε ολοι μπορουν να κανουν λαθος...το θεμα ειναι ποσες φορες επαναλαμβανουν αυτο το λαθος και κρυβονται πισω απο αυτες τις λεξεις...
αν οι λεξεις μιλανε οι πραξεις φωναζουν...

MG-KTiNoS
20/04/2013, 13:48
το ίδιο κάνει...

(αλλά άκουσες κάποιον δ/ντη ΔΕΚΟ πχ να λέει κάτι τέτοιο?? :a020:)

Τέσπα ας μην το ρίξουμε και στη μεταφυσική τώρα...
:D

vaska
20/04/2013, 13:55
Το φεγγάρι ας πούμε που έλεγε κι ο Πουλόπουλος...

:bawl::rotflmao::rotflmao:

blackbusa
20/04/2013, 14:45
ούτε πάνω απ'το κεφάλι για να μπορούμε να καπνίζουμε οδηγώντας (ακούει το φιλαράκι μου; ),

ακουει και διαβαζει για κατι σφαγμενα περτικαλια...ασχετα αν καποιοι τα βλεπουν μουσταρδια...

VANDA
20/04/2013, 17:17
ακουει και διαβαζει για κατι σφαγμενα περτικαλια...ασχετα αν καποιοι τα βλεπουν μουσταρδια...

Δε λέω εσένα βρε ζώον..

irinia
21/04/2013, 07:48
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.............

Μιά χώρα πού άν πιάσεις κανά νησάκι θά τούς δείς όλους νά κυκλοφοράνε ξεκράνωτους
είδικά μέ τούς 40 βαθμούς τό καλοκαιράκι.......
Μαζί μέ αύτούς όμως θά δείς έπίσης καί τούς χιλιάδες τουρίστες πού ήταν τόσο νομοταγείς
στήν χώρα τους νά μή σού δείχνουν τό κρανάκι άλλά νά κυκλοφοράνε ξεβράκωτοι μέ τά μαγιώ,
έννοείται χωρίς ΚΡΑΝΟΣ ,μέ σαγιονάρα καί νά γεμίζουν όλα τά κέντρα ύγείας τών νησιών....!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..............νάχαμε νά λέγαμε,ή φύση τού άνθρώπου μία είναι.
Όλοι αύτοί όταν ξαναγυρίσουν πίσω στίς νομοταγείς χώρες τους,άφήνουν έδώ τό πρωτόγονο
πού έκρυβαν..............ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ...!
Έτσι άπλά γιατί έμαθαν νά ζούν μέ τόν βούρδουλα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε ό σύγχρονος κόσμος νά άναπτύσσεται γύρω άπό τή Μεσόγειο έδώ
καί 5-6 χιλιάδες χρόνια καί όχι άπό άλλού.
Καί ξέρετε κάτι..??
Έμείς τό φοράμε τό κράνος πολύ περισσότερο άπό ότι αύτοί έπειδή τό πιστεύουμε,γιατί έχουμε
καί τό περιθώριο έπιλογής κάπου κάπου.....
Άλλού άπαγορεύεται καί τό ΚΛΑΣΙΜΟ.
Αύτά γιά νά μή λέμε μαλακίες....
Τούς φάγαμε στή μάπα όλους αύτούς τούς σούπερ νομοταγείς λαούς καί είδαμε ότι
τό πουλάκι όταν είναι άνοιχτή ή πόρτα φεύγει........
Όταν θά ύπάρξει λαός πού θά τού άνοίξεις τήν πόρτα καί έξακολουθεί νά μένει στό κλουβί
τότε θά έχει σβήσει ό πλανήτης γή όσα δίς πληθυσμό καί νά έχει........γιατί θά έχει γεμίσει
μόνο μέ μοσχάρια.
CAPISCI..??

ΤΏΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ....

Ότι έχετε νά πείτε καί νά κάνετε κάντε το έκείνη τήν ώρα γιατί κι ό μπάτσος
δέν παύει νά είναι ΕΛΛΗΝΑΣ,μέ συναισθηματισμό άλλη φυλή πολλές χιλιάδες χρόνια τώρα.
Μετά άν άρχίσετε νά τρέχετε στά γραφεία νά σάς λυπηθούν είναι γιά κλάμματα.
Χάνετε καί τήν άξιοπρέπεια σας....
Άπλά νά ξέρετε
ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ
Κάνατε τή μαλακία..??
Τό κεφάλι ψηλά κι άξιοπρέπεια,όχι κλάψες, μή τούς δίνετε άξία.
Κάποτε σέ ένα χωριό πού ζούσα μέ κυνηγούσαν νά μέ γράψουν μού τήν έστηναν
έπειδή ήμουν ζωηρό παιδάκι.
Έ κάποια στιγμή μέσα στά βουνά πού πηγαίναμε νά παίξουμε ποδόσφαιρο μέ πέτυχαν
καί μέ έγραψαν γιά κράνος .
Ήταν κλειστή κοινωνία έπαρχία,άμέσως μού τήν έπεσε ένας κολλητός πού μάς έγραψαν μαζί
καί μού είπε έγώ πήγα στόν διοικητή τόν παρακάλεσα καί μού τήν έσβησε πάνε καί συ...!!
Είχαμε βλέπετε κι οί δύο συμμετοχή στή δημόσια διοίκηση τής έπαρχίας μάς ήξεραν.
Δέν τού έδωσα τέτοια χαρά τού κυρίου ΑΡΧ......... προτίμησα νά χάσω μιάς έβδομάδας άμοιβή.
Όσες φορές καί νά τά βάλω κάτω,όσες καί νά τά μετρήσω κάθε φορά πού πήγα έξω
έκτίμησα γυρίζοντας άκόμα περισσότερο τήν πατρίδα μου.

Ε Λ Λ Α Σ

nikos121
21/04/2013, 14:55
Ενα εχω να πω για όσους δεν φορούν κράνος η δεν βάζουν ζώνη : ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ μου...

η νεκροθαυτης εισαι η μπατσος!:lol:

kostas777
22/04/2013, 13:05
τελικά είμαι τυπικό δείγμα νεοέλληνα, κάφρος εκ γεννετής ολίγον τι αλήτης και τσάμπα μάγκας

κι εγώ το ίδιο είμαι.. ή μάλλον ήμουν.

ή μάλλον ..είμαι εδώ κι εγώ και ένας καλός μου φίλος από τον στρατό, χάρη στα άριστα αντανακλαστικά ενός ταξιτζή, αλλιώς θα έλειπα από τον κόσμο αυτό, μαζί και ο φίλος μου εδώ και 15 χρόνια.
από τότε δεν έχω ξανακάνει τη μαλακία να καβαλήσω πιωμένος (ούτε κράνος δεν φορούσα ούτε τίποτα, ήμασταν εντελώς χύμα). είχα πιεί βέβαια πολύ, αλλά νόμιζα ότι το'χα. μαλακίες, δεν έβλεπα μπροστά μου, όπως αποδείχθηκε. ούτε φώτα είδα, ούτε φανάρι, ούτε τίποτα. από κωλοφαρδία ζω, όπως ίσως και όλοι μας, αλλά καλλίτερα να μην τον προκαλουμε. κώλος είναι, κάποια στιγμή θα μας χέσει..

atom_smasher
22/04/2013, 15:21
ένα συμπέρασμα από αυτή την συζήτηση θα μπορούσε να ήταν για την προσαρμογή του οικονομικού προστίμου με βάση την φορολογική κλίμακα. Φυσικά έχουμε πρόβλημα καθότι οι μισοί δεν δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους στην εφορία, αλλά αυτό αφορά συνήθως όσους έχουν αρκετά.

pasxosGS
22/04/2013, 15:38
ένα συμπέρασμα από αυτή την συζήτηση θα μπορούσε να ήταν για την προσαρμογή του οικονομικού προστίμου με βάση την φορολογική κλίμακα. Φυσικά έχουμε πρόβλημα καθότι οι μισοί δεν δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους στην εφορία, αλλά αυτό αφορά συνήθως όσους έχουν αρκετά.

Το συμπερασμα που βγαίνει είναι απλό. Δε θές να πληρώνεις ? Δεν έχεις λεφτά ? ΜΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ ! Είναι απελπιστικά απλά τα πράγματα. (δε το λέω προσωπικά σε σένα γενικά μιλάω)

granazi
22/04/2013, 15:59
πραγματικα χαιρομαι που οι περισοτεροι εδω μεσα δεν εχουν καποια εικονα σπασμενου κεφαλιου.
οχι απαραιτητα να νοιωσεις κατι ζεστο να τρεχει στο προσωπο σου και αυτο το μουδιασμα.....
εστω να δεις ενα "καλο" βαρυ τροχαιο....ενα κεφαλι αμορφο, τις σαρκες κ τα κοκκαλα μια μαζα....χειροτερα δε, να εισαι υποχρεωτικα εκει να βλεπεις βαθμιαια τις κορες να διαστελονται την αγωνια στο βλεμμα οταν φευγει μια ζωη.
ισως ακομα χειροτερα τις μοναδες....την τετραπληγια...κτλ
πραγματικα χαιρομαι μαγκες και ειστε τυχεροι αν δεν εχετε τετοια βιωματα και ποτε να μην τα αποκτησετε με κανενα τροπο...
καποιος εδω απο οσο διαβασα δουλευει σε μοναδα, σας τα ειπε μια σας τα ειπε δυο....το χαβα σας...........συνεχιστε, ευχομαι να συνεχισουμε σαν εθνος να ειμαστε ετσι λαρτζ πλουσιοι και αθανατοι :wave2:

MG-KTiNoS
22/04/2013, 16:11

Τώρα με το μπαρδόν ε ?
Στην εφορία δουλεύεις ή κάνεις Χούμορ?

Έχουμε 30% ανεργία στην Ελλα΄δα το έχεις πάρει χαμπάρι ή νομίζεις κι εσύ ότι μαζί τα φάγαμε κλπ?

SHOOTER045
22/04/2013, 16:33
το οτι εχουμε ανεργια η οτιδηποτε αλλο,δεν μας καθιστα ανωτερο ατυχγνατος
καθημερινα σχεδον δικαιολογιες -τωρα σταματησα και το εβγαλα-5 λεπτα το ειχαφησει-πηρα τσιγαρα πριν λιγο και ξεχασα να ξαναβαλω ζωνη-ασφαλεια?αυτος ο μαλακας ο ασφαλιστης δεν μου την εστειλε-εχω την μανα-πατερα-γιο-κορη-γυναικα-σκυλο αρρωστη-αρρωστο.να εισατε ΠΑΝΤΑ ειλικρινης οι ενστολοι δεν μασανε κουτοχορτο.προσεχετε ολοι σας στους δρομους πρωτα τον εαυτο και μετα την τσεπη σας,μην κοιτατε τι κανουν οι αλλοι-ξεκρανωτοι και καγκουρες,οι μαγκιες καποια στιγμη πληρωνονται κλπ-υπαρχουν και στραβοξυλα ενστολοι η να τους πιεζουν καποιοι να γυρισουν με γεματο μπλοκ-παντως στην τσεπη τους δεν τα βαζουν,ολα τα προστιμα πανε υπερ δημου που εγινε η παραβαση,πλην ασφαλειας-συμφωνω οτι τα καποια προστιμα θα επρεπε με τις σημερινες συνθηκες να μειωθουν.παντα ορθιοι και υγιεις να εισαστε ολοι,λιγη παραπανω προσοχη πλησιαζει και πασχα...:wave2:

vaska
22/04/2013, 18:18
Δε λέω εσένα βρε ζώον..

Ζώον ο Πανούλης???

Να τέτοια λέτε και τον μειώνετε τον φουκαρά, είδε και απο-είδε και πήρε των ομματιών του.

Είναι ευαίσθητο παιδί ο Πανούλης, μην τον αποπαίρνετε.

:nono::nono:

nicksior
22/04/2013, 20:13
Εχω φίλο πρώην "ζητά" , κυκλοφορεί ξεκράνωτος... -Εμένα θα γράψουνε ρε?- Και φυσικά ΔΕΝ τον γράφουνε!
Κατά την γνώμη μου το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι αλλά η "κατά το δοκούν" εφαρμογή τους δηλ η έλλειψη ισονομίας.
Στην "εσπερίαν" πχ ο τυχαίος ανθυπαστυφύλακας δίνει κλήση στον πρωθυπουργό της χώρας κι αυτός το δέχεται σαν φυσικό επακόλουθο του πταίσματος του, εδώ οι βουλευτές μας πάνε στην βουλή ξεκράνωτοι για να φαίνεται η μουτσούνα τους και να δει ο ψηφοφόρος πόσο "λαικά" παιδιά είναι..
Απ την άλλη..
Τα πρόστιμα δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά ειδικά για πιτσιρικάδες και παιδιά της βιοπάλης , εκεί το όργανο πρέπει να αναβαθμίσει τον ρόλο του σε ρόλο ανθρώπου που θα συνετίσει τον παραβάτη για το δικό του καλό (ένα σύστημα βαθμών ποινής πριν το τελικό πρόστιμο, ίσως να λειτουργούσε καλύτερα).
Αντιθέτως , εμένα που και πιτσιρικάς δεν είμαι και έχω ρίξει ένα σκασμό λεφτά σε μηχανάκι και "σινιέ" εξοπλισμό , να με ξεσκίσει γιατί εκτός των άλλων δίνω κακό παράδειγμα..
Θα μου πεις , απ τη μια μεριά μιλάς για ισονομία και απ την άλλη για ελαστικότητα?
Ναι! Μιλάω όμως για μια ελαστικότητα προς την ανάποδη κατεύθυνση , όχι δηλ προς τον "ισχυρό" αλλά προς τον αδύναμο γιατί η εφαρμογή του νόμου απο το όργανο της τάξης πρέπει να έχει και ανθρώπινη πλευρά αφου σε ανθρώπους απευθύνεται.
Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό , τα ίδια τα όργανα πρέπει να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να μην παρανομούν τα ίδια ασκώντας εξουσία με αλαζονεία.

fkol k4
22/04/2013, 22:07
Εχω φίλο πρώην "ζητά" , κυκλοφορεί ξεκράνωτος... -Εμένα θα γράψουνε ρε?- Και φυσικά ΔΕΝ τον γράφουνε!
Κατά την γνώμη μου το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι αλλά η "κατά το δοκούν" εφαρμογή τους δηλ η έλλειψη ισονομίας.
Στην "εσπερίαν" πχ ο τυχαίος ανθυπαστυφύλακας δίνει κλήση στον πρωθυπουργό της χώρας κι αυτός το δέχεται σαν φυσικό επακόλουθο του πταίσματος του, εδώ οι βουλευτές μας πάνε στην βουλή ξεκράνωτοι για να φαίνεται η μουτσούνα τους και να δει ο ψηφοφόρος πόσο "λαικά" παιδιά είναι..
Απ την άλλη..
Τα πρόστιμα δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά ειδικά για πιτσιρικάδες και παιδιά της βιοπάλης , εκεί το όργανο πρέπει να αναβαθμίσει τον ρόλο του σε ρόλο ανθρώπου που θα συνετίσει τον παραβάτη για το δικό του καλό (ένα σύστημα βαθμών ποινής πριν το τελικό πρόστιμο, ίσως να λειτουργούσε καλύτερα).
Αντιθέτως , εμένα που και πιτσιρικάς δεν είμαι και έχω ρίξει ένα σκασμό λεφτά σε μηχανάκι και "σινιέ" εξοπλισμό , να με ξεσκίσει γιατί εκτός των άλλων δίνω κακό παράδειγμα..
Θα μου πεις , απ τη μια μεριά μιλάς για ισονομία και απ την άλλη για ελαστικότητα?
Ναι! Μιλάω όμως για μια ελαστικότητα προς την ανάποδη κατεύθυνση , όχι δηλ προς τον "ισχυρό" αλλά προς τον αδύναμο γιατί η εφαρμογή του νόμου απο το όργανο της τάξης πρέπει να έχει και ανθρώπινη πλευρά αφου σε ανθρώπους απευθύνεται.
Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό , τα ίδια τα όργανα πρέπει να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να μην παρανομούν τα ίδια ασκώντας εξουσία με αλαζονεία.

Από τη μία όσα γράφεις είναι με καλές προθέσεις.
Από την άλλη όμως, η δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι τυφλή.
Αν δεχτούμε πως οι νόμοι υπάρχουν για να μας βοηθούν να συμβιώνουμε, είτε πλούσιος είτε φτωχός, όταν τον παραβαίνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο δυσκολεύεις κατά τον ίδιο τρόπο τη συμβίωση με τους άλλους.

Με άλλα λόγια, είτε είσαι πλούσιος και τεμπέλης με FZFRAD 1600 RRRXFRM είτε φτωχός και εργατικός με παπάκι, άμα ανοίξεις κανένα κεφάλι το ίδιο πονάει και εσένα και τους συγγενείς σου.

Άμα είναι να αρχίσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις, ακόμα και αν το κάνουμε για καλό, σε κακό θα καταλήγει.
Για το ότι ακόμη και έτσι κάποιοι δεν θα μάσαγαν από πρόστιμα μιας και θα ήταν πλούσιοι για παράδειγμα, θα μπορούσε να ισχύει αυξητικό πρόστιμο με βάση τη συχνότητα παράβασης.

paramedic
23/04/2013, 10:59
η νεκροθαυτης εισαι η μπατσος!:lol:
H δουλέυω στο ΚΑΤ...

xalias
23/04/2013, 11:46
όλοι είμαστε σε ένα παιχνίδι.
για να πάει καλά το παιχνίδι σύμφωνα με της οδηγίες όλα τα πιονια πρέπει να ακολουθούν. Εάν ένα δεν ακολουθήσει το παιχνίδι χαλάει.
Κι όταν λέω όλα τα πιόνια εννοω όλα (πολιτικοί, προθυπουργοι, πολίτες, σύστημα κ.α.)

επίσης εάν το πρόστιμο δεν ήταν 500€ και ήταν 5€ δεν θα φόραγε κανείς γιατι πολύ απλά θα έλεγε
-Σιγα, και να με σταματήσουν 5€ θα δώσω στον πο..τσο μου.
Να το πάνε 5000€ μπορούνε; μπας και καταλάβουν κάποιοι ότι το κράνος το φοράς για την ζωή σου και όχι για να μην φας κλήση.

fkol k4
23/04/2013, 12:13
επίσης εάν το πρόστιμο δεν ήταν 500€ και ήταν 5€ δεν θα φόραγε κανείς γιατι πολύ απλά θα έλεγε
-Σιγα, και να με σταματήσουν 5€ θα δώσω στον πο..τσο μου.

Κλασσική υπερβολή.
Δηλαδή η επιλογή είναι ή 5 ή 500 ευρώ; Και γιατί να μην είναι 1 ή 1000 ευρώ δηλαδή;

Να μην είμαστε παράλογοι, ένα πρόστιμο 40-50 ευρώ θα ήταν οκ για τη μια φορά που «έτυχε», αλλά δεν είναι και για να το πληρώνεις συνέχεια.
Αν θέλεις, θα μπορούσε να κλιμακώνεται, πχ 40 το 1ο, 50 το 2ο, 80 το 3ο, 150 το 4ο, 250, 400 κτλ.

Να το πάνε 5000€ μπορούνε; μπας και καταλάβουν κάποιοι ότι το κράνος το φοράς για την ζωή σου και όχι για να μην φας κλήση.
Μπορούνε, αλλά κανείς δεν θα το γράψει.
Αλλά ακόμη και να το γράψει, τι έγινε;

Αν για σένα 5000€ είναι λίγα, τότε μπορείς και να μην το πληρώσεις (κάπου θα βρεις την άκρη).
Αν δεν έχεις, θα πάρουν τ' @@ σου όσα και να γράψουν, βρε δεν πα να γράψουν 100.000 πρόστιμο;

Άσε που παίζει και το άλλο.
Τριγυρνάς δώθε κείθε χωρίς κράνος, μαζεύεις 200000 σε πρόστιμα, και μετά πας και παραδίνεσαι ως μεγαλοοφειλέτης και περνάς ζωή στη φυλακή.
Και άσε τους άλλους να ψάχνουνε το πως θα βρούνε κανένα φράγκο να πληρώσουν το νοίκι...

pipe_smoker
23/04/2013, 12:24
Για το ότι ακόμη και έτσι κάποιοι δεν θα μάσαγαν από πρόστιμα μιας και θα ήταν πλούσιοι για παράδειγμα, θα μπορούσε να ισχύει αυξητικό πρόστιμο με βάση τη συχνότητα παράβασης.

Ισχύει κάτι τέτοιο, προς το παρόν μόνο όσον αφορά την οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ στο ανώτατο όριο. Αν σε τσακώσουν μία φορά, 6 μήνες δίπλωμα, άδεια, πινακίδες, κράτηση έως και 6 μήνες και πρόστιμο μέχρι 3.000 έουρα.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε δυο χρόνια (δεν έβαλες μυαλό και την ξανάκανες τη μαλακία), διπλωματάκι για 5 χρόνια και φυλάκιση 6 μηνών τουλάχιστον και 2.000 έουρα.

Ψιλοδιαφορετικά τα θυμόμουν τα πρόστιμα (για το θέμα υποτροπής ήμουν σίγουρος), αλλά τα τσέκαρα και τα έγραψα όπως τα βρήκα εδώ (http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.html).

Σίγουρα θα μπορούσε να ισχύει και σε άλλες παραβάσεις (και ίσως ισχύει, αλλά αυτό θυμόμουν κι αυτό κοίταξα).

Από εκεί και πέρα το thread έχει πάρει τον κακό το δρόμο και από τη μία με τρώνε τα δάχτυλά μου γιατί πραγματικά απορώ με κάποια από τα πράγματα που διαβάζω, αλλά από την άλλη ξέρω ότι άκρη δεν πρόκειται να βγει.
Να πω απλά ότι επικρατεί σύγχυση (η οποία οδηγεί σε σύγχιση και καταλήγουμε σε φαγωμάρες) ανάμεσα στα θέματα ασφαλείας/εξοπλισμού και στους νόμους περί παραβάσεων του ΚΟΚ.
Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Και κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον υποκριτικό ένας μοτοσυκλετιστής να φέρνει παραδείγματα ή να κάνει επίκληση των προσωπικών του εμπειριών από το ΚΑΤ ή του τί έχουν δει τα μάτια του για να "πείσει" κάποιον περί της αναγκαιότητας του κράνους. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ της χρήσης τέτοιων παραδειγμάτων, μην παραξενευθείτε ούτε να διαφωνήσετε με τους γονείς που θα πουν στα παιδιά τους το γνωστό "πάμε μια βόλτα στο ΚΑΤ" όταν αυτά θα τους πουν θέλω να πάρω μηχανή. Γιατί και οι γονείς πιθανόν να συμφωνούν ότι το κράνος μπορεί να σώσει μια ζωή που βρίσκεται σε ρίσκο πάνω στους δύο τροχούς, αλλά προτιμούν να μη βρεθεί καν στο ρίσκο που ενέχουν οι δύο τροχοί αυτή η συγκεκριμένη ζωή.

ΥΓ. Και για να προλάβω πιθανούς "καλοθελητές", τόνισα τη διαφωνία μου με τη συγκεκριμένη τακτική και τα παραδείγματα. Όχι με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού ή με την προτροπή προς τη χρήση αυτού.

nikos_abel
23/04/2013, 13:11
Από εκεί και πέρα το thread έχει πάρει τον κακό το δρόμο και από τη μία με τρώνε τα δάχτυλά μου γιατί πραγματικά απορώ με κάποια από τα πράγματα που διαβάζω, αλλά από την άλλη ξέρω ότι άκρη δεν πρόκειται να βγει.
:rolleyes:;):a9:

(υ.γ. να γράφεις, να γράφεις, όλο και κάποιος θα πάρει κάτι...)

pipe_smoker
23/04/2013, 13:16
:rolleyes:;):a9:

(υ.γ. να γράφεις, να γράφεις, όλο και κάποιος θα πάρει κάτι...)

Ουκ αν λάβεις...

paramedic
23/04/2013, 18:14
Ισχύει κάτι τέτοιο, προς το παρόν μόνο όσον αφορά την οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ στο ανώτατο όριο. Αν σε τσακώσουν μία φορά, 6 μήνες δίπλωμα, άδεια, πινακίδες, κράτηση έως και 6 μήνες και πρόστιμο μέχρι 3.000 έουρα.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε δυο χρόνια (δεν έβαλες μυαλό και την ξανάκανες τη μαλακία), διπλωματάκι για 5 χρόνια και φυλάκιση 6 μηνών τουλάχιστον και 2.000 έουρα.

Ψιλοδιαφορετικά τα θυμόμουν τα πρόστιμα (για το θέμα υποτροπής ήμουν σίγουρος), αλλά τα τσέκαρα και τα έγραψα όπως τα βρήκα εδώ (http://www.policenet.gr/portal/ext/parabaseis.html).

Σίγουρα θα μπορούσε να ισχύει και σε άλλες παραβάσεις (και ίσως ισχύει, αλλά αυτό θυμόμουν κι αυτό κοίταξα).

Να πω απλά ότι επικρατεί σύγχυση (η οποία οδηγεί σε σύγχιση και καταλήγουμε σε φαγωμάρες) ανάμεσα στα θέματα ασφαλείας/εξοπλισμού και στους νόμους περί παραβάσεων του ΚΟΚ.
Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Και κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον υποκριτικό ένας μοτοσυκλετιστής να φέρνει παραδείγματα ή να κάνει επίκληση των προσωπικών του εμπειριών από το ΚΑΤ ή του τί έχουν δει τα μάτια του για να "πείσει" κάποιον περί της αναγκαιότητας του κράνους. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ της χρήσης τέτοιων παραδειγμάτων, μην παραξενευθείτε ούτε να διαφωνήσετε με τους γονείς που θα πουν στα παιδιά τους το γνωστό "πάμε μια βόλτα στο ΚΑΤ" όταν αυτά θα τους πουν θέλω να πάρω μηχανή. Γιατί και οι γονείς πιθανόν να συμφωνούν ότι το κράνος μπορεί να σώσει μια ζωή που βρίσκεται σε ρίσκο πάνω στους δύο τροχούς, αλλά προτιμούν να μη βρεθεί καν στο ρίσκο που ενέχουν οι δύο τροχοί αυτή η συγκεκριμένη ζωή.

ΥΓ. Και για να προλάβω πιθανούς "καλοθελητές", τόνισα τη διαφωνία μου με τη συγκεκριμένη τακτική και τα παραδείγματα. Όχι με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού ή με την προτροπή προς τη χρήση αυτού.

Επειδή με αναφέρεις ξεκάθαρα στο μηνυμα σου απαντώ δεν βλέπω κατι το μεμπτο στο να χρησιμοποιω την ωμή αλήθεια για να δώσω ενα παραδειγμα του τι θα πάθει κάποιος αν δεν φοράει κράνος. Υπροκριτικο γιατί???Επειδή οδηγώ μοτοσυκλέτα δεν πρέπει να μιλάω για τα κακά της? Τι να λέω οτι όλα μέλι, γάλα. Η μήπως να πάρουμε τα παιζάκια απο το χεράτσι και να τους κάνουμε κακό οταν δεν φοράνε κλάνος??? Πως μπορεί δηλαδή να μάθει αυτός ο έρμος ο Ελληνας? Με το καλό δεν μαθαίνει, με το κακό δεν μαθαίνει φίλε μου, εμ πως θα μάθει τελικά?
Επίσης μακάρι είχαμε γονείς που να έδειχναν στα παιδιά τους πως πρέπει οταν θελεις να κανεις κατι το οποίο ενέχει κίνδυνο πρέπει να πάρεις και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. ϊσως τότε να είχαμε ευκολοτερη δουλειά να κάνουμε και να μην έχουμε να αντιπετωπίσουμς ανοιγμένα κεφάλια και συγγενείς που πέφτουν στα πατώματα κλαιγοντας όταν βλέπουν την σκληρή εικόνα του δικού τους ανθρώπου που χαροπαλεύει σε ενα δωμάτιο εντατικής. Ωραία η ωραιοποίηση αλλά δεν ταιριάζει εδώ φίλε μου.

pipe_smoker
23/04/2013, 19:10
Επειδή με αναφέρεις ξεκάθαρα στο μηνυμα σου απαντώ δεν βλέπω κατι το μεμπτο στο να χρησιμοποιω την ωμή αλήθεια για να δώσω ενα παραδειγμα του τι θα πάθει κάποιος αν δεν φοράει κράνος. Υπροκριτικο γιατί???Επειδή οδηγώ μοτοσυκλέτα δεν πρέπει να μιλάω για τα κακά της? Τι να λέω οτι όλα μέλι, γάλα. Η μήπως να πάρουμε τα παιζάκια απο το χεράτσι και να τους κάνουμε κακό οταν δεν φοράνε κλάνος??? Πως μπορεί δηλαδή να μάθει αυτός ο έρμος ο Ελληνας? Με το καλό δεν μαθαίνει, με το κακό δεν μαθαίνει φίλε μου, εμ πως θα μάθει τελικά?
Επίσης μακάρι είχαμε γονείς που να έδειχναν στα παιδιά τους πως πρέπει οταν θελεις να κανεις κατι το οποίο ενέχει κίνδυνο πρέπει να πάρεις και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. ϊσως τότε να είχαμε ευκολοτερη δουλειά να κάνουμε και να μην έχουμε να αντιπετωπίσουμς ανοιγμένα κεφάλια και συγγενείς που πέφτουν στα πατώματα κλαιγοντας όταν βλέπουν την σκληρή εικόνα του δικού τους ανθρώπου που χαροπαλεύει σε ενα δωμάτιο εντατικής. Ωραία η ωραιοποίηση αλλά δεν ταιριάζει εδώ φίλε μου.

Δεν αναφερομουν μονο σε εσενα.

Απο εκει και περα, οχι, δεν εχω κανενα προβλημα με την ωμη αληθεια (του καθενος), και δε μιλησα για καμια ωραιοποιηση.
Αυτο που λεω ειναι οτι το ποσα ανοιγμενα κεφαλια και χυμενα μυαλα (αντε να δουμε ποιος θα παρει οσκαρ γραφικοτητας στο τελος) εχει δει ο καθενας απο εμας, αλλος γιατι ειναι νοσοκομος, αλλος χειρουργος, αλλος κορακι δεν εχει καμια σχεση με τα θεματα ασφαλειας και ουτε πρεπει αυτα να προσεγγιζονται κατα αυτον τον τροπο. Κι ο λογος ειναι οτι ετσι μπαινει μια νοητη γραμμη ρισκου την οποια θετει ο καθενας οπου θελει κι αποφασιζει πώς θα πορευτει.
Μιλησες για το ποσους εχεις δει να τους κλαινε επειδη δε φοραγαν κρανος. Μιλησες γι'αυτους που φοραγαν αλλα και παλι τους κλαινε? Ειναι λιγοτεροι. Πολυ λιγοτεροι. Για καποιους ομως αυτη η λογικη των πιθανοτητων εξατομικευει και τα κριτηρια βασει των οποιων λαμβανονται οι αποφασεις. Γι'αυτο εφερα το παραδειγμα των γονιων. "Τι κι αν φορας κρανος? Ξερεις ποσοι πεθανανε φορωντας κρανος?". Τί απαντας εσυ σε αυτο? Περισσοτεροι οι μεν απο τους δε? Αρα αυτος που θελει να ρισκαρει στο Χ βαθμο καβαλαει και φοραει κρανος, κι ο αλλος ο πιο τολμηρος που θελει να ρισκαρει στον Υ βαθμο δε φοραει. Γιατι το ρισκο παντα εκει ειναι και θα ειναι. Κι αρχιζουνε μετα και τα "μια ζωη την εχουμε" και τα "αμα εχει ερθει η ωρα σου δεν πα να φορας και πανοπλια" και αλλες τετοιες μαλακιες.
Ειναι "διπλης κατευθυνσης" ο δρομος των παραδειγματων αυτης της μορφης.

Δε λεω οτι δεν εχεις δικιο σε αυτο που λες. Το τονιζω. Το κρανος μαζι με πολλα αλλα πραγματα μπορουν να κανουν την οδηγηση μηχανης ασφαλεστερη. Λεω οτι η χρηση παραδειγματων "παμε μια βολτα στο ΚΑΤ να δεις τι παθανε οσοι δε φοραγαν κρανος", ανετα γινεται "παμε μια βολτα στο κατ να δεις τι παθανε οσοι καβαλαγαν μηχανη ειτε φοραγαν ειτε δε φοραγαν κρανος" και παει λεγοντας.

paramedic
23/04/2013, 19:37
Είσαι σε πολλά σωστός αλλά εδώ διαβάζουν άνθρωποι που είτε είναι στον χώρο είτε θέλουν να μπουν και σε αυτούς απευθυνόμαστε όταν μιλάμε και όχι στον γενικό πληθυσμό. Αυτοί λοιπόν πρέπει να μάθουν πως είναι σωστό να οδηγούμε μια μοτοσυκλέτα. ΠΧ Δεν δέχεται αμφίσβητηση οτι αν τρακάρεις με χ χιλιόμετρα και δεν φοράς κράνος οι πιθανότητες να πάθεις κατι το πολύ κακό είναι πολλές ενω αν φοράς μειώνονται πάρα πολυ. Δεν είναι δυνατόν σε ενα φόρουμ μοτοσυκλέτας να γραφουμε το αντίθετο πως το λένε δηλαδή. 1+1 κάνουν ρε αδερφέ. Επίσης εξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λέγονται λέει μια σοφή λαική ρύση. Ετσι και όσοι δεν φορούν κράνος λένε τις αερολογίες και τις αμπελοφιλοσοφίες τους. Αν την πάθουν όμως δεν θα μπορούν να πούν τίποτα φίλε μου. Οσοι εχουν πάθει αλλά φορούσαν εξοπλισμό και σώθηκαν(εγω είμαι ενας απο αυτούς) τότε σίγουρα αποτελούν τα πιο τρανταχτά παραδείγματα για αυτό που υποστηρίζουν. Οταν είχα ατύχημα ο διευθυντής μου μου είπε "είχες άγιο" και του απάντησα "είχα εξοπλισμό".

Red Rider
23/04/2013, 19:59
Και να συμπληρώσω τον φίλο paramedic,ότι η αλήθεια πάντα ήταν ταμπού..
Τύχαινε να δούμε τροχαίο στο δρόμο με τούς γονείς μου όταν ήμουν μικρός και μού έκλειναν τα μάτια..
Τα χυμένα μυαλά στο δρόμο πάντα νομίζαμε ότι παίζουν μόνο στις ταινίες.
Σιγά μην τύχει σε εμένα σκέπτεται ο μέσος Έλληνας.και για το κράνος,και για τις κλήσεις για κράνος,και για όλα.Εφησυχασμός και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας,ισούται με θάνατο..

pipe_smoker
23/04/2013, 21:02
....αν τρακάρεις με χ χιλιόμετρα και δεν φοράς κράνος οι πιθανότητες να πάθεις κατι το πολύ κακό είναι πολλές ενω αν φοράς μειώνονται πάρα πολυ....

ΑΥΤΗ ειναι η αληθεια.
Ωμη, βρασμενη, σενιαν, οπως την προτιμαει κανεις τελος παντων, μια απο τις πολλες ειναι και αυτη.

Οι κουβεντες που συνοδευουν την αληθεια για χυμενα μυαλα, ανοιγμενα κεφαλια, αμυγδαλες και υποθαλαμους στην ασφαλτο τρομαζουν, αηδιαζουν, και δημιουργουν τελος παντων δυσαρεστα και παραξενα συναισθηματα. Κι οταν καποιος τρομαζει και του δημιουργουνται αυτα τα συναισθηματα ειναι πιο πιθανο να τα απομονωσει ή/και να τα απωθησει προκειμενου να μη χρειαζεται να τα αντιμετωπιζει πλεον. Κι επειδη δε γινεται να απωθησει μονο τα συναισθηματα θα απωθησει και την εικονα ή το μαθημα που προσπαθει η εικονα να του περασει.Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα να μην "βαλει μυαλο" βλεποντας το χυμενο μυαλο αλλα αντ'αυτου, προκειμενου να αμυνθει, να θεωρησει οτι αυτο το τοσο φρικτο πραγμα δεν προκειται ποτε να συμβει σε αυτον.
Σε τοσο φρικτες εικονες ο ανθρωπος σηκωνει αμυνες. Και τα αποτελεσματα ειναι τις περισσοτερες φορες τα αντιθετα απο τα επιθυμητα.

Επιπροσθετως, κι ασχετα με το παραπανω, προσωπικα εκεινο το κλασμα του δευτερολεπτου που νιωθεις να "αδειαζεις" και να ασπριζεις απο φοβο γιατι μπηκες με πολλα στη στροφη ή σου πεταχτηκε αμαξι κλπ (φορωντας κρανος), θα προτιμουσα να μου ερθει στο μυαλο αυτο που εχω μαθει να κανω για να αποφυγω τον κινδυνο και οχι να αναδυθει η εικονα με τα χυμενα μυαλα συνοδευομενη με το φοβο και την απελπισια που της κανουν παρεα. (πολλοι απο εμας νομιζω μετα απο καποια πτωση χαζη ή σοβαρη, στο παραμικρο αισθημα κινδυνου αντι να "σκεφτουμε" και να δρασουμε οπως θα καναμε υπο φυσιολογικες συνθηκες, μας ερχεται στο μυαλο η τουμπα που φαγαμε και "παγωνουμε". Μετα απο καποιο διαστημα επανερχομαστε στα φυσιολογικα).

Σε θεματα ασφαλειας (κι οχι μονο) αυτο που πρεπει να εχει τον πρωτο λογο ειναι η λογικη και μαλιστα αρκετα στεγνη απο συναισθηματικα διανθισματα. Το να σπερνουμε το φοβο μπας και φορεσει κανας νοματαιος κρανος δε βγαζει καπου.

McTalas
23/04/2013, 21:26
παλι εκτροχιαστικε ενα θεμα...

irinia
24/04/2013, 07:51
OTAN EXΕΙΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ........

Πρέπει νά φοράς τό κράνος διότι ό πιθανός τραυματισμός σου θά φορτώσει τόν προυπολογισμό
μέ τήν πιθανή άποθεραπεία σου........τί νά λέμε..??
ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΡΕ ΚΟΥΚΛΕ..??
Καί νάχαμε καμμιά δημόσια ύγεία πού ύπήρχε άντε νά πώ τό είδε πατριωτικά καί τήν πέταξε τήν μαλακία.
Έδώ έχουν διαλύσει τά πάντα,άν δέν έχεις λεφτά πεθαίνεις όταν άρρωστήσεις άπό γρίππη μέχρι καρκίνο
και σύ μάς λές ότι έπιβαρύνουμε τήν πολιτεία μέ τήν μή χρήση τού κράνους..??
Ούτε ό Χρουτσώφ δέν σκεπτόταν έτσι.
Μέ αύτή τή λογική ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά τρώμε πολύ μπάς καί πάθουμε κανένα έμφραγμα,έγκεφαλικό
και φορτώσουμε τόν κρατικό προυπολογισμό με τήν άποκατάσταση μας
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά πηδάμε πάνω άπό τά 50 μέ βιάγκρα μπάς καί μείνουμε άνάπηροι άπό έγκεφαλικό
πάνω στό γαμήσι κ.λ.π.....
Γενικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά (ρισκάρουμε).......χο χο ότιδήποτε.
Άν ή δικιά μου γεννιά πεινούσε καί άρπαξε τό κοκκαλάκι γαμιώντας τά πάντα
ή δικιά σας ΟΣΩΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, έχει καμμένο έγκέφαλο καί
ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ γιά νά ζήσει καλύτερα...!!!
Πολλά χρόνια κυκλοφορούσα χωρίς κράνος,ύπήρξα τυχερός άρκετές φορές
ίσως έπειδή τό 70-80 τά κράνη ήταν κατσαρόλες σάν αύτές πού φοράνε τώρα
κάτι τύποι μέ χάρλευ,ίσως έπειδή δέν μέ είχε πείσει κανείς γιά τήν χρησιμότητα του.
Άπό τό 90 καί μετά πού το έβαλα στό κεφάλι ΔΕΝ τό ξανάβγαλα καί μού έσωσε
μέχρι σήμερα 2 φορές τή ζωή..!!
Σηκώθηκα καί τίς δύο άπλά ζαλισμένος σάν νά είχα φάει μπουνιά.
Άν δέν τό φορούσα θά ήμουν άλλού,γιαυτό όσο καί νά σάς τή δίνει
έσάς είδικά πιτσιρικάδες..........γιά πάρτη σας καί όχι γιά νά πάτε κόντρα
στούς μπάτσους,έτσι κι άλλιώς όταν σάς βλέπουν μέ κράνος κάποιοι άπό αύτούς
ίσως στεναχωριούνται πού δέν θά κάνουν έπίδειξη έξουσίας δείχνοντας ζήλο καί
παράλληλα άσκώντας μέ ευλάβεια τά καθήκοντα τους παίρνοντας καί τά εύσημα

ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ

Ή μαγκιά είναι νά ζήσετε πολλά χρόνια άπολαμβάνοντας τό μηχανάκι σας
καί όχι νά φύγετε όπως ό γείτονας μου μέ μιά άπλή λακκούβα στό πρόσωπο σας,
στό κεφάλι σας καί όλο σας τό κορμί άνέπαφο.
Κι άν είστε άκόμα πιό άτυχοι θά παρακαλάτε νά σάς σκοτώσουν,παλικαράκια
άνήμπορα ,άνάπηρα μιά ζωή, μαρτύριο έγκλωβισμένοι ζωντανοί νεκροί.....

Julius
24/04/2013, 09:17
O κάθε ένας το προσεγγίζει απο την δικιά του Σκοπιά και εμένα με βρίσκει σύμφωνο αυτό εφόσον ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι είναι ΜΑΛΑΚΙΑ να κυκλοφορείς ξεκράνωτος.

Παίδες ούτε μέτρο χωρίς κράνος, ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΟ.

kostas777
24/04/2013, 09:38
εγώ ξέρω ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος ..τόσο πιο πολύ μπαίνει το κράνος στο κεφάλι (αυξάνεται το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και άμα κάνεις και παιδί, χτυπάει κόκκινο). το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά ότι μοτοσυκλέτα και κράνος/εξοπλισμός πάνε μαζί-πακέτο και η παράλειψή τους είναι μόνο λόγω βλακείας.

για να δούμε τώρα τι μας προσφέρουν τα δέρματα: http://www.youtube.com/watch?v=KKLYrG7_oYk

paramedic
24/04/2013, 09:50
παλι εκτροχιαστικε ενα θεμα...
Ξεφυγε μεν αλλά ουτε παρεκτραπήκαμε, ούτε μαλώνουμε, ουτε βριζόμαστε. Απλά κάνουμε μια επικοδομικτή συζητηση θαρρώ.

paramedic
24/04/2013, 09:51
ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ

+95000000000000000

ggs
24/04/2013, 10:02
Προφανώς όλοι συμφωνούμε ότι όσο περισσότερο εξοπλισμό φοράμε τόσο λιγοστεύουμε τις πιθανότητες να πάθουμε κάτι σοβαρό σε περίπτωση ατυχήματος .
Ειδικά το κράνος πρέπει να το φοράμε ακόμη και για ένα μέτρο που λέει κι ο Julius…

Όμως πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι όσο σωστά εξοπλισμένοι και να είμαστε , οι πιθανότητες να τραυματιστούμε σε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα είναι πάντα πολλές…

Δυστυχώς , η πικρή αλήθεια είναι ότι η μοτοσυκλέτα είναι το πλέον επικίνδυνο μεταφορικό μέσο…
Αυτό είναι και το (βαρύ) τίμημα για ολες τις χαρές που μπορεί να προσφέρει…

sniper
24/04/2013, 12:09
...

Δυστυχώς , η πικρή αλήθεια είναι ότι η μοτοσυκλέτα είναι το πλέον επικίνδυνο μεταφορικό μέσο…
...

Όχι, αυτό είναι το ποδήλατο... (για τα μηχανικά μεταφορικά μέσα, αλλιώς το άλογο)

ggs
24/04/2013, 12:26
αλλιώς το άλογο

….Κι εκεί παίζει μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός…..:lol:

288402

AristidisZ
24/04/2013, 12:30
Όχι, αυτό είναι το ποδήλατο... (για τα μηχανικά μεταφορικά μέσα, αλλιώς το άλογο)

μηχανικό μέσο το ποδήλατο ;;; :confused:

….Κι εκεί παίζει μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός…..:lol:

alpinestars το κουστουμάκι ; :D

STOYBI
24/04/2013, 12:41
Πολλα πολλα +++++++++ στα γραφομενα του pipe_smoker.....!!!!

irinia
24/04/2013, 15:59

NAXAME NA ΛΕΓΑΜΕ.............

Προφανώς ό παραπάνω άγνοεί ότι όλες οί παιδαγωγικές μέθοδοι
περιλαμβάνουν παραδείγματα μέ άνθρώπους πού είναι διαλυμένοι
άπό τροχαία κ.λ.π.στό συγκεκριμμένο θέμα μας.
Όλα τά έκπαιδευτικά φιλμάκια έχουν μέσα καί κάποιους οί όποίοι
έχουν περιέλθει σέ άθλια κατάσταση γιά νά μήν τό δούν μετά στόν
δικό τους άνθρωπο καί κυλιούνται κάτω όπως ανέφερες.
Γιά μένα μιά ΒΟΛΤΑ άπό τό οποιοδήποτε ΚΑΤ έπιβάλλεται γιά νά δούν
καί νά συνειδητοποιήσουν όλοι πώς ότι είναι ώραίο μπορεί νά
έμπεριέχει καί ΠΟΝΟ...!!!
Πολύ καλά λοιπόν μάς άνέφερες τίς έμπειρίες σου καί άν είναι δυνατόν
γράφε μας κάθε μέρα άπό μία....!!!

pipe_smoker
24/04/2013, 17:52
Όχι, αυτό είναι το ποδήλατο...

Δε θα διαφωνήσω. Η μηδενική ενεργητική ασφάλεια του ποδηλάτου σε συνδυασμό με τη μηδενική παθητικη (όπως και κάθε δίτροχου) μας κάνει μηδέν στο σύνολο ασφάλειας.
Απλά επειδή τα ατυχήματα μερικές φορές τα προκαλούμε και μόνοι μας (aka δεν είναι ανάγκη να χτυπήσει κάποιον νταλίκα, μπορεί αυτός απλά να πέσει μόνος του) οι τρομερά μεγαλύτερες ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει η μηχανή μπορούν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα αντίθετα με τις πολύ μικρές ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει ένα ποδήλατο (άλλο το "πατάω λάδια" με 180χλμ/ώρα κι άλλο με 40χλμ/ώρα)

Αλλά αθροιστικά και ειδικά έτσι όπως είναι η κατάσταση κυρίως στην Αθήνα συμφωνώ χωρίς δεύτερη σκέψη.

μηχανικό μέσο το ποδήλατο ;;; :confused:

Μηχανικό και ουχί μηχανοκίνητο:winka:

Προφανώς ό παραπάνω άγνοεί.....

Ναι... προφανώς :rolleyes:

Συνεχίστε να προσπαθείτε να διδάξετε με βία (είτε αυτή είναι σωματική, είτε λεκτική, είτε ψυχολογική κι εκφράζεται με εικόνες ή άλλα μέσα) και τα αποτελέσματα που θα παίρνετε θα είναι πάντοτε τα ίδια.:wave2:

AristidisZ
24/04/2013, 18:08
(άλλο το "πατάω λάδια" με 180χλμ/ώρα κι άλλο με 40χλμ/ώρα)

Σε αυτή την κουβέντα συμπυκνώνεται όλος ο Φαρισαϊσμός που έχει βγει στο παρόν thread
Έξυπνο παιδί είσαι, σκέψου τι εννοώ :wave2:

BLiTzER
24/04/2013, 21:06
Πιο πιθανό είναι να γλιτώσεις από λίγα λάδια με 180 ;)

Red Rider
24/04/2013, 21:30
Συνεχίστε να προσπαθείτε να διδάξετε με βία (είτε αυτή είναι σωματική, είτε λεκτική, είτε ψυχολογική κι εκφράζεται με εικόνες ή άλλα μέσα) και τα αποτελέσματα που θα παίρνετε θα είναι πάντοτε τα ίδια.:wave2:

Δυστηχώς η ωμή αλήθεια τις περισσότερες φορές είναι βίαιη και πονάει.
Εάν σου αρέσει να ωραιοποιείς τα πράγματα ok...

McTalas
24/04/2013, 21:44
βια ξε-βια, αμα δειτε 20χρονο τετρα- θα αναθεωρισετε πολες αποψεις...

η αληθεια ειναι καπου στην μεση!!!

spyro
24/04/2013, 23:45
...
Μέ αύτή τή λογική ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά τρώμε πολύ μπάς καί πάθουμε κανένα έμφραγμα,έγκεφαλικό
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ νά πηδάμε πάνω άπό τά 50 μέ βιάγκρα μπάς καί μείνουμε άνάπηροι άπό έγκεφαλικό
.....

:beer:

irinia
25/04/2013, 05:17
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ.........

Βασικές άρχές τής ψυχολογίας.........ποιά βία καί ποιά ωμότητα..??
Νά λέμε σέ όσους καβαλάνε μηχανάκι ένα παραμύθι μέ τήν κοκκινοσκουφίτσα..??
Δέν πρέπει αύτός πού όδηγάει νά έχει καλά σφηνωμένο κάπου στό μυαλό του
ότι τό πράμμα έχει καί τίς συνέπειες του όταν τό τραβάς στά άκρα..??
KAI OXI MONON BEBAIA......
Όλα αυτά τά φιλμάκια πού δείχνουν τροχαία μέ αύτούς πού παραβιάζουν τόν κώδικα
χωρίς κράνος ,ζώνη ,μέ άλκοόλ κ.λ.π.λάθος είναι..??
Δέν πρέπει νά περνάει άπό τό μυαλό μας ότι χωρίς κράνος στήν περίπτωση μας
θά μπορούσαμε νά καταντήσουμε όπως αύτοί πού δείχνουν στίς συνεντεύξεις
πού δέν μπορούν νά μιλήσουν ή νά περπατήσουν νέα παιδιά..??
Δηλαδή νά μήν δείξω στόν καπνιστή ένα φιλμάκι μέ τίς συνέπειες τού καπνού..?
Νά μήν τού πώ πόσες πιθανότητες έχει νά πάθει καρκίνο τών πνευμόνων
καπνίζοντας..??
Νά μήν τού δείξω πώς θά γίνει άν έπιζήσει άπό μιά έπέμβαση μένοντας μέ ένα πνευμόνι..??
Πές μας έσύ έναν άλλο τρόπο έκπαίδευσης γιατί έμένα 33 χρόνια δέν μού ύπέδειξαν.
ΑΛΛΟ ΦΟΒΟΣ................ΑΛΛΟ ΦΟΒΙΑ, γαμώ τόν Σίγκμουντ.
Μή τά πετάτε αύτά έτσι ξεκάρφωτα,θά άρχίσω πάλι τό τρα..λα..λο
Διάβασε λίγο Ντοστογιέφσκυ .......
Ναί όσοι δέ φοράτε κράνος κάθε μέρα ένα πέρασμα ,μιά ύπενθύμιση άπό
μιά έντατική μέ άτυχήματα...!!
Όσοι είστε άπληστοι καί έχετε παράπονο άπό τή ζωή σας κάθε μέρα μία βόλτα
άπό μιά μονάδα καρκινοπαθών...!!
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ.............
ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.....

Bowleno
25/04/2013, 08:39
ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.....

Της ποιοτικής κιόλας ζωής... ;)

pektis
25/04/2013, 12:23

Πρέπει νά φοράς τό κράνος διότι ό πιθανός τραυματισμός σου θά φορτώσει τόν προυπολογισμό
ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ

:a10:
:beer:

pipe_smoker
25/04/2013, 13:49
Όλα αυτά τά φιλμάκια πού δείχνουν τροχαία μέ αύτούς πού παραβιάζουν τόν κώδικα
χωρίς κράνος ,ζώνη ,μέ άλκοόλ κ.λ.π.λάθος είναι..??

Ναι.
Το γιατί το έχω εξηγήσει ήδη στη σελίδα 9, ποστ #131.

Αυτά που περιγράφεις με τα σποτάκια δε διδάσκουν. Τρομάζουν και φοβίζουν. Και το πολύ πολύ ο άλλος να μην ξανακαβαλήσει. Άμα θες να πετύχεις κάτι τέτοιο, ναι. Πήγαινέ τον στο ΚΑΤ κάθε μέρα και δείχνε του σπασμένα κεφάλια σε φωτογραφίες. Όταν ο άλλος βλέπει στο σποτάκι 15 φορές ένα μηχανάκι να το χτυπάει ένα αυτοκίνητο και τον αναβάτη να πετάγεται στον αέρα και να φέρνει 10 σβούρες, δεν του μένει η φωτογραφιούλα με το κρανάκι που δείχνει στο τέλος το σποτάκι, ούτε η λεπτομέρεια του αν φορούσε κράνος ή όχι ο αναβάτης την ώρα της σύγκρουσης. Αυτό που του μένει είναι το σοκ της σύγκρουσης. Μπακαλίστικα, το σοκ μπλοκάρει κάθε διαδικασία μάθησης και "αποθήκευσης" πληροφοριών στη μνήμη.
Μεγαλύτερη ανάλυση δε θα κάτσω να κάνω. Νομίζω ότι κι έτσι όπως το θέτω είναι αρκετά σαφές.

Επίσης, για πολλοστή φορά, δε μίλησα για καμία κοκκινοσκουφίτσα και καμία ωραιοποίηση. Δεν είπα ότι όταν κάποιος σπάει το κεφάλι του βγαίνουν από μέσα πεταλουδίτσες και καρδούλες. Είπα ότι ο φόβος και η βία δε διδάσκουν. Δεν έχουν καμία σχέση με τη διαδικασία της μάθησης κι αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια (το πόσα είναι αυτά τα χρόνια ακριβώς θα σε γελάσω γιατί στην αρχή υπήρχαν διαφωνίες, στην πορεία όλοι συμφώνησαν). Ο φόβος και η βία μπορεί σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτώσεις απλά να αποτρέψουν "κάποιον" από το να κάνει "κάτι". (το παράδειγμα με το τσιγάρο που έφερες δεν έχει καμία σχέση με το κράνος, γιατί στη μία περίπτωση θέλουμε να διδάξουμε κάτι και στην άλλη απλά να κάνουμε κάποιον να κόψει μια συνήθεια ριζικά, όχι να αλλάξει κάτι για να την κάνει ασφαλέστερη. Για να κόψεις το τσιγάρο ΙΣΩΣ βοηθήσει το να βλέπεις μαύρα πνευμόνια κλπ. Μπορεί και όχι. Για να βάλεις κράνος σε καμία περίπτωση).

Τέλος, για βασικές αρχές ψυχολογίας και Σιγμούνδους ας μην ανοίξουμε κουβέντα.
Αυτά από εμένα.

Tomeister
25/04/2013, 13:57
acab.τα ρεστα μου.

atom_smasher
25/04/2013, 14:16
Τώρα με το μπαρδόν ε ?
Στην εφορία δουλεύεις ή κάνεις Χούμορ?

Έχουμε 30% ανεργία στην Ελλα΄δα το έχεις πάρει χαμπάρι ή νομίζεις κι εσύ ότι μαζί τα φάγαμε κλπ?

ούτε το ένα ούτε το άλλο. αναφέρομαι απλά σε ποιό δίκαιη εφαρμογή του οικονομικού προστίμου μόνο για παράβαση κράνους. αν θες βάζουμε και την παράμετρο με το τι μηχανακι την έκανες μιας και αν εχεις σκασει 15.000 για μηχανή και ας έχεις φορολογήσιμο εισόδημα χαμηλό θα πρεπε να τσούξει. και αν επαναληφθεί να τσούξει 10 φορές. Άνεργος ή μη, παρανόμησες. Τα υπόλοιπα που αφορούν την οδηγική παιδεία και την συνείδηση του καθενός που συζητάτε ή τον τρόπο με τον οποίο θα συνετιστεί κάποιος δεν αφορούν το αρχικό ζήτημα της συζήτησης. Ωραία συζήτηση και ο καθένας έχει την απόψη του βάσει των εμπειριών του, αλλά το αποτέλεσμα είναι πως θα γλιτώσουν μερικά κεφάλια και εκεί δεν υπάρχει σωστή μέθοδος, γιατί διαφορετικά αντιλαμβάνεται κάθε άνθρωπος το ζήτημα.
4 χρόνια στο εξωτερικό έχω δει καμιά 15 ξεκράνωτους. οι 6 με σκούτερ πιτσιρικάδες (τους 2 να τους εχουν σταματησει περιπολικα), 3 με τσοπερ απο συμμορία, 2 σε μια μηχανή προχθές τους οποίους τους πήρε στο κατόπι περιπολικό και 2-3 άλλους που δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο - ένας πέρασε μόλις τώρα με τσόπερ. είναι τόσες λίγες οι φορές που πραγματικά μου χει κάνει εντύπωση. αντιθέτως έχω δει εκατοντάδες με στολές ακόμα και εκατοντάδες μαζεμένους για μια ετήσια μηχανοπαρέλαση που έχουν που δεν έβρισκες άνθρωπο χωρίς κράνος μπουφάν μπότες γάντια και αρκετοί με στολές. σε μία χώρα με καλό καιρό για μηχανή 4,5 μήνες. με τουλάχιστον 6 μήνες σίγουρα τις μηχανές κλεισμένες σε γκαράζ λόγω καιρού.

irinia
25/04/2013, 14:29
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ............

Όλα λοιπόν αύτά τά έκπαιδευτικά φίλμ πού κυκλοφορούνε σέ όλη τή γή
καί δείχνουν τροχαία,τράκες,καί τά έπακόλουθα τους μιά καί δημιουργούνε
ΦΟΒΙΕΣ γιά σένα, εύκαιρία νά τά άλλάξεις μέ νέες μεθόδους...........
ΠΡΟΦΑΝΩΣ τό κατέχεις έσύ καλύτερα τό θέμα........

Περιμένουμε

Τώρα όσο γιά τό τί διδάσκουν ό φόβος καί ή (βία).......ποιά βία..?? έπεσε ξύλο..??
Τί κάνεις Γιάννη..?? κουκιά σπέρνω..!!

irinia
25/04/2013, 14:32
Της ποιοτικής κιόλας ζωής... ;)

TI ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ.......

Τό τί σημαίνει ποιότητα γιά τόν καθέναν είναι σχετικό.
Έδώ ό άλλος είπε, πές μου τί θές νά σού χαρίσω κι ό Διογένης
άπάντησε........φύγε άπό κεί μή μού στερείς τόν ήλιο...!!!!

MG-KTiNoS
25/04/2013, 14:44

Καί νάχαμε καμμιά δημόσια ύγεία πού ύπήρχε άντε νά πώ τό είδε πατριωτικά καί τήν πέταξε τήν μαλακία.
Έδώ έχουν διαλύσει τά πάντα,άν δέν έχεις λεφτά πεθαίνεις όταν άρρωστήσεις άπό γρίππη μέχρι καρκίνο
και σύ μάς λές ότι έπιβαρύνουμε τήν πολιτεία μέ τήν μή χρήση τού κράνους..??
Ούτε ό Χρουτσώφ δέν σκεπτόταν έτσι.
Πολλά χρόνια κυκλοφορούσα χωρίς κράνος,ύπήρξα τυχερός άρκετές φορές
ίσως έπειδή τό 70-80 τά κράνη ήταν κατσαρόλες σάν αύτές πού φοράνε τώρα
κάτι τύποι μέ χάρλευ,ίσως έπειδή δέν μέ είχε πείσει κανείς γιά τήν χρησιμότητα του.
Άπό τό 90 καί μετά πού το έβαλα στό κεφάλι ΔΕΝ τό ξανάβγαλα καί μού έσωσε
μέχρι σήμερα 2 φορές τή ζωή..!!
Σηκώθηκα καί τίς δύο άπλά ζαλισμένος σάν νά είχα φάει μπουνιά.
Άν δέν τό φορούσα θά ήμουν άλλού,γιαυτό όσο καί νά σάς τή δίνει
έσάς είδικά πιτσιρικάδες..........γιά πάρτη σας καί όχι γιά νά πάτε κόντρα
στούς μπάτσους,έτσι κι άλλιώς όταν σάς βλέπουν μέ κράνος κάποιοι άπό αύτούς
ίσως στεναχωριούνται πού δέν θά κάνουν έπίδειξη έξουσίας δείχνοντας ζήλο καί
παράλληλα άσκώντας μέ ευλάβεια τά καθήκοντα τους παίρνοντας καί τά εύσημα

ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ

Η Ελλάδα (-ιτσα) αγαπητέ Τέρενς είχε μέχρι πρότινος ένα από τα καλλίτερα συστήματα υγείας του κόσμου.
Μην βιαστείς να γελάσεις.
Ήταν λοιπόν έτσι γιατί το ΕΣΥ δεν είχε σκεπή στα έξοδα και για ζητήματα ζωής δεν ζητούσε ούτε ασφάλεια.
(Δοκίμασε στην Αμερική να πάθεις καρκίνο πχ και τα λέμε)
Το εθνικό σύστημα υγείας λοιπόν καταστράφηκε κατ αρχήν με το κούρεμα των ομολόγων που το κράτος είχε υποχρεώσει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να αγοράσουν.
Με την απίστευτη άνεση που γίνονταν απάτες (κλοπές, υπεξαιρέσεις, δολιοφθορές, χρηματισμοί, πλαστές συντάξεις κλπ κλπ)
Με την παντελή αδιαφάνεια διαχείρισης πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού, την άρνηση να κλείσουν ισολογισμό, τα φέσια στην αγορά και τον αλόγιστο δανεισμό.

Και ερχόμαστε στο τραγικό σήμερα και λέμε…
-Αφού δανεικά τέλος πόσα έχουμε για την υγεία?
-100.
- Που θα τα διαθέσουμε???
Νοσοκομεία παίδων?
Άτομα με ειδικές ανάγκες?
Μητέρες?
Γέροντες?
Καρκινοπαθείς?
Που και από πόσα???
Φτάνουν ?
ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ !
Ε λοιπόν ναι ρε το λέω καθαρά.
Σήμερα πρέπει να προσέχουμε 2 φορές
-μια γιατί τα νοσοκομεία είναι άδεια
και
-μια γιατί τα λ7 δεν υπάρχουν και ενδεχομένως θα τα στερήσουμε από άλλους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΜΗ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ πχ
Αυτή τη στιγμή γίνεται μάχη να μην κοπεί η ασφάλεια στους άνεργους
ΜΑ-ΧΗ
Ε μην το γαμάς κι εσύ ρε φίλε !

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ

(για το πώς οι ΙΧ ασφάλειες σε γράφουν στα παπάρΓια τους μόλις πάθεις κάτι σοβαρό και ψάχνουν μέχρι και το κόμμα για να μην πληρώσουν θα σου πω άλλη φορά)

ggs
25/04/2013, 15:16
Η Ελλάδα (-ιτσα) αγαπητέ Τέρενς είχε μέχρι πρότινος ένα από τα καλλίτερα συστήματα υγείας του κόσμου.
.
.
.
(για το πώς οι ΙΧ ασφάλειες σε γράφουν στα παπάρΓια τους μόλις πάθεις κάτι σοβαρό και ψάχνουν μέχρι και το κόμμα για να μην πληρώσουν θα σου πω άλλη φορά)

Κτινε , αν και γενικά συμφωνώ με αυτά που γραφείς , εδώ θα διαφωνήσω και στα δυο λόγο προσωπικής εμπειρίας…

sniper
25/04/2013, 15:39
Κτινε , αν και γενικά συμφωνώ με αυτά που γραφείς , εδώ θα διαφωνήσω και στα δυο λόγο προσωπικής εμπειρίας…

+954

irinia
25/04/2013, 21:31
TI NA ΠΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ............ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Μαζική παράκρουση έχουμε πάθει,σήμερα άνακαλύψαμε πώς είχαμε μέχρι πρότινος
ένα άπό τά καλύτερα συστήματα ύγείας στόν κόσμο......Ω ΜΙΤΖΙ ΚΑΙ 3 ΛΟΛ...!!
Πρέπει νά είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος,μάλλον δέν έχεις πάει ΠΟΤΕ σέ νοσοκομείο,
ή κέντρο ύγείας δέν έξηγείται άλλιώς.
Κατήργησες τά ράντζα καί σύ μού φαίνεται όπως κάτι παρτάλια πού τό έπαιζαν .......... ύγείας.
Ξέρεις τί είναι νά θές μαστογραφία έπειγόντως καί νά σού λένε έλα σέ 5 μήνες..??
Ξέρεις τί είναι νά θές έξαγωγή δοντιού καί νά σού λένε έλα σέ τρείς μήνες..??
Έμείς πού ζούμε τελικά...?? ΟΟΟΕΕΕΕΕΕΕοοοοοοο..??
Φακελλάκι....?? you now..???
Τελευταία φορά πού γράφω σοβαρά πάει τό ύποσχέθηκα στόν έαυτό μου.......έ δέ γίνεται.
Καί γαμάω ΕΓΩ καί ό καθένας μας τό ΕΣΥ άν τραυματιστώ άσχημα καί στερώ τά χρήματα
τού Έλληνα πολίτη κάνοντας τή θεραπεία μου..??
Καί δέν τά στερούν τά λαμόγια πού χρέωναν τή γάζα άπό 18 λεπτά σέ 18 εύρώ...??
ΠΑΝΑΓΙΑ......βόηθα
Γαμήσαμε δηλαδή τό ΕΣΥ έμείς οί μοτοσυκλεττιστές ,βουλιάξαμε τή χώρα κι άν προσέχαμε
τά κεφάλια μας.....δέν θάχαμε χρεωκοπήσει........??
ΤΙ ΝΑ ΠΩ.................ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΕ καί σέχω καί συμπάθεια άλλά......
δέν τό βλέπεις άπό τή σωστή γωνία φίλε μου.

McTalas
25/04/2013, 21:49
αυτα γινονται στο αμερικα οπου υπαρχει και το γνωστο ντοκιματερ του φαρεναιτ. εδω ακομα δεν παει ετσι,
μαλλον το αναποδο ισχυει που με 100€/ ετος θες και μονοκλινο και φουλ καλυχη και κτλ κτλ, και που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διαβαζει τους ορους του συμβολαιου...

devil's animal
26/04/2013, 11:26

Κατήργησες τά ράντζα καί σύ μού φαίνεται όπως κάτι παρτάλια πού τό έπαιζαν .......... ύγείας.
Ξέρεις τί είναι νά θές μαστογραφία έπειγόντως καί νά σού λένε έλα σέ 5 μήνες..??
Τελευταία φορά πού γράφω σοβαρά πάει τό ύποσχέθηκα στόν έαυτό μου.......έ δέ γίνεται.
Καί γαμάω ΕΓΩ καί ό καθένας μας τό ΕΣΥ άν τραυματιστώ άσχημα καί στερώ τά χρήματα
ΠΑΝΑΓΙΑ......βόηθα
Γαμήσαμε δηλαδή τό ΕΣΥ έμείς οί μοτοσυκλεττιστές ,βουλιάξαμε τή χώρα κι άν προσέχαμε

+οσα γουσταρεις

blackbusa
26/04/2013, 20:50
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.............

Μιά χώρα πού άν πιάσεις κανά νησάκι θά τούς δείς όλους νά κυκλοφοράνε ξεκράνωτους
είδικά μέ τούς 40 βαθμούς τό καλοκαιράκι.......
Μαζί μέ αύτούς όμως θά δείς έπίσης καί τούς χιλιάδες τουρίστες πού ήταν τόσο νομοταγείς
στήν χώρα τους νά μή σού δείχνουν τό κρανάκι άλλά νά κυκλοφοράνε ξεβράκωτοι μέ τά μαγιώ,
έννοείται χωρίς ΚΡΑΝΟΣ ,μέ σαγιονάρα καί νά γεμίζουν όλα τά κέντρα ύγείας τών νησιών....!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ..............νάχαμε νά λέγαμε,ή φύση τού άνθρώπου μία είναι.
Όλοι αύτοί όταν ξαναγυρίσουν πίσω στίς νομοταγείς χώρες τους,άφήνουν έδώ τό πρωτόγονο
πού έκρυβαν..............ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ...!
Έτσι άπλά γιατί έμαθαν νά ζούν μέ τόν βούρδουλα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε ό σύγχρονος κόσμος νά άναπτύσσεται γύρω άπό τή Μεσόγειο έδώ
καί 5-6 χιλιάδες χρόνια καί όχι άπό άλλού.
Καί ξέρετε κάτι..??
Έμείς τό φοράμε τό κράνος πολύ περισσότερο άπό ότι αύτοί έπειδή τό πιστεύουμε,γιατί έχουμε
καί τό περιθώριο έπιλογής κάπου κάπου.....
Άλλού άπαγορεύεται καί τό ΚΛΑΣΙΜΟ.
Αύτά γιά νά μή λέμε μαλακίες....
Τούς φάγαμε στή μάπα όλους αύτούς τούς σούπερ νομοταγείς λαούς καί είδαμε ότι
τό πουλάκι όταν είναι άνοιχτή ή πόρτα φεύγει........
Όταν θά ύπάρξει λαός πού θά τού άνοίξεις τήν πόρτα καί έξακολουθεί νά μένει στό κλουβί
τότε θά έχει σβήσει ό πλανήτης γή όσα δίς πληθυσμό καί νά έχει........γιατί θά έχει γεμίσει
μόνο μέ μοσχάρια.
CAPISCI..??

και γαμω τα παραδειγματα...18χρονα τουριστακια με νοικιαρικα μηχανακια ,που ισως να μην εχουν καν διπλωμα (τα περισσοτερα δηλαδη γιατι ως γνωστων δεν ζητανε ποτε διπλωμα πολλοι επαγγελματιες) η οδηγικη παιδεια ειναι το μετρο συγκρισης σου?και βασικα σε οσα νησια ειχα παει παλια οι ενχωριοι τουριστες ηταν ξεκρανωτοι...ξεβρακωτοι ολοι...και επειδη οι τοπικες αρχες (που εσυ πληρωνεις) δεν κανουν την δουλεια που θα επρεπε για ολους ειναι και γαμω και ζητω η ελευθερια...αντι να σκεφτεις οτι αυτα τα βλαχακια σε 15 μερες θα γυρισουνε σπιτακι τους και στα παπαρια τους ενω τα ελληνοπουλα θα συνεχισουνε να κατακρεουργουνται στους δρομους επειδη οι ιδιοι οι μπατσοι δεν κανουν σωστα την δουλεια τους...καλα για τους γονεις ας το αφησουμε καλυτερα...

εδω ο Σταυρος πχ ζηταει προστιμα αναλογα με τις οικονομικες του δυνατοτητες...σαν να λεει...θα παρανομησω επειδη στα αρχιδια μου ολα...αλλα και εσυ κανε μου ενα σκοντο...

το θεμα εχει ξεφυγει ,οπως κλασσικα γινετε στο μοτο...

δεν διεκδηκω το αλλανθαστο γιατι τα εχω κανει ολα στην ζωη μου...εχω παρανομησει οπως ολοι μας αλλωστε...εδω το θεμα ομως ειναι ποιο?

παραπονιεστε οτι δεν εφαρμοζονται οι νομοι...βεβαια εννοουμε για αυτους που δεν μας βολευουν...χαρατσια,ταπ,φαπ,μαπ,οαεε κλπ...σε αυτους που μας δινετε η ευκαιρια να αποφασισουμε εμεις τα παιζουμε ελευθερια η θανατος...και κλασσικα λετε γιατι να ξεκινησουν απο εμενα και οχι απο τον αλλον...

οι αλλαγη στην συμπεριφορα ξεκιναει απο εμας πρωτα...απο τον ΚΟΚ?
ναι απο τον ΚΟΚ...δεν μπορεις να αρχισεις να τρεχεις αν δεν ξερεις περπατας πρωτα...και στην Ελλαδα ουτε το μπουσουλητο δεν εχουν/θελουν να μαθουν καποιοι.

και εν τελει οπως ειπαμε...θελετε να το παιξετε επαναστατες...καλα κανετε...δεν μπορω να κρινω κανεναν για το τι κουβαλαει στην κεφαλα του...αλλα ΗΜΑΡΤΟΝ...φερθητε οπως οι επαναστατες...δεχτητε το αποτελεσμα των πραξεων σας χωρις κλαψομουνιασμα...η ζωη οντως ειναι αδικη...αλλα για πολους...

α ναι...στο κολομερος που μενω Αγγελε θα φτασουμε μονο κατι 45αρες το καλοκαιρακι....και τα χλμ συνεχομενης παραλιας (οσο ειναι το μεγεθος της Ελλαδας) δεν ειναι για μπανιο...γιαυτο θυμαμαι το 2008 μονο κρανιοφορους χωρις συνεχη ελεγχο απο τους μπατσους...βουρδουλας καθημερινος λεμε...βεβαια οι κακοι που νοικιαζουν απο μηχανακια μεχρι πατινια σου δινουν και ενα κρανακι αφου εχουν ελενξει οτι εχεις το καταλληλο διπλωμα...τα μουτρα σου τα τρως σε οποιοδηποτε σημειο της γης...

MG-KTiNoS
26/04/2013, 22:59

ΠΑΝΑΓΙΑ......βόηθα

Εγώ δεν είπα ότι δε του γάμησαν τη μάνα. Είπα ότι το σύστημα ήταν καλό.
Στην Αμερική όταν σε πάνε στο νοσοκομείο ρωτάνε Ασφάλεια (λ7) έχεις?
Αν η απάντηση είναι όχι παίρνεις πούλο, στην Ελλάδα -ως τώρα- ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Ράτζο? Ράτζο!
Πούλο όμως ποτέ!
Τα πράγματα φυσικά θα αλλάξουν.
Οι μοτοσικλετιστές και τα τρομερά ατυχήματα που είχαν φυσικά επιβάρυναν το σύστημα υγείας.
Όπως το επιβάρυναν και τα τροχαία γενικά και η ανύπαρκτη υγιεινή εργασίας και η κακή διατροφή και το τσιγάρο και το αλκόολ και τα ναρκωτικά και ένα κάρο άλλα ζητήματα που οι υπεύθυνοι του υπουργείου υγείας έγραψαν στα παπάρΓια τους.
Απλό παράδειγμα.
Αν λέγαμε ας πούμε ότι ο εργάτης στην οικοδομή δεν μπορεί να κουβαλάει τούβλα και ντενεκέ στη πλάτη αλλά πρέπει να βάλει ο εργολάβος αναβατόριο, πόσα θα γλίτωνε το ΙΚΑ μπορείς να σκεφτείς?
Πόσες εργατοώρες εν τέλει δεν θα χάνονταν?
Αν το ΦΠΑ στα κράνη ήταν 0 πόσες ζωές κλπ κλπ
Νούμερα φίλε !
Αμείλικτα νούμερα που μόνο η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του κράτους αγνόησε και μαζί με όλα τ άλλα μας έφερε εδώ που ειμαστε σήμερα.

irinia
27/04/2013, 06:23
Αν η απάντηση είναι όχι παίρνεις πούλο, στην Ελλάδα -ως τώρα- ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Ράτζο? Ράτζο!
Πούλο όμως ποτέ!
Οι μοτοσικλετιστές και τα τρομερά ατυχήματα που είχαν φυσικά επιβάρυναν το σύστημα υγείας.
Όπως το επιβάρυναν και τα τροχαία γενικά και η ανύπαρκτη υγιεινή εργασίας και η κακή διατροφή και το τσιγάρο και το αλκόολ και τα ναρκωτικά και ένα κάρο άλλα ζητήματα που οι υπεύθυνοι του υπουργείου υγείας έγραψαν στα παπάρΓια τους.
Απλό παράδειγμα.
Αν λέγαμε ας πούμε ότι ο εργάτης στην οικοδομή δεν μπορεί να κουβαλάει τούβλα και ντενεκέ στη πλάτη αλλά πρέπει να βάλει ο εργολάβος αναβατόριο, πόσα θα γλίτωνε το ΙΚΑ μπορείς να σκεφτείς?
Νούμερα φίλε !
Αμείλικτα νούμερα που μόνο η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του κράτους αγνόησε και μαζί με όλα τ άλλα μας έφερε εδώ που ειμαστε σήμερα.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ............

Μού θυμίζει κυβερνητικό έκπρόσωπο καί δέν θά πάρω.....
Δέν θά τό κουβεντιάσω άλλο,έχε τήν άποψη σου.
Καί δέν θά νοιώσω ΕΝΟΧΟΣ....ΠΟΤΕ όσες φορές καί νά σπάσω
τό κεφάλι μου,όσο παράλυτος καί παραπληγικός καί νά μείνω
έπειδή έτσι άπλά ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΑ ΚΡΑΝΟΣ....!!!
Άντίθετα θά νοιώθω όργή γιά όλα αύτά τά ΑΠΛΗΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,
πού ένώ ξεκίνησαν φτωχοί,στό όνομα τής Δημοκρατίας
καί τού σοσιαλισμού έκαναν ΑΙΣΧΗ βυθίζοντας έναν λαό πού έτσι κι άλλιώς
ήταν άπαίδευτος καί πεινασμένος γιά καλοπέραση, στήν ΔΥΣΤΥΧΙΑ
τήν άπελπισία καί τόν έκαναν νά πηδάει άπό τά μπαλκόνια...!!!
ΟΞΩ ΚΑΘΙΚΙΑ .......ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ...!!
Πού ψάχνετε 2 χρόνια γιά ένα στικάκι
Σήμερα γιά νά μασάει κάποιος καί νά σκέφτεται όπως ΕΣΥ,δύο πράμματα
μπορεί νά συμβαίνουν ή είναι ΠΟΛΥ ΚΟΡΟΙΔΟ,
ή μέρος τού συστήματος τής μασαμπούκας τρώγοντας άπό κοκκαλάκι
μέχρι παντεσπάνι.........πού είπε καί κάποια χοντρή ψυχή.
Συμπέρασμα...??
ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ........όχι όμως γιά σώσετε αύτή τήν άπάτη πού ζούμε,
όχι γιά νά μήν βουλιάξετε ΤΟ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ πού άν δέν
έχεις λεφτά πέθανες.....άλλά
γιά νά ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ καί νά μήν πέσετε σέ αύτά τά
ΣΑΠΙΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ
πού θά σάς στείλει μία ώρα γρηγορότερα άν δέν έχετε λεφτά γιά φακελλάκι....!!!
Τό μόνο λοιπόν πού θά μπορούσε νά προσφέρει αύτή ή σκέψη περί έπιβαρύνσεως ντεμέκ
τού κρατικού προυπολογισμού μέ τήν άλόγιστη συμπεριφορά μας όταν καβαλάμε μηχανάκι
χωρίς κράνος............τό μόνο λέω , θά ήταν νά άνατριχιάσουμε καί νά σκεφτούμε,
ωχ.............άλλοίμονο μήν πέσουμε στά χέρια αύτού τού έξαίρετου συστήματος ύγείας...!!
ΒΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ.............
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΞΕΚΡΑΝΩΤΑ ΜΕ
ΤΟ ΜΑΛΛΙ..............ΛΑ,ΛΑ
Τι σάς φταίνε τά κοριτσάκια ρέ.....τόσα περιστατικά έχουμε,τόσα παιδιά έφυγαν.
Άν είστε μάγκες δώστε ένα κατοστάρικο έφόσον τόν σκέφτεστε τόν άλλον
πάρτε έαν φτηνό κρανάκι καί βάλτε το στό κεφάλι της πρίν ξεκινήσετε.

ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ

MG-KTiNoS
27/04/2013, 09:22
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ............

Μού θυμίζει κυβερνητικό έκπρόσωπο καί δέν θά πάρω.....
Δέν θά τό κουβεντιάσω άλλο,έχε τήν άποψη σου.
Καί δέν θά νοιώσω ΕΝΟΧΟΣ....ΠΟΤΕ όσες φορές καί νά σπάσω
τό κεφάλι μου,όσο παράλυτος καί παραπληγικός καί νά μείνω
έπειδή έτσι άπλά ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΑ ΚΡΑΝΟΣ....!!!
Άντίθετα θά νοιώθω όργή γιά όλα αύτά τά ΑΠΛΗΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,
πού ένώ ξεκίνησαν φτωχοί,στό όνομα τής Δημοκρατίας
καί τού σοσιαλισμού έκαναν ΑΙΣΧΗ βυθίζοντας έναν λαό πού έτσι κι άλλιώς
ήταν άπαίδευτος καί πεινασμένος γιά καλοπέραση, στήν ΔΥΣΤΥΧΙΑ
τήν άπελπισία καί τόν έκαναν νά πηδάει άπό τά μπαλκόνια...!!!
ΟΞΩ ΚΑΘΙΚΙΑ .......ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ...!!
Πού ψάχνετε 2 χρόνια γιά ένα στικάκι
Σήμερα γιά νά μασάει κάποιος καί νά σκέφτεται όπως ΕΣΥ,δύο πράμματα
μπορεί νά συμβαίνουν ή είναι ΠΟΛΥ ΚΟΡΟΙΔΟ,
ή μέρος τού συστήματος τής μασαμπούκας τρώγοντας άπό κοκκαλάκι
μέχρι παντεσπάνι.........πού είπε καί κάποια χοντρή ψυχή.
Συμπέρασμα...??
ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ........όχι όμως γιά σώσετε αύτή τήν άπάτη πού ζούμε,
όχι γιά νά μήν βουλιάξετε ΤΟ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ πού άν δέν
έχεις λεφτά πέθανες.....άλλά
γιά νά ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ καί νά μήν πέσετε σέ αύτά τά
ΣΑΠΙΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ
πού θά σάς στείλει μία ώρα γρηγορότερα άν δέν έχετε λεφτά γιά φακελλάκι....!!!
Τό μόνο λοιπόν πού θά μπορούσε νά προσφέρει αύτή ή σκέψη περί έπιβαρύνσεως ντεμέκ
τού κρατικού προυπολογισμού μέ τήν άλόγιστη συμπεριφορά μας όταν καβαλάμε μηχανάκι
χωρίς κράνος............τό μόνο λέω , θά ήταν νά άνατριχιάσουμε καί νά σκεφτούμε,
ωχ.............άλλοίμονο μήν πέσουμε στά χέρια αύτού τού έξαίρετου συστήματος ύγείας...!!
ΒΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ.............
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΞΕΚΡΑΝΩΤΑ ΜΕ
ΤΟ ΜΑΛΛΙ..............ΛΑ,ΛΑ
Τι σάς φταίνε τά κοριτσάκια ρέ.....τόσα περιστατικά έχουμε,τόσα παιδιά έφυγαν.
πάρτε έαν φτηνό κρανάκι καί βάλτε το στό κεφάλι της πρίν ξεκινήσετε.

ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ

Θα περιοριστώ μόνο να σου πω ότι ένα κράτος δεν τρέχει με ευχές και συμβουλές αλλά με νόμους και λ7.
Θα συμφωνήσω με τα λαμόγια.
Κυβερνητικός δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου

AristidisZ
27/04/2013, 09:28

Να χαμε σκάσει μόνο ένα 100ρικο καλά θα ταν :D

παρεπιμπτόντως Αεκάρα, παρόλο που με είχες εκνευρίσει στο περίφημο thread, εδώ το μόνο που έχω να πω είναι :a012: για όσο γράφεις :wave2:

devil's animal
27/04/2013, 09:46
εδω ο Σταυρος πχ ζηταει προστιμα αναλογα με τις οικονομικες του δυνατοτητες...σαν να λεει...θα παρανομησω επειδη στα αρχιδια μου ολα...αλλα και εσυ κανε μου ενα σκοντο...

το θεμα εχει ξεφυγει ,οπως κλασσικα γινετε στο μοτο...

δεν διεκδηκω το αλλανθαστο γιατι τα εχω κανει ολα στην ζωη μου...εχω παρανομησει οπως ολοι μας αλλωστε...εδω το θεμα ομως ειναι ποιο?

ειναι ωραιο να τα ακους αυτα απο καποιον που εχει busa...
δλδ εσενα που η πρωτη σου ξεφτιλιζει καθε οριο που υπαρχει στην Ελλαδα, σε ενοχλει που λεω εγω να υπαρχουν προστιμα αναλογα του εισοδηματος...(και να τσουζουν)...
ενημερωτικα αν βαλεις 200€ προστιμο σε καποιον που παιρνει 500 τον μηνα, θα τον τσουξει ΠΑΡΑ πολυ...
αν ομως ο αλλος παιρνει 2000€, θα του ψιλοκλασεις τα @@...

επισης να αναθεωρησεις την τριτη προταση που παρεθεσα...εχεις παρανομησεις και θα συνεχισεις να παρανομεις με το μηχανακι που εχεις..
εκτος αν το πηγαινεις με πρωτη και συμπλεκταριστο...
ελα φιλακια...
:kiss:

MG-KTiNoS
27/04/2013, 10:41
Να χαμε σκάσει μόνο ένα 100ρικο καλά θα ταν :D

παρεπιμπτόντως Αεκάρα, παρόλο που με είχες εκνευρίσει στο περίφημο thread, εδώ το μόνο που έχω να πω είναι :a012: για όσο γράφεις :wave2:

Ρισπεκτ σε τι?
Στις κατάρες και τα αναθέματα ή με το ότι το αν δεν έχεις λ7 την έβαψες οπότε τι το κουβεντιάζουμε?

Εγώ λοιπόν επειδή γνωρίζω πολλούς που δεν έχουν λεφτά και την έχουν βαμμένη, λέω ότι το σύστημα υγείας πρέπει να φτιαχτεί . (τώρα αν μπορούν δαύτοι να το φτιάξουν ή πρέπει να έρθουν άλλοι είναι μια διαφορετική κουβέντα)
Λέω ακόμα ότι τα λ7του συστήματος υγείας μεταφράζονται σε ζωούλες.
-παρακάμπτοντας τη προσβολή ότι μάλλον μαζί τα έφαγα-

AristidisZ
27/04/2013, 10:49
Ρισπεκτ σε τι?
Στις κατάρες και τα αναθέματα ή με το ότι το αν δεν έχεις λ7 την έβαψες οπότε τι το κουβεντιάζουμε?

Εγώ λοιπόν επειδή γνωρίζω πολλούς που δεν έχουν λεφτά και την έχουν βαμμένη, λέω ότι το σύστημα υγείας πρέπει να φτιαχτεί . (τώρα αν μπορούν δαύτοι να το φτιάξουν ή πρέπει να έρθουν άλλοι είναι μια διαφορετική κουβέντα)
Λέω ακόμα ότι τα λ7του συστήματος υγείας μεταφράζονται σε ζωούλες.
-παρακάμπτοντας τη προσβολή ότι μάλλον μαζί τα έφαγα-

Συγνώμη αυτό συμπεραίνεται από τα λεγόμενά του ;
εγώ γιατί έχω καταλάβει κάτι εντελώς διαφορετικό ;

Bradipous
27/04/2013, 11:05
Ράτζο? Ράτζο!
Πούλο όμως ποτέ!
Απλό παράδειγμα.
Νούμερα φίλε !

Ναι τα ατυχηματα επιβαρυναν το συστημα υγειας οπως και οσοι καπνιζουν, πινουν, ειναι χρηστες δεν προσεχουν τι τρωνε κλπ...
Ομως αυτος ειναι ο λογος υπαρξης του συτηματος υγειας, να εξυπηρετει τους φορολογουμενους πολιτες του οταν αυτοι το εχουν αναγκη.

Και οχι δεν ειναι λογικη ας προσεχε να μην επινε, να μην καπνιζε, να φορουσε κρανος, να μην επερνε ναρκωτικα,
γιατι με την ιδια λογικη θα επρεπε ενα παιδι που γεννιεται με προβλημα να το ριξουμε στον καιαδα διοτι εκτος οτι θα επιβαρυνει τον προυπολογισμο για ολη του τη ζωη, δεν θα μπορει και να αποφερει χρηματα στο ασφαληστικο του ταμειο (αφου δεν θα ειναι ικανο να εργαστει)...

Α! Και ΟΧΙ δεν ειναι παιδαγωγικη μεθοδος να παιρνουμε ενα 8χρονο παιδι και να το πηγενουμε στο νοσοκομειο να βλεπει τι επαθαν οσοι οδηγουσαν μοτο ξεκρανωτοι..
Πιο πιθανο ειναι να αποκτησει ψυχολογικα και να μην θελει ουτε να ανεβει σε μηχανη παρα να συνετιστει και να φοραει κρανος...
Αυτο θα μπορουσε να γινει σε νεους (16+ ?) που ηδη καβαλαν ωστε να δουν τα αποτελεσματα της μη χρησης εξοπλισμου.. Εκει αλλωστε απευθυνοντε και τα σποτακια τα οποια και παλι πιστευω ειναι χοντροκομενα και διαιωνιζουν την ιδεα οτι ολες οι μηχανες ειναι σκοτωστρες και δεν πρεπει να αφηνουν οι γονεις τα παιδια να τις καβαλανε...

pipe_smoker
27/04/2013, 11:12
Νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει ο κτήνος είναι ότι στην Ελλάδα (κάποτε) ακόμα και με 0 € (δρχ) μια κάποια περίθαλψη την είχες. Μπορεί σε ράντζο, μπορεί σε συνθήκες γάματα, αλλά δε θα πήγαινες σαν το σκυλί στο αμπέλι άμα δεν είχες φράγκα. Τα φακελάκια πηγαινοέρχονταν, οι λεφτάδες είχαν άλλη αντιμετώπιση κλπ. Δε λέει κανείς το αντίθετο. Αλλά υπήρχε ένα κάποιο σύστημα υγείας που δεν ήταν "Έχεις φράγκα? Ζεις! Δεν έχεις? Τράβα ψόφα!". Τώρα το ότι το αποκαλεί πολύ καλό σα σύστημα είναι ένα θέμα γιατί κι εγώ μόνο πολύ καλό δε θα το χαρακτήριζα. Αλλά σε σχέση με το πού είμαστε τώρα και κυρίως το πού οδεύουμε χαιρετίσματα. Άμα το πιάσεις τελείως σχετικά, και το κάποιο όποιο σύστημα, τέλειο φαίνεται μπροστά στο μηδενικό σύστημα.

Η διαφωνία με τον Τέρενς (αν κατάλαβα καλά) είναι ότι ο κτήνος επικαλείται το "Συν τις άλλοις, φόρα το ρημαδοκράνος σου γιατί άμα ανοίξει η κεφάλα σου, ένα ήδη χρεωκοπημένο σύστημα θα έχει να φροντίζει και σένα μαζί με κάποιον που έχει καρκίνο και δεν είχε την επιλογή να φορέσει "κράνος" για να τον αποφύγει. Άλλοι φταίνε που φτάσαμε ως εδώ, αλλά μιας και φτάσαμε σκέψου κυρίως την κεφάλα σου αλλά και τον διπλανό σου και φόρα το".
Ο Τέρενς ωρύεται (ως συνήθως) γιατί θέλει να το φορέσει το κράνος για την πάρτη του κι όχι για τα λαμόγια που μας έφεραν ως εδώ, κι ότι άμα σπάσει αυτός το κεφάλι του δε θα φταίει αυτός που θα μείνει ο διπλανός του χωρίς περίθαλψη για να φροντίσουν τον ίδιο, αλλά το κράτος που τα έχει κάνει μπουρδέλο και δεν αντέχει να φροντίσει και τους δύο.

Το αιώνια πρόβλημα που δημιουργείται όταν ο ένας μιλάει κανονιστικά κι ο άλλος περιγραφικά.
Σα σκέτα νούμερα sound είναι το επιχείρημα του κτήνους αλλά αντιστοίχως πρέπει να κόψουμε και το κάπνισμα και.... τέσπα. Έγινε ο καφές. Έγραφα γιατί ψιλοβαριόμουν να κοιτάω την καφετιέρα. Άμα πέτυχα τίποτα πάει καλά:lol:

MG-KTiNoS
27/04/2013, 11:38
Νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει ο κτήνος είναι ότι στην Ελλάδα (κάποτε) ακόμα και με 0 € (δρχ) μια κάποια περίθαλψη την είχες. Μπορεί σε ράντζο, μπορεί σε συνθήκες γάματα, αλλά δε θα πήγαινες σαν το σκυλί στο αμπέλι άμα δεν είχες φράγκα. Τα φακελάκια πηγαινοέρχονταν, οι λεφτάδες είχαν άλλη αντιμετώπιση κλπ. Δε λέει κανείς το αντίθετο. Αλλά υπήρχε ένα κάποιο σύστημα υγείας που δεν ήταν "Έχεις φράγκα? Ζεις! Δεν έχεις? Τράβα ψόφα!". Τώρα το ότι το αποκαλεί πολύ καλό σα σύστημα είναι ένα θέμα γιατί κι εγώ μόνο πολύ καλό δε θα το χαρακτήριζα. Αλλά σε σχέση με το πού είμαστε τώρα και κυρίως το πού οδεύουμε χαιρετίσματα. Άμα το πιάσεις τελείως σχετικά, και το κάποιο όποιο σύστημα, τέλειο φαίνεται μπροστά στο μηδενικό σύστημα.

Η διαφωνία με τον Τέρενς (αν κατάλαβα καλά) είναι ότι ο κτήνος επικαλείται το "Συν τις άλλοις, φόρα το ρημαδοκράνος σου γιατί άμα ανοίξει η κεφάλα σου, ένα ήδη χρεωκοπημένο σύστημα θα έχει να φροντίζει και σένα μαζί με κάποιον που έχει καρκίνο και δεν είχε την επιλογή να φορέσει "κράνος" για να τον αποφύγει. Άλλοι φταίνε που φτάσαμε ως εδώ, αλλά μιας και φτάσαμε σκέψου κυρίως την κεφάλα σου αλλά και τον διπλανό σου και φόρα το".
Ο Τέρενς ωρύεται (ως συνήθως) γιατί θέλει να το φορέσει το κράνος για την πάρτη του κι όχι για τα λαμόγια που μας έφεραν ως εδώ, κι ότι άμα σπάσει αυτός το κεφάλι του δε θα φταίει αυτός που θα μείνει ο διπλανός του χωρίς περίθαλψη για να φροντίσουν τον ίδιο, αλλά το κράτος που τα έχει κάνει μπουρδέλο και δεν αντέχει να φροντίσει και τους δύο.

Το αιώνια πρόβλημα που δημιουργείται όταν ο ένας μιλάει κανονιστικά κι ο άλλος περιγραφικά.
Σα σκέτα νούμερα sound είναι το επιχείρημα του κτήνους αλλά αντιστοίχως πρέπει να κόψουμε και το κάπνισμα και.... τέσπα. Έγινε ο καφές. Έγραφα γιατί ψιλοβαριόμουν να κοιτάω την καφετιέρα. Άμα πέτυχα τίποτα πάει καλά:lol:

Καπνιστή
Όπως τα λες είναι και προσθέτω.

Η πρόληψη και η εκπαίδευση του πληθυσμού ως προς τα θέματα υγείας δεν είναι κάτι που γίνεται μαγικά.
Υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες για αυτό που αντί να κάνουν τη δουλειά τους τοΜΠαίζουν όλη μέρα.
(Οι καμπάνιες για το κάπνισμα, το αλκόολ, τα ναρκωτικά, τη ζώνη ασφαλείας κλπ για αυτό γίνονται )
Υπάρχει επιστήμη ολόκληρη που ασχολείται με όλα αυτά.
Τώρα το σύστημα ήταν καλό γιατί είχε σαν αρχή να βοηθάει τους πάντες. Απέτυχε όμως (δεν είμαστε τυφλοί) γιατί το κράτος δεν το διαφύλαξε.
Για την ακρίβεια το κράτος χρησιμοποίησε το ανθρώπινο πρόσωπο του συστήματος για τον προσωπικό πλουτισμό των ημετέρων
Αν θέλεις δεν κάθισε ποτέ να εξηγήσει στον πολίτη πόσο σημαντικό είναι ένα τέτοιο σύστημα υγείας και πως θα πρέπει να λειτουργεί. (και γιατί να το κάνει άραγε?)
Θα μου πεις έκανε και τίποτα άλλο εκτός από το να γαμάει τα πάντα?
Τέλος πάντων ο πολιτισμός μια χώρας δεν φαίνεται από το πόσες φερράρι παρκάρουν παραλία, ούτε με το μέσο όρο των εισοδημάτων.
Από την υγεία κατ αρχήν φαίνεται και από μερικά πράγματα ακόμα.

Το σύστημα υγείας πρέπει να ορθοποδήσει
Πάση θυσία !

MG-KTiNoS
27/04/2013, 11:44
Bradipous
Πουθενά δεν έγραψα κάτι τέτοιο.

Bradipous
27/04/2013, 11:52
Αν αναφερεσαι στη 2η παρ. ναι δεν το ειπες ετσι, απλα το γενικευσα λιγο γιατι ακολουθει την ιδια λογικη με τα οσα ειπες παραπανω...

Αν αναφερεσαι στη 3η παρ. δεν αναφερθηκα σε εσενα αλλα σε οσα υποθηκαν παρπανω...

pipe_smoker
27/04/2013, 12:04
Το σύστημα υγείας πρέπει να ορθοποδήσει
Πάση θυσία !

Η ελπίδα είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός και να σου το στερήσω δεν μπορώ.
Γνώμη μου είναι απλά ότι τίποτα δε γίνεται μεμονωμένα. Δε γίνεται να έχεις υγεία και να μην έχεις παιδεία. Δε γίνεται να έχεις παιδεία και να μην έχεις συντάξεις. Δε γίνεται το ένα πόδι να είναι πιο μακρύ από το άλλο. Ακόμα κι αν ορθοποδήσει (το ένα πόδι) μπορεί να περπατήσεις κουτσαίνοντας για λίγο καιρό και μετά θα σκάσεις κάτω σαν καρπούζι (όπως και έχουμε δει επανειλημμένα να συμβαίνει στη χώρα μας).
Μόνο με σύστημα υγείας δεν πας πουθενά. Χώρια που δε γίνεται να έχεις μόνο σύστημα υγείας χωρίς να έχεις άλλα πράγματα, αλλά ακόμα και να γινόταν δε θα τράβαγε η δουλειά.
Στη φάση που είμαστε τώρα δεν έχουμε τίποτα, κι ακόμα χειρότερα δεν έχουμε τίποτα δικό μας (δημόσιο ή λαϊκό αν προτιμάς), κι ακόμα χειροτερότερα κάποιοι (από την πλέμπα, όχι από τους πάνω που θα ήταν λογικό) χαίρονται κιόλας γι'αυτό, και νομίζουν ότι αυτό που βλέπουν να έρχεται από μακριά είναι η σωτηρία καβάλα στο άσπρο ιδιωτικοποιημένο άλογό της....
Καλή αντάμωση..... Ξέρετε που:wave2:

blackbusa
27/04/2013, 17:27
ειναι ωραιο να τα ακους αυτα απο καποιον που εχει busa...
δλδ εσενα που η πρωτη σου ξεφτιλιζει καθε οριο που υπαρχει στην Ελλαδα, σε ενοχλει που λεω εγω να υπαρχουν προστιμα αναλογα του εισοδηματος...(και να τσουζουν)...
ενημερωτικα αν βαλεις 200€ προστιμο σε καποιον που παιρνει 500 τον μηνα, θα τον τσουξει ΠΑΡΑ πολυ...
αν ομως ο αλλος παιρνει 2000€, θα του ψιλοκλασεις τα @@...

επισης να αναθεωρησεις την τριτη προταση που παρεθεσα...εχεις παρανομησεις και θα συνεχισεις να παρανομεις με το μηχανακι που εχεις..
εκτος αν το πηγαινεις με πρωτη και συμπλεκταριστο...
ελα φιλακια...
:kiss:το παραδειγμα σου δεν θα μου το ελεγε ουτε το βαφτιστηρι μου που ειναι 2 χρονων...και ειναι ενας απο τους λογους που ηθελα να φυγω απο την Ελλαδα...παρτακισμος οσο δεν παει και στα αρχιδια μας ολα...και οπως ξαναειπα...θελω σκοντο επειδη ειμαι επαναστατης και εχω την παρανομια μεσα μου καθημερινα...

Σταυρο εκτος απο το busa που πιανει τα 300 (οχι εγω γιατι ειμαι κουλος) ολα τα σημερινα οχηματα πιανουν πολλα χλμ πανω απ τα ορια που οριζει ο ΚΟΚ...το αν θα το πηγαινει καποιος συνεχεια κοκκινα η οχι ειναι στο μυαλο του και στην παιδεια του...αλλα ο ΚΟΚ εκτος απο τα ορια της ταχυτητα εχει και πολλα αλλα...ζωνες,κρανη,πινακιδες,ασφαλιες,σηματοδοτηση οδηγηση μεθυσμενοι κλπ..βεβαια επειδη εσυ δεν πινεις και φορας συνεχεια κρανος σε νοιαζουν αποκλειστικα (φανταζομαι)τα ορια ταχυτητας...αντε και καμμια πινακιδα για ειναι πιο αλητια το εργαλειο με την πινακιδα στον λασπωτηρα..

ξαναλεμε το θεμα δεν ειναι ποσο ειναι το καθε προστιμο αλλα το τι κανουμε εμεις για να μην δωσουμε το δικαιωμα...και ναι...εχω παρανομησει παρα πολλες φορες...ευτηχως με επιασαν μονο για κρανος...αλλα μετα δεν μπηκα εδω μεσα να μυξοκλαιω για το τι μαλακες ειναι οι μπατσοι που με εγραψαν...τι δεν καταλαβαινεις απο αυτα που γραφω για να στα ζωγραφισω αν ειναι....

με ενοχλει που οταν καποιος κανει την μαλακια, αντι να το βουλωσει (με την καλη εννοια) και να δεχτει τις συνεπειες,μπαινει εδω και κλαιγετε κραζοντας...ειναι οπως ειπε ο Βυρωνας...τους κανονες τους ξερεις...αν τους παιξεις σωστα δεν σε ακουμπαει κανεις...αν δεν σου αρεσει υπαρχουν διαφορες εναλλακτικες...

και εν τελει σταματηστε να τσουβαλιαζετε πραγματα και καταστασεις γιατι δινετε δικιο στον χοντρο που ειπε οτι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...

devil's animal
27/04/2013, 19:12
το παραδειγμα σου δεν θα μου το ελεγε ουτε το βαφτιστηρι μου που ειναι 2 χρονων...και ειναι ενας απο τους λογους που ηθελα να φυγω απο την Ελλαδα...παρτακισμος οσο δεν παει και στα αρχιδια μας ολα...και οπως ξαναειπα...θελω σκοντο επειδη ειμαι επαναστατης και εχω την παρανομια μεσα μου καθημερινα...

καλα, ασε το βαφτιστηρι σου που ειναι 2 χρονων και παμε στο προκειμενο..
πρωτα το κρατος κανει σκοντο στα προστιμα λεγοντας σου οτι πληρωνοντας τα αμεσα και μεσα σε 10 μερες, πληρωνεις το μισο ποσο...
οποτε γιατι και ο πολιτης να μην σκεφτεται ετσι??
οταν βλεπεις οτι το συστημα ειναι καθαρα εισπρακτικο και ουδεμια σχεση εχει με το να συνετισει τον παραβατη, γιατι να μιλησουμε για κατι αλλο??

Σταυρο εκτος απο το busa που πιανει τα 300 (οχι εγω γιατι ειμαι κουλος) ολα τα σημερινα οχηματα πιανουν πολλα χλμ πανω απ τα ορια που οριζει ο ΚΟΚ...το αν θα το πηγαινει καποιος συνεχεια κοκκινα η οχι ειναι στο μυαλο του και στην παιδεια του...αλλα ο ΚΟΚ εκτος απο τα ορια της ταχυτητα εχει και πολλα αλλα...ζωνες,κρανη,πινακιδες,ασφαλιες,σηματοδοτηση οδηγηση μεθυσμενοι κλπ..βεβαια επειδη εσυ δεν πινεις και φορας συνεχεια κρανος σε νοιαζουν αποκλειστικα (φανταζομαι)τα ορια ταχυτητας...αντε και καμμια πινακιδα για ειναι πιο αλητια το εργαλειο με την πινακιδα στον λασπωτηρα..

ΑΚΡΙΒΩΣ!! αν ηθελαν να πηγαινουμε με τα ορια ταχυτητας που οριζει ο ΚΟΚ, ας εβαζαν περιοριστες στα ιδια τα οχηματα...οπως εχουν κανει με τα 100 αλογα στην Γαλλια για τις μηχανες...
εκει αν σε πιασει που εχεις βγαλει τον περιοριστη σε γ@μαει...αλλα ρε φιλε δεν θελουν να το κανουν αυτο, γιατι απλουστατα ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ!!
δεν γινεται να πηγαινεις στην Αττικη Οδο με 90χλμ/ωρα...απλα δεν γινεται...
οσο βλακας και να εισαι οταν βλεπεις εναν τοσο καλοφτιαγμενο δρομο με 5 λωριδες, τελειο οδοστρωμα, χωρις καμια στροφη (μονο με καποιες καμπες), δεν γινεται να σε περιοριζει τοσο...
ειδικα την στιγμη που τα οχηματα εχουν εξελιχθει τοσο πολυ με ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια...
ειναι αστειο απο οποια πλευρα και να το δεις...

ξαναλεμε το θεμα δεν ειναι ποσο ειναι το καθε προστιμο αλλα το τι κανουμε εμεις για να μην δωσουμε το δικαιωμα...και ναι...εχω παρανομησει παρα πολλες φορες...ευτηχως με επιασαν μονο για κρανος...αλλα μετα δεν μπηκα εδω μεσα να μυξοκλαιω για το τι μαλακες ειναι οι μπατσοι που με εγραψαν...τι δεν καταλαβαινεις απο αυτα που γραφω για να στα ζωγραφισω αν ειναι....

σωστο

με ενοχλει που οταν καποιος κανει την μαλακια, αντι να το βουλωσει (με την καλη εννοια) και να δεχτει τις συνεπειες,μπαινει εδω και κλαιγετε κραζοντας...ειναι οπως ειπε ο Βυρωνας...τους κανονες τους ξερεις...αν τους παιξεις σωστα δεν σε ακουμπαει κανεις...αν δεν σου αρεσει υπαρχουν διαφορες εναλλακτικες...

και αυτο σωστο

και εν τελει σταματηστε να τσουβαλιαζετε πραγματα και καταστασεις γιατι δινετε δικιο στον χοντρο που ειπε οτι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...

αν το δεις σφαιρικα θα δεις πολλα δικια στην συγκεκριμενη φραση...το εχω πει πολλες φορες...ο καθενας με τον τροπο του εχει φαει λεφτα...δεν εχει σημασια αν ειναι πολλα ή λιγα...αλλα το οτι εχει φαει...

τελος δεν ειναι θεμα επαναστασης! ειναι θεμα κοινης λογικης...
μακαρι ολες οι επαναστασεις να γινοντουσαν ετσι...βγαζοντας τις πινακιδες και πηγαινοντας με 300...:rolleyes:

MG-KTiNoS
27/04/2013, 19:22
Αν αναφερεσαι στη 2η παρ. ναι δεν το ειπες ετσι, απλα το γενικευσα λιγο γιατι ακολουθει την ιδια λογικη με τα οσα ειπες παραπανω...

Και οχι δεν ειναι λογικη ας προσεχε να μην επινε, να μην καπνιζε, να φορουσε κρανος, να μην επερνε ναρκωτικα,
γιατι με την ιδια λογικη θα επρεπε ενα παιδι που γεννιεται με προβλημα να το ριξουμε στον καιαδα διοτι εκτος οτι θα επιβαρυνει τον προυπολογισμο για ολη του τη ζωη, δεν θα μπορει και να αποφερει χρηματα στο ασφαληστικο του ταμειο (αφου δεν θα ειναι ικανο να εργαστει)... ..

του καλαφάτισες τα πρέκια...

Bradipous
27/04/2013, 19:40
του καλαφάτισες τα πρέκια...

Εξυπνος εισαι, κατλαβες τι θελω να πω... ;)

blackbusa
27/04/2013, 20:33
αν το δεις σφαιρικα θα δεις πολλα δικια στην συγκεκριμενη φραση...το εχω πει πολλες φορες...ο καθενας με τον τροπο του εχει φαει λεφτα...δεν εχει σημασια αν ειναι πολλα ή λιγα...αλλα το οτι εχει φαει...

τελος δεν ειναι θεμα επαναστασης! ειναι θεμα κοινης λογικης...
μακαρι ολες οι επαναστασεις να γινοντουσαν ετσι...βγαζοντας τις πινακιδες και πηγαινοντας με 300...:rolleyes:

δηλαδη εσενα ποιος σου ειπε οτι στις αλλες χωρες δεν υπαρχει το εκπτωτικο δεκαημερο?βεβαια ειναι αναλογα με την παραβαση...και βεβαια μονο εισπρακτικα μπορει να συνετιστει καποιος γιατι μονο εκει θα να πονεσει...παγκοσμια γινετε αυτο...βεβαια σε καποιες αλλες χωρες υπαρχει και η κοινωνικη εργασια με εξεφτελισμο μπας και...

το συστημα που ζουμε ειναι καθαρα εισπρακτικο σε οτι κανουμε...γιατι δεν νομιζω να υπαρχει κατι τσαμπα...

η συγκριση με την Γαλλια ειναι εκτος τοπου και χρονου γιατι και μηχανακια 100 αλογων ξεπερνανε ανετα τα ορια της ταχυτητας...νομιζω οτι αυτος ο περιορισμος ειναι για φορολογικους λογους...
για το δικο σου μυαλο δεν γινετε να πηγαινεις με 90-120 σε εναν δρομο με 5 λωριδες...για το μεγαλυτερο ποσοστο γινετε...αντε να ειναι 130/140 μαξ...με τα 200+ που θες να κινησε εσυ οσο και να ηταν το οριο παλι χαμηλο θα ηταν...αρα γαμισετο και αυτο...

τα αυτοκινητα ναι...τα μηχανακια οχι...και βεβαια τα τεστ της παθητικης ασφαλειας ειναι με ταχυτητες των 50χλμ (αν δεν κανω λαθος)...

ειπες θελουν να παρανομουμε...δεν το ξερω αν ακριβως θελουν αλλα ξερουν οτι καποιοι το εχουν στο αιμα τους...οπως εσυ δηλαδη...αρα αν σε πιασουν σκασε και πληρωνε και μην λες για αδικο συστημα κλπ κλπ...

αυτο το σφαιρικα ειναι το τσουβαλιασμα που ελεγα...οχι ρε Σταυρο...εγω και σιγουρα πολλοι αλλοι δεν φαγαμε τιποτα...η εστω τα πληρωσαμε παραπανω απο οσο επρεπε...η και πολλα αλλα...αν τα φαγαμε μαζι δειξε μου τον λογαριασμο το τι εφαγα και το τι εφαγες να πληρωσει ο καθενας τα δικα του....λεμε και καμμια μαλακια να περασει η ωρα...

ενα θρεντ που δεν βγαζει κλασσικα πουθενα...

υ.γ. κοινης λογικης πιας πλευρας?

zephyr1
27/04/2013, 20:36
Συστημα υγειας και δωρεαν,μαλιστα

Στα 18 μου με ενα ar 125 μου πεταγεται καποια απο ενα στοπ , ελισσομαι να την αποφυγω αλλα στο ελαχιστο ακουμπαει η εξατμιση μου στο πισω φτερο της και σερνομαι στο δρομο ,με κρανος παντα απο πολυ παλια λογω καθημερινης σχετικα μεγαλης αποστασεις , αλλα με αμανικο,δυχτιωτο :dizzy:(εποχη γαρδελη).

Εγκαυματα 3ου βαθμου στο δεξι χερι απο ωμο μεχρι την παλαμη.
Ευαγγελισμος,πανικος,εγω το τπτ μπροστα σ'αυτα που συμβαιναν εκει,μετα απο καμποση ωρα με βαζουν σε ενα θαλαμο που χε αλλους 5-6, καθαρισμο στο τραυμα και δρομο,Την επομενη πυρετος 40, η ασφαλτος ακομα πανω στο χερι μου,interamerikan που ειχε προνοησει η μανα μου γιατι τοτε λεφτα υπηρχαν,ιατρικο κεντρο.

Μολυνση στο χερι ,γι αυτο και ο πυρετος ,με περιποιηθηκαν και καθαρισα.
Χωρις την ασφαλεια και πλερωνε ,τετοια δωρεαν υγεια δεν θα παρω,ετσι ηταν, ολοι τα χουμε περασει.

Για μενα, οσον αφορα το thread του φιλου,δεν μπορεις να χρησιμποιεις τον νομο οπως γουσταρεις,δλδ δεν μπορει να περνανε οι μπατσοι τα κοκκινα για την πλακα τους και να σε γραφουν γιατι δεν αναβει το φλας σου ,δεν μπορει να μιλανε στα κινητα και καπακι να σε γραφουν γιατι μιλαγες στο κινητο,αν θελουν Ευρωπη ,ολοι ευρωπη ,αυτο ειναι που με τρελαινει ,βεβαια δεν σημαινει οτι θα με κανουν να σταματησω ακομα και με το παπι να ειμαι παντα με κρανος,γαντια,μπουφαν,μποτες, και αυτο δεν μου το μαθανε αυτοι,ουτε το κρατος,ουτε η παιδεια μας,το μυαλο μου το κουφιο το καταλαβε ,πως το λιγοτερο που εχω να κανω ,ειναι να φοραω τον γαμημενο τον εξοπλισμο.

Και ξαφνικα οταν γινεται γενικως της πουτανας να τρωνε φλας και να ξηγιουντε Ευρωπη,νομος και @@.

zephyr1
27/04/2013, 20:42

Ναι, οπως επισης κλασσικα, παντα γινεται της πουτανας.:lol:

MG-KTiNoS
27/04/2013, 20:46
Συστημα υγειας και δωρεαν,μαλιστα

Εγκαυματα 3ου βαθμου στο δεξι χερι απο ωμο μεχρι την παλαμη.
Ευαγγελισμος,πανικος,εγω το τπτ μπροστα σ'αυτα που συμβαιναν εκει,μετα απο καμποση ωρα με βαζουν σε ενα θαλαμο που χε αλλους 5-6, καθαρισμο στο τραυμα και δρομο,Την επομενη πυρετος 40, η ασφαλτος ακομα πανω στο χερι μου,interamerikan που ειχε προνοησει η μανα μου γιατι τοτε λεφτα υπηρχαν,ιατρικο κεντρο.

Μολυνση στο χερι ,γι αυτο και ο πυρετος ,με περιποιηθηκαν και καθαρισα.
Χωρις την ασφαλεια και πλερωνε ,τετοια δωρεαν υγεια δεν θα παρω,ετσι ηταν, ολοι τα χουμε περασει.

Ναι έτσι ήταν αλλά ήταν έτσι γιατί κλέβανε
Γιατί πας σε κρατικό νοσοκομείο και άμα δεις τις κουρσάρες των γιατρών στο πάρκινγκ θα πάθεις σύγκρυο, αλλά με ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ Λ7?????
Ως εκ τούτου δεν φταίει η δωρεάν υγεία
ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ
Πριν βιαστείς λοιπόν να πεις τι καλά που έχω ΙΧ ασφάλεια σκέψου ότι άμα πάθεις κάτι πολύ σοβαρό, που θέλει ας πούμε μια εντατική (1000 + ευρώ την ημέρα)
-χτύπα ξύλο-
η ΙΧ ασφάλεια θα ψάξει ακόμα και αν δήλωσες σωστή διεύθυνση.
Βλέπεις ένα σύστημα υγείας θέλει να σε κάνει καλά ενώ μια ΙΧ ασφάλεια να βγάλει λ7.

πάρτε και ΜΙΚΡΗ ιδέα για τι τομάρΓια μιλάμε
http://www.iatropedia.com/articles/read/4057

devil's animal
27/04/2013, 20:50

στο μονο που συμφωνω ειναι το παραπανω...οποτε no worries και τελος απο εμενα...

:wave2:

blackbusa
27/04/2013, 21:29
Για μενα, οσον αφορα το thread του φιλου,δεν μπορεις να χρησιμποιεις τον νομο οπως γουσταρεις,δλδ δεν μπορει να περνανε οι μπατσοι τα κοκκινα για την πλακα τους και να σε γραφουν γιατι δεν αναβει το φλας σου ,δεν μπορει να μιλανε στα κινητα και καπακι να σε γραφουν γιατι μιλαγες στο κινητο,αν θελουν Ευρωπη ,ολοι ευρωπη ,αυτο ειναι που με τρελαινει ,βεβαια δεν σημαινει οτι θα με κανουν να σταματησω ακομα και με το παπι να ειμαι παντα με κρανος,γαντια,μπουφαν,μποτες, και αυτο δεν μου το μαθανε αυτοι,ουτε το κρατος,ουτε η παιδεια μας,το μυαλο μου το κουφιο το καταλαβε ,πως το λιγοτερο που εχω να κανω ,ειναι να φοραω τον γαμημενο τον εξοπλισμο.

Και ξαφνικα οταν γινεται γενικως της πουτανας να τρωνε φλας και να ξηγιουντε Ευρωπη,νομος και @@.

gia afto den borw na symfwnisw parapanw...giati eksw oi nomoi einai idioi gia olous...mexri kai gia tous batsous...giafto kai tous vlepeis nomotageis kai den boreis na peis tipota...vevea ennow tous troxaious...

imitrelos
28/04/2013, 02:12
Θα ακουστεί παράλογο αλλά ναι έχουμε από τα καλύτερα συστήματά υγείας αλλά με τρομερα προβληματα που δεν έχουν να κάνουν με το σύστημα αλλά την οργάνωση του ( προμηθειες , υπέρ συνταγογραφηση , ανούσιες εξετάσεις , έλλειψη οικονομίας κλίμακας στα φάρμακα και στα υλικα , στο τελευταίο να δώσω ένα παράδειγμα τα περισσοτερα φάρμακα είναι σε συσκευασιες 20,24,28 αν ο γιατρός θέλει να σου γράψει θεραπεία 1 μήνα θα γράψει 2 κουτιά άρα στην καλυτερη 40 χάπια , ο μήνας θέλει έχει 30 μέρες άρα το κράτος θα αγοράσει 40 χάπια και θα πετάξει τα 10 δηλαδή το 25%!!!

irinia
28/04/2013, 06:31
Συγνώμη αυτό συμπεραίνεται από τα λεγόμενά του ;
εγώ γιατί έχω καταλάβει κάτι εντελώς διαφορετικό ;

KAI ΣΥ.............ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

Ύπάρχει ή έπιφάνεια,τό κίνητρο,τό μήνυμα πού θές νά περάσεις κ.λ.π....
Δυστυχώς οί πολλοί βλέπουν τόν άφρό,άς τό άφήσουμε όμως τελείωσε.
Πάντα θά δίνονται άφορμές γιά νά πεί κάποιος αύτά πού θέλει,δέν πέρασαν τή
μία φορά,ύπάρχει κι ή έπόμενη...........:wave2:
Καί πάντα θά έχουμε τύπους πού θά μάς χρυσώνουν τό χάπι,πού θά μάς βάζουν
βαζελίνη γιά νά μήν πονέσουμε καί διαμαρτυρηθούμε.
Αύτή είναι μιά τέχνη πού διδάσκεται καί άμοίβεται....!!!
Πώς νομίζεις ότι σήμερα ένας όλόκληρος λαός ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ καί δέν μιλάει...??
Φτάσαμε στό σημείο νά μάς παροτρύνουν Ίσπανοί ,Ίταλοί κ.λ.π...
νά έξεγερθούμε ένάντια στήν τρέλλα πού ζούμε...!!!

υγ. Ό καθένας καταλαβαίνει αύτό πού τόν βολεύει,άν δέν είναι άνιδιοτελής

nicksior
28/04/2013, 08:42
Οσο περισσότεροι νόμοι , τόσο μεγαλύτερη η απόσταση που μας χωρίζει απο την ιδανική πολιτεία (όπου δεν χρειάζονται καθόλου νόμοι).
Απαγορεύσεις , τιμωριές , εξαναγκασμοί κλπ , δείχνουν αποτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα... (σαν παράδειγμα αυτό).

Παλιά , πολύ παλιά , ο Τερενς μπορεί να θυμάται, απαγορευόταν δια νόμου... Το "πτύειν" , στην Σιγκαπούρη (?) σήμερα , απαγορεύεται να μασάς τσίχλα (δια νόμου και προστίμου).

Νόμοι, διατάξεις , πρόστιμα , ο μεγάλος "αδελφός" που σου κουνάει το δάχτυλο, μη αυτό , μη εκείνο , απαγορεύσεις , περιορισμοί , ο δάσκαλος που με τιμώρησε επειδή η παιδική περιέργεια με έκανε να ανάψω τσιγάρο, (αυτός κάπνιζε μέσα στην τάξη..) χωρίς να μπει στον κόπο να μου εξηγήσει .

Δεν γουστάρω τους νόμους.. Δεν γουστάρω να μου λένε να μην κάνω αυτό που απο μόνος μου ξέρω πως δεν πρέπει να κάνω.

Σήμερα με τις νέες διατάξεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης , δεν θα ασχολιόμουν καν. Κατηγορίες , αναλογίες , χρονολογίες... Ελεος!!

Πάω μια βόλτα στο βουνό τώρα.

Με τα πόδια .

Υγ. Απαγορεύεται το μάζεμα αρωματικών βοτάνων ρίγανης, μέντας, θυμαριού κλπ..
Υγ2 Στην θάλασσα απαγορεύεται να βγάλεις 5 αχινούς για μεζέ.
Υγ3 Αναμένεται απαγόρευση του κλασίματος.

Red Rider
28/04/2013, 09:02

Απο τότε που άνθισε η απληστία του ανθρώπου,εξελίχθηκαν οι νόμοι..

irinia
28/04/2013, 09:33
Οσο περισσότεροι νόμοι , τόσο μεγαλύτερη η απόσταση που μας χωρίζει απο την ιδανική πολιτεία (όπου δεν χρειάζονται καθόλου νόμοι).
Απαγορεύσεις , τιμωριές , εξαναγκασμοί κλπ , δείχνουν αποτυχημένο εκπαιδευτικό σύστημα... (σαν παράδειγμα αυτό).

Παλιά , πολύ παλιά , ο Τερενς μπορεί να θυμάται, απαγορευόταν δια νόμου... Το "πτύειν" , στην Σιγκαπούρη (?) σήμερα , απαγορεύεται να μασάς τσίχλα (δια νόμου και προστίμου).

Νόμοι, διατάξεις , πρόστιμα , ο μεγάλος "αδελφός" που σου κουνάει το δάχτυλο, μη αυτό , μη εκείνο , απαγορεύσεις , περιορισμοί , ο δάσκαλος που με τιμώρησε επειδή η παιδική περιέργεια με έκανε να ανάψω τσιγάρο, (αυτός κάπνιζε μέσα στην τάξη..) χωρίς να μπει στον κόπο να μου εξηγήσει .

Δεν γουστάρω τους νόμους.. Δεν γουστάρω να μου λένε να μην κάνω αυτό που απο μόνος μου ξέρω πως δεν πρέπει να κάνω.

Σήμερα με τις νέες διατάξεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης , δεν θα ασχολιόμουν καν. Κατηγορίες , αναλογίες , χρονολογίες... Ελεος!!

Πάω μια βόλτα στο βουνό τώρα.

Με τα πόδια .

ΕΣΥ...................ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ

Δυστυχώς είσαι άπό τούς ΠΟΛΥ λίγους......
Μιά ζωή άπό τήν ώρα πού θάρθουμε σέ αύτόν τόν κόσμο έκπαίδευση......
πώς νάμαστε καλοί όσφυοκάμπτες τού yes sir.....
Άλλιώς δέν έξουσιάζονται καί δέν μπαίνουν στό ΜΑΝΤΡΙ οί λαοί γιά
νά περνάνε καλά οί V.I.P.
Γιαυτούς ούτε νόμοι,ούτε συντάγματα,έκλεψες πολλά είσαι μάγκας,
έκλεψες καρφίτσα..?? ΜΕΣΑ...!!
Ούτε ήθη,ούτε άξίες.......παντρεύονται μεταξύ τους οί αίμομείκτες,
ζευγαρώνουν τά άγοράκια ,κάνουν 5 γάμους καί 17 έξώγαμα κ.λ.π......
Οί νόμοι ,τά ήθη,οί άξίες............είναι γιά τούς λαουτζίκους..!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.............
ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ............ΕΙΝΑΙ ΖΟΜΠΙ...!!
Μουυυυυυυυυ....................

ΥΓ. Άμφιβάλλεις ότι θά έρθει καί άπαγόρευση τού κλασίματος..??
ΥΓ2. Πόσο παλιά ρέ φίλε..........μέ σάπισες

MG-KTiNoS
28/04/2013, 09:59
3 πουλάκια κάθονταν και πείνανε γκαζόζα....

christof40
28/04/2013, 10:13

να συμπληρωσω.. ανεβαινω στη συκια και παταω στην ιτια:D

Bradipous
28/04/2013, 11:59

να συνεχισω... ανεβηκα σε μια πεπονια να κοψω ενα καρπουζι, μα το πηγαδι ηταν βαθυ και μου επεσε η παντοφλα... :dizzy:

mpai de gouei συμφωνω με τερενς και ραιντερ... :sun:

nicksior
28/04/2013, 19:52
Πριν αρκετά χρόνια σε μια βουνίσια βόλτα , ο σκύλος μου έπιασε και μου έφερε ζωντανό έναν σπίνο.
Το πουλάκι είχε ένα τραύμα στην άκρη της μιας φτερούγας του που το εμπόδιζε να καλοπετάξει , πράγμα που δεν του έδινε και πολλές ελπίδες επιβίωσης.
Τον πήρα μαζί μου, τον τάισα , τον πότισα και τον έβαλα σε ένα κλουβί στην βεράντα του σπιτιού μου.
Πέρασαν κάνα δυό χρόνια , ο πούλαρος (έτσι τον έβγαλα) είχε αποθεραπευθεί πλήρως , είχε χοντρύνει , είχε ομορφύνει και κάθε πρωί δεν έβαζε γλώσσα μέσα απ το πολύ τραγούδι..
Αποφάσισα να τον ελευθερώσω.
Βρήκα μια απόσκια ρεματιά στον Υμηττό που έπαιζαν αρκετοί σπίνοι , τον πήρα με το κλουβί του , άνοιξα την πορτούλα κι έκατσα μερικά μέτρα πιο πέρα να δω τι θα γίνει..
Δισταχτικά βγήκε έξω , προς μεγάλη μου ικανοποίηση , έδειχνε να πετάει κανονικά γύρω –τριγύρω χωρίς να παρουσιάζει πρόβλημα –μούδιασμα απ την μακρόχρονη φυλάκιση του.
Ξαφνικά , πάνω που ετοιμαζόμουνα να φύγω, τον βλέπω να επιστρέφει και να μπαίνει μέσα στο κλουβί..
Γυρίσαμε μαζί σπίτι , φαίνεται πως ο πούλαρος είχε αποδεχθεί πλήρως τους νόμους-όρους-περιορισμούς που του είχα θέσει με αντάλλαγμα τους λίγους σπόρους που του έδινα..
Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται άνεση κι ασφάλεια μέσα σε ελεγχόμενο – νομοκρατούμενο περιβάλλον … Καλά κάνουν! Ας επιτρέπουν όμως και κάποια διαφορετική προσέγγιση σε όσους το επιθυμούν.
Δεν συμβουλεύω παραβατική συμπεριφορά παρά μόνο λίγη σκέψη.

Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
Είναι τυχαίο το ότι ψηφίζουμε τους ίδιους πολιτικούς , αυτούς που μετά βρίζουμε και ξαναψηφίζουμε?

irinia
30/04/2013, 06:20

ENTAΞΕΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ....................

Μπάς καί ήσουνα χθές στήν ψηφοφορία..??
Έκεί βρέ πού είχαμε μεταγραφές..!!
ΘΡΙΑΜΒΟΣ........σού λέω.
Γράψε τώρα μετά τό φοβερό σύστημα ύγείας πού είδες
καί γιά τήν άνάκαμψη πού έρχεται.......:lol::lol:
Καί άσε έμάς νά άσχολούμαστε μέ τά πουλάκια....

Άχ Έλλάδα άθάνατη

irinia
30/04/2013, 06:31

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ...............

Έκεί πού τρώς , έκεί πού πίνεις..........
έκεί

ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ

Άσε τό Μηλιώκα νά λέει .......

TROOPER
30/04/2013, 08:45
το ξεπατοσατε το θεμα...:wave2:

AristidisZ
30/04/2013, 08:46
το ξεπατοσατε το θεμα...:wave2:

δεν ξανάγινε...