PDA

View Full Version : Κλέβει το οδόμετρο ?

The_Scientist
25/04/2013, 12:15
Συνάδελφοι καλημέρα !

Έχω την αίσθηση, χωρίς να έχω κάνει ακόμα μετρήσεις, ότι το οδόμετρο κλέβει στο V-strom 650 '07 που πήρα.
Προσοχή δεν εννοώ το κοντέρ, αλλά το οδόμετρο που μετράει πόσα χιλιόμετρα έχεις γράψει.

Έχει κάνει κανείς σύγκριση με gps ή άλλο μηχανάκι ή κουτί σε κοινή βόλτα ?

AristidisZ
25/04/2013, 13:11
Προς τα κάτω φαντάζομαι εννοείς ε ;
δηλαδή π.χ. σε μια απόσταση 100 χλμ, σου βγάζει ότι έχεις κάνει 95 ;;;
μια δόση το έκανε και το BMW μου αυτό, δυστυχώς κάποια στιγμή σταμάτησε από μόνο του :D

Πολυμήχανος
25/04/2013, 13:14
Όλα κλέβουν. Ειδικά άμα μετράνε από το κιβώτιο (δλδ ουσιαστικά από τον πίσω τροχό), είναι εξ αρχής λειτουργίας στο περίπου.

Αν θες να μετράς με ακρίβεια, βάλε ένα ποδηλατικό, αλλά προσοχή να διαλέξεις μοντέλο που δείχνει πάνω από 99 και μόνο ενσύρματο (τα ασύρματα μπερδεύονται με τα ηλεκτικά πεδία του κινητήρα). Γύρω στα 40 ευρώ υπολόγιζε, του εισάγεις την ακριβή στο χιλιοστό περίμετρο του μπροστινού τροχού, μαγνητάκι, αισθητήρας και είσαι έτοιμος.

Επιπλέον σου βγάζει και πολλές άλλες πληροφορίες, όπως οδόμετρο, μερικό οδόμετρο, χρόνος σε κίνηση, μέση ωριαία, μέγιστη ταχύτητα, τι ώρα είναι, σύγκριση ταχύτητας με την μέση και τα λίγο πιο ακριβά, έχουν και ειδοποίηση για σέρβις με τα χιλιόμετρα ή τις ώρες, ωρόμετρο, υψόμετρο, μέχρι και χτύπους καρδιάς (οκ, αυτό δεν είναι πρακτικό σε μοτό), ρυθμίσεις για δύο οχήματα , φωτισμό.

Δες κι εδώ >>> http://www.sigmasport.com/en/produkte/bikecomputer/

Panoskl
25/04/2013, 13:14
Αν έχεις ένα Android Smartphone μπορείς να βάλεις το δωρεάν application SpeedView το οποίο (μεταξύ άλλων) σου μετράει (μέσω GPS) και την απόσταση που κάλυψες σε μια συγκεκριμένη διαδρομή. Συγκρίνεις με το οδόμετρό σου και βγάζεις συμπέρασμα.

Manalishi
25/04/2013, 15:42
@Πολυμήχανος:

Με τα νερά/βροχές, τί γίνεται με τον αισθητήρα?

Πολυμήχανος
25/04/2013, 19:57
Ο αισθητήρας είναι συνήθως τελείως κλειστός και δεν παθαίνει τίποτα. Το καλώδιό του, πρέπει να προσέξεις λίγο στην τοποθέτηση, να μην κινείται υπερβολικά, τσακίζει, τεντώνει, κρέμεται κ.ο.κ. Εγώ συνήθως το δένω πάνω στο ένα από τα δύο σωληνάκια των φρένων.

Ρίξε μια ματιά σε ένα σχετικό θεματάκι που είχα γράψει παλιότερα εδώ >>> http://www.forumtriumph.gr/topic729.html

Θα δεις κάποιους να λένε ότι τους χάλασε, εγώ πάντως έχω το ίδιο από το 1999, και οι μηχανές αλλάζουν, αυτό μένει! :D

The_Scientist
25/04/2013, 22:04
κι όμως έχω την αίσθηση ότι κλέβει αντίστροφα...

δηλαδή ότι "γράφει" πιο πολλά χιλιόμετρα από τα πραγματικά διανυθέντα.

θα δοκιμάσω με κινητό android να πάρω μια τάξη μεγέθους

mikepap
25/04/2013, 22:06
απο τα καλητερα σε ποιοτητα ειναι τα VDO.http://www.vdocyclecomputer.com/en/startseite/?flash=1. αδιαβροχα.η τοποθετηση σε ζαντα με ακτινες ειναι σχετικα ευκολη.οι οδηγιες λενε ακριβως πως γινεται το καλιμπραρισμα του οργανου σε σχεση με την διαμετρο του ελαστικου.το οριο ταχυτητας φτανει στα 299 τελικης.σωστο καλιμπραρισμα=ακριβια ταχυτητας.

nic mor
26/04/2013, 00:07
πολλα στρωματα και το δικο μου μαζι κλεβουν ενα 3% (για την ακριβεια γραφουν παραπανω)
εγω το εχω τσεκαρει στην αττικη οδο,στα 15000 μετρα
δεξια λωριδα,μου εγραψε 15300 μετρα.
το τσεκαρα για να εχω ακριβεια στα χμ που θα εγραφα στο 36ωρο.
και απ'οτι εχω ακουσει και απο αλλους το ιδιο λενε 2,5-3% παραπανω.
εσενα ποσα γραφει:confused:

MG-KTiNoS
26/04/2013, 16:05
Το οδόμετρο δεν ξέρω αν κλέβει αλλά αυτό που ξέρω –καλά- είναι ότι έχουμε απόκλιση λόγο της οδήγησης μας.
Εξπλανέισιον…
Οι αποστάσεις στις εθνικές πχ μετριούνται στη μέση του δρόμου και ιδανικά (τέλειες ευθείες, τέλειες καμπύλες στη στροφή)
Ποιος από εμάς οδηγεί έτσι?
Κανένας.
Άρα όταν πάμε Αθήνα Θεσσαλονίκη πχ δεν θα δούμε ποτέ στο κοντέρ μας τα χλμ που λένε οι πινακίδες αλλά λίγο παραπάνω.
Πόσο παραπάνω?
3,7% στο ΤΔΜ 900 με οδηγό εμένα.
Δεν γνωρίζω αν όλη η διαφορά οφείλεται σε μένα ή και στο κοντέρ αλλά τόσο είναι.
Φυσικά παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα όπως ξεφούσκωτα λάστιχα, αλλαγή ζάντας σε μοτάρντ ή ελαστικών με άλλο προφίλ.

stam2
29/05/2013, 12:13
Παίδες καλημέρα.

είναι γνωστό ότι το ταχύμετρο του vstrom "κλέβει".

10% σε όλο το φάσμα των χιλιομέτρων σταθερά από 0 σε τελική...

δηλαδή όταν λέει 80χαω είναι ουσιαστικά 72χαω, ή όταν λέει 120χαω είναι 108χαω.
ένας εύκολος τρόπος για να το διαπιστώσει κανείς, είναι με ένα έμπιστο gps.

τώρα για το κοντέρ των διανυθέντων χιλιομέτρων, ακριβώς πόσο είναι δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος από προσωπική παρατήρηση ότι είναι κάτω από 5% η απόκλιση.... μπορεί να είναι και το 3% που αναφέρει ο φίλος παραπάνω.