Σύνδεση

View Full Version : Αρκετες ερωτησεις,αυτο μονο

OnePiece
26/04/2013, 20:44
Ψαχνοντας για κρανος το ματι μου επεσε επανω σε αυτο το Airoh http://www.motoraid.eu/rider/helmets/airoh-t600-wildwolf .Ομως οι μονες για εμενα "γνωστες" μαρκες ειναι η Shoei και η Arai.
Αρα,ερωτηση υπ'αριθμον:
1) Τι λενε σαν κρανη τα Airoh; Ειναι καλα; Αξηζει να το παρω ή οχι;
2)Προτεινεται εαν μπορειτε καλες μαρκες σε κρανη αλλα και μπουφαν,παντελονια;

giannis21
26/04/2013, 23:38
για τι χρηση θελεις εξοπλισμο?μπατζετ?δωσε πληροφοριες για να παρεις απαντησεις;)

OnePiece
26/04/2013, 23:46
Σκοπευω να μετακινουμε καθημερινα με την μηχανη,οχι περιστασιακα και κυριως γυρω απο την πολη οχι κεντρο.Θα προτιμουσα να μεινω σχετικα χαμηλα σε τιμη διοτι θελω να παρω και τον υπολοιπο εξοπλισμο(μπουφαν,παντελονι,γαντια,μποτες)
Ας θεσουμε λοιπον ενα οριο στα 300ευρω-για το κρανος εννοειται

giannis21
27/04/2013, 00:04
εχεις/ειχες καποιο κρανος παλιοτερα?βασικα απο μαρκες και μεχρι τα 300 ευρω εχεις αρκετες επιλογες.απλα θα πρεπει να ξερεις οτι δεν ταιριαζουν ολες οι μαρκες το ιδιο καλα σε ολα τα κεφαλια.δλδ μπορει το shoei να σου καθεται κουτι ενω το arai οχι τοσο καλα.οποτε για αρχη θα σου προτεινα μια επισκεψη σε ενα-δυο μεγαλα καταστηματα ωστε να δοκιμασεις καποιες μαρκες και να εχεις μια εικονα.

Viper4
27/04/2013, 00:18
Σαν μάρκα μια χαρά και γνωστή είναι η Άιρο. Με αυτά τα λεφτά πάντως βρίσκεις κάτι ακόμα καλύτερο από έξω. Κοίτα και σε HJC...value for money μάρκα!

Δες αυτό πχ που είναι και κάρμπον: http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/HJC-HQ1-Carbon/SubProducts/%22HJC%20HQ1%20Carbon-0006%22

AUFGEBRACHT
27/04/2013, 06:08
Αrai και Shoei είναι σίγουρα οι 2 πιο γνωστές μάρκες κρανών, αναμφισβήτητα ποιοτικές και δε χωράει αμφιβολία περί αυτού, για πολλούς οι 2 κορυφαίες, αλλά όχι οι μόνες. Ευτυχώς υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες εταιρείες κατασκευής κρανών με εξίσου ποιοτικά και ασφαλή κράνη, ενδεικτικά αναφέρω XLite, Shark, Nolan, HJC, Schubert. Όλα τα κεφάλια δεν είναι ίδια και δε σημαίνει ότι το Shoei που σε εσένα θα κάτσει ούτε παραγγελία να το είχες, θα κάτσει και στο δικό μου κεφάλι το ίδιο και εδώ έρχεται και κολλάει το ευτυχώς που υπάρχουν πολλές κατασκευαστές με δεκάδες εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα. Η δε Airoh είναι μια γνωστή εταιρεία, από την οποία όμως δεν έχω προσωπική πείρα. Σίγουρα πάντως δεν είναι τύπου Safebet κτλ που πουλάνε στα Lidl και στα Praktiker.
To τί θεωρούμε ένα καλό κράνος, πολύ πρόχειρα και επιγραμματικά θα έλεγα να είναι "επώνυμο" και από σοβαρή εταιρεία του χώρου, να καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί, να βρίσκεις ανταλλακτικά, να έχει αντιπροσωπεία. Το κυριότερο όμως για εμένα είναι το κράνος που καλύπτει τα παραπάνω ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΝΕΤΗ. Τί να το κάνεις να αγοράσεις το καλύτερο κράνος του κόσμου, το πιο ακριβό, που υπερκαλύπτει όλες τις προδιαγραφές, αλλά εσένα δε σου κάθεται καλά, σε στενεύει, σου προκαλεί πονοκέφαλο από το σφίξιμο και σου αποσπά την προσοχή από τη δυσφορία που σου προκαλεί. Site με είδη για αναβάτη moto υπάρχουν πολλά:ΣΥΜΒΟΥΛΗ που συνδέεται με τα παραπάνω. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην αγοράσεις ένα κράνος χωρίς να το δοκιμάσεις πρώτα εάν σου κάνει, εάν είναι το σωστό μέγεθος, εάν το αισθάνεσαι καλά. Ούτε το φοράς, κοιτάγεσαι στο καθρέπτη, το κρατάς 10 δευτερόλεπτα στο κεφάλι και το βγάζεις. Έχω κάτσει και κοντά δεκάλεπτο με κράνος φορεμένο μέσα σε μαγαζί μέχρι να σιγουρευτώ ότι όντως μου είναι καλό και δε με ενοχλεί.
Για την Dane που αναφέρεις δεν την είχα ακούσει ποτέ, στο εξωτερικό ίσως είναι γνωστή αλλά Ελλάδα δεν την έχει πάρει το μάτι μου. Από ένα γρήγορο search στο διαδίκτυο Αγγλία και Γερμανία είναι γνωστή και κυκλοφορεί, σχόλια σχετικά καλά από απόδοση, ποιοτικά ίσως ένα κλίκ κάτω από άλλες φίρμες που κυκλοφορούν. Σε άλλες φίρμες δεν ξέρω τί ακριβώς ψάχνεις, ενδεικτικά πάλι κοίτα σε Revit, Spyke, Clover, Bering, Dainese, Frank Thomas, Spidi.

OnePiece
27/04/2013, 06:43
εχεις/ειχες καποιο κρανος παλιοτερα?βασικα απο μαρκες και μεχρι τα 300 ευρω εχεις αρκετες επιλογες.απλα θα πρεπει να ξερεις οτι δεν ταιριαζουν ολες οι μαρκες το ιδιο καλα σε ολα τα κεφαλια.δλδ μπορει το shoei να σου καθεται κουτι ενω το arai οχι τοσο καλα.οποτε για αρχη θα σου προτεινα μια επισκεψη σε ενα-δυο μεγαλα καταστηματα ωστε να δοκιμασεις καποιες μαρκες και να εχεις μια εικονα.

Δεν ειχα καποιο κρανος παλαιοτερα.Ισα ισα,τωρα θα παρω διπλωμα για αυτο και ψαχνομαι :)

TROOPER
30/04/2013, 06:29
με κατω απο 300 ευρω αγοραζεις shoei απο εξω και εισαι καλυμενος.

παραδειγμα http://www.helmetcity.co.uk/products/Shoei-XR1100-Symmetry-TC5-Black.html