PDA

View Full Version : Χεράδες στο Mulholland

Σελίδες : [1] 2

byron
30/04/2013, 15:31
Τι να του πεις τώρα του γελοίου ? :alien:
Αγιο είχαν οι ποδηλάτες, με τον 3μάλακα.

http://www.youtube.com/watch?v=dNFaAqS2f18&feature=player_embedded

yannis24
30/04/2013, 15:41
ουτε σημαδι να τους ειχε βαλει !!!!

:(

sniper
30/04/2013, 15:43
Τι να του πεις τώρα του γελοίου ? :alien:
Αγιο είχαν οι ποδηλάτες, με τον 3μάλακα.

http://www.youtube.com/watch?v=dNFaAqS2f18&feature=player_embedded

Γνωστό μέρος συνάθροισης αμερικανων με SS... Φήμες θέλουν ότι το έφτιαξαν οι τοπικοί γκαραζιέρηδες...

Bladerunner
30/04/2013, 15:47
ουτε σημαδι να τους ειχε βαλει !!!!:(

Έτσι για να δέσουμε και το βίντεο με την ενότητα που βρισκόμαστε...

Μα, σημάδι τους έβαλε! Κλασικό παράδειγμα "κλείδωμα στόχου" (μτφ target fixation)

byron
30/04/2013, 15:48
Γνωστό μέρος συνάθροισης αμερικανων με SS... Φήμες θέλουν ότι το έφτιαξαν οι τοπικοί γκαραζιέρηδες...

Ναι οκ είναι γνωστό μέρος για ποζεράδες και video. Ο τύπος είναι serial killer όμως...
Αν θέλει κάποιος να καταλάβει το target fixation αρκεί να δει τι έκανε το άτομο.

STOYBI
30/04/2013, 15:55
Aσχετο .... Προσεχτε το μπαμ στην ασφαλτο απο το κεφαλι του οδηγου της μοτο την ωρα της συγκρουσης.

sniper
30/04/2013, 16:00
Ναι οκ είναι γνωστό μέρος για ποζεράδες και video. Ο τύπος είναι serial killer όμως...
Αν θέλει κάποιος να καταλάβει το target fixation αρκεί να δει τι έκανε το άτομο.

Nαι, είναι άριστο παράδειγμα...

Aσχετο .... Προσεχτε το μπαμ στην ασφαλτο απο το κεφαλι του οδηγου της μοτο την ωρα της συγκρουσης.

Το είδα.. φρίκη

Nostradamus
30/04/2013, 16:09

+600

Το ιδιο και για το μπαμ απο το κεφαλι του πρωτου ποδηλατη στην ασφαλτο..

vaska
30/04/2013, 18:10
Εκτός του TF υπάρχει και άλλος ένας μοτοσ/κος όρος που παίρνει σάρκα και οστά στο βίντεο. "Τους πέρασε σουβλάκι" νομίζω ταιριάζει γάντι στην περίπτωση.

Τώρα θα βγούμε όλοι και θα με κράξουν που γράφω τέτοια...

devil's animal
30/04/2013, 18:15
μιλαμε οτι "κλειδωσε στοχο" κανονικα...
ουτε καν προσπαθεια αποφυγης...
:eek::eek:

Billymuse
30/04/2013, 18:19
όντως αυτα που πρόσεξα στο βιδεο είναι πρώτα το κράνος που έκανε τη δουλειά του κυρίως στον αναβάτη της μηχανής
-το γκομενάκι που τελικά είναι χαμηλώκωλο και άκωλο εν τέλει
-αυτη η διαρροή μετα που δείχνει είναι λάδια η καύσιμο? δε μπορώ να καταλάβω :confused:

giannis21
30/04/2013, 18:28
στα comments του βιδεου αναφερει πως πρωτα βρηκε το ποδι του κατω και γιαυτο το λογο ανασηκωσε τη μοτο και μετα φυσικα lockαρε στο στοχο του..εχει και ακομα ενα παραδειγμα απο αναβατη που βρισκει το ποδι του κατω και μετα βγαινει εξω ενω αναφερει ακομα πως ο πολδηλατης που χτυπηθηκε ειναι μια χαρα και βγηκε απο το νοσοκομειο χωρις σπασιματα!!

Viper4
30/04/2013, 18:51
Κλασική περίπτωση "target fixation"... Κλασικό παράδειγμα επίσης του γιατί τα κράνη είναι απαραίτητα και στις μηχανές και στους ποδηλάτες, τέλος, κλασικό παράδειγμα του γιατί τα ποδήλατα πρέπει να κινούνται ΜΟΝΟ σε ποδηλατόδρομους!
Το συγκεκριμένο μέρος είναι γνωστό για το ότι το επισκέπτονται συνέχεια, ΣΥΝΕΧΕΙΑ όμως, μηχανόβιοι... Τι σκατά πρέπει να έχει κάποιος ποδηλάτης στο κεφάλι του για να πάει εκεί; Δεν φοβάται; Μιλάμε ότι κάθε καρυδιάς καρύδι πάει εκεί με την μηχανή του. Αν βάλετε στο utube και δείτε, θα διαπιστώσετε ότι πηγαίνουν από τους πιο χεράδες μέχρι τους πιο επικίνδυνους!!! Ε γνωρίζοντας αυτό, πως το διακινδυνεύουν ρε γμτ;

nickald
30/04/2013, 18:58
Σκατα δε το λες για τον ποδηλατη.....

Δικαιωμα να κινείται στον δρομο το λες και υποχρεωση του τριπαπαρου να εχει τα στραβα του ανοιχτα και αν δεν μπορει να καθεται σπιτι.....

Δεν μπορεις να απαγορεψεις την κινηση σε καποιον επειδη καποιοι αλλοι βγαζουν γουστα εκει...... Αν ειναι ετσι να μην κινειται τιποτα στο δευτερο ποδι στην Χαλκιδικη γιατι εκει κανουμε εμεις τις καγκουριες μας.......

Ελα μονη στον τοπο σου δηλαδης.......

Viper4
30/04/2013, 19:07
Σκατα δε το λες για τον ποδηλατη.....

Δικαιωμα να κινείται στον δρομο το λες και υποχρεωση του τριπαπαρου να εχει τα στραβα του ανοιχτα και αν δεν μπορει να καθεται σπιτι.....

Δεν μπορεις να απαγορεψεις την κινηση σε καποιον επειδη καποιοι αλλοι βγαζουν γουστα εκει...... Αν ειναι ετσι να μην κινειται τιποτα στο δευτερο ποδι στην Χαλκιδικη γιατι εκει κανουμε εμεις τις καγκουριες μας.......

Ελα μονη στον τοπο σου δηλαδης.......

Δεν με κατάλαβες... δεν λέω ότι δεν έχει δικαίωμα να πάει εκεί ο ποδηλάτης. Βάση νόμου το έχει. Προσωπικά όμως με την καμία δεν θα πήγαινα!!

Αν είχα κόρη δεν θα την έστελνα τα μεσάνυχτα να πάει στην Ομόνοια να μου φέρει κάτι από το αμάξι που είχα ξεχάσει... Γιατί; δεν έχει δικαίωμα να πάει; έχει, αλλά γνωρίζει ότι θα θέσει το εαυτό της σε μεγάλο κίνδυνο.

Η οδός mulholand είναι 2 μίλια δρόμος που είναι γεμάτη από μηχανόβιους που πάνε για να στρίψουν. Θα πήγαινες εσύ εκεί για πεζοπορία ή για ποδηλασία;

Red Rider
30/04/2013, 20:47
Φταίει 500% το κουλάδι,αλλά εκεί είναι σαν να πηγαίνεις στα λιμανάκια Πέμπτη βράδυ για ποδήλατο..:eleison:
Παρεπιπτόντως το κανάλι του Rnickey έχει πολύ ωραία video και ΗD!

akaposto
30/04/2013, 21:16
κουλάδια με κόκκινα-sv ενωθείτε :a26:

edit(λάθος quote)
Δεν μπορεις να απαγορεψεις την κινηση σε καποιον επειδη καποιοι αλλοι βγαζουν γουστα εκει...

χωρίς να φταίει, απλά για του στραβού το δίκιο, όχι δεν είναι δικαίωμα του.

byron
30/04/2013, 21:54
Παίδες τι λέτε?
Πάει ο τριμάλακας και όποιον πάρει ο χάρος, και έχουν και κάποια ευθύνη οι ποδηλάτες/αυτοκίνητα/πεζοπόροι επειδή βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με την κουλάτζα? :confused:

nickald
30/04/2013, 22:04
Παίδες τι λέτε?
Πάει ο τριμάλακας και όποιον πάρει ο χάρος, και έχουν και κάποια ευθύνη οι ποδηλάτες/αυτοκίνητα/πεζοπόροι επειδή βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με την κουλάτζα? :confused:

Ελα ντε....... μαλλον αυτο λενε.... επειδη ξερουμε οτι εκει κυκλοφορουν γληγοροι να μη παμε.....

χωρίς να φταίει, απλά για του στραβού το δίκιο, όχι δεν είναι δικαίωμα του.

Υπαρχει νομος στην Καλιφορνια που απαγορευει την κινηση ποδηλατων?

Viper4
30/04/2013, 22:14
Παίδες τι λέτε?

Κανείς δεν είπε ότι έχουν ευθύνη!!! Όποιος δεν θα είχε ευθύνη κάποιος ποδηλάτης στα λιμανάκια Παρασκευή βράδυ... απλά η κοινή λογική λέει ότι δεν πας... όχι ότι φταις!

nickald
30/04/2013, 22:16
Η κοινη λογικη θα μπορουσε να ξεκινησει και απο τους παπαρες που κανουν πιστα το δρομο Μιχαλη.....

Με την ιδια κοινη λογικη που ο ενας κανει οτι γουσταρει, παει κι ο αλλος βολτα.....

Χεσε μεσα κατασταση δηλαδη...... τα βλεπουμε κι εδω καθημερινα αυτα βεβαια... δε χρειαζεται να αναλυσουμε τους αμερικανους.... τα ιδια σκατα ειμαστε.

petros128
30/04/2013, 22:18
Καλά να ρωτήσω κάτι ; Κάθε σκ τουλάχιστον είναι πάνω κάτω όλοι σε αυτό το δρόμο ! Γιατί πέφτουν όλοι σε αυτή την στροφή ; Δεν την έχουν μαθη ακόμα ; Και αυτό το αρχδ..κι με τα βίντεο κάνει χαβαλέ !!!!! Αχαχα

akaposto
30/04/2013, 22:20
nicκ, κάτι είπες για Χαλκιδική. Βήτα, έγραψα δεν φταίνε-υπάρχει παρερμηνεία σε αυτό;
Απο εκεί και πέρα, βαριέμαι να ψάξω τι και πως στους νόμους της Καλιφόρνια.

Δεν ξέρω αν κυκλοφορείτε με ποδήλατο ή ακόμα χειρότερα αν είχατε ατύχημα
ΑΛΛΑ
το ποδήλατο δεν επιτρέπεται παντού. Απλά πραγματάκια.
Κάτι βέβαια που οφείλετε (οφείλουμε) να γνωρίζουμε ως κάτοχοι διπλώματος.

nickald
30/04/2013, 22:30
Ναι δεν επιτρεπεται σε εθνικες και κλειστους αυτοκινητοδρομους, οπου οριζεται ελαχιστη ταχυτητα κλπ κλπ κλπ νταξ με την νομοθεσια και τις εξετασεις διπλωματος.....

Αυτος ο δρομος δεν ειναι κανενα απο αυτα.

Καμια παρερμηνεια σ'αυτα που ειπες απλα εχουν καθε δικαιωμα να βρισκονται εκει. Οπως και τα καγκουρια βεβαια.... αυτο που δεν εχουν δικαιωμα ειναι να κανουν πιστα το δρομο. Ουτε αυτο σηκωνει παρερμηνια.

Κυκλοφορουμε με ποδηλατο και ξερουμε που μας παίρνει (η κοινη λογικη που λεγαμε).

Τονιζω οτι δεν γραφω σε πνευμα αντιπαραθεσης με κανενα (γραπτος λογος γαρ και εχει την ταση να μπερδευει)

Aggelos_SV
30/04/2013, 22:39
Επιβεβαιωμένα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως ο αναβάτης είναι μέλος του φόρουμ με πολλά απωθημένα από τα Free Fridays (ή πωςδιαλοταλένε) :lol:

Υ.Γ. Πόσο κουλέας όμως...είναι στη μέγιστη κλιση του...και το σηκώνει για να βγει εκτός δρόμου και να κάνει κι ένα strike!:confused:

pipe_smoker
01/05/2013, 00:02
.... αυτο που δεν εχουν δικαιωμα ειναι να κανουν πιστα το δρομο. Ουτε αυτο σηκωνει παρερμηνια....

Κι όμως σηκώνει...

"Έκανε το δρόμο πίστα" τί πάει να πει? Έτρεχε? Βλέπουμε πουθενά το κοντέρ του για να δούμε με πόσα πήγαινε ή ξέρουμε επίσης ποιο είναι το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο? Αν υπάρχει κάποιο πλάνο που να το ξεκαθαρίζει πάσο.

Ας ξεχάσουμε λίγο το ότι το βίντεο είναι από το γνωστό Mulholland κι ας δούμε απλά τι έγινε.
Ένας τύπος οδηγάει μια μηχανή, στρίβει, κάνει κάποιο λάθος (ατύχημα) και πέφτει στο μπροστινό όχημα (αν δεν υπήρχε όχημα μπροστά ίσως είχε βγει χωράφι). Αν το "όχημα" δεν ήταν ποδήλατο και ήταν νταλίκα, ταρίφας με το χέρι έξω από το παράθυρο που πήγαινε με 40χλμ/ώρα (με όσα λογικά πάνε οι ποδηλάτες) ή το οτιδήποτε άλλο, τα ίδια θα λέγαμε? Ή θα κουβεντιάζαμε το δόλιο το μοτοσικλετιστή που λόκαρε τον προφυλακτήρα κι έπεσε πάνω, και άραγε τί ζημιά να έπαθε το μηχανάκι, κι άραγε να χτύπησε ο άνθρωπος ή δεν ξέρω γω τί?

Από τη στιγμή που οι ποδηλάτες κυκλοφορούν στο δρόμο φόρα παρτίδα μαζί με όλα τα υπόλοιπα οχήματα, ό,τι είναι στο "πρόγραμμα" για όλους τους υπόλοιπους είναι και γι'αυτούς.

Αυτός που φταίει φταίει. Αλλά δε σημαίνει ότι φταίει διπλά ή τριπλά επειδή έλαχαν μπροστά του ποδηλάτες αντί για νταλικέρηδες ή μοτοσικλετιστές.

Toumpas
01/05/2013, 00:04
Τι σκατά πρέπει να έχει κάποιος ποδηλάτης στο κεφάλι του για να πάει εκεί;

αυτοαπαντήθηκες σύντροχε

TROOPER
01/05/2013, 00:26
τι ψαχνουμε εδω ακριβως?

το ποσοστο ευθυνης των ποδηλατων?
το ποσοστο ανικανοτητας του μοτοσυκλετιστη?
το αν και τι ειναι target fixetion?
το ποσο χρηστικο ειναι το κρανος?
κατι αλλο?

εξηγηστε για να τοποθετηθουμε αναλογα παρακαλω...:lol:

nickald
01/05/2013, 07:29
.

Ποσοστα δεν ψαχνουμε..... οτι φταιει ο πιλοτος λεμε που δεν το εχει.... ανεξαρτητα απο το με ποσα παει και οχι οι αλλοι που ετυχε να ειναι εκει ανεξαρτητα απο το αν ειναι με ποδηλατο και οχι με το Εντερπραϊζ του καπταιν Ζαν Λουκ Πικαρντ....

Κανενας δεν τα εβαλε στο κανταρι να τα ζυγισει.

pipe_smoker
01/05/2013, 07:30
εξηγηστε για να τοποθετηθουμε αναλογα παρακαλω...:lol:

Τοποθετηθείτε ανάσκελα με ανοιχτά τα πόδια παρακαλώ.
Προβλέπεται πρήξιμο όρχεων, κι ακόμα δεν ξεπρήστηκαν από την τροχαία και την Ιταλία :lol:

Θα πάω να κάνω bump το θρεντ με το slipstreaming :a30:

manosamos
01/05/2013, 07:55
Μπραβο αδελφε............αξιος.:beer:
Σηκω πανω βαλε μπρος και ριξε άλλον ενα..........θα κερδισεις κανονακι................:lol:

akaposto
01/05/2013, 08:03
οι φωτό απο το link που σβήστηκε (με 2-3 κλικ ακόμα)

http://farm9.staticflickr.com/8545/8688192064_df303ed3cd.jpg (http://www.flickr.com/photos/sherarich/8688192064/)
DSC_0356 (http://www.flickr.com/photos/sherarich/8688192064/) by sheraisrad (http://www.flickr.com/people/sherarich/)
288887

http://farm9.staticflickr.com/8262/8687075023_40ef96ecaa_n.jpg (http://www.flickr.com/photos/sherarich/8687075023/)

κουτάλια
288888
288889

είναι όλοι καλά, το μηχανάκι (αν κατάλαβα σωστά) δεν ήταν δικό του.
http://farm9.staticflickr.com/8393/8687078237_d1df0f6f7a.jpg (http://www.flickr.com/photos/sherarich/8687078237/)
Επίσκεπτης απο Αγγλία γράφει ο τύπος στο svrider.
Ηθικό δίδαγμα. Μην δίνεται το μηχανάκι σε τουρίστες.

Bladerunner
01/05/2013, 08:20
Κύριοι,

Αν έχετε να πείτε κάτι σχετικά με το γιατί συνέβη και πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί καθαρά οδηγικά, παρακαλώ κάντε το.

Τα αν τα ποδήλατα έπρεπε να είναι ή όχι εκεί και αν οι δρόμοι είναι πίστα δεν αφορά αυτή την ενότητα.

Toumpas
01/05/2013, 08:28
Κύριοι,

Αν έχετε να πείτε κάτι σχετικά με το γιατί συνέβη και πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί καθαρά οδηγικά, παρακαλώ κάντε το.

Τα αν τα ποδήλατα έπρεπε να είναι ή όχι εκεί και αν οι δρόμοι είναι πίστα δεν αφορά αυτή την ενότητα. υπέρβαση ικανοτήτων. Είτε είναι 20 είτε 120 είτε 320, πας ποιό γλήγορα από οτι "το έχεις".

Και μετά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και σε πέρνει ο διάολος...

spyrakos35
01/05/2013, 08:30
Κύριοι,

ειπώθηκε παραπάνω..... λάθος target fixAtion.....

φαντάζομαι θα έπρεπε να γυρίσει λίγο το βλέμμα του προς το εσωτερικό - εξοδο της στροφής...... και ίσως κάτι να γινόταν.....

byron
01/05/2013, 08:50
Εγώ πάντως λέω οτι αν ΔΕΝ ήταν εκεί τα ποδήλατα, μάλλον δεν θα γινόταν και ατύχημα.

Απ΄ότι φαίνεται δεν έτρεχε δεν του γλύστρισε/άνοιξε γραμμή μέχρι που ξαφνικά βλέπει κάτι (οτιδήποτε) και κάνει lock πάνω του. Το οτι ήταν ποδήλατα, παρκαρισμένα μηχανάκια, πάγκος μαναβικής είναι αδιάφορο.

Κάτι του χάλασε την αυτοσυγκέντρωση :tooth: και καταστράφηκε και όλο το πλάνο είσοδος/πλάγιασμα/έξοδος.

Aνεμος
01/05/2013, 09:00
Εγώ πάντως λέω οτι αν ΔΕΝ ήταν εκεί τα ποδήλατα, μάλλον δεν θα γινόταν και ατύχημα.

Απ΄ότι φαίνεται δεν έτρεχε δεν του γλύστρισε/άνοιξε γραμμή μέχρι που ξαφνικά βλέπει κάτι (οτιδήποτε) και κάνει lock πάνω του. Το οτι ήταν ποδήλατα, παρκαρισμένα μηχανάκια, πάγκος μαναβικής είναι αδιάφορο.

Κάτι του χάλασε την αυτοσυγκέντρωση :tooth: και καταστράφηκε και όλο το πλάνο είσοδος/πλάγιασμα/έξοδος.

+640
Το λάθος ξεκινάει απο την στιγμή που βλέπει τα ποδήλατα,λοκάρει στον στόχο και με τρομερή ακρίβεια τον καταρρίπτει..

Toumpas
01/05/2013, 09:01
Εγώ πιστεύω οτι απλά είχε "ανάδρομο Ερμή" ένα πράγμα.

pipe_smoker
01/05/2013, 09:08
Κύριοι,

Αν κρίνω από άλλα βίντεο και με το πόσα μπαίνουν στη συγκεκριμένη στροφή πριν το χάσουν, περιθώρια είχε και άνετα μπορούσε να πλαγιάσει (ή να διατηρήσει την κλίση που είχε) και να ζήσει αυτός καλά και οι ποδηλάτες καλύτερα.
Το θέμα, όπως χιλιοειπώθηκε, είναι ότι lockαρε στους ποδηλάτες. Από το βίντεο δεν μπορώ να καταλάβω από ποιό σημείο μπορεί να τους είχε δει. Σίγουρα όχι πολύ νωρίς (όταν άρχισε να στρίβει, πριν από το σημείο που ξεκινάει το βίντεο) αλλά ούτε και τελευταία στιγμή ώστε να τρομοκρατήθηκε κάτι που να δικαιολογεί απόλυτα ένα average target fixation. Απ'όσο διάβασα παραπάνω το μηχανάκι ήταν δανεικό, βάλε και το ότι οδηγούσε στο Mulholland που 5 στρίβουν 6 πέφτουνε, μάλλον ήταν αρκετά "μαγκωμένος" και η θέα των ποδηλατών ήρθε και τον τέλειωσε.

Στο πώς θα μπορούσε να το έχει αποφύγει:

φαντάζομαι θα έπρεπε να γυρίσει λίγο το βλέμμα του...

Όσες φορές έχω "πιάσει" τον εαυτό μου να lockάρει κάπου, το βρίσκω αδύνατο να ξεκολλήσω μόνο το βλέμμα μου από τον "στόχο". Κι εννοώ κοιτώντας αλλού, δηλαδή κουνώντας τα μάτια μου. Αυτά είναι παγωμένα και κοιτάνε ντουγρού εκεί που έχουνε κλειδώσει.
Αντ'αυτού, μου είναι πολύ πιο εύκολο αντί να γυρίσω το βλέμμα μου (να κοιτάξω αλλού δηλαδή κουνώντας τα μάτια μου), να "δώσω μία" στο σβέρκο μου και να γυρίσει όλο μου το κεφάλι προς την κατεύθυνση που θέλω να πάω. Τα μάτια μου δεν παραμένουν lockαρισμένα στον αρχικό στόχο αλλά ακολουθούν την κίνηση του κεφαλιού με αποτέλεσμα, αφού ο στόχος φεύγει από το κέντρο του οπτικού μου πεδίου, τα μάτια μου να κοιτάνε εκεί που θέλω να πάω. Ακολουθεί φυσικά και το υπόλοιπο σώμα ελέγχοντας τη μοτοσικλέτα κι εκεί τελικά πηγαίνω.

Μπακαλίστικα, δεν μπορώ κι αλλιώς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι (μου) είναι πιο εύκολο να ελέγξω ολόκληρο το κεφάλι μου σε περιπτώσεις target fixation παρά να κοιτάξω αλλού κινώντας μόνο το βλέμμα/μάτια μου.

Άρα, ακόμα κι όταν lockαρε τους ποδηλάτες κι άρχισε να σηκώνει τη μηχανή, είχε (πιστεύω) το περιθώριο να γυρίσει κεφάλι και σώμα προς το εσωτερικό της στροφής και να δώσει λίγη κλίση ώστε να τους αποφύγει και να συνεχίσει το δρόμο του κι αυτός κι αυτοί.

Σόρρυ άμα τα περιγράφω παράξενα αυτά περί κεφαλιού και ματιών. Το πώς έχω παρατηρήσει τον εαυτό μου να το κάνει λέω. Δε λέω ότι είναι και το σωστό.

STOYBI
01/05/2013, 09:13

Η κουλαμαρα του του τα χαλασε.....:lol:

Μονο λαθος εισοδο και λαθος εξοδο ειχε ......

Αμφιβαλω καν εαν ειχε φιξαρει τους ποδηλατες .... η φωναζε γμτ..γμτ και το βλεμα του ηταν στο τελος των οριων της ασφαλτου....:lol:

Ο τυπος καλιστα θα μπορουσε να ηταν καρτουν στο joe bar team........ :lol:

spyrakos35
01/05/2013, 09:18
...........
Όσες φορές έχω "πιάσει" τον εαυτό μου να lockάρει κάπου, το βρίσκω αδύνατο να ξεκολλήσω μόνο το βλέμμα μου από τον "στόχο". Κι εννοώ κοιτώντας αλλού, δηλαδή κουνώντας τα μάτια μου. Αυτά είναι παγωμένα και κοιτάνε ντουγρού εκεί που έχουνε κλειδώσει.
Αντ'αυτού, μου είναι πολύ πιο εύκολο αντί να γυρίσω το βλέμμα μου (να κοιτάξω αλλού δηλαδή κουνώντας τα μάτια μου), να "δώσω μία" στο σβέρκο μου και να γυρίσει όλο μου το κεφάλι προς την κατεύθυνση που θέλω να πάω. Τα μάτια μου δεν παραμένουν lockαρισμένα στον αρχικό στόχο αλλά ακολουθούν την κίνηση του κεφαλιού με αποτέλεσμα, αφού ο στόχος φεύγει από το κέντρο του οπτικού μου πεδίου, τα μάτια μου να κοιτάνε εκεί που θέλω να πάω. Ακολουθεί φυσικά και το υπόλοιπο σώμα ελέγχοντας τη μοτοσικλέτα κι εκεί τελικά πηγαίνω.

Μπακαλίστικα, δεν μπορώ κι αλλιώς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι (μου) είναι πιο εύκολο να ελέγξω ολόκληρο το κεφάλι μου σε περιπτώσεις target fixation παρά να κοιτάξω αλλού κινώντας μόνο το βλέμμα/μάτια μου.

Άρα, ακόμα κι όταν lockαρε τους ποδηλάτες κι άρχισε να σηκώνει τη μηχανή, είχε (πιστεύω) το περιθώριο να γυρίσει κεφάλι και σώμα προς το εσωτερικό της στροφής και να δώσει λίγη κλίση ώστε να τους αποφύγει και να συνεχίσει το δρόμο του κι αυτός κι αυτοί.

Σόρρυ άμα τα περιγράφω παράξενα αυτά περί κεφαλιού και ματιών. Το πώς έχω παρατηρήσει τον εαυτό μου να το κάνει λέω. Δε λέω ότι είναι και το σωστό.

ναι, το ίδιο λέμε, εγώ με μία λέξη, εσύ με 4 παραγράφους..... :p

υγ....και γω γυρνάω σβέρκο....

sniper
01/05/2013, 09:46
Λοιπόν.... διαβαστε τι γραφτηκε σε όλα τα παραπάνω ποστ.

Εφόσον αρχίζουμε τα "πιστεύω", "μάλλον" κλπ βλέπουμε ότι κάποιοι δεν το 'χουμε ακόμα... και πολυ πιθανά να έχουμε παρόμοιο συμβάν αν δεν κάνουμε κάτι γι' αυτό.

Ούτε νομίζω, ουτε πιστεύω, ο τύπος είδε ενα εμπόδιο (τους ποδηλάτες) τους κάρφωσε με τα μάτια και μετά τους κάρφωσε με το μηχανάκι. Απλό είναι.

Αν κοίταζε δίπλα, τπτ δεν θα γινόταν. Άλλωστε με την αστρονομική ταχύτητα που πηγαινε, θα μπορουσε να πηγαίνει περπατητός δίπλα στη μηχανή.

Pardalotzatziki
01/05/2013, 10:13
Παντως το εχουν κανει επαγγελμα....φωτο και βιντεο...

Βεβαια εχει ψωμι το θεμα...ειδικα οταν μερικοι χαζοι ξεχνανε τι καβαλανε...

π.χ.
http://www.youtube.com/watch?v=sYxU_lYBHpY

Αυτο δεν ειναι lowside.....ειναι "βρηκε ο μαρσπιες και σηκωσε το HD στον αερα"

petros128
01/05/2013, 14:12
Ναι ..
Τεσπα αυτός που έχει το κανάλι στο YouTube ριχνη λάδια στο δρόμο ;;; Γιατί όλοι πέφτουν εκεί ; Η μήπως ξέρουν ότι αυτός στήνεται με τα μηχανήματα του εκεί μόνο και πανε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό που δεν έχουν και τρώνε τα μούτρα τους !;; Καλά τώρα βλέπω βίντεο από το 2009 και βλέπω και βίντεο από το 2013 και συνεχίζουν να πέφτουν δεν έχουν pc και Ίντερνετ ;

sniper
01/05/2013, 14:17
Ναι ..
Τεσπα αυτός που έχει το κανάλι στο YouTube ριχνη λάδια στο δρόμο ;;; Γιατί όλοι πέφτουν εκεί ; Η μήπως ξέρουν ότι αυτός στήνεται με τα μηχανήματα του εκεί μόνο και πανε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό που δεν έχουν και τρώνε τα μούτρα τους !;; Καλά τώρα βλέπω βίντεο από το 2009 και βλέπω και βίντεο από το 2013 και συνεχίζουν να πέφτουν δεν έχουν pc και Ίντερνετ ;

Προφανώς με την ίδια λογική πάμε όλοι στο στορκ και κάποιοι πάνε με το γκάζι στο στοπ... ή παλιότερα στο Αρτεμήσιο...

Δεν εχει λάδια... κακούς χειρισμούς έχει.

Aggelos_SV
01/05/2013, 14:30
Δεν εχει λάδια... κακούς χειρισμούς έχει.

Απλά εκεί έχει τις κάμερες και όλοι θέλουν να ποζεριάσουν ass much ass possible.Οπότε όσοι υπερβαίνουν τα όρια κουλαμάρας τους ...τους τρώει το κοκκινόχωμα!

sniper
01/05/2013, 14:37
Απλά εκεί έχει τις κάμερες και όλοι θέλουν να ποζεριάσουν ass much ass possible.Οπότε όσοι υπερβαίνουν τα όρια κουλαμάρας τους ...τους τρώει το κοκκινόχωμα!

Υποθέτω ότι είναι κι αυτός ένας παράγοντας...

Κι αν εξαιρέσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό, όλα τα υπόλοιπα είναι χαζοπτώσεις (εκτός από κάτι όμορφα high) που δεν εχουν καν ή σοβαρους τραυματισμούς...

Ας είμαστε και λίγο πιο σεμνοί όμως... Δεν υπάρχει αναβάτης 2τροχου που δεν έχει καγκουριάσει κάποτε... Λάθος, ξέρω έναν δύο αλλά τι να κάνω που τους αγαπάω και δεν θα πω ποιοι είναι :bawl:

Allst@rf
01/05/2013, 17:21
Τα περισσότερα που έχουν ειπωθεί πάραπανω μας τα είχαν πει στο Καλιφόρνια...

Ακόμα και για το φωτογραφο...

:tooth:

AUFGEBRACHT
01/05/2013, 17:45
Επίσκεπτης απο Αγγλία γράφει ο τύπος στο svrider.Ηθικό δίδαγμα. Μην δίνεται το μηχανάκι σε τουρίστες.

Ή μάλλον μη δίνετε το μηχανάκι σε Άγγλους τουρίστες που είναι μαθημένοι και να οδηγάνε ανάποδα...:D

AUFGEBRACHT
01/05/2013, 17:47
υπέρβαση ικανοτήτων. Είτε είναι 20 είτε 120 είτε 320, πας ποιό γλήγορα από οτι "το έχεις".

Και μετά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και σε πέρνει ο διάολος...

Φιλολογική παρατήρηση για το τυπικό του πράγματος... η σωστή έκφραση είναι ο ασκός του Αιόλου

AUFGEBRACHT
01/05/2013, 17:51
Τα περισσότερα που έχουν ειπωθεί πάραπανω μας τα είχαν πει στο Καλιφόρνια...

Ακόμα και για το φωτογραφο...

:tooth:

Τώρα εσένα στα είπανε στο Califronia Superbikes School ή στα είπανε στο ίδιο το Mulholland της Καλιφόρνια... :confused:

BLiTzER
01/05/2013, 17:55
Άλλωστε με την αστρονομική ταχύτητα που πηγαινε, θα μπορουσε να πηγαίνει περπατητός δίπλα στη μηχανή.

Αυτό.

Επίσης η στραβή ξεκίνησε όταν βρήκε μαρσπιέ κάτω και έκανε κακάκια του. Ακούγεται πεντακάθαρα η επαφή με την άσφαλτο και αμέσως ισιώνει το μηχανάκι και λοκάρει τους ποδηλάτες. Ο μοναδικός σωστός χειρισμός του είναι το ότι δεν πλακώθηκε στα φρένα. Στην οποία περίπτωση, βέβαια, θα τη γλύτωναν οι ποδηλάτες. Αλλά κανείς δε θα το ήθελε αυτό.

sniper
01/05/2013, 20:21
Lowside μεν, βρείτε το λάθος (http://youtu.be/-IoJ9hQj37M)δε...

Παρακαλώ να μην απαντήσουν ΑΜΕΣΩΣ οι γνωστοί άγνωστοι αναβάτες του Αγίου, Αρτεμισίου, Μεγαραίοι και Σερραίοι...

Να απαντήσουν τι νομιζουν ότι έστειλε το παλικάρι στη μπάρα, οι νεότεροι σε εμπειρίες...

Giorgos19
01/05/2013, 20:31

Παρακαλώ να μην απαντήσουν ΑΜΕΣΩΣ οι γνωστοί άγνωστοι αναβάτες του Αγίου, Αρτεμισίου, Μεγαραίοι και Σερραίοι...

Να απαντήσουν τι νομιζουν ότι έστειλε το παλικάρι στη μπάρα, οι νεότεροι σε εμπειρίες...

Trail Braking;

Cpt. Haddock
01/05/2013, 20:35
Να απαστήσουν τι νομιζουν ότι έστειλε το παλικάρι στη μπάρα, οι νεότεροι σε εμπειρίες...

Στην αργη κινηση, φαινεται η συμπιεση του μπροστινου.

Allst@rf
01/05/2013, 20:42

Έτσι είχα την είχα μαζέψει στη Γραβιά... τόσο απότομα...

Εγώ όμως είχα κατηφορα και φάνηκε αμέσως πως έγινε η μαλακια...

Τούτος εδώ έχει ανηφορα...

pipe_smoker
01/05/2013, 21:07

Λοιπόν, ένα ένα...

Όπως είπε κι ο κάπταιν, αρχικά φαίνεται το μπροστινό να πααίνει πάνω κάτω.
Μετά αρχίζει ένα κοσκίνισμα το τιμόνι.
Και τέλος μπλοκάρει ο μπροστινός τροχός και παρ'τον κάτω.

Λογικά η απάντηση που ψάχνεις δεν είναι ότι πάτησε φρένο πάνω στη στροφή (αυτό είναι προφανές και μάλλον ήδη είχε γίνει η ζημιά).

Οπότε my verdict: πολύ σφιχτά τα χέρια στο τιμόνι? (γι'αυτό και τα κοσκινίσματα κλπ?)

(να πάρουμε απάντηση όμως από εσάς τους Σερραιομεγαραιοαγίους. Μη μείνουμε με την απορία)

johnpan
01/05/2013, 22:16

Πολλά λάθη μαζεμένα.
1. Λαθος θέση σώματος.
2. Πολύ σφιχτά χέρια.
3. Τοποθέτηση σώματος πολύ αργά
4. Κρατημένα φρένα πολύ βαθιά
5. Πίεση με λάθος πόδι, όλο το βάρος είναι πάνω στο αριστερό, και στο τιμόνι.

Το μηχανακι προειδοποίησε. Με πολλούς τρόπους. :wave2:

STOYBI
01/05/2013, 22:22

Αυτοματο ηταν το συγκεκριμενο μηχανακι......??? :cry:

Allst@rf
01/05/2013, 22:24
Απο τέτοιες μπροστινατζες φεύγουν οι περισσότεροι μέσα στην πόλη...

sniper
02/05/2013, 10:12
Λοιπόν, ένα ένα...

Όπως είπε κι ο κάπταιν, αρχικά φαίνεται το μπροστινό να πααίνει πάνω κάτω.
....

Στο slow motion φαίνεται πεντακάθαρα ότι φρενάρει συνέχεια (όχι συνεχόμενα όμως) με συνέπεια το μπροστινό να απο/συμπιέζεται συνεχόμενα...

Μη ισορροπημένο μηχανάκι στη στροφή = τούμπα

byron
02/05/2013, 10:40
Στο slow motion φαίνεται πεντακάθαρα ότι φρενάρει συνέχεια (όχι συνεχόμενα όμως) με συνέπεια το μπροστινό να απο/συμπιέζεται συνεχόμενα...

Απ΄την κάμερα που είχε πάνω του http://www.youtube.com/watch?v=lsknKAKxUQ0 είναι ολίγον 3 πουλάκια. Η τούμπα είναι κάπου στο 7.20 και ανάθεμα αν κατάλαβε τι έγινε.

pipe_smoker
02/05/2013, 10:44

Συνέχεια κι όχι συνεχόμενα εννοείς ότι πάταγε-άφηνε? Ή τελος πάντων δεν ασκούσε την ίδια δύναμη (ή μειούμενη σιγά σιγά όπως ίσως θα έπρεπε)?

Απ΄την κάμερα που είχε πάνω του http://www.youtube.com/watch?v=lsknKAKxUQ0 είναι ολίγον 3 πουλάκια. Η τούμπα είναι κάπου στο 7.20 και ανάθεμα αν κατάλαβε τι έγινε.

Λίγο πριν είχε κράξει τον Χαρλεά....:tooth:

sniper
02/05/2013, 10:46

Ω ρε φίλε.... το ειδα "διαγώνια" αλλά ήταν απο την αρχή γραμμένη η τούμπα....

sniper
02/05/2013, 10:47
Συνέχεια κι όχι συνεχόμενα εννοείς ότι πάταγε-άφηνε? Ή τελος πάντων δεν ασκούσε την ίδια δύναμη (ή μειούμενη σιγά σιγά όπως ίσως θα έπρεπε)?

....

Yes.

STOYBI
02/05/2013, 11:10

Δηλαδη εαν δεν φρεναρε ( η δεν το επαιζε ο τυπος abs τελος παντων ) δεν θα πηγαινε στις μπαρες..???

devil's animal
02/05/2013, 11:25
Δηλαδη εαν δεν φρεναρε ( η δεν το επαιζε ο τυπος abs τελος παντων ) δεν θα πηγαινε στις μπαρες..???

αν εστριβε, οχι...
η τουμπα ειναι η κλασικη "πεφτω σαν σκατα"...

στο 0:20 εχει παρει μια μικρη κλιση προσεγγιζοντας την στροφη...
στο 0:22 το παρακανει με το φρεναρισμα γιατι νομιζει οτι εχει παραπανω χλμ...
στο 0:23 ταλαντευεται το μπροστνο..
στο 0:24 εχει πεσει και δεν το εχει καταλαβει..(καλα ουτε μετα το καταλαβε...αλλα you got the picture)...

αν εμπαινε με οσα ειχε χωρις φρενα και ΕΣΤΡΙΒΕ παιρνοντας και λιγο το γκαζι θα ειχε βγαλει μια χαρα την στροφη αφου η γραμμη του δεν φαινοταν να εχει προβλημα...

sniper
02/05/2013, 11:27

Ο συγκεκριμένος (μετά το βιντεάκι που εβαλε ο Βύρωνας - δεν το ειχα δει), σίγουρα στις μπάρες ή στο γκρεμό θα κατέληγε... Για το Low παντως, σίγουρα το φρενάρισμα είχε κυρίαρχο λόγο.

fkol k4
02/05/2013, 11:37
Ο συγκεκριμένος (μετά το βιντεάκι που εβαλε ο Βύρωνας - δεν το ειχα δει), σίγουρα στις μπάρες ή στο γκρεμό θα κατέληγε... Για το Low παντως, σίγουρα το φρενάρισμα είχε κυρίαρχο λόγο.

Σωστά. Και αν τη γλύτωνε εκεί, θα έπεφτε λίγο παραπέρα.
Σε όλη τη διαδρομή πάει στα τυφλά, ακολουθώντας απλά μια λευκή (δεξιές) ή μια κίτρινη γραμμή και «βλέποντας και κάνοντας».

Aggelos_SV
02/05/2013, 11:38
Για το ZX 10...

Trail braking λέγεται...και ο αναβάτης του προφανώς δεν ήξερε πως να εφαρμόσει την τεχνική

spyrakos35
02/05/2013, 11:41
απορία

γιατί εκεί πέφτουν ακόμα και αν πηγαίνουν με λίγα???

sniper
02/05/2013, 11:47
Για το ZX 10...

Trail braking λέγεται...και ο αναβάτης του προφανώς δεν ήξερε πως να εφαρμόσει την τεχνική

Trail brake κάνουν όσοι ψάχνουν κάτι στους χρόνους τους... στο δρόμο είναι εντελώς άχρηστο.

Κι ο συγκεκριμένος όχι την τεχνική αλλά ούτε να καβαλάει δεν ξέρει.

pipe_smoker
02/05/2013, 11:48
Τώρα εγώ να αρωτήξω κάτι...

Όπως είπε ο sniper, με το πάτα-άσε στα φρένα που έκανε ο καβασάκιας, αποστεθροποίησε τη μηχανή επάνω στη στροφή (της χάλασε την ισοροπία) οπότε και επήλθε η τούμπα.

Με αυτό που έγραψε ο stoubi

...το επαιζε ο τυπος abs...

μου ήρθε όντως το abs στο μυαλό και μαζί η εξής απορία.

Οκ, σίγουρα ένα abs δε λειτουργεί όπως τα δάχτυλα του τύπου στο βίντεο. Αλλά στην ουσία ένα "πάτα-άσε" κάνει και αυτό.

Η ερώτηση είναι: Μπορεί η λειτουργία του abs να αποσταθεροοποιήσει τη μηχανή (να της χαλάσει την ισοροπία) επάνω στη στροφή? Να λειτουργήσει δηλαδή κατά έναν τρόπο όπως ο τύπος στο βίντεο και να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα?

(Ίσως πει κάποιος, "Μα το abs μπαίνει όταν μπλοκάρει ο τροχός από το φρενάρισμα. Όχι νωρίτερα, ούτε στα καλά καθούμενα. Οπότε αν σου μπλοκάρει ο τροχός πάνω στη στροφή, είτε δεν πρόλαβες να αφήσεις τα φρένα κι έπεσες, είτε πρόλαβες να τα αφήσεις και γλίτωσες. Η ύπαρξη abs δεν παίζει κανά ρόλο, γιατί αν συνεχιζες να πατάς φρένο, όπως και στην πρώτη περίπτωση χωρίς abs, πάλι θα έπεφτες, έτσι και με abs αν δεν τα αφήσεις θα χαλάσει η ισοροπία της μηχανής και θα πέσεις. Οπότε δε βλάπτει κάπου, αφού ενεργοποιείται μόνο αφού μπλοκάρει έστω στιγμιαία ο τροχός που σημαίνει ότι ήδη έχεις πατήσει παραπάνω φρένο απ'ότι θα έπρεπε.")

Αν μπορείτε (κι άμα καταλάβατε τί γράφω έτσι όπως τα γράφω :lol:) βοηθείστε.

STOYBI
02/05/2013, 11:49

Σωστα μιλας για το φρεναρισμα.....

Αλλα αυτο ηταν η ζημια στον πανικο του....

Το θεμα ειναι οτι η πορεια για τις μπαρες ειχε αρχισει ( προτου το φρεναρισμα..)

Αρα κατα την γνωμη μου ( και απανταω στην παραπανω ερωτηση σου..)

Στις μπαρες τον εστειλε αυτο που μου ειχαν πει καποτε....

<<< Οταν μεσα στην στροφη την ωρα που σε πιανει ο πανικος... μαθεις να κουνας πρωτα τον αστραγαλο αντι για το δαχτυλο η εστω να τα κανεις συγχρονως......Θα γλιτωνεις απο πολυ δυσαρεστες καταστασεις....>>>

Ο ανθρωπος ενω τον ανοιγε το μηχανακι στην στροφη φερθηκε λες και οδηγουσε σκουτερ...!!! ;)

byron
02/05/2013, 11:54
Για το ZX 10...

Μην ξεφτιλίζουμε το trailbraking με το manoulamou braking ρε Αγγελε :tooth:

fkol k4
02/05/2013, 11:55
Σωστα μιλας για το φρεναρισμα.....

Αλλα αυτο ηταν η ζημια στον πανικο του....

Το θεμα ειναι οτι η πορεια για τις μπαρες ειχε αρχισει ( προτου το φρεναρισμα..)

Αρα κατα την γνωμη μου ( και απανταω στην παραπανω ερωτηση σου..)

Στις μπαρες τον εστειλε αυτο που μου ειχαν πει καποτε....

<<< Οταν μεσα στην στροφη την ωρα που σε πιανει ο πανικος... μαθεις να κουνας πρωτα τον αστραγαλο αντι για το δαχτυλο η εστω να τα κανεις συγχρονως......Θα γλιτωνεις απο πολυ δυσαρεστες καταστασεις....>>>

Ο ανθρωπος ενω τον ανοιγε το μηχανακι στην στροφη φερθηκε λες και οδηγουσε σκουτερ...!!! ;)

Μα ο άνθρωπος δεν πανικοβλήθηκε, δεν κατάλαβε καν ότι κάτι πήγαινε στραβά και σίγουρα δεν πίστευε πως έκανε κάτι λάθος.
Απλά δεν ήξερε πως δεν πρέπει να κάνεις αυτό που έκανε.

@ pipe_smoker
Όχι, ο τύπος δεν το έπαιζε abs, δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. Έκλεινε η στροφή (λίγο), φρέναρε. Άνοιγε, άνοιγε κι αυτός.
Απλά, δεν ήξερε που πήγαινε.

Το γιατί το abs δεν σε ρίχνει, το εξηγείς εσύ.

GIXXERAKIAS
02/05/2013, 11:58
απορία

γιατί εκεί πέφτουν ακόμα και αν πηγαίνουν με λίγα???

Γιατί εκεί είναι το πλέον γνωστό σημείο/τοποθεσία για στρίψιμο το οποίο έγινε γνωστό ΚΑΙ μέσα από τον τύπο που γράφει τα βιντεάκια με τα περάσματα/τούμπες και πάει ο κάθε αμερικΛανός που τα κάνει όλα καλύτερα από τους οδηγούς motogp και τρώει τα μούτρα του On camera και γίνεται διάσημος ρεζίλις ever.

Κάτι σαν τον δικό μας 'Αγιο-Επίδαυρό.
;)

sniper
02/05/2013, 12:01

Όπως είπε ο sniper, με το πάτα-άσε στα φρένα που έκανε ο καβασάκιας, αποστεθροποίησε τη μηχανή επάνω στη στροφή (της χάλασε την ισοροπία) οπότε και επήλθε η τούμπα.

Οκ, σίγουρα ένα abs δε λειτουργεί όπως τα δάχτυλα του τύπου στο βίντεο. Αλλά στην ουσία ένα "πάτα-άσε" κάνει και αυτό.

Η ερώτηση είναι: Μπορεί η λειτουργία του abs να αποσταθεροοποιήσει τη μηχανή (να της χαλάσει την ισοροπία) επάνω στη στροφή? Να λειτουργήσει δηλαδή κατά έναν τρόπο όπως ο τύπος στο βίντεο και να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα?

(Ίσως πει κάποιος, "Μα το abs μπαίνει όταν μπλοκάρει ο τροχός από το φρενάρισμα. Όχι νωρίτερα, ούτε στα καλά καθούμενα. Οπότε αν σου μπλοκάρει ο τροχός πάνω στη στροφή, είτε δεν πρόλαβες να αφήσεις τα φρένα κι έπεσες, είτε πρόλαβες να τα αφήσεις και γλίτωσες. Η ύπαρξη abs δεν παίζει κανά ρόλο, γιατί αν συνεχιζες να πατάς φρένο, όπως και στην πρώτη περίπτωση χωρίς abs, πάλι θα έπεφτες, έτσι και με abs αν δεν τα αφήσεις θα χαλάσει η ισοροπία της μηχανής και θα πέσεις. Οπότε δε βλάπτει κάπου, αφού ενεργοποιείται μόνο αφού μπλοκάρει έστω στιγμιαία ο τροχός που σημαίνει ότι ήδη έχεις πατήσει παραπάνω φρένο απ'ότι θα έπρεπε.")

Aν χρειαστεί να φρενάρεις τόσο που να σου μπλοκάρει ο τροχός βραστα χαράλαμπε....

Αν είσαι σε στροφή (δεν μιλάμε για οριακές κλίσεις έτσι; ) και για τον α ή β λόγο μπλοκάρει ο μπροστινός τότε

1. δεν έχει ABS : Αγορά οικοπέδου
2. Έχεις ABS : θα αποσταθεροποιηθεί φυσικά η μηχανή, θα ανοιξει η τροχιά της αλλά θα έχεις και τον χρόνο να στριψεις.

Άρα, όπως λέει σαν ιεραπόστολος εδώ και καιρό ο TROOPER : Δεν (πρέπει) να πατάμε φρένα μέσα στη στροφή.

STOYBI
02/05/2013, 12:13

Σιγουρα το abs δεν αφηνει να ξεφορτισει το μπροστινο ( με αποτελεσματα σαν αυτα που περιεγραψε παραπανω ο sniper ) οπως οταν προσπαθεις να το μιμιθεις με τα δαχτυλα...

Εχει διαφορα κατι σαν....... :lol:

Οταν χτυπας πουρε με το μιξερ ....

Και οταν χτυπας πουρε με το χερι...... :lol:

Aggelos_SV
02/05/2013, 12:22
Trail brake κάνουν όσοι ψάχνουν κάτι στους χρόνους τους... στο δρόμο είναι εντελώς άχρηστο.

Κι ο συγκεκριμένος όχι την τεχνική αλλά ούτε να καβαλάει δεν ξέρει.

Διαφωνώ απόλυτα!
Οτιδήποτε γνωρίζει κάποιος πάνω σε τεχνικές "πίστας",ΔΕΝ είναι άχρηστο στο δρόμο.
Προφανώς αν είχε γνώση και εμπειρία στο trail braking δεν θα είχε πέσει,αλλά σίγουρα μέχρι να φτάσει σε μια τόσο απαιτητική τεχνική ,μεσολαβούν πολλά στάδια...που σίγουρα όυτε αυτά δέιχνει να κατέχει.
Οκ,φαίνεται από τη στάση σώματος ότι δεν "το'χει" γενικότερα,και σίγουρα με βασικές τεχνικές ασφαλούς οδήγησης (φρένο πριν,σταθερό και αυξανόμενο γκάζι μέσα) θα το είχε γλιτώσει.

p.s. Μη σας φαίνονται λίγα τα χλμ που μπαίνουν...μιλάμε για φουρκέτα..συν το γεγονός ότι η κάμερα καμιά φορά ξεγελάει

sniper
02/05/2013, 12:24
Διαφωνώ απόλυτα!
Οτιδήποτε γνωρίζει κάποιος πάνω σε τεχνικές "πίστας",ΔΕΝ είναι άχρηστο στο δρόμο.
Προφανώς αν είχε γνώση και εμπειρία στο trail braking δεν θα είχε πέσει,αλλά σίγουρα μέχρι να φτάσει σε μια τόσο απαιτητική τεχνική ,μεσολαβούν πολλά στάδια...που σίγουρα όυτε αυτά δέιχνει να κατέχει.
Οκ,φαίνεται από τη στάση σώματος ότι δεν "το'χει" γενικότερα,και σίγουρα με βασικές τεχνικές ασφαλούς οδήγησης (φρένο πριν,σταθερό και αυξανόμενο γκάζι μέσα) θα το είχε γλιτώσει.

p.s. Μη σας φαίνονται λίγα τα χλμ που μπαίνουν...μιλάμε για φουρκέτα..συν το γεγονός ότι η κάμερα καμιά φορά ξεγελάει

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...

Aggelos_SV
02/05/2013, 12:27
Μην ξεφτιλίζουμε το trailbraking με το manoulamou braking ρε Αγγελε :tooth:

Για την ακρίβεια είναι greek tsarouhi braking το συγκεκριμένο του βίντεου!:p

pipe_smoker
02/05/2013, 12:30
@ pipe_smoker
Όχι, ο τύπος δεν το έπαιζε abs, δεν ήταν αυτός ο σκοπός του. Έκλεινε η στροφή (λίγο), φρέναρε. Άνοιγε, άνοιγε κι αυτός.
Απλά, δεν ήξερε που πήγαινε.

Το γιατί το abs δεν σε ρίχνει, το εξηγείς εσύ.

Ναι δεν είπα ότι ήταν ο σκοπός του να το παίξει το ρόλο του abs. Απλά όπως το είδα γραμμένο μου ήρθε στο νου η απορία.
Μόνο αυτό δεν είχε στο νου του. Συμφωνώ ότι πιθανότατα δεν ήξερε που πήγαινε.

Σιγουρα το abs δεν αφηνει να ξεφορτισει το μπροστινο ( με αποτελεσματα σαν αυτα που περιεγραψε παραπανω ο sniper ) οπως οταν προσπαθεις να το μιμιθεις με τα δαχτυλα...

Εχει διαφορα κατι σαν....... :lol:

Οταν χτυπας πουρε με το μιξερ ....

Και οταν χτυπας πουρε με το χερι...... :lol:

Ναι, γι'αυτό είπα κι εγώ "κάτι σαν". Αλλά το παράδειγμα με το μίξερ και τον πουρέ ομολογώ είναι ταμάμ:lol:

Aν χρειαστεί να φρενάρεις τόσο που να σου μπλοκάρει ο τροχός βραστα χαράλαμπε....

Αν είσαι σε στροφή (δεν μιλάμε για οριακές κλίσεις έτσι; ) και για τον α ή β λόγο μπλοκάρει ο μπροστινός τότε

1. δεν έχει ABS : Αγορά οικοπέδου
2. Έχεις ABS : θα αποσταθεροποιηθεί φυσικά η μηχανή, θα ανοιξει η τροχιά της αλλά θα έχεις και τον χρόνο να στριψεις.

Άρα, όπως λέει σαν ιεραπόστολος εδώ και καιρό ο TROOPER : Δεν (πρέπει) να πατάμε φρένα μέσα στη στροφή.

Κατανοητό απόλυτα κι ευχαριστώ.

Αυτό που φοβόμουν ότι μπορεί να λάμβανα σαν απάντηση είναι ότι το abs κάποιες φορές μπορεί να επέμβει νωρίτερα από το σημείο που θα μπλόκαρε ο τροχός και στην ουσία να μας κάνει τη ζημιά, ενώ αλλιώς δε θα υπήρχε πρόβλημα.
Αλλά that's not the case απ'ότι φαίνεται.

Δεύτερη απορία:

Και τότε γιατί στο διάολο κάποιοι δε χωνεύουν το γαμω έιμπιέεεεεεεεεεςςςςςς???????

(εντάξει αυτό μην το απαντήσετε άμα δε θέτε:D) Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τί στραβό έχει, γιατί το μόνο που υποψιαζόμουν ήταν αυτό το παραπάνω που είπα, που μου είπατε ότι δεν ισχύει.

Και πάλι ευχαριστώ:beer:

Aggelos_SV
02/05/2013, 12:30
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...

Εν κατακλείδι....είναι κουλός!:look:

sniper
02/05/2013, 12:47
....

Δεύτερη απορία:

Και τότε γιατί στο διάολο κάποιοι δε χωνεύουν το γαμω έιμπιέεεεεεεεεεςςςςςς???????
...

Προσθέτει βάρος.

pipe_smoker
02/05/2013, 12:49
Προσθέτει βάρος.

Αυτό είν'όλο? Μάιστα....

Ξαναευχαριστώ:beer: (θα σε μεθύσω σήμερα :lol: )

fkol k4
02/05/2013, 12:55
Δεύτερη απορία:

Γιατί το χρεώνουν υπερβολικά περισσότερο από ότι στα αυτοκίνητα (μέχρι πρότινος τουλάστιχον).
Γιατί ο καθένας μας περνάει τον εαυτό του για «χερά» και «άσε ρε που θα μου πει το κωλομαραφέτι πως θα φρενάρω»

Διευκρίνηση καλού κακού:
Όταν λέω «δεν ήξερε που πήγαινε», εννοώ όχι πως δεν ήξερε το δρόμο (αυτό παίζει έτσι κι αλλιώς), αλλά πως σύμφωνα με το βίντεο υπολογίζει το δρόμο μέτρο μέτρο, δηλαδή δεν ξέρει-βλέπει πως είναι ο δρόμος ούτε στα επόμενα 20 μέτρα.
Φαίνεται όταν σε μια δεξιά πετυχαίνει μπροστά του ένα τσόπερ και αντί να περάσει απλά από δίπλα, φρενάρει μέχρι να του κάνει ο easy rider νόημα να περάσει.

nikos_abel
02/05/2013, 13:04
το Εντερπραϊζ του καπταιν Ζαν Λουκ Πικαρντ....

Τι χάνω.....

Διότι η γη είναι πολύτιμη και είναι η μόνη σίγουρη επένδυση.

STOYBI
02/05/2013, 13:22
Δεύτερη απορία:

(εντάξει αυτό μην το απαντήσετε άμα δε θέτε:D) Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τί στραβό έχει, γιατί το μόνο που υποψιαζόμουν ήταν αυτό το παραπάνω που είπα, που μου είπατε ότι δεν ισχύει.

Και πάλι ευχαριστώ:beer:

Γιατι καποιοι οδηγοι εχουν απολυτη γνωση και των δυνατοτητων τους ...

Και των δυνατοτητων των φρενων τους....

Οποτε το να μπει μια ηλεκτρονικη π@π@ριτσα να τους χαλαει την συνταγη ( συνηθως επεμβαινοντας ποιο νωρις απο οτι πρεπει στον μπροστα τροχο... η χωρις να χρειαζεται στον πισω....)

Μονο αντθετα αποτελεσματα μπορει να εχει....!!!

Aνεμος
02/05/2013, 13:36

:

Διότι ένα endo την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα :D (η τον γνωρίζεις καλύτερα :cry: )

Και διοτι το να μπαίνεις πλαγιολισθαίνοντας παντού ακόμα και με αστεία χιλιόμετρα έχει πλάκα :D:beer:

petros128
02/05/2013, 13:44
Σε αυτόν πρέπει Να του πάρουν το δίπλωμα!

fkol k4
02/05/2013, 14:18
Σε αυτόν πρέπει Να του πάρουν το δίπλωμα!

Το ίδιο πρέπει να πει ένας Έλληνας αγωνιζόμενος για εμένα, ένας που τρέχει στο WSBK για όλους όσους αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα και oi 5 του Moto GP για όλο τον κόσμο.

Χαλαρώστε. Όλοι έτσι αρχίσαμε.
Απλά πρέπει να μην υπερεκτιμάει ο καθένας τις δυνατότητές του.

petros128
02/05/2013, 17:28
Το ίδιο πρέπει να πει ένας Έλληνας αγωνιζόμενος για εμένα, ένας που τρέχει στο WSBK για όλους όσους αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα και oi 5 του Moto GP για όλο τον κόσμο.

Χαλαρώστε. Όλοι έτσι αρχίσαμε.
Απλά πρέπει να μην υπερεκτιμάει ο καθένας τις δυνατότητές του.
Ποιο κάτω από αυτόν όμως δεν υπάρχει !!!

johnpan
02/05/2013, 17:33
εμένα του νέου θα μου πει κανείς πόσο μέσα / έξω έπεσα? Πρώτα ρωτάτε και μετά μας παρατάτε! Που είναι ο blade όταν τον χρειάζεσαι!

sniper
02/05/2013, 18:43
Πολλά λάθη μαζεμένα.
1. Λαθος θέση σώματος.

Όχι

2. Πολύ σφιχτά χέρια.

Δεν μπορεί να το ξέρουμε.

3. Τοποθέτηση σώματος πολύ αργά

Μπα...

4. Κρατημένα φρένα πολύ βαθιά

περίπου... δες τι είπαμε πιο πάνω

5. Πίεση με λάθος πόδι, όλο το βάρος είναι πάνω στο αριστερό, και στο τιμόνι.

Το μηχανακι προειδοποίησε. Με πολλούς τρόπους. :wave2:
Δεν έχουμε μανόμετρα να δουμε τις πιέσεις που ασκει.

Bowleno
02/05/2013, 22:53
Υ.Γ. Πόσο κουλέας όμως...είναι στη μέγιστη κλιση του...και το σηκώνει για να βγει εκτός δρόμου και να κάνει κι ένα strike!:confused:

Strike θα ήταν αν έπαιρνε 10 μαζεμένους.
Πήρε 2 μόνο, απλο spare με σπόντα.....ο άχρηστος :cool:

bogart
03/05/2013, 08:48
Τάκα!

Ο δρόμος δεν είναι πίστα.
Το συγκεκριμένο σημείο είναι στέκι για κάγκουρες και ιδού το αποτέλεσμα.

johnpan
03/05/2013, 15:29
πολύ αυστηρός ρε sniper!!:sick:

TROOPER
04/05/2013, 12:59
Γιατι καποιοι οδηγοι εχουν απολυτη γνωση και των δυνατοτητων τους ...

Και των δυνατοτητων των φρενων τους....

Οποτε το να μπει μια ηλεκτρονικη π@π@ριτσα να τους χαλαει την συνταγη ( συνηθως επεμβαινοντας ποιο νωρις απο οτι πρεπει στον μπροστα τροχο... η χωρις να χρειαζεται στον πισω....)

Μονο αντθετα αποτελεσματα μπορει να εχει....!!!

;) :beer:

pipe_smoker
04/05/2013, 13:56
...συνηθως επεμβαινοντας ποιο νωρις απο οτι πρεπει στον μπροστα τροχο...

Τα υπόλοιπα δεκτά, πάσο.

Αυτό όμως ήταν που ανέφερα κι εγώ πιο πάνω. Αν παίζει να μπαίνει το abs πιο νωρίς απ'ότι πρέπει (υπάρχει θέμα) ή μόνο αφότου υπάρξει μπλοκάρισμα (καλά έκανε και μπήκε). Τέσπα, μπορεί να εξαρτάται κι απ΄την ποιότητα του abs. Δε νομίζω ότι είναι όλα ίδια κι ούτε χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες τα ίδια.

πολύ αυστηρός ρε sniper!!:sick:

Είναι μέρος της γοητείας του :cool: