PDA

View Full Version : προς αποφυγη εκρηξεων...

GST
04/10/2005, 10:36
Απλά διάßασε και σκέψου

Ήταν µια φορά ένας νεαρός, ο οποίος συµπεριφερόταν µερικές φορές ßίαια.

Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακουλάκι µε καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα καρφί στο πεζοδρόµιο µπροστά από τον κήπο κάθε φορά που θα έχανε την υποµονή του και θα µάλωνε µε κάποιον.

Την πρώτη µέρα έφτασε στο σηµείο να καρφώσει 37 καρφιά στο πεζοδρόµιο. Κατά τις εßδοµάδες που ακολούθησαν έµαθε να ελέγχει τον εαυτό του και ο αριθµός των καρφιών που κάρφωνε στο πεζοδρόµιο λιγόστευε συνεχώς µέρα µε τη µέρα: είχε ανακαλύψει ότι ήταν πιο εύκολο να συγκρατείται από το να καρφώνει καρφιά.

Τελικά, έφτασε η µέρα κατά την οποίa ο νεαρός δεν έßαλε ούτε ένα καρφί στο πεζοδρόµιο. Τότε πήγε στον πατέρα του και του είπε ότι εκείνη την ηµέρα δεν χρειάστηκε να ßάλει ούτε ένα καρφί.

Τότε ο πατέρας του, του είπε να ßγάζει ένα καρφί για κάθε µέρα που θα περνούσε χωρίς να χάσει την υποµονή του.

Οι µέρες πέρασαν και ο νεαρός τελικά µπόρεσε να πει στον πατέρα του ότι είχε ßγάλει όλα τα καρφιά απ το πεζοδρόµιο.

Ο πατέρας τότε, οδήγησε τον υιό του στο πεζοδρόµιο µπροστά από τον κήπο και του είπε:

- «Παιδί µου, συµπεριφέρθηκες καλά, αλλά κοίτα πόσες τρύπες έχει το πεζοδρόµιο. Αυτό δεν θα είναι πια όπως πριν. Όταν µαλώνεις µε κάποιον και του λες κάτι προσßλητικό, του αφήνεις µια πληγή όπως αυτή. Μπορείς να µαχαιρώσεις έναν άνθρωπο και µετά να του ßγάλεις το µαχαίρι, ωστόσο όµως θα του µείνει πάντα µια πληγή.»

«Λίγη σηµασία έχει πόσες φορές θα ζητήσεις συγνώµη, η πληγή που γίνεται µε τα λόγια κάνει τόση ζηµιά όσο και µία πληγή στο σώµα σου. Οι φίλοι είναι σπάνιοι, σε κάνουν να γελάς και σου φτιάχνουν το κέφι. Πάντα είναι διαθέσιµοι να σε ακούσουν όταν το χρειάζεσαι, σε αγαπάν και σε δέχονται στο σπίτι τους.»

:sun:

matmat
04/10/2005, 11:19
:beer: :beer:

:a46: :a46: :a46:

afrotwin
04/10/2005, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από GST

- «Παιδί µου, συµπεριφέρθηκες καλά, αλλά κοίτα πόσες τρύπες έχει το πεζοδρόµιο. Αυτό δεν θα είναι πια όπως πριν. Όταν µαλώνεις µε κάποιον και του λες κάτι προσßλητικό, του αφήνεις µια πληγή όπως αυτή. Μπορείς να µαχαιρώσεις έναν άνθρωπο και µετά να του ßγάλεις το µαχαίρι, ωστόσο όµως θα του µείνει πάντα µια πληγή.»

ax to les ali8ia?
ti orea 8a tous gemiso olous tripes...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

modeerf
04/10/2005, 11:32

...................................................................

+50.000.000.000.000.000.000.000

ΑΨΟΓΟΣ...

McGyver
04/10/2005, 11:35
Απλά... ...στο σπίτι τους.»

Πολύ ωραίο...

nimbus
05/10/2005, 18:25
Απλά διάßασε και σκέψου

πολύ καλό:wave2:
Ας το διαβάσουν οι ένοχοι, κι ας προβληματιστούν:winka:

:lol: :lol: :lol:

stavrogin
05/10/2005, 18:44
Δεν τα λεει καλα ο μπαμπας.Η εγκρατεια δεν ειναι μονο αρετη,ειναι και ελατωμα.Μαλλον για κοψιμο γεννητικων τον παει το πιτσιρικα

cityfly
06/10/2005, 09:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Δεν τα λεει καλα ο μπαμπας.Η εγκρατεια δεν ειναι μονο αρετη,ειναι και ελατωμα.Μαλλον για κοψιμο γεννητικων τον παει το πιτσιρικα

εγκράτεια = η συγκράτηση, η αποχή από τις υλικές απολαύσεις (τεγόπουλος - φυτράκης)

στο παραπάνω κείμενο δε λέει πουθενά και τίποτα για εγκράτεια

cityfly
06/10/2005, 09:30
Α

Ήταν µια φορά ένας νεαρός, ο οποίος .... κλπ κλπ κλπ ....σε δέχονται στο σπίτι τους.»

:a19: :a19: :a19:

Tropeas
06/10/2005, 09:55
Σωστός!!!:beer: :a19: :a18:

stavrogin
06/10/2005, 12:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
εγκράτεια = η συγκράτηση, η αποχή από τις υλικές απολαύσεις (τεγόπουλος - φυτράκης)

στο παραπάνω κείμενο δε λέει πουθενά και τίποτα για εγκράτεια

Πες το οπως θες ,το κειμενο λεει για καποιον που μαθενει να συγκρατειτε και να μην πλακωνει αυτους που του μπαινουν στο ματι.Αν καταλαβα καλα βγαζει λαδι τους "φιλους"και φταιχτη την βιαιη αντιδραση.Να στο πω αλλιως ,κι ο νοων νοητω "Κουρδιστο πορτοκαλι"Στανλευ Κιουμπρικ.

Κανένας
06/10/2005, 13:16
Απλά διάßασε και σκέψου

Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακουλάκι µε καρφιά και του είπε να καρφώνει ένα καρφί στο πεζοδρόµιο µπροστά από τον κήπο κάθε φορά που θα έχανε την υποµονή του και θα µάλωνε µε κάποιον.

Την πρώτη µέρα έφτασε στο σηµείο να καρφώσει 37 καρφιά στο πεζοδρόµιο.

:sun: :rolleyes:
Το διάβασα και σκεφτόμενος, άρχισα να ξαναρωτιέμαι
Τι θρησκεύματος είναι αυτά τα υποκείμενα ;
Μωαμεθανοί ασσασινοι δολοφόνοι ;
Ινδουιστές φακίρηδες;
και τι σχέση έχει η υποκουλτούρα τους με την υποκουλτούρα μας ;
:confused:

afrotwin
06/10/2005, 13:27
Απλά διάßασε και σκέψου

emena pantos mou 8imise tote pou ixa vali stin doriforiki ena kanali me xristianiko show ke itan enas ke elege olo tetia ke meta esoze amartolous....orea itan klasame sta gelia

pantos file gst esena se pao ke an ixe lefta se io8etousa
ala min mas les tetia edo imaste elines den imaste amerikanakia
edo to koutoxorto to kanoume eksagogi den to trome

episis 8a sou po ke kati alo

otan exis anagki apo mia tripa kapios 8a vre8i na stin kani...
katalaves?:wacko:

GST
06/10/2005, 13:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
:rolleyes:
Ινδουιστές φακίρηδες;

θες να γινεις λιγο πιο σαφης και να εξηγησεις σε πιο σημειο ειναι το προβλημα γιατι δυσκολευομε να πιασω το υπονοουμενο...

το παραπανω κειμενο φυσικα και δεν ειναι δικο μου ,μου εσταλει με μαιλ και δυστηχως δεν συγκρατησα τον συγραφεα...λαθος μου μεγαλο που δεν τον εγραψα κιολας...

ο λογος που το εβαλα εδω ειναι γιατι απο μια γρηγορη αναγνωση που εκανα μου ηρθαν στο μυαλο οι διαμαχες που εξελισονται το καιρο αυτο στο φορουμ μεταξυ προσωπων που δεν γνωριζονται μεταξυ τους και που ισως στο μελλον να γινουν και γνωστοι .....ισως να ακουγεται λιγο ρυχος ο προβληματισμος μου αλλα δεν εκατσα να προβληματιστο παραπανω ......αν κριβεται καποιο βαθυτερο νοημα πισω απο αυτα η καποιος προβληματισμος με χαρα τον ακουω και τον συζηταω:)

Κανένας
06/10/2005, 14:04
θες να γινεις λιγο πιο σαφης και να εξηγησεις σε πιο σημειο ειναι το προβλημα γιατι δυσκολευομε να πιασω το υπονοουμενο...

το παραπανω κειμενο φυσικα και δεν ειναι δικο μου ,μου εσταλει με μαιλ και δυστηχως δεν συγκρατησα τον συγραφεα...λαθος μου μεγαλο που δεν τον εγραψα κιολας...

ο λογος που το εβαλα εδω ειναι γιατι απο μια γρηγορη αναγνωση που εκανα μου ηρθαν στο μυαλο οι διαμαχες που εξελισονται το καιρο αυτο στο φορουμ μεταξυ προσωπων που δεν γνωριζονται μεταξυ τους και που ισως στο μελλον να γινουν και γνωστοι .....ισως να ακουγεται λιγο ρυχος ο προβληματισμος μου αλλα δεν εκατσα να προβληματιστο παραπανω ......αν κριβεται καποιο βαθυτερο νοημα πισω απο αυτα η καποιος προβληματισμος με χαρα τον ακουω και τον συζηταω:) Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με εσένα φυσικά:wave2: , ούτε γιατί το έβαλες ούτε επειδή ήθελες πολύ σωστά, να θίξεις την φαγωμάρα μας γενικά
Η ένσταση βρίσκεται, στο ότι κανένας φίλος σου, φίλος μου, δεν μας έχει στείλει με οποιονδήποτε τρόπο τους μύθους του Αισώπου λόγου χάριν
Περισσότερο γνωστοί μας είναι οι σουφι παρά οι δικοί μας σοφιστές και φιλόσοφοι
Ελάχιστοι ξέρουν τους στωικούς η τους κυνικούς
Αλλά ξέρουμε πολύ καλά την υποκουλτούρα των εβραίων των ισλαμιστών των ινδουιστών και των κινέζων
Κουλτούρες και πολιτισμοί που δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας και τους κατοικους του
Και πριν με πει κάποιος τοπικιστή, να αναρωτηθεί πρώτα, γιατί αναπτύχθηκαν οι θρησκείες, οι πολιτισμοί και οι γλώσσες, εκεί που αναπτύχθηκαν και όχι κάπου αλλού

Κανένας κάτοικος αυτού του χώρου, δεν θα σκεφτόταν να νουθετήσει το παιδί του, με τόσο νοσηρά παραδείγματα, σαν αυτά, που περιγράφει το αρχικό κείμενο, με σουγιάδες, μαχαιριές και καρφιά

stavrogin
06/10/2005, 14:12
To νοημα ειναι οτι ο ανθρωπος δεν πρεπει να ειναι ουτε απολυτα ειρηνηστης ,γιατι τοτε θα τον πατησουν κατω σαν σκουλικι,ενω ο ρολος του ειναι να επιβιωσει,

αλλα ουτε και απολυτα πολεμικος γιατι τοτε θα δεν θα βρισκει στιγμη ειρηνης και η ειρηνη χρειαζεται για να χτισει την ζωη του και να αναπαυεται.

Πρεπει ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ να ΜΠΟΡΕΙ να ειναι και τα δυο και να επιλεγει αναλογα, με την συνηδηση του,με την αναγκη ή οπως αλλιως θελεις πεστο.:sun:

"Παν μετρον αριστον" λεγαν οι αρχαιοι ημων και αλλονων, προγονοι.

Να πω επισης οτι εγω δεν ειμαι σχεδον καθολου πολεμικος και αυτη μου την ιδιοτητα την αντιλαμβανομαι σαν ελειψη,σαν ελατωμα γιατι μερικες φορες πρεπει να αγριευουμε και λιγο.

"Θαναση παρε τ'οπλο σου"Τιτλος ελληνικης ταινιας

matmat
06/10/2005, 15:26
:rolleyes:
Ινδουιστές φακίρηδες;

Καί γιατί βρε Κωνσταντίνε πρεπη να πρεσβέυη κάποιο θρησκευτικό η και φιλοσοφικό δόγμα αυτή η αρετή που λέγεται αυτοσυγκράτηση ??/

afrotwin
06/10/2005, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Καί γιατί βρε Κωνσταντίνε πρεπη να πρεσβέυη κάποιο θρησκευτικό η και φιλοσοφικό δόγμα αυτή η αρετή που λέγεται αυτοσυγκράτηση ??/

sosta mporoume apla aftous pou ine etsi na tous apokaloume kalopistika fita....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

matmat
06/10/2005, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
sosta mporoume apla aftous pou ine etsi na tous apokaloume kalopistika fita....

Γιατί και τα φυτά δεν ειναι καρτερικά και στωϊκάυπομένουν τα στοιχειά της φύσης...
και μάλιστα το απολαμβάνουν ( και μην πεταχτής και πής τίποτα περι μαζοχισμού )

:smokin:
:eyepop:

afrotwin
06/10/2005, 15:45
Γιατί και τα φυτά δεν ειναι καρτερικά και στωϊκάυπομένουν τα στοιχειά της φύσης...
και μάλιστα το απολαμβάνουν ( και μην πεταχτής και πής τίποτα περι μαζοχισμού )

:smokin:
:eyepop:

ego ena exo na po den ksero pos egine ala epese poli kosmos gia ipno ksafnika
exoume ftasi sta megalitera epipeda eksa8liosis san kinonia ke oloi aftoi pou exoun ma8i ite stin aftosigkratisi i stin nootropia girname ke to alo magoulo exoun stili tin kinonia sto diaolo ke kalo ine na afisoume ta di8en politismena ke na ksipnisoume ligo giati mas g@m@n3 asxima filarako

ke den 8a kimi8oume ki alo me tetia texnasmata peri tripon ke alon saxlamarogenon apopseon

Κανένας
06/10/2005, 15:46
Καί γιατί βρε Κωνσταντίνε πρεπη να πρεσβέυη κάποιο θρησκευτικό η και φιλοσοφικό δόγμα αυτή η αρετή που λέγεται αυτοσυγκράτηση ??/ Η αυτοσυγκράτηση ώς αρετή, μεσω του παραδείγματος που αναφέρει το αρχικό ποστ, σαφέστατα πρεσβεύεται μέσα από θρησκευτικό δόγμα και συγκεκριμένη φιλοσοφική υποκουλτούρα που στο μυαλό το δικό μου, έφερε σαν συνειρμό, τις κατηγορίες που προανέφερα

:beer:

matmat
06/10/2005, 15:56
Η αυτοσυγκράτηση ώς αρετή, μεσω του παραδείγματος που αναφέρει το αρχικό ποστ, σαφέστατα πρεσβεύεται μέσα από θρησκευτικό δόγμα και συγκεκριμένη φιλοσοφική υποκουλτούρα που στο μυαλό το δικό μου, έφερε σαν συνειρμό, τις κατηγορίες που προανέφερα

Δηλαδή αν δεν έλεγε για καρφιά και τρύπες
και έλεγε πάρε ενα τούβλο η μια πέτρα και χτίσε μια μάντρα θα άλλαζε το δόγμα και το νόημα ?
η αν τον έστελνε να μαζέψη χόρτα η μανιτάρια στο δάσος ας πούμε θα είχαμε κάτι διαφορετικό?
το νόημα και το διδαγμα το ίδιο δεν παραμένη??

Αν δεν το κατάλαβα για εξήγησέ το...

matmat
06/10/2005, 16:00
ego ena exo na po den ksero pos egine ala epese poli kosmos gia ipno ksafnika
exoume ftasi sta megalitera epipeda eksa8liosis san kinonia ke oloi aftoi pou exoun ma8i ite stin aftosigkratisi i stin nootropia girname ke to alo magoulo exoun stili tin kinonia sto diaolo ke kalo ine na afisoume ta di8en politismena ke na ksipnisoume ligo giati mas g@m@n3 asxima filarako

ke den 8a kimi8oume ki alo me tetia texnasmata peri tripon ke alon saxlamarogenon apopseon

Αφρο !!! με την βία και με τις εξάρσεις δεν πρόκειτε να επιτευχθή κάτι . και πιστεύω οτι οσο και να κοιμώμαστε οσο η σκέψη μένη ζωντανή και δεν υποδουλωνεται σε κάθε είδους μαζικές επιροές τότε πάντα υπάρχει η ελπίδα για να καταφέρης τους στόχους ...

stavrogin
06/10/2005, 16:23
Εγω συμφωνω απολυτα.Ακομα και σεισμος να γινεται,αμα η σκεψη και το πνευμα μας ειναι διαυγες,δεν θα πεσει το ταβανι στο κεφαλι μας.

Αραγε εκεινη η αρχαια ρηση "Συν Α-θ-η-ν-α και χειρα κεινει"τι να σημαινει αραγε;
Γιατι αθηνα κι οχι Ηρα η Δημητρα η Εστια .....;:D

Κανένας
06/10/2005, 16:26
Δηλαδή αν δεν έλεγε για καρφιά και τρύπες
και έλεγε πάρε ενα τούβλο η μια πέτρα και χτίσε μια μάντρα θα άλλαζε το δόγμα και το νόημα ?
η αν τον έστελνε να μαζέψη χόρτα η μανιτάρια στο δάσος ας πούμε θα είχαμε κάτι διαφορετικό?
το νόημα και το διδαγμα το ίδιο δεν παραμένη??

Αν δεν το κατάλαβα για εξήγησέ το...
:beer: :beer: Την βασική μου αντίρρηση την εξέφρασα προηγουμένως στην απάντηση μου στον gst

Φυσικά και θα ήταν διαφορετικό
Αν του έλεγε ας πούμε, φτιάξε έναν Παρθενώνα, από το να του πει φτιάξε ένα ται μαχαλ
Διαφορετικό είναι να του έλεγε παμε για βρούβες, από τα του να του πει παμε για τζισεγκ

Και ξανάλεω όλοι ξέρουμε το φεγκ σουι αλλά ελάχιστοι την γεωμαντεια και την γεωδυναμική (ας είναι καλά οι χριστιανοί που τα κάψανε και τα γκρέμισαν όλα)

Νομίζεις ότι ένα σπίτι στον τόπο αυτό, θα έχει θετική ενέργεια άμα το γεμίσουμε δράκους και δρακοπαγιδες
Είναι καλύτερα να περιγράφουμε την φύση με κινέζικη ορολογία?
Με λίγα λόγια ο Πυθαγόρας φιλοσοφούσε μετά μαλακίας όταν περίγραφε την χρυσή αναλογία ?
Το π και το φ ήσαν μπούρδες ?
Όταν θέλουμε να περιγράψουμε την ζωή μας και τις αρετές είναι καλύτερα να μιλάμε με παραδείγματα των ισλαμιστών και των ινδουιστών ;
Εσύ καταλαβαίνεις καλύτερα την τέχνη του ζεν ;
Σε εκφράζει καλύτερα η αοριστία της αερολογίας;

:beer: :beer: :beer:

stavrogin
06/10/2005, 16:37
Μαζι σου 1000%

Μου θημησες ενα ρητο του Περικλη απο τον "επιταφειο" Με το οποιο τελειωνει και ενα βιβλιο του Μιχελη για την αρχιτεκτονικη και την τεχνη της.

"Φιλοκαλουμε τε γαρ μετ'εφτελειας και φιλοσοφουμε ανευ μαλακιας" Ελπιζω να το εγραψα σωστα.

afrotwin
06/10/2005, 16:41
Αφρο !!! με την βία και με τις εξάρσεις δεν πρόκειτε να επιτευχθή κάτι . και πιστεύω οτι οσο και να κοιμώμαστε οσο η σκέψη μένη ζωντανή και δεν υποδουλωνεται σε κάθε είδους μαζικές επιροές τότε πάντα υπάρχει η ελπίδα για να καταφέρης τους στόχους ...

diladi ama sou katevaso tin mpetoverga sto kefali den katafero tipota?

katalaves tora oti kimase or8ios?
katarxin ego den enousa tin via san antidrasi

ala mono afto katalavenis empasi periptosi min paraponiese gia tipota na kitazese ston ka8repti ke na 8avmazis to iremo pnevma sou
panivlaka....

matmat
06/10/2005, 16:42
Την βασική μου αντίρρηση την εξέφρασα προηγουμένως στην απάντηση μου στον gst

Φυσικά και θα ήταν διαφορετικό
Αν του έλεγε ας πούμε, φτιάξε έναν Παρθενώνα, από το να του πει φτιάξε ένα ται μαχαλ
Διαφορετικό είναι να του έλεγε παμε για βρούβες, από τα του να του πει παμε για τζισεγκ

Και ξανάλεω όλοι ξέρουμε το φεγκ σουι αλλά ελάχιστοι την γεωμαντεια και την γεωδυναμική (ας είναι καλά οι χριστιανοί που τα κάψανε και τα γκρέμισαν όλα)

Νομίζεις ότι ένα σπίτι στον τόπο αυτό, θα έχει θετική ενέργεια άμα το γεμίσουμε δράκους και δρακοπαγιδες
Είναι καλύτερα να περιγράφουμε την φύση με κινέζικη ορολογία?
Με λίγα λόγια ο Πυθαγόρας φιλοσοφούσε μετά μαλακίας όταν περίγραφε την χρυσή αναλογία ?
Το π και το φ ήσαν μπούρδες ?
Όταν θέλουμε να περιγράψουμε την ζωή μας και τις αρετές είναι καλύτερα να μιλάμε με παραδείγματα των ισλαμιστών και των ινδουιστών ;
Εσύ καταλαβαίνεις καλύτερα την τέχνη του ζεν ;
Σε εκφράζει καλύτερα η αοριστία της αερολογίας;

:beer: :beer: :beer:

Ναι τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τον συσχετισμό ανάμεσα στην ενεργειακή δυναμική του χώρου και τού τόπου και ανάμεσα στην αυτοσυγράτηση , οπως επίσης δεν καταλαβένω και γιατί απο ένα απλό κείμενο να πρέπη να συμπεράνω σε ποια θρησκεία η φιλοσοφία αναφέρεται αφού το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...
Τι θα αλλάξει δηλαδή αν αυριο μεθαύριο πώ στο παιδί μου ένα τέτοιο παράδειγμα ?? θα με κάνει λιγότερο Έλληνα αυτο??
η λιγότερο Πατριώτη??
(Δεν το πάω εθνικιστικά η ρατσιστικά)

οσο για το Φενκγ-σούι εχω ξανα αναφερθή παλιότερα οτι σαν όρος εισάχθηκε εμπορικά και εξαπλώθηκε στην δύση και δεν αμφισβήτησα την γεωμαντεια και την γεωδυναμική ...(δες συζήτηση με τον φίλο σου τον πανα)!!!

Κανένας
06/10/2005, 17:09
Ναι τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τον συσχετισμό ανάμεσα στην ενεργειακή δυναμική του χώρου και τού τόπου και ανάμεσα στην αυτοσυγράτηση , οπως επίσης δεν καταλαβένω και γιατί απο ένα απλό κείμενο να πρέπη να συμπεράνω σε ποια θρησκεία η φιλοσοφία αναφέρεται αφού το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...
Τι θα αλλάξει δηλαδή αν αυριο μεθαύριο πώ στο παιδί μου ένα τέτοιο παράδειγμα ?? θα με κάνει λιγότερο Έλληνα αυτο??
η λιγότερο Πατριώτη??
(Δεν το πάω εθνικιστικά η ρατσιστικά)

οσο για το Φενκγ-σούι εχω ξανα αναφερθή παλιότερα οτι σαν όρος εισάχθηκε εμπορικά και εξαπλώθηκε στην δύση και δεν αμφισβήτησα την γεωμαντεια και την γεωδυναμική ...(δες συζήτηση με τον φίλο σου τον πανα)!!!

:beer: :beer: Α θα με κανείς να εκραγώ- ασύμφωνα- με τον τίτλο
Η ένσταση μου δεν είναι στην αυτοσυγκράτηση σαν αρετή, αλλά στην τεχνοτροπία μεσω της οποίας περιγράφεται
Δεν βλέπεις τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται στο αρχικό κείμενο; δεν βλέπεις ξεκάθαρα ότι περιγράφουν έναν ξένο τρόπο ζωής και σκέψης μια διαφορετική θρησκεία και φιλοσοφία ;
Αν το συνειδητό σου δεν αντέδρασε, τι πέρασε στο υποσυνείδητο σου?

Νομίζεις ότι τα παιδία μας αν δεν διδάσκονταν από μικρά την παλιά και την καινή διαθηκη,αν δεν μαθαίνουν την ιστορία και την Θρησκεία- φιλοσοφία ενός λαού, που σκόρπισε τον σκοταδισμό στον πλανήτη, δεν θα ήσαν διαφορετικά;
Πιστεύεις ότι αν μάθαιναν να σκέπτονται με τον βουδιστικό τρόπο σκέψεις θα ήσαν ελληνοπούλα ?
Πιστεύεις ότι αν μαθαίναμε περισσότερο ιστορία, θα επαναλαμβάναμε τα τόσα πολλά λάθη;
Πιστεύεις ότι δεν θα ήταν καλύτερα αν μαθαίναμε περισσότερα, για τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που έζησαν κάποτε εδώ και ότι είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε με τον τρόπο των ινδουιστών- ισλαμιστών ;
Ούτε εγώ το παω πατριωτικά αλλά νομίζεις ότι είναι τυχαίο, όπως είπα πριν, ότι τους αισώπειους μύθους, είναι σχεδόν αδύνατο να τους βρεις στο ιντερνετ, ενώ βρίσκεις χιλιάδες διδάγματα των σουφι ?
Και όσο και να σου φαίνεται άσχετο πιστεύεις ότι τυχαία (πέρα από την κονόμα) έχει κατακλυστεί η τηλεόραση από τούρκικα σήριαλ ;
:smilea:

matmat
06/10/2005, 17:31
Α θα με κανείς να εκραγώ- ασύμφωνα- με τον τίτλο
Η ένσταση μου δεν είναι στην αυτοσυγκράτηση σαν αρετή, αλλά στην τεχνοτροπία μεσω της οποίας περιγράφεται
Δεν βλέπεις τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται στο αρχικό κείμενο; δεν βλέπεις ξεκάθαρα ότι περιγράφουν έναν ξένο τρόπο ζωής και σκέψης μια διαφορετική θρησκεία και φιλοσοφία ;
Αν το συνειδητό σου δεν αντέδρασε, τι πέρασε στο υποσυνείδητο σου?

Νομίζεις ότι τα παιδία μας αν δεν διδάσκονταν από μικρά την παλιά και την καινή διαθηκη,αν δεν μαθαίνουν την ιστορία και την Θρησκεία- φιλοσοφία ενός λαού, που σκόρπισε τον σκοταδισμό στον πλανήτη, δεν θα ήσαν διαφορετικά;
Πιστεύεις ότι αν μάθαιναν να σκέπτονται με τον βουδιστικό τρόπο σκέψεις θα ήσαν ελληνοπούλα ?
Πιστεύεις ότι αν μαθαίναμε περισσότερο ιστορία, θα επαναλαμβάναμε τα τόσα πολλά λάθη;
Πιστεύεις ότι δεν θα ήταν καλύτερα αν μαθαίναμε περισσότερα, για τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που έζησαν κάποτε εδώ και ότι είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε με τον τρόπο των ινδουιστών- ισλαμιστών ;
Ούτε εγώ το παω πατριωτικά αλλά νομίζεις ότι είναι τυχαίο, όπως είπα πριν, ότι τους αισώπειους μύθους, είναι σχεδόν αδύνατο να τους βρεις στο ιντερνετ, ενώ βρίσκεις χιλιάδες διδάγματα των σουφι ?
Και όσο και να σου φαίνεται άσχετο πιστεύεις ότι τυχαία (πέρα από την κονόμα) έχει κατακλυστεί η τηλεόραση από τούρκικα σήριαλ ;
:smilea:

Μην εκραγής ακόμη !!!
σεβαστά ολλα αυτά που λες άλλα (θελωντας και μή εκεί πάει ) το ερώτημα παραμένει , ένας χριστιανός ειναι λιγότερο Ελληνας απο κάποιον Αρχαιολάτρη? η θα χάσουμε την Ελληνικότητά μας αν συμφιλιωθούμαι με τους γείτωνές μας . Ούτος η άλως η επιλογή για ορθή σκέψη παραμένη , άσχετα αν διδάσκεσαι κάποια πράγματα μπορεί κάλλιστα ο οποιοσδήποτε να διευρίνη τον ορίζοντα της σκέψης και της γνώσης του μέχρι να πεθάνει
( Γηράσκω αϊ διδασκόμενος ) έτσι δεν λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοί μας ??

:smokin: :eyepop:

matmat
06/10/2005, 17:42
diladi ama sou katevaso tin mpetoverga sto kefali den katafero tipota?

katalaves tora oti kimase or8ios?
katarxin ego den enousa tin via san antidrasi

ala mono afto katalavenis empasi periptosi min paraponiese gia tipota na kitazese ston ka8repti ke na 8avmazis to iremo pnevma sou
panivlaka....

Ρε συ Αφρο η βία είτε λεκτική, είτε ψυχολογική η όποια άλλη μορφή έχει παραμένει βία
Ακόμα και όταν κάποιος προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να σε κάνει να αλλάξεις τις απόψεις σου κι αυτό βία , η μάλλον βιασμός του μυαλού σου !!!
Και αν αυτό με κάνει βλάκα τότε ναι είμαι, όχι βλάκας αλλά, πανίβλακας
και με περικεφαλαία μάλιστα , όμως αυτά που σκέφτομαι , αισθάνομαι καθώς και ο τρόπος που θα τα εκφράζω δεν πρόκειται να αλλάξουν τουλάχιστον μέσα μου…

:lol: :lol:
:wave2:

stavrogin
06/10/2005, 19:38
Μην εκραγής ακόμη !!!
σεβαστά ολλα αυτά που λες άλλα (θελωντας και μή εκεί πάει ) το ερώτημα παραμένει , ένας χριστιανός ειναι λιγότερο Ελληνας απο κάποιον Αρχαιολάτρη? η θα χάσουμε την Ελληνικότητά μας αν συμφιλιωθούμαι με τους γείτωνές μας . Ούτος η άλως η επιλογή για ορθή σκέψη παραμένη , άσχετα αν διδάσκεσαι κάποια πράγματα μπορεί κάλλιστα ο οποιοσδήποτε να διευρίνη τον ορίζοντα της σκέψης και της γνώσης του μέχρι να πεθάνει
( Γηράσκω αϊ διδασκόμενος ) έτσι δεν λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοί μας ??

:smokin: :eyepop:

Το παμε αλλου.Ο χριστιανος ειτε το θελουμε ειτε οχι σηματοδωτει το τελος της αρχαιας ελληνικης παιδιας,ειναι το αντιθετο.Και ο μοντερνος χρηστιανος που χει και την πιστη και τον ορθολογισμο του ειναι ειναι μπασταρδο μειγμα.Χωρις παρεξηγηση ο ορθολογισμος της πιστης στην ζωη και η ηθικομεταφυσικη του χριστιανισμου δεν δυναντε να συνυπαρχουν .Συνηθως ,δυστηχως,αργα η γρηγορα υπερισχυει το δευτερο.

Ελληνας=Ελληνικη παιδια. =ξεστραβωμα.Τιποτα αλλο.

Αρα ο χριστιανος δεν ειναι ελληνας.