PDA

View Full Version : Θέμα με FCR σε Duke 640

soksok
04/06/2013, 22:27
Χαιρετώ μετά από αρκετό καιρό! ;)

Έχω ένα θέμα με το FCR και αν μπορείται θέλω τις γνώμες σας. Το βασικό είναι ότι όταν είναι στο ρελαντί και το δώσω τέρμα απότομα, πνίγεται. Κάνει σαν να πάει να σβήσει δηλαδή. Το κάνει πάντα στο ρελαντί όταν το δοκιμάζω, αλλά το κάνει και γενικά από τισ 3-4,5 σαλ. Πάνω από αυτές νομίζω ότι δουλεύει κανονικά. Η τουλάχιστον δεν πνίγεται τόσο πολύ.

Τι λέτε να παίζει; Μίγμα πλούσιο ή φτωχό; Κάτι άλλο;

Και κάτι ακόμη. :D Τι γνώμη έχετε για τα Redline 20w60 ή για τα Torco 20w50; Λέω να βάλω ένα από τα δύο.
Τα Torco τα έχω ξαναβάλει και ήμουν ευχαριστημένος, αλλά μετά έβαλα Agip 10w60... Δεν τρελάθηκα με αυτά. Μόλις ζεσταθεί καλά το μοτέρ ακούγεται αρκετά διαφορετικά. Χαρχαλίζει πιο πολύ...

Lioulios
05/06/2013, 00:51
Να πας να στο κοιτάξει κάποιος που να ξέρει απο αυτά ... Και θα σου πει ακριβώς τί φταίει . Μπορεί απλά να θέλει ένα ρύθμισμα που γοια κάποιον άλλο να είναι ψυλά γράμματα .

Πάντως τα λάδια που λες , δεν έχουν να κάνουν με το πνήξιμο ...αλλού είναι το θέμα . Πάνε να στο κοιτάξουν .

soksok
05/06/2013, 10:08
Ξέρω ότι τα λάδια δεν έχουν να κάνουν με το πνήξιμο. Ήταν ερώτηση bonus! :lol:

Εννοείται ότι έχω πάει σε μάστορα... Απλά και ο ίδιος δεν τα κατάφερε πλήρως (ήταν χειρότερο το πνήξιμο) και ρωτάω εδώ και περισσότερες γνώμες.
Από ό,τι μου είπε ο μάστορας, ίσως δεν ανεβαίνει ολόκληρη η βελόνα...

OldMan
05/06/2013, 10:55
Από ό,τι μου είπε ο μάστορας, ίσως δεν ανεβαίνει ολόκληρη η βελόνα...
Δηλ. πάει να ανέβει αλλά στο δρόμο το μετανοιώνει..??

Aνεμος
05/06/2013, 12:58
Χαιρετώ μετά από αρκετό καιρό! ;)

Έχω ένα θέμα με το FCR και αν μπορείται θέλω τις γνώμες σας. Το βασικό είναι ότι όταν είναι στο ρελαντί και το δώσω τέρμα απότομα, πνίγεται. Κάνει σαν να πάει να σβήσει δηλαδή. Το κάνει πάντα στο ρελαντί όταν το δοκιμάζω, αλλά το κάνει και γενικά από τισ 3-4,5 σαλ. Πάνω από αυτές νομίζω ότι δουλεύει κανονικά. Η τουλάχιστον δεν πνίγεται τόσο πολύ.

Τι λέτε να παίζει; Μίγμα πλούσιο ή φτωχό; Κάτι άλλο;

Και κάτι ακόμη. :D Τι γνώμη έχετε για τα Redline 20w60 ή για τα Torco 20w50; Λέω να βάλω ένα από τα δύο.
Τα Torco τα έχω ξαναβάλει και ήμουν ευχαριστημένος, αλλά μετά έβαλα Agip 10w60... Δεν τρελάθηκα με αυτά. Μόλις ζεσταθεί καλά το μοτέρ ακούγεται αρκετά διαφορετικά. Χαρχαλίζει πιο πολύ...

Ξεκίνησε να σου το κάνει με το που ζέστανε ο καιρός ?

Σου κάνει σκασίματα στο κλείσιμο του γκαζιού ?

Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι ναι, μάλλον για πλούσιο μίγμα μιλάμε.

Φίλτρο αέρα έχεις ? Είναι καθαρό ?

soksok
05/06/2013, 13:41
@OldMan :lol::lol::lol: Κάπως έτσι. Ίσως έχει να κάνει με την αντλία επιτάχυνσης... Αυτό με την βελόνα μπορεί εγώ να το κατάλαβα λάθος. Ό,τι δηλαδή δεν κάνει όλη την διαδρομή για κάποιο λόγο. :confused:
Καμία πρόταση;

@Άνεμε Το έκανε και πιο πριν. Αν και είναι μη μετρήσιμο γιατί είχε χαλάσει η εισαγωγή από την πλευρά του μοτέρ και έπαιρνε αέρα και από εκεί... Άσε που ήταν και πανφτωχο. :lol: Σχεδόν λευκό το μπουζί και επειδή έβγαλα και εξατμίσεις, ξεραμένες και αυτές.

Μετά την επισκευή είναι έτσι. Σκασίματα κάνει. Όχι πάρα πολλά αλλά κάνει. Δεν έχω δει και κανένα μονοκύλινδρο να μην κάνει καθόλου.

Φίλτρο έχω το TwinAir την KTM. Να σου πω την αλήθεια ένα καθάρισμα το θέλει γιατί για κάποιο καιρό είχα βγάλει την σίτα για δοκιμή, οπότε λερώθηκε γρήγορα. Θα το καθαρίσω και θα το ξαναδοκιμάσω.

OldMan
05/06/2013, 14:34
@OldMan :lol::lol::lol: Κάπως έτσι. Ίσως έχει να κάνει με την αντλία επιτάχυνσης... Αυτό με την βελόνα μπορεί εγώ να το κατάλαβα λάθος. Ό,τι δηλαδή δεν κάνει όλη την διαδρομή για κάποιο λόγο. :confused:
Καμία πρόταση;
Άμα βγάλεις το "ίσως", κατι γίνεται ...
(άνοιξε την φυσούνα και καθάρισε το αξονάκι και τον κοχλία - αν και συνήθως οταν τα φτύνει πάει για αντικατάσταση..)
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=UlwghxkvITU

Αν η βελόνα είχε κάποιο πρόβλημα (φθαρμένη, σπασμένη μύτη κ.λ.π.) θα είχες πλούσιο μίγμα σε όλο το φάσμα των στροφών..

soksok
05/06/2013, 16:24
Δεν θέλω να ακούω για αντικατάσταση! :lol::lol:

Οκ, ευχαριστώ! Θα γίνει και αυτό. ;)

soksok
06/06/2013, 00:53
Έβγαλα τελείως το φίλτρο μόνο για 1-2 γκαζιές. Δεν έκανα βόλτα. Δεν άλλαξε κάτι, άρα δεν φταίει το λερωμένο φίλτρο.

Εντωμεταξύ κατά έναν περίεργο τρόπο, ο προηγούμενος μάστορας που το πήγαινα, έχει συνδέσει το TPS. Έκανε πατέντα και το έβαλε γιατί οι φύσα που έμπαινε στο mikuni, δεν ταίριαζε με το FCR. Λέτε να παίζει ρόλο;

Και κάτι ακόμη. Με τα βιντεάκια που είδα κατάλαβα ότι ίσως να φταίει ότι η μόντα με το συρματάκι δεν έγινε καλή γιατί. Θυμάμαι ότι δεν το έπιασα πολύ καλά και έχει λίγο λάσκα ακόμη, αλλά εγώ νόμιζα ότι αυτό έχει να κάνει με το πόση ώρα θα ψεκάζει η αντλία και όχι με την άμεση απόκριση στο τέρμα γκάζι.

notakos600
06/06/2013, 05:03
Κατέβασε την βελόνα μια-δύο θέσεις ( ή ανέβασε την ασφάλεια μια-δύο θέσεις) και δοκίμασε, μπορεί να φταίει αυτό για το πλούσιο μίγμα.

soksok
06/06/2013, 23:12
Από τι ξέρουμε ότι το μίγμα είναι σίγουρα πλούσιο; :cool: Τα σκασίματα συνήθως τα κάνει και με πλούσιο και με φτωχό... Το πνίξιμο μπορεί να έρχεται από υπερβολικό καύσιμο ή από έλλειψη καυσίμου.
Νομίζω... :lol:

OldMan
07/06/2013, 10:38
Από τι ξέρουμε ότι το μίγμα είναι σίγουρα πλούσιο;
Από την κατανάλωση, τα καυσαέρια και το χρώμα και κατάσταση του μπουζί ...

Το πνίξιμο μπορεί να έρχεται από υπερβολικό καύσιμο ή από έλλειψη καυσίμου.
Διαφορετική άισθηση και ήχος..

Νομίζω... :lol:
Καλά ξηγιέσαι...;)

soksok
07/06/2013, 17:11
@Oldman Βασικά εννοούσα γιατί από τις απαντήσεις παίρνουμε ως δεδομένο ότι αυτήν την στιγμή έχω πλούσιο μίγμα. :p
Θα βγάλω το μπουζί να το δω μιας και πριν την αλλαγή ζιγκλέρ ήταν λευκό. :cool:

Για την αίσθηση και τον ήχο μπορείς να πεις 2-3 πράγματα μήπως και καταλάβω κάτι;
Πχ αυτό που κάνει τώρα, είναι ότι μετά από το πνίξιμο 9 στις 10 φορές θα δώσει απότομα, αλλά αργοπορημένα. 1 στις 10 θα σβήσει...

soksok
22/08/2013, 00:00
Έχω νέα. Το bogging (πνίξιμο) δεν λύθηκε. Βελτιώθηκε όμως! Τώρα έχω άλλο θέμα. :p:p:p

Τα ζιγκλέρ που φορούσα ήταν:
Κύριο (Main Jet) 175
Προ ζιγκλερ (Idle Jet) 55 (!!!!!)
Βελόνα OBDVR 5η θέση

Τώρα έβαλα:
Κύριο 170
Προ 45
Βελόνα ίδια, 4η θέση
Βίδα αέρα, 2 στροφές

Στα ψηλά ίδια μεγάλη διαφορά, ειδικά στο bogging. Στα χαμηλά νομίζω ότι μάλλον έπεσε.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι μόλις κλείσω το γκάζι δεν πέφτουν οι στροφές απότομα (Μηχανόφρενο). Σε σημείο που να είναι επικίνδυνο! Αυτό τι σημαίνει; Παίρνει αέρα; Τα κολλάρα είναι οκ. Γενικά αυτό το θέμα τι σημαίνει για το μίγμα;

Επειδή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το jetting είναι οκ, μπορεί να φταίνε οι στροφές στην βίδα του αέρα; Εκτός αν η βελόνα είναι σε λάθος 4η θέση. :p:p:p Εϊναι 4η ξεκινώντας την μέτρηση από επάνω.

Κάτι μου λέει ότι έγινε πιο πλούσιο στα ψηλά (όπως και χρειαζόταν) αλλά πιο φτωχό μεσσαία.

p@nos
09/09/2013, 22:22
αφου δε σου πεφτουν οι στροφεςς εισαι φτωχος στο πιλοτ βιδωσε το κι αλλο και δες αμα πεφτου οι στροφες πιο ευκολα αμα ξεβιδωσεις πανω απο δυο στροφες και αργουν να πεσουν παλι οι στροφες θες μεγαλυτερο ζιγκλετ πιλοτ...τα μπουκοματα στο αποτομο ανοιγμα ειναι θεμα αντλιας επιταχυνσης θελει δουλεια γ να το βρεις welcome to the fcr club

OldMan
10/09/2013, 12:43
...τα μπουκοματα στο αποτομο ανοιγμα ειναι θεμα αντλιας επιταχυνσης
Σαν να λέμε ότι η αντλία υπερβάλλει εαυτόν...??:D
(γιατί, στο χωριό μου όταν μιλάμε για μπούκωμα εννοούμε υπερβολικό καύσιμο χωρίς δυνατότητα πλήρους καύσης..)

@soksok: Στην αντλία επιτάχυνσης, αν δεν βρεις σκισμένη την μεμβράνη του διαφράγματος (51), τσαμπουκαλεμένο το ελατήριο επαναφοράς (53) ή στραβοπατουρωμενα τα U και O rings (52 & 54) δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο εκτός από ευχέλαιο..;)

p@nos
10/09/2013, 16:54
ρε μαστορα θες μπουκωμα θες μπερδεμα πως σου αρεσει να ουμ να εχουμε ενα κωδικα επικενωνιας? :mad:

OldMan
10/09/2013, 17:14
ρε μαστορα θες μπουκωμα θες μπερδεμα πως σου αρεσει να ουμ να εχουμε ενα κωδικα επικενωνιας? :mad:
Και γιατί να'χουμε κώδικα επικοινωνίας..??

(παράνομη σχέση έχουμε..??)

p@nos
10/09/2013, 22:05
για να μη βγαζουμε απο τη μυγα ξυγκι καθε φορα...

soksok
11/09/2013, 01:46
@Πάνο, όταν λες να βιδώσω το pilot; Με τα ονόματα των ζιγκέρ του fcr υπάρχει γενικά μια "σύγχυση". Αν εννοείς το Νο28 (slow jet) από εδώ http://www.sudco.com/Diagrams323728/expfcrmx.gif δεν ήξερα ότι παίζει ρόλο και το πόσο θα βιδώσεις εκτός από το νούμερό του. :) Αν εννοείς την βίδα του αέρα, τώρα πλέον είναι 1 1/4. Την έχω μειώσει αρκετά και είναι καλύτερα. Πάλι όχι τέλεια, αλλά καλύτερα... Αυτό που έχω, είναι τρομερά ασταθές ρελαντί. Κάπου διάβασα ότι ακόμη και ο αυτόματος αποσυμπιεστής που είναι πάνω στον εκκεντροφόρο παίζει ρόλο στο ρελαντί... Πολλοί τον βγάζουν και απλά χρησιμοποιούν τον χειροκίνητο. Εγώ με αυτόν το βάζω μπροστά έτσι κ αλλιώς.

@Αντώνη, πολύ φοβάμαι ότι η μεμβράνη θα είναι ταλαιπωρημένη καθώς το fcr ακουμπούσε στην εξάτμιση πολύ καιρό. Οπότε αυτό είναι σιγουράκι. Το άλλο θέμα που σκέφτομαι είναι ότι μάλλον έχει μικρό leak jet και ψεκάζει αρκετά sec. Ακόμη δεν το έχω ανοίξει για να το σιγουρέψω όμως. Αν έχει μικρό θα πάρω μεγαλύτερο ώστε να μειώσω τον ψεκασμό. Έχω ήδη κάνει την μόντα με το σύρμα...

edit: Να το βιντεάκι με τον αποσυμπιεστή. http://www.youtube.com/watch?v=f0xtJQlZJoo

p@nos
11/09/2013, 11:44
ασταθες ρελαντι τι εννοεις?

πχ μολις κλεισεις το γκαζι τι σου κανει κα παει το μοτερ προς το ρελαντι

soksok
11/09/2013, 13:04
Παίζουν οι στροφές δηλαδή. Νομίζω χειρότερα και από το βίντεο που ανέβασα. Δηλαδή παίζει 1.800 σαλ, 1.500 μετά 1.300 μετά πάλι 1.800 κλπ... Και όπως στο βίντεο, πολλές φορές ακούω τον αποσυμπιεστή να χτυπάει και μετά σβήνει... Αν το ανεβάσω, συνήθως δεν σβήνει, αλλά όταν ζεσταθεί καλά παίζει να είναι και στις 2.000 σαλ ακατέβατο. Οπότε το αφήνω ως έχει και έχω στο νου μου να παίζω το γκάζι... Είναι κουραστικό όμως. Φαντάσου ότι φρενάρω και ταυτόχρονα με το κάτω μέρος της παλάμης μου να κραταώ το γκάζι λίγο ανοιχτό για να μην σβήσει. (Εννοώ με συμπλέκτη πατημένο φυσικά, όταν παω να σταματήσω)

Μόλις κλείσω το γκάζι κινούμενος με ταχύτητα μέσα ή με κενή;

Με ταχύτητα, αν έχω ψηλες στροφές (5.500 και πάνω), πέφτουν κανονικά και φρενάρει το μοτέρ. Αν είναι γύρω στις 4.000 συνεχίζει σχεδόν σαν να μην έκλεισα το γκάζι.
Αν είναι με κενή πέφτουν σχεδόν κανονικά... Ίσως όταν φτάνουν στις 4.000 να πέφτουν λίγο πιο αργά.

p@nos
11/09/2013, 13:58
κατ αρχην το ρελαντι 1800 ειναι παρα πολυ ψηλα...πρωτον κατεβασε το οσο λεει ο κατασκευαστης...αμα σου σβηνει μαλλον η βιδα του μειγματος ρελαντι στο μπουκωνει και ειναι πλουσιο(αλλη βιδα αυτη) οποτε αρχισε να ξεβιδωνεις απο κει...

p@nos
11/09/2013, 14:04
telos pantwn το θεμα καρμπ ειναι διαισθητικο ειδικα στα φσρ και τηλερυθμιση δεν γινεται πηγαινε στο νταη να στο φτιαξει :lol:

OldMan
11/09/2013, 14:14
πολλές φορές ακούω τον αποσυμπιεστή να χτυπάει και μετά σβήνει...
Αυτό δεν είναι καλό....:(

Υποθέτω ότι έχεις τσεκάρει το ρεγουλάρισμα της ντίζας...

Αν όχι, με το μοτέρ στο ρελαντί (που δεν έιναι σταθερό δυστυχώς..) τραβα σιγα σιγα την μανετα του αποσυμπιεστή.
Όταν η άκρη της μανετας εχει κανει διαδρομή 10mm θα πρέπει να αρχίσεις να αισθάνεσαι το "χτυπημα" από τα κοκοράκια.
Αν όχι, ρεγουλάρησέ τον από την μανέτα, γιατί θα αποκτήσεις σοβαρότερο πρόβλημα...

soksok
12/09/2013, 02:04
@Πάνω, ποια βίδα λες; Την κλασική εξωτερική που ρυθμίζω ρελαντί ή κάποια άλλη; Με μπέρδεψες.

@Αντώνη, θα το κοιτάξω. Καταλαβαίνω πιο χτύπημα λες. Παλιότερα το ένιωθα και όταν το έβαζα μπροστά. Τώρα που τραβάω την μανέτα λιγότερο, δεν βλέπω κάτι. Θα το δω όμως στο ρελαντί.

p@nos
12/09/2013, 06:55
οχι...αλλη η βιδα στροφων αλλη η βιδα για το μειγμα στο ρελαντι

p@nos
12/09/2013, 06:59
αμα δε ξερεις τι κανει το καθε τι πανω στο καρμπ σου παρατατο δε θα το ρυθμισεις ποτε και το μηχανακι σου θα πηγαινει χειροτερα αποτι με το μαμα καρμπ να το ξερεις...οποτε πριν ξαναπειραξεις στο καρμπ για αρχη ξεκινα το διαβασμα

stefanos
12/09/2013, 12:04
αμα δε ξερεις τι κανει το καθε τι πανω στο καρμπ σου παρατατο δε θα το ρυθμισεις ποτε και το μηχανακι σου θα πηγαινει χειροτερα αποτι με το μαμα καρμπ να το ξερεις...οποτε πριν ξαναπειραξεις στο καρμπ για αρχη ξεκινα το διαβασμα

ενώ εάν ξέρεις τι ακριβώς κάνει το κάθε εξάρτημα πάνω στο καρμπυρατέρ (fcr είπαμε?) το ρυθμίζεις χαλαρά.:lol::rotflmao:

p@nos
12/09/2013, 12:20
με σαλιο και υπομονη ολα γινονται :p

OldMan
12/09/2013, 13:32
Για εξωτερικές ρυθμίσεις σε FCR (απλό)..

OldMan
12/09/2013, 13:34
και σε FCR MX ...

OldMan
12/09/2013, 14:10
Για περαιτέρω ομφαλοσκόπιση..

OldMan
12/09/2013, 14:12
...

OldMan
12/09/2013, 14:16
///

OldMan
12/09/2013, 14:17

OldMan
12/09/2013, 14:18
@@@

OldMan
12/09/2013, 14:19
###

OldMan
12/09/2013, 14:21
$$$

OldMan
12/09/2013, 14:22
^^^

OldMan
12/09/2013, 14:24
Check..

OldMan
12/09/2013, 14:26
TPS...

notakos600
12/09/2013, 14:33
με σαλιο και υπομονη ολα γινονται :p

:lol:

soksok
12/09/2013, 21:21
@Πάνω έχω ρίξει πολύ διάβασμα!!!! Πάρα πολύ. Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε αυτή η βίδα. :cool: Ευχαριστώ!;)

@Αντώνη ευχαριστώ πολύ για τις εικόνες. ;) Αυτές του TPS δεν τις έβρισκα με τίποτα!
Έκανα και την δοκιμή με την μανέτα του αποσυμπιεστή. Όλα καλά με το κλότσιμα.

Και μια διευκρίνηση. :) Αν ο μηχανικός μου ήξερε να το ρυθμίσει ΣΩΣΤΑ, δεν θα παιδευόμουν τόσο για να γλυτώσω κανένα εικοσάρικο πάνω κάτω... :p

stefanos
12/09/2013, 23:32
Και μια διευκρίνηση. :) Αν ο μηχανικός μου ήξερε να το ρυθμίσει ΣΩΣΤΑ, δεν θα παιδευόμουν τόσο για να γλυτώσω κανένα εικοσάρικο πάνω κάτω... :p

Εσύ θα διάβαζες όλα αυτά για να βγάλεις ένα εικοσάρικο?:confused:

yiannis172
13/09/2013, 04:20
Στεφανε,αν θες να λεγεσαι μαστορας,πρεπει να εχεις διαρκως το μυαλο σου ανοιχτο και διαθεσιμο σε νεες γνωσεις.Αρα,ναι θα διαβασεις και θα μαθεις το οτιδηποτε δεν ξερεις και καλεισαι να αντιμετωπισεις,σεβομενος τον τιτλο του 'μαστορα' και οχι για το 20ρικο.Γνωμη μου παντα την οποια εξεφρασα λογω του οτι δεν θεωρω πως ολα εχουν να κανουν με τα λεφτα,οταν καλεισαι να λυσεις ενα τεχνικο προβλημα.

OldMan
13/09/2013, 10:00
Εσύ θα διάβαζες όλα αυτά για να βγάλεις ένα εικοσάρικο?:confused:
Ρε Πατέρα...

Ώρες ώρες γίνεσαι πολύ στριμμένο άντερο ..:p

Το 20άρικο είναι το θέμα ή το να γίνει σωστά ή δουλειά..??

theofilos888
14/09/2013, 09:03
Στην Ελλάδα χρόνια τώρα το εικοσάρικο είναι το θέμα! Η δουλειά να μην γίνει σωστά(για να ξανάρθει ο πελάτης να μας τα ξανασκάσει) ΑΛΛΑ ταυτόχρονα να μας έχει υποχρέωση που ασχοληθήκαμε με το ρημάδι του και το κάναμε πένα το εργαλείο!!!! Ασχέτως αν το ρελαντί είναι λίγο κάπως, αν σβήνει, αν αν αν ..... Άτιμη φάρα!!!!!! Τα μαστόρια, τα βαπόρια, ..... το υπόλοιπο το ξέρετε!!!!