View Full Version : Φίλτρο βενζίνης για το 950
Lioulios
07/06/2013, 02:25
Hello .
Μπορεί να μου πει κάποιος που μπορώ να βρω φίλτρο για την μαμά αντλία βενζύνης στο 950 ? ...
Αργότερα με το κιτάκι του μπην ... θα ξαναχρησιμποπιηθεί .
Τί φίλτρο είναι αυτό και που μπορώ να το βρώ και να το κάνω δικό μου ;
:wave2:
http://www.aliexpress.com/item/High-quality-new-style-chrome-plated-clear-view-glass-fuel-filter-1-4-for-car-motorcycle/732940452.html
http://www.mister-solutions.co.uk/product/large-petrol-in-line--inline-fuel-filter-59617-p
http://www.jackssmallengines.com/Products/BRIGGS-STRATTON/Fuel-Filter-Part/Fuel-Filters/120444/54121/s
Για την τοποθέτηση, που είναι ένα θέμα, ίσως θα πρέπει να γίνει μία περιστροφή 360 πλάι στην μαμά αντλία, 180 από την έξοδο προς το φίλτρο και 180 από το φίλτρο στα καρμπυρατέρ.
Lioulios
07/06/2013, 09:40
Στη γειτωνιά μας δεν έχει κανείς ;
Αν είναι και θέλουμε πολλοί , ας μαζευτούμε να παραγγείλουμε .
Ενα οποιοδηποτε κλασσικο διαφανο φιλτρο 'βαρελακι' κανει, απο τον βενζινα της γειτονιας. Στην εισοδο της τρομπας με εν αναγκη μακρυτερο σωληνακι.
Γιατί κανείς φούστης δεν αναφέρει την ικανότητα παροχής ..?? :D
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ τόσο καιρό & δεν έχω βάλει ακόμα.
stefanos
07/06/2013, 13:36
Διότι μεταβάλεται ανάλογα με την πίεση.:a014:
Νομίζω οτι όλα αυτά τα φιλτράκια του εμπορίου είναι επαρκή και δεν συντρέχει λόγος περισσότερης λεπτομέρειας. Το μόνο περιοριστικό είναι η διάμετρος των σωλήνων που διοχετεύουν το καύσιμο από την αντλία προς το φίλτρο και από το φίλτρο προς τα καρμπυρατέρ.
Lioulios
07/06/2013, 15:41
Προσωπικά είχα την εντύπωση πως θα πήγαινα στο βεντΖινάδικο και θα παιρνα ένα ότι να ναι και θα το κούμπωνα ,αλλά εδώ σε άλλο νήμα κάποιος λέει για συγκεκρημένους τύπους φίλτρων ...και εκεί έχω μαύρα μεσάνυχτα .
Ο λόγος που το θέλω είναι η προστασία από τις κολοβεντζύνες ....Μην περάσει τίποτα μέσα .
stefanos
07/06/2013, 15:58
Προσωπικά είχα την εντύπωση πως θα πήγαινα στο βεντΖινάδικο και θα παιρνα ένα ότι να ναι και θα το κούμπωνα ,αλλά εδώ σε άλλο νήμα κάποιος λέει για συγκεκρημένους τύπους φίλτρων ...και εκεί έχω μαύρα μεσάνυχτα .
Ο λόγος που το θέλω είναι η προστασία από τις κολοβεντζύνες ....Μην περάσει τίποτα μέσα .
Και στα βενζινάδικα φαντάζομαι συγκεκριμένους τύπους πουλάνε.
Lioulios
07/06/2013, 17:29
Καλά .
Λέω ... Στα βανζυνάδικα έχω την εντύπωση πως έχουν απλά φιλτράκια για σκουτερόπαπα κτλ . Απο τα λινκ που μου εβαλε ο τζεφρ , βλέπω φιλτρακια που δείχνουν να ναι άλλα ...καλύτερα ...
Από μία κατάσταση χωρίς φίλτρα πάς σε μία κατάσταση με φίλτρα. Ότι βάλεις καλύτερο θα είναι...
stefanos
07/06/2013, 20:57
Καλά .
Λέω ... Στα βανζυνάδικα έχω την εντύπωση πως έχουν απλά φιλτράκια για σκουτερόπαπα κτλ . Απο τα λινκ που μου εβαλε ο τζεφρ , βλέπω φιλτρακια που δείχνουν να ναι άλλα ...καλύτερα ...
Εφόσον μετρήσεις την τρύπα στο σωληνάκι (που φαντάζομαι θα είναι μεγαλύτερη από των σκουτερόπαπων) διαλέγεις ένα διάφανο κατά προτίμηση (για οπτικό έλεγχο).
Για καλύτερα θα δοκίμαζα σε ναυτιλιακά http://eshop.zois.gr/products.aspx?catid=070-030-020
η βιομηχανικά https://www.mann-hummel.com/mfgr/index.html?iKeys=40.14.823.2.14
Εγώ επέλεξα να βάλω αυτό που φοράει η Kawasaki στο ZX 6R και ZX 7R (που παρεμπιπτόντως έχουν και την ίδια αντλία βενζίνης με το 950). Θα του έβαζα το φίλτρο από την Africa (όντας πρώην ιδιοκτήτης, η οποία και πάλι έχει την ίδια αντλία), αλλά επειδή είναι ίσιο υπήρχε πρόβλημα στο κουρμπάρισμα των σωληνακίων! Αυτό της Kawasaki μου ταίριαξε καλύτερα, λόγω της γωνίας από τη μια πλευρά. Στο επόμενο βγάλσιμο ποδιάς να θυμηθώ να βγάλω μια φωτο για να δείτε την τοποθέτηση...
293724
Lioulios
21/06/2013, 15:33
Xmmm . Ενδιαφέρον !
Πόσο το χρώνει αυτό η Βαβασάκι ;
Αν έβγαζες και τη φωτό που έλεγες με καταβασμένη την ποδιά , θα σου ήμουν υπόχρεος ..... 2 βιδαλάκια είναι βρε ...
:lol::lol: ...καλά θα την ξεβιδώσω το βράδυ ή αύριο το πρωί...
Όσο αφορά την τιμή, δεν κοίταξα καθόλου στην εδώ αντιπροσωπεία..
Το βρήκα κάτι λιγότερο από €10 με τα μεταφορικά από eBay UK...
Lioulios
21/06/2013, 16:56
Τί διάρκεια ζωής έχουν αυτά ;
Κοίταξε, αυτό είναι σχετικό... Συνήθως οι κατασκευαστές λένε αλλαγή μια φορά το χρόνο (ως προληπτική συντήρηση). Εγώ το αλλάζω π.χ. ανά 2-3 χρόνια, γιατί δεν την κινώ πολύ... Στην Africa που είχα για 8 χρόνια πριν το 950, το είχα αλλάξει μια φορά (και χωρίς λόγο, απλά για να λέω ότι το έχω αλλάξει)..
Άλλος το αλλάζει όταν φράξει!!
Αν είχαμε καμιά παλιά μότο με μεταλλικό σκουριασμένο ντεπόζιτο, μπορεί να το αλλάζαμε κάθε βδομάδα!
..... 2 βιδαλάκια είναι βρε ...
Ούτε καν 2!!! Η μία την είχε "κάνει" από τους κραδασμούς :mad: (όλο ξεχνάω το Loctite...:rtr:)
Ορίστε οι φωτο..
Το σωληνάκι από το τεπόζιτο περνάει πίσω από τον ανορθωτή, κάνει αυτή τη λούπα και μπαίνει στο πλαϊνό μέρος του φίλτρου..
293779
..σε αυτή φαίνεται καλύτερα...
293783
..τέλος, η έξοδος του φίλτρου συνδέεται με την είσοδο της αντλίας...
293784
Lioulios
23/06/2013, 01:28
:beer:
AdvTraveller
15/05/2014, 22:51
Ωραίο φαίνετε και χρήσιμο.