View Full Version : Τα Ποδήλατα πρεπει να υπακουν στον Κ.Ο.Κ ;
το ρωταω γιατι σημερα πηγα να φαω 2 μ@@κες που περασαν με κοκκινο,ο δευτερος το ακουσε το γ@μωσταυριδη του ομως....:evil:
Manalishi
11/06/2013, 22:23
Ναι, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του Κ.Ο.Κ.....αλλά μπέρδεψαν τον Κ.Ο.Κ. με το γλυκό "κωκ" για αυτό κάτι κόκκινα και κάτι "STOP" αυτοί τα έχουν για πρωινό....και τα τρώνε...
PetranGR
11/06/2013, 22:30
Απο πρώην αθλητή ποδηλασίας, ΝΑΙ!
...και η γιαγιά μου που θα κατέβει από την Πίνδο και το ηρωικό Σούλι ωφείλει να υπακούει στον ΚΟΚ όταν θα βρεθεί στους δρόμους...
AUFGEBRACHT
11/06/2013, 22:49
Εννοείται -οι κουτόφραγκοι στη Γερμανία έχουν σχολές οδήγησης για ποδήλατα και τα πιτσιρίκια δίνουν εξετάσεις σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, για να μην σχολιάσω και την πινακίδα... Την επόμενη φορά που κάποιος θα παραβιάσει τον ΚΟΚ και θα σου απαντήσει "μα έχω ποδήλατο", μπορείς να του το χώσεις στον κώλο.
Οι ποδηλατες ειναι το κερασακι στην τουρτα με τοσα που γινονται καθε μερα στους δρομους..:cry:
Ειδικα οταν βαζουν και ακουστικα και χαραζουν πορεια δεν πανα γινεται πισω τους πολεμος αργαααααα τα ζωα μου...Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις αλλα ναναι το πολυ 2 στους 10...
Υ.γ.Τις προαλες φιλαρακος παρκαρει με το αμαξι του και με το που ανοιγει την πορτα να βγει μπηκε μεσα ενας ποδηλατης και του εσκησε και την γαμπα με το πεταλι με κατι τελος παντον ετσι οπως καρφωθηκε..Εγινε χαμος το μονο που θυμαμαι ειναι οτι μουπε οτι ο ποδηλατης εφυγε χωρις ποδηλατο μετα..:bawl:
PetranGR
11/06/2013, 22:57
Οι ποδηλατες ειναι το κερασακι στην τουρτα με τοσα που γινονται καθε μερα στους δρομους..:cry:
Ειδικα οταν βαζουν και ακουστικα και χαραζουν πορεια δεν πανα γινεται πισω τους πολεμος αργαααααα τα ζωα μου...Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις αλλα ναναι το πολυ 2 στους 10...
Υ.γ.Τις προαλες φιλαρακος παρκαρει με το αμαξι του και με το που ανοιγει την πορτα να βγει μπηκε μεσα ενας ποδηλατης και του εσκησε και την γαμπα με το πεταλι με κατι τελος παντον ετσι οπως καρφωθηκε..Εγινε χαμος το μονο που θυμαμαι ειναι οτι μουπε οτι ο ποδηλατης εφυγε χωρις ποδηλατο μετα..:bawl:
Ναι, παίζει και αυτός και συνήθως συμβαίνει με τον μπροστινό δίσκο.
Όσο για το γενικότερο, οι ομάδες ποδηλασίας που υπάρχουν όταν βγαίνουν προπόνηση συνήθως ποιάνουν λωρίδα ολόκληρη δική τους,αλλά υπάρχει αμάξι το οποίο ειδοποιεί οτι γίνετε προπόνηση ομάδας, όπως κάναμε και εμείς.
Εγω μιλαω για τους μοναχικους καβαλαρηδες οχι τα οργανομενα και τις παρεες..
PetranGR
11/06/2013, 23:07
Εγω μιλαω για τους μοναχικους καβαλαρηδες οχι τα οργανομενα και τις παρεες..
Ναι,δεν αμφιβάλλω απλά σου δείνω παραπάνω πληροφορίες ποιος επιτρέπετε να ποιάσει όλη την λωρίδα και πότε μόνο.
pipe_smoker
11/06/2013, 23:58
Πάλι θέμα για ποδήλατα......
Θα κρατηθώ :a023:
motomaniac
12/06/2013, 01:06
πλεον μετακινουμε εδω και κανα διμηνο μονο με ποδηλατο. σας οδηγος αυτοκινητου και μηχανης τηρω τον κοκ και συμπεριφερομαι οπως και με καθε αλλο διτροχο. το τι μαλακισμενη γυναικα μου χει κοψει τον δρομο δεν λεγεται. να σε περασει ποδηλατο σε ανηφορα? και γενικα δεν τους δεν προσεχουν κανεις. τωρα ψιλοπαω απο πεζοδρομιο.. σαν πεζος.. αλλα κι εκει ενοχλω.. μεχρι να κλτσησω πορτα ειναι. μετα θα μου φυγει.
Pan (dvs)
12/06/2013, 08:06
Καθε ενηλικος υποτιθεται οτι οφειλει να γνωριζει ολους τους νομους ενος κρατους και υποθετω οτι και ο ΚΟΚ ειναι νομοι του κρατους.Ο ανηλικος ποδηλατης εχει και με το νομο αγνοια αλλα μπορει να κυκλοφορει ελευθερα.
Χθες πεζος με ακουστκα στα αυτια επεσε πανω στο αυτοκινητο μου και ευτυχως δεν τον χτυπησα.Το χειμωνα μεθυσμενος πεζος επεσε πανω στη σταματημενη μηχανη φιλου και χτυπησε το ποδι του.Αν δεν επεμβαινανε καποιοι περαστικοι ακομη θα ετρεχε.
Μην το ψαχνετε με τους νομους.Οσο μπορειτε προσπαθηστε να αποφευγετε παρομοιες καταστασεις γιατι ακρη δεν θα βγαλετε.
Να υπενθυμίσω εδώ στους φίλους μοτοσυκλετιστές ότι και τα ποδήλατα είναι δίτροχα, και ότι οι αναβάτες τους διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους και ακόμα περισσότερους
pipe_smoker
12/06/2013, 10:24
Να υπενθυμίσω εδώ στους φίλους μοτοσυκλετιστές ότι και τα ποδήλατα είναι δίτροχα, και ότι οι αναβάτες τους διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους και ακόμα περισσότερους
Κι αυτό δίτροχο είναι πρόεδρε
292767
Αλλά καλό θα ήταν για την ασφάλεια αυτού που το καβαλάει και για την ψυχική ηρεμία των υπολοίπων, να πηγαίνει με προσοχή από κανά φαρδί πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, να περιοριζόταν σε καμιά βόλτα στην πλατεία, σε κανά στενό, σε κανά παρκάκι ή κάπου τέλος πάντων. Πάντως σίγουρα όχι στη δεξιά (κι όχι πάντα) λωρίδα της Βουλιαγμένης, της Βασ. Σοφίας, της Αμφιθέας και πάει λέγοντας.
Απορώ τί θα γινόταν αν είχαμε τα φράγκα να πάρουμε όλοι από ένα segway πώς διάλο λέγονται αυτά και να βγούμε στους δρόμους να κυκλοφορούμε με δαύτα.
Yianniss
12/06/2013, 10:24
Για αυτο πρεπει να προσεχουν κ περισσοτερο. Πραγμα ομως που δεν κανουν. Το παιζουν βασιλικοτεροι του βασιλεως (οχι ολοι), λες κ εχεις καποια υποχρεωση να τους προσεχεις περισσοτερο ή να τους δικαιολογεις επειδη καβαλανε ποδηλατο. Κ φυσικα τον ΚΟΚ τον εχουν γραμμενο, ειδικα οι παρεες.
Προσωπικη εμπειρια τα παραπανω με ποδηλατες που εχω συναντησει σε οποιο οχημα κ αν ημουν εγω, ακομη κ ποδηλατο.
sergiosm
12/06/2013, 10:44
Τις προαλες φιλαρακος παρκαρει με το αμαξι του και με το που ανοιγει την πορτα να βγει μπηκε μεσα ενας ποδηλατης και του εσκησε και την γαμπα με το πεταλι με κατι τελος παντον ετσι οπως καρφωθηκε..Εγινε χαμος το μονο που θυμαμαι ειναι οτι μουπε οτι ο ποδηλατης εφυγε χωρις ποδηλατο μετα..:bawl:
Και για ποιον ακριβώς λόγο φταίει ο ποδηλάτης για αυτό;;;
Πριν ανοίξουμε την πόρτα δεν πρέπει να ελέγχξουμε;;;
:wave2:
Αλλά καλό θα ήταν για την ασφάλεια αυτού που το καβαλάει και για την ψυχική ηρεμία των υπολοίπων, να πηγαίνει με προσοχή από κανά φαρδί πλακόστρωτο πεζοδρόμιο, να περιοριζόταν σε καμιά βόλτα στην πλατεία, σε κανά στενό, σε κανά παρκάκι ή κάπου τέλος πάντων.
Δηλαδή εγώ που πηγαίνω στην δουλειά εδώ και 2,5 χρόνια με το ποδήλατο, 18 χλμ πάνε-έλα κάθε μέρα, με κοντά 10500 χλμ λιγότερο βενζίνες, να το παρατήσω, για να μην αργούν μερικοί γρήγοροι εδώ μέσα 30-40 δευτερόλεπτα να φτάσουν εκεί που θέλουν να φτάσουν
Πάντως σίγουρα όχι στη δεξιά (κι όχι πάντα) λωρίδα της Βουλιαγμένης, της Βασ. Σοφίας, της Αμφιθέας και πάει λέγοντας.
Τα ποδήλατα στον αστικό ιστό, όταν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, και δεν απαγορεύεται από σχετική σήμανση, επιτρέπεται να κινηθούν παντού, τέρμα δεξιά, και να ακολουθούν τον ΚΟΚ.........
λες κ εχεις καποια υποχρεωση να τους προσεχεις περισσοτερο
Σαφώς και πρέπει να τους προσέχεις περισσότερο...όπως ακόμη περισσότερο τους πεζούς....
δηλαδή άμα καβαλούσες Leopard, τα ΙΧ θα τα'γραφες στ΄@ρχίδια σου....?????
Pan (dvs)
12/06/2013, 12:51
Σαφώς και πρέπει να τους προσέχεις περισσότερο...όπως ακόμη περισσότερο τους πεζούς....
Ετσι ειναι ρε παιδια.Υπαρχουνε ποδηλατες που ισως ειναι τα δικα μας παιδια.Μπορει να κανουνε βλακειες αλλα ....
GiannisBlessed
12/06/2013, 13:11
Τις προαλες φιλαρακος παρκαρει με το αμαξι του και με το που ανοιγει την πορτα να βγει μπηκε μεσα ενας ποδηλατης και του εσκησε και την γαμπα με το πεταλι με κατι τελος παντον ετσι οπως καρφωθηκε..Εγινε χαμος το μονο που θυμαμαι ειναι οτι μουπε οτι ο ποδηλατης εφυγε χωρις ποδηλατο μετα..:bawl:
δλδ φταιει ο ποδηλατης σε αυτην την περιπτωση?
Antonisss
12/06/2013, 13:24
Από τη στιγμή που κυκλοφορούμε στους ίδιους δρόμους η κυκλοφορία στους οποίους για όλους τους άλλους πλην ποδηλάτων διέπεται από κάποιες αρχές, το να αρχίσει να κάνει ο ποδηλάτης του κεφαλιού του(ΣΤΟΠ, κόκκινα κλπ) προφανώς θα έχει άσχημα αποτελέσματα κάποια στιγμή, πρωτίστως για εκείνον... Οπότε καλό θα ήταν να υπακούν στον ΚΟΚ. Βέβαια, αν κάνει κάποια παράβαση, αμφιβάλλω εάν κάποιο όργανο θα ασχοληθεί να του την βεβαιώσει(δεν γνωρίζω αν με βάση το νόμο μπορεί, δεν ξέρω τι λέει ο νόμος για αυτές τις περιπτώσεις)...
Pan (dvs)
12/06/2013, 13:30
Ναι Antonisss μπορει και με την ιδια λογικη μπορει να δωσει και σε πεζο.
Προφανώς και πρέπει να υπακούουν στον ΚΟΚ αλλά να επιστήσω τη προσοχή να μη καταντήσουμε όπως οι κουτάκιδες με εμάς και τη πολυχρονη γκρίνια που βγάζουν για τη συμπεριφορά μας.
sapila racing
12/06/2013, 13:42
Πάλι θέμα για ποδήλατα......
Θα κρατηθώ :a023:
Δεν κρατήθηκες όμως κι έγραψες μπούρδα.
Τα ποδήλατα δικαιούνται να κυκλοφορούν στον δρόμο όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες. :wave2:
Φυσικά και πρέπει να υπακούν στον ΚΟΚ, όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες.
Μου τη δίνει που υπαρχουν πολλοί μοτοσυκλετιστές που τα βαζουν με τους ποδηλάτες, αντί να υπάρχει ας πούμε ενα πνευμα συναδελφοσύνης.
Τα ποδήλατα δικαιούνται να κυκλοφορούν στον δρόμο όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες. :wave2:
Ναι...
Ωραία, ας τον μάθουν κι ας τον τηρούν όμως (όπως η απαγόρευση της παράλληλης κίνησης σε μία λωρίδα 10-15 ποδηλάτων)
Μου τη δίνει που υπαρχουν πολλοί μοτοσυκλετιστές που τα βαζουν με τους ποδηλάτες, αντί να υπάρχει ας πούμε ενα πνευμα συναδελφοσύνης.
It works both ways.
Ναι...
Ωραία, ας τον μάθουν κι ας τον τηρούν όμως (όπως η απαγόρευση της παράλληλης κίνησης σε μία λωρίδα 10-15 ποδηλάτων)
It works both ways.
Αυτό - ακόμη και για δύο ποδήλατα παράλληλα το ένα με το άλλο- το απαγορεύει και ο ΚΟΚ
@sapila +660
σημερα λοιπον πετυχα καποιους ποδηλατες και χωρις κρανος,εκει τι κανουμε; τρωνε κληση; και φυσικα περασανε με κοκκινο στην βασ.σοφιας μπροστα απο την βουλη με κατευθυνση προς συνταγμα,ο τροχονομος τι κανει ,τον σταματαει; και μετα τι; επιπληξη,κληση μαλλον δεν παιζει.....οποτε δεν νομιζω οτι ειναι η ιδια αντιμετώπιση μεταξυ των δυο διτροχων,τον μηχανοβιο θα τον ειχαν σκισει,κυριολεκτικα 700€ προστιμο και πινακιδες για 2 εβδομαδες και διπλωμα,στο ποδηλατο τι θα κανουν;προσωπικά θελω να τους σεβαστω αλλα δεν με αφηνουν,ασε που οταν τους λες οτι περναν με κοκκινο το πιθανοτερο ειναι να ακουσεις και κανα μπινελικι,ειμαστε πολυ πισω στην παιδεία του καβαλω ποδηλατο και πηγαινω στην δουλεια μου,για να γινουμε κινα θελουμε δουλεια πολυ.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
1.Τα ποδήλατα ακολουθούν τον ΚΟΚ......πέφτει (θεωρητικά) το ίδιο πρόστιμο, απλά τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα.
2.Το κόκκινο μπορείς να το περάσεις, εφόσον κατέβεις από το ποδήλατο και το πας με τα πόδια, όπως οι πεζοί , απ' την διάβαση.
3.Το κράνος ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό από τον ΚΟΚ, αλλά είναι απ' την κοινή λογική.
MG-KTiNoS
12/06/2013, 14:52
Tου Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει
ως εκ τούτου ο ΚΟΚ είναι ΜΟΝΟ για τους άλλους, εγώ έχω λόγο σοβαρo να τον γράφω στα @@ μου.
Άσχετο αν οδηγώ νταλίκα, τανκς ή πατίνι...
:cool:
Την επόμενη φορά που κάποιος θα παραβιάσει τον ΚΟΚ και θα σου απαντήσει "μα έχω ποδήλατο", μπορείς να του το χώσεις στον κώλο.
'Αμα είναι "σπαστό" δεν έχει πλάκα...
μας πειραζει δηλαδη που ο ποδηλατης ειναι νομιμος χωρις κρανος και που επισης μπορει να περναει το κοκκινο, να τον βλεπει ο τροχονομος και να μην του δινει προστιμο ενω εμεις αν το κανουμε πληρωνουμε 700 €...
ρε παληκαρια τι λεμε; το χανουμε τελειως;
ο αλλος λεει πλακωσε τον τυπο με το ποδηλατο γιατι επεσε απανω στην πορτα του αυτοκινητου του και του εσκισε την γαμπα...
αν σου ανοιγε φαρδια πλατια η πορτα με το μηχανακι τι θα εκανες;
πολλα τα περιστατικα που ανθρωποι απο εδω μεσα παρασαν απο το παραθυρο πορτας αυτοκινητου γιατι τους ανοιξε ετσι πορτα απο το πουθενα
edit: εννοειται να μας πειραζει που περνανε με κοκκινο γιατι αυριο μεθαυριο μπορει εμεις οι ιδιοι να πεσουμε πανω τους, αλλα οχι να μας πειραζει που αυτοι δεν τρωνε προστιμο και εμεις τρωμε σε ιδιες περιπτωσεις
Σωστός ...
Δεν μου άρεσαν ποτέ οι ταμπέλες και οι κατηγοριοποιήσεις σε κοινωνικές ομάδες.
Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα κάνουν την διαφορά προς το κακό. Αλλά ευτυχώς υπάρχει και το αντίθετο.
Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε απαίδευτοι σα λαός, και το αγαπημένο μας χόμπυ είναι να τα χώνουμε γενικώς αλλά πάντα βγάζουμε τον εαυτό μας εξω.
Αν θέλουμε οι ποδηλάτες να είναι σωστοί, τότε θα επρεπε και εμείς να οδηγάμε σύμφωνα με τους κανόνες του ΚΟΚ. Τηρούμε όμως τα όρια ταχύτητας; Ποιος μοτοσυκλετιστής σέβεται το οριο των 50 χιλιομέτρων στις κατοικημένες περιοχές;
Ποιος δίνει προτεραιότητα στους πεζούς, ποιος δεν σταματα μέσα στην διάβαση τους;
Πόσοι μοτοσυκλετιστές χρησιμοποιούν ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ τα φλας;
(Δεν είμαι τυφλός, βλέπω ότι κάμποσοι ποδηλάτες το παρακάνουν αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Μπορώ όμως να προσπαθήσω εγώ να μην κάνω π@π@ριές όταν οδηγάω ΙΧ, ΜΟΤΟ ή ποδήλατο.)
Yianniss
12/06/2013, 15:28
Οχι, το ιδιο προσεχω ολους. Δεν επιλεγω βαση οχηματος. Βεβαια το 99% των μετακινησεων μου γινεται με μηχανη.
Μου κανει εντυπωση ομως που οι ποδηλατες ειναι στα αρχιδια τους. Σαν να εχουν αγνοια ενα πραγμα.
pipe_smoker
12/06/2013, 15:44
Δηλαδή εγώ που πηγαίνω στην δουλειά εδώ και 2,5 χρόνια με το ποδήλατο, 18 χλμ πάνε-έλα κάθε μέρα, με κοντά 10500 χλμ λιγότερο βενζίνες, να το παρατήσω, για να μην αργούν μερικοί γρήγοροι εδώ μέσα 30-40 δευτερόλεπτα να φτάσουν εκεί που θέλουν να φτάσουν
Τα ποδήλατα στον αστικό ιστό, όταν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, και δεν απαγορεύεται από σχετική σήμανση, επιτρέπεται να κινηθούν παντού, τέρμα δεξιά, και να ακολουθούν τον ΚΟΚ.........
Δεν ειπα καπου οτι ειναι παρανομο ουτε αναφερθηκα στα περι νομου που επιτρεπουν ή οχι την κινηση ποδηλατων σε καποιους δρομους.
Αυτα που ειπα αφορουσαν το πατινι και νομιζω ηταν ευκολο να γινει ο παραλληλισμος.
Περισσοτερα γι'αυτα και για την μπουρδα μου οταν βρεθω σε υπολογιστη.
Cpt. Haddock
12/06/2013, 17:16
Φυσικα πρέπει οι ποδηλατες να ακολουθουν τον Κ.Ο.Κ.
Όπως και οι μοτοσυκλετιστες. Οχι παρκαρισμα σε πεζοδρομια, οχι πατημα σε διαβασεις πεζων, οχι διηθηση, οχι περασμα της ουρας στα φαναρια που στριβουν, παντα με κρανος κλπ κλπ.
Α ναι: και εντος των οριων ταχυτητας :tooth:
endopandou
12/06/2013, 18:33
Παιδιά το μέγεθος μιας παράβασης δεν είναι το ίδιο για όλα τα οχήματα.
Δεν μπορεί να κατακρίνουμε τον ποδηλάτη όταν περνάει ένα κόκκινο με ρυθμό και προσοχή πεζού με την ίδια κίνηση από αυτοκίνητο ή φορτηγό. Όταν δε είσαι με το ποδήλατο μπορείς ακόμα και να περνάς κάποια στενά χωρίς καν να βλέπεις, μόνο με την ακοή, ενώ με άλλο όχημα η ίδια ''παράβαση'' θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες.
Επίσης οι συνέπειες του λάθους του ποδηλάτη αφορούν κυρίως στον ίδιο, ενώ αυτές των άλλων οδηγών μπορεί να είναι ολέθριες για όσους εμπλακούν σε τυχόν ατύχημα.
Όχι λοιπόν απλοϊκά να δείχνουμε τον ''μαλάκα'' ποδηλάτη χωρίς να γνωρίζουμε, γιατί και αυτός θα μπορούσε να πει τον δολοφόνο τον κουτάκια ή μοτοσικλετιστή ή ότι τεσπα.
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει πως οι ποδηλάτες θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και να μην σπάνε τα νεύρα των πάντων όταν κινούνται σε ομάδες κλείνοντας ολόκληρους κύριους δρόμους, όπως για παράδειγμα την άνοδο της λ. Πεντέλης. Ντάξ και γω το γουστάρω το ποδήλατο αλλά αν δω μπροστά μου 50 - 100 -200 ποδήλατα να πάνε με 10 δημιουργώντας συμφόρηση υπάρχει θέμα ότι και να λέμε, όσο νόμιμα και να πάνε.
Καταλήγω στο ότι είναι νέο είδος μετακίνησης ακόμα το ποδήλατο και χρειάζεται εξοικείωση απο όλους. Για τον απαραίτητο σεβασμό επίσης απο όλους κυρίως ως προς τους πιο ευπαθείς υποτίθεται πως δεν πρέπει να αναφερθούμε ως πολιτισμένοι, έτσι δεν είναι;
AristidisZ
12/06/2013, 18:38
συγνώμη τα ποδήλατα έχουν δικαίωμα κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο ;
endopandou
12/06/2013, 18:39
συγνώμη τα ποδήλατα έχουν δικαίωμα κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο ;
Οχι, όπως και τα μοτοσακά για παράδειγμα
AristidisZ
12/06/2013, 18:51
Οχι, όπως και τα μοτοσακά για παράδειγμα
ξέρω πχ ότι τα μοτοποδήλατα απαγορεύεται να κινούνται στο εθνικό δίκτυο
ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τα ποδήλατα ;
ξέρω πχ ότι τα μοτοποδήλατα απαγορεύεται να κινούνται στο εθνικό δίκτυο
ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τα ποδήλατα ;
Ακριβώς.
AristidisZ
12/06/2013, 19:01
πάντως μερικοί ποδηλάτες δεν έχουν συναίσθηση, μου πετάχτηκε προχτές ένας στη Ποσειδώνος, ερχόμενος μάλιστα από αριστερά μου και έκοψε σχεδόν 3 λωρίδες κάθετα για να βρεθεί τέρμα δεξιά (ερχόταν από Συγγρού)
εγώ θυμάμαι ότι όταν πρωτοπήρα το παπί απέφευγα την Παραλιακή γιατί φοβόμουν να κόψω από δεξία τέρμα αριστερά για να μπω Συγγρού, και μερικοί μπαίνουν με τα ποδήλατα λες και καβαλάνε 1000αρα...
endopandou
12/06/2013, 19:05
Ναι Αριστείδη.
Για να συμπληρώσω την προηγούμενη κουβέντα μου, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα γιγαντωθεί σε λίγα χρόνια δεν μπορεί να το λύσει κανένας νόμος. Πρέπει να υπάρξει κατανόηση και σεβασμός απο όλους όσους κινούνται στους δρόμους χωρίς αφορισμούς, χωρίς συμπλεύσεις, χωρίς παρωπίδες.
Παιδιά σήμερα έκανα πολλά χλμ στο κέντρο και είδα 10-20 ποδήλατα εκεί που πριν 5 χρόνια δεν έβλεπα κανένα. Όλοι τους ήταν κύριοι από όσο πρόλαβα να δω αντιθέσει με εμάς που ώς συνήθως ήμασταν αλλού γι αλλού μι ινκλούντιντ.
ειναι πολυ λιγοι δυστυχως οι εμπειροι ποδηλατες,οι περισσοτεροι ειναι εκεινοι που περνουν ποδηλατο μονο και μονο για να γλυτωσουν βενζινη,αδιαφορώντας για ολα ΚΟΚ κτλ.Δεν ειναι ετσι,μπορει να γλυτωνουμε βενζινη πηγαινωντας με το ποδηλατο που καβαλουσαμε οταν πηγαιναμε σχολειο,αλλα εδω κινδυνεύουν ζωες,Προσωπικα ειμαι κατα του ποδηλατου στην Αθηνα,διοτι δεν υπαρχουν οι προδιαγραφες.
Cpt. Haddock
12/06/2013, 19:32
[...]οι περισσοτεροι ειναι εκεινοι που περνουν ποδηλατο μονο και μονο για να γλυτωσουν βενζινη[...]
Ναι, ενω οσοι οδηγουν σκουτερ και παπιά*, το κάνουν απο αποψη και ιδεολογία :tooth:
*πρωταθλητες στο γραψιμο του κοκ εκει που δεν πιανει μελανι...
endopandou
12/06/2013, 20:01
Ναι, ενω οσοι οδηγουν σκουτερ και παπιά*, το κάνουν απο αποψη και ιδεολογία :tooth:
*πρωταθλητες στο γραψιμο του κοκ εκει που δεν πιανει μελανι...
τρού στόρι
Εγώ το χω τάξει στον εαυτό μου...
Την επόμενη φορά που θα βρεθεί στο διάβα μου ποδηλάτης που θα με φέρει σε επικίνδυνη θέση, γιατί δεν σέβεται πρωτίστως εκείνος τη ζωή του, θα τον περάσω απλά από πάνω και θα του κάνω και μήνυση για τους λεκέδες στο όχημα...:smokin:
Υγ. Στα σοβαρά τώρα...έχει παραγίνει το κακό με τα ποδήλατα και την στ@@ρχιδιστικη συμπεριφορά με την οποία κινούνται στο δρόμο. Είναι μέχρι να γίνει το πρώτο δυστύχημα και να δικαιωθεί (ορθά) το μηχανοκίνητου.
Εκεί να δείτε γέλια...
και να δικαιωθει τι θα γινει?
φιλος μου επεσε στο σουνιο πανω σε ποδηλατη που ηταν στο ρευμα του αντιθετα!!!
παραδεχτηκε μπροστα στην αστυνομια οτι εφταιγε.
τωρα του λεει οτι δε θα του δωσει τιποτα.
που να βρει λεφτα να τον παει δικαστηρια?
Παει σε ενα δικηγορο και του λεει μισα δικα σου μισα δικα μου......
Παει σε ενα δικηγορο και του λεει μισα δικα σου μισα δικα μου......:a10:
Παει σε ενα δικηγορο και του λεει μισα δικα σου μισα δικα μου......
Δε καταλαβες.
η ζημια αν τα παρει ολα yamaha ειναι 2 χιλιαρικα
του ειπε οτι με 600 το μηχανακι σουλουπωνεται και ειναι οκ και οτι μεινει θα τα φτιαξει αργοτερα και του ειπε ο αλλος επι λεξη:απο μενα δε παιρνεις ουτε ευρω
εγω του ειπα στη ψυχρα,δωσε μου οδο να παω με κανα φιλαρακι να του περασουμε τυχαια ενα φορτιο με υγρο φρενων πανω απο το αυτοκινητο του
Antonisss
13/06/2013, 10:21
Δε καταλαβες.
...και του ειπε ο αλλος επι λεξη:απο μενα δε παιρνεις ουτε ευρω
αυτή φοβάμαι είναι η γαμημένη μας η νοοτροπία, η νοοτροπία του Ελληνάρα... Που ξέρει ότι δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα και παρόλο που έχει κάνει τη μαλακία ( που στην προκειμένη περίπτωση χωρίς να γνωρίζω και τις συνθήκες του συμβάντος, θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή του με υπαιτιότητα δική του ) το παίζει και μάγκας από πάνω... Γι αυτό και δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη... Και σε παρόμοιες επίσης περιπτώσεις με πεζούς...
spyrakos35
13/06/2013, 10:47
αυτή φοβάμαι είναι η γαμημένη μας η νοοτροπία, η νοοτροπία του Ελληνάρα... Που ξέρει ότι δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα και παρόλο που έχει κάνει τη μαλακία ( που στην προκειμένη περίπτωση χωρίς να γνωρίζω και τις συνθήκες του συμβάντος, θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή του με υπαιτιότητα δική του ) το παίζει και μάγκας από πάνω... Γι αυτό και δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη... Και σε παρόμοιες επίσης περιπτώσεις με πεζούς...
αμα έχει καταγραφεί το συμβάν από την τροχαία, γιατί δεν μπορείς να του κάνεις τπτ????
σε πέντε χρόνια? σε πέντε.... αλλά όσο νυχτώνει η φούσκα μεγαλώνει λένε.....
αν δεν το κυνηγήσει κάποιος, ο μόνος υπαίτιος είναι αυτός.... ούτε το σύστημα θα φταίει ούτε τπτ.....
motomaniac
13/06/2013, 10:58
και να δικαιωθει τι θα γινει?
φιλος μου επεσε στο σουνιο πανω σε ποδηλατη που ηταν στο ρευμα του αντιθετα!!!
παραδεχτηκε μπροστα στην αστυνομια οτι εφταιγε.
τωρα του λεει οτι δε θα του δωσει τιποτα.
που να βρει λεφτα να τον παει δικαστηρια?
φιλος μου σκοτωθηκε ετσι ακριβως σε ορεινο στροφιλικι με παπι που του ηρθε δικαβαλλο. ο οδηγος τουπαπιου γλιτωσε οριακοτατα.. του δικου μου ο πατερας το μονο που ευχηθηκε ηταν να ζησει το παιδι. του αλλου. αυτο παντως που σε ειπαν για τον δικηγορο να κανει.
αμα έχει καταγραφεί το συμβάν από την τροχαία, γιατί δεν μπορείς να του κάνεις τπτ????
σε πέντε χρόνια? σε πέντε.... αλλά όσο νυχτώνει η φούσκα μεγαλώνει λένε.....
αν δεν το κυνηγήσει κάποιος, ο μόνος υπαίτιος είναι αυτός.... ούτε το σύστημα θα φταίει ούτε τπτ.....
Δεν εχει χρηματα το παλικαρι για να το τρεξει.
Οποτε οτι και να λεμε...
επισης θελει να τη κυκλοφορησει τη μηχανη,οποτε θα πληρωσει δικηγορο,θα πληρωσει για επισκευη για να παρει μετα απο 5 χρονια ενα Α ποσο μειον το ποσοστο που θα θελει ο δικηγορος?
spyrakos35
13/06/2013, 13:58
Δεν εχει χρηματα το παλικαρι για να το τρεξει.
Οποτε οτι και να λεμε...
επισης θελει να τη κυκλοφορησει τη μηχανη,οποτε θα πληρωσει δικηγορο,θα πληρωσει για επισκευη για να παρει μετα απο 5 χρονια ενα Α ποσο μειον το ποσοστο που θα θελει ο δικηγορος?
+ τόκους
+ έξοδα δικηγόρου
+ έξοδα κίνησης
+ ψυχική οδύνη
+ ............
+ .............
+ ............
οι δικηγόροι τα ξέρουν καλύτερα......
MG-KTiNoS
13/06/2013, 17:51
Εγώ το χω τάξει στον εαυτό μου...
Την επόμενη φορά που θα βρεθεί στο διάβα μου ποδηλάτης που θα με φέρει σε επικίνδυνη θέση, γιατί δεν σέβεται πρωτίστως εκείνος τη ζωή του, θα τον περάσω απλά από πάνω και θα του κάνω και μήνυση για τους λεκέδες στο όχημα...:smokin:
Υγ. Στα σοβαρά τώρα...έχει παραγίνει το κακό με τα ποδήλατα και την στ@@ρχιδιστικη συμπεριφορά με την οποία κινούνται στο δρόμο. Είναι μέχρι να γίνει το πρώτο δυστύχημα και να δικαιωθεί (ορθά) το μηχανοκίνητου.
Εκεί να δείτε γέλια...
Άσε που δε φτάνει που κάνουν τη μαλακία βρίζουν κι από πάνω...
:rolleyes:
+ τόκους
+ έξοδα δικηγόρου
+ έξοδα κίνησης
+ ψυχική οδύνη
+ ............
+ .............
+ ............
οι δικηγόροι τα ξέρουν καλύτερα......
Τι να σου πω,συμφωνω,εγω θα το τραβαγα.
μια φορα ετυχε στο πατερα μου κατι και 1100Ε ηταν η ζημια πηρε μετα απο 2 χρονια 1470Ε.μια μερα πριν τη δικη τον πηραν για συμβιβασμο
Αλλα ου μπλεξεις ειναι το θεμα...
spyrakos35
14/06/2013, 05:35
.....Αλλα ου μπλεξεις ειναι το θεμα...
και αν τελικά μπλέξεις, "ου κωλώσεις" μετά.... :beer: