PDA

View Full Version : Honda CBR1000RR 2005 HRC μετατροπή

Σελίδες : [1] 2

dimtsag
16/06/2013, 11:17
Καλημέρα σε όλους! Ανοίγω αυτό το θέμα για μια βελτίωση που έχω ξεκινήσει να κάνω στο CBR1000RR μου 2005 μοντέλο. Θα ήταν πολύτιμες όποιες συμβουλές/γνώσεις ώστε να αποφύγω περιττά έξοδα ή κακοτοπιές...
Εδω και μια τετραετία μαζεύω HRC πράγματα. Έτυχε και βρήκα από eBay us ένα κιτ το οποίο περιλαμβάνει (όλα καινούργια αχρησιμοποίητα) πιστόνια ,βαλβίδες ,ελατήρια ,γρανάζια εκκεντροφόρων κτλ...

Ιδου μια φωτο για να δείτε:

293204

Έχω βρει επίσης εκκεντροφόρους (+γρανάζια του, υπάρχει άλλο ένα σετ καινούργιων γραναζιών στο 1ο πακέτο) και στρόφαλο. Ο τύπος έλεγε χαρακτηριστικά ότι : Removed from a good running 2004 race base bike (basic racer).

Εδω είναι οι εκκεντροφόροι

293205

RaGe_Raptor
16/06/2013, 11:18
καλά και τί περιμένεις.....?????????
θα'πρεπε ήδη να είναι στον κινητήρα σου και να σου προσφέρουν χαμόγελα μέχρι τ'αυτιά...:a016:

dimtsag
16/06/2013, 11:18
Και εδώ ο στρόφαλος:

293206

Έλεγε επίσης ότι είναι HRC parts αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο μιας και δεν υπάρχουν ως ανταλλακτικά στο HRC Kit για τα 04-07 CBR (εκτός κι αν κάνω λάθος).
Πλέον έχει λυθεί το μοτέρ και η κεφαλη έχει πάει Αθήνα για ροικη εξέλιξη μαζί με 2+2 βαλβίδες (εισαγωγής ,εξαγωγής) από το κιτ γιατί έτσι είπαν ότι πρέπει ,ώστε να έχουμε σωστή δουλειά.

Έχει μείνει μόνο ο εγκέφαλος και ο στρόφαλος. Για τον εγκέφαλο υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι τον "ξεκλειδώνουν" ώστε να ανέβει ο κόφτης στις 13.500 στροφές που είναι το όριο των εκκεντροφόρων..Γίνεται κάτι τέτοιο;

Και τώρα ο στρόφαλος...Και εδω είναι η απορία...

Άλλος λέει ότι πρέπει να γίνει γυάλισμα και ζύγισμα (κοντά 350-400 ευρώ) ...
Άλλος λέει ότι δεν χρειάζεται και ότι είναι τσάμπα χρήματα..Ποιον να ακούσω τώρα εγώ; Δεν θέλω να πάρω το μοτέρ στο χέρι στην πρώτη βόλτα.

Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη και θα μου έδινε και περισσότερες γνώσεις σχετικά με την κανιβαλιά(!!) που έχω ξεκινήσει!!

Ευχαριστώ!

dimtsag
16/06/2013, 11:19
καλά και τί περιμένεις.....?????????

Τι εννοεις;;;;;Αν θα ξεκινησω η οχι;;;

Αν εννοεις αυτο,δες την φωτο.....:(

293207

ΥΓ:Οταν ξεκινησα (τον Απρίλιο) έλεγα γύρω στον Ιούλη θα το βγάλω...Αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο...

dimtsag
27/07/2013, 09:30
Ήρθε και η κεφαλή...Ήταν για ροικη εξέλιξη...

296330

Μαζεύονται τα πράγματα σιγά σιγά..Από εβδομάδα λογικά αρχίζει το δέσιμο.
Έχει μείνει το θέμα του εγκεφάλου μόνο αλλά είναι κάτι που δεν βιάζει σε αυτή την φάση τουλάχιστον.

theofilos888
27/07/2013, 10:01
Το καλό πράγμα αργεί!!!! Με το καλό να το βγάλεις!!! Το νού σου....ζέσταμα το μοτέρ πριν ξεκινήσεις για να μην έχεις παρατράγουδα. :a014:

dimtsag
27/07/2013, 10:14
Εμένα το λές;;;Έχω φάει τα νύχια μου!Σε λίγο θα αρχίσω να φτάνω στα δάχτυλα...:cry:
Αυτό με το ζέσταμα μου το είπε κι άλλος...Εγώ πάντα ξεκινάω χαλαρααααά και με λίγες στροφές μέχρι να σηκώσει θερμοκράσια (χωρίς φορτίο δλδ με μεγάλη σχέση και λίγες στρόφες ,max 2α).Εσύ τώρα λες να το βάζω μπροστά και να το αφήνω στο ρελαντί μέχρι να σηκώσει θερμοκρασία;Και κατά πόσο είναι σωστό αυτό;:confused:

RaGe_Raptor
27/07/2013, 10:19
Εμένα το λές;;;Έχω φάει τα νύχια μου!Σε λίγο θα αρχίσω να φτάνω στα δάχτυλα...:cry:
Αυτό με το ζέσταμα μου το είπε κι άλλος...Εγώ πάντα ξεκινάω χαλαρααααά και με λίγες στροφές μέχρι να σηκώσει θερμοκράσια (χωρίς φορτίο δλδ με μεγάλη σχέση και λίγες στρόφες ,max 2α).Εσύ τώρα λες να το βάζω μπροστά και να το αφήνω στο ρελαντί μέχρι να σηκώσει θερμοκρασία;Και κατά πόσο είναι σωστό αυτό;:confused:

ζέσταμα δεν είναι να το αφήσεις ρελαντί 1 λεπτό και μετά να το σκίσεις...ούτε μόλις φτάσει η θερμοκρασία ψυκτικού τους 80C...

bros400pgm
27/07/2013, 10:28
Ειχε ενας φιλος απο την Ζακυνθο ενα ιδιο, με πραγματα απο HRC. Ο αδερφος του ειναι ο ΟΚΤΑΝΙΟ (http://www.moto.gr/forums/member.php?u=13150) και γραφει που και που εδω μεσα. ριξτου ενα πμ να σε φερει σε επαφη.

devil's animal
27/07/2013, 10:30
μακαρι να εχεις βρει σωστους μαστορες για να κανεις καλα την δουλεια σου...
ευτυχως ή δυστυχως δεν υπαρχουν πολλοι που να μπορουν αναλαβουν υπευθυνα αυτη την δουλεια (δλδ το σωστο μονταρισμα των parts και δουλειες οπως ροϊκη)...
το προγραμμα του εγκεφαλου (ειτε με εναν παραλληλο εγκεφαλο, ειτε με επαναπρογραμματισμο του μαμα), ειναι μονοδρομος και μην το αμελησεις...πρεπει να γινει πριν τσουλησει το μηχανακι...

για τον στροφαλο νομιζω οτι θελει ζυγισμα, αλλα καλυτερα να σου απαντησει καποιος περισσοτερο γνωστης...

καλη συνεχεια και με το καλο να βγει και να το χαρεις...
:beer:

dimtsag
27/07/2013, 10:43
Όχι βέβαια!Ποτέ δεν το δούλεψα έτσι!Έκανα πάντα 9-10 χλμ και μετά έκανα τα υπόλοιπα.Απλά δεν βρίσκω λογικό να την αφήσω στο ρελαντί μέχρι να έρθει σε σωστή θερμοκρασία.

dimtsag
27/07/2013, 11:25
μακαρι να εχεις βρει σωστους μαστορες για να κανεις καλα την δουλεια σου...
ευτυχως ή δυστυχως δεν υπαρχουν πολλοι που να μπορουν αναλαβουν υπευθυνα αυτη την δουλεια (δλδ το σωστο μονταρισμα των parts και δουλειες οπως ροϊκη)...
το προγραμμα του εγκεφαλου (ειτε με εναν παραλληλο εγκεφαλο, ειτε με επαναπρογραμματισμο του μαμα), ειναι μονοδρομος και μην το αμελησεις...πρεπει να γινει πριν τσουλησει το μηχανακι...

για τον στροφαλο νομιζω οτι θελει ζυγισμα, αλλα καλυτερα να σου απαντησει καποιος περισσοτερο γνωστης...

καλη συνεχεια και με το καλο να βγει και να το χαρεις...

Σκεφτομαι να μεινω με τον στοκ εγκεφαλο.Υπαρχουν καποιοι που τον "ανοιγουν" για να ανεβει το οριο των στροφων και να γινει το σεταρισμα με το pc3 που εχω ηδη..Παντως οπως και να εχει το θεμα του εγκεφαλου θα εχει λυθει πριν καν το βαλω μπροστα...

DrBig
27/07/2013, 11:34
Σκεφτομαι να μεινω με τον στοκ εγκεφαλο.Υπαρχουν καποιοι που τον "ανοιγουν" για να ανεβει το οριο των στροφων και να γινει το σεταρισμα με το pc3 που εχω ηδη..Παντως οπως και να εχει το θεμα του εγκεφαλου θα εχει λυθει πριν καν το βαλω μπροστα...

Αν ημουν εγω στην θεση σου δεν θ'ανεβαζα οριο στροφων (η καταπονηση του κινητηρα αυξανεται εκθετικα) και θα εδινα εμφαση στην καλη λειτουργια του ψεκασμου πρωτα και πανω απ'ολα.

dimtsag
27/07/2013, 12:51
Εχεις ενα δικιο εδω.Ομως τα πιστονια/εκκεντροφοροι ειναι για μεγιστο στροφων τις 13.500 rpm.Και με δεδομενο πως η Honda δεν δινει τιποτα εξτρα περαν αυτα που φαινονται στην 1η φωτο,σημαινει πως ο κινητηρας αντεχει το αυξημενο οριο.Και επισης δεν υπαρχει περιπτωση σε δημοσιο δρομο να πιεσω τοσο και συνεχεια τον κινητηρα στο οριο του!

theofilos888
27/07/2013, 17:34
θα πρεπει να περιμενεις να ζεσταθει κανα δυλεπτο σταματημενος κ μετα να οδηγεις χαλαρα οχι υποχρεωτικα με μεγαλη σχεση. θα σου ανεβασω φωτο το βραδυ με τη ζημια που επαθε ενα στα κυλινδρα απο κρυο σπασιμο.

kostaspetrou
27/07/2013, 22:16
Εχεις ενα δικιο εδω.Ομως τα πιστονια/εκκεντροφοροι ειναι για μεγιστο στροφων τις 13.500 rpm.Και με δεδομενο πως η Honda δεν δινει τιποτα εξτρα περαν αυτα που φαινονται στην 1η φωτο,σημαινει πως ο κινητηρας αντεχει το αυξημενο οριο.Και επισης δεν υπαρχει περιπτωση σε δημοσιο δρομο να πιεσω τοσο και συνεχεια τον κινητηρα στο οριο του!
Έχε υπ' όψη σου ότι όταν ανεβαίνουν οι στροφές η μπιέλα τρώει τεράστια ζόρια.
Αν υποθέσουμε ότι απο ελατήρια βαλβίδων είσαι εντάξει,να ξέρεις ότι περισσότερες ζημιές σε τέτοια πειράματα είναι σε μπιέλες και κουζινέτα,όχι τόσο σε έμβολα και εκκεντροφόρους.

Τώρα για την περίπτωσή σου πιθανόν να'σαι εντάξει,αρκεί να το ζεσταίνεις καλά και μη το κοφτιάζεις συνέχεια.

Συμβουλή:βάλε όργανο θερμοκρασίας λαδιού.Αν για αισθητήρα έχει την τάπα αποστράγγισης ακόμα καλύτερα,σωστότερη μέτρηση.

dimtsag
27/07/2013, 23:09
Η λογικη μου πισω απο το θεμα αξιοπιστιας εχει να κανει κυριως με το γεγονος οτι η Honda δεν δινει στο κιτ μπιελες η στροφαλο..Που σημαινει-θεωρητικα παντα-οτι αν γινει η δουλεια σωστα δεν θα εχω θεμα.Αλλωστε το κιτ ειναι για αγωνες,σωστα;Δεν νομιζω να ειναι ευκολο να πιασεις εστω το 10% σε ζορισμα σε σχεση με συνθηκες αγωνα ή εστω track day.

Το οργανο θερμοκρασιας λαδιου με την ταπα για αισθητηρα εχεις κατι υποψιν σου;

Edit:Φανταζομαι εννοεις κατι τετοιο;

http://www.ebay.com/itm/Oil-Temperature-Gauge-for-Honda-CBR-900-RR-Fireblade-CBR-1000-RR-Fireblade-/190799891177?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item2c6c8f4ae9

kostaspetrou
27/07/2013, 23:53
Η λογικη μου πισω απο το θεμα αξιοπιστιας εχει να κανει κυριως με το γεγονος οτι η Honda δεν δινει στο κιτ μπιελες η στροφαλο..Που σημαινει-θεωρητικα παντα-οτι αν γινει η δουλεια σωστα δεν θα εχω θεμα.Αλλωστε το κιτ ειναι για αγωνες,σωστα;Δεν νομιζω να ειναι ευκολο να πιασεις εστω το 10% σε ζορισμα σε σχεση με συνθηκες αγωνα ή εστω track day.

Συμφωνώ!

Το οργανο θερμοκρασιας λαδιου με την ταπα για αισθητηρα εχεις κατι υποψιν σου;

Edit:Φανταζομαι εννοεις κατι τετοιο;

http://www.ebay.com/itm/Oil-Temperature-Gauge-for-Honda-CBR-900-RR-Fireblade-CBR-1000-RR-Fireblade-/190799891177?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item2c6c8f4ae9
Όχι αυτό,που δείχνεις βιδώνει στη τάπα πληρώσεως(εκεί που βάζουμε λάδι) και διαβάζει θερμοκρασία των ατμών του λαδιού.Δε το θεωρώ αξιόπιστο.

Ψάξε καλύτερα από Ιαπωνία για πολυόργανο Yoshi,έχω ένα τέτοιο.

http://www.yoshimura-jp.com/en/products/electrical/digital/meter_h_e.html

Αισθητήρας G,oil drain bolt,διάσταση Μ12x1.5
Oυσιαστικά αντικαθιστά την βίδα αδειάσματος του λαδιού. Για ψάξου λίγο..

http://www.yoshimura-jp.com/en/products/electrical/digital/index.html.

melowolem
28/07/2013, 10:48
φιλε μου σορρυ για την παρεμβαση...το μανιουαλ hrc για την μοτοσυκλετα σου το εχεις διαβασει???
στο μανιουαλ μεσα γραφει οτι για να δουλεψουν ολα σωστα(εκκεντροφοροι,πιστονια κλπ)πρεπει η διαμμετροσ των εμβολων σου να αυξηθουν κατα 2μμ...(δεν βγαζει η χοντα)
συμφωνο για τισ μπιελες,αφου θα φτιαξεις ενα εργο τεχνης,γιατι δεν περνεις κατι σε φαλικον η σε κρονος(αν βρεις)...
επισεις κοιταξε μηπως βρεισ το σετ του βολαν(σπανιο)....
και μπουζι
αυτα
πολλα λεφτα αλλα αφου το αρχισες....

παρε μια φωτο απο μπιελα κρονος
296390

μπουζι
296391

kostaspetrou
28/07/2013, 11:06
φιλε μου σορρυ για την παρεμβαση...το μανιουαλ hrc για την μοτοσυκλετα σου το εχεις διαβασει???
στο μανιουαλ μεσα γραφει οτι για να δουλεψουν ολα σωστα(εκκεντροφοροι,πιστονια κλπ)πρεπει η διαμμετροσ των εμβολων σου να αυξηθουν κατα 2μμ...(δεν βγαζει η χοντα)

296391
Είσαι σίγουρος;
Αν αυξηθεί η διάμετρος των εμβόλων κατά 2μμ(δηλαδή 2 χιλιοστά του χιλιοστού) τότε η απόσταση έμβολου-κυλίνδρου θα μειωθεί κατά 2μμ.
Εγώ ξέρω ότι στα αγωνιστικά μοτέρ,συνήθως η αποσταση έμβολου-κυλίνδρου αυξάνεται διότι έχουμε μεγαλύτερες διαστολές λόγω σκληρής χρήσης.

Καταρχήν 2μμ είναι πολύ μικρή διαφορά,σαφώς μέσα στα όρια της παραγωγής.

Μήπως εννοείς κάτι άλλο;

Μήπως εννοείς το διάκενο των ελατηρίων των εμβόλων;

Nostradamus
28/07/2013, 11:13
2mm δεν ειναι 2 χιλιοστα του μέτρου?? μπορει να βγαλει καποιος 2 χιλιοστα του χιλιοστου???

kostaspetrou
28/07/2013, 11:18
2mm δεν ειναι 2 χιλιοστα του μέτρου?? μπορει να βγαλει καποιος 2 χιλιοστα του χιλιοστου???
Ο φίλος λέει 2μμ όχι 2mm!
μμ=mm/1000

2μμ δικαιολογείται,άνετα όταν μιλάμε για διάμετρο εμβόλων.Κανένα μηχάνημα μαζικής παραγωγής δεν μπορεί να βγάλει 2 έμβολα που να είναι ίδια με ακρίβεια μμ, μην αγχώνεστε!

dimtsag
28/07/2013, 11:19
Παιδιά από όσο έχω μιλήσει με τον μηχανικό μου, τα νέα έμβολα δεν θα μπουν έτσι στον κύλινδρο. Θα πάει ρεκτιφιέ οι κυλινδροι ώστε να καθαρίσουν και να αγριέψουν για να γίνει σωστό το στρώσιμο. Επομένως μήπως από εκεί προκύπτουν τα 2mm που αναφέρει το manual;

ΥΓ:Αυτό το thread το άνοιξα για να μαθω/μάθουμε σχετικά με την μετατροπή! Οποιαδήποτε γνωμη/άποψη είναι απολύτως δεκτή και σεβαστή!!

kostaspetrou
28/07/2013, 11:31
Παιδιά από όσο έχω μιλήσει με τον μηχανικό μου, τα νέα έμβολα δεν θα μπουν έτσι στον κύλινδρο. Θα πάει ρεκτιφιέ οι κυλινδροι ώστε να καθαρίσουν και να αγριέψουν για να γίνει σωστό το στρώσιμο. Επομένως μήπως από εκεί προκύπτουν τα 2mm που αναφέρει το manual;

ΥΓ:Αυτό το thread το άνοιξα για να μαθω/μάθουμε σχετικά με την μετατροπή! Οποιαδήποτε γνωμη/άποψη είναι απολύτως δέκτη και σεβαστή!!

Δες εδώ:
http://www.ronayers.com/CRANKSHAFT-PISTON-C201126.aspx.

To στάνταρ πιστόνι έχει κωδικό 13101-MEL-000.
Βγαίνει και σε μεγαλύτερο κατά 0,25mm με κωδικό 13103-MEL-000.

Εσύ ποιό πιστόνι έχεις ή θες να βάλεις;

Το ρεκτιφιέ θα γίνει Ελλάδα ή εξωτερικό;

edit:ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ MANUAL ΝΑ ΛΕΕΙ 2mm!

dimtsag
28/07/2013, 11:34
Έχω αυτό που φαίνεται στην 1η φώτο του thread. Τώρα είμαι εκτός σπιτιού και δεν μπορώ να το δω. Αν είσαι σε υπολογιστή δες την φωτογραφία. Νομίζω πάνω στο κουτί του πιστονιου φαίνεται το part number.

Το ρεκτιφιέ θα γίνει εδώ μάλλον (Ηράκλειο, Κρητη). Δεν θα γίνει κάτι το περίπλοκο, γυάλισμα των κυλίνδρων για να καθαρίσουν.

Το part number ειναι:13101-NL9 000

kostaspetrou
28/07/2013, 11:43
Part number δε βλέπω.
Ρεκτιφιέ λοιπόν;
Δε θέλω να πω το παραμικρό αλλά μετά το γυάλισμα,έχει ο μάστοράς σου κυλινδρόμετρο με ακρίβεια μμ(πρόσεξε,λέω μμ όχι mm) να δει αν ο κύλινδρος είναι στη σωστή διάσταση(εννοείται θα μετρήσει στη σωστή θερμοκρασία);

Επίσης υποθέτω ξέρεις ότι δεν αρκεί μόνο γυάλισμα,αλλά θες θα δημιουργήσεις και μικρές χαρακιές σχήματος ψαροκόκκαλου στον κύλινδρο για να κρατάει λάδι στα τοιχώματα,ναι;
Ποιές μοίρες θα έχει αυτό το ψαροκόκκαλο;Έχει τέτοιο μηχάνημα;Αν ναι,ξέρει να το χειρίζεται;
Θα κάτσει μετά να ελέγξει το διάκενο των ελατηρίων και αν χρειαστεί να τα κατεργαστεί ώστε να το φέρει στη σωστή διάσταση;

Αν ήμουν στη θέση σου δε θα προχωρούσα μ'αυτά που έχω δει...
Καλύτερα στείλτο εξωτερικό.

Εσύ αποφασίζεις.

dimtsag
28/07/2013, 11:48
Να είσαι σίγουρος ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Δεν Θα το κάνει ο μηχανικός μου το ρεκτιφιέ. Δεν έχει μηχάνημα. Θα πάει σε άλλον. Αν αυτός δεν μου κάνει δεν θα ρισκάρω το παραμικρό. Αν δεις λίγο παραπάνω αναφέρω ότι θα γίνει γυάλισμα και αγρίεμα του εσωτερικού των κυλίνδρων ακριβώς για τον λόγο που αναφέρεις.

Διαφορετικά υπάρχει και η λύση του εξωτερικού που ελπίζω να μην χρειαστεί. Πλέον δεν βιάζομαι να το βγάλω. Θα γίνουν όλα σωστά ή δεν θα γίνει τίποτα.

kostaspetrou
28/07/2013, 11:55
Να πω τη γνώμη μου;
Πριν κάνεις το παραμικρό,ψάξου σε φόρουμ του εξωτερικού για cbr.Σίγουρα θα βρεις απαντήσεις,ειδικά από αμερικάνους.
Αφού βλέπω σ'αρέσει το μηχανάκι σου,μη βιαστείς,ψάξε,μάθε,διάβασε και αποφασίζεις.

Συμβουλή:αν το κάνεις Ελλάδα,να επιμένεις να έρθεις ΕΣΥ ο ίδιος σε επαφή με τον ρεκτιφιετζή,μην εμπλέξεις το μηχανικό σου.
Μόνο έτσι θ'αποκτήσεις εικόνα για το πόσο μπορεί ο άλλος να κάνει καλή δουλειά.
Μίλα μαζί του και κάνε αυτό που λένε οι Άγγλοι:ask educated questions(αφού φυσικά έχεις ψαχτεί και μορφωθεί ο ίδιος).
Αν δεις ότι δε θα κάνει τα πάντα By the book και παραπάνω,ξέχασέ το.
Συμβουλή2:αν(λέω ΑΝ) το κάνεις Ελλάδα και το μηχανάκι αντέξει,πες μας το όνομα του ρεκτιφιετζή να τον έχουμε υπ' όψη... :)

melowolem
28/07/2013, 18:51
δικο μου λαθος παιδες οταν εγραψα 2μμ εννοουσα 2mm το μανιουαλ το γραφει ξεκα8αρα οτι για να δουλεξουν σωστα ολα....
αν δεισ και σε ξενα φορουμ ολοι μα ολοι που βαζουν το hrc kit ανεβαζουν κατα 2 χιλιοστα την διαμετρο του εμβολου.
π.χ.
http://www.1000rr.net/forums/sale/60333-06-2mm-over-motor-hrc-everything.html
http://www.1000rr.net/forums/sale/60455-04-07-hrc-parts-head.html

κοιταξε αν μπορεισ,τα εμβολα σου εχουν δυο ελατηρια(1 λαδιου 1 συμπιεσης)αν εχουν παραπανω δεν ειναι του κιτ....
καλο θα ηταν να το στειλεις εξωτερικο και να σου βαλουν νικασιλ χιτωνια(το ειχε κανει ενας γνωστος αν βρω το τηλεφωνο του θα μαθω το σαιτ και ποσο κοστισε)

οντως οι μπιελες ειναι αριστουργημα....οπωσ και η μοτοσυκλετα σου...

και κατι ακομα αλλαξε ψυγειο και θερμοστατη(θερμοστατη βαλε απο την hrc 60 δολαρια απο ιμπει,ανοιγει στουσ 62)

σορρυ για το ξενο φορουμ αλλα αν υπαρχει προβλημα ας σβηστει....

melowolem
28/07/2013, 19:16
κατα την γνωμη μου κακοσ εκανες και εστειλες την κεφαλη ετσι....
επρεπε να ειχεσ κατεβασει το hrc μανιουαλ που λεει για το πορτινγκ στην κεφαλη...

dimtsag
28/07/2013, 19:16
Το ξερω το site αυτο.Εχω κανει εγγραφη και μαλιστα ειχα ανοιξει και θεμα για να παρω γνωμες για την μετατροπη.Αλλα δεν ειδα και πολυ ενδιαφερον η αληθεια.Οσον αφορα αυτο με τα εβολα,ναι εχουν δυο ελατηρια.

Τα κομματια του κιτ που φαινονται στην 1η φωτο τα ειχα βρει στο manual της Honda.To κιτ που εχω ειναι αυτο που δινει η Honda για JSB μετατροπη.(Υπαρχει και η SBK αλλα εκει πας αλλου....)

Παρεπιμπτοντως,τις μπιελες κρονος δεν τις βρισκω πουθενα...Βρηκα ομως τις Falicon στο site της ιδιας: http://www.faliconcranks.com/2pc.html
Το 294 που λεει δεξια δεξια ,ειναι τωρα δολαρια αραγε;Αλλα οτι και να ειναι ,χρειαζονται 4 τετοιες..Αρα σκαρτα 900 δολαρια~800 ευρω...

kostaspetrou
28/07/2013, 19:41
Το ξερω το site αυτο.Εχω κανει εγγραφη και μαλιστα ειχα ανοιξει και θεμα για να παρω γνωμες για την μετατροπη.Αλλα δεν ειδα και πολυ ενδιαφερον η αληθεια.Οσον αφορα αυτο με τα εβολα,ναι εχουν δυο ελατηρια.

Τα κομματια του κιτ που φαινονται στην 1η φωτο τα ειχα βρει στο manual της Honda.To κιτ που εχω ειναι αυτο που δινει η Honda για JSB μετατροπη.(Υπαρχει και η SBK αλλα εκει πας αλλου....)

Παρεπιμπτοντως,τις μπιελες κρονος δεν τις βρισκω πουθενα...Βρηκα ομως τις Falicon στο site της ιδιας: http://www.faliconcranks.com/2pc.html
Το 294 που λεει δεξια δεξια ,ειναι τωρα δολαρια αραγε;Αλλα οτι και να ειναι ,χρειαζονται 4 τετοιες..Αρα σκαρτα 900 δολαρια~800 ευρω...
Χωρίς να το παίζω έξυπνος,θεωρώ ότι με τα HRC έμβολα θα'χεις μεγάλη κατανάλωση λαδιού.
Στα παπάρια σου βέβαια αν συμβεί,συμπληρώνεις.
Άσε τις φάλικον και κράτα μαμά μπιέλες:δε έχεις ανάγκη φάλικον,δεν είναι καλές.
Aν ντε και καλά θες άφτερμάρκετ μπιέλες πάρε carrillo.Εχώ θα προτιμούσα μαμά.

Υπ' όψη:
Κάθε σύστημα που αποτελείται από
1)στρόφαλο
2)μπιέλα με τις βίδες και τα κουζινέτα της
3)έμβολα με πείρο και ελατήρια

ζυγίζονται πακέτο.

Αν αλλάξει το βάρος ενός απ'τα παραπάνω πρέπει να ζυγίσεις ξανά...
Αυτό σημαίνει στείλτα Αμερική(καλύτερα στη marine,όχι falicon).

Αφού είσαι φουλ στα HRC ανταλλακτικά μην ανακατεύεις με άλλα,ώστε να σου μένει το ρεκτιφιέ.

kostaspetrou
28/07/2013, 19:49
καλο θα ηταν να το στειλεις εξωτερικο και να σου βαλουν νικασιλ χιτωνια(το ειχε κανει ενας γνωστος αν βρω το τηλεφωνο του θα μαθω το σαιτ και ποσο κοστισε)
Κοίτα,η millenium technologies κάνει νικασίλ με τεράστιο κόστος.
Το θέμα είναι αν θα έχουν και ελατήρια για νικασίλ για τα HRC έμβολα...
Χλωμό...

melowolem
28/07/2013, 20:04
Χλωμό...

δυστηχος αυτο δεν το γνωριζω

dimtsag
28/07/2013, 20:26
Πιθανον να σκεφτομουν την αγορα τους ,απο την στιγμη ομως που το κιτ της Honda ειναι συγκεκριμενο χωρις να απαιτει στροφαλο ή μπιελες (που αν ηταν αναγκαιες θα τις εδινε με το κιτ ειτε ξεχωριστα) τοτε δεν υπαρχει λογος.Το σημαντικοτερο ειναι να γινει σωστα το μονταρισμα.Εκανα ερωτηση για γυαλισμα στροφαλου και ζυγισμα και μου ζητανε αλλα 300-400 (Αθηνα παντα ,σε μηχανικο που το εχει ξανακανει ,μου ειπαν οποτε δεν ειμαι σιγουρος).

Με ενα φιλο που μιλησα ειπε οτι δεν χρειαζεται ζυγισμα..Αλλος λεει οτι ειναι απαραιτητο.Θελω να αποφυγω το εξωτερικο ή αν το κανω ,με συννενοηση απο καποιον που το εχει κανει ηδη...

Edit:Τωρα ψαχνοντας ελαχιστα βρηκα ενα ελληνικο φορουμ το gixxer.gr και εκει μεσα λενε για την APE οτι εστειλαν στροφαλο για ζυγισμα και οτι κατεληξαν σε αυτη τη λυση διοτι δεν βρηκαν κατι απο Ελλαδα.Με το κοστος περιπου 400 ευρω με τα μεταφορικα πηγαινε-ελα...Την ξερετε;Και πως γινεται η δουλεια;Επικοινωνω μαζι τους και κανονιζω να στειλω το δεμα;

dmf
28/07/2013, 20:42
Πόσο περιμένεις να κερδίσεις σε δύναμη από όλο αυτό;

dimtsag
28/07/2013, 20:57
Ειλικρινά δεν ξέρω... Ξεκίνησα με τη σκέψη της ιπποδύναμης... Πλέον με νοιάζει να δουλέψει αξιόπιστα..

Το CBR μου έχει αυτή την στιγμή 163 άλογα τροχό.. Έχω διαβάσει κάπου ότι το συγκεκριμένο κιτ είναι για αποδόσεις 200-210 τροχό, προφανώς σε καλό μοτέρ. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση να βγει εκεί... Δεν ξέρω..

theofilos888
28/07/2013, 21:05
296425 .1296426 .2 296427 .3 Μαμά μπλόκ, μαμά όλο εκτός από ολόσωμη ακράπα, φίλτρο και ράπιντ 3. Χωρίς καλό ζέσταμα κοίτα ζημιά! (Με συγχωρείς που επανέρχομαι αλλα σου χρωστούσα να στις δείξω!)

melowolem
28/07/2013, 21:29
Ειλικρινά δεν ξέρω... Ξεκίνησα με τη σκέψη της ιπποδύναμης... Πλέον με νοιάζει να δουλέψει αξιόπιστα..

Το CBR μου έχει αυτή την στιγμή 163 άλογα τροχό.. Έχω διαβάσει κάπου ότι το συγκεκριμένο κιτ είναι για αποδόσεις 200-210 τροχό, προφανώς σε καλό μοτέρ. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση να βγει εκεί... Δεν ξέρω..

μαζι με το κιτ του βολαν+τον εγκεφαλο+το σασμαν+ολα τα αλλα που εχεις= 225 αλογα ροδα

dimtsag
28/07/2013, 21:50
μαζι με το κιτ του βολαν+τον εγκεφαλο+το σασμαν+ολα τα αλλα που εχεις= 225 αλογα ροδα

Νομίζω ότι είναι τρελό νούμερο... Δεν περιμένω τόσα πολλά άλλα ακόμα και κοντά στα 200 να πάει θα είμαι απόλυτα ικανοποιημενος.

296425 .1296426 .2 296427 .3 Μαμά μπλόκ, μαμά όλο εκτός από ολόσωμη ακράπα, φίλτρο και ράπιντ 3. Χωρίς καλό ζέσταμα κοίτα ζημιά! (Με συγχωρείς που επανέρχομαι αλλα σου χρωστούσα να στις δείξω!)

Πω πω πω! Ρε φίλε πόσο πια να μην υπολογίζεις την μηχανή σου και να της φέρεσαι έτσι;; Αμαρτία....

kostaspetrou
28/07/2013, 23:24
Φίλε στείλε mail στην ΑΡΕ και ρώτα.Αυτή και η marinecrankshafts είναι κορυφή στα ζυγίσματα.

400€ πήγαιν ' έλα μια χαρά τιμή είναι.
Απλά στείλε όλο το πακέτο:στρόφαλο,μπιέλες,μπιελόβιδες,κουζινέτα,έμβολα μ' ελατήρια,πείρους και τα ασφαλιστικά κλιπ των πείρων.

ΜΗΝ ΓΥΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΕΙ!
Κάθε γυάλισμα αφαιρεί λίγο υλικό.Αυτό δε το θες στο σημείο όπου η μπιέλα και το κουζινέτο της αγκαλιάζει το στρόφαλο
διότι το κομβίο του παύει να είναι εντελώς κυλινδρικό.

Επίσης δεν θες το κομβίο να'ναι εντελώς καθρέφτης διότι πολύ απλά δε θα υπάρχει συνάφεια μεταξύ του και του λαδιού,με αποτέλεσμα όταν βάζεις μπροστά να έχεις περισσότερες φθορές.

Τώρα για τα άλογα...ούτε μία στο εκατομμύριο να βγουν 225 ρόδα,αυτό είναι επίπεδο ιπποδύναμης motogp δεκαετίας,ξέχασέ το.

Με 2mm μεγαλύτερα έμβολα δηλαδή διάμετρο 77mm θα έχεις 1024 κυβικά.
Αυτά άντε να σου δώσουν στην καλύτερη 200-210(και πάλι δύσκολα).

anco
29/07/2013, 08:40
Χλωμό...

Εχεις απαντηση με την καλητερη απαντηση στο θεμα ρεκτιφιε.

Εχω κανει ρεκτιφιε εκει και ειναι εργοστασιακο.

Οσο για το ροισμα που λεει ο φιλος, εδω δεν κανουν τιποτα.

KWS εκει κανουν ροισμα με CNC.

http://www.youtube.com/watch?v=cJhDRSzEKWs

και εδω http://www.fwdevelopments.com/index.cfm

anco
29/07/2013, 08:44
Φίλε στείλε mail στην ΑΡΕ και ρώτα.Αυτή και η marinecrankshafts είναι κορυφή στα ζυγίσματα.

400€ πήγαιν ' έλα μια χαρά τιμή είναι.
Απλά στείλε όλο το πακέτο:στρόφαλο,μπιέλες,μπιελόβιδες,κουζινέτα,έμβολα μ' ελατήρια,πείρους και τα ασφαλιστικά κλιπ των πείρων.

ΜΗΝ ΓΥΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΕΙ!
Κάθε γυάλισμα αφαιρεί λίγο υλικό.Αυτό δε το θες στο σημείο όπου η μπιέλα και το κουζινέτο της αγκαλιάζει το στρόφαλο
διότι το κομβίο του παύει να είναι εντελώς κυλινδρικό.

Επίσης δεν θες το κομβίο να'ναι εντελώς καθρέφτης διότι πολύ απλά δε θα υπάρχει συνάφεια μεταξύ του και του λαδιού,με αποτέλεσμα όταν βάζεις μπροστά να έχεις περισσότερες φθορές.

Τώρα για τα άλογα...ούτε μία στο εκατομμύριο να βγουν 225 ρόδα,αυτό είναι επίπεδο ιπποδύναμης motogp δεκαετίας,ξέχασέ το.

Με 2mm μεγαλύτερα έμβολα δηλαδή διάμετρο 77mm θα έχεις 1024 κυβικά.
Αυτά άντε να σου δώσουν στην καλύτερη 200-210(και πάλι δύσκολα).

Χωρις εγκεφαλο Motec δεν βγαινουν.

Η Ten Kate ειχε φτιαξει το 1ο CBR με το οποιο κοντεψε να παρει το ΠΠ.

anco
29/07/2013, 09:07
Και μην περιμενεις να παρεις τα νουμερα που θες σε αλογα με βενζινα πρατηριου.

Εκει εχουν στα θεματα βελτιωσης VP4,MR9, Sunoco και αλλες πολλες.

Για μενα με αυτα που εχεις πλεον, εισαι κομπλε.

Εκκεντροφοροι,ελλατηρια βαλβιδων,φλαντζα καυσης λεπτοτερη, εξατμιση και μια αλλη χαρτογραφιση εισαι πολυ καλα για Ελλαδα.

Να το πιεσεις τοσο πανω ειναι λαθος αν το θες για βολτες.

Αν βαλεις και βολαν ελαφρυτερο, ξεχνας και τα φωτα δρομου, και την μπαταρια.

BDK Racing φτιαχνει βολαν για το BSB Πρωταθλημα σε πολυ οικονομικες τιμες, απο τα χρηματα που θελουν τα κιτ των εταιριων.

http://www.bdkraceeng.co.uk/Race%20Alternators.html

Αλλα χωρις εγκεφαλο και βενζινα δεν πας εκει πανω.

Toumpas
29/07/2013, 09:28
θα πρεπει να περιμενεις να ζεσταθει κανα δυλεπτο σταματημενος κ μετα να οδηγεις χαλαρα οχι υποχρεωτικα με μεγαλη σχεση. θα σου ανεβασω φωτο το βραδυ με τη ζημια που επαθε ενα στα κυλινδρα απο κρυο σπασιμο.

Το "περιμένω να ζεσταθεί" είναι μύθος. Τα λάδια δεν κυκλοφορούν σωστά, τα υγρά ψυγείου επίσης. Επίσης γερμένο το μηχανάκι όντας στο στάντ, το λάδι δεν βρίσκεται στην σωστή θέση. Και όλα αυτά μέχρι "να ζεσταθεί";

Ανάβεις μηχανή και οδηγάς ήπια μέχρι να ανεβάσεις θερμοκρασία λειτουργίας.

Επίσης όσο ανεβαίνουν τα άλογα και ειδικά εάν ανέβουν αρκετά, δηλαδή από 160 σε 180+ σίγουρα θα έχεις θέμα αξιοπιστίας. Μιλάμε για μπουστάρισμα μπουσταρισμένου μοτέρ. Αν και μαμά μοτέρ με εξάτμιση και φιλτρό είναι γύρω στα 150 αλόγατα και όχι 160.

Δεν κάνεις όμως τις αναβαθμίσεις με σκοπό την αξιοπιστία αλλά την απόδοση.

Επίσης μάλλον θα χρειαστείς άλλο ψυγείο / επιπροόσθετη μονάδα για να κρατάς την θερμοκρασία χαμηλά.

dimtsag
29/07/2013, 12:04
Το "περιμένω να ζεσταθεί" είναι μύθος. Τα λάδια δεν κυκλοφορούν σωστά, τα υγρά ψυγείου επίσης. Επίσης γερμένο το μηχανάκι όντας στο στάντ, το λάδι δεν βρίσκεται στην σωστή θέση. Και όλα αυτά μέχρι "να ζεσταθεί";

Ανάβεις μηχανή και οδηγάς ήπια μέχρι να ανεβάσεις θερμοκρασία λειτουργίας.

Επίσης όσο ανεβαίνουν τα άλογα και ειδικά εάν ανέβουν αρκετά, δηλαδή από 160 σε 180+ σίγουρα θα έχεις θέμα αξιοπιστίας. Μιλάμε για μπουστάρισμα μπουσταρισμένου μοτέρ. Αν και μαμά μοτέρ με εξάτμιση και φιλτρό είναι γύρω στα 150 αλόγατα και όχι 160.

Δεν κάνεις όμως τις αναβαθμίσεις με σκοπό την αξιοπιστία αλλά την απόδοση.

Επίσης μάλλον θα χρειαστείς άλλο ψυγείο / επιπροόσθετη μονάδα για να κρατάς την θερμοκρασία χαμηλά.

Ποτε δεν ζεστανα το CBR ετσι...Παντα εβαζα μπροστα και ξεκινουσα ηρεμα μεχρι να ειναι σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.Οχι μονο νερου..Ε ,ετσι θα γινεται και τωρα.

Επισης δεν περιμενω πανω απο 200 αλογα...Μην πω και πανω απο 190...Και χωρις εγκεφαλο φυσικα.(και βαλε και τις βενζινες που εχουμε εδω).Ειμαι στα 163 με ολοσωμη φιλτρα και commander με νεα χαρτογραφηση..Οποτε θεωρω αν γινουν οπως πρεπει τα 190+ ειναι εφικτα ξεκινωντας απο τα 160+ που ειμαι τωρα.Αν μονο με μια ολοσωμη+φιλτρα+pc3 μου εδωσε 16 αλογα (απο 147) ε τοτε θεωρω πως ειναι εφικτα τα 190+ με τετοια μετατροπη..Ισως και χωρις εγκεφαλο και χωρις να ανεβει το οριο περιστροφης στις 13.500 (απο 12.200)..

Θα στειλω mail αργοτερα στην ΑΡΕ να δω τι θα μου πουν και θα ποσταρω την απαντηση μετα εδω..

kostaspetrou
29/07/2013, 12:23
Εχεις απαντηση με την καλητερη απαντηση στο θεμα ρεκτιφιε.

Εχω κανει ρεκτιφιε εκει και ειναι εργοστασιακο.

Οσο για το ροισμα που λεει ο φιλος, εδω δεν κανουν τιποτα.

KWS εκει κανουν ροισμα με CNC.

http://www.youtube.com/watch?v=cJhDRSzEKWs

και εδω http://www.fwdevelopments.com/index.cfm
Το' κανες με το πρόγραμμα cylinder swap;Κόστος;
Πόσα χιλιόμετρα έγραψε το μηχανάκι απροβλημάτιστα μετά το ρεκτιφιέ και τί χρήση του κάνεις;

Το ζόρικο σε τέτοια θέματα είναι ότι στην Ελλάδα,ακόμα και η μέτρηση κομβίων,κυλίνδρων και η επιλογή κουζινέτων είναι εργασίες που σχεδόν κανένας δε τις κάνει σωστά...

anco
29/07/2013, 13:02
Το' κανες με το πρόγραμμα cylinder swap;Κόστος;
Πόσα χιλιόμετρα έγραψε το μηχανάκι απροβλημάτιστα μετά το ρεκτιφιέ και τί χρήση του κάνεις;

Το ζόρικο σε τέτοια θέματα είναι ότι στην Ελλάδα,ακόμα και η μέτρηση κομβίων,κυλίνδρων και η επιλογή κουζινέτων είναι εργασίες που σχεδόν κανένας δε τις κάνει σωστά...

Στο ZXR 400, με ρεκτιφιε + 0.5, οχι ανταλαγη γιατι δεν ασχολουνται καθολου με αυτα τα μικρα.

Το εκανε σφικτο μετα απο εντολη μου, για να φαντα#C3τεις τα πιστονια τα σπρωχναμε για να μπουν, στρωσιμο με τις συμβουλες του.

Κοστος τοτε το 2002 πρεπει να ηταν 250 ευρω?

Δεν εκαιγε λαδι, αλλα δεν το ξερω γιατι το ειχαμε track-bike και καθε 500-700 χλμ τα αλαζαμε μαζι με το φιλτρο.

Ειχε και αλλη βελτιωση, αλλα ποτε δεν εβγαλε προβλημα.

Τρεγμενα χλμ, πολυ αγρια δουλεμενα....

Η εταιρια εχει για πλ;!κα το nikasil επισμαλτωμα, το ρεκτιφιε τους ειναι απλα Νο1.

Δημητρη τα αλογα μετα απο ενα σημειο και μετα δεν ανεβαινουν ευκολα.

Οι κεφαλες βγαζουν αλογα μαζι με τους εγκεφαλους, να βαλεις εξατμιση δεν περνεις αλογα, απλα εκει ειναι απο το

εργοστασιο και λογο οτι ειναι φραμενο για ρυπους και θορυβο, απλα ελευθερονονται, δεν περνεις στο ξαναγραφω, τα ελευθερωνεις.

Κατι σαν το ZX6 του 2007-2008, στους Αμερικανους εχουν βαλβιδα στην εξατμιση που μετα τις 12.000 κοβει την ροη και την φραζει με αποτελεσμα

να ειχαν 97 τροχο, και με βραχυκηκλωμα σε 1 φυσα να πηγαινουν στα 104, η εβαζαν την ευρωπαικη ηλεκτρονικη κομπλε και ηταν ΟΚ.

Οσο για τα δυναμομετρα εδω Ελλαδα ολα ειναι.... για να παρεις τον κινητηρα στο χερι μαζι με αυτους που τα ρυθμιζου#BD.

anco
29/07/2013, 13:14
Θα σου γραψω μια λιστα με τι θες για να πας εκει 200+

Εκ#BAεντροφορους

GAS FLOW κεφαλη, οχι γυαλισμα τους αυλους, αυτο #B5ιναι γελειο εδω που το λενε Gas-Flow, μιλαμε για Flowbench και δοκιμασμενες λυσεις

απο AMA SBK και BSB ΠΠ, τα SBK ειναι μυστικο τι κανουν.... + εδρες μαζι με τα retainers.

Αυξηση συμπιεσης, το 14 ειναι μονοδρομος +

Βαλβιδες αλλες, για τρελο στροφαρισμα, π.χ Dell West,%"0μονοκοματες και αλλα πολλα.

Πιστονια, oxi ΗRC, αλλα για πιστονια..... Οmega.

Μπιελες Carillo η Panlk

Ο στροφαλος να εχει black coating τουλαχιστον, με αλλα κουζινετα.

Σασμαν απο την Nova Racing για οικονομικη λυση, πολλα BSB φορανε.

Βολαν κιτ

Μotec ECU, π.χ 880 η την Μ170, τα Power commander ειναι για κινητα τηλεφωνα.

Eξατμιση για το κιτ, Οχι βαλαμε μια Akrapovic και παμε, αλλ�3B1 για custom εφαρμογες απο τα ΠΠ, που εχουν σε καθε λαιμο και ενα αισθητηρα λ

Για το φιλτροκουτι δεν θα βρεις και πολλα λογο SBK κανονισμων οτι δεν αλαζει, μονο velocity stacks και φιλτρο.

Με ολα αυτα + χαρτη για Sunoco βενζινα εισαι χαλαρα 200+ και αναλογο σερβις καθε 1500 χλμ.

Η κανεις το αλλο ψαχνεις να βρεις μοτερ απο καποιον που ετρεχε στο BSB που με κανα 5000 ευρω θα τα εχει ολα πανω και θα ειναι rebuilt.

Αλλα θα θες ECU.

Δες εδω http://www.youtube.com/watch?v=AC-4M7O0vQI

εκει αν προσεξεις ειναι στα 210+ και το ram air Κολητα με την μοτο, για �3BDα βλεπουν αληθινα τι κανει.

SMR Performance

http://www.youtube.com/watch?v=o5CrQ1RIhoA

dimtsag
29/07/2013, 15:14
Δεν προκειται να αγορασω αλλα πραγματα περαν αυτων που εχω ηδη.Οποτε εχουμε και λεμε:Οτι φαινεται στην αρχικη μου φωτο θα μπει πανω.Δεν θα ανακατεψω hrc με aftermarket τριτων.θα ανεβει το κοστος ακομα περισσοτερο.
Επισης δεν ενδιαφερομαι για ΤΟ απολυτο νουμερο...Τα δυναμομετρα εδω σου δειχνουν αυτο που θες.Μπορει να το παω και να μου βγαλει 250 αλογα.Και μετα θα τον αρχισω στις φαπες...:p

Συμπιεση θα ανεβει ετσι κι αλλιως εξαιτιας των πιστονιων..Παμε για 13.5:1 απο 11.9:1 με ιδια παχος φλαντζας.Στροφαρισμα λιγο ψηλοτερα ,στις 13.500 (οχι αναγκαστικα αν κρινουμε οτι και το υπαρχον οριο ειναι μια χαρα).

Με ενδιαφερουν κυριως τα υπολοιπα:Δηλαδη γυαλισματα, ζυγισματα,μεταλλα (στροφαλου μαλλον,δεν τα ξερω ακομα αυτα) και οτι χρειαζεται για να υπαρξει μια στοιχειωδη αξιοπιστια...Μην παρω τα πιστονια στο χερι στην 1η βολτα!

Μενει να μαθω τι πρεπει να γινει:Χρειαζεται οπωσδηποτε ζυγισμα ο στροφαλος;Και οσον αφορα τα γυαλισματα που λενε;Οι μισοι λενε οτι ειναι αχρειαστο το γυαλισμα,οι αλλοι μισοι απαραιτητο..Υπαρχει καποιος εδω που να το κανει;Η να τον στειλω Αμερικη (με το οποιο αγχος για τα πραγματα/τελωνεια κτλ κτλ) να ξεμπερδευω;

kostaspetrou
29/07/2013, 16:33
Χρειαζεται οπωσδηποτε ζυγισμα ο στροφαλος;
Ναι για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Και οσον αφορα τα γυαλισματα που λενε;
Όχι,μη το κάνεις.

Πακέταρέ τα και στείλτα Αμερική για ζύγισμα-ρεκτιφιέ να τελειώνεις.
Εννοείται αγοράσεις καινούριες μαμά μπιέλες.

Επίσης ή θ'άγοράσεις μικρόμετρο με ακρίβεια 1/1000 mm(δηλαδή μμ) ή-καλύτερα μιας και θα τα στείλεις Αμερική- να σου μετρήσει ένας καλός και τίμιος engine builder κομβία στροφάλου και διάμετρο ματιού μπιέλας και ν'αποφασίσει ποια κουζινέτα θα βάλεις.

Κάντο σωστά ή μη το προχωράς καθόλου.

anco
29/07/2013, 16:39
Δεν προκειται να αγορασω αλλα πραγματα περαν αυτων που εχω ηδη.Οποτε εχουμε και λεμε:Οτι φαινεται στην αρχικη μου φωτο θα μπει πανω.Δεν θα ανακατεψω hrc με aftermarket τριτων.θα ανεβει το κοστος ακομα περισσοτερο.
Επισης δεν ενδιαφερομαι για ΤΟ απολυτο νουμερο...Τα δυναμομετρα εδω σου δειχνουν αυτο που θες.Μπορει να το παω και να μου βγαλει 250 αλογα.Και μετα θα τον αρχισω στις φαπες...:p

Συμπιεση θα ανεβει ετσι κι αλλιως εξαιτιας των πιστονιων..Παμε για 13.5:1 απο 11.9:1 με ιδια παχος φλαντζας.Στροφαρισμα λιγο ψηλοτερα ,στις 13.500 (οχι αναγκαστικα αν κρινουμε οτι και το υπαρχον οριο ειναι μια χαρα).

Με ενδιαφερουν κυριως τα υπολοιπα:Δηλαδη γυαλισματα, ζυγισματα,μεταλλα (στροφαλου μαλλον,δεν τα ξερω ακομα αυτα) και οτι χρειαζεται για να υπαρξει μια στοιχειωδη αξιοπιστια...Μην παρω τα πιστονια στο χερι στην 1η βολτα!

Μενει να μαθω τι πρεπει να γινει:Χρειαζεται οπωσδηποτε ζυγισμα ο στροφαλος;Και οσον αφορα τα γυαλισματα που λενε;Οι μισοι λενε οτι ειναι αχρειαστο το γυαλισμα,οι αλλοι μισοι απαραιτητο..Υπαρχει καποιος εδω που να το κανει;Η να τον στειλω Αμερικη (με το οποιο αγχος για τα πραγματα/τελωνεια κτλ κτλ) να ξεμπερδευω;

ΟΚ, μπορεις να κανεις στην KWS Motosport την κεφαλη ανταλαγη με μια δικια τους, τις εχουν στο ραφι οπως πας στο Super Market να παρεις γαλα.

Κοστος 1.010 euro + μεταφορικα μαζι με τα παραπανω και σωστο ρυθμισμα εισαι 170 αλογα, δεν ξερω τι λενε εδω τα δυναμομετρα, αλλα οι Αμερικανοι τα 600αρια

που παρακολουθω χρονια, κατι 116-119 αλογα απο το εργοστασιο ροδα, σε κανενα τεστ δεν τα δινουν ετσει ανετα.

Μπορεις να μην αλαξεις καθολου μεταλα στον στροφαλο αν δεν ειναι κουρασμενος, αν και καλο ειναι να ξερεις τι εχεις.

Παλι τον στελνεις America και στον στελνουν πισω ετοιμο, ακομα και με coating και nitriding.

Eχεις σασμαν τυπου κασετας, κοινως αγωνηστικο....βγαινει απο το πλαι και αλαζεις γραναζια αμεσα.

Στειλε ενα email Nova Racing gearbox αν θες να σου στειλουν καποιες λυσεις.

Για το πηγενε-ελα Αμερικη αν γραφει used motorcycle parts δεν εχεις τελωνειο, ειδικα αν το παραλαβεις με USPS, οχι UPS.

anco
29/07/2013, 16:41
Ναι για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Όχι,μη το κάνεις.

Πακέταρέ τα και στείλτα Αμερική για ζύγισμα-ρεκτιφιέ να τελειώνεις.
Εννοείται αγοράσεις καινούριες μαμά μπιέλες.

Επίσης ή θ'άγοράσεις μικρόμετρο με ακρίβεια 1/1000 mm(δηλαδή μμ) ή-καλύτερα μιας και θα τα στείλεις Αμερική- να σου μετρήσει ένας καλός και τίμιος engine builder κομβία στροφάλου και διάμετρο ματιού μπιέλας και ν'αποφασίσει ποια κουζινέτα θα βάλεις.

Κάντο σωστά ή μη το προχωράς καθόλου.

APE και εισαι ΟΚ.

dimtsag
29/07/2013, 16:45
Θα τα στειλω στην ΑPE τελικα.Θα τους ρωτησω τι αλλο χρειαζονται να τα στειλω πακετο.Το θεμα ειναι πως θα ανεφερθω στο τι θελω να κανω!!(Τα αγγλικα μου δεν διεκδικουν βραβειο και ειναι ενα θεμα οι ορολογιες).

Ζητανε 225 δολαρια για ελαφρωμα και ζυγισμα στροφαλου.Τον οποιο (ετσι λενε στο site) τον δοκιμαζουν μετα στις 14.000 στροφες.

Ξερει κανεις τι ειναι το Magnaflux Crankshaft;

Takata Dome
29/07/2013, 16:52
To Magnaflux αν δεν κάνω λάθος είναι μέθοδος ελέγχου της επιφάνειας για ρωγμές κλπ.Χοντρικά,δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο γύρω απο την επιφάνεια,αν υπάρχουν ρωγμές,θα φανούν ως "διαταραχή" στις μαγνητικές γραμμές.Σαν μέθοδο ελέγχου συγκολλήσεων το έχω διαβάσει,έχω και το άρθρο (του Πανεπιστημιου Κρήτης νομίζω) που το αναφέρει

kostaspetrou
29/07/2013, 17:25
Θα τα στειλω στην ΑPE τελικα.Θα τους ρωτησω τι αλλο χρειαζονται να τα στειλω πακετο.Το θεμα ειναι πως θα ανεφερθω στο τι θελω να κανω!!(Τα αγγλικα μου δεν διεκδικουν βραβειο και ειναι ενα θεμα οι ορολογιες).

Ζητανε 225 δολαρια για ελαφρωμα και ζυγισμα στροφαλου.Τον οποιο (ετσι λενε στο site) τον δοκιμαζουν μετα στις 14.000 στροφες.

Ξερει κανεις τι ειναι το Magnaflux Crankshaft;
OXI ελάφρωμα(lightening),μόνο ζύγισμα(balancing).

Επίσης πες τους να μετρήσουν κομβίο στροφάλου(measure crankshaft pin with 1/1000mm micrometre accuracy),να μετρήσουν τη διάμετρο της μπιέλας(measure rod big end diametre) και να σου πούν ποια μαμά κουζινέτα(OEM bearings) πρέπει να χρησιμοποιήσεις.
Εννοείται στείλτους εσύ το ΗRC service manual σε μορφή pdf ώστε να το συμβουλευτούν.
Εννοείται επίσης θ'αλλάξεις τα κουζινέτα στροφάλου που βρίσκονται στις κάσες(κάρτερ) (crankshaft bearings).

Για το magnaflux απάντησε ο φίλος παραπάνω.

YΓ:πάρε ρε ένα proficiency! :cry::lol::lol:

dimtsag
29/07/2013, 17:36
Πολυ φοβαμαι οτι ουτε το proff,procien,pro,,πφφφφφφφφφ !Proficiency αρκει..:D:cool:

Χαχαχαχα!!Ευχαριστω παντως για τις ορολογιες!Θα συνταξω (πω πω ο ατιμος τι πεταω παλι:p) ενα mail και μολις απαντησουν πακεταρω και στελνω!!

anco
29/07/2013, 18:05
Πολυ φοβαμαι οτι ουτε το proff,procien,pro,,πφφφφφφφφφ !Proficiency αρκει..:D:cool:

Χαχαχαχα!!Ευχαριστω παντως για τις ορολογιες!Θα συνταξω (πω πω ο ατιμος τι πεταω παλι:p) ενα mail και μολις απαντησουν πακεταρω και στελνω!!

Βγαλε και φωτογραφιες πριν και μετα.

Toumpas
30/07/2013, 03:20
Ποτε δεν ζεστανα το CBR ετσι...Παντα εβαζα μπροστα και ξεκινουσα ηρεμα μεχρι να ειναι σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.Οχι μονο νερου..Ε ,ετσι θα γινεται και τωρα.

Επισης δεν περιμενω πανω απο 200 αλογα...Μην πω και πανω απο 190...Και χωρις εγκεφαλο φυσικα.(και βαλε και τις βενζινες που εχουμε εδω).Ειμαι στα 163 με ολοσωμη φιλτρα και commander με νεα χαρτογραφηση..Οποτε θεωρω αν γινουν οπως πρεπει τα 190+ ειναι εφικτα ξεκινωντας απο τα 160+ που ειμαι τωρα.Αν μονο με μια ολοσωμη+φιλτρα+pc3 μου εδωσε 16 αλογα (απο 147) ε τοτε θεωρω πως ειναι εφικτα τα 190+ με τετοια μετατροπη..Ισως και χωρις εγκεφαλο και χωρις να ανεβει το οριο περιστροφης στις 13.500 (απο 12.200)..

Θα στειλω mail αργοτερα στην ΑΡΕ να δω τι θα μου πουν και θα ποσταρω την απαντηση μετα εδω..δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση αλλά σε κινητήρες μαμίσιους της τάξης των 160 αλόγατων, οι παραπάνω βελτιώσεις αποφέρουν 10-12 άλογα στην καλύτερη (μετά από tuning). Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόσα θα πάρεις από το αγωνιστικό κίτ της Χόντα. Θα είναι αρκετά και παντού, και θα θέλει και μια καλή ρυθμίση (εφόσον όλα ταιριάξουν σωστά και δουλέψουν σωστά).

Είμαι σίγουρος πως εάν ρωτήσεις το αμερικάνικο 1000rr site, σίγουρα θα υπάρχουν αναβάτες/αγωνιζόμενη με την ανάλογη εμπειρία να σου πούν επιδόσεις αλλά και τι ακριβώς θα χρειαστείς.

dimtsag
30/07/2013, 15:43
Ειχα κανει ερωτηση στο 1000rr.net (υπαρχει και .com ,δεν ξερω αν εννοεις αυτο) αλλα η μονη απαντηση που πηρα ηταν κατι σαν επιφωνημα για το κοστος της μετατροπης.

Ξερουμε αν οι κυλινδροι του CBR εχουν επιστρωση nicasil;

Ιδου η τελευταια δυναμομετρηση:

296552

kostaspetrou
30/07/2013, 19:56
Ειχα κανει ερωτηση στο 1000rr.net (υπαρχει και .com ,δεν ξερω αν εννοεις αυτο) αλλα η μονη απαντηση που πηρα ηταν κατι σαν επιφωνημα για το κοστος της μετατροπης.

296552
Φίλε απ'τη στιγμή που η Χόντα προσφέρει μεγαλύτερο πιστόνι για ρεκτιφιέ οι κύλινδροι δεν έχουν νικασίλ!
Η επίστρωση νικασίλ είναι πολύ λεπτή και απαγορεύεται ρεκτιφιέ.

ΥΓ:χωρίς παρεξήγηση,ξεκίνα διάβασμα και αφού καταλάβεις γιατί θες να κάνεις το κάθε τι προχωράς...

dimtsag
30/07/2013, 20:23
Μα ακριβως γι'αυτο ρωτησα.Επειδη εμαθα για το νικασιλ οτι απαγορευεται οποιοδηποτε πειραγμα σε κυλινδρους που εχουν αυτη την επιστρωση!

Εχω μαθει ηδη αρκετα πραγματα μεσα απο αυτο το thread..Ψαχνω συνεχεια,οποτε μην πυροβολατε τον νεο!!!!:cry:

Toumpas
31/07/2013, 00:45

296552
ωραίες "καμπύλες" :)

yiannis172
31/07/2013, 01:16
Πολυ δυνατο,για CBR αυτης της γενιας,αν εβγαλες 160+ αλογα σε Fuchs δυναμομετρο (που ειναι απο τα πιο αυστηρα).Καλη συνεχεια με τη μερακλιδικη δουλεια που ξεκινησες :beer:

dimtsag
01/08/2013, 15:47
Πολυ δυνατο,για CBR αυτης της γενιας,αν εβγαλες 160+ αλογα σε Fuchs δυναμομετρο (που ειναι απο τα πιο αυστηρα).Καλη συνεχεια με τη μερακλιδικη δουλεια που ξεκινησες :beer:

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!:wave2: Ελπιζω να πανε ολα οπως πρεπει και γινει σωστα η δουλεια..

notakos600
02/08/2013, 13:21
Ελπιζω να πανε ολα οπως πρεπει και γινει σωστα η δουλεια..

:beer::beer:

dimtsag
10/08/2013, 08:47
Και το αμορτισεράκι για πίσω....:)

297233

H.A.Balafoutre
10/08/2013, 11:34
Όταν κάνουμε μετατροπές για αύξηση στην απόδοση των κινητήρων των μοτοσικλετών παραγωγής, δηλαδή αυτές που αγοράζουμε από την βιτρίνα, θα πρέπει να καταλάβουμε πως υπάρχει ένα όριο ζωής όταν επεμβαίνουμε τόσο πολύ στα εντόσθια του μοτέρ όπου πρέπει είτε να αναλάβουμε το αντίστοιχο κόστος συντήρησης ή απλά μετά το πουλάμε.

Οι ομάδες του WSBK κατά καιρούς έχουνε βγάλει προς τα έξω πληροφορίες αναφορικά με τη ζωή των κινητήρων σε αγωνιστικά χιλιόμετρα. Θα πρέπει εδώ να έχουμε υπόψιν μας πως όταν μιλάμε για παγκόσμιο, αυτομάτος μιλάμε για μηχανικούς τεράστιας γνώσης και κατάρτησης και εμπειρίας, οπότε καλό θα είναι να μην θεωρούμε πως μια τόσο μεγάλη βελτίωση στα εσωτερικά του κινητήρα μπορεί να γίνει φθηνά.

Τα 2500 αγωνιστικά χιλιόμετρα χρήσης ενός μοτέρ παραγωγής είναι πλέον άνετα εφικτά χωρίς απόλειες ισχύως ή ενδείξεις καταπόνησης των μερών. Όμως σε αυτά τα χιλιόμετρα πρέπει να ξαναγίνει bluprinting του κινητήρα και Θεού θέλοντος να βγάλει άλλα τόσα, ώστε μετά να έρθει καινούριο μοτέρ. Μιλάμε για 220άλογα ανακοινόσημα τουλάχιστον, όπως τα εμφανίζει το eurosport στην αρχή κάθε μετάδοσης, όταν περνάει η κάμερα από το grid και δείχνει έναν-έναν τους αναβάτες με τις σχετικές πληροφορίες για τους τερματισμούς τους και με τις ανάλογες πληροφορίες για τη μηχανή.

Για να θέσω λίγο τα πράγματα σε μια πιο σωστή βάση, όταν ο Cal Crutchlow το 2009 κέρδισε το παγκόσμιο στα 600 με το R6, η κεφαλή μόνον δουλευότανε επί μια εβδομάδα από έναν μόνον άνθρωπο. Διαλέξανε 100 πιστόνια παραγωγής και κάνανε συνεχείς μετρήσεις στις διαμέτρους και στις συνολικές διαστάσεις των, ώστε να πετύχουνε κάθε φορά τα καλύτερα 4 και να δέσουνε το μοτέρ πέρνοντας τα μέγιστα κάθε φορά με γνώμονα όμως και την 100% αγωνιστική αξιοπιστία.

Τα ducati με τον 999 κινητήρα, θέλανε 750 αγωνιστικά χιλιόμετρα για κάθε bluprint και στα 1500 καινούριο κινητήρα. Με το 1098 και μετέπειτα με τον 1198 κινητήρα διπλασιάσανε τα αγωνιστικά χιλιόμετρα και μειώσανε κατά 50% τα κόστη συντήρησης με κατά πολύ καλύτερη απόδοση και αξιοπιστία.

Άρα, αν πραγματικά κάποιος θέλει να κάνει μια τέτοια μετατροπή στην αγαπημένη του μηχανή, θα πρέπει να καταλάβει πως με ημίμετρα δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα. Κι αν το WSBK είναι μακρινό σε κόστη και απόδηση και δεν θέλω τόσα άλογα, τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα λειτουργούνε έτσι. Ας μην έχουμε αυταπάτες για το τι μπορεί να εμφανίσει ως νούμερο ο κινητήρας σε ένα Α δυναμόμετρο με Χ, Ψ μετατροπές περίπου εγνωμένης αξίας στην πιάτσα και πάνω από όλα όταν η ασφάλεια είναι το 1ο ζητούμενο. Αλλάζει ο χαρακτήρας της μηχανής και ο τρόπος χρήσης της (ακόμη κι αν δεν πρόκειτε να ακουμπήσουμε τα "αγωνιστικά χιλιόμετρα" που αναφέρω παραπάνω), κυρίως όμως ο τρόπος συντήρησης.

Μετά και κάτι άλλο, όταν βέλτιώνουμε τον κινητήρα σε τέτοιο βαθμό, όπου αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει blueprint με ξαναμέτρημα των ανοχών στο δέσιμο και με όλες τις ευσεβείς διαδικασίες μετρήματος της κεφαλής κτλ...το σωστό λάδι μπορεί να δόσει μέχρι και 5 άλογα σε ένα σωστά μετρημένο δεμένο μοτέρ αλλά κυρίως θα δόσει σωστή λειτουργία για να μην έχεις παρατράγουδα. Κι αυτά ισχύουνε για κάθε κινητήρα εσωτερικής καύσης που πουλιέται στην αγορά και θές να του αλλάξεις ή να βελτιώσεις έστω και ύπια τα εσωτερικά του. Εγώ το μόνον που σου εύχομαι είναι καλή ευκολία και να το χαρείς με υγεία. Και με το συμπάθειο για το σεντόνι.

dimtsag
09/01/2014, 17:16
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά . Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους!

Λοιπόν , όσον αφορά τη μετατροπή , έχουν γίνει όλα σχεδόν. Ζύγισμα στροφάλου , ροικη στην κεφαλη. Σύντομα θα τελειώσουμε με τον εγκέφαλο και έχουν μείνει τα μέταλλα...

Και εδω υπάρχουν νέες απορίες: Η Honda εδω (Ηράκλειο) θέλει 460 ευρουλακια για τα μέταλλα. Στροφάλου μπιελών. (Αν θυμάμαι καλά 9 σετ μετάλλων θέλει, ήταν μεγάλη η ταραχή!!)

Ένας φίλος εδω που έχει κάνει κάτι παρόμοιο σε GSXR1000 ,μου είπε ότι μέταλλα αλλάζεις μόνο αν έχει θέμα ο στρόφαλος :confused:έχει δηλαδή κάποιο φάγωμα . Μετρώντας φυσικά τις ανοχές του κρίνεις αν τα χρειάζεται. Στο δικό του δεν χρειάστηκε να βάλει .
Ο μηχανικός μου λέει ,ότι σε κάθε τέτοια επισκευή/μετατροπή αλλάζονται.

Το σημαντικό βέβαια σε όλα αυτά είναι ,όταν λύθηκε το μοτέρ , να έχουν μπει σε σωστή σειρά ότι έβγαλε από μέσα. Διαφορετικά όλα αυτά είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος..(θα ξέρω αργότερα μιας και απουσίαζε) .

Έχω χάσει τον μπούσουλα εδω...Τι ισχύει απ'ολα αυτά;

ΥΓ: Αν όλα πάνε καλά θα είμαι πλέον εξπέρ...Θα αρχίσω να παραδίδω μαθήματα!( Όπως ο Γιωργάκης τρομάρα του :lol::cry: )

yiannis172
10/01/2014, 12:39
Σωστο,το οτι αν δεν ειναι εκτος οριων τα μεταλλα δεν τα αλλαζουμε,αλλα στην περιπτωση μιας τυπικης επισκευης.Στη δικη σου περιπτωση το καλυτερο ειναι να βαλεις καινουργια πρωτον για να ειναι ολα καινουργια στο πουσαρισμενο μοτερ σου και δευτερον ειναι το ψυχολογικο....δε μπορει να εχεις δωσει τοσα λεφτα και να κολλησεις να δωσεις 460 και 500 ευρω για μεταλλα.Μπορει να ακουγεται καπως γιατι δεν ειναι λιγα λεφτα,αλλα ολα πανε αναλογικα με το project....τα μεταξωτα θελουν και επιδεξιους ;)

dimtsag
10/01/2014, 18:04
Τελικα τον εβαλα και μου τα εδειξε. (τον πειραξε ή οχι λιγο με ενδιαφερει).Εχουν καποια ελαχιστη φθορα κυριως το αριστερο σετ του στροφαλου.Αυτα των μπιελων δεν εχουν τιποτα. Επομενως παω για κομπλε σετ.
Απλα μου φανηκε μεγαλο το ποσό.Και σκεφτομαι μηπως απο Αθηνα/Θεσσαλονικη τα βρω οικονομικοτερα..(Τα γνησια παντα).

notakos600
11/01/2014, 06:14
Όταν κάνουμε μετατροπές για αύξηση στην απόδοση των κινητήρων...

Γιώργο, ξέχασες το μεγάλο κεφάλαιο καύσιμα και οκτάνια. ;)

dimtsag
11/01/2014, 08:51
Σωστο,το οτι αν δεν ειναι εκτος οριων τα μεταλλα δεν τα αλλαζουμε,αλλα στην περιπτωση μιας τυπικης επισκευης.Στη δικη σου περιπτωση το καλυτερο ειναι να βαλεις καινουργια πρωτον για να ειναι ολα καινουργια στο πουσαρισμενο μοτερ σου και δευτερον ειναι το ψυχολογικο....δε μπορει να εχεις δωσει τοσα λεφτα και να κολλησεις να δωσεις 460 και 500 ευρω για μεταλλα.Μπορει να ακουγεται καπως γιατι δεν ειναι λιγα λεφτα,αλλα ολα πανε αναλογικα με το project....τα μεταξωτα θελουν και επιδεξιους ;)

Με μια μικρη ερευνα στο Ebay για μολις μιση ωρα χθες ,βρηκα τα μεταλλα του στροφαλου (4 κομματια αν θυμαμαι καλα) προς 8.99 δολαρια+15.99 μεταφορικα.
Δηλαδη 25 δολαρια συνολο (και με επιλογη να δωσω best offer) παμε δηλαδη στα 15 ευρω (με την τρεχουσα ισοτιμια) ή 60 ευρω η τετραδα...:eek::eek:

Γνησια με το part number...Εδω ακομα νομιζουν οτι δεν υπαρχουν αλλοι τροποι να βρουμε αυτα που θελουμε.
Ακομα και τελωνειο να μου ριξουν (χλωμο με τοσο μικρο ποσο) ποσο πανω να παει πια...

devil's animal
11/01/2014, 10:04
Με μια μικρη ερευνα στο Ebay για μολις μιση ωρα χθες ,βρηκα τα μεταλλα του στροφαλου (4 κομματια αν θυμαμαι καλα) προς 8.99 δολαρια+15.99 μεταφορικα.
Δηλαδη 25 δολαρια συνολο (και με επιλογη να δωσω best offer) παμε δηλαδη στα 15 ευρω (με την τρεχουσα ισοτιμια) ή 60 ευρω η τετραδα...:eek::eek:

Γνησια με το part number...Εδω ακομα νομιζουν οτι δεν υπαρχουν αλλοι τροποι να βρουμε αυτα που θελουμε.
Ακομα και τελωνειο να μου ριξουν (χλωμο με τοσο μικρο ποσο) ποσο πανω να παει πια...

αυτο που ειδες ειναι δημοπρασια..δλδ βαζει ο καθενας το ποσο που θελει να δωσει για τα προϊοντα και οταν κλεισει ο χρονος που εχει μπει απο τον πωλητη, τα παιρνει αυτος που εχει δωσει την μεγαλυτερη τιμη...
κανε το ιδιο που εκανες και τσεκαρε το κουμπι "buy it now" οχι auction και οχι all listings...

dimtsag
11/01/2014, 10:12
Αυτο που ειδα και το εχω στην watch list ,ειναι BUY IT NOW, με επιλογη ακριβως απο κατω ,BEST OFFER. Του εστειλα και μνμ να δω αν εχει και τα αντοιστιχα για τις μπιελες και ποσο μπορει να μου τα δωσει.

devil's animal
11/01/2014, 10:13
Αυτο που ειδα και το εχω στην watch list ,ειναι BUY IT NOW, με επιλογη ακριβως απο κατω ,BEST OFFER. Του εστειλα και μνμ να δω αν εχει και τα αντοιστιχα για τις μπιελες και ποσο μπορει να μου τα δωσει.

πασο...
μακαρι να τα βρεις φθηνα και να τα τσιμπησεις...

p@nos
11/01/2014, 13:26
φιλε τα μεταλλακια των μπιελων βγαινουν σε νουμερα προσεχε γιατι πολυ πιθανον να εινια κανα αλλο μεγεθος απο αυτα που θες οποτε αν τα παρες μπορει να μη σου κανουν...γενικα παντως ειναι ακριβα...και ελπιζω ο μαστορας σου να ξερει να σφιγγει τις βιδες στις μπιελες γιατι απο λαθος σφιξιμο η την ακουνε τα κομβια η απλα αμα παρασφιχτει κοβεται η βιδα και φανταζεσαι το επακολουθο μετα...καλο δεσιμο κατα τ αλλα

dimtsag
11/01/2014, 13:29
Και του στροφαλου επισης..Εχουμε...πολυχρωμια...Ροζ ,καφε ,πρασινο, κτλ κτλ.Παντως οπως και να εχει δεν δικαιολογειται το κοστος για μια μοτοσυκλετα 10ετιας.

Κατα 99% θα τα βρω απο Αμερικη. Ελπιζω να μην πεσω στο 1%....

menelaos46
11/01/2014, 16:48
Σε δύσκολους δρόμους έχεις μπει... μακάρι να πάνε όλα καλά. Ίσως χρειαστείς μεγαλύτερο ψυγείο το αγωνιστικό καύσιμο δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο για να δουλέψει το μοτέρ αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο για να δουλέψει σωστά. Επίσης να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο κόστος στα μοτέρ full kit έρχεται από τη συντήρηση και όχι την ανακατασκευή.... Όπως και να έχει καλή τύχη :beer:

dimtsag
11/01/2014, 17:27
Μονο δυσκολους;Θελω να πιστευω οτι θα παει καλα.Με ενδιαφερει να βγει ,την συντηρηση μετα θα την καταφερνω.

Ψυγειο δεν δινει η Honda για αυτη τη γενια CBR.Περαν της πλεξουδας/εγκεφαλου εχω ολο το κιτ. Εμειναν οι λεπτομερειες μεν σημαντικες δε..

H.A.Balafoutre
11/01/2014, 18:07
Γιώργο, ξέχασες το μεγάλο κεφάλαιο καύσιμα και οκτάνια. ;)

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, αλλά για την οικονομία της συζήτησης θεωρώ δεδομένο πως η βενζίνη θα είναι από σωστό-καλό βενζινάδικο.

Μονο δυσκολους;Θελω να πιστευω οτι θα παει καλα.Με ενδιαφερει να βγει ,την συντηρηση μετα θα την καταφερνω.

Ψυγειο δεν δινει η Honda για αυτη τη γενια CBR.Περαν της πλεξουδας/εγκεφαλου εχω ολο το κιτ. Εμειναν οι λεπτομερειες μεν σημαντικες δε..

Έχω μιλήσει προσωπικά με αυτόν τον τύπο που τα φτιάχνει, στα ιταλικά...υπάρχουνε απολύτως συμβατά κι αξιόπιστα ψυγεία για το επίπεδο της μετατροπής που θέλεις να πετύχεις. Επίσης να γνωρίζεις πως θα έχεις απώλειες έως 3 βαριά 4 άλογα για τη λειτουργία του κυκλώματος ψύξης αφού είναι άκρως απαραίτητο για την υγεία του κινητήρα. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τιμή...αλλά σου λέω, επειδή τα έχω αγγίξει από κοντά, πως μιλάμε για αριστούργημα παγκόσμιας κλάσης.

H.A.Balafoutre
11/01/2014, 18:17
Επίσης έχω καβαλήσει αυτό, 161ρόδα, για να σου δόσω μια ιδέα.

307366

KostasV2
11/01/2014, 19:28
Αν θέλεις βοήθεια με τα ιταλικά για το ψυγείο, ρίξε π.μ.

Καλή συνέχεια...

dimtsag
12/01/2014, 10:43
ΠΩΠΩΠΩ!!! :eek: Τι διαμαντι ειναι τουτο;;; Μπηκα στο site αλλα ειναι υπο κατασκευη.Φυσικα και με ενδιαφερει η τιμη...!Για..τριψηφιο νουμερακι μιλαμε;

Specialized
12/01/2014, 20:04
Παιδιά, ρίχνω κάτι ματιές σε αυτό το θέμα και έχω μια γενικής φύσης απορία. Τι κόστος έχουν αυτές οι αλλαγές που κάνετε για να πάρετε μια δεκάδα άλογα παραπάνω; Στο περίπου. Βλέπω τον φίλο στο Ηράκλειο και αναρωτιέμαι που θα βγάλει 160-170-200 άλογα;;;

dimtsag
12/01/2014, 21:09
Μεχρι στιγμης εχω δωσει 2500 ευρω.Και εξηγουμαι..Το κιτ το βρηκα απο ebay πριν 4 χρονια στα 1500 ευρω.Το εδινε ενας τυπος απο Αμερικη.Στα 2000 αρχικα και μετα απο παζαρι το αφησε 1500.(Αφου το ειχε 6 μηνες και δεν πουλιοταν).
Και 1000 ευρω στα πρωτα εξοδα. Ροικη ,ζυγισματα ,λυσιμο ,δεσιμο (οταν γινει). Αν ολα πανε καλα μενουν τα μεταλλα ,ξεκλειδωμα στου εγκεφαλου ,και ρυθμιση στο δυναμομετρο.
Και φυσικα τα αναλωσιμα (λαδια ,φρενα και οτι αλλο χρειαστει).Υπολογιζω αλλα 1000 ευρω ακομα για να ειναι ετοιμο να βγει.

Οσον αφορα σε ποιο δρομο θα κατεβουν τα αλογα (αν καταλαβα αυτο εννοεις) η απαντηση ειναι προφανης:Πουθενα φυσικα!!!
Τετοιες μετατροπες,νομιζω, δεν εχουν να κανουν με την λογικη αλλα με την τρελα του καθενος μας..

menelaos46
13/01/2014, 07:32
Πάντως αν θες να το κάνεις αγωνιστικό προσφέρομαι να επανέλθω στην ενεργό δράση !!!! :D:D:D

notakos600
13/01/2014, 08:11
Οσον αφορα σε ποιο δρομο θα κατεβουν τα αλογα (αν καταλαβα αυτο εννοεις) η απαντηση ειναι προφανης:Πουθενα φυσικα!!!
Τετοιες μετατροπες,νομιζω, δεν εχουν να κανουν με την λογικη αλλα με την τρελα του καθενος μας..

RaGe_Raptor
13/01/2014, 18:02

RaGe_Raptor
13/01/2014, 18:05
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, αλλά για την οικονομία της συζήτησης θεωρώ δεδομένο πως η βενζίνη θα είναι από σωστό-καλό βενζινάδικο.

Έχω μιλήσει προσωπικά με αυτόν τον τύπο που τα φτιάχνει, στα ιταλικά...υπάρχουνε απολύτως συμβατά κι αξιόπιστα ψυγεία για το επίπεδο της μετατροπής που θέλεις να πετύχεις. Επίσης να γνωρίζεις πως θα έχεις απώλειες έως 3 βαριά 4 άλογα για τη λειτουργία του κυκλώματος ψύξης αφού είναι άκρως απαραίτητο για την υγεία του κινητήρα. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τιμή...αλλά σου λέω, επειδή τα έχω αγγίξει από κοντά, πως μιλάμε για αριστούργημα παγκόσμιας κλάσης.

George τί κόσμημα είναι αυτό ρε φίλε....αν φοράς τέτοιο ,πετάς όλα τα fairing μόνο και μόνο για να φαίνεται το διαμάντι...:lol:
όπως στο FZ1...:beer:

Specialized
13/01/2014, 18:19
Η σκέψη σου δεν ειναι και τόσο αλλου, σε καταλαβαίνω τώρα :) τα χρήματα περίμενα ότι θα ήταν πιο πολλα!

Opisthogonia
13/01/2014, 18:42
file mou orea osa exeis kanei mexrh tora ,alla ta 162 roda esto kai se fucs ...den einai kati idietero + oti pefteis se axiopistia ...

dystixos to sygkekrimeno moter poy pas na piraxeis einai poly adinamo ....
an skefteis oti exo dei 8aria+ mama na vgazoyne 158 roda se zoriko dinamometro ....an eixes poylisi to idi yparxon kai edines kai tin diafora poy exeis dosh mexri tora tha eixes ena poly kalitero moter kai pio axiopisto(gia na min anafero sto poso kalitero san sinolo einai to mixanaki ) ...opoy apo ekei tha xekinages kai tha eftiaxnes ena moter diamanti poy tha eftane ta 200 kai den tha zorizotane toso .
episei ypaarxoyne arketa Hrc pragmata gia 08+ afoy einai ena best seller mixanaki ,isos evriskes megaliteri pikilia kai se kaliteres times .
ostoso poly kali prospathia kai afta pou sou leo den einai gia na stamatiseis alla gia na skefteis ... oti kai na kanei sigoyra afto poy dokimases mexri tora soy exei dosei poly embiria kai dystixos tin ekmathisi panta tin plironoyme ales fores me liga kai ales fores me pola ;)
kali sinexia sto project sou .

P.s oso gia ta metala proti fora akouo toso megalh timh ,kai prosexe me ta xromata prepei na xereis akrivos ti foras esi gia na pareis

KostasV2
13/01/2014, 20:58
Δεν είναι καλά 162 τροχό μόνο με φίλτρο, εξάτμιση και power commander;;; Πόσα έπρεπε να βγάλει δηλαδή;

H.A.Balafoutre
13/01/2014, 22:50
Πάντως αυτό που έχω καταλάβει με τα χρόνια είναι πως όσοι σκαλίζουνε, πειράζουνε, τουμπανιάζουνε, κάνουνε και κυρίως ράνουνε....είναι μια πανανθρώπινη αλήθεια πως στο τέλος θα τα πουλήσουνε άκλαφτα, στανταράκι.

Την τούμπανη μοτοσικλέτα πολύ εμίσησαν, τη στοκαδούρα ουδείς. Καλώς ή κακώς τα νούμερα είναι νούμερα...το αποτέλεσμα στο δρόμο, έχουν τη δική τους ιστορία...αλλά η επιμονή και η υπομονή όταν βάζεις δάκτυλο στη μηχανή είναι αναγκαίες αρετές. Το χρήμα, φυσικά, είναι κακός σύμβουλος.

dimtsag
14/01/2014, 17:34
file mou orea osa exeis kanei mexrh tora ,alla ta 162 roda esto kai se fucs ...den einai kati idietero + oti pefteis se axiopistia ...

dystixos to sygkekrimeno moter poy pas na piraxeis einai poly adinamo ....
an skefteis oti exo dei 8aria+ mama na vgazoyne 158 roda se zoriko dinamometro ....an eixes poylisi to idi yparxon kai edines kai tin diafora poy exeis dosh mexri tora tha eixes ena poly kalitero moter kai pio axiopisto(gia na min anafero sto poso kalitero san sinolo einai to mixanaki ) ...opoy apo ekei tha xekinages kai tha eftiaxnes ena moter diamanti poy tha eftane ta 200 kai den tha zorizotane toso .
episei ypaarxoyne arketa Hrc pragmata gia 08+ afoy einai ena best seller mixanaki ,isos evriskes megaliteri pikilia kai se kaliteres times .
ostoso poly kali prospathia kai afta pou sou leo den einai gia na stamatiseis alla gia na skefteis ... oti kai na kanei sigoyra afto poy dokimases mexri tora soy exei dosei poly embiria kai dystixos tin ekmathisi panta tin plironoyme ales fores me liga kai ales fores me pola ;)
kali sinexia sto project sou .

P.s oso gia ta metala proti fora akouo toso megalh timh ,kai prosexe me ta xromata prepei na xereis akrivos ti foras esi gia na pareis

Εχεις δικιο σε οσα αναφερεις.Φυσικα και θα μπορουσα να παρω ενα 8αρι ,μεταχειρισμενο το οποιο σαφως εχει καλυτερη βαση (αλλοιμονο αν ηταν αλλιως φυσικα)...
Ομως: Την λοξα,ψυχωση,τρελα,καψιμο,λοξυγγα,πυρετο,βηχα,σκιρτημα και και και (βαλε οτι αλλο θες) την ειχα και την εχω γι'αυτο το CBR...Αυτο το μοντελο/γενια...
Συν το τι τραβηξα να το παρω (πριν 10 χρονια ετσι;καινουργιο,κουτα) , να το κρατησω (δυσκολος πατερας,μεγας σβουρος του '70 αλλα αλλα αλλα) ,να το μαθω (απο lead ss80 typhoon 125 και kaze r 115 πηγα στο 1000 :eyepop:) και φυσικα να το ξεπληρωσω!

Δεν το δινω και ας υπαρχουν κλασεις ανωτερα πλεον στην αγορα...!

Ειναι συναισθηματα που τα εχουμε νιωσει ολοι λιγο πολυ για τις ατιμες και πιστευω καταλαβαινεις πως τα εννοω!!

ΥΓ: Για τα μεταλλα ναι το εμαθα και αυτο..Εχουν χρωματα. Και φυσικα ειναι μεγαλο το ποσο που ζητανε.Ψαχνω και αλλου.
Αλλα αν δεν τα βρω ,δεν εχω αλλη επιλογη.Αυτα εμειναν και αρχιζει το δεσιμο.

IRA57
09/02/2014, 17:21
Καλημερα,
εψαχνα πληροφοριες (κοστος) για μια μετατροπη στο ψυγειο της μηχανης μου που θελω να κανω και απο το πολυ γκουγκλαρισμα επεσα στο σαιτ αυτο...και στο συγκεκριμενο θεμα...
Μιας και εχω το ιδιο ακριβως μηχανακι (cbr1000rr 04) ,θα σου δωσω μερικες πληροφοριες (μιας και διαβασα μερικα οργια απο μερικους και εδω...κατι που γινεται βεβαια και απο τους περισσοτερους και σε ξενα σαιτ που εβαλαν ενα φιλτρο-εξατμιση και τσουπ +10 αλογα...). Αυτες οι πληροφοριες ειναι απο χρονια συνομιλιων στο 1000rr.net ,κυριως με τους χρηστες diel11 (ο οποιος ειναι πλεον μηχανικος του Lorenzo στα MotoGP) και του Timdog (κατα κοσμον Tim Radley...τα λογια περιττα για τον τυπο αυτο...θα πω μονο οτι πηρε μερος στην εξελιξη του προηγουμενου cbr600rr - ναι τα εργοστασια συνεργαζονται στο εξωτερικο με tuners για την εξελιξη των μοντελων τους).
Και οι δυο παντως ειναι TUNERS με κεφαλαια και οχι ''τιουνερς'' οπως οι περισσοτεροι εδω - και πολλοι εξω μαλιστα.

Αρχικα, προφανως οπως και εγω πηρες αυτο το μηχανακι με ονειρο καποια στιγμη να το κανεις οσο ποιο ''HRC'' γινεται...
Και τωρα οι πικρες αληθειες...
Πρωτα απ'ολα ,τα ''πελατειακα'' εξαρτηματα του HRC ειναι ΜΑΠΑ.
Τα works εξαρτηματα που χρησιμοποιει η Honda στο 1000RRW στις 7 ωρες τις suzuka και η HM Plant (BSB) και TSR (JSB) - (απ'οσο ξερω μονο αυτες οι εταιριες εχουν την ελευθερια να αγορασουν works εξαρτηματα ή κινητηρες και να τους ανοιξουν κιολας ,κατι που απαγορευεται ρητα να κανει οποιαδηποτε αλλη ομαδα...Α! και αν βρει κανεις φωτο απο ανοιγμενο works κινητηρα η εσωτερικο εξαρτημα στο ιντερνετ να μου τρυπησετε τη μυτη...) δεν εχουν καμια σχεση με τα ''πελατειακα'' HRC. H ιδια η Honda μαλιστα στους καλους πελατες ,που ομως δεν δινει works εξαρτηματα, τους προτεινει π.χ. για πιστονια ,να παρουν Pistal racing (που θα παραγγελθουν μεσω HRC αλλιως δεν...)
(αν ψαξεις στο 1000rr.net θα δεις φωτο που μας εδειξε ο diel11 απο custom πιστονι Pistal διπλα σε ''πελατειακο'' HRC και η διαφορα ειναι για γελια και για κλαμματα).Ακομα και τα ''HRC clones'' που ειχε βγαλει πριν λιγα χρονια η Wiseco ηταν καλυτερα φτιαγμενα απο τα πελατειακα του HRC.
Πληροφοριακα τα καλα HRC εξαρτηματα (οχι επιπεδου works δλδ. τελειως εργοαστασιακα ,αν και ως works ή factory πουλιουνται σε οσους μπορουν να τα παρουν ,αλλα καλυτερα απο τα ''πελατειακα'') που εχουν ομαδες οπως Ten Kate ή Hydrex ,εχουν κωδικο NLRA ,ενω τα ''πελατειακα'' NLR ή MFL.

H επιστρωση στους κυλινδρους των cbr δεν ειναι nicasil, αλλα alusil. Το υλικο αυτο ειναι πολυ μαλακοτερο του nikasil και θελει ''αγριο'' στρωσιμο σε καινουριο κινητηρα για να πατησει σωστα ,στην καλυτερη περιπτωση πανω σε δυναμομετρο.

Overbore +2mm ΔΕΝ δινει η Honda και ουτε το αναφερει πουθενα σε κανενα manual. Μερικες εταιρειες δινουν +2mm πιστονια με τρανο παραδειγμα την JE. Αν και ελλαδα εχουν φημη ως σουπερ εταιρεια, οπως ομως μας ειχε πει ο diel11 επι λεξη ποτε δεν ειδε σετ 4 πιστονιων που ολα να ειναι μεσα στις προδιαγραφες...παντα τουλαχιστον 1 πιστονι ηταν εκτος.Αλλα πρεπει να προσεξεις ποιος θα κανει την επιστρωση nicasil στους κυλινδρους (πολλοι στο .net προτειναν την millenium technologies για αυτο......αλλα να ξερεις οτι και στην αμερικη αν δεν εισαι μπροστα η δεν ξερεις τα καταλληλα ατομα παιζει να σου παιχτει λαμογια. Παραδειγμα επ'αυτου η Cycle Logic που ενω εδω πολλοι προσκυνανε, στην αμερικη πολλοι θεωρουν τον Dave τον ιδιοκτητη απατωνα που ''πηδηξε'' πολλους με χαλια τουρμπο κιτ...)

Για την KWS ξερω μονο οτι ενας ειχε στο φορουμ μοτερ απο αυτους με ΟΛΟ το WSB κιτ και ειδε 190 αλογα ροδα (τα οποια αν και δεν ειναι λιγα δειχνουν αυτο που μας ελεγε συνεχεια ο Tim Radley οτι τα κιτ αυτα ΔΕΝ ειναι bolt-on και πρεπει να ξερεις παρα μα παρα πολυ καλα τι κανεις και ποιες λεπτομερειες κανουν την διαφορα που θα σου δειξει 200+ αλογα στην ροδα - και ξεχνα σχολια του στυλ ''με χ εκκεντροφους κτλ εχεις 230+ αλογα'') καθως και αναμεικτα σχολια απο πολλους στο .net αλλα κυριως θετικα.

Ζυγισμα στροφαλου ναι, γυαλισμα και ελαφρωμα οχι. Ισα-ισα που πολλες φορες μας ειπαν οι 2 που ανεφερα ποιο πανω οτι στα καινουρια αυτα μηχανακια καποιες φορες προσθετουν βαρος μαλιστα γιατι ειναι πολυ ελαφριοι και χανουν σε ροπη.
Αν το ζυγισμα ειναι καλο και βγαλεις τον αντικραδασμικο αξονα θα κερδισεις σε ευστροφια (βασικοτερη ισως και απο τα αλογα που δειχνει στο δυναμομετρο ενα μοτερ...περισσοτερα για αυτο παρακατω).

IRA57
09/02/2014, 17:22
Οσο για τα εξαρτηματα που εχεις ,οι basic racer εκκεντροφοροι θα σου δωσουν ελαχιστα πραγματα, και μονο αν κανεις πολυ καλη δουλεια με την συμπιεση του κινητηρα.
Μην βασιστεις στην ''claimed 13,5:1'' συμπιεση του πιστονιου, πρεπει να μετρησεις για να δεις ποση θα εχεις.
Αν ειχες παρει τους εκκεντροφορους JSB προδιαγραφων θα εβλεπες μεγαλυτερη διαφορα αρκει η συμπιεση να ειναι τουλαχιστον 13,5:1. Αν ειχες παρει τους WSB θα ειχες ακομα μεγαλυτερη διαφορα αρκει η συμπιεση να ειναι τουλαχιστον 14,5:1. Επισης καθε χρονια οι προδιαγραφες αλλαζαν (π.χ. οι WSB εκκεντροφοροι του 06 ειναι μακραν οι ποιο αγριοι και κανουν το μηχανακι πολυ ''δυσκολο'')
,αλλα υποθετω εχεις τους basic racer του 04. Ισως το Α και Ω σε αυτον τον κινητηρα ειδικα ειναι να γινει καλη δουλεια σε αυτον τον τομεα. Οπως ελεγε συνεχεια diel11 ''squish measurement and degree the cams'' τα σημαντικοτερα που αν γινουν λαθος πανε ολα στραφι...(Aν και εχω τελειωσει μηχανικος -αλλα ποτε δεν δουλεψα αυτο που τελειωσα με συνεπεια να καταλαβαινω καλυτερα θεωρια αλλα στην πραξη δεν θα ανοιγα τον κινητηρα μου- δεν θα εκανα ποτε μα ποτε αυτη την τελευταια δουλεια μονος μου...θελει απιστευτη ακριβεια)

Το θεμα ροικη εξελιξη κεφαλης ειναι μια τεραστια απατη (ελλαδα και εξωτερικο). Οι περισσοτεροι μεγαλωνουν τους αυλους και σου δειχνουν αποτελεσματα οτι αυξηθηκε η ποσοτητα του αερα που περναει...αλλα ελαχιστοι εχουν μηχανηματα που μετρανε ταχυτητα. Να στο πω κομπογιανιτηκα οταν ο Tim Radley κανει ροικη εξελιξη κεφαλης ,προσθετει υλικο στους αυλους και μετα με επεξεργασια κανει τους αυλους οσο ποιο ευθεια γινεται μιας και αυτο κανει την περισσοτερη δουλεια. (εχει φωτο στο σαιτ του για να καταλαβεις καλυτερα τι εννοω).

IRA57
09/02/2014, 17:23
Αν η δουλεια που θα γινει στον κινητηρα δεν γινει ολοσωστα, μην το βρεις απιθανο το μηχανακι να πηγαινει και χειροτερα (ασχετως του τι θα δειξει το δυναμομετρο).
Και εδω περναμε σε ενα αλλο ''ψιλοπαραμυθι''....ΑΛΛΟ το δυναμομετρο και ΑΛΛΟ ο δρομος! Επεσε πολυ διαφημιση την τελευταια δεκαετια για τα δυναμομετρα στην ελλαδα και εγιναν πανακεια ,και ενω οντως βοηθανε, αλλα καπου χαθηκε η ουσια.
Πολλοι σιγουρα την πατησαν πληρωνοντας μετατροπες και ο ''δυναμομετρας'' αλλαζοντας π.χ. τις πιεσεις στα λαστιχα και δειχνοντας στο πελατη την 1η δυναμομετρηση σε συγκριση με την 3η μερικα λεπτα αργοτερα που ο κινητηρας ηταν σε σωστη θερμοκρασια να χαρηκαν που ειδαν +5 αλογα ενω στην πραγματικοτητα ειχαν μηχανακι που πηγαινε οπως πριν ή και χειροτερα...
Εχω κουραστει να διαβαζω ''εβαλα φιλτρο,εξατμιση,εκκεντροφορους και εχω 160-170-180 αλογα'' απο παρα πολλους.
Τα αλογα ΔΕΝ ειναι στραγαλια!!!
Ποσοι εδω περα ζητησαν διαγραμμα αλογα προς seconds αντι για αλογα προς στροφες?
Εδω θα σου παραδειγμα απο τεστ που εκανε ο χρηστης Copernikus στο 1000rr.net με αρκετα παρομοιες μετατροπες με το δικο σου (αυτος ειχε JSB εκκεντροφορους και ηλεκτρονικη εκτος των αλλων). Υπηρχε μεγαλος ντορος γυρω απο την μετατροπη που πολλοι βαλαμε χοανες 06-07 σε 04-05 cbr1000rr για το αν χασαμε η οχι αλογα.
Σε τεστ που εκανε back to back και εννοειται custom χαρτη ,o αγωνιζομενος στο AMA ken hill ειδε οτι οντως εχασε 2 αλογα απο 8000 στροφες και πανω με τις 06 χοανες σε 04 μηχανακι. Κατι που επιβεβαιωσε αργοτερα και ο Copernikus με το ιδιο αποτελεσμα. Κανοντας ομως δυναμομετρηση αλογα προς χρονο ειδε οτι το μηχανακι εβαζε την 6η στον κοφτη 5 ολοκληρα δευτερολεπτα πιο γρηγορα με τις 06 χοανες. Εγω δεν εκανα δυναμομετρηση Back to back αλλα το δικο μου το 2007 (με dna φιλτρα ,τελικο akrapovic και generic dynojet χαρτη στο PCIII ,γραναζωμα 16/42 λαστιχα Pirelli Corsa διαμετρου 24,6 ιντσες αν θυμαμαι καλα) εβγαλε 150 αλογα (οσα εβγαζε και τελειως μαμα με γραναζωμα 16/40 και ιδια λαστιχα) στο δυναμομετρο του Γεωργοπουλου. Το 2009 αν θυμαμαι καλα, διαπιστωσα σε track day οτι εχω προβλημα με αντλια. Στο δυναμομετρο του Χ.Μονου ειδαμε οτι εβγαζε 117 αλογα ροδα. (τωρα πως γινεται ''βαρυ'' 1000αρι με 117 αλογα ροδα να πηγαινει διπλα-διπλα στην ευθεια των Μεγαρων με 600αρι αγωνιζομενου που εχει καταστημα με ελαστικα και απ'οσο ξερω πουλιωταν ως ''130+ αλογα ροδα'' ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...).Ο Χ.Μονος εφτιαξε την αντλια και επ'ευκαιρια εφτιαξε και ''custom'' χαρτη που πληρωσα κανονικα...αργοτερα στο σπιτι ειδα οτι ειχε βαλει generic acrapovic χαρτη με αλλαγες μονο απο 60% ανοιγμα γκαζιου και πανω...προσπερναμε αυτο...το μηχανακι οντως σκοτωνε στο τερμα γκαζι αλλα οπουδηποτε αλλου ηταν ''διακοπτης''. Με αυτον τον χαρτη (και πλεον το μηχανακι ειχε Atech εισαγωγη, χοανες 06, φιλτρα dna, λαιμους 06 αμερικανικους χωρις καταλυτη και τελικο Ladybird - την πρωτοτυπη που ειχε φτιαξει ο Simon για το δικο του cbr που μετα πουλησε και πριν τις βαλει στην παραγωγη, γραναζωμα 16/42 και λαστιχα Diablo Superbike slick διαμετρου 25,6 ιντσες - με αυτο λαστιχο ηταν σαν να εχεις 16/40 γραναζωμα με 24,6 ιντσες λαστιχο οπως μαμα) εβγαλε 148 αλογα ροδα....ΑΛΛΑ ενω με 150 αλογα η 6 εφτανε με κοπο τις 11700 στροφες ,τωρα με 148 αλογα η 6 εμπαινε κοφτη σε ελαφρα ανηφορα στο 1/2 της αποστασης απο πριν...(διαφορετικες δυναμομετρησεις σε διαφορετικα δυναμομετρα με αλλα εξαρτηματα και συνθηκες εννοειται αλλα τροφη για σκεψη ολο αυτο...).
Αν θες εχω να σου στειλω gear calculator για να βλεπεις τι ταχυτητα θα εχεις με καθε γραναζωμα και λαστιχο που βαζεις ,btw. pm με μεηλ σου αν το θελεις.

Τεραστιο θεμα επισης η αναπνοη του κινητηρα...γκουγκλαρισε crankcase venting να δεις ενα τεραστιο κεφαλαιο που ελλαδα αγνοειται πολυ.
Θα μπορουσες να βαλεις π.χ. την εξοδο αναπνοης στην κεφαλη να βγαινει στο συστημα PAIR και να δεις 1-3+ αλογα αλλα ειναι επικυνδυνη μετατροπη γιατι εν καιρο μπορει να φραξει η διοδος. Θα σου προτεινα να βρεις καπακι λαδιου που εχει εξοδο για εξαερισμο (ελλαδα ποιο πιθανο να βρεις αυτο που βαζαν στα monkey με μικρη διαμετρο, τετοιο εχω και εγω προς το παρον) και να βαλεις ενα φιλτρακι που θα καταληγει ατμοσφαιρα και θα σαι οκ (crankcase φιλτρα εχουν ολες οι εταιριες). Λογω οικονομικων δεν μπορω να παρω ενα με Φ15 που εχω βρει απο ιαπωνια αλλα αν θες σου στελνω pm να το παρεις.Αν το φτουρας το χρημα μπορω να σου δειξω και ηλεκτρονικη αντλια για μηχανη που εχει το καρτερ σε υποπιεση αλλα κοστιζει κοντα 1μιση χιλιαρικο και κατ εμε αν δεν εισαι στα WSB δεν αξιζει). Με καλυτερη αναπνοη ο κινητηρας ,ασχετως αν δεις αλογα η οχι στο δυναμομετρο δουλευει ποιο ανετα και κερδιζει ευστροφια λογω ευκολοτερης αναπνοης και τα ελατηρια των πιστονιων ''σφραγιζουν'' καλυτερα μειονωντας το blowby.

IRA57
09/02/2014, 17:26
Αν εχεις ατσαλινους λαιμους επισης κανε τους το κλασσικο δεσιμο που κανουν πολλοι σε τουρμπο αυτοκινητα. Αν εχεις λαιμους τιτανιου ΟΧΙ.

Επισης, πολυ βασικη μετροπη στον κινητηρα αυτον ειναι να ανοιξεις ακομα περισσοτερο τις τρυπες που επικοινωνουν οι κυλινδροι στο καρτερ.
(Τεραστιο ρολο στο ''αλμα'' που καναν ολα τα 1000αρια σε αλογα γυρω στο 2004 ηταν ακριβως οτι ολα ειχαν πολυ μεγαλυτερες αυτες τις τρυπες σε σχεση με τους προκατοχους τους...που στα αγωνιστικα τους μεγαλωνουν ακομα περισσοτερο - δουλεια που μεχρι προτεινως καναν οι tuners. Η suzuki με τα κ5-6 πηγε ενα βημα παραπερα και εκανε εκανε ολες τις γωνιες στο καρτερ 45 μοιρες απο 90...δουλεια που οι tuners καναν με πολυ κοπο και χρονο και κοστος βεβαια η suzuki την εκανε απο μονη της και για αυτο στα κ5-6 - δεν ξερω για τις μετεπειτα χρονιες αν το συνεχισαν ,νομιζω οχι - το μοτερ ξυριζε. Και μιας και αναφερθηκα σε αλλων εταιριων μηχανακι...τεσταρισμενα απο αυτους που προανεφερα το μονο raim-air που οντως αυξανει την πιεση στο φιλτροκουτι ειναι των kawasaki. Τα υπολοιπα στην ουσια απλα βοηθανε ο κινητηρας να παρει ψυχρο αερα ποιο ευκολα - σιγουρα κατι οχι αχρηστο).

Προσωπικα , αν και θεωρω οτι πολυ ευκολα θα μπορουσα να ειχα κανει αυτο που εκανες εσυ στο μοτερ σου αν δεν ειχα την τυχη να εχω τις καταλληλες πληροφοριες ,αν ειχα τα εξαρτηματα που εχεις θα τα πουλαγα στα σακουλακια τους και θα εβαζα ισως ενα ζευγαρι BST carbon τροχων ή θα εκλεινα ενα ''ταξιδακι'' για αγγλια να μου κανει την μετατροπη ο Τim Radley η καποιος απολυτης εμπιστοσυνης.
Οι κιντητηρες αυτοι δεν ειναι αστειο πραγμα και μπορει πολυ ευκολα να χαλασεις σκασμο λεφτα και ενω στο δυναμομετρο θα δεις παπαδες, στο δρομο μπορει να πηγαινει και χειροτερα...

Ευχομαι παντως πραγματικα τα καλυτερα και να ευχαριστηθεις ο,τι κανεις!
Αν και λογω οικονομικων το δικο μου ειναι ακινητο ενα χρονο και...καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις για το συγκεκριμενο μηχανικι...και γω και μερικοι στο .net (που θα μπορουσαν να εχουν οποιο μηχανακι θελουν κυριολεκτικα) το εχουμε αγαπησει πραγματικα αυτο το μοντελο cbr!!

Υ.Γ. Σορρυ για το ''σεντονι'' παιδια :D
Εχω καιρο να γραψω σε φορουμ για κατι ουσιας και παρασυρθηκα...

Y.Γ. 2. Ξεχασα...δεν ξερω τι θα κανεις με ελατηρια πιστονιου αλλα αν κανεις nicasil τον κυλινδρο τα HRC ελατηρια πιστονιου χωρις να ειμαι 100% σιγουρος δεν κανουν.

yiannis172
09/02/2014, 17:57
:a012: για το σεντονι σου....ειχε οντως ουσια.Εγω θα εστιασω κυριως σε αυτο που εδωσες εμφαση οτι εχει μεγαλη σημασια...η ευστροφια.Και κατ'επεκταση το διαγραμμα αλογα/sec,πραγμα που πολλοι αγνοουν εντελως και κοιτανε τα απολυτα νουμερα.Επισης να επιβεβαιωσω αυτο που ειπες για τα αλογα,οτι δε παιζει ρολο το αν παρεις ή χασεις στο δυναμομετρο με το πως μεταφραζεται αυτο στο δρομο.Ατομο που εχει ψαχτει αρκετα με το θεμα βελτιωση/δοκιμες/δυναμομετρησεις ειχε αναφερει σε συζητηση σε forum,πως μετα απο αλλαγες που εκανε εχασε καποια αλογα και στο δρομο,εχοντας ως σημειο αναφορας ενα φιλικο μηχανακι,κερδιζε αποδεδειγμενα σε σχεση με οταν ειχε την ''μεγαλη'' ιπποδυναμη.