PDA

View Full Version : Ξερει κανεις λεπτομερειες για διακοπη συμβολαιου ΟΤΕ?

Xrider
20/06/2013, 10:06
Ειχα κανει συμβολαιο με τον ΟΤΕ πριν απο σχεδον 1.5 χρονο.
Ειχα παρει την "προσφορα" τα 24Μ που μετα απο 1 χρονο εληξε.
Επειδη ειχα κανει μεταφορα και μου εδωσαν νεο αριθμο και αυτοι του ΟΤΕ ειναι εντελως ΓΤΠΚ -2 μηνες μετα που τους ειχα δωσει την νεα διευθυνση και ειχαν ερθει για την συνδεση μετα απο 1 μηνα- συνεχιζαν να στελνουν τους λογαριαμους στην παλια διευθυνση.

Ξερει κανεις αν τους πληρωνεις τιποτα περνωντας σε αλλη εταιρια?(ΟΤΕ)

ΣΟυ κλεινουν την γραμμη μετα απο ποσο καιρο αφου κανεις αιτηση στην αλλη εταιρια?Θελω να πω οτι αν κανω αιτηση σημερα σε αλλη εταιρια και πουν το οκ,μεχρι να γινει η ενεργοποιηση θα ειμαι χωρις συνδεση η θα συνεχιζει κανονικα αυτη του ΟΤΕ που εχω ηδη πληρωμενη?Κανονικα ο λογαριασμος του ΟΤΕ θα πρεπει να μου ερθει τον μεθεπομενο μηνα και εγω θελω να κανω την αιτηση στο τελος Ιουνιου.

Απο ΟΤΕ σκεφτομαι να παω στην Hol γιατι στον ΟΤΕ πληρωνω 80αρες με εως 24Μ γραμμη αλλα δεν εχω τιποτα δωρεαν λεπτα ουτε αστικα ,ουτε κινητα κλπ ενω ειδα οτι για το ιντερνετ που μονο με ενδιαφερει οι αλλοι ειναι στα 20ευρω το μηνα + ολα αυτα που δεν μου δινει ο ΟΤΕ.

Εχει κανεις Hol,να πει αν ειναι οκ το δικτυο?

AristidisZ
20/06/2013, 10:11
το ίντερνετ είναι πονεμένη ιστορία
έχω forthnet, και μπορεί μια μέρα να σέρνεται σε μένα, και στον κολλητό μου που μένει 500 μέτρα μακρυά να είναι μια χαρά
εν ολίγοις δε μπορείς να συγκρίνεις παρόχους τόσο απλά :wave2:

xalias
20/06/2013, 10:28
εαν ΄το συμβόλαιο σου έχει λήξη δεν πληρώνεις τίποτα. Θα χρειαστεί να πληρώσεις περίπου 30 ευρώ στην hol για τέλος ενεργοποίησεις γραμμής και την ημέρα που θα έρθει στο σπίτι σου θα μείνεις 2ώρες χωρίς τηλέφωνο (ή όταν ενεργοποιηθεί η γραμμή θα γίνει αυτό δεν θυμάμαι ακριβώς) το θέμα με την ταχύτητα του internet αφορά σε τη κόμβο θα πέσεις (εάν έχει πολλα άτομα) Ενημερωτικά εγώ στην hol δίνω 23 ευρώ το μήνα και έχω 24internet δωρεάν αστικά και 1 ώρα κινητά. Επίσης η ταχύτητα μου δεν πέφτε κάτω των 16mb. Ρώτα τους στην περιοχή σου τη ταχύτητες παίζουν μην πληρώνεις για 24αρι και έχεις 8αρι. και κάτι ακόμα 24mb ιντερνετ δεν έχει κανένας (εκτός και εαν μένει δίπλα από τον οτε και του έχουν πετάξει από μεσα καλώδιο). Εάν σε ενδιαφέρει μόνο το internet δες και την cyta και βάλε επαγγελματικό internet με σταθερή ip στα 8mb 1 ώρα σταθερά και 20 λεπτά κινητά βγαίνει στα 27 ευρώ αλλά τα 8mb είναι 8mb ακατέβατα
Ελπίζω να βοήθησα.

spyrakos35
20/06/2013, 10:47
ισχύει οτι αν έχει λήξει το συμβόλαιο σου μπορείς να μεταφερθείς όπου θες χωρίς κόστος προς τον ΟΤΕ... όπως λέει και ο παραπάνω, μόνο στον νέο πάροχο πληρώνεις το τελος ενεργοποίησης...

πριν ένα μήνα μετέφερα στην wind σταθερό και ιντερνετ και δεν έμεινα ούτε λεπτό χωρίς τηλ ή ιντερνετ.... επιπλέον στον ρούτερ δεν έκανα καμμία αλλαγή.....

:wave2:

Xrider
20/06/2013, 10:51
Απο ταχυτητα καλα παει ο ΟΤΕ σ'εμενα ,ειναι στα 14Mbps.Απλα πληρωνω 80αρες για αυτο που δινει πχ η Ηολ με 20/30 και τηλεφωνα μαζι.
Γιατι και η Ηολ λεει μεχρι 24.Αν δεν ειχε το παγιο ο ΟΤΕ και ειχε καμια σοβαρη προσφορα ενω ολοι δινουν για 1 χρονο ο ΟΤΕ δινει για 6 μηνες ,δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να αλλαξω. τηλ ετσι και αλλιως παιρνω μονο απο το κινητο οποτε δεν με πολυενδιαφερει αλλα τα τηλ.εξωτερικου με ενδιαφερουν.
Αν εδινε ΜΟΝΟ ιντερνετ δεν θα εβαζα καν το τηλεφωνο..μονο γραμμη ιντερνετ.

Παντως απο μια ματια που ερηξα στις εταιριες..και εδω αν εξαιρεσει κανεις τον ΟΤΕ ,ΟΛΕΣ τις ιδιες τιμες δινουν. Πως εννοουν τον ανταγωνισμο δεν μπορω να το καταλαβω.

Σας μερσω για τις απαντησεις

spyrakos35
20/06/2013, 10:54
όλες οι συνδέσεις στον ίδιο τόπο, στην ίδια ταχύτητα παίζουν ανεξαρτήτως εταιρείας....

αυτό που ΔΕΝ έχουν οι άλλοι στον λογαριασμό τους, είναι το πάγιο του ΟΤΕ....

αυτό που έχουν όλοι οι άλλοι κοινό, είναι οτι κάνουν παραπλήσιες προσφορές γιατί επί της ουσίας, δεν τους συμφέρει να γίνουν επιθετικοί....

το ένα χέρι νίβει το άλλο....

xalias
20/06/2013, 11:06
spyrako35 δεν παίζουν όλες οι συνδέσεις το ίδιο. Ιλλίσια σύνδεση netone ταχύτητα για κλάμματα hol γ@μάτη. Παίζει τρελό ρόλο ο κόμβος όπως είπα παραπάνω. Εμένα στα Ιλλίσια τότε έφτιαχνε κόμβο η hol και έψαχνε πελάτες και ήμουν από τους πρώτους. Ειναι άλλο να είσαι σε ένα κόμβο και να μοιράζεσε την ταχύτητα με 100 άτομα και άλλο με 500

spyrakos35
20/06/2013, 11:08
spyrako35 δεν παίζουν όλες οι συνδέσεις το ίδιο. Ιλλίσια σύνδεση netone ταχύτητα για κλάμματα hol γ@μάτη. Παίζει τρελό ρόλο ο κόμβος όπως είπα παραπάνω. Εμένα στα Ιλλίσια τότε έφτιαχνε κόμβο η hol και έψαχνε πελάτες και ήμουν από τους πρώτους. Ειναι άλλο να είσαι σε ένα κόμβο και να μοιράζεσε την ταχύτητα με 100 άτομα και άλλο με 500

τι να σε πω.... μπορεί και να έχεις δίκιο

πάντως στο παλιο φάληρο οτε - γουιντ - φορθνετ παίζουν στα ίδια πάνω κάτω

xalias
20/06/2013, 11:21
Απο ταχυτητα καλα παει ο ΟΤΕ σ'εμενα ,ειναι στα 14Mbps.Απλα πληρωνω 80αρες για αυτο που δινει πχ η Ηολ με 20/30 και τηλεφωνα μαζι.
Γιατι και η Ηολ λεει μεχρι 24.Αν δεν ειχε το παγιο ο ΟΤΕ και ειχε καμια σοβαρη προσφορα ενω ολοι δινουν για 1 χρονο ο ΟΤΕ δινει για 6 μηνες ,δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να αλλαξω. τηλ ετσι και αλλιως παιρνω μονο απο το κινητο οποτε δεν με πολυενδιαφερει αλλα τα τηλ.εξωτερικου με ενδιαφερουν.
Αν εδινε ΜΟΝΟ ιντερνετ δεν θα εβαζα καν το τηλεφωνο..μονο γραμμη ιντερνετ.

Παντως απο μια ματια που ερηξα στις εταιριες..και εδω αν εξαιρεσει κανεις τον ΟΤΕ ,ΟΛΕΣ τις ιδιες τιμες δινουν. Πως εννοουν τον ανταγωνισμο δεν μπορω να το καταλαβω.

Σας μερσω για τις απαντησεις

δες τότε την cyta που σου λέω.
Επίσης όταν η αίτηση φορητότητας φτάσει στον οτε κατα 99% θα σε πάρουν για να σου κάνουν άλλη πρόταση που μπορεί να σε συμφέρει. Εγώ έδεινα στην hol 40ευρώ στην αρχή. Έκανα αίτηση στην cyta και όταν έφτασε η αίτηση στην hol με πήραν και μου κάναν καλύτερη προταση.

AristidisZ
20/06/2013, 11:22
Επίσης όταν η αίτηση φορητότητας φτάσει στον οτε κατα 99% θα σε πάρουν για να σου κάνουν άλλη πρόταση που μπορεί να σε συμφέρει. Εγώ έδεινα στην hol 40ευρώ στην αρχή. Έκανα αίτηση στην cyta και όταν έφτασε η αίτηση στην hol με πήραν και μου κάναν καλύτερη προταση.

ναι αλλά δε θα έχεις ήδη υπογράψει ;
πάντως πολύ σωστό αυτό που λες, κάθε περιοχή έχει τα δικά της τερτίπια όσον αφορά στην ποιότητα του δικτύου

xalias
20/06/2013, 11:30
και βέβεια θα έχεις υπαγράψει. εννοείτε ότι το πρόγραμμα που θα έχεις ζητήσει στην άλλη εταιρεία σε καλύπτει οπότε δεν σε νοιάζει να φύγεις. Εάν σε πάρουν και σου κάνουν πρόταση για αλλαγή πακέτου και σε συμφέρει τους λες να μην δώσουν την γραμμή και είσαι οκ παρόλο που έχεις υπογράψει.

sniper
20/06/2013, 11:37

Επειδή σε βλέπω σχετικό, που ακριβώς τον έφτιαξε στα Ιλίσσια η HOL τον κόμβο; Και πόσους βρόγχους έχει προβλέψει;

spyrakos35
20/06/2013, 11:53

αν μιλάμε για σταθερό δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ο οτε απλά και μόνο από το πάγιό του....

η κοσμοτέ μου έκανε τρελή προσφορά για τα κινητά, ο οτέ τπτ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση....

μάλλον με περιμένουν στην γωνία σε περιπτωση βλάβης..... :D

xalias
20/06/2013, 11:53
δυστυχώς αυτά δεν τα γνωρίζω. Πριν περίπου 3 χρόνια τον άνοιξε και θυμάμαι ότι περίμανα δυο εβδομάδες από την ημερομηνία που μου είχαν πει ότι θα γινόταν η ενεργοποίηση για να μαζέψουν κόσμο. Ενημερωτικά έμενα στην οδό Ταξύλου δίπλα στο πάρκο.

sniper
20/06/2013, 12:08
δυστυχώς αυτά δεν τα γνωρίζω. ....

ΟΚ, επειδή λοιπόν δεν τα γνωρίζεις καλό θα ήταν να λέμε και λιγότερα. Το δίκτυο (εκτός του last mile {σπίτι-καφαο}) ανήκει στον ΟΤΕ. Μέσα στα ΑΚ του ΟΤΕ βάζουν τα voice switches και τα dslam τους οι άλλες εταιρείες...

Τα περι ταχυτήτων κλπ δεν τα συζητάμε, ανήκουν σε άλλη διάσταση.

xalias
20/06/2013, 12:11
δεν ανέφερα πουθενά ότι το δίκτυο ανήκει σε άλλον πάροχο. όλες οι εταιρείες απο τον οτε νοικιάζουν γραμμές. Επίσης αυτά που αναφέρω ήταν αυτά ακριβως που μου είπαν όταν άλλαξα πάροχο και τα μεταφέρω όπως ακριβώς μου τα είπαν. Δεν λέω τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο

zannisvel
26/06/2013, 21:15
Παιδες καλησπερα οπως εχω αναφερει ξανα στο παρελθον επιστρεφω Ελλαδα τον Σεπτεμβρη και φυσικα χρειαζομαι Ιnternet να με περιμενει σπιτι λογω υποχρεωσεων που θα εχω. Λοιπον λογω αξιοπιστιας διαλεξα ΟΤΕ 24Μbit kai 3 1/2 ωρες προς σταθερα για 32€ και μετα απο 6 μηνες 37€. Ειναι dsl kai oxi vdsl που καπως προβληματιζομαι αλλα θα δουμε. Τα 80αρια που λες απο που βγαινουν φιλε μου? για το λογο που σε ρωταω ειναι αν ειναι να κανω πισω τωρα που μπορω πριν υπογραψω. Thanks bro.

notakos600
27/06/2013, 05:08
Πονεμένη ιστορία η διακοπή της σύνδεσης και η έναρξη άλλης, παίρνει πολύ μα πολύ χρόνο. Αγανάκτησα στη κυριολεξία με τον χρόνο που χρειάζεται και την ασυνενοησία που προκύπτει. Όσο για ταχύτητες είναι πραγματικά ότι νά'ναι...

spyrakos35
27/06/2013, 05:25
Παιδες καλησπερα οπως εχω αναφερει ξανα στο παρελθον επιστρεφω Ελλαδα τον Σεπτεμβρη και φυσικα χρειαζομαι Ιnternet να με περιμενει σπιτι λογω υποχρεωσεων που θα εχω. Λοιπον λογω αξιοπιστιας διαλεξα ΟΤΕ 24Μbit kai 3 1/2 ωρες προς σταθερα για 32€ και μετα απο 6 μηνες 37€. Ειναι dsl kai oxi vdsl που καπως προβληματιζομαι αλλα θα δουμε. Τα 80αρια που λες απο που βγαινουν φιλε μου? για το λογο που σε ρωταω ειναι αν ειναι να κανω πισω τωρα που μπορω πριν υπογραψω. Thanks bro.

τον μήνα ή την διμηνία?

ο οτε εκδίδει λογαριασμό ανά δίμηνο οπότε και εσένα σου παει 64/74..... φαντάζομαι οτι στην τιμή περιλαμβάνονται τα πάγια....

εγώ δίνω πχ, 60 ευρα το δίμηνο και έχω ιντερνετ 24μβπς, σταθερό απεριοριστα, εξωτερικό απεριοριστα (σε σταθερά) και μία ώρα κινητά....

βλέπεις που ο οτέ είναι ακριβός?

notakos600
27/06/2013, 05:27
Τα πάγια και ο ΦΠΑ είναι εκτός...:(

zannisvel
27/06/2013, 14:31
Spyrako οι τιμες ειναι για το μηνα κ δεν ηξερα οτι ο οτε εκδιδει λογαριασμο ανα διμηνο. Παντως η τιμη ειναι τελικη και συμπερελιλαμβανονται και τα παγια και ο φπα.

Notako, εμενα παντως μου ειπα οτι θα παρει λιγοτερο απο 10 εργασιμες εως την εναρξη της συνδεσης.

Υ.Γ. Ρε γμτ μεχρι και για το ιντερνετ πρεπει να προσεχω....

spyrakos35
27/06/2013, 14:41
Spyrako οι τιμες ειναι για το μηνα κ δεν ηξερα οτι ο οτε εκδιδει λογαριασμο ανα διμηνο. Παντως η τιμη ειναι τελικη και συμπερελιλαμβανονται και τα παγια και ο φπα.

επομένως είναι πανάκριβος ο οτε ;)

stefanos
27/06/2013, 14:47
ΟΚ, επειδή λοιπόν δεν τα γνωρίζεις καλό θα ήταν να λέμε και λιγότερα. Το δίκτυο (εκτός του last mile {σπίτι-καφαο}) ανήκει στον ΟΤΕ. Μέσα στα ΑΚ του ΟΤΕ βάζουν τα voice switches και τα dslam τους οι άλλες εταιρείες...

Τα περι ταχυτήτων κλπ δεν τα συζητάμε, ανήκουν σε άλλη διάσταση.

Μπερδεύτικα, ξέρω με σιγουριά ότι υπάρχουν ιδιωτικές οπτικές ίνες που πηγαίνουν από κέντρο σε κέντρο.

sniper
27/06/2013, 14:54
Μπερδεύτικα, ξέρω με σιγουριά ότι υπάρχουν ιδιωτικές οπτικές ίνες που πηγαίνουν από κέντρο σε κέντρο.

Ναι, αλλά δεν καλύπτουν όλη την επικράτεια (κι αυτές οι επενδύσεις έγιναν παλιά που λεφτά υπήρχαν).

zannisvel
27/06/2013, 14:55

Οπτικες ειναι μπορρει να υπαρχουν αλλα απο τη στιγμη που ενωνονται με τις αρχαιες γραμμες της πολυκατοικιας δεν υπαρχει κερδος. Αυτο εφοσον το σχολιο σου εχει να κανει με τη ταχυτητα. Αν αναφερεσαι σε παραχωρηση η ενοικιαση γραμμων, δεν εχω ιδεα.

zannisvel
27/06/2013, 14:59
επομένως είναι πανάκριβος ο οτε ;)

Εσυ τι εχεις αν επιτρεπεται?

spyrakos35
27/06/2013, 16:51
Εσυ τι εχεις αν επιτρεπεται?

Wind

makaros33
28/06/2013, 22:05
φίλε μου καλησπερα

είχα connx αλλα εδω και 6 χρονιά έχω βαλη και εγω hol (μένω στα μέγαρα)
το συμβόλαιο που είχα απο τον οτε μετα την λήξη του κόπηκε χωρίς κανένα πρόβλημα (άσχετα αμα με ζάλισαν στα τηλεφωνά σχετικά με την επιστροφή των ρουτερ μιας και ειχα και ISDN 2γραμμη και CONNX )και φυσικά ΔΕΝ πήραν τίποτα πίσω
με το ξεκίνημα της hol είχαμε συμφωνημένα οτι θα εχω εως 24mps ίντερνετ άλλα στάνταρ απο 14 mps και πάνω βάση των μετρήσεων που έκανε τεχνικός τους στιν γραμμή που ειχα στο σπιτι ,πέρασε ενα 3μηνο και σερνόμουν στο 8 εως 10 ,μετα απο απειλή οτι θα κάνω καταγκελια συμβολαίου ήρθε ο ΟΤΕ στο σπίτι (τοτε τεχνικά τα μέγαρα τα κάλυπτε ο ΟΤΕ) και αλαξε την γραμμή του καλωδίου απο το κεντρικό καφαο μεχρει και το σπιτι μου(238m συγκεκριμένα) χωρίς καμία δικιά μου επιβάρυνση.και έκτοτε όλα οκ .
εχω 2 pc μόνιμα ανοικτά συνδεδεμένα στο ίντερνετ και η ταχύτητα που εχω ανάλογα την ώρα ειναι απο 14 εως και καποιες στιγμές τα ξημερώματα που φτανη και τα 22.
πριν απο 3 χρονια που εκανα μεταφορά λόγω μετακόμισης (νέα γραμμή μου χρεωνόταν 80€ αλλα την μεταφορά δωρεάν) ειχα της πρώτες 10 ήμερες αργο ιντερνετ εως καθόλου αλλα μετα απο το ανάλογο τηλεφωνώ και λυγώ κλάψα οτι ο γείτονας με άλλη εταιρία ειχε τρελό ίντερνετ ήρθε το σήμα πάλι στα παλιά του επίπεδα

γενικά στην hol ειναι αρκετά συνεργάσιμη απλα μην μπλεξης παράλληλα και με την vodafon τοτε θα φας ήτα μεγάλη στο ίντερνετ

AristidisZ
19/06/2017, 18:13
bump, και αν ξέρει κάποιος μου λέει

Για να κάνω διακοπή συμβολαίου από ΟΤΕ, έχω πέναλτι 100€

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, χρεώνεται ανεξαρτήτως του εναπομείναντος χρόνου του συμβολαίου μου, ήτοι και μια μέρα πριν να το διακόψω, 100 ευρώ θα κληθώ να πληρώσω

Ξέρει κάποιος αν ο ως άνω όρος κρίνεται καταχρηστικός και δικαιούμαι να ζητήσω αναλογική πληρωμή του πέναλτι (π.χ. 23/24 μήνες * 100 € )

George_Sp
19/06/2017, 18:34
bump, και αν ξέρει κάποιος μου λέει

Για να κάνω διακοπή συμβολαίου από ΟΤΕ, έχω πέναλτι 100€

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, χρεώνεται ανεξαρτήτως του εναπομείναντος χρόνου του συμβολαίου μου, ήτοι και μια μέρα πριν να το διακόψω, 100 ευρώ θα κληθώ να πληρώσω

Ξέρει κάποιος αν ο ως άνω όρος κρίνεται καταχρηστικός και δικαιούμαι να ζητήσω αναλογική πληρωμή του πέναλτι (π.χ. 23/24 μήνες * 100 € )

το πρόστιμο βάσει νόμου πάει αναλογικά με τους μήνες που έχουν απομείνει.
αν θες να γλιτώσεις τον τελευταίο μήνα γιατί το ποσό είναι μικρό κάνεις το γλυκό φλερτ στο νέο πάροχο ζητώντας 100ευρώ έκπτωση από τα πρώτα πάγια ώστε να πας σε εκείνους. Καμιά φορά πιάνει και προκειμένου να σε κλείσουν, το δέχονται αλλά πρόσεχε να αναγράφεται σε αυτό που θα υπογράψεις και όχι τηλεφωνικά μέσω προωθητικής εταιρίας.

αν τα θες και γραπτώς ένα email στην EETT και θα σου απαντήσουν εντός λίγων ημερών.

AristidisZ
19/06/2017, 18:47
το πρόστιμο βάσει νόμου πάει αναλογικά με τους μήνες που έχουν απομείνει.
αν θες να γλιτώσεις τον τελευταίο μήνα γιατί το ποσό είναι μικρό κάνεις το γλυκό φλερτ στο νέο πάροχο ζητώντας 100ευρώ έκπτωση από τα πρώτα πάγια ώστε να πας σε εκείνους. Καμιά φορά πιάνει και προκειμένου να σε κλείσουν, το δέχονται αλλά πρόσεχε να αναγράφεται σε αυτό που θα υπογράψεις και όχι τηλεφωνικά μέσω προωθητικής εταιρίας.

αν τα θες και γραπτώς ένα email στην EETT και θα σου απαντήσουν εντός λίγων ημερών.

Γιώργη αν το πρόστιμο πάει αναλογικά, χέστηκα για το 5ευρω που θα μου χρεώσει ο ΟΤΕ.

Απλά θέλω να το επιβεβαιώσω, γιατί άλλο 5 άλλο 100

George_Sp
19/06/2017, 18:56
Γιώργη αν το πρόστιμο πάει αναλογικά, χέστηκα για το 5ευρω που θα μου χρεώσει ο ΟΤΕ.

Απλά θέλω να το επιβεβαιώσω, γιατί άλλο 5 άλλο 100

αν δεν έχει αλλάξει κάτι από την τελευταία φορά που τα τσέκαρα είναι αναλογικά. στείλε στην ΕΕΤΤ ένα email και ρώτα. θα σου απαντήσουν.
επίσης θα ξέρει σίγουρα και ο Συνήγορος του Πολίτη και το
http://www.efpolis.gr/

AristidisZ
20/06/2017, 08:23
Thnx, έστειλα email και στους 2 (ΕΕΕΤ & ΓΓΚ), να δούμε ποιος θα απαντήσει πρώτος...