View Full Version : Αεραγωγοί xr 1000
theodosisv
25/06/2013, 16:53
Δεν ξέρω πως αλλά μου συνέβει κι αυτό. Κατά τη διάρκεια καθαρισμού κράνους στην προσπάθειά μου να ανοίξω τους εμπρός αεραγωγούς μου έμεινε στο χέρι το εμπρος κομμάτι που πάει πάνω κάτω κι όλο αυτό έγινε χωρίς εννοείται να χρησιμοπιήσω χημικά ή να βάλω δύναμη. Επειδή δε θέλω να κυκλοφορώ με ταινίες στο κράνος :uplate: ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω πουθενά μόνο τους αεραγωγούς? Λογικά θα αλλάζουν , είναι βιδωτοί....
σ.σ. Το κράνος δεν είναι καινούργιο για να το πάω πίσω αλλά είναι σε άριστη κατάσταση και ελάχιστα χρησιμοποιημένο για να το πετάξω.... :wave2:
Μιλάς για τους δύο αεραγωγούς στο μέτωπο;
Αυτοί δεν είναι βιδωτοί...
Δεν ξέρω πως αλλά μου συνέβει κι αυτό. Κατά τη διάρκεια καθαρισμού κράνους στην προσπάθειά μου να ανοίξω τους εμπρός αεραγωγούς μου έμεινε στο χέρι το εμπρος κομμάτι που πάει πάνω κάτω κι όλο αυτό έγινε χωρίς εννοείται να χρησιμοπιήσω χημικά ή να βάλω δύναμη. Επειδή δε θέλω να κυκλοφορώ με ταινίες στο κράνος :uplate: ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω πουθενά μόνο τους αεραγωγούς? Λογικά θα αλλάζουν , είναι βιδωτοί....
σ.σ. Το κράνος δεν είναι καινούργιο για να το πάω πίσω αλλά είναι σε άριστη κατάσταση και ελάχιστα χρησιμοποιημένο για να το πετάξω.... :wave2:
Φαντάζομαι ότι εάν δεν έχει σπάσει το εξάρτημα που μας περιγράφεις σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να το "κουμπώσεις" στη θέση του.
Επίσης επέτρεψέ μου 1 συμβουλή: οι θύρες αεραγωγών της SHOEI είναι ολίγον τραχείς και θέλουν περιοδική λίπανση.
edit: τώρα που το ξαναείδα, μάλλον εννοείς τον κεντρικό εμπρόσθιο αεραγωγό.
theodosisv
25/06/2013, 17:06
Εννοώ τους δύο πάνω στο μέτωπο. Είχαν γίνει λίγο τραχείς τελευταία αλλά που μυαλό για λίπανση... :moutza:
Σίγουρα δεν είναι βιδωτοί? Και δεν έχω και το κράνος εδω, απογοητεύομαι...
Σίγουρα δεν είναι βιδωτοί? Και δεν έχω και το κράνος εδω, απογοητεύομαι...
Τους κοιτάω, τους ξανακοιτάω, βίδα δε βλέπω στο παροπλισμένο XR-1000 της Εύης.
Αν βρεις και μου πεις πού είναι τους βγάζω και σ' τους δίνω.
theodosisv
25/06/2013, 17:24
Τους κοιτάω, τους ξανακοιτάω, βίδα δε βλέπω στο παροπλισμένο XR-1000 της Εύης.
Αν βρεις και μου πεις πού είναι τους βγάζω και σ' τους δίνω.
Ε δεν άντεξα... η βιδούλα είναι μετά το τέρμα της διαδρομής του αεραγωγού. Δε τη βλέπεις αν δεν σπάσεις το κινητό κομμάτι η άν δεν καταστρέψεις το κράνος. Ευχαριστώ για την προθυμία πάντως... :beer:
Θα κοιτάξω να βρω κανένα άχρηστο κράνος να τους πάρω και να τους βάλω με κόλλα στο δικό μου...
Ε δεν άντεξα... η βιδούλα είναι μετά το τέρμα της διαδρομής του αεραγωγού. Δε τη βλέπεις αν δεν σπάσεις το κινητό κομμάτι η άν δεν καταστρέψεις το κράνος. Ευχαριστώ για την προθυμία πάντως... :beer:
Θα κοιτάξω να βρω κανένα άχρηστο κράνος να τους πάρω και να τους βάλω με κόλλα στο δικό μου...
Χμμμμμμμμμμμ...
Τελικά το κινητό μέρος απλά ξεκουμπώνει αν στην ανοιχτή θέση βάλεις ένα μαχαιράκι από κάτω και κάνεις μοχλό με λίγη προσοχή.
Μετά ξεβιδώνεις το βιδάκι και παίρνεις τον αεραγωγό στο χέρι.
Έχει λίγη κόλλα στη γωνία πίσω αλλά βγαίνει εύκολα...
294132
Αν είσαι Αθήνα κανονίζουμε και έρχεσαι και τους παίρνεις.
Αν όχι, στείλε μου με π.μ. τη διεύθυνσή σου και σου τους στέλνω...
theodosisv
25/06/2013, 17:40
Επειδή όμως αυτός που το έβαλε εκεί δεν έκανε μαγικά, βλέπω πως τραβώντας το κινητό κομμάτι προς τα έξω (κάθετα προς το κέλυφος του κράνους) με τον αεραγωγό 2mm πριν το τέρμα της διαδρομής, παίζει να βγαίνει.
Αν πράγματι δε χρειάζεσαι το κράνος μπορείς να δοκιμάσεις. Αλλιώς άσ' το γιατί θα σπάσουν τα δυο αυτάκια που κινούνται μέσα στους οδηγούς του κάτω κομματιού. :cry:
theodosisv
25/06/2013, 17:44
Καλά εγώ τώρα τι να πω.... ???? Επαρχία είμαι. Να μου τους δώσεις όταν έρθω Αθήνα (σύντομα) να κεράσω και καμιά μπύρα ????
Ευχαριστωωωωωώ πολύ!!! :a23:
Καλά εγώ τώρα τι να πω.... ???? Επαρχία είμαι. Να μου τους δώσεις όταν έρθω Αθήνα (σύντομα) να κεράσω και καμιά μπύρα ????
Ευχαριστωωωωωώ πολύ!!! :a23:
Ό,τι σε βολεύει man, στείλε μου π.μ. ...
:beer: