View Full Version : Ελατηριο πισω. Ποιο;;;
Africaptan
26/06/2013, 17:25
Θελω να βαλω πισω ελατηριο και δεν ξερω ποιο.
Φυσικα ημουν μεταξυ των Hyperpro και WP, (γυρω στα 130-140) ομως σημερα πηρα τηλ τον Τασουλη και μου ειπε οτι εχει φερει και Ohlins με 90e.
Γνωριζει καποιος οτιδηποτε;
Και τα τρία καλά είναι, θα επέλεγα το πιο φθηνό.
Φυσικα ημουν μεταξυ των Hyperpro και WP, (γυρω στα 130-140) ομως σημερα πηρα τηλ τον Τασουλη και μου ειπε οτι εχει φερει και Ohlins με 90e.
Τα μεν Ohlins είναι γραμμικά τα δε υπόλοιπα είναι κατά 99% προοδευτικά (λόγω τιμής).
Σε αφρικα θα μπει? Η ανάρτηση είναι μαμά?
Africaptan
26/06/2013, 17:49
Σε αφρικα θα μπει? Η ανάρτηση είναι μαμά?
Σε Africa θα μπει και το αμορτισερ ειναι μαμα, αλλα το εχει επισκευασει ο Τασουλης προ τριετιας.
mixalhsCr
26/06/2013, 17:55
Ποιος ειναι ο Τασουλης ;
Africaptan
26/06/2013, 17:57
Ποιος ειναι ο Τασουλης ;
http://www.extraproducts.gr/eshop/index.php?cPath=7
mixalhsCr
26/06/2013, 18:04
Ευχαριστω Μανώλη γιατι και εγω είμαι στο ψάξιμο με τις αναρτήσεις ! Στην αρχή νόμιζα πως ηταν κανά μαγαζι εδω στο Ηράκλειο ! Όλα καλα !:beer:
Ένα ελατήριο είναι απλά ένα ελατήριο.
Το βασικό είναι να είναι σωστά διαλεγμένο για τα κιλά σου και τις συνθήκες χρήσης του.
Το αν θα είναι WP, Olhins ή οτιδήποτε άλλο είναι δευτερεύων
Africaptan
26/06/2013, 22:02
Ευχαριστω Μανώλη γιατι και εγω είμαι στο ψάξιμο με τις αναρτήσεις ! Στην αρχή νόμιζα πως ηταν κανά μαγαζι εδω στο Ηράκλειο ! Όλα καλα !:beer:
Εχει και στο Ηρακλειο. Στην ΒΙΠΕ.
Africaptan
26/06/2013, 22:02
Ένα ελατήριο είναι απλά ένα ελατήριο.
Το βασικό είναι να είναι σωστά διαλεγμένο για τα κιλά σου και τις συνθήκες χρήσης του.
Το αν θα είναι WP, Olhins ή οτιδήποτε άλλο είναι δευτερεύων
Δηλαδη ειναι το ιδιο το μαμα με το WP;;;
Africaptan
26/06/2013, 22:04
Τα μεν Ohlins είναι γραμμικά τα δε υπόλοιπα είναι κατά 99% προοδευτικά (λόγω τιμής).
Επειδη γραφεις "λογο τιμης" το υποθετεις αυτο, η το ξερεις;
Και τι ακριβως σημαινει γραμικο;
mixalhsCr
26/06/2013, 22:57
Δώσε πληροφορίες παρακαλώ !!!!!
mixalhsCr
26/06/2013, 22:58
Εχει και στο Ηρακλειο. Στην ΒΙΠΕ.
Δώσε πληροφορίες παρακαλω !
Africaptan
26/06/2013, 23:02
Δώσε πληροφορίες παρακαλώ !!!!!
Θα μαθω λεπτομερειες και θα σου πω.
Αλλιως, αν βιαζεσαι, πηγαινε αυριο στην καντινα στην ΒΙΠΕ (Χρυσος οδηγος η καντινα...) και ρωτα για τον Μαριο με τις αναρτησεις.
Αν έχουν την ίδια σκληρότητα δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά.
Επειδη γραφεις "λογο τιμης" το υποθετεις αυτο, η το ξερεις;
Και τι ακριβως σημαινει γραμικο;
Το υπέθεσε επειδή τα άλλα δύο είναι πιο ακριβά απ' τα ohlins τα οποία δεν έχουν τη φήμη των φθηνών.
Προοδευτικό είναι αυτό που όσο πιο πολύ συμπιέζεται τόσο περισσότερο σκληραίνει. Το ξεχωρίζεις απ' τις σπείρες οι οποίες στην αρχή είναι αραιές ενώ στην συνέχεια η απόσταση μεταξύ τους μικραίνει και γίνονται πυκνότερες.
Στο γραμμικό η απόσταση των σπειρών είναι ίδια μεταξύ τους και η δύναμη έχει την ίδια επίδραση σε όλο το μήκος του..
Χρησιμοποίησε ελατήριο κατάλληλο για το βάρος σου, το βάρος της μηχανής και την χρήση. Ο Τασούλης σίγουρα θα σου δώσει σωστές συμβουλές για το ποιο είναι κατάλληλο για σένα.
Δώσε πληροφορίες παρακαλω !
Μάριος Χριστοδουλάκης
Οδός Ζ ΒΙομηχανική ΠΕριοχή Ηρακλείου
Tηλ.: +30 2810 38 199-2
http://www.bimors.gr/index.htm (bimors.gr)
Πήγαινε από εκεί και πιάστου κουβέντα. Αξίζει.
mixalhsCr
27/06/2013, 01:39
Ok:beer:
Africaptan
27/06/2013, 01:43
Μάριος Χριστοδουλάκης
Οδός Ζ ΒΙομηχανική ΠΕριοχή Ηρακλείου
Tηλ.: +30 2810 38 199-2
http://www.bimors.gr/index.htm (bimors.gr)
Πήγαινε από εκεί και πιάστου κουβέντα. Αξίζει.
:beer:
το μοναδικό θέμα με τα ohlins ελατήρια είναι ότι κάθονται με τη χρήση.
Σε 8.000 χλμ με μονοκάβαλη χρήση +0,8mm.
Οπότε εάν αποφασίσεις για ohlins πάρε +10N/mm παραπάνω από τα κιλά σου
Αν έχει το ίδιο spring rate (σκληρότητα) θα είναι το ίδιο σε αίσθηση.
Η βασική διαφορά με το μαμά είναι ότι αν είναι κατασκευασμένο από ποιοτικότερα υλικά θα μεταβάλλει πολύ λιγότερο τα χαρακτηριστικά του σε διαφορές θερμοκρασίας και σε βάθος χρόνου :wave2:
Africaptan
30/06/2013, 16:36
Και τελικα προτεινεται το φθηνο δηλαδη; Ακομα και για το θεμα κρατηματος;
Δεν ανεφερα οτι μπροστα φοραω WP.
Africaptan
09/07/2013, 16:44
Κι ο ιδιος ο Τασουλης προτεινει το φθηνο.
"Ελατηριο ειναι..." ειπε...
το ελατήριο όμως δεν είναι αναλώσιμο να το αλλάζεις κάθε τόσο πέρα τον κόπο και το κόστος.
Εάν δεν σε ενδιαφέρει που θα "κάτσει" το ελατήριο και θα έχεις πλουσιότερο sag τότε ναι πάρτο.
Εάν όμως είχες ss και είχες απαιτήσεις γρήγορης οδήγησης θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς.
Καλοφόρετο
ego_o_idios
13/08/2013, 22:30
to amortiser tis africa ine enas soumies ke tipota alo to na alaksete elatirio ston soumie den prokite na anava8misete tipota
to na vi8izete ston 8eo ena amortiser ke na perimenete apo to kalo elatirio na to epanaferi afto den ine anartisi
to sosto ine na anava8misete pragmatika tin anartisi alazontas tin entelos iparxoun arketes epiloges
ego pou foresa white power ke pio poles ri8misis exo efkola ke exo ena piso sistima pou diavazi to odostroma se opies dipote sin8ikes ke apo fortoma den katalaveni tipota i mixani mazi me ta anakie apistefto kratima ke asfalia
vrite akoma ke metaxirismeno sto ebay me ena mikro service an xriazete iste etimoi
το ελατήριο όμως δεν είναι αναλώσιμο να το αλλάζεις κάθε τόσο πέρα τον κόπο και το κόστος.
Εάν δεν σε ενδιαφέρει που θα "κάτσει" το ελατήριο και θα έχεις πλουσιότερο sag τότε ναι πάρτο.
Εάν όμως είχες ss και είχες απαιτήσεις γρήγορης οδήγησης θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς.
Καλοφόρετο
Africaptan
Επειδη ειμαι στη διαδικασια αυτη τη βδομαδα να αλλαζω μπρος πισω με ohlins ελατηρια ,ηθελα να ρωτησω τις εντυπωσεις σου .
Αν τελικά κατέληξες σ αυτο για πίσω.
Δε λεω να άλλαξε το Αφρικα να γινει κατι αλλο με αυτη τη παρεμβαση, απλα αν άλλαξε εστω κάτι προς το καλύτερο.
Να προσθέσω οτι τα δικά μου είναι μαμα και αρκετα ταλαιπωρημενα
Africaptan
28/07/2014, 23:23
Africaptan
Επειδη ειμαι στη διαδικασια αυτη τη βδομαδα να αλλαζω μπρος πισω με ohlins ελατηρια ,ηθελα να ρωτησω τις εντυπωσεις σου .
Αν τελικά κατέληξες σ αυτο για πίσω.
Δε λεω να άλλαξε το Αφρικα να γινει κατι αλλο με αυτη τη παρεμβαση, απλα αν άλλαξε εστω κάτι προς το καλύτερο.
Να προσθέσω οτι τα δικά μου είναι μαμα και αρκετα ταλαιπωρημενα
Φιλε μου, φοραω ακομα το μαμα...
menelaos46
29/07/2014, 09:15
Μιάς και θα μπεις στον κόπο να αλλάξεις ελατήριο κάνε και ένα σέρβις στο αμορτισέρ σου.... :wave2:
Africaptan
29/07/2014, 09:25
Μιάς και θα μπεις στον κόπο να αλλάξεις ελατήριο κάνε και ένα σέρβις στο αμορτισέρ σου.... :wave2:
Επιβαλεται...
Σας ευχαριστω :)
αν ολα πανε καλα τελος εβδομαδας θα ειναι τελειωμενο,θα γραψω εντυπώσεις
Africaptan
29/07/2014, 09:54
Σας ευχαριστω :)
αν ολα πανε καλα τελος εβδομαδας θα ειναι τελειωμενο,θα γραψω εντυπώσεις
Τι χιλιομετρα εχει αυτο που θα βγαλεις και τι εννοεις οτι ειναι ταλαιπωρημενο;
Exei 30.000 στα χερια μου σιγουρα και το κοντερ γραφει 97.000
τα μπροστινα ειναι βαρκα γυαλο που λεμε
το πισω ελατηριο ειχε κατσει για τα καλα ,ανεβαινωντας πανω μονοκαβαλος η μηχανη καθοταν υπερβολικα(δικαβαλο ακομα χειροτερα)
μαζευωντας απο πανω τερματισε (φωτο)
320832
εχει σκληρηνει μεν αλλα πλεον κοπαναει νοιωθω οτι δεν αποσβενει τιποτα,ειδικα αν περασω απανωτες λακουβες-ανωμαλιες-σαμαρακια .
ετοιμο το αμορτισερακι πισω με ohlins
320943
τελικα για μπροστα προτιμησα WP ελατηρια ,διαβαζοντας και ακουγοντας τις γνωμες όσων το εχουν κάνει.
Οι διαφορες απ την πρώτη βόλτα ειναι η μερα με τη νυχτα!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες
Africaptan
30/07/2014, 17:58
Συγνωμη, ταιριαξε το μαμα αμορτισερ με το Ohlins ελατηριο, η αλλαξες και αμορτισερ;
ναι το αμορτισερ μαμα ειναι
Africaptan
30/07/2014, 18:30
ναι το αμορτισερ μαμα ειναι
Βρε Γιαννη, οταν αλλαξα τα WP ελατηρια μπροστα, επισκευασα το αμορτισερ και ηθελα να βαλω ελατηριο και WP πισω, αλλα δεν υπηρχε πουθενα.
Ψαχνοντας και στην Ohlins, μου ειπαν απ τη Μοτοδυναμικη, οτι το Ohlins ελατηριο μπαινει στην Africa, αλλα μονο σε Ohlins αμορτισερ, κι οτι δεν ταιριαζει στην πατουρα του μαμα. Κι ετσι εμεινα με το μαμα ελατηριο, αφου το Hyperpro, δεν ξερω για πιο λογο, δε μου γεμιζε το ματι (κι ας αποδειχτηκε το καλυτερο στην πορεια)...
Τι να πω φιλε μου ,οτι και να σου πω ανακριβες θα ειναι μιας και την ολη διαδικασια βαλε-βγαλε την εκανε ο μαστορας (ο ιδιος μου το προτεινε δλδ).
Αυτο που αναφερεις οτι δε ταιριαζει δε το ειχα ξανακουσει, παντως το παληκαρι που το εφτιαξε το εχει ξανακανει σε Africa το συγκεκριμενο συνδυασμο.