PDA

View Full Version : Ερώτημα προς (επιφανειακή) σκέψη, aka μπουρδουλογίες επί του ταξιδιωτικού πιεστηρίου

spyro
28/06/2013, 14:58
Θέτει ο προορισμός ποιοτικά ή ποσοτικά όρια στις συμμετοχές? ....... ή .......... ας έρθει όλη η παρέα και όλα τα άλλα βρίσκονται

Προσοχή δε μιλάω για ημι-γνωστούς σε επίπεδο φόρουμ αλλά για παρέα με παιδικούς φίλους συγγενείς κτλ κτλ.

Κοινώς, μπορείς να πεις σε ένα φίλο ότι «ρε μεγάλε δε παίζει με αυτό το μηχανάκι και με αυτά τα μυαλά να ακολουθήσεις αυτή τη συγκεκριμένη διαδρομή», ............. ή ............... είσαι βλάκας, θύμα των εγωκεντρικών σημείων των καιρών βάζοντας την κατάκτηση ενός προορισμού πάνω από την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία?

Nostradamus
28/06/2013, 15:08
εγω θα ελεγα σε παιδικο φιλο οτι του λες ακριβως πως το σκεφτεσαι και μετα τον αφηνεις να πραξει οπως νομιζει.. Αν εχεις δικιο απλως δικαιωνεσαι ομως δεν του το τριβεις στην μουρη μετά.. Αν εκπλαγεις στο τελος, απλα εχεις τροφη για σκεψη να αναθεωρησεις καποια πραγματα..

antsoar
28/06/2013, 15:43
Κάποιος σου φορτώθηκε τώρα, και ψάχνεις έξυπνο τρόπο να τον ξεφορτωθείς :p:lol:

spyro
28/06/2013, 15:53
Κάποιος σου φορτώθηκε τώρα, και ψάχνεις έξυπνο τρόπο να τον ξεφορτωθείς :p:lol:

:lol:

οχι ρε τρελέ. δε παίζει συγκεκριμένη βόλτα. Μάλλον αυτά τα μπουρδολογικά ερωτήματα παίζουν μάλλον γιατί δε παίζει βόλτα παρά το ανάποδο

αυτό το ερώτημα πλανάτε γενικώς εδω και καιρό. δε ξέρω ειλικρινά.

virus
28/06/2013, 16:57
τωρα βεβαιωθηκα οτι εισαι ο σπυρος με τα πορτοκαλια :lol:

ε μα αλαξες και υπογραφη και αβαταρ :confused:

οσο για το θεμα του θεματος σου θα το σκεφτω :(

daz
28/06/2013, 19:25
Θέτει ο προορισμός ποιοτικά ή ποσοτικά όρια στις συμμετοχές?

Ω ναι! Αν τα χνώτα των συνταξιδιωτών δεν ταιριάζουν, χάνεται μέρος της απόλαυσης.

....... ή .......... ας έρθει όλη η παρέα και όλα τα άλλα βρίσκονται

Ναι μωρέ βρίσκονται, αρκεί να υπάρχει θέληση. Όταν όμως ο προορισμός είναι απαιτητικός, χάνεται εύκολα η θέληση και οι υποχωρήσεις γίνονται δυσκολότερες.
Όσα περισσότερα έχει "επενδύσει" η ομάδα σε ένα ταξίδι τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, ακόμα και αν οι απαιτήσεις των μελών δεν διαφέρουν τόσο.

Επιλέγοντας λάθος παρέα είναι σαν να σαμποτάρεις το ταξίδι σου πριν καν ξεκινήσεις.

road spirit
28/06/2013, 21:39
Προσωπικό θέμα και σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό.

Αν το ταξίδι με συνοδοιπόρο(-ους) ξεπερνά κάποια χρονική διάρκεια (πχ 1 εβδομάδα, δέκα μέρες) τότε δεν πρόκειται για παρέα, πρόκειται για συγκατοίκηση. Στη παρέα και στο χαβαλέ μπορεί να ταιριάξω με πολύ κόσμο, στη συγκατοίκηση με ελάχιστους (μπορεί και με κανέναν ...)

spyrakos35
29/06/2013, 04:26
Λες την αποψη σου εξ αρχης ομορφα κ ωραια, χωρις φοβο κ παθος, εισαι ξεκαθαρος κ ασε τον αλλον μετα να βγαλει τα ματακια του μονος του.....

DimChios
29/06/2013, 09:37
εγω διαβασα "μπουρδελολογιες"!

:lol:

Αν εχεις υπομονη και κατανοηση Σπυρο, δεν εχεις κανενα προβλημα! Προσαρμοζεσαι σαν πιο εμπειρος στον τροπο και τις ικανοτητες της παρεας σου και ολα καλα!

Δε κανεις βεβαια το δικο σου!

;)

Αλλιώς... "παω εγω τη βολτα μου και μετα τα λεμε στις μπυρες"

:wave2:

Cpt. Haddock
29/06/2013, 10:35
Στη παρέα και στο χαβαλέ μπορεί να ταιριάξω με πολύ κόσμο, στη συγκατοίκηση με ελάχιστους (μπορεί και με κανέναν ...)

:mad:

road spirit
29/06/2013, 11:14

μπορεί έγραψα ρε ππρ, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο για το επόμενο μεγάλο ταξίδι ... θα έρθεις??? :cool:

spyro
29/06/2013, 11:51
...

ε μα αλαξες και υπογραφη και αβαταρ :confused:

....

καλοκαιράκι ήρθε ρε john, είπαμε να ανανεωθούμε με κάτι "ανάλαφρο" :rotflmao:

..... τότε δεν πρόκειται για παρέα, πρόκειται για συγκατοίκηση...

δε το χα σκεφτεί έτσι ποτέ, αλλά πόσο δίκιο έχεις. όταν είσαι τόσες ώρες μαζι την ημέρα είναι σαν συγκατοίκηση όντως

:beer:

με σενα έχει συγκατοικήσει ήδη ρε γκρινιάρη τι αγχώνεσαι :p

πάντως όπως και να το σκεφτώ και να το αποφασίσω μετα με πιάνουν ενοχές

σε περίπτωση που είναι μπούγιο τσαντίζομαι γιατί τελικά δε καταφέρνω να δω όλα όσα νόμιζα οτι θα δω. το οποίο παίζει και να είναι ψέμα έτσι και αλλιώς γιατι και με λίγους πάλι μπορεί να κάτσει κάτι άλλο

σε περίπτωση που είναι λίγοι ή και κανένας μετά τσαντίζομαι για το απρόσωπο του θέματος. "θύμα των καιρών που προσπαθείς να κατακτήσεις και καλά κάτι και έχεις χάσει το νόημα του μοιράζομαι.

Drake Ramore
29/06/2013, 13:14
Έχω παρεξηγηθεί αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς προσωπικά δεν μπορώ τις βόλτες "ένα τσούρμο 20+ μηχανάκια και όλοι είμαστε μια παρέα". Τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Αν είναι αν πάω τέτοια βόλτα καλύτερα να κάτσω σπίτι. Αν είναι να δω αυτούς τους 20+ ανθρώπους (που μπορεί να είναι και αδερφικοί φίλοι) καλύτερα να τους δω στην καφετέρια της γειτονιάς μου. Δεν είναι ανάγκη να μπλέξω την βόλτα με την προσωπική επαφή. Για τον ίδιο λόγο αποφεύγω εκδρομές συλλόγων. Όχι εκδηλώσεις, στις εκδηλώσεις πάω, αλλά στην διαδρομή που κανονίζουν όλοι να πάνε προς την εκδήλωση τους, αποφεύγω να μπω. Θα τους δω στο σημείο προορισμού.

Βολτάρω σε ημερήσιες εκδρομές σε μικρά σχήματα 3-4 μηχανών. Ταξιδεύω σε πολυήμερα ταξίδια με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους που ξέρω ότι πέρα από την οδήγηση ταιριάζουμε και στην φιλοσοφία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνω πολλές εκδρομές, αλλά σε αυτές που πηγαίνω να μην το έχω μετανιώσει.

LOUKILOUK
29/06/2013, 15:00
Έχω παρεξηγηθεί αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς προσωπικά δεν μπορώ τις βόλτες "ένα τσούρμο 20+ μηχανάκια και όλοι είμαστε μια παρέα". Τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Αν είναι αν πάω τέτοια βόλτα καλύτερα να κάτσω σπίτι. Αν είναι να δω αυτούς τους 20+ ανθρώπους (που μπορεί να είναι και αδερφικοί φίλοι) καλύτερα να τους δω στην καφετέρια της γειτονιάς μου. Δεν είναι ανάγκη να μπλέξω την βόλτα με την προσωπική επαφή. Για τον ίδιο λόγο αποφεύγω εκδρομές συλλόγων. Όχι εκδηλώσεις, στις εκδηλώσεις πάω, αλλά στην διαδρομή που κανονίζουν όλοι να πάνε προς την εκδήλωση τους, αποφεύγω να μπω. Θα τους δω στο σημείο προορισμού.

Βολτάρω σε ημερήσιες εκδρομές σε μικρά σχήματα 3-4 μηχανών. Ταξιδεύω σε πολυήμερα ταξίδια με πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους που ξέρω ότι πέρα από την οδήγηση ταιριάζουμε και στην φιλοσοφία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνω πολλές εκδρομές, αλλά σε αυτές που πηγαίνω να μην το έχω μετανιώσει.

Αν προσθέσω αυτά που λέει ο Daz k Road spirit νομίζω ότι καλύπτωμε απόλυτα...
Θα πω μόνο ότι υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια...

TROOPER
30/06/2013, 21:10
Θέτει ο προορισμός ποιοτικά ή ποσοτικά όρια στις συμμετοχές? ....... ή .......... ας έρθει όλη η παρέα και όλα τα άλλα βρίσκονται

Προσοχή δε μιλάω για ημι-γνωστούς σε επίπεδο φόρουμ αλλά για παρέα με παιδικούς φίλους συγγενείς κτλ κτλ.

Κοινώς, μπορείς να πεις σε ένα φίλο ότι «ρε μεγάλε δε παίζει με αυτό το μηχανάκι και με αυτά τα μυαλά να ακολουθήσεις αυτή τη συγκεκριμένη διαδρομή», ............. ή ............... είσαι βλάκας, θύμα των εγωκεντρικών σημείων των καιρών βάζοντας την κατάκτηση ενός προορισμού πάνω από την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία?

ναι μπορεις.

Lioulios
01/07/2013, 02:10
Κάποιος θα πάει μεγάλη βόλτα ...

Pan (dvs)
01/07/2013, 07:48
Βεσπα και 1000αρι δεν συνταξιδευουνε,καποιο απο τα δυο θα καει.Αν δεν το καταλαβαινει απο μονος του ο φιλος ,του το εξηγεις.Αν συνεχιζει να κανει οτι δεν καταλαβαινει μαλλον δεν ειναι φιλος,οποτε του κουνας μαντηλι.
Εμενα δεν μου αρεσει να οδηγαω γρηγορα οταν πηγαινουμε βολτα πολλες μηχανες.Οταν δω οτι υπαρχουνε ατομα στην παρεα που θελουνε να πανε πιο γρηγορα τους αφηνω να φυγουνε μπροστα και τους βρισκω αργοτερα.

tai
02/07/2013, 10:39
Βεσπα και 1000αρι δεν συνταξιδευουνε,καποιο απο τα δυο θα καει.:nono:
εχω 1100 και πηγα σε ορεινό στροφιλικι με 125 χωρις να καει κανενα
ειμαστε μια ωραία παρέα άσχετα εαν δεν πηγαίναμε όπως βόλευε τον καθένα
Αν δεν το καταλαβαινει απο μονος του ο φιλος ,του το εξηγεις.Αν συνεχιζει να κανει οτι δεν καταλαβαινει μαλλον δεν ειναι φιλος,οποτε του κουνας μαντηλι.
ΔΛΔ εαν δεν εχει το κατάλληλο μηχανάκι δεν μπορούμε να πάμε μια βόλτα μαζί! Μεχρι να το παρει παύουμε της σχέσεις μας στον δρόμο? :lol:
.
φίλε το τι καβαλάς δεν θα πρέπει να σε εμποδίζει στο να κανείς παρέα με κάποιο άτομο. Θυσιάζουμε ακόμα και την βόλτα όπως την θέλουμε για να την κανουμε με τους ανθρώπους που γουσταρουμε.:beer:

Red Rider
02/07/2013, 15:52
φίλε το τι καβαλάς δεν θα πρέπει να σε εμποδίζει στο να κανείς παρέα με κάποιο άτομο. Θυσιάζουμε ακόμα και την βόλτα όπως την θέλουμε για να την κανουμε με τους ανθρώπους που γουσταρουμε.:beer:

Συμφωνώ απόλυτα.

Ας ξεκινήσουμε όμως την εσωτερική αναζήτηση,απαντώντας στο ερώτημα "τι είναι βόλτα τελικά,και τί αποκομίζει ο καθένας απο αυτή;"

Ichigo
02/07/2013, 16:28

ναι θέτει όρια όταν έχω οργανώσει τη δική μου βόλτα για τα μέρη που θέλω ΕΓΩ να δω! Δε μπορείς πχ να θες να σκάσεις με το παπί στην Παύλιανη όταν έχω πολλά περισσότερα cc από εσένα και ούτε την υπομονή να σε περιμένω. Δε θα σου κόψω και την καλημέρα βέβαια... :lol:

τώρα στις βόλτες των αλλωνονΕ αν τα άτομα τα γουστάρω εφ όσον στα cc ταιριάζουμε (δε θα πάω πχ σε μια πολεμική βόλτα σε ανοιχτό στροφιλίκι σε αρτεμίσιο/αράχωβα με ss 1000cc για να σπάσω το μηχανάκι) ακόμα και μια βόλτα μέχρι το Λαύριο έχει περισσότερη φάση από ένα ελβετικο αλπικό στροφιλίκι που θα έκανα μόνος.

(Οι καλύτερες βόλτες πάντως είναι οι "εκτός" αν το ενδόμυχο δίλημμα σου είναι αυτό) :smokin:

MikeG
02/07/2013, 16:38
Σαφώς και υπάρχουν όρια. Άλλο η παρέα για μπύρα στο Κουκάκι & άλλο η παρέα για μπύρα στη Λισσαβόνα όπου φτάσατε οδικός, λυσσάζοντας σε κάθε στροφιλίκι των Άλπεων και των Πυρηναίων.

virus
02/07/2013, 22:11
κατι ετοιμαζεις σπυρο:lol:

καταρχας για μενα παιζει ρολο το "που" και "ποσο" της βολτας. σε μικρες βολτες με φορουμ κι ετς το αφηνω στην ακρη. σε μεγαλες δηλαδη πολυωρες και ημερησιες ρολο εχει ο οδηγικος χαρακτηρας. τωρα σε εξωτερικα με διαμονες εκει θελει προσοχη. θα πηγαινα με καποιον που να μπορω να συγκατοικησω με την ευρυτερη εννοια. θα πρεπει να μου ταιριαζει στα περισσοτερα θεματα. οδηγικα, επικοινωνιακα και οσο γινεται να ταιριαζουμε σε πολλους τομεις. οπως ειπε ο road spirit

ακομα κι αυτο εχει σημασια. οχι δεν αυτοαναιρουμαι αλλα μπορει να γινει εστω κι ενας μικρος συμβιβασμος παντα στο θεμα πολυημερη βολτα.

spyrakos35
03/07/2013, 07:11
αφου μιλάτε για βόλτες όξω και τις τρεις φορές που πήγα, συνειδητά πήγα μόνος μου για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο....

;)

MG-KTiNoS
03/07/2013, 21:50

Εξαρτάτε από τον προορισμό.
Άμα είναι να πάτε στο Ροκ καφέ στο Λαύριο, οκ έχει και στην ΑΘήνα Ροκ καφέ...
Αν είναι να πας Ισλανδία, λάιφ τάιμ τριπ, αλλάζει λίγο δε βρίσκεις?

θα σου πω και κάτι για τη φιλία, γιατί εδώ στο Γκρίχελαντ της έχουμε καλαφατίσει ολίγον τι τα πρέκια.

-Ο Φίλος ο σωστός λοιπόν θα σκεφτεί με βάση το τι ποθεί η δική σου καρδιά.

Δηλαδή άμα μου έλεγες ότι θέλεις να πας
Ισλανδία, στην ενδοχώρα
με το τραχτέρ που έχεις για μηχανάκι :lol:
Αν ήμασταν φίλοι
ΔΕΝ θα σου έλεγα ποτέ
-Ωρεεεε φιλάρα τι είπες τώρα θα ρθω κι εγώ με το ΤΔΜ.
και ξέρεις γιατί?
Γιατί εσύ θα είχες λίγες πιθανότητες να περάσεις από εκεί, οπότε το ΤΔΜ απλά θα τους μηδένιζε.
Άρα
παρέα = Δεν πάμε (πας)

Πιο λογικό λοιπόν θα ήταν να σου πει ο φίλος...

-Φίλε χαίρομαι για σένα αλλά δεν θα έρθω γιατί ΑΝ έρθω θα σου τη χαλάσω.
Τα λέμε μια άλλη φορά.

spyrakos35
03/07/2013, 21:54
-Ο Φίλος ο σωστός λοιπόν θα σκεφτεί με βάση το τι ποθεί η δική σου καρδιά.

και ο φίλος σου πότε θα κάνει αυτό που θέλει η δική του η καρδιά???

κονφλικτ οφ ιντερεστ κιετς..... :cool:

TROOPER
05/07/2013, 08:08
και ο φίλος σου πότε θα κάνει αυτό που θέλει η δική του η καρδιά???

κονφλικτ οφ ιντερεστ κιετς..... :cool:

οταν δεν θα του το πει.

devil's animal
05/07/2013, 11:33
το θεμα ειναι να μην βαζεις το "εγω" πανω απο το "εμεις"...
παμε μια βολτα να περασΟΥΜΕ καλα και οχι περασΩ καλα...
(πω, πω..σαν γκομενα μου ακουγομαι...:lol:)

ολα γινονται παντως...
θεληση να υπαρχει...

OldMan
05/07/2013, 11:58
Καλά παιδιά να είναι ...