View Full Version : Τι λάδια βάζετε στο θηρίο σας ?
Καλησπέρα σε όλους ! Μιας και πλησιάζει σιγά σιγά ο καιρός για αλλαγή λαδιών στο, νεοαποκτηθέν για μένα, 990 ( μοντέλο 2007 ), ήθελα να ρωτήσω τι λάδια χρησιμοποιείτε εσείς
Ευχαριστώ :wave2::wave2:
Ktm.Prestige
28/06/2013, 17:18
Motorex Full Synthetic 10w-50 , οτι λέει ο άνθρωπος που το κατασκεύασε.
teo yzf r6
28/06/2013, 21:59
ντενικολ φιλε μου για μενα τα καλυτερα για ktm,αυτα εχω βαλει και στο δικο μου το 950 sm....
ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. θα ήθελα οποιος προτείνει κάτι αν μπορεί να βάζει και ακριβές μοντέλο. πχ φίλε μου τεο της ντενικολ ποια ακριβως ? ευχαριστώ .
Με τα αντιτριβικά πρόσθετα έχεις κανένα θέμα ή είναι ξηροκάμπανος ο συμπλέκτης?
Δεν εχω κανενα θεμα,καθως ειναι συγκεκριμενα για ΚΤΜ με προσθετα για να μην πατιναρουν οι υγροι συμπλεκτες http://www.motoonline.com.au/2011/04/21/motuls-7100-10w60-high-performance-oil/
teo yzf r6
30/06/2013, 15:11
ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. θα ήθελα οποιος προτείνει κάτι αν μπορεί να βάζει και ακριβές μοντέλο. πχ φίλε μου τεο της ντενικολ ποια ακριβως ? ευχαριστώ .
δυο φορες μου εχουν βαλει στο συνεργειο και τις δυο φορες εχω ξεχασει τον μαστορα να μου πει ακριβως τον τυπο,μονο την μαρκα ειχα προσεξει,δοκιμασε κανα δυο μαρκες που σου προτηνουν τα παιδια και θα την βρεισ την ακρη...
papa4jim
02/07/2013, 00:06
δυο φορες μου εχουν βαλει στο συνεργειο και τις δυο φορες εχω ξεχασει τον μαστορα να μου πει ακριβως τον τυπο,μονο την μαρκα ειχα προσεξει,δοκιμασε κανα δυο μαρκες που σου προτηνουν τα παιδια και θα την βρεισ την ακρη...
Καλησπέρα denicol δουλευει ο Χελιωτης. Κ για τα 990 χρησιμοποιει τα full synthetic 15w-50.
Οκ παιδιά ευχαριστώ πολύ ! μεσα στις επομενες 10 μερες θα εχω νεα λογικά και θα ενημερώσω για όποιον ενδιαφερόμενο !
Με τα αντιτριβικά πρόσθετα έχεις κανένα θέμα ή είναι ξηροκάμπανος ο συμπλέκτης?
Όχι ο συμπλέκτης του ΚΤΜ δεν είναι ξηρός συμπλέκτης. Είναι ελαιόψυκτος.
Οποτε εχω βαλει συνθετικα 10-50 (950) εχω καταναλωση της ταξης των 200-300ml/1000χμ.
Κυριως βαζω 10-40 ημι- τον χειμωνα και 15-50 ημι- το καλοκαιρι, κατα προτιμηση IPONE και αλλαζω καθε 3-4000κμ.
Με τα ημισυνθετικα, καταναλωση (μικρη) βλεπω απο την 3η χιλιαδα χμ και περα.
κατα προτιμηση IPONE
:rolleyes:
(της Γαλλικής κουλτούρας, να υποθέσω..)
παίδες έχει δοκιμάσει κανεις το AGIP-ENI i-ride 10w60
είμαι για αλλαγή και το ψάχνω λίγο καθώς δεν έχω άποψη είναι η πρώτη φορα που αλλάζω λάδια
έχετε να μου προτείνεται τίποτα άλλο?ευχαριστώ.
παίδες έχει δοκιμάσει κανεις το AGIP-ENI i-ride 10w60
είμαι για αλλαγή και το ψάχνω λίγο καθώς δεν έχω άποψη είναι η πρώτη φορα που αλλάζω λάδια
έχετε να μου προτείνεται τίποτα άλλο?ευχαριστώ.
Ειμαι γενικώς κατά των λαδιών που προτείνει ο κατασκευαστής λόγω παραμυθιού περι δοκιμών και εξέλιξης αποκλειστικά με το μηχανάκι μου. Πάραυτα, αν και έχω δοκιμάσει και denicol και motul και torco (10-40 / τα οποία προτείνω γενικώς), από τότε που δοκίμασα αυτό που λεει (τώρα, γιατι παλιότερα έλεγε άλλα) η ΚΤΜ, δηλαδή motorex (10-50 ή 60 και τα 2 μια χαρά τα πήγαν), εχω εκπλαγεί ευχάριστα, με τη διάρκεια της απόδοσης τους (αίσθηση στο σασμάν) και τη κατανάλωση, (πολύ χαμηλή).
Ειμαι γενικώς κατά των λαδιών που προτείνει ο κατασκευαστής λόγω παραμυθιού περι δοκιμών και εξέλιξης αποκλειστικά με το μηχανάκι μου. Πάραυτα, αν και έχω δοκιμάσει και denicol και motul και torco (10-40 / τα οποία προτείνω γενικώς), από τότε που δοκίμασα αυτό που λεει (τώρα, γιατι παλιότερα έλεγε άλλα) η ΚΤΜ, δηλαδή motorex (10-50 ή 60 και τα 2 μια χαρά τα πήγαν), εχω εκπλαγεί ευχάριστα, με τη διάρκεια της απόδοσης τους (αίσθηση στο σασμάν) και τη κατανάλωση, (πολύ χαμηλή).
δηλαδή πιο είναι το καλο λάδι πως το καταλαβαίνει κανεις?
υπάρχουν διαφορες στην λειτουργία του μοτέρ?
η παμε σε ένα λάδι που βοηθάει και το σασμάν να είναι πιο μαλακο?
spyro γιατι 10/40 και οχι 10/50 η 10/60?
δηλαδή πιο είναι το καλο λάδι πως το καταλαβαίνει κανεις?
υπάρχουν διαφορες στην λειτουργία του μοτέρ?
η παμε σε ένα λάδι που βοηθάει και το σασμάν να είναι πιο μαλακο?
spyro γιατι 10/40 και οχι 10/50 η 10/60?
δεν είπα ναι 10/40 και οχι 10/50 ή 10/60
είπα οτι γενικά μ' αρεσαν τα torco αλλα τελυταία έχω εκπλαγεί ευχάριστα με τα motorex.
δευερον, δε πιστεύω ότι εμείς είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε και να αξιολογήσουμε πραγματικά ένα λάδι συγκριτικά με ένα άλλο. Μόνο εάν περνάμε 2 μηχανάκια τους κάναμε καμια 50χλδ χλμ με διαφορετικά λάδια αλλά ακριβώς τις ίδιες συνθήκες και στο τέλος τα ανοίγαμε μοτερ, βλέπαμε φθορές και μετράγαμε ανοχές.
Οπότε ο καθένας από εμάς φτιάχνει και μια θεωρία την εμπλουτίζει και λίγο με καμια αλήθεια και βαδίζει όντας αισθανόμενος ότι κάνει το σωστό.
Στη προκειμένη περίπτωση εγώ μετράω κατανάλωση και λαμβάνω αίσθηση από το σασμάν εκεί γύρω στα 3-4.000χλμ. σε γενικές γραμμές προτιμώ 10-40 το χειμώνα 10-50 το καλοκαίρι όχι γιατί το καλοκαίρι φοβάμαι ότι τα 10-40, αλλά γιατί θεωρώ ότι τα 10-50 και 60 ισως είναι πολύ πηχτά για το χειμώνα για να τα φέρνω εγώ στη σωστή θερμοκρασία. Από την άλλη βλέπουμε ότι τελικά ο Χειμώνας πιάνει στην Ελλάδα το Δεκέμβριο οπότε μπαρούφες για ακόμα μια φορά.
10-40 shell αν δε κάνω λάθος πρότεινε η ΚΤΜ για τον LC8 όταν το έβγαλε το 2003. Τώρα λεει Motoroxex 10-50.
Οι παλιοί του χώρου δε τα γουστάρουν τα φουλ συνθετικά και οι νέοι ψάχνουν για μεγάλα νούμερα. Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για τα 10-70 ή ακόμα και 5-70.
τρίτον, ψάξε στο φόρουμ υπάρχει πολύ υλικό. Όπου λάδια, λάστιχα και τελικές, οι κουβέντες περισσεύουν
MiltiadisK.D
10/12/2013, 19:28
Καλησπέρα denicol δουλευει ο Χελιωτης. Κ για τα 990 χρησιμοποιει τα full synthetic 15w-50.
Δουλεύει επίσης motorex fully synthetic 20w/60 στα 950/990.
Αυτός ο έρωτας της ΚΤΜ με την Motorex περιλαμβάνει και τα απαιραίτητα καυγαδάκια κάθε 2-3 χρόνια...
indianos950
13/12/2013, 17:23
Εγω εχω βάλει castrol 10-50 power1. Full synthetic δεν με ενοχλεί κάτι. Έχουν 3000 χιλ και δεν εχω συμπληρώσει ακόμη!!!!!! Στα 5000 θα τα αλλάξω
Παιζει στο advrider ενα θρεντ με χημικη αναλυση καποιων συνθετικων castrol (αν θυμαμαι καλα), η οποια εδειχνε οτι μετα απο 6-7000 μιλια τα λαδια ηταν 'well within specs'. Απο 990. Θα κοιταξω για το λινκ.
notakos600
18/12/2013, 10:20
Αυτός ο έρωτας της ΚΤΜ με την Motorex περιλαμβάνει και τα απαιραίτητα καυγαδάκια κάθε 2-3 χρόνια...
Εννοείς ότι καυγαδίζουν η μπιέλα με το ρουλεμάν της και το πιστόνι αρπάζεται με τον κύλινδρο;
Εννοείς ότι καυγαδίζουν η μπιέλα με το ρουλεμάν της και το πιστόνι αρπάζεται με τον κύλινδρο;
:lol::boxing: ........ :vava: :tooth: