View Full Version : Αποριες για αγορα καινουργιας μηχανης....
Commando*
29/06/2013, 13:32
παιδια καλησπερα!ειμαι καινουργιος στο site και στις μηχανες!ειμαι 18 χρονων και συφμωνα με τις ισχυουσες διαταξεις μπορω να βγαλω διπλωμα για μηχανη εως 125cc.εχω καταληξει σε τρεις μηχανες για τις οποιες θα ηθελα να ακουσω γνωμες!αυτες ειναι:
1)honda cbr125
2)yamahafyz r125
3)aprilia rs 125
εχω διαβασει εδω στο σαιτ μια συζητηση για την aprilia και την yamaha αλλα θα ηθελα να ρωτησω τι καταναλωση εχουν αυτες οι μηχανες στα 100km(με μια κανονικη οδηγηση),ποια απο αυτες τις μηχανες κινειται ευκολα και στην πολη και τι τελικες ποιανουν???ξερω οτι η aprilia ειναι λιγο ιδιαιτερη αλλα θα ηθελα να ακουσω και τις αποψεις σας για τα εξοδα συντηρησης για τις τρεις αυτες μηχανες!σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!(σορρυ αν εγραψα σε λαθος θεμα)
Το RS δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα 2 που έβαλες. Δίχρονο με πολλά περισσότερα άλογα & χωρίς το μηχανόφρενο του κινητήρα. Σαφώς είναι το καλύτερο μηχανάκι από τα 3, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σίγουρα θα το γουστάρεις.
Commando*
29/06/2013, 14:03
ναι το ξερω οτι ειναι αλλο πραγμα η aprilia απλα απ οτι ειδατε μου αρεσουν οι spor μηχανες και με τετοιο οριοκυβικων δεν εχω πολλες επιλογες για αυτο τις εβαλα και τις τρεις!τωρα αυτο που αναφερεις περι διχρονου σημαινει και περισσοτερα εξοδα ετσι???περισσοτερο κλεινω προς την 1 και 2 αλλα ηθελα να ακουσω γνωμες και για την aprilia!σε ευχαριστω για την απαντησση σου!
PetranGR
29/06/2013, 16:04
CBR 125 , με τίμησε όταν το είχα 2 χρόνια σε ταξίδια με κατανάλωση με τα βίας 2.5-3 / 100 λίτρα.
Τελική έβλεπα μόνος μου καθαρά περίπου στο 130 περίπου. Με δικάβαλο 110-115.
Προβλήματα;
Κανένα!
Είναι Honda :)
Μια φορά το μόνο που μου έτυχε ήταν σκουπίδι μέσα στην βενζίνη αν το λες σαν πρόβλημα.
Έκανα μαζί του περίπου 30.000 χλμ . και , ναι έκανα ταξίδια μαζί του Βέροια - Καβάλα - Κατερίνη κτλ.
Commando*
29/06/2013, 16:45
ok!δηλαδη απ οτι καταλαβα το honda ειναι εργαλειο!!!για το yamaha ξερουμε τιποτα???
Commando*
01/07/2013, 12:54
κανεις για τη yamaha??για δικαβαλο ποια απο τις συο ειναι καλυτερη???η honda ή η yamaha??
PetranGR
01/07/2013, 14:36
κανεις για τη yamaha??για δικαβαλο ποια απο τις συο ειναι καλυτερη???η honda ή η yamaha??
Για αυτό έχω να σου πώ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Το CBR , είναι πολύ πιο άνετο.
Καταρχίν σχεδόν είστε στο ίδιο ύψος.Ενώ το YZF είναι "επιθετικό" και αρκετά ψηλά,δηλαδή ο άλλος τα διπλώνει για τα καλά τα γόνατα του.
Δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη περαιτέρω για το YZF ,όσα ξέρω σου απάντησα :)
Antartis
01/07/2013, 15:08
Καλησπερα. Το RS δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ηταν.Ειχα (τοτε) μοντελο του 2000, διχρονο, 30 αλογα,160 τελικη,πλαισιαρα,ψαλιδαρα κλπ.Τα ειχε τα προβληματακια του,ειδικα με το power valve (ετσι λεγοταν αν θυμαμαι καλα),επινε πολυ λαδακι μιξης και γενικα ηθελε προσοχη στην συντηρηση.Τα σημερινα ειναι 4χρονα με 15 αλογα στον τροχο για να καλυπτονται απο το μικρο διπλωμα,ασε που μολις ειδα οτι απουσιαζει η αλουμινενια ψαλιδαρα banana ξενερωσα επιτοπου.Εχει ηρεμισει πολυ το Aprilia,και πλεον μονο το ονομα του (αν και ελαφρως αλαγμενο) θυμιζει παλιες εποχες και νικες στα GP.Αφου οι επιδοσεις ειναι πλεον στα ιδια επιπεδα με τα αλλα 2 που αναφερεις,οι ιαπωνες κερδιζουν σε θεμα αξιπιστιας και συντηρησης.Τσιμπα οποιο απο τα δυο σου αρεσει στο ματι.
και μονο την μεταπωληση σκεφτομενος πας για το χοντακι.
:wave2:
Καλησπερα. Το RS δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ηταν.Ειχα (τοτε) μοντελο του 2000, διχρονο, 30 αλογα,160 τελικη,πλαισιαρα,ψαλιδαρα κλπ.Τα ειχε τα προβληματακια του,ειδικα με το power valve (ετσι λεγοταν αν θυμαμαι καλα),επινε πολυ λαδακι μιξης και γενικα ηθελε προσοχη στην συντηρηση.Τα σημερινα ειναι 4χρονα με 15 αλογα στον τροχο για να καλυπτονται απο το μικρο διπλωμα,ασε που μολις ειδα οτι απουσιαζει η αλουμινενια ψαλιδαρα banana ξενερωσα επιτοπου.Εχει ηρεμισει πολυ το Aprilia,και πλεον μονο το ονομα του (αν και ελαφρως αλαγμενο) θυμιζει παλιες εποχες και νικες στα GP.Αφου οι επιδοσεις ειναι πλεον στα ιδια επιπεδα με τα αλλα 2 που αναφερεις,οι ιαπωνες κερδιζουν σε θεμα αξιπιστιας και συντηρησης.Τσιμπα οποιο απο τα δυο σου αρεσει στο ματι.
Υπάρχει το RS4 125 που είναι τετράχρονο αλλά και το κλασικό δίχρονο RS 125...
Τουλάχιστον αυτά έχει στο site της η Aprilia.
Bradipous
02/07/2013, 08:53
Αν θες μουρη παρε το γιαμαχα,
αν δε σε νοιαζει τοσο η ομορφια και το θελεις για καθημερινο εργαλειο παρε το χοντα
αν παλι θες και μουρη και γκαζι παρε το απριλια (το 2χρονο)
PetranGR
02/07/2013, 09:01
δεν ξέρω αν η άποψη μου παίζει ρόλο παρότι έκανα τόσα χλμ. μέ ένα CBR125 και ότι χρειαζόταν του το έδινα στα Service,στα όλα του.
Προσωπικά και μόνο πιστεύω οτι η καλύτερη επιλογή σου είναι να πάρεις ένα Hondακι,θα δείς :)
+ Είναι και ξεκούραστο όσο γίνεται για "SuperSport"
........
+ Είναι και ξεκούραστο όσο γίνεται για "SuperSport"
δεν εχεις καβαλησει αλλα ss ετσι?
καβαλάει τ' όνειρό του ;)
PetranGR
02/07/2013, 09:12
δεν εχεις καβαλησει αλλα ss ετσι?
εκτός απο το δικό μου;Αρκετά :P
Απλά το γράφω,γιατί όσο να'ναι είναι ένα μικρούλικο ξεκούραστο μηχανάκι :)
PetranGR
02/07/2013, 09:12
με φτιάξες τώρα. Τσάκο :beer: Αν και πρωί ,κερασμένη!
σωστος!!!!!
γι' αυτο αλλωστε υπαρχει και το λογκο honda...the power of sleep!!!
:lol::lol::lol:
PetranGR
02/07/2013, 09:25
σωστος!!!!!
γι' αυτο αλλωστε υπαρχει και το λογκο honda...the power of sleep!!!
:lol::lol::lol:
μμμμμμ σαχλέ!!! :P
Απλά βοηθάω το παλικάρι με απόψεις που έχω πάνω στο θέμα με το εν λόγω μηχανάκι του 06'
μμμμμμ σαχλέ!!! :P
Απλά βοηθάω το παλικάρι με απόψεις που έχω πάνω στο θέμα με το εν λόγω μηχανάκι του 06'
:a013:
Commando*
02/07/2013, 09:30
παιδια σας ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις σας!μαλλον απ οσα ακουσα θα παω για το honda διοτι το θελω για καθημερινη χρηση ,που και που για δικαβαλο,και συν του οτι θα ειναι η πρωτη μου μηχανη οποτε η τελικη ταχυτητα που ειναι 130 δεν με πειραζει καθολου!!!και το yamaha καλο ειναι αλλα ετσι οπως το βλεπω δεν μπορεις να βαλεις δευτερο ατομο πισω!(τουλαχιστον οχι για μεσαιες αποστασεις)......
Black Diamond
02/07/2013, 09:37
Προσωπικά δεν θα επέλεγα ιταλό...
Απο τα άλλα 2 έχω την εντύπωση οτι το honda κυκλοφορεί περισσότερο και όσοι το είχαν δεν του προσάπτουν τίποτα...
(χωρίς να έχω κάτι με το yamahaki έτσι;)
Κακά τα ψέμματα το πρώτο σου μηχανάκι θα το θυμάσαι γλυκά ΟΤΙ και να αποφασίσεις.... (εγώ είχα DT-125 δίχρονο :p)
Commando*
03/08/2013, 18:04
Παιδια καλησπερα!τωρα κανω μαθηματα για διπλωμα και επειδη το εχω παρει ζεστα το θεμα(τωρα που γυρισα απο διακοπες)πηγα να δω τις μηχανες της honda και λεγοντας ΜΗΧΑΝΕΣ αναφερομαι στις πρωτη μου βλεψη την cbr125 και καθως την κοιταγα ειδα και την cbf125.μπορειτε να μου πειτε εσεις οι εμπειροι ποιες διαφορες εχουν καθως και ποια θα επιλεγατε εσεις και για ποιο λογο!να σας θυμισω οτι την μηχανη την θελω για να κινουμαι καθημερινα,να βαζω που και που δευτερο ατομα αλλα την θελω και για κανα ταξιδακι(μονος μου)οχι τεραστιας αποστασης!πχ Τρικαλα-Αθηνα!
PetranGR
03/08/2013, 18:34
Παιδια καλησπερα!τωρα κανω μαθηματα για διπλωμα και επειδη το εχω παρει ζεστα το θεμα(τωρα που γυρισα απο διακοπες)πηγα να δω τις μηχανες της honda και λεγοντας ΜΗΧΑΝΕΣ αναφερομαι στις πρωτη μου βλεψη την cbr125 και καθως την κοιταγα ειδα και την cbf125.μπορειτε να μου πειτε εσεις οι εμπειροι ποιες διαφορες εχουν καθως και ποια θα επιλεγατε εσεις και για ποιο λογο!να σας θυμισω οτι την μηχανη την θελω για να κινουμαι καθημερινα,να βαζω που και που δευτερο ατομα αλλα την θελω και για κανα ταξιδακι(μονος μου)οχι τεραστιας αποστασης!πχ Τρικαλα-Αθηνα!
χοντρική διαφορά; Στο ένα κάθεσε πιο ψηλά στο άλλο πιο χαμηλά :P
Και τα 2 , είτε CBR 125 είτε CBF 125 σε στηρίζουν το ίδιο και έχουν την ίδια δύναμη εν μέρη, για 2ο άτομο, σκέψου μόνο το οτι το CBR λόγω και καλά "αγωνηστικού" χαρακτήρα τότε ίσως είναι λίγο πιο δυνατό.
CBR 125:
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR125R
CBF 125:
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBF125
Τι άλλο κοιτάς ;
Κακά τα ψέμματα το πρώτο σου μηχανάκι θα το θυμάσαι γλυκά ΟΤΙ και να αποφασίσεις.... (εγώ είχα DT-125 δίχρονο :p)
ναι ρε συ συμφωνω εμενα το πρωτο μου μηχανακι ηταν/ ειναι (το εχω ακομα και ας εχω αλλαξει 3-4 μηχανακια αν ειναι δυνατον) typhoon 125 , πηρα μετα απο λιγο το freewind γιατι οι τοτε φιλοι μου ειχαν ολοι ΧΤ και <<αντε ρε ευη σε περιμενουμε>> αμαν προσβολη χαχαχαχαχ αλλα ναι το αγαπω και ας μην δουλευει το μισο!!!!!!!
Commando*
04/08/2013, 21:03
δεν κοιταω καποιο αλλο μηχανακι!ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο και θα δουμε ποιο θα επιλεξω!και τα δυο μου αρεσουν πολυ!!!!
Εγώ πάντως που έχω οδηγήσει και τα δύο, μου φάνηκε πιο φιλικό το Cbf 125. Νομίζω πως από δύναμη και ταχύτητα, το ίδιο δίνουν και τα δύο... Πάντως για κάποιο λόγο το Cbr 125 δεν το συμπαθώ. Είναι λίγο αστείο αν σκεφτείς την Supersport δομή του και την πραγματικότητα. Α! Κι επίσης μου φάνηκε πιο άβολη η θέση οδήγησης και η σέλα του. Άρα, εντελώς υποκειμενικά θα σου πρότεινα το Cbf 125. Παλιά το ζαχάρωνα κι εγώ.:)
Ό,τι κι αν πάρεις καλοτάξιδο!
Υ.Γ: Βρες μπας και κάνουμε τα μαθήματα μαζί;;;
...οχι τεραστιας αποστασης!πχ Τρικαλα-Αθηνα!
Ετούτο το commando το συμπάθησα! :smokin:
Commando*
05/08/2013, 15:15
Ετούτο το commando το συμπάθησα! :smokin:
χαχαχα!καλο.εγω παντως το τρικαλα αθηνα το εννοω!
βρε olka δεν νομιζω να κανουμε μαζι μαθηματα γιατι στη σχολη μονο εγω δινω για μηχανη τωρα!