View Full Version : Αποζημιωση
panagiwths
12/07/2013, 18:17
Γεια σας παιδια, θα θελα τα φωτα σας σε ενα θεμα μου γιατι ο καθε ενας μου λεει τα δικα του.
Τρακαρα πριν 2 βδομαδες περιπου με το παπι οταν ενας μεθυσμενος παραβιασε το στοπ και εγω επεσα πανω του με αρκετα χλμ ( ολος παραδοξος δεν επαθα τιποτα!!) το μηχανακι απ οτι μου ειπε ο μαστορας θα βγει ασυμφορο. Πως θα αποζημιωθω εγω ( μετρητα;; ) και ποτε περιπου;;
* Το κρανος με εσωσε απο πολλα....
Αν πηγε ο εμπηρογνωμονας στον μαστορα θα του ειπε ποσο παει το μαλλι και αυτος θα κρινει αν ειναι ασυμφωρο η οχι και θα σου πει και τι σου δινει αν παει για ολικη..:beer:
Παλι καλα που δνε επαθες τιποτα..!!
Υ.γ.Κατι ψιλο ασχετο ειχα τρακαρισμα πριν κανα μηνα με το αμαξι και ακομα περιμενω να δω τι ποσο και ποτε θα μου δωσει η ασφαλιστικη του αλλου ο εμπηρογνωμονας μου το εβγαλε ολικη το αμαξι αλλα δυστυχως επεσα στην περιπτωση και η ασφαλιστικη του αλλου ειναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ασφαλιστικη που παει για φουντο τωρα τι σεναριο θα παιχτει δεν ξερω αλλα σιγουρα βλεπω να τραβιεμαι..Μηπως γνωριζει κανενας..?
Παναγιώτη εφόσον ο άλλος έχει αναγνωρίσει ότι φταίει, και όλα πάνε καλά, υπολόγιζε 1-2 μήνες.
Bradipous
12/07/2013, 18:34
Γεια σας παιδια, θα θελα τα φωτα σας σε ενα θεμα μου γιατι ο καθε ενας μου λεει τα δικα του.
Τρακαρα πριν 2 βδομαδες περιπου με το παπι οταν ενας μεθυσμενος παραβιασε το στοπ και εγω επεσα πανω του με αρκετα χλμ ( ολος παραδοξος δεν επαθα τιποτα!!) το μηχανακι απ οτι μου ειπε ο μαστορας θα βγει ασυμφορο. Πως θα αποζημιωθω εγω ( μετρητα;; ) και ποτε περιπου;;
* Το κρανος με εσωσε απο πολλα....
Με μετρητα θα αποζημιωθεις ουτως η αλλως (ειτε παει για επισκευη ειτε για ολικη).
Για το αν θα βγει ολικη ή θα παει για επισκευη θα σου πει η ασφαλιστικη.
Προβλημα δεν νομιζω να εχεις εσυ με την αποζημιωση γιατι παλι απο την ασφαλιστικη (του) θα παρεις τα λεφτα και μετα η ασφαλιστικη θα τα ζητησει απο αυτον.
Το ποτε θα αποζημιωθεις εξαρταται απο την εταιρια και απο το ποσο γρηγορα θα γινουν οι διαδικασιες..
Να ξέρεις επίσης ότι πέραν των ζημιών που σου προκάλεσε (στη μηχανή και στον εξοπλισμό σου) δικαιούσαι και ένα ποσό για ψυχική οδύνη (ακόμα κι αν δεν έπαθες ούτε γρατζουνιά) καθώς και ό,τι έξοδα σου προκύψουν αυτόν τον μήνα που συνδέονται με την έλλειψη μεταφορικού μέσου.
panagiwths
12/07/2013, 18:56
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Κατα 99% θα παει ολικη εχει μεγαλη ζημια και θελει και καλιμπρα. Δηλαδη θα περιμενω αρκετα ακομα..
Α και κατι ακομα , με ποια κρητιρια θα με αποζημιωσουν;; Πχ θα δουν στο car ποσο πανε τα crypton x αυτης της χρονολογιας. Μην μου πουν καμια ωρα παρε 1300€ και καλα σου ειναι...
AristidisZ
12/07/2013, 18:59
έτσι όπως το πες το κάνουν...
ερώτηση, ο μεθυσμένος αποδείχθηκε μεθυσμένος (εννοώ του έκαναν αλκοτέστ ; )
panagiwths
12/07/2013, 19:03
Μπαα δεν θελω να το τραβηξω τοσο.. Βλεπεις βγηκαμε και γνωστοι στο τελος...
Εγω θελω απλα να αποζημιωθω για το κρανος και το παπι.
AristidisZ
12/07/2013, 19:07
το θέμα είναι ότι όταν ο άλλος είναι λιάρδα δε τον καλύπτει η ασφάλειά του, για αυτό σε ρώτησα
άρα όλα καλά :a013:
panagiwths
12/07/2013, 19:09
Τρακαραμε μπροστα σε περιπολικο.. Του καν αλκοτεστ και εφυγαν γιατι αλλιως δεν θα με αποζημιωνε η ασφαλιστικη και θα ειχα αλλα τρεξιματα...
Αν ερθει ανακριτικο σου κανει αλκοτεστ οπως και ναχει..
AristidisZ
12/07/2013, 19:15
εγώ δε κατάλαβα βέβαια αν τον βρήκαν μεθυσμένο ή όχι, αλλά για να λέει ο νηματοθέτης όλα ΟΚ, το δέχομαι :D
Τρακαραμε μπροστα σε περιπολικο.. Του καν αλκοτεστ και εφυγαν γιατι αλλιως δεν θα με αποζημιωνε η ασφαλιστικη και θα ειχα αλλα τρεξιματα...
:eek:
κανονικά έπρεπε να του κόψουν κλήση επιτόπου και μη σου πω και να τον πάνε μέσα αν ήταν τόσο λιάρδα.
Η ασφαλιστική σε αποζημειώνει κανονικότα. Εφόσον αυτός ήταν μεθυσμένος στην συνέχεια του ζητάει να της επιστρέψει τα λεφτά που έδωσε αλλά αυτό εσένα δεν σε ενδιαφέρει ούτε σε επηρεάζει
Ισως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Αν θυμάμαι καλά, κάποιος που οδηγεί μεθυσμένος και αν αυτό έχει αποδειχτεί και καταγραφεί επίσημα π.χ. Με αλκοτέστ από την αστυνομία, παραβιάζει τους όρους του ασφαλιστήριου συμβολαίου που έχει με την δική του ασφαλιστική εταιρεία και αυτή δεν τον καλύπτει.
Δηλ. Δεν αποζημιώνεσαι από την ασφαλιστική του (ή από την δική σου σε περίπτωση φιλικού διακανονισμού) αλλά πρέπει να τα ζητήσεις (με δικηγόρους και αγωγές) από τον ίδιο.
Ξεκαθάρισε πρώτα αν η αστυνομία κατέγραψε επίσημα το αλκοτέστ (όχι από ότι κατάλαβα) και μετά ρώτα κι έναν ασφαλιστή ή ακόμα καλύτερα έναν δικηγόρο.
ολοσωστος ο αποπανω...
Φιλε κρανη και μπουφαν δυσκολα θα αποζημιωσουν... κατεβωασε - σπασε κανα κοντερ και πες οτι ειχες λιγοτερα χλμ μπας και παρεις απο εκει κανα φραγκο παραπανω. Βαλε και καμια fake αγγελια στο car...
Κρανος
Μπουφαν
Γαντια
Κινητο
Λαπτοπ
Γυαλια ηλιου
Οτι φανταστεις βαλτο.
Και στα 2 μου τροχαια αποζημειωθηκα και για τον εξοπλισμο.
Απλα στο 1ο δεν εβαλα γυαλια-κινητο-λαπτοπ
Λαπτοπ ουτε στο 2ο αλλα εσυ βαλε.
Ενδεικτικα αποζημειωθηκα 80€ για ΝΟΚΙΑ Ν95 8gb.
Να μην εχω κανα iphone5 προχειρο...
kostaspetrou
13/07/2013, 13:55
Ισως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Αν θυμάμαι καλά, κάποιος που οδηγεί μεθυσμένος και αν αυτό έχει αποδειχτεί και καταγραφεί επίσημα π.χ. Με αλκοτέστ από την αστυνομία, παραβιάζει τους όρους του ασφαλιστήριου συμβολαίου που έχει με την δική του ασφαλιστική εταιρεία και αυτή δεν τον καλύπτει.
Δηλ. Δεν αποζημιώνεσαι από την ασφαλιστική του (ή από την δική σου σε περίπτωση φιλικού διακανονισμού) αλλά πρέπει να τα ζητήσεις (με δικηγόρους και αγωγές) από τον ίδιο.
Ξεκαθάρισε πρώτα αν η αστυνομία κατέγραψε επίσημα το αλκοτέστ (όχι από ότι κατάλαβα) και μετά ρώτα κι έναν ασφαλιστή ή ακόμα καλύτερα έναν δικηγόρο.
Λάθος είσαι...
Αν κάποιος σε τρακάρει-φταίει δηλαδή- και έχει πιεί(αλκοτέστ κλπ),τότε εσύ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ.
Απλά αργότερα η ασφαλιστική τα ζητάει απ'το μεθυσμένο.
Αυτό όμως εσένα δε σε νοιάζει.
AristidisZ
13/07/2013, 13:57
Λάθος είσαι...
Αν κάποιος σε τρακάρει-φταίει δηλαδή- και έχει πιεί(αλκοτέστ κλπ),τότε εσύ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ.
Σωστά το λες:
http://hristika.blogspot.gr/2011/05/blog-post_31.html
panagiwths
13/07/2013, 14:33
Αμα το ηξερα οτι θα με αποζημιωνε κανονικα η ασφαλιστικη του και μετα θα τα ζητουσε απ αυτον, ισως και να ζητουσα απ τους τροχονομους να τον γραφανε... Για να του γινει μαθημα..
Αλλα βλεπεις και η αστυνομια με συμβουλεψε λαθος ( μπορει και οι ιδιοι να μην το ηξεραν ) και βγηκαμε και "κουμπαροι" μια στιγμη.
panagiwths
13/07/2013, 15:05
Εχω μια τελευταια απορια. Με ποια κρητιρια θα με αποζημιωσουν πχ το μηχανακι μου στο car βλεπω οτι παιζει απο 1900 μεχρι 1700 ευρω θα μου δωσουν καπου εκει η πολυ πιο κατω ;; Και αν δεν μεινω ικανοποιημενος απο την αποζημιωση τι κανω;;( παω δικαστικα; )
Εχω μια τελευταια απορια. Με ποια κρητιρια θα με αποζημιωσουν πχ το μηχανακι μου στο car βλεπω οτι παιζει απο 1900 μεχρι 1700 ευρω θα μου δωσουν καπου εκει η πολυ πιο κατω ;; Και αν δεν μεινω ικανοποιημενος απο την αποζημιωση τι κανω;;( παω δικαστικα; )
με τα κριτήρια του να προσπαθήσουν να πληρώσουν όσο γίνεται λιγότερα
για αυτόν τον λόγο και εσύ ζητάς όσο πιο πολλά μπορείς και ζητάς ζημιές και για ρούχα που χάλασαν, κράνος που γρατζουνίστικε κλπ κλπ
Λάθος είσαι...
Ναι, προφανώς είμαι λάθος! Ευχαριστώ για την διόρθωση.
KAWAMANRIDER
16/07/2013, 20:14
ρε φιλε ευχομαι την καλυτερη εκβαση στην υποθεση σου , αλλα αυτο που με φρικαρει - καλα οκ γνωστος δικος σου κτλ - αλλα η αστυνομια δεν επρεπε να λειτουργει αυταπαγγελτα , τι παει να πει τους ειπα & μου ειπαν & ολα καλα , ειναι ο αλλος λιωμιδη & τον αφηνουν να φυγει ? & γραφουν κοσμο για 5 χλμ παραπανω στην αττικη οδο ? δηλαδη αν παταγε το παιδι καποιου γνωστου του τι θα ελεγε ο γνωστος , ελα μωρε μην τον γραφεις , ενταξει δικο μου ειναι το παιδι , ασε να παρουμε κανα φραγγο απ' την ασφαλεια :eyepop:, ελεος πια λεμε :yuck: