View Full Version : dopios.com: Μια ελληνική ιδέα με προοπτική...
Το διάβασα σήμερα στο in.gr (http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231257839), μ' άρεσε, οπότε το μοιράζομαι...
Η πρωτότυπη υπηρεσία συστήνει τους ντόπιους στους τουρίστες, αντί συμβολικού ποσού. Ντόπιοι από την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη, το Σαν Φρανσίσκο και 15 νέους προορισμούς, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και το Μπουένος Άιρες, υπόσχονται να φέρουν τους ταξιδιώτες σε επαφή με την ζωή και τον παλμό της πόλης γνωρίζοντάς τους με ντόπιους.
Η πλατφόρμα «για τη διευκόλυνση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών γνωριμίας με τη ζωή της πόλης» δεν προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής ξενάγησης. Κάθε αυτοαποκαλούμενος dopios διατηρεί στο dopios.com το προφίλ του και τεκμηριώνει τι μπορεί να προσφέρει από όσα είναι σε θέση να γνωρίζει για τον τόπο του.
http://www.dopios.com
AristidisZ
18/07/2013, 08:03
ξέρεις τι κίνδυνο εγκυμονεί αυτή η πρακτική ε ; ;)
ξέρεις τι κίνδυνο εγκυμονεί αυτή η πρακτική ε ; ;)
Για πες...
AristidisZ
18/07/2013, 08:39
πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι θα το δουν ως meeting site (και δε κάνω πλάκα, ξέρεις τι exploit κάνουν πολλοί)
πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι θα το δουν ως meeting site (και δε κάνω πλάκα, ξέρεις τι exploit κάνουν πολλοί)
Αυτός ο κίνδυνος ελλοχεύει σε όλους τους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης...
Διάβασε όμως το άρθρο στο in.gr, δεν το έχω αντιγράψει ολόκληρο :winka:.
AristidisZ
18/07/2013, 08:48
εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα, ευχαρίστως το έκανα και τσάμπα αυτό, αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου :) :)
Και οι περισσότεροι (εν Ελλάδι που κοίταξα) δεν έχουν συμβολικά ποσά για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν.
Και οι περισσότεροι (εν Ελλάδι που κοίταξα) δεν έχουν συμβολικά ποσά για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν.
???
el_hymador
19/07/2013, 09:10
Είναι ένας φίλος μου στη φάση αυτή έδω και 2 χρόνια, δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί το dopios νόμίζω ένα άλλα κάτι με couch κάτι. Δεν το κάνει για γκόμενες, άσε που δύσκολα σου κάθεται κάτι κάλο, εκτός και αν σου αρέσει γερμανός με άσπρη κάλτσα και πέδιλο. Πέρα από την πλάκα το πραγματικό και ουσιαστικό όφελος είναι ότι γνωρίζει κόσμο απ΄όλες τις μεριές της υδρογείου, και το καθαρά οφελιμιστικό ότι έχει πάει Βρακελώνη, Άμστερνταμ και 2-3 άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες με μόνο έξοδο τα εισητήρια, αφού λειτουργεί πολλές φορές αναταποδωτικά και οι ξένοι ενθουσιάζονται με τη φιλοξενία μας γενικότερα. Έχει και τις στραβές του βέβαια, υπο την έννοια του ότι μερικοί και μερικές σε θεωρούν ξεναγό...
Είναι ένας φίλος μου στη φάση αυτή έδω και 2 χρόνια, δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί το dopios νόμίζω ένα άλλα κάτι με couch κάτι. Δεν το κάνει για γκόμενες, άσε που δύσκολα σου κάθεται κάτι κάλο, εκτός και αν σου αρέσει γερμανός με άσπρη κάλτσα και πέδιλο. Πέρα από την πλάκα το πραγματικό και ουσιαστικό όφελος είναι ότι γνωρίζει κόσμο απ΄όλες τις μεριές της υδρογείου, και το καθαρά οφελιμιστικό ότι έχει πάει Βρακελώνη, Άμστερνταμ και 2-3 άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες με μόνο έξοδο τα εισητήρια, αφού λειτουργεί πολλές φορές αναταποδωτικά και οι ξένοι ενθουσιάζονται με τη φιλοξενία μας γενικότερα. Έχει και τις στραβές του βέβαια, υπο την έννοια του ότι μερικοί και μερικές σε θεωρούν ξεναγό...
Δεν ειναι 100% το ιδιο πράγμα το ντοπιος με το καουτσσερφιν ;)
Αναφορικά με τις στραβές επειδή μου έτυχε τουρίστρια(μπάζο βεβαια:lol:) που ήθελε ξεναγήσεις κτλ τις τα έκοψα στο μπαμ και τις είπα θα πιούμε το καφέ και οτι απορίες έχεις να στις λύσω. Παρε και το τηλ μου και αν εχεις προβληματα καπου φιλ φρι του κολ και τέλος
AristidisZ
19/07/2013, 09:18
Δεν ειναι 100% το ιδιο πράγμα το ντοπιος με το καουτσσερφιν ;)
Αναφορικά με τις στραβές επειδή μου έτυχε τουρίστρια(μπάζο βεβαια:lol:) που ήθελε ξεναγήσεις κτλ τις τα έκοψα στο μπαμ και τις είπα θα πιούμε το καφέ και οτι απορίες έχεις να στις λύσω. Παρε και το τηλ μου και αν εχεις προβληματα καπου φιλ φρι του κολ και τέλος
αν δεν ήταν μπάζο όμως ;
ε φανταστικέ Moderator ;
:bawl:
el_hymador
19/07/2013, 09:38
Fuck Acropolis, we want MUZAKA and SATZIKI!
295810
αν δεν ήταν μπάζο όμως ;
ε φανταστικέ Moderator ;
:bawl:
Σαμοθρακη + γκόμενα = Μπαζο 99% :lol:
Αν δεν ήταν βέβαια....ισως να είχα χώρο στο καναπέ μου :lol:
πολυ καλή ιδεα.
τη πραγματοποιήσαμε ήδη εδω μέσα με το Dekatria project (αλλά και πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν).
???
Το τι ζητά ο καθένας το πρόσεξες;
Το τι ζητά ο καθένας το πρόσεξες;
Οχι αλλα το είδα τώρα.
Οπως βλέπω δεν ειναι απαραιτητο ομως να χρησιμοποιησεις τις υπηρεσιες που προσφερει. Μπορείς να μεινεις μονο στις συμβουλες που προσφερει