Σύνδεση

View Full Version : Vstromolado ADV russian style, ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό.

Σελίδες : [1] 2

Vstom-olado
24/07/2013, 23:10
Από τις αμμώδεις στέππες...
296149

Στα παρθένα δάση του αρκτικού κύκλου.
296150

Vstom-olado
24/07/2013, 23:11
Με τις ευλογίες του Βούδα...
296151

Αλλά και της θρησκείας μας
296152

Vstom-olado
24/07/2013, 23:13
Από τα φτωχά χωριά της ερήμου...
296153

Στην μεγαλούπολη.
296154

Coming soon by vstromolado....

sek
25/07/2013, 01:58
Όμορφες εικόνες! Δώσε πράμα!!

:a014:

stam2
25/07/2013, 06:30
Νικόλα πολύ καλές οι φωτό... τελικά άξιζε ο προορισμός! θέλω να δω από τη ζωή στα χωριά και στην επαρχία αν έχεις τραβήξει τπτ...

Μπράβο σου παντως και εύχομαι να είσαι γερός και δυνατός να πας και μακρύτερα!

al_tzamp
25/07/2013, 18:13
Νικόλα, προχώρα στο παρασύνθημα!!!! :)

Όμορφες φωτό, περιμένω να μαθω περισσότερα για το ταξίδι σας!

Vstom-olado
25/07/2013, 18:51
Όλη η καλή παρέα βλέπω εδώ!
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράματα τότε.

INTRO!

Η προετοιμασία για το ταξίδι ήταν τυπική. Αγορά μοτοσυκλέτας γι αυτό τον σκοπό, τοποθέτηση των αξεσουάρ και όσο το δυνατόν καλύτερη κατανομή βάρους στα πράματα.
Η μόνη χώρα που έπρεπε να λάβουμε στα σοβαρά όσον αφορά τα χαρτιά ήταν η Ρωσία και έτσι ανέθεσα σε ταξιδιωτικό γραφείο να κάνει όλες τις διαδικασίες, πήρε μία εβδομάδα και κάποια ευρώ παραπάνω αλλά άξιζε η επιλογή μου.
Επίσης μία άλλη λαμπρή επιλογή που έκανα, καθώς είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως νέων ξένων γλωσσών, ήταν να ακολουθήσει μαθήματα Ρωσικών η Μαρία για δύο λόγους, ο πρώτος είναι η προσωπική της χαρά στο να μαθαίνει νέες γλώσσες (ξέρει μερικές...!!!) αλλά και να διευκολυνθούμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Ημέρα για εκκίνηση είχαμε ορίσει την Κυριακή 30 Ιουνίου αργά το μεσημέρι, και αυτό γιατί η Μαρία είχε εξετάσεις για δίπλωμα της ρωσικής γλώσσας όπου αργότερα κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενημερωθήκαμε ότι τις πέρασε!
Δύο μέρες πρωτού ξεκινήσουμε είχα κλείσει τις δουλειές μου και έπρεπε να κανονίσω και τα ξενοδοχεία, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. Μέσα στην χαρά μου για το ταξίδι και την βιασύνη μου για να τα προλάβω όλα .... τσούπ παραπάτησα.... στο πεζοδρόμιο και.....
Απέκτησα το πόδι ελέφαντα!
296201
Μέσα σε δύο μέρες τι να επουλώσει... έβαλα τις μπότες μου με συνοπτικές διαδικασίες και άλλαζα τις πρώτες δύο μέρες του ταξιδιού ταχύτητες με την φτέρνα.

Vstom-olado
25/07/2013, 19:03
Day 1 (Κυριακή μεσημέρι Αθήνα, βραδάκι Σόφια)
Η πιο βαρετή ημέρα του ταξιδιού έτυχε να είναι και η πονεμένη πρώτη.
Πολλά χιλιόμετρα, πολλά διόδια, βροχούλα, αέρας και νυχτερινή οδήγηση, βάλαμε την μηχανή στον αυτόματο πιλότο και φτάσαμε με γοργούς ρυθμούς.
296202

Day 2 (Σόφια - Τσισινάου)
Εδώ ξεκινά το ενδιαφέρον!
Η λογική ήταν τις πρώτες 3 μέρες να καλύψουμε τα χιλιόμετρα στις χώρες που έχουμε ξαναδεί ώστε να δούμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ρωσίας που μας ενδιέφερε.
296203

Vstom-olado
25/07/2013, 19:12
Οι πύλες του Τσισινάου...
296204
και το κέντρο της πόλης
296205
Μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις το Τσισινάου και σίγουρα στο μέλλον θα το επισκεφτούμε ξανά με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας.
Ενδιαφέρον είναι να αναφέρουμε ότι η γλώσσα των Μολδαβών είναι αστεία! Πρωτού με κατονομάσετε ως ρατσιστή, το συμπέρασμά μου το στηρίζω στο ότι είναι μία μορφή Ρουμάνικων με φράσεις από Ρώσικα!
Αν μιλάς Ρωσικά ο γρίφος λύνεται και ο περίπατος στην πόλη είναι μία απόλαυση!

Vstom-olado
25/07/2013, 19:25
Day 3 (Τσισινάου - Μπερντιανσκ)
Ξεκινά η μέρα μας με θυσίες για την τέχνη της φωτογραφίας... 40 λεπτά μετά την φωτογραφία που βλέπετε κατάφερα να την βγάλω από τις λάσπες και να ξεμπλοκάρω την ρόδα από το εμπρός φτερό ... η λάσπη ήταν σαν πηλός!
296206

Περάσαμε το dead zone μεταξύ Μολδαβίας, Υπερδνειστερίαq και Ουκρανίας χωρίς καθυστέρηση, κάναμε φιλίες με τα φαντάρια χειραψίες και γίναμε καπνός!

Αζοφική θάλασσα
296207

Vstom-olado
25/07/2013, 19:40
Day 4 (Μπερντιανσκ - Ραστόφ-να-Ντανού)
Ημέρα σημαντική, είχαμε να περάσουμε σύνορα Ρωσίας και φορτώσαμε την μέρα με λίγα χιλιόμετρα. Επίσης το πόδι για πρώτη φορά δεν πονούσε και ήταν η μόνη παρηγοριά τις τρεις ώρες που περιμέναμε στα σύνορα συμπληρώνοντας ξανά και ξανά κάτι φόρμες... λίγο ήθελα για να αρχίσω να χαϊδεύω τον συνοριοφύλακα από τον εκνευρισμό μου... τόπο στην οργή, αστειάκια, κουβεντούλα - ανάκριση για το που πάμε, ακολούθησαν η αναγκαίες χειραψίες και ξεκίνησε το παιχνίδι!
Παίξαμε με τους κανόνες τους και για τα υπόλοιπα 4000 χιλιόμετρα επί Ρωσικού εδάφους είχαμε μόνο ευχάριστες εμπειρίες και καθόλου αγωνία για τους αστυνομικούς. Η αντιπάθειά μας παραμένει στους Ουκρανούς από εμπειρία προηγούμενου ταξιδιού.
296209
296210

Vstom-olado
25/07/2013, 19:54
Day 5 (Ραστόφ-να-Ντανού - Αστραχάν)
Μία από τις καλύτερες ημέρες του ταξιδιού μας. Ήταν η πρώτη μου επαφή με Ρωσική στέππα.. με τα γεράκια της... το απέραντο τοπίο και τα κρυμμένα χωριά στη μέση του πουθενά.
Η στέππα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι.. η ευθεία της και η μοναξιά της σε καθηλώνει.. μετά από μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα ευθείας η παραμικρή στροφή έχει αυξημένο δείκτη δυσκολίας... επίσης πας να προσπεράσεις ένα ταλαίπωρο Kamaz και τελευταία στιγμή στον καθρέφτη σου έχεις ένα lada που έχει ξεκινήσει την προσπέραση... που εμφανίστηκε.. πως... τι συμβαίνει... είναι ερωτήματα που όποιος έχει οδηγήσει σε στέππα πιστεύω ότι με καταλαβαίνει...
Σιγά σιγά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων αλλάζουν. Ξαφνικά σαν να χάραξαν στον χάρτη μία γραμμή και να την προσπέρασα... Μογγόλοι Καζάκοι Ουζμπέκοι ήταν πλέον παντού γύρω μου.
296211
296212

Vstom-olado
25/07/2013, 20:00
296216

296217

Τα σχόλια ελεύθερα, συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.

est
25/07/2013, 22:02
Με το καλό η συνέχεια και με το καλό και στο επόμενο ταξίδι
:beer:

Οι φωτογραφίες σου είναι το κάτι άλλο!:a46:

zioan
28/07/2013, 22:23
Όλη η καλή παρέα βλέπω εδώ!
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράματα τότε.

INTRO!

Η προετοιμασία για το ταξίδι ήταν τυπική. Αγορά μοτοσυκλέτας γι αυτό τον σκοπό, τοποθέτηση των αξεσουάρ και όσο το δυνατόν καλύτερη κατανομή βάρους στα πράματα.
Η μόνη χώρα που έπρεπε να λάβουμε στα σοβαρά όσον αφορά τα χαρτιά ήταν η Ρωσία και έτσι ανέθεσα σε ταξιδιωτικό γραφείο να κάνει όλες τις διαδικασίες, πήρε μία εβδομάδα και κάποια ευρώ παραπάνω αλλά άξιζε η επιλογή μου.
Επίσης μία άλλη λαμπρή επιλογή που έκανα, καθώς είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως νέων ξένων γλωσσών, ήταν να ακολουθήσει μαθήματα Ρωσικών η Μαρία για δύο λόγους, ο πρώτος είναι η προσωπική της χαρά στο να μαθαίνει νέες γλώσσες (ξέρει μερικές...!!!) αλλά και να διευκολυνθούμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Ημέρα για εκκίνηση είχαμε ορίσει την Κυριακή 30 Ιουνίου αργά το μεσημέρι, και αυτό γιατί η Μαρία είχε εξετάσεις για δίπλωμα της ρωσικής γλώσσας όπου αργότερα κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενημερωθήκαμε ότι τις πέρασε!
Δύο μέρες πρωτού ξεκινήσουμε είχα κλείσει τις δουλειές μου και έπρεπε να κανονίσω και τα ξενοδοχεία, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. Μέσα στην χαρά μου για το ταξίδι και την βιασύνη μου για να τα προλάβω όλα .... τσούπ παραπάτησα.... στο πεζοδρόμιο και.....
Απέκτησα το πόδι ελέφαντα!
296201
Μέσα σε δύο μέρες τι να επουλώσει... έβαλα τις μπότες μου με συνοπτικές διαδικασίες και άλλαζα τις πρώτες δύο μέρες του ταξιδιού ταχύτητες με την φτέρνα.

Ορεεεεεεε καλα με το καλημερα......

fournas
29/07/2013, 09:32
:beer::beer::beer:

περιμενουμε την συνεχεια :wave2:

dimitris777
31/07/2013, 18:41
:a014: :beer: δωσεεεεεεεεε!!!!

Aνεμος
31/07/2013, 19:29
:beer::beer:

ωραίος!!! Τώρα δώσε μας οτι φωτο έχεις και γράψε μας το ταξιδιωτικό!!!:a014:

Gallos
31/07/2013, 20:34
Νικολάε, κακό πράμα να δίνεις παγωτό στο μικρο Δημήτρη και μετά να το παίρνεις... Για ανέβαζε σιγά σιγά...

:beer::beer::beer:

Shaolin Monk
01/08/2013, 01:31
Πωπω, ωραια πραματακια εχει εδω... Δωσε φωτοϋλικό στο λαο.... :beer::beer:

Vstom-olado
01/08/2013, 03:51
Day 6 (Astrahan - Volgograd)
296672
296673

Vstom-olado
01/08/2013, 03:52
296674

(iphone photo)
296675

Vstom-olado
01/08/2013, 03:53
296676
The Astrahan Bikers!
296677
Λίγα λόγια για την 'Αστραχαν:
''Το Άστραχαν (Ρωσικά: А́страхань), απαντώμενο συχνά στην ελληνική βιβλιογραφία λανθασμένως ως Αστραχάν, είναι πόλη της Ρωσίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας. Βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Βόλγα, στις εκβολές του στην Κασπία Θάλασσα. Έχει πληθυσμό 508.800 κατοίκους.
Η γόνιμη περιοχή στην οποία αναπτύχθηκε η πόλη αποτέλεσε τη βάση για την πρωτεύουσα των Χαζάρων και της Χρυσής Ορδής. Η πόλη αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως Xacitarxan από ταξιδιώτες στις αρχές του 13ου αιώνα. Το 1395, η πόλη έγινε στάχτη από τον Ταμερλάνο, ενώ από το 1459 έως το 1556, η πόλη αποτέλεσε πρωτεύουσα του Χανάτου του Άστραχαν. Ερείπια από το μεσαιωνικό οικισμό ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους λίγο πιο μακριά από τη σύγχρονη πόλη.
Το 1556, το χανάτο κατακτήθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό, ενώ το 1569 πολιορκήθηκε από το στρατό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οποίος υποχώρησε. Το 17ο αιώνα, η πόλη αναπτύχθηκε ως πύλη της Ρωσίας προς την Ανατολή: στην πόλη εγκαταστάθηκαν έμποροι από την Αρμενία, την Περσία και την Ινδία, προσδίδοντάς της πολυεθνικό χαρακτήρα. Εκεί εγκαταστάθηκε και ο Ιωάννης Βαρβάκης (Ιβάν Αντρεεβιτς Βαρβάτσι) στις αρχές του φθινοπώρου του 1776 και ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε συστηματικά με την παραγωγή και την εμπορία του χαβιαριού.''

Vstom-olado
01/08/2013, 03:55
Αφού μας άφησε η πόλη της Κασπίας θάλασσας τις καλύτερες εντυπώσεις, επόμενη στάση είχαμε στο Στάλινγκραντ
296678
296679

Vstom-olado
01/08/2013, 03:56
296680
296681

Vstom-olado
01/08/2013, 03:57
296682
296683

Vstom-olado
01/08/2013, 03:57
296684
Πρόχειρες πληροφορίες από wikipedia για το Βόλγκογκραντ.

''Υπό τον Στάλιν, η πόλη έγινε βιομηχανική ως κέντρο βαριάς βιομηχανίας και μεταφόρτωσης από ξηράς και θάλασσας. Κατά τη μάχη του Στάλινγκραντ 2 εκατομμύρια Ρώσοι και Γερμανοί στρατιώτες πέθαναν καθώς και πάνω από 40.000 άμαχοι. Η πόλη σχεδόν κατεδαφίστηκε, αλλά έργα επισκευών ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως την εκδίωξη των Γερμανών από την πόλη. Στο Στάλινγκραντ αποδόθηκε το βραβείο της Ηρωίδας Πόλης το 1945 για τη μάχη αυτή.
Το 1961 η πόλη άλλαξε όνομα σε Βόλγκογκραντ (πόλη του Βόλγα) στα πλαίσια της αποσταλινοποίησης που εφάρμοσε ο Νικήτα Χρουστσώφ.''

Το μοναδικό κτήριο που απέμεινε σχετικά όρθιο στα θεμέλιά του είναι της παραπάνω φωτογραφίας που έχει διατηρηθεί προς ανάμνηση της κολάσεως του πολέμου.

Vstom-olado
01/08/2013, 03:58
Κλείνοντας για σήμερα, σε ένα εμπορικό κέντρο είχαμε μία έκπληξη!!!!!
296685

Αφού γελάσαμε με την ψυχή μας συνεχίσαμε για το ξενοδοχείο όπου κάναμε και την πρώτη αλλαγή λαδιών του ταξιδιού και έλεγχο γενικά της μηχανής. Ακολούθησε βόλτα στην πόλη, κουβεντούλες με ντόπιους μοτοσυκλετιστές και ύπνος γιατί ακολουθούσε μία ημέρα ... κόλαση!

Συνέχεια σύντομα...

stam2
01/08/2013, 08:30
παγκόσμιος αστέρας ο Ρουβάς...

keep stroming...!

spyrakos35
01/08/2013, 09:25
κάντε μου την χάρη και γράψτε δυο λογάκια για τα συναισθήματα που νοιώσατε μπροστά στα μνημεία του πολέμου.....

προσωπικά, αντρίχιασα με την φωτο με το κράνος και την ξιφολογχη....

νομίζω οτι τέτοιες στιγμές είναι το ζουμί των ταξιδιών....

ευχαριστώ

jimmis5
01/08/2013, 21:34
τσιγκουνιες κανεις φιλε μου δωσε μας θεαματα...
Εχω αλλον εναν που γυρισε απο εκεινα τα μερη και τραβηξε 5 φωτογραφιες!!!

888hayabusa
03/08/2013, 12:35
Καταπληκτικες οι φωτογραφίες αλλά και η περιγραφή ... περιμένω εναγωνίως τη συνέχεια..

MG-KTiNoS
03/08/2013, 12:48
:uplate:

γμτα....

(ζηλεύω αλλά με τη καλή έννοια που λέει κι ο Ψινάκης)

Carlos.1on2
04/08/2013, 00:19
μη γινεστε τσιγκούνηδες, δώστε πράμα στο λαό :beer:

Vstom-olado
04/08/2013, 11:31
κάντε μου την χάρη και γράψτε δυο λογάκια για τα συναισθήματα που νοιώσατε μπροστά στα μνημεία του πολέμου.....

προσωπικά, αντρίχιασα με την φωτο με το κράνος και την ξιφολογχη....

νομίζω οτι τέτοιες στιγμές είναι το ζουμί των ταξιδιών....

ευχαριστώ

Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Περιέργως δεν είχαμε ψυχοπλακωθεί παρά το ότι γνωρίζαμε ότι είχε ποτιστεί το έδαφος με το αίμα 2.000.000 ανθρώπων. Ούτε για λεπτό δεν το συγκρίναμε με το απαίσιο συναίσθημα που είχαμε νιώσει στο Άουσβιτς, στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως σε προηγούμενο ταξίδι.
Το κράνος άμα προσέξατε είχε και μία τρύπα από σφαίρα....
Προσωπικά ανατρίχιασα όταν γινόταν αλλαγή φρουράς στην ''αιώνια φλόγα'' οι περήφανοι βηματισμοί τους, ο ήχος από τις αρβύλες που συντονισμένα χτυπούσε τα μάρμαρα... η σκιά από το μεγαλόπρεπο άγαλμα.. ο ήχος του τραίνου με τα αμέτρητα βαγόνια.... τα εργοστάσια στο λίγα χιλιόμετρα μακριά που καπνίζαν ακατάπαυστα... η θέα του ποταμού Βόλγα ... καθώς και η ιδέα ότι νοητά σε ευθεία απέχουν τα σύνορα του Καζακσταν... ήταν κάτι το μοναδικό.
Αυτή την κουβέντα την είχα μοιραστεί με τον φίλο μου τον Δημήτρη, γνωστός στα ιντερνετικά δρώμενα και ως Gallos, και είχαμε ταυτιστεί στις σκέψεις...

Vstom-olado
04/08/2013, 11:35
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια, το ταξίδι έχει πολλές μέρες ακόμα και είμαστε μόνο στην 6η!
Υπάρχει συνέχεια όποτε επιτρέπει ο χρόνος.

Υ.Γ το σύνολο των ημερών είναι 23 με 22 διανυχτερεύσεις και οι χώρες που περάσαμε 22.

Vstom-olado
04/08/2013, 11:36
τσιγκουνιες κανεις φιλε μου δωσε μας θεαματα...
Εχω αλλον εναν που γυρισε απο εκεινα τα μερη και τραβηξε 5 φωτογραφιες!!!

Θα κάνω ότι μπορώ αλλά φοβάμαι ότι θα παραθέσω μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες γιατί το υλικό μου είναι άπειρο και σε μεγάλο μέρος του προσωπικό.
Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω τραβήξει 5 φωτογραφίες!

tigionapas
04/08/2013, 14:55

8avos
06/08/2013, 10:44
Ωραίες φωτό,ωραίος λόγος,καταπίνεται γρήγορα:(
αλλά εδώ είμαστε να συνεχίσεις:beer:

Vstom-olado
08/08/2013, 18:11
Day 7 (Volgograd - Moscow)
Μία πολύ δυνατή μέρα με 1000 χιλιόμετρα ευθείας, τοπικών βροχών... χαλάζι... έργα στο δρόμο, χαλίκι πατημένο σε μερικά μέρη της διαδρομής και πολύ... μα πολύ κίνηση κατά την έξοδο από Βόλγκογκραντ και είσοδο στη Μόσχα!
Αδιόρθωτοι όμως εμείς, αργά το απόγευμα, αφού παρκάραμε την μηχανή στο ξενοδοχείο, ανεβάσαμε βαλίτσες και κάναμε όλα τα διαδικαστικά, μπουκάραμε με τρόπο στο εντυπωσιακό μετρό και ξεκινήσαμε την βόλτα στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Ακόμα δεν το πιστεύαμε ότι περπατούσαμε στη Μόσχα... είχαμε και το δυνατό όπλο ότι η Μαρία μιλούσε την γλώσσα και κάναμε την ζωή μας ασύλληπτα πιο εύκολη, δεδομένο ότι είχαμε μιάμιση μέρα στη διάθεσή μας για να την δούμε και έπρεπε απλά να αξιοποιούμε τον χρόνο μας... η ξεκούραση είναι σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν.

Μετά από απέραντες εκτάσεις με....
297166
Φτάσαμε στην κόκκινη πλατεία και αρχίσαμε την βόλτα μας...
297167

Vstom-olado
08/08/2013, 18:12
Ήταν όμως σαν παραμύθι για εμάς... και την εκκλησία την βλέπαμε κάπως... έτσι!
297168

Μετά από αυτές τις εικόνες και ζεστή σουπίτσα, συμφωνήσαμε ότι ήταν μία καλή ημέρα και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

Vstom-olado
08/08/2013, 18:13
Day 8 (Moscow Ημέρα Μουσείων και αξιοθέατα)
Είχαμε έτοιμη την διαδρομή που θα κάναμε από το προηγούμενο βράδυ. Πολύ χρήσιμη ήταν η αγορά 24άωρης κάρτας για απεριόριστες διαδρομές με τα μέσα μεταφοράς κάθε τύπου, και με βάση τους οδηγούς μας σε ηλεκτρονική μορφή, είδαμε τα κυριότερα αξιοθέατα, όλους τους σταθμούς μετρό με ενδιαφέρον και όλες τις εκκλησίες και μουσεία που είχαμε στόχο.
Από εδώ ξεκινήσαμε μας δείχνει η Μαρία. (Μουσείο Κοσμοναυτών)
297169
297170

Vstom-olado
08/08/2013, 18:14
297171
Πρέπει να ήταν πολύ σπουδαίος.... δεν συγκράτησα το όνομά του. Αν κάποιος γνωρίζει τίποτα γι αυτόν τον άνθρωπο ας γράψει ένα σχόλιο για να τον αναζητήσω και να δω την ιστορία του...
297172

Vstom-olado
08/08/2013, 18:15
Oh yeeeeeah!!
297173
Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια είναι και ο TvTower της Μόσχας που είναι και ο υψηλότερος στον κόσμο όπως περηφανεύονται. Η θέα από ψηλά ήταν απλά μαγική. Στο ασανσέρ καθώς σε ανέβαζε στο πάνω επίπεδο είχε μία οθόνη που έβλεπες το υψόμετρο... και πόσο γρήγορα ανέβαινε στα 500 κοντά μέτρα. (ακριβή εμπειρία!)
297174

Vstom-olado
08/08/2013, 18:16
Μετά πήγαμε σε μία όχι και τόσο τουριστική περιοχή που επικρατούσαν τα blokia όπως τα ονόμαζα αστειευόμενος...

297175
...Από την άλλη όχι και τόσο αστειευόμενος κινήθηκα τάχιστα μέσα από τον αίθριο χώρο τέτοιον τεράτων για να φτάσω στο μουσείο παλαιών αυτοκινήτων και μηχανών...
297176

Vstom-olado
08/08/2013, 18:16
Τα εκθέματά τους ήταν δεν ήταν σε μουσειακή κατάσταση... αλλά είχε ενδιαφέρον.
Ένα από τα εκθέματα είναι και το αυτοκίνητο του Στάλιν.
297177
... και πολλές μοτοσυκλέτες γερμανικές και ρώσικες.
Το ενδιαφέρον μου όμως ήταν εδώ σε αυτόν εδώ τον ταλαίπωρο oldtimer...
297178

Vstom-olado
08/08/2013, 18:17
Μας ''φυγάδευσε'' από αυτή την περιοχή το μετρό...

297179
297180

Vstom-olado
08/08/2013, 18:18
Είδαμε και μερικές από της ''αδερφές'' του Στάλιν
297181
Η εκκλησία σύμβολο της ορθοδοξίας και την πίστης που την γκρέμισε ο Στάλιν για να χτίσει την δική του έκδοση του Empire State με την τεράστια προτομή του σαν 'καπέλο', γέμισε τα θεμέλια με άπειρους τόνου από τσιμέντα και τελικά η πολιτικές συνθήκες μεταβλήθηκαν όταν επήλθε ο θάνατός του και η Ρωσική κυβέρνηση κατασκεύασε πιστό αντίγραφο του ναού μέχρις και την τελευταία του λεπτομέρεια. ( η τουλάχιστον έτσι μας λένε)

297182

Vstom-olado
08/08/2013, 18:18
Αφού είδαμε ένα σωρό από αξιοθέατα που μου είναι δύσκολο να τα παραθέσω εδώ λόγο χρόνου, είπαμε να πάρουμε την μηχανή για τσάρκα στην Μόσχα!
297183
Είδαμε και Moscow riders, night wolves και σε γενικές γραμμές την αλητεία της Μόσχας στο σημείο που κανόνιζαν τις κόντρες τους, έδειχναν τα φωτάκια στις Goldwings τους, έκαιγαν τα λάστιχά τους και γενικότερα περνούσαν την ώρα τους λέγοντας ψέματα.... εμμμμ ιστορίες και περιπέτειες ήθελα να πω για τις μηχανές τους!!
297184

Vstom-olado
08/08/2013, 18:19
297185
Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη αυτή η μέρα από μία επίσκεψη στην 'Μικρή Μόσχα'.
Η φωτογραφία αυτή βγήκε με μεγάλο ρίσκο... αλλά ήταν το πλάνο που είχα στο μυαλό μου όλο το απόγευμα της ημέρας εκείνης....
297186

Αυτά προς το παρόν,
ευχαριστώ όσους ακολουθούν το θέμα η συνέχεια σύντομα κοντά σας,
τα σχόλια είναι ελεύθερα και δεν χαλάν το ποστ ίσα ίσα το ομορφαίνουν.

Smith
10/08/2013, 20:07
το ποσταρισμα σου + οι φωτογραφιες μου θυμιζουν τα 'επικα'' ταξιδιωτικα απο το adv.riders ...!! Ωραίος και κοσμοπολίτης.. Δυσκολα μερη ωραίες φωτος.. τι άλλο.. καλά να περασετε και χαιρομαστε να βλεπουμε μακρυνες φωτος και ανταποκρισεις...

jimmis5
13/08/2013, 18:28
Ωραιος περιμενουμε με αγωνια την συνεχεια!!:beer::beer:

Balkan_express
13/08/2013, 19:16
Ποτε δεν ειχα φανταστει σαν στοχο ταξιδιου τη Ρωσσια, αλλα φιλε μου με τις υπεροχες φωτος και την ακομα καλυτερη περιγραφη με κανεις να το σκεφτω για την Αγγλια που ειναι ο στοχος για το χρονου....χμμμμμμ

Go on λοιπον δωσε φωτος στο λαο.... :)

AUFGEBRACHT
13/08/2013, 20:12
Πρέπει να ήταν πολύ σπουδαίος.... δεν συγκράτησα το όνομά του. Αν κάποιος γνωρίζει τίποτα γι αυτόν τον άνθρωπο ας γράψει ένα σχόλιο για να τον αναζητήσω και να δω την ιστορία του...

Valentin Petrovich Glushko, σοβιετικός μηχανικός και αρχισχεδιαστής του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, άσπονδος φίλος του θρυλικού πρωτεργάτη των πρωτιών της ΕΣΣΔ στο διάστημα Σεργκέι Κοραλιόφ. Το όνειρό του ήταν μόνιμη σεληνιακή βάση και επανδωμένες αποστολές στον Άρη. Παρά τα παράσημα του Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας, το βραβείο Λένιν και τις δεκάδες απονομές και τιμητικές διακρίσεις, θεωρείται πως η προσωπική του φιλοδοξία ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στο σοβιετικό διαστημικό πρόγραμμα με την σύσκεψη της 13/08/1974 (εντελώς τυχαία σαν σήμερα). Έμεινε γνωστός για την επιμονή του να τερματιστεί το πρόγραμμα του αμφιλεγόμενου τεράστιου πυραυλικού φορέα Ν-1 για τον οποίο είχαν δαπανηθεί 2,5 δισεκατομμύρια.

H.A.Balafoutre
13/08/2013, 22:44
Πολύ ωραίο....αναμένω την συνέχεια.

Vstom-olado
15/08/2013, 09:27
Day 9 (Moscow - St. Petersburg)
Αφήνοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις την Μόσχα πίσω μας, κατευθυνθήκαμε προς την Αγία Πετρούπολη με στάση στο Novgorod.
297464
Δόκιμο είναι να αναφέρουμε ότι το στα χρόνια του μεσαίωνα το Νόβγκοροντ ήταν μετά την Κωνσταντινούπολη η μόνη πόλη στην Ευρώπη που εκτός από τους κληρικούς και τους ηγεμόνες, ο απλός λαός ήξερε να γράφει και να διαβάζει, όπως δείχνουν πολυάριθμα έγγραφα που βρέθηκαν σε ανασκαφές.
Σημαντικοί αγιογράφοι ήταν ο Θεοφάνης ο Έλληνας και ο Αντρέι Ρουμπλιώφ.
Πολύ όμορφη πόλη, πρωτεύουσα της περιφέρειας Novgorod, και εξαιρετικά κοντά στην Αγία Πετρούπολη οπότε ο τουρισμός ήταν έντονος στην πόλη αυτή.

Φτάνοντας στην εντυπωσιακή Αγία Πετρούπολη συναντήσαμε φρικτή κίνηση και μερικά ατυχήματα συνέβησαν μπροστά μας. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο και ασφαλίσαμε την μηχανή και ξεκινήσαμε την περιήγηση της πόλης με το μετρό.
297465

Vstom-olado
15/08/2013, 09:28
297466
Ένας custom μαχητής των δρόμων!
297467

Vstom-olado
15/08/2013, 09:29
Τα απίθανα ψηφιδωτά της εκκλησίας..
297468
καθώς και τα μάρμαρα από τα βουνά των Αλτάι....
297469

Vstom-olado
15/08/2013, 09:30
297470
Day 10 (St. Petersburg)
Διαφυγή με στυλ από τις φυλακές τις Αγίας Πετρούπολης! (αστειευόμενος σαφώς!)
297471

Vstom-olado
15/08/2013, 09:30
Η πολυσύνθετη κουλτούρα τις πόλης είχε ακόμα και ουζμπέκικου ρυθμού τζαμί!
297472
297473

Vstom-olado
15/08/2013, 09:31
Διακόσμηση με μωσαϊκό στο μετρό! (ΜΙΡ = Ειρήνη)
297474
297475

Vstom-olado
15/08/2013, 09:32
Μία από τις 13 σφίγγες της Αγίας Πετρούπολης που ήταν διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της πόλης διακριτικά τοποθετημένες ώστε να μην υπερφορτώνουν και συνθέτουν τον χαρακτήρα της πόλης.
297476
Η κλασική πλέον κατάληξη της ημέρας μας σε ρωσική πόλη, που αλλού, στην τσάρκα με τους μοτοσυκλετιστές!
297477

Vstom-olado
15/08/2013, 09:32
Day 11 (St. Peterburg - Petrozavodsk)
Οι ευθείες στο βόρειο κομμάτι τις Ρωσίας είχαν αυτό το χαρακτήρα... πανέμορφες!
297478
297479

Vstom-olado
15/08/2013, 09:33
Μια μικρή ιστορική αναδρομή για την περιφέρεια της Καρέλιας για όσους ενδιαφέρονται

''Για την Καρελία γίνονταν σκληρές μάχες ανάμεσα στην Σουηδία και την Φεουδαλική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ από την εποχή του μεταξύ τους πολέμου τον 13ο αιώνα. Με την Συνθήκη του Νότενμποργκ (φινλανδικά: Pδhkinδsaaren rauha) το 1923, η Καρελία χωρίστηκε μεταξύ των δύο. Το Βίμποργκ (φινλανδικά: Βίιπουρι) έγινε πρωτεύουσα της νέας σουηδικής επαρχίας.
Με την Συνθήκη του Νύσταντ (φινλανδικά: Uudenkaupungin rauha) το 1721 μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της Σουηδίας, το μεγαλύτερο μέρος της Καρελίας εκχωρήθηκε στην Ρωσία. Μετά την κατοχή της Φινλανδίας από την Ρωσία στον Φινλανδικό Πόλεμο μέρη των κατακτηθέντων επαρχιών (Παλαιά Φινλανδία) ενσωματώθηκαν στο Μεγάλο Δουκάτο της Φινλανδίας. Το 1917 η Φινλανδία ανεξαρτητοποιήθηκε και τα σύνορα ορίστικαν από την Συνθήκη του Ταρτού το 1920.
Κατα την διάρκεια της δεκαετίας του 20 πολλοί Φινλανδοί αναμείχθηκαν σε προσπάθειες ανατροπής των μπολσεβίκων στην Ρωσική Καρελία, όπως για παράδειγμα η αποτυχημένη Αποστολή Άουνους. Αυτές οι κυρίως ιδιωτικές αποστολές σταμάτησαν μετά την συνθήκη ειρήνης του Ταρτού. Μετά το τέλος του Ρωσικού Εμφυλίου και την σύσταση της Σοβιετικής Ένωσης το 1922, το Ρωσικό μέρος της Καρελίας έγινε η Καρελιανή Αυτόνομη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία το 1923.
Το 1939 η Σοβιετική Ένωση επιτέθηκε στην Φινλανδία ξεκινώντας τον Πόλεμο του Χειμώνα. Η Συνθήκη Ειρήνης της Μόσχας απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος της Φινλανδικής Καρελίας στην Σοβιετική Ένωση. Περίπου 400000 άνθρωποι, πρακτικά όλος ο πληθυσμός, μετακινήθηκε στην Φινλανδία. Το 1941 η Καρελία επανακατακτήθηκε από τους Φινλανδούς για τρία χρόνια με την συνέχισης του Σοβιετο-Φινλανδικού πολέμου (1941-1944) συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Καρελίας. Ο Πόλεμος του Χειμώνα και η συνεπαγόμενη Σοβιετική επέκταση είχαν σαν προκάλεσαν μεγάλη εχθρότητα στους Φινλανδούς. Η Φινλανδία είχε χάσει την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το Βιίπουρι , την καρδιά της βιομηχανίας της κατα μήκος του ποταμού Βούοκσι, το κανάλι Σαίμαα που ένωνε την κεντρική Φινλανδία με τον Φινλανδικό Κόλπο, την αλιεία στην Λίμνη Λάντογκα (φινλανδικά: Laatoka), ενώ τέλος το ένα όγδοο του πληθυσμού της είχαν γίνει πρόσφυγες χωρίς ελπίδα γυρισμού.
Σαν αποτέλεσμα της συνθήκης ειρήνης, η Καρελιανή ΑΣΣΔ ενσωματώθηκε στην Καρελο-Φινλανδική Σ.Σ.Δ (1941-1956) και μετά ξαναέγινε Αυτόνομη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Η Καρελία ήταν η μόνη Σοβιετική Δημοκρατία που υποβιβάστικε από Σ.Σ.Δ σε Α.Σ.Σ.Δ εντός της Ρωσικής ΣΟΣΔ. Αντίθετα με τις αυτόνομες δημοκρατίες, οι Σοβιετικές δημοκρατίες, θεωρητικά, είχαν το συνταγματικό δικαίωμα να αποσχιστούν από την ένωση. Ο πιθανός φόβος για απόσχιση, όπως και η Ρωσική εθνική πλειοψηφία στην Καρελία ίσως να ήταν οι αιτίες αυτής της υποβίβασης. Το 1991 η Δημοκρατία της Καρελίας δημιουργήθηκε από την Καρελιανή Α.Σ.Σ.Δ
Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωση έφερε και οικονομική κατάρρευση. Μετά την διάλυση της οποίας, η περιοχή δοκιμάστηκε από μαζική αστική ερήμωση. Τα βιαστικά και ανεπαρκώς χτισμένα κτήρια της Σοβιετικής εποχής όπως επίσης και τα παλαιότερα σπίτια της Φινλανδικής εποχής εγκαταλείπονται.'' (wikipedia)

Είχαμε αντίπαλο τον χρόνο αυτή τη μέρα, έπρεπε αφού καλύψαμε τα χιλιόμετρα από Αγία Πετρούπολη, να βρούμε το ξενοδοχείο, να κάνουμε τα διαδικαστικά, και μετά να τρέξουμε περίπου 1,5 χλμ για να προλάβουμε το τελευταίο hydrofoil (ιπτάμενο δελφίνι τύπου Αργοσαρωνικού)που θα μας πήγαινε κρουαζιέρα στην λίμνη Ονέγκα και στο νησί Kizhi! Πανάκριβη εμπειρία... αλλά δεν βαριέσαι πότε θα ξαναπάμε εκεί. Επίσης άλλο ήταν το εισιτήριο για το hydrofoil και άλλο για την είσοδο στο νησί Kizhi.... αλητεία...
Το θέαμα πάντως ήταν κάτι το διαφορετικό ακόμα και ο καιρός μας ήταν σύμμαχος, σπάνια έχει τέτοιες μέρες σε αυτό το γεωγραφικό ύψος!!!!
Πραγματικά το απολαύσαμε!
297480
297481

Vstom-olado
15/08/2013, 09:34
297482
Το χειμώνα εκεί.... δυστυχία...
297483

Vstom-olado
15/08/2013, 09:34
297484
Μετά από μία ώρα ''πετώντας'' με 60χλμ/ώρα (gps) φτάσαμε στο νησί Kizhi!
297485

Vstom-olado
15/08/2013, 09:35
297486
297487

Vstom-olado
15/08/2013, 09:36
Είχαμε δύο ώρες στην διάθεση μας και με σωστούς ρυθμούς είδαμε όλα τα μουσειακά εκθέματα και προλάβαμε να δούμε και όλο το νησί από άκρη προς άκρη!
297488
Ο κόκος αγναντεύει...
297489

Vstom-olado
15/08/2013, 09:37
Επιστροφή στο Petrozavodsk
297490
και πίσω στο πολυτελές ξενοδοχείο με την εκπληκτική θέα
297491

Vstom-olado
15/08/2013, 09:37
Day 12 (Petrozavodsk - Helsinki)
Μετά από την γεμάτη μέρα που είχαμε, θέλαμε να δούμε και την Φιλανδική Καρέλια πριν αρχίσουμε την κατηφόρα προς το Helsinki.
Η φύση ήταν απίθανη, στον ουρανό πολλά σύννεφα που μας απειλούσαν και η δροσιά ήταν έντονη!
Περάσαμε περίπου 70χλμ χαλικόδρομου σε ένα σημείο και μας πήρε 2 ώρες! Οι ταχύτητες ήταν χαμηλές, το τριβάλιτσο και το δικάβαλο δεν βοηθούσε και πολύ, η μπροστά ρόδα χόρευε συνεχώς και η πίσω σχεδόν όλο το λάστιχο βυθιζόταν στο χαλίκι.Η προσοχή μου ήταν τεταμένη, φορτηγά μας περνούσαν στη μέση του πουθενά με 70-80χλμ/ώρα και η σκόνη με τα χαλίκια ήταν σκέτη κόλαση. Σε αυτό το σημείο αν δεν είχα προστατευτικό φανών πιθανόν να έσπαγα τα φανάρια μου από τις πέτρες των φορτηγών.
Η προσευχή μου εκείνη τη στιγμή ήταν μη βρέξει... μη βρέξει... μη βρέξει....
Το vstrom παλικάρι έδειξε και τον dual sport χαρακτήρα του στο επίπεδο που μπορούσε και μας πέρασε με ασφάλεια στην Φιλανδία.
297492
297493

Vstom-olado
15/08/2013, 09:38
297494
297495

Vstom-olado
15/08/2013, 09:39
297496
297497

Vstom-olado
15/08/2013, 09:39
297498
Λίγο πριν τα μικρά σύνορα της Ρωσίας με την Φιλανδία είδαμε ένα όμορφο πάρκο και ήταν μία στάση για φαγητό και ολιγόλεπτη ξεκούραση που μας άξιζε!
297499

Vstom-olado
15/08/2013, 09:40
297500
''Επισήμως το ταξίδι έχει τελειώσει για εμάς'' είπαμε ομόφωνα με την είσοδό μας στην Φιλανδία!
297501

Vstom-olado
15/08/2013, 09:41
297502
297503

Vstom-olado
15/08/2013, 09:42
297504
Συνέχεια σύντομα και ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.
Καλή απόλαυση

MG-KTiNoS
15/08/2013, 11:22

Vstom-olado
19/08/2013, 20:10
Day 13 (Helsinki - Tallinn)
Η Φιλανδία δεν μας εντυπωσίασε όσο περιμέναμε είναι γεγονός...
Είχε όμως όμορφο βοτανικό κήπο
297788
297789

Vstom-olado
19/08/2013, 20:11
Sibelius Monument
297790

Το πιο σπουδαίο για μένα αξιοθέατο στο Helsinki είναι η Stone Church
Σχεδιάστηκε και χτίστηκε στα 1969 από τους αδελφούς αρχιτέκτονες Timo και Tuomo Suomalainen. Aρχικά το μνημείο δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές μια και υπήρξαν αντιδράσεις για την αισθητική του, ωστόσο με τα χρόνια αναδείχτηκε στο πιο γνωστό μνημείο του Eλσίνκι.

297791

Vstom-olado
19/08/2013, 20:12
Tallinn, με ελληνικό ταβερνάκι στο καλύτερο σημείο της παλιάς πόλης!
297792

297793

Vstom-olado
19/08/2013, 20:12
Day 14 (Tallinn - Riga)
Η βαλτική από την πλευρά της Λετονίας μετά από μία όμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος, είχαμε λίγα χιλιόμετρα εκείνη την μέρα και είχαμε χρόνο για πειράματα!
297794

297795

Vstom-olado
19/08/2013, 20:13
Η πανέμορφη Riga
297796

297797

Vstom-olado
19/08/2013, 20:14
297798

297799

Vstom-olado
19/08/2013, 20:14
297800

297801

Vstom-olado
19/08/2013, 20:15
Street Art!
297802

Vstom-olado
19/08/2013, 20:15
Day 15 (Riga - Vilnius)
Για προσέξτε καλά την φωτογραφία αυτή!

297803

297804

Vstom-olado
19/08/2013, 20:16
Ο λόφος των σταυρών βρίσκεται 12 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Σιαουλιάι της Λιθουανίας και μπορεί εκ πρώτης όψεως να προκαλεί ανατριχίλα αλλά στην πραγματικότητα είναι τόπος προσκυνήματος...

Τα πρώτα σύμβολα της πίστης τοποθετήθηκαν στο σημείο αυτό περίπου το 1831 και στην διάρκεια των ετών που πέρασαν ο τόπος γέμισε και με αγάλματα της Παναγίας και χιλιάδες μικροσκοπικά ομοιώματα και προσευχητάρια! Αναρωτιέστε πόσοι σταυροί καλύπτουν τον λόφο; Λέγεται ότι αυτοί ξεπερνούν σε αριθμό τις 100,000!

Ανεξήγητος βέβαια παραμένει ο λόγος που σ' αυτό το σημείο υπάρχουν τόσα πολλά σύμβολα της πίστης...

297805

Kaunas
297806

Vstom-olado
19/08/2013, 20:17
Vilnius οι τρεις μούσες

297807

297808

Vstom-olado
19/08/2013, 20:17
297809

297810

Vstom-olado
19/08/2013, 20:18
297811

Η γοργόνα που κρατά δέσμιους τους καλλιτέχνες στο μικρό κρατίδιο Uzupio στην καρδιά του Vilnius

297812

297813

Vstom-olado
19/08/2013, 20:20
Day 16 (Vilnius - Gdansk)
297814

Στην πόλη υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες γοτθικές εκκλησίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η «Εκκλησία της Παναγίας» η οποία είναι η μεγαλύτερη εκκλησία χτισμένη από τούβλα στον κόσμο. Η θέα από τον τρούλο της θα αποζημιώσει τον κόπο σας να ανεβείτε τα 300 σκαλιά για να φτάσετε εκεί.

297815

297816

Vstom-olado
19/08/2013, 20:21
Refuelling!
297817
Η παρακάτω φωτογραφία βγήκε με προσωπική μου θυσία καθώς υπήρχαν άπειρα αιμοδιψή κουνούπια και ήταν βασανιστικά τα λίγα δευτερόλεπτα που έπρεπε να είμαι ακίνητος.
297818

Vstom-olado
19/08/2013, 20:23
Συμφωνήσαμε ότι το Gdansk είναι η ομορφότερη πόλη της Βαλτικής με διαφορά!
297819

297820

Αυτά προς το παρόν θα υπάρξει συνέχεια σύντομα
Καλό σας βράδυ.

sek
20/08/2013, 00:23
Καταπληκτικές φωτό, όμορφη αφήγηση, σούπερ ταξίδι!

περιμένουμε...

:a55:

Vstom-olado
01/11/2013, 15:00
Έστω και με μία μικρή καθυστέρηση συνεχίζω διακριτικά με την επόμενή μας στάση στο Βερολίνο όπου μείναμε για δύο βραδιές ώστε να προλάβουμε να δούμε τα μουσεία... και ήταν 7 στον αριθμό!
Day 17-18 (Gdansk - Berlin)
302717
302718
302719

Vstom-olado
01/11/2013, 15:01
Είχαμε και τρυφερές στιγμές στην πύλη του Βρανδεμβούργου
302720

302721

302722

Vstom-olado
01/11/2013, 15:03
Ένα μικρό Simson Schwalbe
302723

Στο μουσείο της Ιατρικής Ιστορίας δεν μπορούσε να απουσιάζει το σπορ ρετρό αμάξι ενός Έλληνα καθηγητή σε προνομιούχα θέση
302724

Το σκοτεινό Εβραϊκό μουσείο..
302725

Vstom-olado
01/11/2013, 15:04
Day 19 (Berlin - Imst) Ημέρα σημαντική γιατί ήταν και η συνάντησή μας με τους φίλους Αλέξανδρο, Νίκο και Σωκράτη. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας γιατί θα συνταξιδεύαμε έστω και για μία μέρα σε πανέμορφα αλπικά τοπία, θα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιστορίες και εμπειρίες και να περάσουμε καλά.
Τα χιλιόμετρα ήταν πολλά όμως για εμάς και βαρετά σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο.
Κάναμε μία στάση στο Μόναχο...
302726

302727

302728

Vstom-olado
01/11/2013, 15:06
...καθώς και στο γραφικό χωριό Όμπεραμεργκάου όπου κάθε 10 χρόνια κάνουν αναπαράσταση τα πάθη του Χριστού, σε παλαιότερο μου ταξίδι είχα πετύχει αυτή την εκδήλωση και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
302729

302730

Αυτή εδώ η παράσταση... τα λέει όλα.. τα λόγια είναι περιττά!
302731

Vstom-olado
01/11/2013, 15:08
Day 20 (Imst - βόλτα ημερήσια Ελβετία, Ιταλία, Livigno και επιστροφή βραδάκι με βροχούλα Imst)
Το Imst, ήταν πολύ καλή επιλογή από τα παιδιά σαν βάση για εκδρομές στην γύρω περιοχή και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν ένα σημείο στις Άλπεις ως βάση.
302732

302733

Η ομάδα!
302734