PDA

View Full Version : Μια γνωμη.....

FRAGISCOS
28/07/2013, 17:18
Θελω,αν γινεται,τη γνωμη σας για την κινηση που σκεφτομαι να κανω.
Θελω να αλλαξω το HORNET 600 06 που εχω,για τα λαγνα ματια μιας ιταλιδας,(DUCATI MONSTER 695 07).
Παντα ημουν γιαπωνεζοφιλος,μου αρεσαν τα τετρακυλινδρα,το ουρλιαχτο,η σαν ραπτομηχανης λειτουργια τους.
Δεν ειχα οδηγησει ποτε ντουκατι,μου αρεσαν δε λεω,ομως απο τη μια ο διβαλβιδος αεροψυκτος κινητηρας,απο την αλλη η ''ακραια''(οπως ειχα ακουστα) οδικη συμπεριφορα και τα διαφορα προβληματακια,με ειχαν κρατησει στην δικη μου ''μερια'' μοτοσυκλεττιστικως.
Μεχρι που οδηγησα το HYPER ενος φιλου............:evil:
Θα μου πειτε,το μονστερ δεν ειναι χαιπερ. Το ξερω.Δεν μου αρεσει,και δεν θα αγοραζα ποτε το χαιπερ.Ουτε τα 97 αλογα του 1100,συγρινονται με τα 73 του 695.
Ομως,στα 45 μου,καταλαβα τι ειναι αυτος ο χαρακτηρας που ακουγα τοσα χρονια.
Ε,δε μπορει,και το μικρο κατι θα εχει απο αυτον το ''χαρακτηρα''.
Αλλωστε,ειναι το μοναδικο απο τα μοντελα της ducati που μου αρεσει οπτικα και μπορω να το αγορασω,μεταχειρο εννοειται.
Το μονο που ξερω ειναι οτι μετα τη βολτα με το χαιπερ,το χορνετ μου φαινεται ......νταλικα.
Ερωτω λοιπον τους ξεροντες.
Ειναι αξιοπιστο,ευκολοοδηγητο το ducati??
Μπορεις να πας μια χαλαρη βολτα με 40-50 και 2-3000 στροφες,η πρεπει να εισαι μονιμα σε πολεμο?
Απο ανταλλακτικα-επαρκεια-τιμες?
Service?Καθε ποτε-που.
Μπορω να βαλω χερι μονος μου??
Μηπως τελικα ξενερωσω,αλλαζοντας το χορνετακι μου,που παρεπιπτοντως,γουσταρω???

Ειναι πολυ σοβαρο γιατρε μου????:confused:

McGyver
28/07/2013, 17:26
Καλύτερα να μετανοιώσεις που το έκανες παρά που δεν το έκανες...

Cpt. Haddock
28/07/2013, 18:06
Καλύτερα να μετανοιώσεις που το έκανες παρά που δεν το έκανες...

296412

lspiros
28/07/2013, 18:23
Τη συμπάθεια μου στα ευρωπαϊκά τη γνωρίζεις,άρα δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.δεν θα ανησυχουσα για τίποτα παρά μόνο για το γεγονός των service μιας και ρύθμιση Desmo αλλα και υμαντα χρονισμου απαιτεί ειδικό.

mikes
28/07/2013, 20:18
μοτοσυκλετισμος, σημαινει περιπετεια..

αν δε μεινεις απο ηλεκτρικα μεσα στη μεση του πουθενα και σε σημειο που δεν
πιανει σημα το κινητο, δε ζεις καμια περιπετεια...

και αυτο μονο ενα ιταλικο μηχανακι μπορει να στο προσφερει!! :p :p :p

οποτε:
μου χαριζεις το χορνετ, και χτυπας το ντουκατι...

gazz
28/07/2013, 23:03
Follow your heart..

sv9cvk
28/07/2013, 23:42
Θελω,αν γινεται,τη γνωμη σας για την κινηση που σκεφτομαι να κανω.
Θελω να αλλαξω το HORNET 600 06 που εχω,για τα λαγνα ματια μιας ιταλιδας,(DUCATI MONSTER 695 07).
Παντα ημουν γιαπωνεζοφιλος,μου αρεσαν τα τετρακυλινδρα,το ουρλιαχτο,η σαν ραπτομηχανης λειτουργια τους.
Δεν ειχα οδηγησει ποτε ντουκατι,μου αρεσαν δε λεω,ομως απο τη μια ο διβαλβιδος αεροψυκτος κινητηρας,απο την αλλη η ''ακραια''(οπως ειχα ακουστα) οδικη συμπεριφορα και τα διαφορα προβληματακια,με ειχαν κρατησει στην δικη μου ''μερια'' μοτοσυκλεττιστικως.
Μεχρι που οδηγησα το HYPER ενος φιλου............:evil:
Θα μου πειτε,το μονστερ δεν ειναι χαιπερ. Το ξερω.Δεν μου αρεσει,και δεν θα αγοραζα ποτε το χαιπερ.Ουτε τα 97 αλογα του 1100,συγρινονται με τα 73 του 695.
Ομως,στα 45 μου,καταλαβα τι ειναι αυτος ο χαρακτηρας που ακουγα τοσα χρονια.
Αλλωστε,ειναι το μοναδικο απο τα μοντελα της ducati που μου αρεσει οπτικα και μπορω να το αγορασω,μεταχειρο εννοειται.
Το μονο που ξερω ειναι οτι μετα τη βολτα με το χαιπερ,το χορνετ μου φαινεται ......νταλικα.
Ερωτω λοιπον τους ξεροντες.
Ειναι αξιοπιστο,ευκολοοδηγητο το ducati??
Μπορεις να πας μια χαλαρη βολτα με 40-50 και 2-3000 στροφες,η πρεπει να εισαι μονιμα σε πολεμο?
Απο ανταλλακτικα-επαρκεια-τιμες?
Service?Καθε ποτε-που.
Μπορω να βαλω χερι μονος μου??
Μηπως τελικα ξενερωσω,αλλαζοντας το χορνετακι μου,που παρεπιπτοντως,γουσταρω???

Σοβαροτατο !!! Να το κοιταξεις επειγοντως!!! :a020:

Johny the Fox
29/07/2013, 00:52
αν περιμενεις σωστη απαντηση απο αυτους που δεν εχουν ανεβει ποτε σε ντουκατι σωθηκες.Μπες στο Ντουκατιστι και ρωτα.

vaska
29/07/2013, 05:44
Ρε άσε τις μ@λ@κίες και μείνε στα σίγουρα. Μείνε στο μηχανάκι που παίρνει μπροστά όταν μιζάρεις, που κρατάει τα λάδια του στα σωθικά του κλπ και άσε τις περιπέτειες.

:wave2:

AristidisZ
29/07/2013, 07:42
αν περιμενεις σωστη απαντηση απο αυτους που δεν εχουν ανεβει ποτε σε ντουκατι σωθηκες.Μπες στο Ντουκατιστι και ρωτα.

σα να ρωτάς παιδεραστή αν πειράζει που κρυφοκοιτάς το παιδάκι της γειτόνισσας...

PortisHead
29/07/2013, 08:36

"Παλιοχαρακτήρας" ειναι... :lol:

Αλλα μαζί σου...ειναι ωραια τα ducati.

sapila racing
29/07/2013, 09:08
Το Ducati δεν εχει θέματα αξιοπιστίας και αν ο μαστορας ειναι σωστός, δεν θα έχεις προβλήματα αν τηρείς μερικά πράγματα.
Οπως πχ τα service παντα στην ώρα τους, να μην το πλένεις με πίεση, και παλι να βαζεις μια σακκούλα στα οργανα και στον διακόπτη κλπ.

Ειναι πολύ καλά μηχανάκια, αλλά αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις βόλτα στο νησί με 40-50 θα σου σπάσει τα νεύρα νομίζω.
Εΐναι πιο σφιχτό από το Hornet, και στις χαμηλες σκορτσάρει πολύ, η θέση οδήγησης ειναι λιγο πιο σπόρ απο του Hornet και γενικά θα σε αποζημιωσει αν εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του.
Νομίζω οτι για να μπορέσεις να αποφασίσεις πρέπει να το καβαλήσεις.

Να σημειωσω οτι δεν εχω καβαλήσει το 695, αλλά έχω καβαλήσει το 800 και το 1000. :wave2:

πυξιδας990
29/07/2013, 09:41
το 695 εχει το ιδιο μοτερ με το επομενο 696.τα μικρα μοτερ της ducati θεωρουνται τα πλεον αξιοπιστα,οσο για κατι ηλεκτρικα η αμολαμε τα λαδια στο πατωμα,ανηκουν στον προηγουμενο αιωνα,που συνηθως αυτοι που τα λενε εχουν να τα καβαλησουν απο τοτε,αν τα καβαλησαν...............................

γιατι 695 και οχι 620?ιδιο στην εμφανιση αλλα το πιρουνι-φρενα ειναι ανωτερο στο 620.αν ειναι θεμα χρονολογιας μαζι σου.

FRAGISCOS
29/07/2013, 13:52
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας,θα δω τι θα κανω,ολοι δικιο εχετε!:beer:

ilikeyourbike
01/08/2013, 08:53
Εγω θα το τολμουσα... νομιζω αξιζει το κοπο. Στη τελικη αν δεν μεινεις ικανοποιημενος για καποιο λογο το ξαναπουλας το monster, απο οτι βλεπω στο car ειναι απο τα μηχανακια που φευγουν ευκολα ως μεταχειρισμενα, και ξαναγυρνας σε hornet η οτι αλλο θες. Οποτε μικρο το ρισκο.

spyrakos35
01/08/2013, 09:44

από την άλλη, είναι δύσκολο να βρεις ιδιοκτήτη μοτό να λέει "το μηχανάκι μου είναι μία μαλακία και μισή" (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο, δεν έχω άποψη)....

είναι σαν να πας σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών και να τους ρωτήσεις αν η ομαδάρα τους που παίζει χάλια μπάλλα και μετράει τα τεμάχια το ένα μετά το άλλο γ@μάει ή όχι....

εγώ λέω, ρώτα, ψάξου, κρίνε, αποφάσισε, πράξε.....

η απόφασή σου να είναι συνειδητή έτσι ωστε ακόμα και χρέπι να βγει να μπορείς να το καταπίνεις αβίαστα.....

:beer:

Sapadak
01/08/2013, 09:57
από την άλλη, είναι δύσκολο να βρεις ιδιοκτήτη μοτό να λέει "το μηχανάκι μου είναι μία μαλακία και μισή" (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο, δεν έχω άποψη)....

Το λεω εγω με περηφάνια :lol: και δε ντρέπομαι καθόλου

sniper
01/08/2013, 10:04

Eπιτέλους κατάλαβε ότι αυτό που έχεις δεν ειναι μηχανάκι.

Sapadak
01/08/2013, 10:06
Eπιτέλους κατάλαβε ότι αυτό που έχεις δεν ειναι μηχανάκι.

Ειναι μηχανακι, αλλα ειναι και μαλακια ταυτοχρονα.
2 σε 1 :lol:

Nostradamus
01/08/2013, 12:26

:bawl: :moutza:

Είχα οδηγήσει σε ένα ducati weekend για κανένα 40λεπτο το monster to 800 (και to hyper to 1100 εκεί να δεις "χαρακτήρα").

Σε σχέση με το δικό μου γιαπωνέζικο γυμνό είναι πραγματικά μέρα με την νύχτα (αναρτήσεις, φρένα, κινητήρας) και πραγματικά το είχα λατρέψει.
Επίσης πολύ καλός φίλος έχει το Multi to 620 το οποίο και συχνά πυκνά χρησιμοποιούσα και με το οποίο έχω κάνει ένα Αθήνα Αλεξανδρούπολη, και αρκετά χιλιόμετρα σε επαρχιακό και μέσα στην πόλη. Δεν ξέρω αν έχει σημαντικές διαφορές με τον 695 ή κατά πόσο στα 620 μόνστερ διαφοροποιήσεις για να είμαι ειλικρινής. "Σκορτσαρίσματα" εντός πόλης αρκετά, αλλά στήσιμό και οδική συμπεριφορά υπέροχη. Αξιόπιστος και δεν παρουσίασε προβλήματα (με όχι και την "ιδανική συντήρηση σε εξουσιοδοτημένο" λόγω επαρχίας).
Τελικά μάλλον αναρμόδιος ίσως τώρα που το σκέφτομαι στο να απαντήσω σωστά, αλλά η εικόνα που έχω αποκομίσει από τα ιταλικά είναι εξαιρετική.

Νικοςw
07/08/2013, 03:08
εχω ενα μανστερ 696.πριν ειχα ενα χορνετ.και ποιο πριν ειχα ενα ζ 750 με τα οποια εχω κανει αρκετα χλμ
θα στο πω χωρις τεχνικες αναλισεις
αν μου τα επεστρεφαν και τα 2 με ανταλαγη το μανστερ θα ελεγα οχι
το 695 ειναι εξισου καλο
προχωρα και δεν θα μετανιωσεις:winka:

astrahan
22/08/2013, 09:28
Αν και παρακολουθώ αρκετόν καιρό το forum,δεν έχω συστηθεί:έχω vfr 800A '03,και παλαιότερα ένα bandit 650s '07.Το vfr μου άρεσε,συγκέντρωνε τα περισσότερα χαρακτηριστικά που ζητούσα από μία μοτοσυκλέτα,και έφερε το όνομα HONDA.Πέρα από τα προβλήματα του μοντέλου (τεντωτήρες) που μου ''σκάσανε'',έχω μείνει στον... τόπο δύο φορές,μία από πηνία και άλλη μία από καμμένη γείωση!Και όλα αυτά σε ακριβοπληρωμένο (αρχική τιμή) μοντέλο,με λίγα σχετικά χιλιόμετρα.(Το πήρα με 49000 χλμ και έχει τώρα 68000 χλμ).Μετά απ'όλα αυτά,συμπέρανα ότι τα περί αξιοπιστίας ευρωπαϊκών-ιαπωνικών είναι ''να'χαμε να λέγαμε...''.

harris_x
22/08/2013, 09:52
[...]
Μετά απ'όλα αυτά,συμπέρανα ότι τα περί αξιοπιστίας ευρωπαϊκών-ιαπωνικών είναι ''να'χαμε να λέγαμε...''.

Τελικά μάλλον σε συμπάθησα εσενα :beer:

harris_x
22/08/2013, 09:59
[...]

Ειναι.

Πάρε παιδί μου τον Ντουκο, μια ζωη την έχουμε :beer:

corsa2
15/11/2013, 21:10
Παρτο και οτι γινει...... Και αν σου κατσει??? :D

FRAGISCOS
10/08/2015, 16:31
Tελικα,το χορνετ πουληθηκε,αγοραστηκε αλλο χορνετ,λευκο,του 09,αλλα η κ@υλ@ για το ντουκο,δεν περασε.
Οπότε,με συνοπτικες διαδικασιες,ανταλλαχτηκε με αυτο!!!!339426

Μολις το πηρα απο το πλοιο,ενθουσιαστηκα,μου αρεσει πολυ!!!!!

Ζεύκας
10/08/2015, 16:36
στα θειορυχεία κατεβαίνεις με δαύτο; :p :lol:

Καλόστριφτο Φραγκίσκο!

FRAGISCOS
10/08/2015, 16:48
στα θειορυχεία κατεβαίνεις με δαύτο; :p :lol:

Καλόστριφτο Φραγκίσκο!

Για τα θειορυχεια εχω το gasgas!!
Ευχαριστω!!

Ζεύκας
10/08/2015, 16:54
Σε είχα για γιαπωνεζόφιλο, πως κατέληξες να έχεις ευρωπαϊκά μηχανάκια δεν καταλαβαίνω!

Την επόμενη βδομάδα κατεβαίνει η αδερφή μου με τον άντρα της στο νησί για διακοπές.
Ελπίζω όπως το άφησα έτσι να έχει μείνει

FRAGISCOS
10/08/2015, 20:04
Σε είχα για γιαπωνεζόφιλο, πως κατέληξες να έχεις ευρωπαϊκά μηχανάκια δεν καταλαβαίνω!

Την επόμενη βδομάδα κατεβαίνει η αδερφή μου με τον άντρα της στο νησί για διακοπές.
Ελπίζω όπως το άφησα έτσι να έχει μείνει

Φιλε συνεχιζω να ειμαι γιαπωνεζοφιλος,ομως βρες μου διχρονο enduro japan,μετα το 2000. Δεν υπαρχει.
Οσο για το ντουκο,ασε φιλε,ερωτας!!!
Αν θελει κατι η αδερφη σου,το τηλεφωνο μου,το ξερεις!!!!