PDA

View Full Version : Αρχαριος!! Οι παλιοι συμβουλεψτε!!

kostas0595
29/07/2013, 00:24
Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα! Ειμαι 18 εντελως ψαρομενος με μηχανες (τυπου super sport και motard πιο πολυ) και μολις αρχισα τα μαθηματα για το διπλωμα. Θα ηθελα να τη γνωμη σας πανω στο θεμα "Πρωτη Αγορα" καθως θα ηθελα να "απογαλακτιστω" απο το "πηγαινε με καπου" καθως μενω 2χλμ απο το κεντρο της πολης μου πανω σε ενα βουνο. Δεν εχω κολλημα αυτοματου-με ταχυτυτες απλα θα ηθελα κατι που να καλυπτει το διπλωμα, να ειναι οικονομικο για καθημερινη μετακινηση, να μπορει να κανει 2-3 φορες το μηνα 100-150 χλμ, να εχει λιγο νευρο και να ειναι μουρατο :D

ΥΓ. Η μονη μου επαφη ειναι με το Sym Vs 150 του πατερα μου

teo_g7
29/07/2013, 07:57
Κλασσικά εικονογραφημένα!!!
1.Βγάλε με το καλό το δίπλωμα
2.Πάρε κανα entry lvl μηχανάκι και ασε τα supersport
3.Διάβασε τα άπειρα,ολόιδια thread που έχουν παίξει πολύ τον τελευταίο καιρό.

Αυτά απο μένα.Καλως ήρθες στην παρέα μας.

kostas0595
29/07/2013, 10:04
Κλασσικά εικονογραφημένα!!!
1.Βγάλε με το καλό το δίπλωμα
2.Πάρε κανα entry lvl μηχανάκι και ασε τα supersport
3.Διάβασε τα άπειρα,ολόιδια thread που έχουν παίξει πολύ τον τελευταίο καιρό.

Αυτά απο μένα.Καλως ήρθες στην παρέα μας.
Αφου σου λεω πως θελω κατι που να καλυπτεται απο το διπλωμα πως θα παρω SS?
Εσυ πχ με τι θα με συμβουλευες να ξεκινουσα?

AristidisZ
29/07/2013, 10:09
Αφου σου λεω πως θελω κατι που να καλυπτεται απο το διπλωμα πως θα παρω SS?
Εσυ πχ με τι θα με συμβουλευες να ξεκινουσα?

on - off :wave2:

Black Diamond
29/07/2013, 11:28
enduro και απο μένα. Θα το λατρέψεις..:wlae:

redfantomas
29/07/2013, 11:46
ΔΩΣΕ ΜΑς ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ.....ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ?ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ??

ΠΩς ΝΙΩΘΕΙς ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ? ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ?ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ?

kostas0595
29/07/2013, 11:51
Μεταχειρισμενο εξ' αλλου ειναι δυσκολοι καιροι..
Το sym μου φανηκε σχετικα βολικο μπορω να πω αν και μου αρεσε πιο πολυ το innovaκι ενος γνωστου μου σαν συμπεριφορα. Οι υπολοιποι που λετε enduro για ριξτε και καμια πιο συγκεκριμενη προταση

Argonautis46
29/07/2013, 14:07
Μεταχειρισμενο εξ' αλλου ειναι δυσκολοι καιροι..
Το sym μου φανηκε σχετικα βολικο μπορω να πω αν και μου αρεσε πιο πολυ το innovaκι ενος γνωστου μου σαν συμπεριφορα. Οι υπολοιποι που λετε enduro για ριξτε και καμια πιο συγκεκριμενη προταση

Εγω θα σου έλεγα να πάρεις κάτι με ταχύτητες. Θα σε βοηθήση πολύ στον έλεγχο και θα κάνεις πιο ασφαλή φρεναρίσματα. Δηλαδή ΟΧΙ σκουτερ :D.. Κάτι συγκεκριμένο τώρα δεν μπορω να σου πω. Δεν είμαι και ο κατάλληλος.

AristidisZ
29/07/2013, 14:08
για ριξτε και καμια πιο συγκεκριμενη προταση

πες μας τι δίνεις, να σε πούμε ;)

ilikeyourbike
29/07/2013, 15:20
Το cbr 250 ειναι ενα ωραιο μηχανακι, οικονομικο και ομορφο, με abs και ενα πολυ καλο σχολειο πιστευω...

kostas0595
29/07/2013, 15:29
Εγω κλεινω προς ενα innova '03 δευτερο χερι που μου ειπαν κατι γνωστοι γτ το δινει 800€ αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι 8 χρονων μηχανακι.. δεν ξερω αν θα βγαλει προβληματα.. Απο κει και περα ειμαι τερμα ερωτευμενος με το RS4 της Aprilia αλλα τα 4500 ειναι πολλα.
Πειτε μου γνωμες για το innova και ριξτε καμια ιδεα σε μεταχειρισμενο με budget 1200-1500max

AristidisZ
29/07/2013, 15:35
Εγω κλεινω προς ενα innova '03 δευτερο χερι που μου ειπαν κατι γνωστοι γτ το δινει 800€ αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι 8 χρονων μηχανακι.. δεν ξερω αν θα βγαλει προβληματα.. Απο κει και περα ειμαι τερμα ερωτευμενος με το RS4 της Aprilia αλλα τα 4500 ειναι πολλα.
Πειτε μου γνωμες για το innova και ριξτε καμια ιδεα σε μεταχειρισμενο με budget 1200-1500max

δηλαδή από το innova πάμε στο RS4 ;
λίγο μπλεγμένα μας τα λες...
θες παπί ;
θες μηχανή ;
θες σκούτερ ;

ilikeyourbike
29/07/2013, 16:21
AristidisZ νομιζω πως οπως καθε καινουργιος αναβατης και νεος σε ηλικια του αρεσουν ολα... και δεν εχει τοσο συγκεκριμενες απαιτησεις οπως ενας κατασταλαγμενος αναβατης οποτε λογικο να κοιταει οτι μηχανακι του κανει το κλικ δεξια και αριστερα... Innova εχει φιλος και ειναι μια χαρα. Οικονομικο και αξιοπιστο.

kostas0595
29/07/2013, 16:55
AristidisZ νομιζω πως οπως καθε καινουργιος αναβατης και νεος σε ηλικια του αρεσουν ολα... και δεν εχει τοσο συγκεκριμενες απαιτησεις οπως ενας κατασταλαγμενος αναβατης οποτε λογικο να κοιταει οτι μηχανακι του κανει το κλικ δεξια και αριστερα... Innova εχει φιλος και ειναι μια χαρα. Οικονομικο και αξιοπιστο.
Και γω δεν ξερω καποιον που να του εχει βγει προβλημα με innova αλλα οπως και να το κανεις ειναι ενα μηχανακι 8 χρονων..μονο γιαυτο ειμαι επιφυλακτικος.

Bradipous
29/07/2013, 17:33
xt125 ή
wr125 (yamaha) αν βρεις μεταχειρισμενο αλλα θα ειναι και αρκετα ακριβοτερο.

διαφορετικα

r125 ή
cbr125

:wave2:

pipe_smoker
29/07/2013, 18:12
Συμφωνω και με τις προτασεις των απ'απαν', αλλα κατ' εμε, μιας και δεν εχεις σκαλωμα με το θεμα παπιου οπως εχουν πολλοι νεοι (δεν εχει τη μοστρα του σκουτερ και αλλες π@π@ριες), καλο θα ηταν να κινηθεις προς τα εκει.

Το διπλωμα σε περιοριζει πολυ οποτε οποιαδηποτε κουβεντα για κατι αλλο με μεγαλυτερη ενεργητικη ασφαλεια νομιζω δεν εχει νοημα.
Το να μαθεις να χειριζεσαι συμπλεκτη, να ερθεις πιο κοντα στη γεωμετρια μιας "κανονικης" μοτοσικλετας κλπ ειναι απολυτα σωστο, αλλα κατα τη γνωμη μου καν'το στην περιοδο που θα εισαι με το Α2 και θα εχεις και περισσοτερες και πιο ενδιαφερουσες επιλογες.
Το παπι πιστευω οτι ειναι τρομερο σχολειο και οποιος το περασει μονο σε καλο μπορει να του βγει.

Τωρα σχετικα με το αν θα ειναι innova, crypton, modenas κλπ αυτη ειναι αλλη ιστορια. Το θετικο ειναι οτι λογικα οσο το παρεις πανω κατω τοσο θα το δωσεις μετα απο δυο χρονακια, αν αυτο σκοπευεις να κανεις, οποτε ουτε η μεταπωληση εχει λογο να σε ανησυχει.

dmf
29/07/2013, 19:34
Μιας και είσαι και σε βουνό, ένα xr250 θα ήταν μανούλα πιστεύω.
Αρκεί να βρεις με τα λεφτά που διαθέτεις (δύσκολο)

kostas0595
30/07/2013, 00:27
Κατι που πρεπει να ξερω για αυτο: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3882573/ απο αποψη καταναλωσης συντηρησης κλπ??

Black Diamond
30/07/2013, 15:24
Πιο παλία είχαμε επιλογές (DT 125 και 200,WR-200,TSR,KDX) αλλά με την διχρονίλα ήταν αλλίως...
Τώρα νομίζω είναι λίγο ψόφια τα αντίστοιχα (βλ. XT125,XR κλ.π) αλλά απο το cbr το 125 δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά χειρότερα... άσε που προσωπικά τα θεωρώ και πιο μουράτα τα eduro. Και ανεβαίνουν παντού έτσι; Παντόύ όμως..:a013: