PDA

View Full Version : Μηχανες Και Νεοι

Miltos7
30/07/2013, 00:16
Καλησπερα!!! Με αφορμη ενα γεγονος που συνεβη σε εναν φιλο μου θελω να ανοιξω αυτο το μικρο θεματακι και να παρω τις γνωμες σας!!!!! ΛΟΙΠΟΝ.... ο φιλος μου βρισκεται στην ηλικια των 18(οπως και εγω),εχουμε και οι 2 μια "τρελα" με τις μηχανες...... Αποφασισε λοιπον να πει στους γονεις του για την αγορα μιας μηχανης οχι του κυβισμου που του επιτρεπει ο νομος(cbr 250 πιο συγκεκριμενα) και υστερα απο συζητησεις με τους γονεις του "συμβηβαστηκε" να παρει ενα παπι(innova 125).... Υστερα απο πολυ πριξιμο πηρε το "πολυποθητο" ΝΑΙ...... ομως την τελευταια στιγμη οι γονεις του ξαναλλαξανε γνωμη και του ειπαν ενα "βαρυ" ΟΧΙ...... κυριος λογος ειναι οτι ολοι οι γονεις φοβουνται για την σωματικη ακαιρεοτητα των παιδιων τους... ειναι απολυτα φυσιολογικο!!!!!(θα το καταλαβει πολυ περισσοτερο οταν γινει καποια στιγμη πατερας,ομοιως και για εμενα) Μετα απο το οχι που ακουσε απο τους γονεις του βρεθηκαμε καποια στιγμη και αρχιζε τα καντιλια!!!! Εμενα το ερωτημα μου ειναι οτι με το να λενε οι γονεις συνεχεια ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ στο παιδι για την μηχανη, τι καταφερνουν????? Καποια στιγμη αυτο το παιδι φραγκα για να παρει μηχανη θα βρει....(φανταζομαι).... Εμενα αποψη μου ειναι οτι οταν το παιδι αυτο(μιαλω και γενικα,οχι μονο για τον φιλο μου) θα εχει την οικονομικη δυνατοτηα να παρει μηχανη δεν θα προτιμησει 125 αλλα 500 και 600 + οτι θα βγαζει πολλα αποθυμενα πανω στο μηχανακι με ρισκο την σωματικη του ακεραιοτητα + οτι θα παει κοντρα στους γονεις του για να τονωσει τον εγωισμο του και +++++++ που δεν μπορω να φανταστω!!!! Ενω καλλιστα οι γονεις του θα μπορουσαν να τον εφοδιασουν με τις απαραιτητες γνωσεις(κυριως ο πατερας του μιας και ειναι κατοχος μηχανης),την οδηγηκη συμπεριφορα και ολα τα σχετικα!!!!! Και εν τελει να του παρουν το μοτορι και να μπει το παιδι στην διαδικασια να αποκτησει εμπειρια!!!!!! Θελω τις γνωμες σας πανω στο θεμα.... Ευχαριστω πολυ!!!! :D (Η αναφορα στον φιλο μου εγινε για να γινω πιο κατανοητος)

MG-KTiNoS
30/07/2013, 00:25
-συμβηβαστηκε?

-κυριος λογος ειναι οτι ολοι οι γονεις φοβουνται για την σωματικη ακαιρεοτητα των παιδιων τους...

-Μετα απο το οχι που ακουσε απο τους γονεις του βρεθηκαμε καποια στιγμη και αρχιζε τα καντιλια!!!!

------------------------------------------
Βασικά ο φίλος σου είναι πολύ κωλόφαδος γιατί αν εμένα ο γιος μου με άρχιζε στα καντίλια αφού του είχα πάρει και παπί θα του είχα γ.... τα κουτάλια στις σφαλιάρες....
Θες να μάθεις κάτι άλλο???

:D

Miltos7
30/07/2013, 00:57
Οχι ενταξει νομιζω οτι με καλυψες!!!!!!1ον Σε αυτο το foroum ενα περιεργο πραγμα, οταν καποιος ανοιγει ενα θεμα αμεσως βγαινει μια επιθετικοτητα ... αν βαριεται καποιος να διαβασει ΠΡΩΤΑ και μετα να απαντησει μην απαντησει καν!!!!! εσυ εμεινες στο story του φιλου μου.... νταξει τι να πω !!!! 2ον το παπι δεν το πηρε!!!! 3ον οταν λεω καντιλια δεν ενοω γαμοσταβριδια....... (αλλα ας μην μενουμε εκει)......

MG-KTiNoS
30/07/2013, 01:14
όχι εκεί να μείνουμε...

Εγώ έχω γιο 16 και δεν τολμάει να με βρίσει επειδή δεν του κάνω το χατίρι (αν το κάνει την έχει βαμμένη.)
Και πολλά χατήρια δεν του έγιναν, όπως δεν έγιναν και πάρα πολλά δικά μου.
Τώρα το τι θα καταφέρουν δε ξέρω αλλά αν τσακιστεί ο φίλος σου ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα είναι από το μπαμπά και τη μαμά που δεν του πλήρωσαν το μηχανάκι.
(εκτώς κι αν είναι για το ΠΙΚΠΑ)
Τέσπα αν θέλει μηχανάκι και καλά και σώνει μπορεί ν αρχίσει να μαζεύει λεφτουδάκια σιγά σιγά και να καταλάβει πως και οι γέροι έχουν ψυχή και φοβούνται πολύ...
(επειδή συμβαίνει να τον αγαπούν κι όχι από χόμπι)

Αυτά

yianyian
30/07/2013, 02:08
Φίλε Miltos7 δεν ξέρω αν θα το θυμάσαι όταν έρθει η ώρα, αλλά στα 30φεύγα σου και όταν θα βλέπεις τους 18χρονους να έχουν άγνοια κινδύνου με τον τρόπο που οδηγούν, θα κάνεις πολλούς σταυρούς.
Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις (και είναι λογικό) αλλά το δεξί χέρι (και πόδι στο αυτοκίνητο) του 18χρονου σπάνια ακολουθεί τη λογική.

Παιδί δεν έχω και μιλάω υποθετικά, αλλά εάν του έδινα το ok να πάρει μηχανή και τον έβλεπα έστω και μια φορά χωρίς κράνος ή έστω και μια φορά να οδηγεί χωρίς αύριο, θα πετούσα τα κλειδιά στον υπόνομο και τέλος.
Εάν είσαι ώριμος στην οδήγηση (κράνος, εξοπλισμό γενικότερα και κρατάς το δεξί σου χέρι ήσυχο) σιγά σιγά θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη αλλά ποτέ δεν θα καταφέρεις να σταματήσεις την ανησυχία των γονιών σου.

pipe_smoker
30/07/2013, 07:04
Ε αμα λεω εγω μετα οτι θελω κορη....

Υγ. Χωρις παρεξηγηση στη συμπαθη ταξη των μοτοσικλετιστριων.

nikos_abel
30/07/2013, 07:40

Ναι καλά, ρώτα και κάποιον πιο έμπειρο να δεις τι τραβάει κι αυτός ο χριστιανός :(

Μα καλά, για 200 μέτρα; (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=118920)

spyrakos35
30/07/2013, 09:10

να στην τραβάει ο κάθε ρεμάλης αλήτης μηχανόβιος.....

για να μην μπω στο τρυπάκι και αναφέρω ονοματα-παραδείγματα από εδώ μέσα και πέσει το κλάμα της αρκούδας.....

χαχαχαχαχαχαχα

AristidisZ
30/07/2013, 09:13
για να μην μπω στο τρυπάκι και αναφέρω ονοματα-παραδείγματα από εδώ μέσα και πέσει το κλάμα της αρκούδας.....

:a014::a09:

Red Rider
30/07/2013, 09:33

Εμένα πάντως η κόρη μου απο τώρα μου ζητάει μηχανάκι,και είναι 6.
Πραγματικά θέλω κάποια στιγμή να την δώ να καβαλάει και να νοιώθει αυτά που ένοιωσα και εγώ σαν πιτσιρικάς.
Βαθιά μέσα μου όμως κάτι μου λέει όχι..

alex14
30/07/2013, 09:39
Εχω γιο 15 χρονων. Απο μωρο με βλεπει να καβαλαω μηχανη. Οταν θα ερθει η ωρα και μου ζητησει
μηχανη θα προσπαθησω να τον αποτρεψω, οχι ομως με απειλες και τιμωριες. Εαν επιμενει δεν μενει
τιποτα αλλο απο να τον βοηθησω οσο μπορω να μαθει να οδηγαει σωστα και να παρει ασφαλες μοτο.

Σιγουρα, προτιμω να μην θελει να καβαλησει μηχανη, τουλαχιστον μεχρι τα 18-20 μπας και πηξει
λιγο το μυαλο του.

pipe_smoker
30/07/2013, 10:55
Ναι καλά, ρώτα και κάποιον πιο έμπειρο να δεις τι τραβάει κι αυτός ο χριστιανός :(

Μα καλά, για 200 μέτρα; (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=118920)

Πραγματικά θέλω κάποια στιγμή να την δώ να καβαλάει και να νοιώθει αυτά που ένοιωσα και εγώ σαν πιτσιρικάς.
Βαθιά μέσα μου όμως κάτι μου λέει όχι..

Μεταξύ αστείου και σοβαρού το είπα ρε παίδες.

Αν κοιτάξετε τριγύρω σας πάντως οι αναλογία άνδρες/γυναίκες μοτοσικλετιστές νομίζω θα σας πείσει ότι πιο πιθανό είναι να περιμένεις από το γιο σου να σου μπει "μπαμπά βρουμ βρουμ" παρά από την κόρη σου.
Όπως και να έχει δεν είναι αυτό το θέμα.

να στην τραβάει ο κάθε ρεμάλης αλήτης μηχανόβιος.....

Δε σου το είπα εσένα?
Βρήκα από πού παραγγέλνει ο sniper τις αρκούδες του.
Αυτές που δεν τρώνε μόνο αλλά γ@μ@νε κιόλας κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλάαααα..... το καλό το πράμα το πληρώνεις!!!:lol:

devil's animal
30/07/2013, 11:22
Καλησπερα!!! Με αφορμη ενα γεγονος που συνεβη σε εναν φιλο μου θελω να ανοιξω αυτο το μικρο θεματακι και να παρω τις γνωμες σας!!!!! ΛΟΙΠΟΝ.... ο φιλος μου βρισκεται στην ηλικια των 18(οπως και εγω),εχουμε και οι 2 μια "τρελα" με τις μηχανες...... Αποφασισε λοιπον να πει στους γονεις του για την αγορα μιας μηχανης οχι του κυβισμου που του επιτρεπει ο νομος(cbr 250 πιο συγκεκριμενα) και υστερα απο συζητησεις με τους γονεις του "συμβηβαστηκε" να παρει ενα παπι(innova 125).... Υστερα απο πολυ πριξιμο πηρε το "πολυποθητο" ΝΑΙ...... ομως την τελευταια στιγμη οι γονεις του ξαναλλαξανε γνωμη και του ειπαν ενα "βαρυ" ΟΧΙ...... κυριος λογος ειναι οτι ολοι οι γονεις φοβουνται για την σωματικη ακαιρεοτητα των παιδιων τους... ειναι απολυτα φυσιολογικο!!!!!(θα το καταλαβει πολυ περισσοτερο οταν γινει καποια στιγμη πατερας,ομοιως και για εμενα) Μετα απο το οχι που ακουσε απο τους γονεις του βρεθηκαμε καποια στιγμη και αρχιζε τα καντιλια!!!! Εμενα το ερωτημα μου ειναι οτι με το να λενε οι γονεις συνεχεια ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΧΙ στο παιδι για την μηχανη, τι καταφερνουν????? Καποια στιγμη αυτο το παιδι φραγκα για να παρει μηχανη θα βρει....(φανταζομαι).... Εμενα αποψη μου ειναι οτι οταν το παιδι αυτο(μιαλω και γενικα,οχι μονο για τον φιλο μου) θα εχει την οικονομικη δυνατοτηα να παρει μηχανη δεν θα προτιμησει 125 αλλα 500 και 600 + οτι θα βγαζει πολλα αποθυμενα πανω στο μηχανακι με ρισκο την σωματικη του ακεραιοτητα + οτι θα παει κοντρα στους γονεις του για να τονωσει τον εγωισμο του και +++++++ που δεν μπορω να φανταστω!!!! Ενω καλλιστα οι γονεις του θα μπορουσαν να τον εφοδιασουν με τις απαραιτητες γνωσεις(κυριως ο πατερας του μιας και ειναι κατοχος μηχανης),την οδηγηκη συμπεριφορα και ολα τα σχετικα!!!!! Και εν τελει να του παρουν το μοτορι και να μπει το παιδι στην διαδικασια να αποκτησει εμπειρια!!!!!! Θελω τις γνωμες σας πανω στο θεμα.... Ευχαριστω πολυ!!!! :D (Η αναφορα στον φιλο μου εγινε για να γινω πιο κατανοητος)

επι της ουσιας, εχεις δικιο και εσυ και ο φιλος σου...
το απολυτο ΟΧΙ σε εναν εφηβο που γουσταρει πολυ κατι, μονο αντιθετα αποτελεσματα μπορει να φερει στο περασμα του χρονου...απωθημενα κλπ...κλπ...
το καλυτερο, για μενα, θα ηταν να παρθει ενα μικρο παπι 50αρι για να μαθει τα βασικα και παντα με κρανος και εξοπλισμο και ρητο κανονα οτι το κρανος θα φοριεται παντου και παντα...
αν δεν φορεθει και αντιληφθει απο τους γονεις οτι το μηχανακι παρθηκε χωρις τον απαραιτητο εξοπλισμο, θα κλειδωνεται μεχρι νεωτερας...ουτως ωστε να εχει λογο ο γονεας να τιμωρησει...
οχι να "τιμωρει" χωρις λογο στο παιδι που θελει κατι πολυ...

οποτε αφου ειναι μοτοσυκλετιστης και ο πατερας θα επρεπε να σκεφτει πιο ψυχραιμα και "εξυπνα"...
να κατσει μαζι του και να γινει μεντορας του...να φοραει και αυτος το κρανος του παντα και να τον βλεπει ο γιος του να παραδειγματιζεται...
αν ξεκινησει σωστα και με παιδεια, με τον καιρο θα ερθει και η μεγαλυτερη μηχανη...

my 2 cents...

Argonautis46
30/07/2013, 11:50
Ακριβώς!!! Το απόλυτο όχι δημιουργεί μόνο αντιθετα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα.
Ειναι πραγματικά πολυ δύσκολη περιοδος τα 18 ενως αγοριού για όλη την οικογένεια :D

Να σου πώ την αλήθεια δεν μπορω να φανταστώ 18αρι (έφηβο δλδης!!!) που αγοράζει μηχανή, οπου του αρέσουν κιολας οι μηχανές, και να μην παίρνει ρίσκα. Μαλιστα θα έλεγα τραγικά ρισκα!
Αυτο γιατι πολυ απλά δε το αντιλαμβάνεται ακόμα.
Δε θέλω να σε αποτρέψω, ίσα ίσα που πιστεύω οτι πρέπει να αποκτήσεις απο μικρός εμπειρίες. Αν δεν υπάρχει κόμπλεξ με το κράνος νομίζω πως ο φίλος σου μπορει να συζητήσει σε άλλο επιπεδο με τους δικούς του.
Οι γονείς θέλουν να δούν μια Α ωριμότητα η οποία σαφως και δε θα υπάρξει αργότερα οταν θα έχεις/εχει μηχανάκι. Ειδικά μόλις μάθεις/θει να το "καβαλάει" τότε είναι που την πατας. Έτσι είναι. Το ξέρουν και πέτρες αυτο. Η μόνη λύση είναι κουβέντα με γονεις, δίπλωμα, εξοπλισμό, 125cc και μερικα χρονάκια:p

Γενικά δεν είμαι το πιο λαμπρο παράδειγμα, αλλά έχω περάσει παρόμοια φάση. Πλέον ξέρω τα λάθη μου και τα λάθη των γονιών μου, οπώς σε όλους συμβαίνει.
Αυτα... next step να πάω στον παπά για ξομολόγιση :priest::tooth:

Pan (dvs)
30/07/2013, 13:43
Φιλε Μιλτο.
Οταν ο γονιος δεν καβαλαει διτροχο και του το ζητησει καποιο απο τα παιδια του, τα πραγματα ειναι σχετικα ευκολα.Λεει ενα οχι και τελειωσε.
Οταν ομως μας το ζητησουνε τα δικα μας παιδια που μας βλεπουνε μονιμα στους δυο τροχους απ'οταν γεννηθηκανε,τι τους λες?
Δεν εχετε μονο εσεις προβληματα αλλα και εμεις.Το ευκολο ειναι να λες συνεχεια ναι στα παιδια και να ειναι ολοι χαρουμενοι.Το δυσκολο φυσικα ειναι το οχι.
Ευτυχως οι περισσοτεροι γονεις διαλεγουνε τον δυσκολο δρομο (και ας πεφτει και κανενα μπινελικι πισω απο την πλατη μας)Δεν ειμαστε παντοτε σωστοι αλλα παντα λειτουργουμε με κριτηριο το ωφελος των παιδιων μας.
Ισως ο πατερας του φιλου σου να τον ξερει καλυτερα.Εφοσον εκρινε οτι επρεπε να πει οχι ,εγω ειμαι μαζι του.

OldMan
30/07/2013, 13:47
Εμένα πάλι η κόρη μου μου το γύρισε πίσω το μηχανάκι μόλις έκλεισε τα 16...;)

OldMan
30/07/2013, 13:53
Σιγουρα, προτιμω να μην θελει να καβαλησει μηχανη, τουλαχιστον μεχρι τα 18-20 μπας και πηξει
λιγο το μυαλο του.
Άλεξ, από προσωπική εμπειρία καθαρά, νομίζω ότι έιναι προτιμότερο να "μπλέξουν" οι πιτσιρικάδες με μηχανάκια όσο το δυνατόν ΝΩΡΙΤΕΡΑ...

Και θα έχουν την απαραίτητη εμπειρία αργότερα (π.χ. στην εφηβεία) και - το κυριότερο - δεν θα χρειάζεται να αποδείξουν τίποτε σε κανέναν (ούτε καν στους εαυτούς τους..) :wave2:

spyrakos35
30/07/2013, 13:54
Άλεξ, από προσωπική εμπειρία καθαρά, νομίζω ότι έιναι προτιμότερο να "μπλέξουν" οι πιτσιρικάδες με μηχανάκια όσο το δυνατόν ΝΩΡΙΤΕΡΑ...

Και θα έχουν την απαραίτητη εμπειρία αργότερα (π.χ. στην εφηβεία) και - το κυριότερο - δεν θα χρειάζεται να αποδείξουν τίποτε σε κανέναν (ούτε καν στους εαυτούς τους..) :wave2:

+ 1300

(να με δω και μένα όταν μου έρθει εκείνη η ώρα) :cry:

Pan (dvs)
30/07/2013, 14:09

Και αυτο ρε φιλε δικοπο μαχαιρι.Δεν ξερεις πως θα μπλεξουν.Δεν ξερεις τι να κανεις τελικα.

OldMan
30/07/2013, 14:12
Και αυτο ρε φιλε δικοπο μαχαιρι.Δεν ξερεις πως θα μπλεξουν.Δεν ξερεις τι να κανεις τελικα.
Μάλλον δεν κατάλαβες ότι αναφέρομαι σε ηλικίες δημοτικού...

Pan (dvs)
30/07/2013, 14:13
Μάλλον δεν κατάλαβες ότι αναφέρομαι σε ηλικίες δημοτικού...

Εδω συμφωνουμε.

OldMan
30/07/2013, 14:18
Εδω συμφωνουμε.
Κότα...:pantofla:

Pan (dvs)
30/07/2013, 14:19
Κότα...:pantofla:
:lol::lol:

sniper
30/07/2013, 14:20

Εμένα πάλι η κόρη μου μου το γύρισε πίσω το μηχανάκι μόλις έκλεισε τα 16...;)

Κάτσε να δει το 954 :bawl:

OldMan
30/07/2013, 14:22
Κάτσε να δει το 954 :bawl:
Σοβαρέψουουουου...:smokin:

sniper
30/07/2013, 14:24
Σοβαρέψουουουου...:smokin:

Κότα... :a38:

alex14
30/07/2013, 15:01

Ειναι και αυτο μια λογικη αποψη η οποια γυροφερνει στο μισοκαμενο:lol: μυαλο μου.
Απο την αλλη, μιας και δεν εχει εκδηλωσει ακομη καμια τελεσιδικη αποφαση " ΘΕΛΩ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΩΡΑ"
κανω και εγω το παπι.
Μπερδεμενη υποθεση, απο την μια γουσταρω με χιλια να γινει ενας σωστος μοτοσυκλετιστης, απο την
αλλη φοβαμαι οσο τιποτα αλλο ....

Black Diamond
30/07/2013, 15:06
εγώ που είμαι σε ενδιάμεση κατάσταση (δηλαδή ούτε γονιός αλλά ούτε και μικρός) κοντά στα 30 θα πώ οτι και μένα όπως σε πολλούς όχι μου είχαν πεί και δεν έπαθα τίποτα. Μπήκα στη θέση τους και τους κατάλαβα (αργότερα). Το ίδο καναν (αναγκαστικά) οταν είδαν το πρώτο στα 19 μου (DT-125) και με ρωτησαν αν έχω εξοπλισμό. Ακόμα ρωτάνε αν φοράω κράνος ενώ με βλέπουν να ντύνομαι σαν το κρεμμύδι σε κάθε βόλτα... δε θα πάψουν ποτέ να ανησυχούν και να το σεβαστείς γιατί σημαίνει οτι νοιάζονται.
Είναι πραγματικά δύσκολο για γονείς που δεν καβάλησαν ποτέ. Γιατί βλέπουν μόνο τα αρνητικά (ατυχήματα στις ειδήσεις κλ.π.) και νιώθουν οτι δεν μπορούν να βοηθήσουν γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν ή δεν έχουν την υπομονή να μάθουν. Εγώ μαθαίνω απο εδω μέσα και γενικά απο τα φόρουμ. Θα ακούσεις πολλά αλλά απο κάποιους που καβαλάνε 20+ χρόνια μόνο καλή μπορεί να είναι μια συμβουλή ακόμα και αν σου φαίνεται τραβηγμένη γιατί πολύ απλά μιλαέι η πείρα (καμμένοι και μη).
Για μένα ξεκίνα χαμηλά αλλά φάε χιλιόμετρο να το ζήσεις οτι και να πάρεις. Πάντα φιλικά :)

sniper
30/07/2013, 15:07
Σε όλα τα πράγματα υπάρχει ρίσκο...

Στις μηχανές μια και ξέρουμε και την άσχημη πλευρά τους, φοβόμαστε παραπάνω... Αλλά όπως εμείς καβαλάμε έτσι θα καβαλήσουν κι οι επόμενοι.

Και μένα ο μικρός με ρωτάει πότε θα πάρει μηχανάκι αλλά έχει μια κλίση προς τις προπέλες οπότε τον βλέπω στο χώμα και μενα στη φυλακή. :bawl:

Από την άλλη, ισχύει αυτό που είπε ο Αντώνης, όσο μικρότερα ικανοποιήσουν την περιέργειά τους τόσο πιο δύσκολα θα πέσουν στην μ@λακία της ηλικίας. Το έχω εφαρμόσει με τα όπλα μου και στα δύο, και σε αντίθεση με εμένα στην ηλικία τους, δεν ασχολούνται καν μ' αυτά παρά μόνο όταν είμαστε κάπου νόμιμα και με ασφάλεια για να τα χρησιμοποιήσουν.

AristidisZ
30/07/2013, 15:09
ε τα παιδιά του sniper με τι θα παίζανε άλλωστε ; :bawl:

συμφωνώ με την άποψη του black_diamond :beer:

sniper
30/07/2013, 15:17

....

Δεν παίζουν, κι αυτό ήθελα να πετύχω. Άλλωστε στο σπίτι μου πάντα υπάρχουν όπλα, οπότε όταν υπάρχουν και παιδιά το μείγμα ειναι εκρηκτικό αν δεν λάβεις τ' απαραίτητα μέτρα - το να τα κλειδώνεις και μόνο δεν ειναι λύση, γιατί η στραβή θα γίνει.

Το ίδιο και με τις μηχανές. Ποτέ ας πουμε δεν με έχει δει παιδι χωρίς μπουφαν ή κρανος... Τουλάχιστον τώρα με τα PS κλπ κονσόλες έχεις κι ένα ασφαλές περιβάλλον να δείξεις τα βασικά αλλά και πολύ χρήσιμα για τη μηχανή. Τα υπόλοιπα στο δρόμο κι ο Τουτάτης μαζί μας.

AristidisZ
30/07/2013, 15:19
Δεν παίζουν, κι αυτό ήθελα να πετύχω. Άλλωστε στο σπίτι μου πάντα υπάρχουν όπλα, οπότε όταν υπάρχουν και παιδιά το μείγμα ειναι εκρηκτικό αν δεν λάβεις τ' απαραίτητα μέτρα - το να τα κλειδώνεις και μόνο δεν ειναι λύση, γιατί η στραβή θα γίνει.

Το ίδιο και με τις μηχανές. Ποτέ ας πουμε δεν με έχει δει παιδι χωρίς μπουφαν ή κρανος... Τουλάχιστον τώρα με τα PS κλπ κονσόλες έχεις κι ένα ασφαλές περιβάλλον να δείξεις τα βασικά αλλά και πολύ χρήσιμα για τη μηχανή. Τα υπόλοιπα στο δρόμο κι ο Τουτάτης μαζί μας.

understood ;)

να στε καλά να τα καμαρώνετε όλοι, μανάδες και πατεράδες :beer:

Giannis_Stam
30/07/2013, 15:35
παιδιά να κάνω μια παράθεση για να μην ανοίγω καινούργιο τοπικ. O αδερφός μου έχει δίπλωμα αυτοκινήτου και στην κατηγορία Α για τις μηχανές του δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει μηχανή μέχρι 25 kW αλλά χωρίς ημερομηνία δίπλα, ισχύει τελικά αυτό το δίπλωμα για μηχανές
να σαν αυτό έχει
296549

Black Diamond
30/07/2013, 16:02

συμφωνώ με την άποψη του black_diamond :beer:

:beer:

alexxxcbr
30/07/2013, 16:12
18 χρονων να παρω αδεια απο τους γονεις για μηχανακι?:lol::lol:
Οταν ειχα κλεισει τα 16 τους εξαναγκασα να μου υπογραψουν για το διπλωμα για 50 κυβικα στην τροχαια.
Στην αρχη φοβοντουσαν φυσικα και με πρηζανε αλλα μετα συνηθισαν.:wave2:

sniper
30/07/2013, 16:16
18 χρονων να παρω αδεια απο τους γονεις για μηχανακι?:lol::lol:
Οταν ειχα κλεισει τα 16 τους εξαναγκασα να μου υπογραψουν για το διπλωμα για 50 κυβικα στην τροχαια.
Στην αρχη φοβοντουσαν φυσικα και με πρηζανε αλλα μετα συνηθισαν.:wave2:

Δεν είχαμε τον ίδιο πατέρα προφανώς. Επρεπε να εξαναγκάσεις τον δικό μου να δούμε πόσο ανθεκτικός είσαι... :bawl:

EVI
30/07/2013, 16:34
εμενα και οι 2 γονεις μου οδηγουσαν και οδηγουν 2κυκλα οταν ζητησα μηχανακι ημουν 13 χρονων και μου ειπαν οτι στα 16 θα μου δωσουν ενα παλιο 50ρακι της μανας μου. Δεν μου το δωσαν πρεπει να εκλαιγα και 4 μερες απο τα νευρα μου , μετα μου ειπαν να γινω 18 να δουλεψω και να παρω δικο μου... Την τελευταια μερα του σχολειου πριν ακομα ξεκινησω τη σχολη επιασα δουλεια σε ενα μαγαζι με ρουχα 80.000 δραχμες επαιρνα για 4ωρο και μαζευα λεφτα για να παρω μηχανακι. Πηρα....δεν τους το ειπα και κυκλοφορουσα χωρις ασφαλεια, χωρις κρανος και χωρις διπλωμα με ενα μεταχειρισμενο 125 κανα χρονο.... Μεχρι που με ειδαν...ολοι!δεν μου φωναξαν δεν μου ειπαν τπτ απλα μου δωσαν λεφτα για διπλωμα και κρανος και γαντια α...και για λαστιχα φρενα φωτα.... τωρα στα 31 μου δεν ειμαι και πολυ περηφανη για την ΕΠΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ που εκανα 1 χρονο τοτε....

alexxxcbr
30/07/2013, 16:45
Δεν είχαμε τον ίδιο πατέρα προφανώς. Επρεπε να εξαναγκάσεις τον δικό μου να δούμε πόσο ανθεκτικός είσαι... :bawl:

Θα το εκανα.Ο πατερας μου δεν ειναι κανα ανθρωπακι.Απλα δεν βγαζει ακρη κανεις με μενα.
Στο τελος εσπασε.:smokin:

alexxxcbr
30/07/2013, 16:49
εμενα και οι 2 γονεις μου οδηγουσαν και οδηγουν 2κυκλα οταν ζητησα μηχανακι ημουν 13 χρονων και μου ειπαν οτι στα 16 θα μου δωσουν ενα παλιο 50ρακι της μανας μου. Δεν μου το δωσαν πρεπει να εκλαιγα και 4 μερες απο τα νευρα μου , μετα μου ειπαν να γινω 18 να δουλεψω και να παρω δικο μου... Την τελευταια μερα του σχολειου πριν ακομα ξεκινησω τη σχολη επιασα δουλεια σε ενα μαγαζι με ρουχα 80.000 δραχμες επαιρνα για 4ωρο και μαζευα λεφτα για να παρω μηχανακι. Πηρα....δεν τους το ειπα και κυκλοφορουσα χωρις ασφαλεια, χωρις κρανος και χωρις διπλωμα με ενα μεταχειρισμενο 125 κανα χρονο.... Μεχρι που με ειδαν...ολοι!δεν μου φωναξαν δεν μου ειπαν τπτ απλα μου δωσαν λεφτα για διπλωμα και κρανος και γαντια α...και για λαστιχα φρενα φωτα.... τωρα στα 31 μου δεν ειμαι και πολυ περηφανη για την ΕΠΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ που εκανα 1 χρονο τοτε....

Ωραια χρονια τοτε.Δουλευαμε το καλοκαιρι και παιρναμε μονοι μας οτι θελαμε.:D

Miltos7
30/07/2013, 16:55
Και εγω ειμαι τις αποψης οτι απο μικρα παιδια εφοσον υπαρχει το "μικροβιο" να αποκτουμε εμπειριες και οι γονεις να ειναι "μαζι" μας οσο μπορουν, με τις απαραιτητες προυποθεσεις που αναφερατε παραπανω...μεσα στα πλαισια του νομου, κρανος,εξοπλισμος και κυριως μυαλο!!!!!! και απο εκει και περα εγω θεωρω το "θεμα" μηχανη θα ειναι λιγο πιο ευκολο για τους γονεις να το "χωνεψουν" και να καταλαβουν καποια πραγματα περι μηχανης παρολο που οι γονεις δεν θα σταματησουν ποτε να ανυσηχουν(τα βλεπω κυριως με την μανα μου που δεν κοιμαται καποια βραδια επειδη λειπω)..... Επισης θεωρω οτι αν γινει η σωστη προσεγγιση απο τους γονεις, το παιδι θα εκτιμησει το γεγονος οτι οι γονεις του τον εμπιστευονται και θα μπει σε μια διαδικασια να μαθει πραγματικα και να αποκτησει εμπειριες και οχι να βγει "ξερολας" στο δρομο...αποψη μου(διορθωστεμε αν ειμαι λαθος)!!!!! Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας πραγματικα πιστευω οτι θα βοηθησουν!!!! :D

bulmont
30/07/2013, 17:01

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

296551

296553

Με βενζινόλαδο και χωνί ανά χείρας................................

Pan (dvs)
30/07/2013, 18:16
Κότα... :a38:

:lol::beer:

Bradipous
30/07/2013, 18:45
Ηθελα να το γραψω και με προλαβε ο Oldman,
κατα τη γνωμη μου οι καλυτερες ηλικιες για να μυηθει καποιος στις μοτο ειναι <10 και 20< (περιπου)
ολες οι ενδιαμεσες και ειδικα το 14-18 ειναι εμπολεμη ζωνη.

SHOOTER045
31/07/2013, 02:18
στην ηλικια των 14 οδηγουσα Τ50
ο μπαμπας μου καποτε ειχε sachs-enduro και φλορετα
στα 16 μου αγορασα με τους δικους μου κοπους ΙΤ 250 που το παρουσιαζα οτι ηταν ενος ξαδερφου μου,μετα απο 1,5 χρονο το πηγα και στο σπιτι μου αφου εγω το καβαλουσα καθε μερα
τωρα μην σου μπαινουν ιδεες
αλλα χρονια τοτε
συζητηση κανουμε...:smokin:

teo_g7
31/07/2013, 08:14
Εγω παντως οταν κανω παιδια θα πουλήσω οτι μηχανάκι έχω εκείνη την περίοδο για δύο λόγους.Ο πρώτος είναι για να μη με δούνε να καβαλάω και ο δεύτερος και σημαντικότερος για να μη μπω στον πειρασμό να τα ανεβάσω πάνω εστω και για 50 μέτρα.Αργότερα αφου θα έχουν μεγαλώσει λιγάκι θα τους μαθω να οδηγουν,να προσέχουν στο δρόμο,να φοράνε εξοπλισμό κα μετά θα τους τα αγοράσω εγώ ο ίδιος τα μηχανάκια.

spyrakos35
31/07/2013, 08:47
Εγω παντως οταν κανω παιδια θα πουλήσω οτι μηχανάκι έχω εκείνη την περίοδο για δύο λόγους.Ο πρώτος είναι για να μη με δούνε να καβαλάω και ο δεύτερος και σημαντικότερος για να μη μπω στον πειρασμό να τα ανεβάσω πάνω εστω και για 50 μέτρα.Αργότερα αφου θα έχουν μεγαλώσει λιγάκι θα τους μαθω να οδηγουν,να προσέχουν στο δρόμο,να φοράνε εξοπλισμό κα μετά θα τους τα αγοράσω εγώ ο ίδιος τα μηχανάκια.

στον πειρασμό αδελφέ μπαίνεις αμα είσαι π@π@ρ@ς....

με το μπαρδόν και το συμπαθειο δλδ για τους απανταχού π@π@ρες εντός και εκτός φόρουμ....

ggs
31/07/2013, 08:49

όταν θα κάνεις με το καλό παιδί-α , θα αισθανθείς άμεσα , έκτος από την πολύ μεγάλη χαρά ,και μια τεράστια ευθηνή.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να προσπαθήσεις να «κόψεις» πράγματα που εγκυμονούν κινδύνους για εσένα ή τα παιδιά σου.
Μια λογική αντίδραση είναι να ξεκαβαλησης την μηχανή.
Άλλοι το κάνουν εύκολα. Άλλοι όμως μπορεί να πέσουν σε κατάθλιψη γιατί η μηχανή ήταν πάντα συνυφασμένη με την ζωή τους…

Αν είσαι στην πρώτη κατηγορία ,ΟΚ.
Αν είσαι στην δεύτερη , περισσότερο κακά θα κάνεις σε εσένα και στην οικογένεια σου αν παρατήσεις την μηχανή παρά καλό.

Όσο για τους λόγους που περιγραφείς

«Ο πρώτος είναι για να μη με δούνε να καβαλάω»

Εδώ νομίζω ότι πρεπει να γίνει ακριβώς το αντίθετο.
Αν τα παιδιά σου δουν (που θα δουν) κάποιον να καβαλάει , αυτός θα πρέπει να είναι πρώτα ο πατέρας τους , αρκεί φυσικά να είναι σωστός και να συνειδητοποιήσουν απ μικρά ότι μηχανη=κρανος=εξοπλισμος=σεβασμος (όπως ο μπαμπάς).

«δεύτερος και σημαντικότερος για να μη μπω στον πειρασμό να τα ανεβάσω πάνω εστω και για 50 μέτρα»

Φυσικά τρομάζει η σκέψη ότι θα έχεις το παιδί σου συναναβατη.
Όμως , από την μέρα που θα γίνεις γονιός θα τρομάζεις συχνά…
Όταν θα πηγαίνει τάπα με το ποδήλατο , όταν θα σκαρφαλώνει στον βράχο για βουτιά , όταν θα κάνει βουτιά από τον βράχο, όταν θα παίζει μπάλα ξυπόλητος , όταν θα παίζουν φανταστικούς «πολέμους» με άλλα πιτσιρίκια κ.λπ. κ.λ.π.
Δεν μπορεις να φανταστείς πόσα επικίνδυνα πράγματα θα κάνει ένα παιδι…
Θα πρέπει εσυ σαν γονιός να βάλεις την λογική και να βρεις τα όρια μεταξύ ασφάλειας και παιδικών βιωμάτων … και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο…

Όλα τα παραπάνω είναι δικες μου σκέψεις σαν γονιού ενός 9χρονου και , φυσικά , δεν είναι «συνταγή» ούτε και «σωστα» για όλους…

:beer::beer:

teo_g7
31/07/2013, 08:51
στον πειρασμό αδελφέ μπαίνεις αμα είσαι π@π@ρ@ς....

με το μπαρδόν και το συμπαθειο δλδ για τους απανταχού π@π@ρες εντός και εκτός φόρουμ....

Ρε συμφωνω με τα χίλια και έχω τσακωθεί με άπειρους βλάκες με μωρά πάνω σε μηχανάκια (μέχρι βρέφος πάνω στο τεπόζιτο έχω δει) αλλά επειδή καμια φορά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια (πχ. άργησε για το σχολέιο,κατεβα μια γρήγορα στο κέντρο να πάρεις εκείνο,το άλλο) ποτε δεν ξέρεις.Γι'αυτο θα τα δώσω να έχω το κεφάλακι μου ήσυχο.

teo_g7
31/07/2013, 08:54
Αν είσαι στην πρώτη κατηγορία ,ΟΚ.
Αν είσαι στην δεύτερη , περισσότερο κακά θα κάνεις σε εσένα και στην οικογένεια σου αν παρατήσεις την μηχανή παρά καλό.

Για εξήγα...

Όσο για τα υπόλοιπα :beer::beer:

ggs
31/07/2013, 09:19
Για εξήγα...

Όσο για τα υπόλοιπα :beer::beer:

Δεν ξέρω αν μπορώ να στο εξηγήσω σωστά …

για παράδειγμα αν η μηχανή δεν είναι για σένα ένα ακόμη μεταφορικό μέσο που , απλώς, σε πάει γρήγορα από το σημείο Α στο Β

αλλα

είναι κάτι που υπήρχε και σε συντρόφευε πάντα στις «φωτογραφίες των αναμνήσεων» σου , είναι κάτι που ακόμη και η μικρότερη απόσταση πάνω της σε κάνει να αισθάνεσαι ελεύθερος , είναι κάτι που ότι βλέπεις οδηγώντας την φαντάζει πιο όμορφο…
Τότε είναι πολύ δύσκολο να την αποχωριστείς ...

κάποιος είχε γράψει ότι η μηχανή μετάφερει την ψυχή σου και όχι μόνο το σώμα σου…
κάπως έτσι…

teo_g7
31/07/2013, 09:28
Οκ αυτο το έχουμε.Αυτο που ήθελα να εξηγήσεις είναι αυτο "περισσότερο κακά θα κάνεις σε εσένα και στην οικογένεια σου αν παρατήσεις την μηχανή παρά καλό."

AristidisZ
31/07/2013, 09:29
Οκ αυτο το έχουμε.Αυτο που ήθελα να εξηγήσεις είναι αυτο "περισσότερο κακά θα κάνεις σε εσένα και στην οικογένεια σου αν παρατήσεις την μηχανή παρά καλό."

προφανώς εννοεί ότι θα σου δημιουργηθεί εκνευρισμός, ο οποίος μεταδίδεται και προς τους γύρω σου :beer:

spyrakos35
31/07/2013, 09:36
Δεν ξέρω αν μπορώ να στο εξηγήσω σωστά …

για παράδειγμα αν η μηχανή δεν είναι για σένα ένα ακόμη μεταφορικό μέσο που , απλώς, σε πάει γρήγορα από το σημείο Α στο Β

αλλα

είναι κάτι που υπήρχε και σε συντρόφευε πάντα στις «φωτογραφίες των αναμνήσεων» σου , είναι κάτι που ακόμη και η μικρότερη απόσταση πάνω της σε κάνει να αισθάνεσαι ελεύθερος , είναι κάτι που ότι βλέπεις οδηγώντας την φαντάζει πιο όμορφο…
Τότε είναι πολύ δύσκολο να την αποχωριστείς ...

κάποιος είχε γράψει ότι η μηχανή μετάφερει την ψυχή σου και όχι μόνο το σώμα σου…
κάπως έτσι…

κάπως έτσι είναι...

εγώ ας πούμε, την κράτησα και απλά αραίωσα τα διαστήματα που βγαίνω την βόλτα μου να πάρω τον αέρα μου..... γιατί πίστεψέ με, χρειάζεται.... απλά χρειάζεται και να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου

επιπλέον να σου πω το εξής....
ακόμα και όταν η μικρή ήταν ντιπ για ντιπ μωρό, όποτε έμπαινε στο αμάξι, της έλεγα "η μελίνα θα βάλει την ζώνη της και ο μπαμπάς το ίδιο...."
σήμερα, με το που κάθομαι στο αμάξι, την ρωτάω "τι θα βάλει ο μπαμπάς?", "ζώνη, και η μελίνα εχει ζώνη" μου απαντάει....

καθε πρωι που φεύγω για δουλειά, με βλέπει από το μπαλκόνι να φεύγω με την μηχανή.... τσουκου τσούκου, χθες μου είπε "ο μπαμπάς στην μηχανή βάζει κράνος μπουφάν και γάντια"....

αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι με μικρά "χαζά" πραγματάκια μπορείς να κάνεις το παιδί από απίστευτα μικρή ηλικία να συνειδητοποιησει πολλά πράγματα.... είναι προτιμότερο, θαρρώ, από το να του τα αποκρύψεις....

nikos_abel
31/07/2013, 09:39
Τα τελευταία ποστ του ggs νομίζω ότι τα λένε όλα.

teo_g7
31/07/2013, 09:42
κάπως έτσι είναι...

εγώ ας πούμε, την κράτησα και απλά αραίωσα τα διαστήματα που βγαίνω την βόλτα μου να πάρω τον αέρα μου..... γιατί πίστεψέ με, χρειάζεται.... απλά χρειάζεται και να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου

επιπλέον να σου πω το εξής....
ακόμα και όταν η μικρή ήταν ντιπ για ντιπ μωρό, όποτε έμπαινε στο αμάξι, της έλεγα "η μελίνα θα βάλει την ζώνη της και ο μπαμπάς το ίδιο...."
σήμερα, με το που κάθομαι στο αμάξι, την ρωτάω "τι θα βάλει ο μπαμπάς?", "ζώνη, και η μελίνα εχει ζώνη" μου απαντάει....

καθε πρωι που φεύγω για δουλειά και με βλέπει από το μπαλκόνι να φεύγω με την μηχανή.... τσουκου τσούκου, χθες μου είπε "ο μπαμπάς στην μηχανή βάζει κράνος μπουφάν και γάντια"....

αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι με μικρά "χαζά" πραγματάκια μπορείς να κάνεις το παιδί από απίστευτα μικρή ηλικία να συνηδειτοποιησει πολλά πράγματα.... είναι προτιμότερο, θαρρώ, από το να του τα αποκρύψεις....

:beer::beer:

Pan (dvs)
31/07/2013, 14:00

Το ιδιο ειχα κανει εγω.Εξαφανισα τα παντα οταν γεννηθηκε ο γιος μου.Λιγα χρονια μετα πηρα ενα jog.Βλεποντας οτι δεν του κανει εντυπωση σιγα σιγα ανεβαινα στα κυβικα.Σημερα ειναι 22 ,του αρεσει ποτε ποτε να ανεβαινει στη μηχανη για καμμια βολτα ,αλλα μεχρι εκει.Δεν ξερω αν ητανε το αποτελεσμα της τακτικης μου η απλη συμπτωση.

SHOOTER045
31/07/2013, 14:21
επειδη η δουλεια μου βασιζεται σε 2 ροδες εδω και 15 χρονια,μοιραια τα πιτσιρικια μου εχουν επαφη με το αντικειμενο
τους εμαθα ποδηλατο πολυ γρηγορα
πηρα μηχανακι μπαταριας(οχι τρικυκλο,κανονικο με βοηθητικες)πολυ γρηγορα οταν τα 2 πρωτα ηταν 4 και 3 τωρα παζαρευω ενα pw 50 για να παιζουμε παρεα στα χωματα,η παντοφλα εεεεε η γυναικα αντιδραει,αλλα σε αυτο ειμαι καθετος,ας μαθουν σωστα απο τωρα,ας ξεκαυλωνουν στα χωματα ελευθερα με προστασια,παρα να μαλακιζονται με φτιαγμενα παπια-ολα μαζι ετσι?αγορια κοριτσια
κρανακια εχουν ποδηλατικα,και ενιοτε φορανε τα δικα μου ολο τρελα...:D:D:D

sniper
31/07/2013, 14:26
επειδη η δουλεια μου βασιζεται σε 2 ροδες εδω και 15 χρονια,μοιραια τα πιτσιρικια μου εχουν επαφη με το αντικειμενο
πηρα μηχανακι μπαταριας(οχι τρικυκλο,κανονικο με βοηθητικες)πολυ γρηγορα οταν τα 2 πρωτα ηταν 4 και 3 τωρα παζαρευω ενα pw 50 για να παιζουμε παρεα στα χωματα,η παντοφλα εεεεε η γυναικα αντιδραει,αλλα σε αυτο ειμαι καθετος,ας μαθουν σωστα απο τωρα,ας ξεκαυλωνουν στα χωματα ελευθερα με προστασια,παρα να μαλακιζονται με φτιαγμενα παπια-ολα μαζι ετσι?αγορια κοριτσια

ψιτ, δες τι έγραψα παραπάνω για τ' άλλα. Ελπίζω να μην εισαι κι εσύ του "μην το πιανεις".

bulmont
31/07/2013, 14:40
Ξεκινήσαμε έτσι στά έξι της περίπου χρόνια, φοβισμένη,(μάλλον τρομαγμένη) χωρίς να φτάνει να
πατήσει κάτω, αλλά με θέληση και σεβασμό στίς οδηγίες μου:

296599

Και τώρα........:

teo_g7
31/07/2013, 14:47

Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση. Αποφεύγεις πολλά προβλήματά έτσι.

SHOOTER045
31/07/2013, 14:52
ψιτ, δες τι έγραψα παραπάνω για τ' άλλα. Ελπίζω να μην εισαι κι εσύ του "μην το πιανεις".

το ειδα φιλε μου,το ειδα
πως με κοβεις για του<μην το πιανεις>τυπο?:smokin:

mandagor
22/08/2013, 00:37
Ο πατερασ μου είχε μια horex 400 με καλάθι την οποία έχω δει μόνο σε φωτογραφία μιας και όταν γεννήθηκα δεν υπήρχε πια.αυτη η φωτογραφία και οι ιστορίες απο τα ταξίδια του ,με έκανε να σεβαστω την αποψη του όταν μου ήρθε η μούρλα στα 14-15 μου για να καβαλησω μηχανάκι!
Τελικά στα 16 έβγαλα δίπλωμα και μου παραχωρήθηκε το Παπακι 50cc του μεγάλου μου αδερφού ο οποίος πήρε μεγαλύτερη μηχανή.
Πάντα είχα κράνος , πάντα με ψιλο κοροιδευαν οι φίλοι αλλά δε με ενοιαζε... Ο Μπαμπας κάτι ήξερε παραπάνω...
Δόξα το Θεό τούμπες έχω φάει αλλά ηταν περισσοτερο απροσεξιασ και κακιας στιγμης παρα υπερβολικησ ταχυτητασ και χαζομαρασ και ποτέ δε χτύπησα...
Θέλω να καταλήξω στο γεγονός ότι το παιδί μου σε ότι έχει να κάνει με το θέμα μοτοσυκλέτα καλύτερα να έχει πρότυπο εμένα και να μάθει όσα πρέπει παρά κάποιο φίλο του "μάγκα" που θα τον στείλει στο νοσοκομείο!

Καλύτερα να ξέρει τα πάντα για τη μηχανή τα ναρκωτικά και τις κακοτοπιες απο μένα παρά να τα μάθει λαθοσ απο αλλους!