View Full Version : ΑΓΟΡΑ Ζ750 Ή FAZER 600
Kyriakos
05/08/2013, 00:16
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να με ενημερώνατε σχετικα με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχουν αυτα τα δυο μοντελα!
Μιλάμε παντα για χρονολογία 2007 και μετά..
Αυτοί που τα καβαλάνε ξέρουν καλα τι παίζει!! Να μπορούσα πάντως να είχα 1 βδομάδα το ένα και αλλη μια το άλλο να καταλάβω διαφορές!!!
Αν έχετε υπόψιν σας τις πιο συνηθισμένες ζημιές και σημεία που υστερεί το καθένα γράψτε τα σας παρακαλώ γιατί έχω πελαγώσει! Αλλα διαβάζω απο δω, άλλα μου λένε απο κει, έχω μπερδευτει!!:confused:
Ευχαριστώ για το χρονο σας!
Pan (dvs)
05/08/2013, 13:59
Συν και πλυν θα δεις αρκετα απο μονος σου στο φορουμ.Αν de βαριεσε δωσε μερικα στοιχεια για να σε βοηθησουνε.Που θα την χρησιμοποιεις ,θελεις ροπες,γκαζια.....τι ζητας απο τη μηχανη.
Αν σε βοηθαω ,καλυτερες πωλησεις εχει το fazer.
H.A.Balafoutre
05/08/2013, 14:10
Και οι 2 μηχανές είναι πολύ καλές γι'αυτό για το οποίο θα κληθούνε να κάνουνε, δηλαδή λίγο απ'όλα. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι τι θέλεις εσύ σε εμφάνιση (αλητεία το Ζ πιο καθωσπρέπει το Fazer), τιμή, εταιρία, αντιπροσωπία εν πάση περιπτώση. Σίγουρα ο εφταμισάρης κινητήρας είναι λίγο καλύτερος από τον εξακοσάρη από ροπή και γκάζια, από άποψη στησίματος το Fazer είναι λίγο καλύτερο λόγω ανώτερου πλαισίου. Το μεγάλο θετικό για το Fazer είναι πως μπορείς να το βρείς φερινγκάτο για καλύτερη προστασία από τον αέρα ενώ το Ζ μόνον γυμνό, άνετη η θέση οδήγησης και στα 2. Παλιότερα έβγαινε με φέρινγκ, στο προτείνω να το πάρεις αν το βρείς. Από κατανάλωση περίπου ίδια, ίσως λίγο καλύτερο το Fazer. Και τα 2 είναι σχεδόν απροβλημάτιστα...πρακτικά δεν θα βγάλουνε ποτέ, τίποτα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Pan (dvs)
05/08/2013, 14:21
Το Z750 μου ειπανε οτι δεν εχει καλη θεση οδηγησης.Εγω το καβαλησα (εν σταση) αλλα δεν εβγαλα συμπερασμα.Ισχυει?
το Ζ εβγαινε και με μπικινι φερινγκ οπως το φαζερ .Και βγαινει και τωρα.
Δεν βγαζουν προβληματα.
Ειναι μετρια σε ολα.Σε τπτ χειριστα σε τπτ καλυτερα.
Ανταλακτικα σερβις τα ιδια.
Η θεση οδηγησης για μενα που ειμαι 1.70 ηταν τελεια. Ο στροβιλισμος του φερνιγκ λογο μικρης πλατης δεν με ενδοιεφερε.
Παρε οποιο σαρεσει εμφανισιακα.
Μην το κουραζουμε.
Ειχα Ζ750 S .
:wave2:
Black Diamond
05/08/2013, 16:14
και τα 2 είναι μια χαρά. Το Z όπως ειπώθηκε είναι γυμνό καθαρά. Το fazer με ζελατίνα είναι διαφορετικό μηχανάκι οπότε αποφάσισε τι χρήση θες να κάνεις για να καταλάβεις ποιο θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα. Αν το επιλέξεις γυμνό είναι καθαρά θέμα δικό σου γιατί αν εξαιρέσεις την διαφορά κυβικών δεν υπάρχει ουσιαστική στην οδήγηση και ΔΕΝ θα βγάλει κανενα απο τα 2 πρόβλημα. Έχουν πουλήσει πολύ και θα βρείς εύκολα.
Άποψη μου, πάρε αυτό που το γουστάρεις πιο πολύ όταν το βλέπεις και αισθάνεσαι άνετα πάνω του.
Καλές αγορές!:)
και τα 2 είναι μια χαρά. Το Z όπως ειπώθηκε είναι γυμνό καθαρά.
οπως ειπωθηκε το Ζ βγαινει και με φερινγκ....
mixalhsCr
05/08/2013, 19:09
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να με ενημερώνατε σχετικα με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχουν αυτα τα δυο μοντελα!
Μιλάμε παντα για χρονολογία 2007 και μετά..
Αυτοί που τα καβαλάνε ξέρουν καλα τι παίζει!! Να μπορούσα πάντως να είχα 1 βδομάδα το ένα και αλλη μια το άλλο να καταλάβω διαφορές!!!
Αν έχετε υπόψιν σας τις πιο συνηθισμένες ζημιές και σημεία που υστερεί το καθένα γράψτε τα σας παρακαλώ γιατί έχω πελαγώσει! Αλλα διαβάζω απο δω, άλλα μου λένε απο κει, έχω μπερδευτει!!:confused:
Ευχαριστώ για το χρονο σας!
Τι χρήση θα του κανείς ;
harris_x
05/08/2013, 22:06
ή fazer ή αν θέλεις και μια άλλη γνώμη, hornet
η bmw f650 τωρα τελευταια οποιος και να ρωτησει αυτο του απαντουν οι μυστικοι πρακτορες της βαυαρικης εταιριας που εχου υπουλα ανακατευτει μεσα στο κοσμο του φορουμ αυτου.....που θελουν να ξεστοκαρουν οτι εμεινε απο τα μεταχειρισμενα :lol::lol::lol::lol::lol:
χεστα ολα φιλε παρταλια ειναι ειδικα το Ζ ρωτα και εμενα που το ειχα, ολοι με περναγαν απο πανω ..και στροφες? ποτε!!!!οταν αρχιζαν οι στροφες εγω περιμενα στην εθνικη μεχρι να ξανακατεβουν οι υπολοιποι να γυρισουμε , ουτε αναστροφη δεν μπορουσε να κανει μιλαμε με γερανο με γυρναγαν απο το αλλο ρευμα του δρομου.... αστα δραμα.... και αν ηθελα να σταματησω???ειχα προσαρμοσει τον τρουπερ απο πισω με ενα σχοινι , αυτος με το παπι, φρεναρε το παπι σταματαγε το Ζ αφου το παρατσουκλι του φιλου μου τοτε ηταν ΄΄η αγκυρα΄΄ απο κει βγηκε και το ΄΄φρενα αγκυρες΄΄ασε που ηταν 250 κιλα το Ζ...οταν ειχε αερα και ολοι πηγαινανε αριστερα δεξια στις λωριδες σαν μπαλαρινες εγω εκει...σταθερη μιλαμε για τρελη ξενερα...ετσι μονο....
τελικα παρε ενα τουονο :lol:
:p:p:p:p:p
:lol:
Το z υπερτερεί του fz6 στον κινητήρα, και χάνει σε όλα τα υπόλοιπα. Και έχει και φωτιά ανταλλακτικά. Αν δεν σε νοιάζουν λοιπόν τόσο πολύ τα γκάζια, δεν βλέπω δίλημμα. Αλλά από την άλλη είναι πολύ πιο όμορφο από το yamaha, αλλά και πάλι θα έλεγα να ακούσεις τη λογική και να πάρεις fazer.
Kyriakos
06/08/2013, 00:34
Τι χρήση θα του κανείς ;
Κοιτάξτε..επειδη με ρωτατε για τη χρήση κυρίως...περισσότερο κινούμαι μέσα στην πόλη(μένω Ηράκλειο Κρήτης)
Εδω και ενα χρόνο έχω ενα ΚΤΜ 640 sm το δίμπουκο και μπορώ να πώ με σιγουριά ότι κινούμαι μέσα στην πόλη πιο καλα και απο ποδήλατο..το μηχανακι είναι άριστο κατα τη γνώμη μου..(γκάζια, κατανάλωση, αναρτήσεις, φρένα, ενφάνιση)..αλλα όταν βγαίνω λίγο εκτός ξενερώνω ρε παιδια γιατί οταν πηγαίνω πάνω απο 130-140 νοιώθω οτι ανα πάσα στιγμη θα το χάσω..καθόλου σταθερο.. Τώρα που καλοκαίρεψε και άρχισα τα εκτός πόλης μου μπήκε η ιδέα να το δώσω για να έχω κάτι που να με εξυπηρετεί και σε αυτόν τον τομέα..
Για το δίλημα μου τώρα, πάντα μου άρεσε το Ζ..θεωρώ ότι είναι απο τα ομορφότερα μηχανάκια..ΑΛΛΑ:
Ακούω για κάτι μοπυκώματα της τρόμπας βενζίνης, για καυτό αέρα που βγαίνει στα πόδια σου απο έναν αεραγωγό, για κάτι διαρροές στο καπάκι του μοτέρ, για μη τέλεια λειτουργεια των φρένων και κολύωμαι..! Για το fazer δεν μου έχει παραπονεθεί κανείς πέρα απο την μη ικανοποιητικη(σε κάποιους) μπροστινή ανάρτηση.. Καταλαβαίνετε γιατι το κουράζω το θέμα, θα φύγω απο τις φρενάρες και τις αναρτησάρες και θα παω ΠΟΥ;;;;
Πάντως παρόλαυτα, η ζυγαρια κλίνει προς το Ζ...:rolleyes: ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Kyriakos
06/08/2013, 00:35
η bmw f650 τωρα τελευταια οποιος και να ρωτησει αυτο του απαντουν οι μυστικοι πρακτορες της βαυαρικης εταιριας που εχου υπουλα ανακατευτει μεσα στο κοσμο του φορουμ αυτου.....που θελουν να ξεστοκαρουν οτι εμεινε απο τα μεταχειρισμενα :lol::lol::lol::lol::lol:
χεστα ολα φιλε παρταλια ειναι ειδικα το Ζ ρωτα και εμενα που το ειχα, ολοι με περναγαν απο πανω ..και στροφες? ποτε!!!!οταν αρχιζαν οι στροφες εγω περιμενα στην εθνικη μεχρι να ξανακατεβουν οι υπολοιποι να γυρισουμε , ουτε αναστροφη δεν μπορουσε να κανει μιλαμε με γερανο με γυρναγαν απο το αλλο ρευμα του δρομου.... αστα δραμα.... και αν ηθελα να σταματησω???ειχα προσαρμοσει τον τρουπερ απο πισω με ενα σχοινι , αυτος με το παπι, φρεναρε το παπι σταματαγε το Ζ αφου το παρατσουκλι τοτε ηταν ΄΄η αγκυρα΄΄ απο κει βγηκε και το ΄΄φρενα αγκυρες΄΄ασε που ηταν 250 κιλα το Ζ...οταν ειχε αερα και ολοι πηγαινανε αριστερα δεξια στις λωριδες σαν μπαλαρινες εγω εκει...σταθερη μιλαμε για τρελη ξενερα...ετσι μονο....
τελικα παρε ενα τουονο :lol:
:p:p:p:p:p
:lol:
χαχαχαχα!!! τωρα ειδα το post σου!!:lol: ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
SHOOTER045
06/08/2013, 00:58
παρε το Ζ τωρα,και οταν μεγαλωσεις κι αλλο παρε το fz
Bradipous
06/08/2013, 03:45
fazer 800
:a44:
με το fazer δύσκολα θα το μετανιώσεις, με το Z μπορεί
Black Diamond
06/08/2013, 13:21
οπως ειπωθηκε το Ζ βγαινει και με φερινγκ....
ε άμα είσαι ανάμεσα σε Ζ το s και το fazer με ζελατίνα τότε τί να πω...
απο τα 5 που κυκλοφορούν θα έχεις το ένα. προσωπικά δεν βλέπεται αλλά όντως υπάρχει και αν το γουστάρεις το παίρνεις.
Pan (dvs)
06/08/2013, 13:34
ε άμα είσαι ανάμεσα σε Ζ το s και το fazer με ζελατίνα τότε τί να πω...
απο τα 5 που κυκλοφορούν θα έχεις το ένα. προσωπικά δεν βλέπεται αλλά όντως υπάρχει και αν το γουστάρεις το παίρνεις.
Δεν ετυχε να το δω μεχρι που το ανεφερε η EVI.Φιλαρακι δεν ειναι και τοσο χαλια.Φυσικα περι ορεξεως....
297015
http://www.fazerclub.gr/
greekgenius
06/08/2013, 13:36
Παρε το fazer κλασης ανωτερο.Το Z εχει γινει το μηχανακι του καγκουρα πλεον.Το Z (για μενα) εχει πολυ αβολη σελα και γενικα νιωθεις πολυ στενοχωρα -ποσο μαλλον ο συνεπιβατης.Απο στριψιμο αστο,απο φρενα μετριο απο κει και περα εσυ ξερεις.Το fazer ειναι ανετο ,εχεις fairing ,πολυ καλο απο στριψιμο και φρενα για την κατηγορια, και παιρνεις ενα μοτερ r6 αναμεσα στα ποδια σου.Αν θες και μια ακομη λυση gsr 600 (με κλειστα ματια).
Kyriakos
06/08/2013, 15:18
Ζ με φαίρινγκ δεν είχα ξαναδεί!! Εγω μιλούσα για το γδυμνό!!
Απ'την άλλη το fazer μαρεσει πιο καλά με φαίρινγκ!!
Απο ζημιές δεν γνωρίζει κανείς κάτι;;
τα φρένα και τo στήσιμο του ktm δεν τα έχει κανένα από τα 2 που κοιτάς. Προσωπικά θα προτιμούσα το fazer γιατί είναι καλύτερο σε όλα του, από εμφάνιση μέχρι πλαίσιο,φρένα, αναρτήσεις... Στο μόνο που ίσως υστερεί είναι σε κινητήρα αν και αναλογικά θεωρώ καλύτερο τον 600ρι του yamaha. Στην κατανάλωση είναι αρκετά κοντά. Άλλος ένας λόγος που θα απέφευγα το z είναι ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών του το έχει "σκίσει". Από ζημιές μη μασάς και τα 2 αλεξίσφαιρα είναι. :wave2:
Παρε το fazer και παιρνεις ενα μοτερ r6 αναμεσα στα ποδια σου.Αν θες και μια ακομη λυση gsr 600 (με κλειστα ματια).
ε ναι ενω αν παρεις το Ζ εχεις ενα μοτερ απο ZX900R ....
mixalhsCr
06/08/2013, 18:14
Κοιτάξτε..επειδη με ρωτατε για τη χρήση κυρίως...περισσότερο κινούμαι μέσα στην πόλη(μένω Ηράκλειο Κρήτης)
Εδω και ενα χρόνο έχω ενα ΚΤΜ 640 sm το δίμπουκο και μπορώ να πώ με σιγουριά ότι κινούμαι μέσα στην πόλη πιο καλα και απο ποδήλατο..το μηχανακι είναι άριστο κατα τη γνώμη μου..(γκάζια, κατανάλωση, αναρτήσεις, φρένα, ενφάνιση)..αλλα όταν βγαίνω λίγο εκτός ξενερώνω ρε παιδια γιατί οταν πηγαίνω πάνω απο 130-140 νοιώθω οτι ανα πάσα στιγμη θα το χάσω..καθόλου σταθερο.. Τώρα που καλοκαίρεψε και άρχισα τα εκτός πόλης μου μπήκε η ιδέα να το δώσω για να έχω κάτι που να με εξυπηρετεί και σε αυτόν τον τομέα..
Για το δίλημα μου τώρα, πάντα μου άρεσε το Ζ..θεωρώ ότι είναι απο τα ομορφότερα μηχανάκια..ΑΛΛΑ:
Ακούω για κάτι μοπυκώματα της τρόμπας βενζίνης, για καυτό αέρα που βγαίνει στα πόδια σου απο έναν αεραγωγό, για κάτι διαρροές στο καπάκι του μοτέρ, για μη τέλεια λειτουργεια των φρένων και κολύωμαι..! Για το fazer δεν μου έχει παραπονεθεί κανείς πέρα απο την μη ικανοποιητικη(σε κάποιους) μπροστινή ανάρτηση.. Καταλαβαίνετε γιατι το κουράζω το θέμα, θα φύγω απο τις φρενάρες και τις αναρτησάρες και θα παω ΠΟΥ;;;;
Πάντως παρόλαυτα, η ζυγαρια κλίνει προς το Ζ...:rolleyes: ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Έξω όταν πηγαίνεις βόλτες πας διπλός ή μόνος ;
Σε ρωτάω γιατι αν θέλεις να έχεις μαζί σου την κοπέλα σου ,το Ζ δεν σου κάνει !
Να οδηγησεις και το ένα και το άλλο και μετα να αποφασίσεις τι θα πάρεις! Μην κανείς το λάθος να πάρεις μηχανη χωρίς να την κανείς βόλτα εκτός και αν ειναι honda,αλλα μην πάρεις honda, να έχουμε και κανένα να του κάνουμε πλάκα στο δρόμο !
:beer:
Έξω όταν πηγαίνεις βόλτες πας διπλός ή μόνος ;
Σε ρωτάω γιατι αν θέλεις να έχεις μαζί σου την κοπέλα σου ,το Ζ δεν σου κάνει !
Να οδηγησεις και το ένα και το άλλο και μετα να αποφασίσεις τι θα πάρεις! Μην κανείς το λάθος να πάρεις μηχανη χωρίς να την κανείς βόλτα εκτός και αν ειναι honda,αλλα μην πάρεις honda, να έχουμε και κανένα να του κάνουμε πλάκα στο δρόμο !
:beer:
μαν ισα ισα...
Αν πάρει Ζ και δεν έχει κοπέλα… θα βρει...
Αλλά μόλις την βρει θα το πουλήσει και θα πάρει Hornet...:cool: