View Full Version : CBF 125 vs PCX 125
kiiraklis94
11/08/2013, 22:09
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι νέος στο φόρουμ, και έχω κάποιες απορίες.
Είμαι 19 χρονών (20 τον Γενάρη) και τον Σεπτέμβρη βγαίνει το δίπλωμά μου (Α1).
Τον Σεπτέμβρη λοιπόν θα πάρω και το πρώτο μου μηχανάκι και θα είμαι και επίσημα μέλος της παρέας σας. :D
Αναγκαστικά λοιπόν, λόγω των περιορισμών του διπλώματός μου, θα πάρω ένα 125αράκι.
Πήγα σε έναν dealer και είδα το CBF 125 και το PCX 125. Είδα συγκεκριμένα αυτά τα δύο γιατί
ανάμεσα σε αυτά τα δύο έχω καταήξει από κριτικές κτλ.
Δεν θέλω κάτι μεγαλύτερου κυβισμού, ούτε κάποιο άλλο απο αυτά τα δύο.
Αν σας είναι εύκολο θα ήθελα να μου πείτε πιο θα είναι καλύτερο σαν πρώτο μηχανάκι.
Στα μαθήματα οδηγούσα ένα CBF 125 (το μοντέλο χωρίς το στροφόμετρο).
Μου άρεσε το πως πήγαινε και γενικά σαν μηχανάκι αλλά δεν ξέρω αν ίσως είναι καλύτερο να πάρω το PCX 125.
Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι γιατί είναι πιο άνετο, είναι υδρόψυχτο. Η τελική του είναι σχεδόν ίδια με το CBF 125.
Εσείς τι λέτε?
Ευχαριστώ προαιρετικά.
Επίσης μία ακόμα ερώτηση. Τα καινούργια μοντέλα του CBF 125 που είδα στον dealer είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που βλέπω σε εικόνες στο ιντερνετ.
http://bikemotorsclinic.com/admin/imagenes/productos/fgdfgsdf%20gsdfgs%20fg.jpg
Το μοτέρ είναι μαύρο, έχει μια όμορφη καρίνα από κάτω και τα σχέδια είναι λίγο διαφορετικά και πιο ωραία.
Στον dealer όμως εγώ είδα αυτό (το οποίο σύμφωνα με τον Google-η είναι το μοντέλο του 2012):
http://www.aggelies24.gr/images-display/1357795832339_2f.jpg
Τί γίνεται εδώ? Είναι διαφορετικά τα μοντέλα ανά τις χώρες κυκλοφορίας τους ή απλά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμα το συγκεκριμένο μοντέλο?
Ευχαριστώ και πάλι προαιρετικά.
redfantomas
11/08/2013, 22:29
δεν συγκρινονται τα 2 μηχανακια με τπτ...το μονο που εχουν ιδιο ειναι η μαρκα και τα κυβικα ...
το ενα ειναι μινι μηχανη και το αλλο σκουτερ !!!!
οποτε αν θελεις εστω λιγο απο την ασφαλεια της μηχανης πας στο cbf ...αληθεια ο συνοδηγος στο πcx που καθεται σε αυτη την εκτρωμα για ζκουτερ σελα???
αυτο τιμονι πως δεν το εκαναν οπως ειχαμε παλια τα bmx που γυρνουσε ολο γυρω απο τον αξονα του???
πολυ καλα φρενα ..το ζκουτερ πολυ καλη κορνα . το ιδιο σκληρες αναρτησεις με το cbf ... αν θελεις κατι ποιο σπορ στα ιδια κυβικα δες και το cbr 125 κατα εμε ανωτερο απο το cbf ....
devil's animal
11/08/2013, 22:50
το pcx ειναι πιο γρηγορο απο το cbf...
στο cbf, μπορεις να στηριχτεις καλυτερα λογω του ντεποζιτου..
και τα 2 ειναι πολυ οικονομικα...
το 1ο cbf εβγαινε χωρις χωρις στροφομετρο..
μετεπειτα βγηκε ενα facelift με στροφομετρο...και τωρα ειδα αυτο με την καρινα...(δεν εχω ιδεα τι διαφορες εχουν)...
παντως να ξερεις, αν παρεις το cbf τελικα, οτι ειναι αργο...μετα βιας εχει τελικη 110 και με 2ο ατομο θα σε περνανε τα ποδηλατα...
ειναι ομως πολυ οικονομικο...
με ενα ντεποζιτο βενζινη (13 λιτρα) θα σου βγαζει 600χλμ...
καλες αγορες οτι και αν αποφασισεις..
:welcome:
kiiraklis94
11/08/2013, 22:54
το pcx ειναι πιο γρηγορο απο το cbf...
:welcome:
Αλήθεια? 108 χμ/ω δεν κάνει το PCX? Σε αντίθεση με τα 110 του CBF?
devil's animal
11/08/2013, 23:15
Αλήθεια? 108 χμ/ω δεν κάνει το PCX? Σε αντίθεση με τα 110 του CBF?
οχι...αν το πιεσεις το pcx μπορει να βγαλει και 130χλμ...(αν θυμαμαι καλα ηταν το 125 αυτο που ειχα παρει βολτα και οχι το 150):hmm:
το cbf οσο και να το πιεσεις πανω απο 120 σε κατηφορα δεν θα δεις...
μια και μονο ΜΙΑ φορα βρεθηκα στο περιφερειακο υμηττου, κατεχακη ουσιαστικα πηγαινοντας για μεσογειων, 401, κλπ, και στην κατηφορικη αριστερη τερμα ψαρακωμενος εγραψε 135..:eek: (ευτυχως του ειχα αλλαξει προσφατα λαδακια γιατι θα'παιρνα το πιστονι στην μασχαλη, και οχι τιποτα αλλο, ειναι και της γυναικας και ποιος την ακουει μετα...:tooth: )
kiiraklis94
11/08/2013, 23:26
οχι...αν το πιεσεις το pcx μπορει να βγαλει και 130χλμ...(αν θυμαμαι καλα ηταν το 125 αυτο που ειχα παρει βολτα και οχι το 150):hmm:
μια και μονο ΜΙΑ φορα βρεθηκα στο περιφερειακο υμηττου, κατεχακη ουσιαστικα πηγαινοντας για μεσογειων, 401, κλπ, και στην κατηφορικη αριστερη τερμα ψαρακωμενος εγραψε 135..:eek: (ευτυχως του ειχα αλλαξει προσφατα λαδακια γιατι θα'παιρνα το πιστονι στην μασχαλη, και οχι τιποτα αλλο, ειναι και της γυναικας και ποιος την ακουει μετα...:tooth: )
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ξέρεις φίλε μου αν ο Motovinios έχει την καινούργια esp έκδοση?
devil's animal
11/08/2013, 23:59
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ξέρεις φίλε μου αν ο Motovinios έχει την καινούργια esp έκδοση?
οχι, δεν γνωριζω...βασικα δεν ξερω καν για την συγκεκριμενη εκδοση...
απλα θα σου ελεγα να αλλαξεις εμπορο..
kiiraklis94
12/08/2013, 00:03
οχι, δεν γνωριζω...βασικα δεν ξερω καν για την συγκεκριμενη εκδοση...
απλα θα σου ελεγα να αλλαξεις εμπορο..
thx αλλά γιατί?
devil's animal
12/08/2013, 00:05
thx αλλά γιατί?
ας πουμε οτι εχω κακη εμπειρια...
kiiraklis94
12/08/2013, 00:09
ας πουμε οτι εχω κακη εμπειρια...
Θα με ενδιέφερε να την ακούσω. Αν δεν θες να μου πεις εδώ μπορείς να μου στείλεις ένα ΠΜ.
Ποιον dealer θα πρότεινες που να είναι κοντά στον Πειραιά σχετικά?
Ευχαριστώ.
harris_x
12/08/2013, 21:35
Μην αρχίσουμε με τους εμπόρους please.
Αν εχετε κατι να αναλύσετε με πμ παρακαλω.
yiannis172
12/08/2013, 21:43
+1 στο PCX...Ειμαι παντα υπερ της μηχανης στο διλλημα μεταξυ μηχανης και Scooter,αλλα στην προκειμενη το συγκεκριμενο Scooter ειναι κατι πολυ καλο απο ολες τις αποψεις,και η συγκεκριμενη μηχανη απλα αξιοπιστη και με δυνατοτητα να σου μαθει τον συμπλεκτη.Εκει σταματανε τα καλα της κατα τη γνωμη μου.Και απο επιδοσεις να επιβεβαιωσω τον devils,στο οτι το PCX ειναι πιο γρηγορο.
130 στο pcx ουτε σε γκρεμο δεν ειδα παντως....
Καλο μηχανακι κατα τα αλλα..... χωρισαν οι δρομοι μας γιατι με εκανε και βαρεθηκα τα δικυκλα..... τα κανει ολα χωρις κοπο....
kiiraklis94
12/08/2013, 23:07
130 στο pcx ουτε σε γκρεμο δεν ειδα παντως....
Καλο μηχανακι κατα τα αλλα..... χωρισαν οι δρομοι μας γιατι με εκανε και βαρεθηκα τα δικυκλα..... τα κανει ολα χωρις κοπο....
Θα ήθελα να διασκεδάσω όσο γίνεται την οδήγηση.
Και το χω σκεφτεί πως ενα scooter ίσως το βαρεθώ γρήγορα.
Κάνει την δουλειά του, αλλά εσύ γιατί το βαρέθηκες αν επιτρέπεται?
Ευχαριστώ για την απάντηση.
kiiraklis94
12/08/2013, 23:13
+1 στο PCX...Ειμαι παντα υπερ της μηχανης στο διλλημα μεταξυ μηχανης και Scooter,αλλα στην προκειμενη το συγκεκριμενο Scooter ειναι κατι πολυ καλο απο ολες τις αποψεις,και η συγκεκριμενη μηχανη απλα αξιοπιστη και με δυνατοτητα να σου μαθει τον συμπλεκτη.Εκει σταματανε τα καλα της κατα τη γνωμη μου.Και απο επιδοσεις να επιβεβαιωσω τον devils,στο οτι το PCX ειναι πιο γρηγορο.
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.
Σκεφτόμουν να ξεκινήσω με ένα PCX στην αρχή και μετά όταν πάρω μεγαλύτερη μηχανή να πάω σε μοτοσυκλέτα.
Για μεγαλύτερα ταξίδια πως είναι το PCX? Δηλαδή σε εθνική κτλ...
Τι άλλο έχεις να πεις για το scooter?
Ευχαριστώ.
Θα ήθελα να διασκεδάσω όσο γίνεται την οδήγηση.
Και το χω σκεφτεί πως ενα scooter ίσως το βαρεθώ γρήγορα.
Κάνει την δουλειά του, αλλά εσύ γιατί το βαρέθηκες αν επιτρέπεται?
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Οταν απο μηχανη "αναγκαστεις" να χρησιμοποιεις καθημερινα ενα τετοιο μηχανακι νιωθεις/θω μια αποστειρωση.... ειναι ολα ευκολοτερα.... δεν σκεφτεσαι με λογικη μηχανης.... λειπει αυτο το κατι... για μενα ηταν μεγαλο το σοκ αν σκεφτεις οτι απο τουονο που χρησιμοποιουσα καθημερινα "επεσα" στο pcx...... αντεξα σχεδον 2 χρονια το σκοτωσα μαζι με το τουονο και πηρα ενα on-off για καθημερινο παπακι....
Οσο πρακτικα και να ειναι τα σκουτερακια εγω τα θεωρω αποστειρωμενα.... δεν ειναι μηχανες και δεν θα γινουν ποτε οσα κυβικα και να φτασουν...
edit..
Οοοολα αυτα ισχυουν για μενα..... για τον καθενα ειναι διαφορετικα..... και αν μιλαμε για πρωτη επαφη τοτε ειναι εντελως αλλο καπελο. Εκει παιζουν παραγοντες οπως ηλικια, σοβαροτητα κλπ κλπ
notakos600
13/08/2013, 11:57
Μετά τις διαπλανητικές ταχύτητες των 110 χλμ ανά ώρα ας επιστρέψουμε στον πτωχό πλην τίμιο πλανήτη Γη. :lol:
kiiraklis94
13/08/2013, 18:13
Μετά τις διαπλανητικές ταχύτητες των 110 χλμ ανά ώρα ας επιστρέψουμε στον πτωχό πλην τίμιο πλανήτη Γη. :lol:
Hahahahah xD
Τι να κάνουμε φίλε μου. Με τους νέους περιορισμούς δεν μπορώ να πάρω κάτι άλλο απο 125 δυστυχώς xD
Οταν απο μηχανη "αναγκαστεις" να χρησιμοποιεις καθημερινα ενα τετοιο μηχανακι νιωθεις/θω μια αποστειρωση.... ειναι ολα ευκολοτερα.... δεν σκεφτεσαι με λογικη μηχανης.... λειπει αυτο το κατι... για μενα ηταν μεγαλο το σοκ αν σκεφτεις οτι απο τουονο που χρησιμοποιουσα καθημερινα "επεσα" στο pcx...... αντεξα σχεδον 2 χρονια το σκοτωσα μαζι με το τουονο και πηρα ενα on-off για καθημερινο παπακι....
Οσο πρακτικα και να ειναι τα σκουτερακια εγω τα θεωρω αποστειρωμενα.... δεν ειναι μηχανες και δεν θα γινουν ποτε οσα κυβικα και να φτασουν...
edit..
Οοοολα αυτα ισχυουν για μενα..... για τον καθενα ειναι διαφορετικα..... και αν μιλαμε για πρωτη επαφη τοτε ειναι εντελως αλλο καπελο. Εκει παιζουν παραγοντες οπως ηλικια, σοβαροτητα κλπ κλπ
Hmmm... Κατάλαβα.. Όταν μιλάμε για μεγάλες μηχανές το καταλαβαίνω. Αλλά ισχύει το ίδιο και για την κατηγορία των 125? Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξω πρακτικά ή καθαρα με γνόμονα την διασκέδασή μου στην οδήγηση?
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
kiiraklis94
14/08/2013, 08:52
Φιλε μου το έψαξα λίγο και είδα ότι το PCX έχει limiter στα 108χλμ/ω.
Μόνο αν αλλάξεις το variator σε ένα Takegawa ανεβάζει μέχρι τα 120.
Άρα μάλλον το 150άρι είχες δοκιμάσει.
Ξέρεις τι επιρροές έχει το μοτέρ μιας μηχανής αν πχ στο CBF 125 αλλάξω το μπροστινό γρανάζι σε ένα μεγαλύτερο? (+1 δόντι)?.
Εννοώ αρνητικές επιρροές. Πχ πέδεμα του κινητήρα κτλ?
keraunos
15/08/2013, 11:10
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι νέος στο φόρουμ, και έχω κάποιες απορίες.
Είμαι 19 χρονών (20 τον Γενάρη) και τον Σεπτέμβρη βγαίνει το δίπλωμά μου (Α1).
Τον Σεπτέμβρη λοιπόν θα πάρω και το πρώτο μου μηχανάκι και θα είμαι και επίσημα μέλος της παρέας σας. :D
Αναγκαστικά λοιπόν, λόγω των περιορισμών του διπλώματός μου, θα πάρω ένα 125αράκι.
Πήγα σε έναν dealer και είδα το CBF 125 και το PCX 125. Είδα συγκεκριμένα αυτά τα δύο γιατί
ανάμεσα σε αυτά τα δύο έχω καταήξει από κριτικές κτλ.
Δεν θέλω κάτι μεγαλύτερου κυβισμού, ούτε κάποιο άλλο απο αυτά τα δύο.
Αν σας είναι εύκολο θα ήθελα να μου πείτε πιο θα είναι καλύτερο σαν πρώτο μηχανάκι.
Στα μαθήματα οδηγούσα ένα CBF 125 (το μοντέλο χωρίς το στροφόμετρο).
Μου άρεσε το πως πήγαινε και γενικά σαν μηχανάκι αλλά δεν ξέρω αν ίσως είναι καλύτερο να πάρω το PCX 125.
Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι γιατί είναι πιο άνετο, είναι υδρόψυχτο. Η τελική του είναι σχεδόν ίδια με το CBF 125.
Εσείς τι λέτε?
Ευχαριστώ προαιρετικά.
Επίσης μία ακόμα ερώτηση. Τα καινούργια μοντέλα του CBF 125 που είδα στον dealer είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που βλέπω σε εικόνες στο ιντερνετ.
http://bikemotorsclinic.com/admin/imagenes/productos/fgdfgsdf%20gsdfgs%20fg.jpg
Το μοτέρ είναι μαύρο, έχει μια όμορφη καρίνα από κάτω και τα σχέδια είναι λίγο διαφορετικά και πιο ωραία.
Στον dealer όμως εγώ είδα αυτό (το οποίο σύμφωνα με τον Google-η είναι το μοντέλο του 2012):
http://www.aggelies24.gr/images-display/1357795832339_2f.jpg
Τί γίνεται εδώ? Είναι διαφορετικά τα μοντέλα ανά τις χώρες κυκλοφορίας τους ή απλά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμα το συγκεκριμένο μοντέλο?
Ευχαριστώ και πάλι προαιρετικά.
γεια σε ολους ειμαι νεο μελος αν και παλιος μηχανοβιος μετα απο χρονια με εμπειρια σε μηχανες ολων των κυβικων εχω λογω συγκυριων ενα pcx 125 το πεμπτο σκουτερ που εχει πεσει στα χερια μου.
Θα σου προτεινα φιλε μου για πολη το pcx με κλειστα ματια οι μηχανες στη κατηγορια που θες δεν νομιζω οτι θα σου προσφερουν κατι γιαυτο και τεινουν να εξαφανιστουν σε σχεση με τα σκουτερ. βεβαια ολα αυτα ειναι γουστα και προσωπικη αποψη εκφραζω .για μενα το pcx εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα διαφορετικης φιλοσοφιας βεβαια σε σχεση με το CBF ασε το χειμωνα με την παραμικρη βροχουλα γινεσαι χαλια με το CBF
kiiraklis94
03/09/2013, 15:55
UPDATE!
Για όσουν ενδιαφέρονται πήρα το CBF 125 τελικά.
Άκουσα τις γνώμες σας και ήταν δύσκολη επιλογή ανάμεσα στο PCX και το CBF αλλά τελικά κατέληξα εκει για διάφορους λόγους.
1. Φθηνότερα ανταλλακτικά και συντήρηση. Το γεγονός ότι είναι έναν πολύ απλό μηχανάκι μηχανικά σημαίνει χαμηλώτερα έξοδα γενικά. Επίσηςη τα λίγα πλαστικά που έχει σημαίνει πως και να το σπάσω η αντικατάστασή τους είναι φθηνή σε σχέση με το PCX το οποίο δεν συμφέρει να πληρώσω για fairings.
2. Συμπλέκτης. Για την πόλη ναι ίσως με κουράσει, αλλά ξέρω πως μετά από λίγο καιρό γίνεται δεύτερη φύση η αλλαγή των ταχυτήτων. Επίσης είναι πιο διασκεδαστικό για απλές βόλτες.
3. Το μέλλον. Η επόμενη μηχανή μου θα είναι κατα 99% μοτοσυκλέτα πάλι και δεν θα την πάρω μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως αν διάλεγα το σκούτερ, και μετά αγόραζα μηχανή κανονική, θα έπρεπε να ξαναμάθω από την αρχή το στυλ οδήγησης και τον συμπλέκτη/ταχύτητες. Αυτό ίσως να μην είναι πρόβλημα αλλά συνήθως οι μεγαλύτερες μηχανές απαιτούν περισσότερη εμπειρία από τον οδηγό, που δεν θα αποκτήσω από το σκούτερ.
4. Εμφάνιση. Μπορεί το PCX να είναι ομορφότερο γενικά αλλά με εμένα πάνω, το CBF φαινόταν πολύ ωραιώτερο. Ταιριάζει καλύτερα με το στυλ μου.
5. Κατανάλωση. Κατανάλωση έχουν παρόμοια αλλά το CBF έχει λίγο χαμηλώτερη καθώς είναι manual κιβώτιο. Επίσης με το 13άρι ντεπόζιτο, θα ξεχνάω να βάζω βενζίνη. Όντας φοιτητής χωρίς εισόδημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα.
6. Κρατήματα. Το CBF έχει μεγαλύτερες ρόδες πράγμα που σημαίνει καλύτερα κρατήματα και συμπεριφορά. Επίσης η έλειψη πολλών fairing σημαίνει ότι δεν θα με παίρνει ο αέρας (πράγμα που έχω ακούσει πως στο PCX είναι πρόβλημα). Η κυκλοφορία μου θα είναι απο Πειραιά-Αιγάλεω (ΤΕΙ Αθήνας), άρα θα κυκλοφορώ σε μεγάλους και ανοιχτούς δρόμους χωρίς πολλά κτήρια όπου τις μέρες που θα φυσάει θα είναι τρομακτικό με κάποιο σκούτερ.
Σας ευχαριστώ όλους σας για τις γνώμες σας και συγχαρητήρια για το φόρουμ σας. Με βοηθήσατε πολύ στην τελική επιλογή μου.
Το μηχανάκι δεν το εχω ακόμα στα χέρια μου. Έδωσα προκαταβολή και περιμένω να βγουν οι πινακίδες και να μπει μία επιπλέον καρίνα (TCP Aerodynamics) που παρήγγειλα.
Το χρώμα είναι μαύρο και το μηχανάκι θα είναι όπως στις παρακάτω εικόνες:
http://s16.car.gr/760/760554_0_b.jpg
http://s16.car.gr/760/760554_3_b.jpg
http://s16.car.gr/760/760554_1_b.jpg
http://s16.car.gr/760/760554_2_b.jpg
devil's animal
03/09/2013, 16:19
UPDATE!
Για όσουν ενδιαφέρονται πήρα το CBF 125 τελικά.
καλοταξιδο, αγρατζουνιστο και καλοβολταριστο να ειναι...
εκανες καλη επιλογη...
:a013::a013:
οτι θες, εδω ειμαστε...
(οντως η συντηρηση του ειναι παναπλη και μπορεις να την κανεις και μονος σου αν πιανουν λιγο τα χερια σου)...
:beer::beer:
kiiraklis94
03/09/2013, 16:25
καλοταξιδο, αγρατζουνιστο και καλοβολταριστο να ειναι...
εκανες καλη επιλογη...
:a013::a013:
οτι θες, εδω ειμαστε...
(οντως η συντηρηση του ειναι παναπλη και μπορεις να την κανεις και μονος σου αν πιανουν λιγο τα χερια σου)...
:beer::beer:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να σαι καλά.
Ξέρεις πόσο καιρό κάνει να βγει η πινακίδα? Σήμερα θα πάω την υπεύθηνη δήλωση που χρειάζεται. Μου είπε μέχρι την Πεμπτη θα το έχω. Κάνει όντως τόσο γρήγορα?
Ευχαριστώ.
devil's animal
03/09/2013, 16:27
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Να σαι καλά.
Ξέρεις πόσο καιρό κάνει να βγει η πινακίδα? Σήμερα θα πάω την υπεύθηνη δήλωση που χρειάζεται. Μου είπε μέχρι την Πεμπτη θα το έχω. Κάνει όντως τόσο γρήγορα?
Ευχαριστώ.
δεν εχω ιδεα...
kiiraklis94
03/09/2013, 22:27
δεν εχω ιδεα...
Πήγα σήμερα να δώσω το χαρτί και μου είπαν πως καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μέχρι αύριο το βράδυ. Το είδα που έβαζαν τον συναγερμό xD
Ευχαριστώ και πάλι. Αν θέλουν οι Moderators μπορούν να κλειδώσουν το θέμα.