PDA

View Full Version : Σκεψεις για οικονομικο on-off ...

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

daz
21/08/2013, 17:32
Ρε πες εσυ οτι θελεις.Επιμενω. ....

:) :beer:

faraway
21/08/2013, 17:33
Τώρα σε έχασα ... :confused::dizzy:

endopandou
21/08/2013, 17:35
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3897968/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3897943/

Kάνε ένα τηλ ποτέ δεν ξέρεις

faraway
21/08/2013, 17:37
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3897968/

Kάνε ένα τηλ ποτέ δεν ξέρεις

Τι africa τι αυτό .....ίδια είναι απλά το yamaha στα σημεία , είναι πιο σουμιές από το σουμιέ το africa , αλλά με ελαφρά περισσότερο γκάζι , ώστε να τσακιστείς πιο εύκολα αν το παρακάνεις και νομίζεις ότι οδηγείς τίποτε άλλο :lol::lol:

daz
21/08/2013, 17:55
Τώρα σε έχασα ... :confused::dizzy:

Υπάρχουν καλύτερα και πιο καινούρια μηχανάκια στα ίδια λεφτά.

Στα κριτήρια όμως αρχικά ο Θωμάς περιέγραψε μια αφρικα οπότε κανείς δεν μπορεί να του προτείνει αυτό που θεωρεί ότι είναι καλύτερο για τις ανάγκες του αφού τους έχει δέσει τα χέρια. Μόνο οι αφρικάνοι μπήκαν να του πουν ότι αυτό που ψάχνει είναι μια αφρικα και ότι το μηχανάκι είναι καλό.

Ναι καλό είναι. Για την δουλειά που το θέλει όμως είναι καλό? Σοβαρά? Για κάθε μέρα στην πόλη? Καλύτερο δεν υπάρχει στα ίδια λεφτά που να είναι καλύτερο από μια αφρικανα? Μωρέ δεν ήξερα ότι τα άφρικα είναι ιδανικά για το πηγμένο κέντρο της Πάτρας. Και μόνο η αφρικα μπορεί να ταξιδέψει με 130? Δεν υπάρχει άλλο που να το κάνει?

Και 2000 ευρώ τη σήμερον είναι το κατάλληλο ποσό για ένα μηχανάκι 20ετίας?

Και λένε εμένα υπερβολικό!

faraway
21/08/2013, 17:58
Eννοείτε ότι ΔΕΝ τα κάνει αυτά μια africa , και ότι το να την πάρει απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς σε σχέση με τα στανταρ που έθεσε ,
αλλά νεότερο on off στα 2000€ που να κάνει τα μισά απο αυτά που θέλει και να μην το έχει αποκλείσει ο ίδιος για αισθητικούς λόγους δεν μπορώ να σκεφτώ . :rolleyes:

Bradipous
21/08/2013, 18:07
Eννοείτε ότι ΔΕΝ τα κάνει αυτά μια africa , και ότι το να την πάρει απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς σε σχέση με τα στανταρ που έθεσε ,
αλλά νεότερο on off στα 2000€ που να κάνει τα μισά απο αυτά που θέλει και να μην το έχει αποκλείσει ο ίδιος για αισθητικούς λόγους δεν μπορώ να σκεφτώ . :rolleyes:

Ο παλιος τιγρης που αναφερθηκε σε προηγουμενα ποστ αλλα απορριφθηκε λογο πολλων κιβικων.
Πιστευω ειναι το καλυτερο value for money, το βρισκεις πολυ φθηνο, σχετικα νεο σε ηλικια (ουτε 10ετιας) με αρκετα εξτρα και ετοιμο για ταξιδι...

faraway
21/08/2013, 18:25
Nαι ο τίγρης όντως μαζεύει περισσότερους βαθμούς από το africa , και έχει και τα 130-140 σίγουρα :a014:

Corki
21/08/2013, 18:34
Να πω , να πω.........?

DR 800 BIG

Αν ειναι να παρεις AT 750 καλυτερα παρε το suzuki να εχεις ροπη να παιζεις οπου θελεις .

daz
21/08/2013, 18:38
.... και να μην το έχει αποκλείσει ο ίδιος ..... δεν μπορώ να σκεφτώ . :rolleyes:

Ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος. Αλλά και να μπορούσαμε, θα ήταν άδικος κόπος αν δεν ξεκολλήσει το μυαλό του.
Όποιος δεν του προτείνει αφρικα θα τρώει άκυρο για διαφορετικό λόγο κάθε φορά.
Το ένα δεν θα του αρέσει γιατί δεν είναι αφρικα.
Το άλλο θα του ξινίζει γιατί δεν είναι δικύλινδρο 750 v2. κτλ.

Οπότε γράφουν μονο οι αφρικάνοι και οι υπόλοιποι τον έγραψαν στ' @@ τους.

Και αυτό προσπαθώ να κάνω, να τον κάνω να ξεκουνήσει, να δει λίγο πιο σοβαρά κάποια μηχανάκια που του προτείνουν (όπως το dakaraki) και να πάρει στα σοβαρά τα μειονεκτήματα της αφρικα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του. Όχι να λέει δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση και κάνω γαργάρα το βάρος για μηχανή που η χρήση της θα είναι κυρίως μέσα στην πάτρα + μερικά ταξιδάκια δικάβαλα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις!

Υγ. Μλκ Θωμά την πάτησες. ΣΚ ή από Δευτέρα θα είμαι Πάτρα. :moutza:

daz
21/08/2013, 18:55
Και για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι με την επιλογή σου, σου λέω ότι ΑΚΟΜΑ και το χτ θα μπορούσε να καλύψει καλύτερα τις "πραγματικές" σου ανάγκες από ένα αφρικα (φωτιά θα πέσει να με κάψει σήμερα ρε πστμ!).

Στο ταξίδι θες μια ζελατίνα άντε και μια σέλα. (και στην αφρικα το ίδιο)
Για την εθνική δεν σου λέω τίποτα. Ξέρεις τι και που έχω πάει με το τενεκε, ίδιο κινητήρα έχει ίδια γρανάζια ίδια όλα αλλά λίγο πιο δυνατό το χτ.
Σαμάρια 80λιτρα για την προίκα της κοπελιάς και έφυγες για την άλλη άκρη της Ελλάδας. Αλήθεια πόσες φορές θα το κάνεις αυτό?

Στο ον οφφ κομμάτι όμως? Ελαφρύτερο (κατά πάρα πολύ). Σταματάω εδώ.

Στην Πόλη? Ελαφρύ, μανιτζέβελο, ροπάτο, οικονομικό, εύκολο, φθηνό. Αξιόπιστη φθηνοκατασκευή για κάθε μέρα με καλύτερη μεταπώληση.

Ο παράγοντας να σου αρέσει είναι σημαντικός αλλά υποτίθεται ότι γι' αυτό έχεις το ducati. Το άλλο θέλεις απλά να σε υπηρετεί και να το κάνει καλά.

Όχι προς θεού δεν σου λέω να πάρεις ΧΤ.. Να δεις πόσο λάθος σκέφτεσαι θέλω να σου δείξω.

:wave2:

camen
21/08/2013, 19:00
Υγ. Μλκ Θωμά την πάτησες. ΣΚ ή από Δευτέρα θα είμαι Πάτρα. :moutza:

Ρε μλκ,δεν εχω κολλησει με το γαμο-Αφρικα.Απλα ειπα οτι πιστευα πως ειναι καλο μηχανακι.
Εσυ και να εισαι,εγω δε θα ειμαι:p

Pan (dvs)
21/08/2013, 19:24
Περα απο την πλακα οση ιστορια και να εγραψε,καλη η κακη,οσο και αν αγαπηθηκε η οχι ,εχει καμμια εικοσαρια χρονακια στην πλατη του.Με 2000 ευρα υπαρχουνε προτασεις δεκαετιας πολυ-πολυ καλυτερες.Πιο ευελικτες ,πιο φινετσατες ,πιο πρακτικες και σιγουρα πιο οικονομικες.Οποιος πει οτι το Africa ειναι η καλυτερη λυση ,μαλλον θα υπερβαλει.

daz
21/08/2013, 19:28
Ρε μλκ,δεν εχω κολλησει με το γαμο-Αφρικα.Απλα ειπα οτι πιστευα πως ειναι καλο μηχανακι.

Ωραία, και τώρα πάω να φύγω πριν μπει ο afro. :lol:

Εσυ και να εισαι,εγω δε θα ειμαι:p

:moutza: Δυο εβδομάδες θα είμαι κάτω.

camen
21/08/2013, 19:49
Δυο εβδομάδες θα είμαι κάτω.

Ε ισως σε προλαβω τοτες:smokin:

camen
21/08/2013, 22:19
Kαπου καποιος πεταξε κατι για dr800 ...Λες?!!!!:rolleyes:

kordix
21/08/2013, 22:29
Nαι ο τίγρης όντως μαζεύει περισσότερους βαθμούς από το africa , και έχει και τα 130-140 σίγουρα :a014:

Δυο παρατηρήσεις μόνο...

Το αφρικα εχει πολύ κοντό γρανάζωμα από μαμα. Με δυο δόντια πιο μικρό γρανάζι πίσω ταξιδεύει ανετα 140-150, και το σημαντικότερο χωρίς κανένα πρόβλημα στην κίνηση στην πόλη. Θέλει και μια εξατμισούλα να πάρει λίγο τα πάνω του και πιο πλούσιο μείγμα γιατί από το εργοστάσιο ερχεται πολυυυ φτωχό.

Εγώ θα χτυπούσα ενα f650gs το κλασσικό το μονοκύλινδρο, γιατί είναι πιο οικονομικό και πιο άνετο. Πιστεύω ότι με 2500 μπορείς να βρεις ενα καλό.

Bradipous
21/08/2013, 22:34
Δυο παρατηρήσεις μόνο...

Το αφρικα εχει πολύ κοντό γρανάζωμα από μαμα. Με δυο δόντια πιο μικρό γρανάζι πίσω ταξιδεύει ανετα 140-150, και το σημαντικότερο χωρίς κανένα πρόβλημα στην κίνηση στην πόλη. Θέλει και μια εξατμισούλα να πάρει λίγο τα πάνω του και πιο πλούσιο μείγμα γιατί από το εργοστάσιο ερχεται πολυυυ φτωχό.

Εγώ θα χτυπούσα ενα f650gs το κλασσικό το μονοκύλινδρο, γιατί είναι πιο οικονομικό και πιο άνετο. Πιστεύω ότι με 2500 μπορείς να βρεις ενα καλό.

Δηλαδη να γινει ακομη πιο δυσκινητο στην πολη και να φτασει να εχει καταναλωση οσο ενα σουπερκαρ. τελικα αυτο το αφρικα γαμει.

+1 για την γερμανιδα.

daz
21/08/2013, 23:01
Δηλαδη να γινει ακομη πιο δυσκινητο στην πολη και να φτασει να εχει καταναλωση οσο ενα σουπερκαρ. τελικα αυτο το αφρικα γαμει.

+1 για την γερμανιδα.

Πιο δυσκίνητο δε γίνεται με πιο μακρύ γρανάζομα και η κατανάλωση μειώνεται ελαφρώς γιατί στις χαμηλές έχει αποθεματικό και δεν ζορίζεται τόσο. Στο ταξίδι ρίχνει πάλι ένα κλικ την κατανάλωση λόγο λιγότερων στροφών. Απ' τη μαμά έχει πάρα πολύ κοντό γρανάζομα μάλλον για να κουνάει τη μαούνα αξιοπρεπώς και να φαίνεται ότι έχει "γκάζια".
Με μακρύτερο γρανάζομα τα 140-150 τα έχει στα 2/3 περίπου του στροφόμετρου.

Αν κάποιος το μακρύνει μόνο σε "δύσκολες" ανώμαλες, χωμάτινες ανηφόρες θα το ψιλοχειροτερέψει.

Το θέμα όμως είναι πως σε ότι και να το βελτιώσεις η κατάσταση δεν σώζεται με τίποτα.

Edit. To πιο μακρύ γρανάζομα μπορεί να έχει κάποια θετικά αλλά το κάνει ακόμα πιο αδιάφορο οδηγικά.

SHOOTER045
21/08/2013, 23:11
και γιατι μονο το αφρικα υπαρχει σε δικυλινδρο ον-οφ?αυτο τι ειναι???????????http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4007625/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3871252/
και στο αγαπημενο μου χρωμα http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1979526/
αν και εγω ειχα θαλασσι-μαυρο
μονος 200σαριζα χαλαρα(μετρημενο με gps 213 και με αλλη μοτο)
ταξιδι ανετα τα 170-180
φορτωμα?μεχρι και τρειλερ τραβαει
τα αφρικα τα χει για πρωινο
και κυνηγαει μεγαλυτερα
ποιο σκληρο,ποιο ψηλο απο αφρικα αλλα με λιγο δεσιμο=τραινο
και ειναι και YAMAHA...............:winka:

daz
21/08/2013, 23:15
και γιατι μονο το αφρικα υπαρχει σε δικυλινδρο ον-οφ?αυτο τι ειναι???????????
....

Χειρότερο! :lol:

SHOOTER045
21/08/2013, 23:18
δεν νομιζω
ειχα 4 χρονια SUPER TENERE
και για μεγαλο διαστημα αφρικα φιλου

daz
21/08/2013, 23:22
δεν νομιζω
ειχα 4 χρονια SUPER TENERE

Και επειδή το είχες εσύ, αυτό το κάνει καλύτερο μηχανάκι? :p :lol:

SHOOTER045
21/08/2013, 23:25
οκ συμπληρωνω
κατα την γνωμη μου το SUPER TENERE ειναι καλυτερο απο το africa
ικανοποιηθηκες τωρα?
:lol::wave2:

Bradipous
21/08/2013, 23:30
Πιο δυσκίνητο δε γίνεται με πιο μακρύ γρανάζομα και η κατανάλωση μειώνεται ελαφρώς γιατί στις χαμηλές έχει αποθεματικό και δεν ζορίζεται τόσο. Στο ταξίδι ρίχνει πάλι ένα κλικ την κατανάλωση λόγο λιγότερων στροφών. Απ' τη μαμά έχει πάρα πολύ κοντό γρανάζομα μάλλον για να κουνάει τη μαούνα αξιοπρεπώς και να φαίνεται ότι έχει "γκάζια".
Με μακρύτερο γρανάζομα τα 140-150 τα έχει στα 2/3 περίπου του στροφόμετρου.

Αν κάποιος το μακρύνει μόνο σε "δύσκολες" ανώμαλες, χωμάτινες ανηφόρες θα το ψιλοχειροτερέψει.

Το θέμα όμως είναι πως σε ότι και να το βελτιώσεις η κατάσταση δεν σώζεται με τίποτα.

Edit. To πιο μακρύ γρανάζομα μπορεί να έχει κάποια θετικά αλλά το κάνει ακόμα πιο αδιάφορο οδηγικά.

Με πιο μακρυ γραναζομα θα τραβαει λιγοτερο, αρα δεν θα ειναι τοσο σβελτο στην πολη.
Η καταναλωση ναι μεν θα μειωθει απο το μακρυτερο γραναζομα αλλα θα εκτοξευθει απο το πλουσιοτερο μειγμα.

Bradipous
21/08/2013, 23:33

και μετα απο αυτο τον αποκαλεις ακομα φιλο; :bawl:

daz
21/08/2013, 23:34
οκ συμπληρωνω
κατα την γνωμη μου το SUPER TENERE ειναι καλυτερο απο το africa
ικανοποιηθηκες τωρα?
:lol::wave2:

Έχουμε δυο χαζούς ανθρώπους. Τον Θάνο και τον Βαγγέλη.
Τώρα συζητάμε ποιος είναι ο πιο χαζός. Ο Θάνος ή ο Βαγγέλης?

Τι θα έλεγες να συμφωνήσουμε ότι είναι και οι δύο χαζοί χωρίς να προσδιορίσουμε ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο χαζός?

SHOOTER045
21/08/2013, 23:37
τι να σου πω τωρα
ας το παρει το ποταμι..............:bawl:

daz
21/08/2013, 23:38
Με πιο μακρυ γραναζομα θα τραβαει λιγοτερο, αρα δεν θα ειναι τοσο σβελτο στην πολη.

Δεν γίνεται να χάσει την σβελτάδα που δεν έχει. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να γίνει ακομα πιο αδιάφορο. :lol:

Η καταναλωση ναι μεν θα μειωθει απο το μακρυτερο γραναζομα αλλα θα εκτοξευθει απο το πλουσιοτερο μειγμα.

Δεν ξέρω. Ίσως έχεις δίκιο.

daz
21/08/2013, 23:44
τι να σου πω τωρα
ας το παρει το ποταμι..............:bawl:

Πάλι καλά γιατί αυτό δεν θα το άντεχα! :lol:

Μη χειρότερα θεέ μου, το ακούσαμε και αυτό!!! :lol:
Το μόνο που μένει είναι να βγει κάποιος και να πει ότι το τενερε βάζει φωτιά στην άσφαλτο. (παλιό καινούριο δεν με νοιάζει υποθέστε όποιο θέλετε).

devil's animal
22/08/2013, 01:28
camen μην ακους τον σουπια ρε...
αυτος δεν θελει να παρεις εσυ africa γιατι μετα θα του ριχνεις στ'αυτια με την μ@λακια που καβαλαει...
:lol::lol:

Lioulios
22/08/2013, 01:46
Τώρα που το σκέφτωμαι ....... Γιατί να μην παρει Άφρικα ? ... Να πάρει !!

Αφού του αρέσει και το θέλει για συγκεκρημένες δουλειές ... Ας το πάρει το κορίτσι ...

camen
22/08/2013, 09:15
Να ξαναρωτησω μιας κ εμενα λετε οτι εχω κολλησει με το Αφρικα αλλα εσεις μιλατε μονο για αυτο:rolleyes:

Το dr 800 λεει τιποτες?

nikolas1709
22/08/2013, 09:22
Να ξαναρωτησω μιας κ εμενα λετε οτι εχω κολλησει με το Αφρικα αλλα εσεις μιλατε μονο για αυτο:rolleyes:

Το dr 800 λεει τιποτες?

μια φορα που πηγα να του πιασω την κουβεντα λεξη δεν εβγαλε

catmaster
22/08/2013, 09:26

Το dr 800 λεει τιποτες?

καλό ήταν και αυτό κάποτε , όλα τα μηχανάκια απαιτούν συμβιβασμούς , άλλα λιγότερους και άλλα περισσότερους
αλλά

έχεις βάλει 2 πολύ βασικά άνω όρια προτίμησης που δυστυχώς δεν πρόκειται εύκολα να συμβαδίσουν
2000 ευρώ και να μην θέλει με το καλημέρα λάστιχα κλπ (απόλυτα σωστό)
30000 χιλιόμετρα και τέρας αξιοπιστίας

ε δεν θα βρεις κάτι στα μεσαία-μεγάλα κυβικά δυστυχώς

αν μπορείς να ανέβεις λίγο στο μπάτζετ ίσως να σου έκανε το vstrom (και πάλι δύσκολα να βρεις με τόσο λίγα χλμ) που είναι κοντά σε αυτό που μάλλον ψάχνεις

camen
22/08/2013, 09:51
καλό ήταν και αυτό κάποτε , όλα τα μηχανάκια απαιτούν συμβιβασμούς , άλλα λιγότερους και άλλα περισσότερους
αλλά

έχεις βάλει 2 πολύ βασικά άνω όρια προτίμησης που δυστυχώς δεν πρόκειται εύκολα να συμβαδίσουν
2000 ευρώ και να μην θέλει με το καλημέρα λάστιχα κλπ (απόλυτα σωστό)
30000 χιλιόμετρα και τέρας αξιοπιστίας

ε δεν θα βρεις κάτι στα μεσαία-μεγάλα κυβικά δυστυχώς

αν μπορείς να ανέβεις λίγο στο μπάτζετ ίσως να σου έκανε το vstrom (και πάλι δύσκολα να βρεις με τόσο λίγα χλμ) που είναι κοντά σε αυτό που μάλλον ψάχνεις

Aς παραβλεψουμε τα χιλιομετρα τοτε... Αρκει να μην εχει 100.000... Ας εχει και 40,50...
Ετσι κ αλλιως μπορω να το κοιταξω κ να δω αν αξιζει κ αν ειναι καλομεταχειρισμενο ενα μηχανακι...

Τα 2000 δε θελω να τα ξεπερασω ,διοτι τετοια μηχανακια ολο κατι θα ζητησουν και ειμαι κ γω ψειρας και σιγουρα με την αγορα του κατι επιπλεον θα δαπανηθει...

camen
22/08/2013, 10:04
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3518207/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3359390/

K αυτο πολυ ενδιαφερον
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4009539/

nobody
22/08/2013, 10:09
συγνωμη,αλλα το πρωτο ειναι μηχανη του 95 και την δινει 2500 εστω και συζητησιμα...

καλυτερα να κοιταξεις τις αλλες δυο που εβαλες αν ειναι να μιλαμε για το 800αρι...

doctoras
22/08/2013, 10:10
το βεριώτικο φαίνεται σε αρκετά καλή κατάσταση ενώ δείχνει εντελώς μαμα πολύ σημαντικό! ψάξτο

Stergios69
22/08/2013, 10:12
To πράσινο dr800 είναι ξαναβαμένο...

camen
22/08/2013, 10:13
Κ το 3(πατρινελικο) δειχνει καλο αν ειναι απο δαυτο οι φωτο...

camen
22/08/2013, 10:34
Μιλησα με τον πατρινο... Ειναι πολυ καλο λεει το μηχανακι,εχει κανει service πριν 300κμ,εχει καλα λαστιχα κλπ κλπ...Το χει ξαναβαψει αλλα για φρεσκαρισμα,δεν εχει τρακαρισμα...
Το μονο θεματακι ειναι οτι οταν ζεσταθει χτυπαει λιγο η καδενα του εκκεντροφορου...
Το πηγαινει κ σε γνωστο μου μηχανικο...

Για να του ριξω μια ματια:cool:

Drake Ramore
22/08/2013, 11:14
Αν πας για DR800 τότε μόνο αυτό της Βέροιας μου γεμίζει το μάτι.
Πριν πας για DR800 βρες και οδήγησε ένα. 800αρης μονοκύλινδρος δεν είναι για όλους. Θα καταλάβεις τι εννοώ μόλις το οδηγήσεις.

Πάντως 2000 ευρώ για DR800 αντι για Africa Twin δεν το θεωρώ συμφέρουσα επιλογή.
Όχι οτι η Αφρικα είναι η καλύτερη επιλογή βέβαια. Εχει αρκετά μειονεκτήματα (βάρος για κίνηση σε πόλη, ανώμαλη σέλα για οδηγό, παράταιρα τοποθετημένα μαρσπιέ συνεπιβάτη, μικρός χώρος σέλας για συνεπιβάτη κλπ), αλλά αν την πάρεις συνειδητά είναι καλή επιλογή.

Η λύση στο πρόβλημα σου πάντως ειναι ένα GS650. Σ'αρέσει δεν σ'αρεσει, είναι ιδανικό για αυτά που θέλεις.

MikeG
22/08/2013, 11:18
2000 για όλα αυτά τα χάρχαλα... :rotflmao::tooth:

Stergios69
22/08/2013, 12:03
2000 για όλα αυτά τα χάρχαλα... :rotflmao::tooth:
Ειδικά αμά σταματήσει να ακούγεται η καδένα εκκεντροφόρου... Ο Σφακιανάκης θα τρίβει τα χέρια του... :)

camen
22/08/2013, 12:09
Eχω την εντυπωση πως μερικοι γραφεται απλα για να γραφεται...

Αυτο με την καδενα,το δινει 1000Ε και επισης εκτος απο τον Σφακιανακη υπαρχουν κ αλλοι τροποι για να παρεις καδενα.
Κ μαζι δινει κ αλλο ενα μηχανακι για ανταλλακτικα,του το ειχε δωσει ο μαστορας δωρο.Το οποιο ειχε γινει ανακατασκευη ολο πριν παρατηθει σε καποιο εξοχικο.

Stergios69
22/08/2013, 12:14
camen, μην στραβώνεις, αλλά με 1000 ευρώ αγοράζεις σκοτούρες και δεν είναι εποχή για τρεξίματα...
Το βεροιώτικο στο ρίχνω μια ματιά αν θες, είναι κοντά μου.
Αλλά αν μπορείς να δώσεις 2500-3000, υπάρχουν καλύτερες επιλογές από το DR800.

camen
22/08/2013, 12:19
Αλλά αν μπορείς να δώσεις 2500-3000, υπάρχουν καλύτερες επιλογές από το DR800.

Δε θελω να δωσω παραπανω λεφτα οχι για οικονομικους λογους αλλα γτ δε θελω να το λυπαμαι.
Θελω ενα μηχανακι-υπηρετη, αλλιως ειπαμε θα επερνα 950.
Δε τιθεται θεμα στραβωματος;) Αν ειναι σου λεω για την ματια,θα ειμαι υποχρεος :beer:

Stergios69
22/08/2013, 12:21
... και που'σαι, η καδένα είναι γνωστό πρόβλημα των DR800...

camen
22/08/2013, 12:24
... και που'σαι, η καδένα είναι γνωστό πρόβλημα των DR800...

Ι know,αλλα μιλησα με τον μηχανικο που ειναι φιλος καλος κ μου επιβεβαιωσε τα λογια του παιδιου οτι το μηχανακι ειναι καθαρο και απλα εχει αυτο το θεματακι... Αμα η τιμη αγορας ειναι καλη,ποσο να στοιχισει μια τετοια επισκευη...
Θεωρητικα ειναι ολα αυτα βεβαια,αμα δε το δω το μηχανακι ο ιδιος δε μπορω να πω τιποτα...
Παντως κ το Βεριωτικο δειχνει καλο...

catmaster
22/08/2013, 12:32
Ι know,αλλα μιλησα με τον μηχανικο που ειναι φιλος καλος κ μου επιβεβαιωσε τα λογια του παιδιου οτι το μηχανακι ειναι καθαρο και απλα εχει αυτο το θεματακι... Αμα η τιμη αγορας ειναι καλη,ποσο να στοιχισει μια τετοια επισκευη...
Θεωρητικα ειναι ολα αυτα βεβαια,αμα δε το δω το μηχανακι ο ιδιος δε μπορω να πω τιποτα...
Παντως κ το Βεριωτικο δειχνει καλο...

καλη είναι η τιμή και με ενα εκατοπενηντάρι φτιάχνεις και τον τεντωτήρα ... αμα είσαι οκ με μονοκύλινδρο thumper βουρ στον πατσά έχει και αυτό το χαβαλέ του (δένεις και τροχόσπιτο να τραβήξεις στις διακοπές :lol: )

camen
22/08/2013, 12:33
καλη είναι η τιμή και με ενα εκατοπενηντάρι φτιάχνεις και τον τεντωτήρα ... αμα είσαι οκ με μονοκύλινδρο thumper βουρ στον πατσά έχει και αυτό το χαβαλέ του (δένεις και τροχόσπιτο να τραβήξεις στις διακοπές :lol: )

Δεν ψαχνω αυτη την στιγμη επιδοσεις κ παινχιδια στην ασφαλτο...Ενα μηχανακι-υπηρετη ψαχνω...

KotsosDR
22/08/2013, 13:43
Δεν ψαχνω αυτη την στιγμη επιδοσεις κ παινχιδια στην ασφαλτο...Ενα μηχανακι-υπηρετη ψαχνω...

Και ομως.. το 800 εχει επιδοσεις .. και ροπακλα για αρκετο παιχνιδι , καλη επιλογη , στα ταξιδακια θελει ομως εμπειρο ... πωπο :)

(συμβουλη : ενω ειναι σκυλι μηχανακι εχει μια ευαισθησια στο σασμαν , προσεχε , ειδικα το γραναζι της τριτης , μη το τσιτωνεις με λιγες στροφες, η μονη ζημια που εβγαλε σε 10 χρονια πολυ πολυ σκληρης χρησης στα χερια κολητου μου )

(αυτο απο τη βεροια το ζαχαρωνα και εγω ... )

SHOOTER045
22/08/2013, 14:08
+1 ψηφο απο μενα στο βεροιωτικο

camen
22/08/2013, 15:10
(συμβουλη : ενω ειναι σκυλι μηχανακι εχει μια ευαισθησια στο σασμαν , προσεχε , ειδικα το γραναζι της τριτης , μη το τσιτωνεις με λιγες στροφες, η μονη ζημια που εβγαλε σε 10 χρονια πολυ πολυ σκληρης χρησης στα χερια κολητου μου )

Μου το ανεφερε ο μηχανικος μου αλλα μου ειπε οτι ειναι οκ σε αυτο το θεμα.
Απο πωπο αλλο τπτ,νεα παιδια ειμαστε!

+1 ψηφο απο μενα στο βεροιωτικο

Θα κοιταξω πρωτα το πατρινο,μιας κ με βολευει αφανταστα και εχουν κ μια διαφορα στην τιμη 900Ε τα οποια φτανουν κ περισσευουν για να κανω 1-2 μαζεματακια.
Για να τρεξω Βεροια ειναι ολοκληρη μανουρα γαμωτο!

zannisvel
22/08/2013, 15:41
Σαν επιλογη το dr μ´αρεσει και μενα.η καδενα ειναι ευκολη ζημια και δε θα με φοβιζε. Και στο κατω κατω μονοκυλινδρο ειναι και απτην αρχη να το χτισεις το budget σου δε το περνας.
Ψηφιζω πατρα.

daz
22/08/2013, 16:16
camen μην ακους τον σουπια ρε...
αυτος δεν θελει να παρεις εσυ africa γιατι μετα θα του ριχνεις στ'αυτια με την μ@λακια που καβαλαει...
:lol::lol:

Για να με περάσει ο camen χρειάζεται άλλο ένα ζευγάρι χέρια.

:a44:

Αυτό που καβαλάω είναι το απόλυτο μηχάνημα γιατί επάνω του έχει κάτι μοναδικό!
Την Άννα!

:a17:

AUFGEBRACHT
22/08/2013, 17:09
Από την Africa περάσαμε στο DR800 BIG (δεν το λένε τυχαία έτσι...) για ένα μηχανάκι μανιτζέβελο για μέσα στην πόλη :confused: Να υποθέσω δηλ ότι εάν έψαχνες για βαρκάκι να πηγαίνεις ψάρεμα και καμιά παραλιούλα απόμερη θα σε ενδιέφερε αυτό;

298105

KotsosDR
22/08/2013, 17:38
Από την Africa περάσαμε στο DR800 BIG (δεν το λένε τυχαία έτσι...) για ένα μηχανάκι μανιτζέβελο για μέσα στην πόλη :confused: Να υποθέσω δηλ ότι εάν έψαχνες για βαρκάκι να πηγαίνεις ψάρεμα και καμιά παραλιούλα απόμερη θα σε ενδιέφερε αυτό;

298105

Aκυρο εντελως ... το "BIG" αναφερεται στον κυλινδρο , μια χαρα ειναι στη πολη σε σχεση με africa

Corki
22/08/2013, 18:05
Να πω , να πω.........?

DR 800 BIG

Αν ειναι να παρεις AT 750 καλυτερα παρε το suzuki να εχεις ροπη να παιζεις οπου θελεις .

Kαπου καποιος πεταξε κατι για dr800 ...Λες?!!!!:rolleyes:

Η Βεροια και η Πατρα ειναι τα ποιο παλια μεσα στο car. To "βορειο" ειναι το πιο safe δεδομενου οτι το παρεακια αυτο ειδικα ο φιλος αυτου που πουλαει ασχολειτε αρκετα.

Βεβαια αυτο απο την πατρα εριξε την τιμη του 500€ μεσα σε ενα μηνα. Τα κοιταω κανα εξαμηνο και γυριζω απο διακοπες και βλεπω την τιμη χαμηλα στο χιλιαρικο πλεον. Οποτε τα 900€ λιγοτερα σε φτανουν για λαστιχα και αναρτησεις μπρος-πισω . Συν οτι ειναι κοντα σου και το παει σε μηχανικο που οπως ειπες εμπιστευεσαι!

Βεβαια αυτο με την καδενα ισως να ειναι πιο σοβαρο απο οτι σου λεει γιατι οντως εριξε την τιμη 500 € στο πολυ μπαμ. Ειναι και ξαναβαμμενο.........

camen
22/08/2013, 18:24
Βεβαια αυτο με την καδενα ισως να ειναι πιο σοβαρο απο οτι σου λεει γιατι οντως εριξε την τιμη 500 € στο πολυ μπαμ. Ειναι και ξαναβαμμενο.........

O μηχανικος λεει οτι ειναι καθαρο. Κ οτι το παλικαρι που το εχει ειναι πολυ ηρεμων τονων...
Το παλικαρι ηταν ειλικρινεστατο στο τηλεφωνο κ οσα μου ειπε, τα ιδια μου ειπε κ ο μηχανικος.

camen
22/08/2013, 18:28
Ρε παιδες δεν ειμαι ντελιβερι,τι νομιζετε οτι θελω να κανω μεσα στην πολη κ ειδικα στην πατρα τι αποστασεις νομιζετε οτι χρειαζεται να διανυσω?

daz
22/08/2013, 20:36
Δλδ ο bigουλας είναι πιο όμορφος απ' το ντακαράκι?

endopandou
22/08/2013, 20:39
Δλδ ο bigουλας είναι πιο όμορφος απ' το ντακαράκι?
Ρε συ στο τέλος θα τον κάνεις να έχει τύψεις ότι και να πάρει :tooth:

daz
22/08/2013, 21:05
Ρε συ στο τέλος θα τον κάνεις να έχει τύψεις ότι και να πάρει :tooth:

:lol:

Εγώ ξέρω ότι όταν ψάχνουμε για μεταχειρισμένο μουλάρι ψάχνουμε με αυτή τη σειρά.

1. Ποιο είναι το πιο καινούριο μοντέλο που μπορώ να πάρω με το budget που διαθέτω?
2. Είναι αξιόπιστο?
3. Καλύπτει τις βασικές ανάγκες μου?
3. Καλύπτει και τις δευτερεύουσες ανάγκες μου?
3,5. Το βρίσκω σε καλή κατάσταση?
4. Μου αρέσει?
5. Θα μπορέσω να το πουλήσω ή θα το παντρευτώ?

Και ερωτώ. Τι δεν έχει το ντακαρ που έχει το big?

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3859185/

11 σελίδες και ακόμα δεν ξεκίνησε να ψάχνει για ένα ντακαράκι καλοδιατηρημένο.

Drake Ramore
22/08/2013, 21:20
Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν ψάχνουμε για μουλάρι, διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και ψάχνουμε στην αγορά ποιο από αυτά θα βρούμε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουμε 11 σελίδες τώρα, μιας και έχουν απορριφθεί όλα τα best seller μουλάρια της αγοράς...

camen
22/08/2013, 22:16
Ρε σουπια,μηπως παιρνεις τιποτα ποσοστα απο τους Γερμαναραδες?:rolleyes:

Παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ για τις αποψεις κ τις γνωμες σας.Ο καθενας σκεφτεται με το δικο του μυαλο και τις δικες του αναγκες.
Ετσι κ γω,οσο κ αν δεν μπορω να σας το περασω γραπτα,εχω τους λογους μου που κλινω προς τα συγκεκριμενα μοντελα.

Σας εχω διαβασει ολους προσεκτικα και εχουν ληφθει ολα υποψιν:beer:

daz
22/08/2013, 22:17
Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν ψάχνουμε για μουλάρι, διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και ψάχνουμε στην αγορά ποιο από αυτά θα βρούμε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουμε 11 σελίδες τώρα, μιας και έχουν απορριφθεί όλα τα best seller μουλάρια της αγοράς...

Όταν λες διαλέγουμε 2-3 μοντέλα με ποια κριτήρια τα διαλέγουμε?

Να κάνουν για μουλάρια, να είναι αξιόπιστα κτλ κτλ.

Μετά ψάχνουμε να βρούμε αυτό που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εγώ τι έγραψα?

Εσύ ποια θεωρείς καλά απ' αυτά που απορρίφτηκαν? :)

camen
22/08/2013, 22:21
Θεωρω οτι εδω κ αρκετες σελιδες προσεγγιζετε το θεμα με λαθος τροπο!
Ο καθενας εχει "καπως" στο μυαλο του το ιδανικο και ειναι διαφορετικο για τον καθενα...

daz
22/08/2013, 22:26
Ρε σουπια,μηπως παιρνεις τιποτα ποσοστα απο τους Γερμαναραδες?:rolleyes:

Γιατί με στεναχωράς τώρα? Αφού ξέρεις για την bmw έχω γράψει χειρότερα πράγματα απ' ότι για την άφρικα και για το χτ μαζί! :lol:

Το ντακαρ όμως είναι άλλη φάση.

Και φαίνεται να ταιριάζει κουτί στις ανάγκες σου. Ακόμα και το πιο άσχημο fanduro.

Το dr δεν το απέρριψα, απλά δεν κατάλαβα τι παραπάνω έχει απ' το bmw.

Sapadak
22/08/2013, 22:30
Ενα μηχανακι-υπηρετη ψαχνω...

Honda SLR
Honda Vigor

daz
22/08/2013, 22:33
Honda SLR

:beer:
Είπα να του το προτείνω και εγώ αλλά θα το απορρίψει γιατί δεν ταξιδεύει άνετα λόγο ζελατίνας.

Nostradamus
22/08/2013, 22:46
Honda SLR
Honda Vigor

Αυτο το SLR το εχεις τετοιο καημο που στο τελος θα στο παρω δωρο να σταματησεις να το προτεινεις!!! :)

Sapadak
23/08/2013, 00:19
Είπα να του το προτείνω και εγώ αλλά θα το απορρίψει γιατί δεν ταξιδεύει άνετα λόγο ζελατίνας.

Στο vigor ομως βαζεις μεγαλυτερη (αλλα που να το βρεις το βιγκορ βεβαια :lol:)

Αυτο το SLR το εχεις τετοιο καημο που στο τελος θα στο παρω δωρο να σταματησεις να το προτεινεις!!! :)

Μη κανεις καμια μαλακία και μου παρεις το σλρ
Το βιγκορ θελω :lol:

Drake Ramore
23/08/2013, 00:31
Όταν λες διαλέγουμε 2-3 μοντέλα με ποια κριτήρια τα διαλέγουμε?

Να κάνουν για μουλάρια, να είναι αξιόπιστα κτλ κτλ.

Μετά ψάχνουμε να βρούμε αυτό που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εγώ τι έγραψα?

Εσύ ποια θεωρείς καλά απ' αυτά που απορρίφτηκαν? :)

Τα διαλέγει ο καθένας με τα κριτήρια που έχει θέσει για να ψάξει μουλάρι, και με το τι εννοεί ο καθένας μουλάρι.

Στο δικό σου ποστ εσύ εγραψες πολύ σωστά τι κάνεις όταν θέλεις να διαλέξεις μουλάρι. Δεν αντιπαρατέθηκα σε αυτό που έγραψες, απλά προσέφερα μια ακόμη άποψη.
Πχ εγώ δεν δεν κοιτάω σαν πρώτο το κριτήριο που έβαλες. Δεν με νοιάζει να είναι το πιο καινούριο που μπορώ να πάρω. Κοιτάω πρώτα το τρίτο κριτήριο που έβαλες, αν καλύπτει τις βασικές ανάγκες μου. Επειτά κοιτάω αν είναι αξιόπιστο. Το να μου αρέσει πολύ ή να μπορώ να το πουλήσω αργότερα μου είναι αδιάφορα μιας και το θέλω για μουλάρι, δηλαδή να του πιώ το αίμα. Κοιτάζοντας αυτά τα κριτηρια λοιπόν (ή τα όποια βάλει ο καθένας για τον εαυτό του) καταλήγω σε 2-3 ή και παρπάνω μοντέλα στα χρήματα που έχω σκοπό να δώσω. Απο εκει και πέρα παίζει λίγο και η τύχη ρόλο. Ποιο θα είναι το μοντέλο που θα βρω σε αγγελία και θα είναι περιποιημένο και σερβισαρισμένο και προσεγμένο και στα λεφτά που θέλω.

Για να το κάνω ποιο λιανα, όταν έψαχνα για μουλάρι με τα δικά μου κριτήρια έπαιζαν τα: Africa/Transalp/GS650/Dominator στα λεφτά που ήθελα. Είδα αρκετά μοντέλα,αλλά λόγω παλαιότητας τα περισσότερα ήταν χρέπια. Ειδικά αυτά που ήταν σε χαμηλές τιμές στο car.gr. Ήθελαν κανα 1000αρικο απο πάνω για να γίνουν μηχανάκια. Ετυχε τελικά και πήρα ένα Τρανσαλπ που ήταν όπως το ήθελα μηχανικά και εμφανισιακά. Αν στην θέση του ήταν ένα dominator ή ενα gs 650 ή ένα Africa στην ίδια κατάσταση και τα ίδια λεφτά θα έπαιρνα εκεινο.Αυτο εννοώ οτι διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και πάμε για το καλύτερο.

Σε μηχανές τέτοιας ηλικίας και για τέτοια χρήση δεν θέλει τόσο ανάλυση πιά. Αντε αν ο ενδιαφερόμενος είναι πιτσιρικάς και θέλει να πάρει την πρώτη του μηχανή, να τον βοηθήσουμε, αλλά νομίζω οτι ο camen σαν ήδη μοτοσυκλετιστής και ειδικά Ιταλόφιλος ξέρει οτι το τραβάμε το νημα απο τα μαλλιά. Αφου ξέρει ήδη τι θα πάρει!

Στη ερώτηση για το ποια θεωρώ καλά για την χρήση που θέλει και έχουν ήδη απορριφθεί θα πω οτι με βάση τα δεδομένα του πρώτου ποστ ένα GS650 ή ένα XT660R θα του ήταν ιδανικά.

Pan (dvs)
23/08/2013, 07:55
Γιατί με στεναχωράς τώρα? Αφού ξέρεις για την bmw έχω γράψει χειρότερα πράγματα απ' ότι για την άφρικα και για το χτ μαζί! :lol:

Το ντακαρ όμως είναι άλλη φάση.

Και φαίνεται να ταιριάζει κουτί στις ανάγκες σου. Ακόμα και το πιο άσχημο fanduro.

Το dr δεν το απέρριψα, απλά δεν κατάλαβα τι παραπάνω έχει απ' το bmw.

Θα συμφωνησω.Και σιγουρα στην πολη το θεωρω πιο ευελικτο,πιο φρεσκο και πιο "μουρατο".
Θα γυρισουνε και κανα δυο να το κοιταξουνε.

paraligo
23/08/2013, 08:11
Σωστά…….. αυτό το πόσοι θα γυρίσουν να το κοιτάζουν είναι σοβαρό πλεονέκτημα για μια μοτοσυκλέτα!!!!!!!!!!!!!!

endopandou
23/08/2013, 08:35
Σωστά…….. αυτό το πόσοι θα γυρίσουν να το κοιτάζουν είναι σοβαρό πλεονέκτημα για μια μοτοσυκλέτα!!!!!!!!!!!!!!

Είναι κι αυτό ένα από τα κριτήρια αγοράς και παντού στον κόσμο ισχύει το ίδιο. Το ποσοστό αλλάζει για τον καθένα μας.
Εξαιρούνται τα μηχανάκια δουλειάς.

Θεωρω οτι εδω κ αρκετες σελιδες προσεγγιζετε το θεμα με λαθος τροπο!
Ο καθενας εχει "καπως" στο μυαλο του το ιδανικο και ειναι διαφορετικο για τον καθενα...

Ωραίος. Προσωπικά πάντως βρίσκω ακαταμάχητη την προσφορά του Suzuki στο χιλιάρικο αν δεν έχει θέμα όπως είπες.

Corki
23/08/2013, 09:04
Η λογικη λεει .......DAKAR.....γιατι ειναι πιο ελαφρυ, με τις ιδιες επιδοσεις και με πολυ καλυτερη καταναλωση.

Αλλα στο χιλιαρικο δεν το βρισκεις με τπτ.

Και αυτα που πωλουνται στα 2000€ ειναι λιωμενα. Για αυτο προτεινουμε τον BIG-ουλα. Συν οτι κατσαβιδιαζεται λιγο παραπανω απο το BMW.....απλα μια που τον πηρες μια που σου εμεινε!

gbtechelec
23/08/2013, 11:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ON-OFF

Αν κατάλαβα καλά , οι περισσσότερες γνώμες για τη Suzuki DR800S βασίζονται σε ..φήμες , στο ότι κάποιος άκουσε κάτι.... ή/και στο πώς φαντάζεται κάποιος μια μηχανή μονοκύλινδη με 800 cc .:eyepop: Από προσωπική πείρα , θέλω να πω τα εξής .

1.Εμφάνιση (παρέα με μια Africa για σύγκριση):eleison:

2. Αξιοπιστία - κατανάλωση:a25:

Από αξιοπιστία , μιλώντας για τη συγκεκριμένη έκδοση DR 800 S SM2 (1996 open) στα 53000 χλμ έχει παρουσιάσει χαλασμένο killswitch στο stand ( που το βραχυκύκλωσα και ησύχασα ), ντίζα συμπλέκτη , αλλαγή εξάτμισης (ARROW TP SI 4047) , τιμόνι REHNTALL , καθαρισμός και τοποθέτηση κιτ επισκευής καρμπυρατέρ απο Hessler , ψιλοσκουριές στο πλαίσιο (που όμως ΔΕΝ προχωράνε) , αλυσιδογράναζα , διακόπτη stop μπροστινού ,σωληνάκια φρένων ( που αντικαταστάθηκαν με υψηλής πίεσης), γκριπ , καθρέφτες , μπαταρία Yasa 14 AH και κάλυμμα σέλλας . ( που το ξαναέσκισα πρόσφατα )
Όσον αφορά την κατανάλωση με αλαφρύ χέρι καίει γύρω στα 5,5 με 6 lt/100 km , ενώ με βαρύ 7 με 8 lt/100 km .

3. Κραδασμοί:a12:

Ως το πιο μεγαλο μονοκυλινδρο που μπηκε ποτε σε παραγωγη , το BIG εχει καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα απο τη SUZUKI για να ΜΗΝ πασχει απο υπερβολικους κραδασμους . Αλλωστε ..θυμησου , τη σημασια που εδινε η SUZUKI ( ΔΕΝ μιλαμε για την εδω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιπροσωπεια) , στο συγκεκριμενο μοντελο με τη συμμετοχη της για πολλα χρονια στο DAKAR .
Επισης για 10 χρονια περιπου που ηταν σε παραγωγη , ηταν το μονο μεγαλο ON OFF της SUZUKI και επρεπε να μπορει να ανταγωνιστει AFRICA , SUPER TENERE , TENGAI ,ELEFANT ,BMW κλπ

Ο κινητηρας ΔΕΝ αποτελει μερος του πλαισιου και εχει ισχυρες ελαστικες βασεις .
Το πλαισιο , ειναι πολυ στιβαρο (.........και βαρυ) .
Υπαρχει το παρακατω συστημα στον κινητηρα , με συγκεκριμενο αλλα απλο τροπο ρυθμισης καθε 6000 χλμ που τα "μαστορια"
συνηθως ΔΕΝ τον γνωριζουν επειδη το BIG δεν κυκλοφορησε πολυ στην Ελλαδα .

Το μοτερ στα τελευταια μοντελα (μετα το 1996 ) εχει 54 ΗΡ μαμα , ενω ειναι φιμωμενο με δυο τελικα για το θορυβο και τα καυσαερια .
Αν τα βγαλεις και βαλεις πιο ελευθερα... εξατμιση και φιλτρο αερα .......το μηχανακι τρελλαινεται . Το δικο μου ταξιδευει ανετα με 160.
Προβλημα με κραδασμους ΔΕΝ εχει αλλα εχει με τον αερα .

4.Χρήση :ninja:

Στην πόλη είναι πολύ ευέλικτη όταν τη συνηθίσεις , βολική στη διήθηση και το βάρος της δεν σου φαίνεται καθόλου.
Στην εθνική , μετά τα 120 - 130 χλμ/ώρα σε ενοχλεί ο αέρας . Για οποιον θελει , υπαρχει μεγαλυτερος , τουριστικος ανεμοθωρακας
Στο χώμα...πάει μαζί με τα ΚΤΜ ( με την ανάλογη εμπειρία και τα κατάλληλα λάστιχα)

5. Service - Ανταλλακτικά - Βελτιώσεις:rtr:

Πρέπει ο μηχανικός να γνωρίζει τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέττα η να διαβάσει το manual . Η συντήρηση είναι απλή και οικονομική.
Βελτιώσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό και μπορείς να την κάνεις μέχρι και DRZ 850 Dakar .

6. Μεταπώληση:hug::hug:

Τη μηχανή αυτή την ΠΑΝΤΡΈΥΕΣΑΙ . Μόνο κάποιος που γνωρίζει θα την αγοράσει .

* Απο τις DR σε αγγελία που έχουν αναφερθεί , γνωρίζω ότι είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ του ΘΕΜΗ απο ΒΕΡΟΙΑ .

Να είστε όλοι καλά .

camen
23/08/2013, 11:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ON-OFF

Σε ευχαριστω παααρα πολυ για τις πληροφοριες και για τον κοπο σου να τις παρουσιασεις!
Οντως το Βεριωτικο δειχνει πολυ καλο κ προσεγμενο απο ανθρωπο που το αγαπαει. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι μακρυα για να μπορεσω να το δω και ειναι κ λιιιγο τσιμπημενη η τιμη του... Αλλα φυσικα δε το αποκλειω,απλα λογω ευκολιας θελω να δω πρωτα το πατρινο!

endopandou
23/08/2013, 11:34
1.Εμφάνιση (παρέα με μια Africa για σύγκριση):eleison:

sorry αλλά η africa είναι μια κουκλάρα στο είδος της :)

Pan (dvs)
23/08/2013, 12:35

Και αυτο παιζει,μας αρεσει η οχι.
Εκτος και αν πιστευει καποιος οτι μετραει μονο ο "εσωτερικος κοσμος" και αν ειναι καλο κοριτσι.

paraligo
23/08/2013, 13:23
Στης μηχανές όπως και της γυναίκες υπάρχουν αυτές που μας αρέσει να της βλέπουμε και αυτές που μας αρέσει να της καβαλάμε………..
Αυτές που μας αρέσει να της βλέπουμε της έχουμε για τους άλλους και αυτές που της έχουμε για να της καβαλάμε για την πάρτη μας…………..
Αν αυτό εννοείς πάσο χαχαχαχα

daz
23/08/2013, 15:57
Τα διαλέγει ο καθένας με τα κριτήρια που έχει θέσει για να ψάξει μουλάρι, και με το τι εννοεί ο καθένας μουλάρι.

Στο δικό σου ποστ εσύ εγραψες πολύ σωστά τι κάνεις όταν θέλεις να διαλέξεις μουλάρι. Δεν αντιπαρατέθηκα σε αυτό που έγραψες, απλά προσέφερα μια ακόμη άποψη.
Πχ εγώ δεν δεν κοιτάω σαν πρώτο το κριτήριο που έβαλες. Δεν με νοιάζει να είναι το πιο καινούριο που μπορώ να πάρω. Κοιτάω πρώτα το τρίτο κριτήριο που έβαλες, αν καλύπτει τις βασικές ανάγκες μου. Επειτά κοιτάω αν είναι αξιόπιστο. Το να μου αρέσει πολύ ή να μπορώ να το πουλήσω αργότερα μου είναι αδιάφορα μιας και το θέλω για μουλάρι, δηλαδή να του πιώ το αίμα. Κοιτάζοντας αυτά τα κριτηρια λοιπόν (ή τα όποια βάλει ο καθένας για τον εαυτό του) καταλήγω σε 2-3 ή και παρπάνω μοντέλα στα χρήματα που έχω σκοπό να δώσω. Απο εκει και πέρα παίζει λίγο και η τύχη ρόλο. Ποιο θα είναι το μοντέλο που θα βρω σε αγγελία και θα είναι περιποιημένο και σερβισαρισμένο και προσεγμένο και στα λεφτά που θέλω.

Για να το κάνω ποιο λιανα, όταν έψαχνα για μουλάρι με τα δικά μου κριτήρια έπαιζαν τα: Africa/Transalp/GS650/Dominator στα λεφτά που ήθελα. Είδα αρκετά μοντέλα,αλλά λόγω παλαιότητας τα περισσότερα ήταν χρέπια. Ειδικά αυτά που ήταν σε χαμηλές τιμές στο car.gr. Ήθελαν κανα 1000αρικο απο πάνω για να γίνουν μηχανάκια. Ετυχε τελικά και πήρα ένα Τρανσαλπ που ήταν όπως το ήθελα μηχανικά και εμφανισιακά. Αν στην θέση του ήταν ένα dominator ή ενα gs 650 ή ένα Africa στην ίδια κατάσταση και τα ίδια λεφτά θα έπαιρνα εκεινο.Αυτο εννοώ οτι διαλέγουμε 2-3 μοντέλα και πάμε για το καλύτερο.

Σε μηχανές τέτοιας ηλικίας και για τέτοια χρήση δεν θέλει τόσο ανάλυση πιά. Αντε αν ο ενδιαφερόμενος είναι πιτσιρικάς και θέλει να πάρει την πρώτη του μηχανή, να τον βοηθήσουμε, αλλά νομίζω οτι ο camen σαν ήδη μοτοσυκλετιστής και ειδικά Ιταλόφιλος ξέρει οτι το τραβάμε το νημα απο τα μαλλιά. Αφου ξέρει ήδη τι θα πάρει!

Στη ερώτηση για το ποια θεωρώ καλά για την χρήση που θέλει και έχουν ήδη απορριφθεί θα πω οτι με βάση τα δεδομένα του πρώτου ποστ ένα GS650 ή ένα XT660R θα του ήταν ιδανικά.

Πολύ ωραία όλα αυτά και μάλλον έχεις δίκιο ότι το να καλύπτει τις ανάγκες μας έπρεπε να μπει πρώτο.

Θεωρώ όμως ότι η μεταπώληση πρέπει να να μας απασχολήσει λίγο. Αναφέρθηκε ήδη ότι το dr πιο εύκολα το παντρεύεσαι παρά το πουλάς οπότε τα λεφτά που θα δώσεις για να το πάρεις τα ξεχνάς. Δεν είναι λίγο αυτό. Παίζει και αυτό το ρόλο του στο που θα επενδύσεις τα χρήματά σου.
Ίσως μετά από 1 ή 2 χρόνια βρεις ένα nc από ένα φίλο που το πουλάει. Γιατί να μην μπορείς να δώσεις αυτό που έχεις και να πάρεις κάτι καλύτερο?

Βέβαια κρίνοντας απ' τις αγορές κάποιον συναδέλφων μου πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, οτιδήποτε μπορεί να πωληθεί. Το να το δώσω όμως 1 η δύο χρόνια μετά την απόφασή να το πουλήσω δεν είναι και ότι καλύτερο στο παραπάνω παράδειγμα.

Κάποιος μπορεί να μην έχει πρόβλημα να παντρευτεί έναν bigoula, αλλά αυτός που θα την αγοράσει μόνο και μόνο για να καλύψει κάποιες ανάγκες ίσως αργότερα το μετανιώσει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ON-OFF

Αν κατάλαβα καλά , οι περισσσότερες γνώμες για τη Suzuki DR800S βασίζονται σε ..φήμες , στο ότι κάποιος άκουσε κάτι.... ή/και στο πώς φαντάζεται κάποιος μια μηχανή μονοκύλινδη με 800 cc .:eyepop: Από προσωπική πείρα , θέλω να πω τα εξής .

Σε ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες να γράψεις τα παραπάνω τόσο αναλυτικά.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αγοράσω κάποια στιγμή ένα, να το φέρω σε κατάσταση βιτρίνας και να το βγάζω έξω μόνο καθε Κυριακή. Nα εγκαινιάσω δλδ μια νέα κατηγορία, την cafe on-off. :lol:
Η υστερική απόδοση ενός δίχρονου καθαρόαιμου της δεκαετίας του 90 και η πιστονιά του bigoula είναι κάτι που πρέπει να διατηρηθεί.

Το μηχανάκι αυτό το έχει κολλητός μου σε υπερ άριστη κατάσταση και το λατρεύει.
Αλλά και αυτό της φωτογραφίας φαίνεται πολύ καλά συντηρημένο. Δικό σου υποθέτω ε?

daz
23/08/2013, 16:00
Οντως το Βεριωτικο δειχνει πολυ καλο κ προσεγμενο απο ανθρωπο που το αγαπαει. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι μακρυα για να μπορεσω να το δω και ειναι κ λιιιγο τσιμπημενη η τιμη του... Αλλα φυσικα δε το αποκλειω,απλα λογω ευκολιας θελω να δω πρωτα το πατρινο!

Σα θες μωρέ κοπέλι μπορώ να κάνω μια παράκαμψη κατεβαίνοντας κάτω και να περάσω μια βόλτα από Βέροια. Αλλά μη με πας τσάμπα κατά 'κει αφού ήδη μια γνώμη την πήρες απ' τον gbtechelec ο οποίος όπως λέει το γνωρίζει το μηχανάκι.

AUFGEBRACHT
23/08/2013, 16:03
sorry αλλά η africa είναι μια κουκλάρα στο είδος της :)

Καθαρά προσωπική υποκειμενική άποψη, η Africa ωχριά μπροστά της σε ομορφιά...

298137

camen
23/08/2013, 16:05
Σα θες μωρέ κοπέλι μπορώ να κάνω μια παράκαμψη κατεβαίνοντας κάτω και να περάσω μια βόλτα από Βέροια. Αλλά μη με πας τσάμπα κατά 'κει αφού ήδη μια γνώμη την πήρες απ' τον gbtechelec ο οποίος όπως λέει το γνωρίζει το μηχανάκι.

Oχι αγορινα,δε θελω να μπεις στον κοπο προς το παρον.Σ ευχαριστω πολυ για την προσφορα,το εκτιμω.
Ασε να ριξω μια ματια στο πιο αμεσα διαθεσιμο ,το πατρινο, κ βλεπουμε... Δε βιαζομαι ετσι κ αλλιως;)

camen
23/08/2013, 16:10
Ο λογος που θελω να παραμεινω οσο πιο χαμηλα γινεται στο χρηματικο ειναι ακριβως το οτι αυτα τα μηχανακια τα παντρευεσε!
Εδω πλεον στις μερες μας παντρευεσε αλλα κ αλλα μηχανακια κ για να τα δωσεις πρεπει να φτυσεις αιμα!

endopandou
23/08/2013, 16:43
Ο λογος που θελω να παραμεινω οσο πιο χαμηλα γινεται στο χρηματικο ειναι ακριβως το οτι αυτα τα μηχανακια τα παντρευεσε!
Εδω πλεον στις μερες μας παντρευεσε αλλα κ αλλα μηχανακια κ για να τα δωσεις πρεπει να φτυσεις αιμα!

Μη μασάς βρε, το κέφι σου θα κάνεις και ένα χιλιάρικο δεν θα το κλάψεις ποτέ, εξάλλου όποιος πάει για δεύτερο δεν είναι και σε κατάσταση δεν έχω να φάω...
Ασε που υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να βάλεις τίποτα mt21 και να ζητάς χωμάτινο εξοπλισμό... ;) Ο bigουλας είναι και on αλλά ΚΑΙ off... :wave2:

Pan (dvs)
23/08/2013, 16:51
Στης μηχανές όπως και της γυναίκες υπάρχουν αυτές που μας αρέσει να της βλέπουμε και αυτές που μας αρέσει να της καβαλάμε………..
Αυτές που μας αρέσει να της βλέπουμε της έχουμε για τους άλλους και αυτές που της έχουμε για να της καβαλάμε για την πάρτη μας…………..
Αν αυτό εννοείς πάσο χαχαχαχα

Με μπερδευεις.Προτεραιοτητα ειναι το καβαλημα τελικα, η λαθος καταλαβα?:D

Pan (dvs)
23/08/2013, 16:54
Καθαρά προσωπική υποκειμενική άποψη, η Africa ωχριά μπροστά της σε ομορφιά...

298137

Και οχι μονο.

Μειονεκτημα:Θες μεγαλο σταυλο, με τοσα αλογα :D

taisteal
23/08/2013, 16:55
και δεν ειναι off

AUFGEBRACHT
23/08/2013, 17:06
και δεν ειναι off

Στεκόμαστε αποκλειστικά στην εμφάνιση, σε τίποτα άλλο...

Coyote.V
23/08/2013, 17:09
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την Suzuki DR800S.
Πόσο καλά φρενάρει με ένα μόνο δισκόφρενο και φορτωμένη με βαλίτσες και δικάβαλο ;
Σίγουρα σε αυτό το θέμα πρέπει να είναι προβληματική εφόσον έχει και η ίδια τα κιλάκια της !

Pan (dvs)
23/08/2013, 17:12
και δεν ειναι off

Και δεν μπορεις να την πεις και ελαφρια.

Bradipous
23/08/2013, 17:19
Δηλαδη τωρα που πηγε να κατασταλαξει καπου βγαζετε τα κουσουρια του ΔΡ, το παντρευεσαι ειναι βαρυ δεν φρεναρει δεν ειναι οφφ. :a29:

Το βλεπω το νημα να φτανει τις 50 σελιδες και τελικα να αγοραζει μπουσα. :cry:

MG-KTiNoS
23/08/2013, 17:21
γιατί???

Μια χαρά είναι το μπούζα

:D

MG-KTiNoS
23/08/2013, 17:23
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την Suzuki DR800S.
Πόσο καλά φρενάρει με ένα μόνο δισκόφρενο και φορτωμένη με βαλίτσες και δικάβαλο ;
Σίγουρα σε αυτό το θέμα πρέπει να είναι προβληματική εφόσον έχει και η ίδια τα κιλάκια της !

Όλα τα παλιά ον οφ το έχουν αυτό το πρόβλημα, με 2 άτομα νομίζεις ότι η μηχανή έχει στραμπουλιχτεί
(για τα νέα μοντέλα δεν ξέρω)
:cool:

Coyote.V
23/08/2013, 17:23
Δηλαδη τωρα που πηγε να κατασταλαξει καπου βγαζετε τα κουσουρια του ΔΡ, το παντρευεσαι ειναι βαρυ δεν φρεναρει δεν ειναι οφφ. :a29:

Το βλεπω το νημα να φτανει τις 50 σελιδες και τελικα να αγοραζει μπουσα. :cry:

οφ είναι και καλό μάλιστα για τέτοια χρήση όλα τα άλλα όμως τα κουβαλάει :rolleyes: