Σύνδεση

View Full Version : Είναι προτιμότερο να "κλαίει" το παιδί μου σήμερα παρά εγώ αύριο...

Σελίδες : [1] 2

CBRIDHS
23/08/2013, 13:11
Με αφορμή τον χθεσινοβραδυνό χαμό ενός παιδιού 22 ετών στην πόλη μου,ψάχνοντας για στοιχεία σε διάφορα blog έπεσα πάνω σε αυτό...

http://www.karatzova.com/apopseis/einai-protimotero-na-klaiei-to-paidi-moy-shmera-para-egw-ayrio.html

λόγο του συναισθηματικού φόρτου από το συμβάν,θα ήθελα την γνώμη σας για το εν λόγο άρθρο (ειδικά των γονέων) γτ στα μάτια μου,μου φαίνεται πολύ αντιμοτοσυκλετιστικό.....

alexxxcbr
23/08/2013, 13:19
Για τα πανηγυρια.Παιδεία μηδεν.:a022::redcard:

spyrakos35
23/08/2013, 13:21
αν απομονώσω τον τίτλο του θέματος (χωρίς να λάβω τπτ άλλο υπόψιν μου) θα πω το εξής

σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει (ή δεν θα έπρεπε) ένας γονιός να θάβει το παιδί του..... σε καμμία.... και για κανέναν λόγο...

περί του άρθρου τώρα
είναι μία μ@λ@κία και μισή.... το παράτησα στην μέση γιατί δεν άντεχα τόση βλακεία συσσωρευμένη..... :wave2:

alex14
23/08/2013, 13:24
.... το παράτησα στην μέση γιατί δεν άντεχα τόση βλακεία συσσωρευμένη..... :wave2:

μια απο τα ιδια. Αυτο το πραμα δεν διαβαζεται

McGyver
23/08/2013, 13:28
Το διάβασα ολίγον τι διαγώνια μιας και δεν είναι καλογραμμένο όσον αφορά τις παραγράφους για online ανάγνωση.

Συμφωνώ πως "είναι η τεράστια ευθύνη που έχουμε στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και χωρίς όρια χρήσης των πάσης μορφής δικύκλων από τους νέους."

Διαφωνώ όμως με τον τρόπο για την ανάληψη (ή αποποίηση) αυτής της ευθύνης.
Αυτό που χρειάζεται είναι παιδεία, οδηγική και όχι μόνο...

Κι αυτή την παιδεία έχουμε ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε (αν έχουμε) στα παιδιά μας.

zephyr1
23/08/2013, 13:44
Μ αρεσει που απο κατω δινουν συγχαρητηρια για το κειμενο.

Απαντησα και γω.

Μου θυμιζει κατι σαν το:ποναει ποδι ,κοψει ποδι.

CBRIDHS
23/08/2013, 15:55
Μ αρεσει που απο κατω δινουν συγχαρητηρια για το κειμενο.

Απαντησα και γω.

Μου θυμιζει κατι σαν το:ποναει ποδι ,κοψει ποδι.

Και εγώ δε κρατήθηκα και απάντησα.....:mad:

MG-KTiNoS
23/08/2013, 16:04
Είναι προτιμότερο να "κλαίει" το παιδί μου σήμερα παρά εγώ αύριο

«Καλύτερα παιδί μου να κλαίει το παιδί σου, παρά εσύ»
------------------------------------------------------------------

κι άμα του ρίξεις και 2 μπατσες στα μούτρα ε ?
Ίσως δε ρωτάει κι όλας...

Το πρόβλημα των νέων πάει πολύ πιο πέρα από το μηχανάκι.
ΤΟ πρόβλημα των νέων είναι ότι πρέπει να διαστρεβλώσουν τη λογική τους και να γίνουν όριμοι.

αν έλεγα κάτι σ αυτόν που έγραψε το άρθρο θα ήταν
-Ρε δε μπα να γαμηθείς κωλόγερε που θα μιλήσεις και για παιδιά ΤΡΟΜΠΑ !

(έχω ένα παιδί ετών 16 )

MG-KTiNoS
23/08/2013, 16:13
υγ
μια και έχω πάρει ανάποδες

Μπορεί ένα παιδί, ένας νέος άνθρωπος να χαρεί τη ζωή σήμερα?

Μπορεί να κάνει όνειρα ότι θα φτάσει στην κορφή του κόσμου ?

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΣΤΡΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
Του έχετε κόψει ως και τα όνειρα κι αντί να πέσετε στα 4 να ζητάτε συγνώμη γράφετε και μλκιες και από πάνω
για το ποιός πρέπει να κλαίει

ΚΤΗΝΗ

zephyr1
23/08/2013, 17:21
Ρε μλκς πριν μπουμε εμεις 4 σχολια ειχε το κειμενο και αυτα θετικα,μπηκατε μεσα και τους γ@μησατε στα αρνητικα και στο κραξιμο,χαχαχαχα! :bawl:

MG-KTiNoS
23/08/2013, 17:29
εμένα πρέπει να με κάνανε ΒΑΝ δεν ανοίγει πια η σελίδα !

(ναι του τα χωσα του καραπαπάρα)
:a44:

tkata
23/08/2013, 17:50
Νεο-συντηρητικές παπαριές για αγράμματους βλάχους...!!!!! Δεν φταίνε τα μηχανήματα μάνα μου, η αμορφωσιά και η έλλειψη παιδείας φταίει στην γαμ@@@νη χώρα που ζούμε!!! Κρίμα πάντως για το παιδάκι...

Bradipous
23/08/2013, 17:57
Πρεπει να αναφερεσαι σε αυτο (http://pelladothe.blogspot.gr/2013/08/22_23.html)το περιστατικο.
Κριμα για το παιδι και περαστικα στην κοπελα.

Σχετικα με το αρθρο εκτος των παιδιων δεν θα πρεπε και οι γονεις να εχουν την αναλογη παιδεια;
Διαφορετικα απο που θα αποκτησουν αυτα την μοτοσυκλετιστικη παιδεια που θα πρεπει να εχουν;
Απο τα σχολεια μηπως; :sick:

Παρολα αυτα δεν υπαρχει και ουτε θα υπαρξει μια παγια τακτικη για τετοια θεματα, ακομη και παιδεια να ειχαμε πανω στο θεμα, ειναι πολυ υποκειμενικο γιατι εξαρτατε απο την κριση του γονιου, τις περιστασεις κλπ κλπ...

@Κτηνε: CEEP CALM AND GO FOR WHEELIES :D

SHOOTER045
23/08/2013, 18:18
Πρεπει να αναφερεσαι σε αυτο (http://pelladothe.blogspot.gr/2013/08/22_23.html)το περιστατικο.
Κριμα για το παιδι και περαστικα στην κοπελα.

Σχετικα με το αρθρο εκτος των παιδιων δεν θα πρεπε και οι γονεις να εχουν την αναλογη παιδεια;
Διαφορετικα απο που θα αποκτησουν αυτα την μοτοσυκλετιστικη παιδεια που θα πρεπει να εχουν;
Απο τα σχολεια μηπως; :sick:

Παρολα αυτα δεν υπαρχει και ουτε θα υπαρξει μια παγια τακτικη για τετοια θεματα, ακομη και παιδεια να ειχαμε πανω στο θεμα, ειναι πολυ υποκειμενικο γιατι εξαρτατε απο την κριση του γονιου, τις περιστασεις κλπ κλπ...

@Κτηνε: CEEP CALM AND GO FOR WHEELIES :D

και αν κοιταξεις παραδιπλα εχει αυτο
http://pelladothe.blogspot.gr/2013/08/20_23.html

Bradipous
23/08/2013, 18:29
και αν κοιταξεις παραδιπλα εχει αυτο
http://pelladothe.blogspot.gr/2013/08/20_23.html

Δεν το ειδα...

Ερε πστμ την κοπελα την ηξερα, το παλικαρι μονο φατσικα...

Κριμα ρε γμτ... :sad:

CBRIDHS
23/08/2013, 18:37
Είναι προτιμότερο να "κλαίει" το παιδί μου σήμερα παρά εγώ αύριο

«Καλύτερα παιδί μου να κλαίει το παιδί σου, παρά εσύ»
------------------------------------------------------------------

κι άμα του ρίξεις και 2 μπατσες στα μούτρα ε ?
Ίσως δε ρωτάει κι όλας...

Το πρόβλημα των νέων πάει πολύ πιο πέρα από το μηχανάκι.
ΤΟ πρόβλημα των νέων είναι ότι πρέπει να διαστρεβλώσουν τη λογική τους και να γίνουν όριμοι.

αν έλεγα κάτι σ αυτόν που έγραψε το άρθρο θα ήταν
-Ρε δε μπα να γαμηθείς κωλόγερε που θα μιλήσεις και για παιδιά ΤΡΟΜΠΑ !

(έχω ένα παιδί ετών 16 )

δε μεταδίδω άλλο!!!!!(τα είπες όλα!!)

SHOOTER045
23/08/2013, 18:40
παγια τακτικη δεν υπαρχει σε αυτα
αναφερομαι σε οσους ειναι γονεις η εχουν συγγενικα προσωπα
να πω μια προσωπικη εμπειρια εδω
οταν ημουν μικρο,οι γονεις μου δεν μου επαιρναν μηχανη
επειδη καποιοι φιλοι μου ειχαν παντα με μοτο κυκλοφορουσαμε,και οταν επαιρνα καμμια στα χερια μου σεληνιαζομουν,ευτυχως μεγαλωσα γλιτωσα(για την ωρα,οπως και να το κανεις ειναι μια επικινδυνη δραστηριοτητα)
στα παιδια μου προσπαθω να μαθω πρωτα την σωστη συμπεριφορα,τους κανονες κ.ο.κ και την σωστη οδηγηση-αρχικα με ποδηλατο και συνεχιζουμε-
προσπαθω να τα κανω να στραφουν προς το εντουρο καθως το θεωρω ποιο ασφαλη ενασχοληση με τα διτροχα
πρωτα απ ολα ειναι θεμα παιδειας και εκπαιδευσης και μετα τα ολα τα υπολοιπα,μπορει σημερα να υπαρχουν ποιο πολλα μεσα,να επηρεαζονται ποιο ευκολα αλλα οι μικροι πρεπει να μαθαινουν απο εμας,λογω δουλειας η τριβη με το συγκεκριμενο θεμα ειναι καθημερινη,προσπαθω να ειμαι διδακτικος
τωρα αν καταφερνω κατι?ελαχιστοι απο τους νεαρους που εχω μιλησει φορανε κρανος,οι περισοτεροι μαλλον δεν ακουσαν καν τι ελεγα
απο δικη μου πρωτοβουλια θα παω φετος σε μερικα σχολεια της περιοχης να μιλησω σε παιδακια δημοτικου για την σωστη συμπεριφορα και κινηση στην πολη,και βασικους κανονες οδικης κυκλοφοριας,ολοι μπορουμε να κανουμε κατι αν το θελουμε,ενα κεφαλι να μην σπασει εξαιτιας μας ειναι κερδος

btw ανακαλυψα τελευταια οτι ενας ανηψιος μου,βγαινει τελευταια με συνομηλικους του με παπακια
του ειχα μιλησει πριν καιρο και στο τελος του ειπα<βγαλε διπλωμα,και την επομενη θα εχεις μηχανακι να σε περιμενει-εννοειται με κρανος>του εχω κανει και αρκετα μαθηματα
δεν ξερω τι θα κανει παντως μετα την<ανακαλυψη>μου
πηγα τον ξαναβρηκα και του χαρισα ενα κρανος μου με την προυποθεση να το φοραει

AUFGEBRACHT
23/08/2013, 18:45
Καθόμαστε και σχολιάζουμε σε ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες ένα κείμενο το οποίο έχει γραφτεί πάνω σε συναισθηματική φόρτιση από κάποιον που πιθανώς δεν ξέρει καν πόσες ρόδες έχει ένα δίτροχο...

endopandou
23/08/2013, 19:33
Καθόμαστε και σχολιάζουμε σε ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες ένα κείμενο το οποίο έχει γραφτεί πάνω σε συναισθηματική φόρτιση από κάποιον που πιθανώς δεν ξέρει καν πόσες ρόδες έχει ένα δίτροχο...

Έτσι :a10:

zephyr1
23/08/2013, 19:34

Ταυτοχρονα ομως αυτο το κειμενο εχει καποιους αποδεκτες που συμφωνουν με ΤΟΝ δεν ξερει ποσες ροδες εχει ενα διτροχο και επισης τον κανουν σημαια για μια περιοχη ή μια πολη ή δεν δεν ξερω εγω για ποσο κοσμο εφοσον διαβαζεται στο διαδυκτιο.

Οπως το βρηκε και ο φιλος παραπαπανω ετσι θα το βρει και πολυς αλλος κοσμος ,οποτε μια αποψη υιοθετηται απο μια μεγαλη μεριδα που μονο καλο δεν μπορει να κανει.Πλεον μονο ετσι αλλαζει η παιδεια με την γνωση που μπορουν να προσφερουν μονο οσοι εκφραζονται γιατη εχουν απλα καβαλησει και ξερουν τι λενε,ειδικα οταν ειναι και οικογενειαρχες.

Pan (dvs)
23/08/2013, 20:10
Γραφει παπαριες και ασυναρτησιες καποιος που δεν ξερει ουτε απο μηχανες ,ουτε (μαλλον)απο παιδια.
Το κακο ειναι καποιοι αυτον θα τον παρουνε στα σοβαρα και θα κανουνε τη ζωη των παιδιων τους μαρτυριο.
Μοναδικο ελαφρυντικο για τις παπαριες του και εκει σηκωνω τα χερια ψηλα, η φορτιση της στιγμης.

theofilos888
23/08/2013, 20:28
Απαράδεκτο κείμενο!!!! Από την άλλη φωτογραφίζει την ελληνική κοινωνία σε όλο της το μεγαλείο! Τέτοιοι ήμασταν μια ζωή! Κουνάγαμε το δάχτυλο στους άλλους και παινεύαμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη! Οι άλλοι φταίνε! Εμείς ποτέ! Εμένα η μητέρα μου, μου έφερε μηχανάκι στο σπίτι από 4 χρονών, ένα 50άρι honda. Πρίν ανέβω πάνω κάθε μα κάθε φορά απαιτούσε να φοράω το κράνος μου, τις επιγονατίδες μου, τα γάντια μου, όλα! Αν κάτι δεν υπήρχε απλά δεν έκανα βόλτα! Κι ας της έλεγαν οι παππούδες μου, πως είναι τρελή που βάζει το παιδί στο μηχανάκι! Σήμερα δεν υπάρχει βόλτα με τη μηχανή χωρίς κράνος! Δεν μπορώ να οδηγήσω! Κανένας μας δεν γεννήθηκε γνωρίζωντας! Όλοι τα μάθαμε στην πορεία! Με τον καλό ή με τον κακό τρόπο! Απλά λυπάμαι για κάποιους που ήταν λιγότερο τυχεροί από μένα! :(

DrBig
23/08/2013, 20:37
υγ
μια και έχω πάρει ανάποδες

Μπορεί ένα παιδί, ένας νέος άνθρωπος να χαρεί τη ζωή σήμερα?

Μπορεί να κάνει όνειρα ότι θα φτάσει στην κορφή του κόσμου ?

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΣΤΡΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
Του έχετε κόψει ως και τα όνειρα κι αντί να πέσετε στα 4 να ζητάτε συγνώμη γράφετε και μλκιες και από πάνω
για το ποιός πρέπει να κλαίει

ΚΤΗΝΗ

Μια και εγω δεν εχω παρει αναποδες, να θυμισω οτι υπαρχουν κι αλλα πραγματα στη ζωη εκτος απο το να ζεις στην Ελβετια. Στην αντιθετη περιπτωση, απλα μετακομιζεις στην Ελβετια αν μπορεις και στη γερμανια αν δεν μπορεις. Ελλαδα και Ελβετια δεν πανε στο ιδιο πακετο και ουτε ποτε πηγαινανε.

AUFGEBRACHT
23/08/2013, 21:26
Ταυτοχρονα ομως αυτο το κειμενο εχει καποιους αποδεκτες που συμφωνουν με ΤΟΝ δεν ξερει ποσες ροδες εχει ενα διτροχο και επισης τον κανουν σημαια για μια περιοχη ή μια πολη ή δεν δεν ξερω εγω για ποσο κοσμο εφοσον διαβαζεται στο διαδυκτιο.

Οπως το βρηκε και ο φιλος παραπαπανω ετσι θα το βρει και πολυς αλλος κοσμος ,οποτε μια αποψη υιοθετηται απο μια μεγαλη μεριδα που μονο καλο δεν μπορει να κανει.Πλεον μονο ετσι αλλαζει η παιδεια με την γνωση που μπορουν να προσφερουν μονο οσοι εκφραζονται γιατη εχουν απλα καβαλησει και ξερουν τι λενε,ειδικα οταν ειναι και οικογενειαρχες.

Nevermind που έλεγε κι ένας δίσκος των Nirvana...

ggs
23/08/2013, 21:29
Ο υπογραφων το κειμενο : Ι. Εδεσσηνός Πελλαίος:lol:

Πάντως , είναι δύσκολο θέμα η εφηβεία και τα «επικίνδυνα σπορ»…. Και από την μεριά του γονιού αλλά και του εφήβου…
Δυστυχώς , δεν υπάρχει συνταγή….
Δεδομένης της αγάπης του γονιού προς το παιδί και της ανησυχίας που αυτή δημιουργεί , αλλά και δεδομένου του αυθορμητισμού και της παρορμητικότητας της εφηβείας, για να πάνε όλα καλά ,κατά την γνώμη μου, προϋποθέτει τρεις παράγοντες….

1. Το μυαλό που κουβαλάμε οι γονείς
2. Το μυαλό που κουβαλάει το παιδί
3. Τ Υ Χ Η

kostaspetrou
23/08/2013, 21:53
1)Είναι κακό ένας γονιός να μη θέλει ν'αγοράσει στο παιδί του μηχανάκι;
2)Αμφιβάλλει κανείς ότι όση παιδεία και να'χεις,την πτώση σε δημόσιο δρόμο(με ό,τι αυτό συνεπάγεται)δε τη γλιτώνεις;

SHOOTER045
23/08/2013, 22:47
1)οχι δεν ειναι κακο,ειναι δικαιωμα του καθενος πως θα μεγαλωσει τα παιδια του
2)και οι κορες μου θα μεγαλωσουν,θα βγουν ραντεβου,θα βρουν γκομενο,θα κανουν sex-ουτε αυτο το γλιτωνω...:mad::mad::mad:

kostaspetrou
24/08/2013, 00:37
Τότε ρε σεις γιατί βλέπω τόση χολή για το κείμενο που έγραψε ο παπάς;
Δεν είναι εντελώς παράλογο αν το σκεφτεί κανείς το να μη θέλει κάποιος να εκθέσει συνειδητά(δηλ. με συγκατάθεση ή και προτροπή) το παιδί του σε περιβάλλον τόσο επικίνδυνο(δημόσιος δρόμος και μηχανάκι).
Αν θέλει ας πάρει αργότερα όταν ενηλικιωθεί με τα λεφτά του,εκεί αλλάζει το θέμα.
Μέχρι τότε γιατί να κατακρίνουμε ένα γονιό που απλά δε θέλει ο ίδιος να ρισκάρει να βγάλει τα μάτια του;

Η αποτροπή των παιδιών απ'το σεξ είναι αφύσικη και δεν κάνει καλό.
Το να θες ν'αποφύγεις να 'χουν ατύχημα με μηχανάκι δεν είναι ούτε αφύσικο,ούτε κακό ούτε παράλογο.

Εντάξει,σε φόρουμ για μηχανές είμαστε αλλά γιατί τόση αντιπάθεια σε όσους μεγαλώνουν τα παιδιά τους με διαφορετική μεν αντίληψη για το θέμα παιδί-μηχανή αλλά με λογικότατο επιχείρημα(ασφάλεια);

Χαλαρώστε...

spyrakos35
24/08/2013, 06:15
Γιατι κωστα μου και για το σεξ που θα ερθει η ωρα τους να κανουν (γκρρρρρρ) θα τους δωσουμε καποια παιδεια, δεν θα τους πουμε μην κανετε.....

zephyr1
24/08/2013, 08:52
2)και οι κορες μου θα μεγαλωσουν,θα βγουν ραντεβου,θα βρουν γκομενο,θα κανουν sex-ουτε αυτο το γλιτωνω...:mad::mad::mad:

:tooth::a012:

Bowleno
24/08/2013, 10:06
Ο AUFGEBRACHT τα είπε όλα, τι ασχολείστε ρε σεις; το γεγονός ότι χάθηκε ένα παιδί (όπως και τόσα άλλα) και θα χαθούν κι άλλα είναι δυστύχως η σκληρη πραγματικότητα.
Αν δεν αλλάξει μυαλά τούτος ο τόπος και οι άνθρωποι που τον κατοικούν αυτό θα γίνεται.... όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε

kostaspetrou
24/08/2013, 10:12
Γιατι κωστα μου και για το σεξ που θα ερθει η ωρα τους να κανουν (γκρρρρρρ) θα τους δωσουμε καποια παιδεια, δεν θα τους πουμε μην κανετε.....
Aν του δώσεις παιδεία σχετικά με το σεξ και την εφαρμόσει,δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Όση παιδεία και να του δώσεις όμως για τα μηχανάκια,ακόμα και αν την εφαρμόζει πάντα στο 100%,δεν εξαρτάται μόνο απ'αυτό να μη γίνει κακή στατιστική,τόσοι κακοί οδηγοί κυκλοφορούν,τόσα απρόοπτα γίνονται.

Μην επιμενετε,η σύγκριση σεξ-ατύχημα με μηχανάκι είναι άστοχη.

teogtp
24/08/2013, 10:24
1)οχι δεν ειναι κακο,ειναι δικαιωμα του καθενος πως θα μεγαλωσει τα παιδια του

Κοιτα εγω δεν εχω κανενα προβλημα να ερθει ο γκομενος της κορης μου στο σπιτι.
Απλα εχω σε περιοπτη θεση στο σπιτι(στην εισοδο φατσα καρτα)τα μεταλια της σκοποβολης........

SHOOTER045
24/08/2013, 10:59
Aν του δώσεις παιδεία σχετικά με το σεξ και την εφαρμόσει,δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Όση παιδεία και να του δώσεις όμως για τα μηχανάκια,ακόμα και αν την εφαρμόζει πάντα στο 100%,δεν εξαρτάται μόνο απ'αυτό να μη γίνει κακή στατιστική,τόσοι κακοί οδηγοί κυκλοφορούν,τόσα απρόοπτα γίνονται.

ενταξει εχει μια απτη διαφορα
στην μια περιπτωση(ατυχηματος)γινεσαι παππους
και στην αλλη στην καλυτερη τρεχεις στο κ.α.τ-να μην πω χειροτερα.......:priest:

SHOOTER045
24/08/2013, 11:01
Απλα εχω σε περιοπτη θεση στο σπιτι(στην εισοδο φατσα καρτα)τα μεταλια της σκοποβολης........

ετοιμαζω ενα μπλουζακι για πατεραδες και δη εχοντες κορες(θα το ανεβασω σε φωτο)
να κορνιζαρω λες οπλα-καραμπινες κλπ????

devil's animal
24/08/2013, 11:18
1ον οι εχοντες κορη χαλαρωστε και αποδεχτειτε το...δεν νομιζω να θελετε να τις ταξετε στην Μαρια Παρθενο...καποιος θα τις χαρει και αυτες...τι θα τα κανουμε τα παιδια? ανωμαλα??:tooth:
2ον το κειμενο ειναι ΓΤΠΚ...μου θυμιζει λογο ιεροκυρηκα στον μεσαιωνα πριν καψουν την μαγισσα στην κεντρικη πλατεια...στον ρολο της μαγισσας, το μηχανακι του 15χρονου...

ακουστηκαν πολλες αποψεις και οι περισσοτερες ειναι σωστες...
για μενα ισχυει:
1ον εμπλοκη με το "αθλημα" σε μικρη ηλικια με ολο τον εξοπλισμο και ενα μηχανακι που κουλαντριζει ευκολα, για να αποκτησει παιδεια...
2ον συνεχως ενημερωση για τα "στραβα και αναποδα" οχι για να φοβηθουν, αλλα για να το εχουν στο πισω μερος του κεφαλιου τους...
3ον προσευχη για την κακη στιγμη να μην ειναι τοσο κακη..γιατι οσο και να μην θελουμε, θα γινει...:(

kostaspetrou
24/08/2013, 11:31
1ον εμπλοκη με το "αθλημα" σε μικρη ηλικια με ολο τον εξοπλισμο και ενα μηχανακι που κουλαντριζει ευκολα, για να αποκτησει παιδεια...

Αυτό είναι το ιδανικό!
Πες μου όμως πόσοι γονείς πλέον έχουν το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο;
Είναι ακριβό σπορ,θες μηχανάκι,εξοπλισμό,τρέιλερ,χρόνο,πίστάκια εκεί κοντά...
Οι περισσότεροι πλέον ίσα που επιβιώνουν... :(
Πάλι πάντως εξακολουθεί να'ναι πολύ επικίνδυνο.
Oπότε αν κάποιος γονιός δε διαθέτει τα παραπάνω ή απλά δε θέλει να κινδυνεύει τόσο πολύ,δε του παίρνει μηχανάκι.
Πολλοί δεν είχαν μηχανάκια μικροί,δεν πάθαν τίποτα,η ζωή έχει πάρα πολλά ευχάριστα ν'ασχοληθείς άσχετα με μηχανοκίνητα.

2ον συνεχως ενημερωση για τα "στραβα και αναποδα" οχι για να φοβηθουν, αλλα για να το εχουν στο πισω μερος του κεφαλιου τους...
Πολύ σωστό και επιπλέον ο φόβος φυλάει τα έρμα.

3ον προσευχη για την κακη στιγμη να μην ειναι τοσο κακη..γιατι οσο και να μην θελουμε, θα γινει...:(
Σωστότατος και η τύχη μεσα το παιχνίδι είναι.

Το πιο σωστό όμως είναι το εξής:

1ον οι εχοντες κορη χαλαρωστε και αποδεχτειτε το...δεν νομιζω να θελετε να τις ταξετε στην Μαρια Παρθενο...καποιος θα τις χαρει και αυτες...τι θα τα κανουμε τα παιδια? ανωμαλα??:tooth:

http://www.youtube.com/watch?v=liUy0bS93Iw

:lol::lol::lol:

bikgolf3
24/08/2013, 11:51

Έτσι ακριβώς....
Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου να μου εξηγεί όταν πηγαίναμε κάπου με το αμάξι...
"αυτό το σήμα σημαίνει αυτό,το άλλο αυτο" και πάει λέγοντας...
Όταν κάποιος περνούσε με στοπ,κοκκινο,αντικανονικά γενικώς τον θυμάμαι να μου εξηγεί πόσο επικίνδυνο είναι και να μου επισημαίνει ότι η ασφάλεια όλων είναι το πρώτο ζητούμενο...
Μηχανάκι δεν του ζήτησα να μου πάρει,πήρα δουλεύοντας στα 17!
Μου έδινε το δικό του για καμία βόλτα στα 15 με 16 (SUZUKI PUCH 125!) αλλά ρε παιδιά είχα πάρει μια σωστή γραμμή...είχε ποτίσει ο εγκέφαλος πια με τόσα "μαθηματα" σε κάθε βόλτα...
Πρώτα απ'όλα λοιπόν έχουμε ευθύνη ΕΜΕΙΣ οι γονείς να μάθουμε στα παιδιά μας τη σωστή συμπεριφορά είτε οδικη,είτε κοινωνικη...

υ.γ.: το κείμενο δεν το σχολιάζω,το παράτησαν στη μέση κι εγώ...!

DrBig
24/08/2013, 12:48

Δεν νομιζω. Η μονη διαφορα ειναι οτι στο σεξ το ατυχημα ερχεται αν ευστοχησεις, ενω στην μηχανη αν αστοχησεις.

SHOOTER045
24/08/2013, 13:16
2ον το κειμενο ειναι ΓΤΠΚ...μου θυμιζει λογο ιεροκυρηκα στον μεσαιωνα πριν καψουν την μαγισσα στην κεντρικη πλατεια...στον ρολο της μαγισσας, το μηχανακι του 15χρονου...

ακουστηκαν πολλες αποψεις και οι περισσοτερες ειναι σωστες...
για μενα ισχυει:

εχεις δικιο
και συμφωνω μαζι σου
αλλα δυσκολα αποδεχεσαι καποια πραγματα

kostaspetrou
24/08/2013, 13:22
Δεν νομιζω. Η μονη διαφορα ειναι οτι στο σεξ το ατυχημα ερχεται αν ευστοχησεις, ενω στην μηχανη αν αστοχησεις.
Δεν κατάλαβες,δεν είπα ποτέ ότι υπάρχει ατύχημα στο σεξ.
Tο σεξ είναι συνειδητή επιλογή(εξαιρείται ο βιασμός).
Το ατύχημα με το μηχανάκι δεν είναι συνειδητή επιλογή.
Πάμε πάλι
Α:σεξ
Β:ατύχημα με μηχανάκι

Η συσχέτιση Α και Β είναι άστοχη.

Εντάξει τώρα;

ΥΓ:δε χρειάζεται ν'αστοχήσεις εσύ για να γίνει το Β,αρκεί να μαλακιστεί κάποιος άλλος.
ΥΓ2:επίσης καμμιά σχέση σε συχνότητα,πιθανότητα και συνέπειες αν κάτι στραβώσει κάνοντας το Α με το αντίστοιχο του Β...

Pan (dvs)
25/08/2013, 10:49

Την βλεπω την δουλεια.Η κορη να σε κραταει και ο γκομενος να σε βαραει με τα μεταλλια στο κεφαλι:D

Ε ρε τι τραβαμε και μεις οι παντρεμενοι...

LogOutGoRide
25/08/2013, 15:39
Εγώ πάλι διάβασα πολλές φορές τις λέξεις ηλικία, ανήλικο,παιδί, σωστή χρήση, δίπλωμα.
Περίμενα να διαβάσω κάτι πολύ χειρότερο, αλλά OK δεν μου φαίνεται τόσο κακό.

NIKOS.
25/08/2013, 17:23

+1000..δεν ξερω ποσοι απο σας που διαφωνητε με τον κωστα η το κειμενο εχετε παιδια ? [αγορια] που ενοειται οτι ειναι πιο παρορμιτικα και ειναι πιο ευκολο να συνβει ,ειναι ατυχημα καβαλοντας μηχανη .
καβαλαω πολλα χρονια και δε θυμαμαι και εγω ποσες μοτο εχω αλλαξει .κοιτωντας πισω ομως στην εφηβια αντιλανβανομαι οτι ειμαι ζωντανος απο τυχη και μονο !!
οι φορες που πηγα να καρφοθω με 160+ πολλες , ευτηχως η τυχη ο θεος δεν ξερω τι ? με βοηθησαν και μεγαλοσα.
εχω ενα γιο που ειναι μικρος και με πιανει τρομος στην ιδεα οτι οταν μεγαλωσει μπορει να "κολησει" το μικροβιο και να μου ζηταει μηχανη ,παρ ολο που ειμαι χρονια στης μηχανες και της λατρευω δεν θα το θελα.
τωρα αν τον δω και δεν γινετε αλλιως μια λυση υπαρχει να τον μαθω να οδηγει καλα και με ασφαλεια !!
αλλα πιστεψτε με δεν ειναι ευκολο να δεχθεις να οδηγα το παιδι σου ,μηχανη με ολους αυτους τους καφρους εκει εξω!!που για αυτους εισαι ενα φτερο που θα αλλαξουν τιποτα αλλο.
και με ολα αυτα που εχω δει και εχω γλυτωσει η σκεψη παντα θα με τρωει και αν ?κ αυτος δε σταθει τυχερος ... δυσκολο πραγμα για ενα γονιο !! να το αποδεχθει..
θα προτιμουσα να μην "κολουσε" ...

Pan (dvs)
25/08/2013, 18:05
Φιλε Νικο-s πολλοι εχουμε παιδια στις επικινδυνες ηλικιες.Αν καταλαβα καλα οι περισσοτεροι διαφωνουνε περισσοτερο με το στυλ του κειμενου και οχι τοσο με την ουσια.

NIKOS.
25/08/2013, 18:39
ισως να χεις δικιο..

viper1
25/08/2013, 22:36
Σε καιρό ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους.Σε καιρό πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους....και δυστηχώς είμαστε σε πόλεμο...στον δρόμο και όχι μόνο...

kostaspetrou
25/08/2013, 23:06
Σε καιρό ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους.Σε καιρό πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους....και δυστηχώς είμαστε σε πόλεμο...στον δρόμο και όχι μόνο...
Μπορείς να επιλέξεις να μη συμμετέχουν τα παιδά σου στον πόλεμο,ή τουλάχιστον να μη συμμετέχουν απ'την πιο ευάλωτη θέση(δίκυκλο).

Τέλως πάντων,μεγάλη κουβέντα.

+1000..δεν ξερω ποσοι απο σας που διαφωνητε με τον κωστα η το κειμενο εχετε παιδια ? [αγορια] που ενοειται οτι ειναι πιο παρορμιτικα και ειναι πιο ευκολο να συνβει ,ειναι ατυχημα καβαλοντας μηχανη .
καβαλαω πολλα χρονια και δε θυμαμαι και εγω ποσες μοτο εχω αλλαξει .κοιτωντας πισω ομως στην εφηβια αντιλανβανομαι οτι ειμαι ζωντανος απο τυχη και μονο !!
οι φορες που πηγα να καρφοθω με 160+ πολλες , ευτηχως η τυχη ο θεος δεν ξερω τι ? με βοηθησαν και μεγαλοσα.
εχω ενα γιο που ειναι μικρος και με πιανει τρομος στην ιδεα οτι οταν μεγαλωσει μπορει να "κολησει" το μικροβιο και να μου ζηταει μηχανη ,παρ ολο που ειμαι χρονια στης μηχανες και της λατρευω δεν θα το θελα.
τωρα αν τον δω και δεν γινετε αλλιως μια λυση υπαρχει να τον μαθω να οδηγει καλα και με ασφαλεια !!
αλλα πιστεψτε με δεν ειναι ευκολο να δεχθεις να οδηγα το παιδι σου ,μηχανη με ολους αυτους τους καφρους εκει εξω!!που για αυτους εισαι ενα φτερο που θα αλλαξουν τιποτα αλλο.
και με ολα αυτα που εχω δει και εχω γλυτωσει η σκεψη παντα θα με τρωει και αν ?κ αυτος δε σταθει τυχερος ... δυσκολο πραγμα για ενα γονιο !! να το αποδεχθει..
θα προτιμουσα να μην "κολουσε" ...

Όποιος καβαλούσε ποτέ μηχανάκι,όντας έφηβος ή μη, και δεν παραδεχτεί ότι τουλάχιστον μία φορά έμεινε ζωντανός από καθαρή κωλοφαρδία, λέει ψέματα.

Επειδή υπήρξα κωλόφαρδος τόσο έφηβος(ως συνεπιβάτης,μηχανάκι δεν είχα) όσο και ως ενήλικος(με δικά μου λεφτά στα 28 πήρα μηχανή) δεν παίζει να πάρω στο γιό μου μηχανάκι,θα φροντίσω να τον κατευθύνω εγκαίρως σε άλλες διεξόδους ώστε να μη ζηλεύει ούτε να το'χει ανάγκη.
Αν πάρει μόνος του όταν ανεξαρτητοποιηθεί,πάω πάσο (πάλι όμως θα φοβάμαι).

Ο κόσμος είναι τρελαμένος και κυκολοφορούν περισσότερα αυτοκίνητα και σε πιό γρήγορους ρυθμούς απ' ότι πριν 20 χρόνια...

endopandou
25/08/2013, 23:30
Κώστα σόρυ κιόλας αλλά απο τη μία λες μόνος σου πως σώθηκες απο τύχη και απο την άλλη αν πάει 18 και πάρει μοτό θα κάνεις τον σταυρό σου γιατί δεν θα του έχεις μάθει τίποτα καθότι θα τον έχεις κατευθύνει αλλού... (Γιατί αν θέλεις να του μάθεις θα πρέπει να του διδάξεις να φέρεται και να νιώθει σαν μοτοσικλετιστής αλλιώς άστο)

Τεσπα το μόνο που βλέπω απο πολλούς είναι φόβος. Δικαιολογημένος μεν γιατί είναι γονείς αλλά και πάλι σόρυ μα αν θέλετε να σιχτιρίσετε τις φοβίες σας ή να πείτε τον καημό σας δεν βλέπω πως θα μπορούσε η γνώμη σας να βοηθήσει εμάς τους υπόλοιπους.
Οκ μοτοσικλετιστές είμαστε συνειδητά και γνωρίζουμε τους κινδύνους καλά, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε επαναλαμβάνοντας το πόσο φοβόμαστε.

Σε αυτό το κλίμα... στον δικό μου γιό όταν τον έχω στη μοτό του εξηγώ τι είναι για εμένα το σωστό για να επιβιώσει και γιατί κάνω διάφορα που δεν γνωρίζει.
Η ουσία δεν είναι να τα κατανοήσει άριστα αλλά να αποκτήσει βιώματα. Πχ όταν σταματάω στο stop των άλλων φροντίζω πάντα να του θυμίζω πως το σκεπτικό του μοτοσικλετιστή είναι πέρα απο τη δική του οδήγηση, να προλάβει τα τυχόν λάθη των άλλων για να επιβιώσει.
Αν θέλετε ευκαιρίας δοθείσης πείτε καμιά συμβουλή και αφήστε τα μακάβρια και τις φοβίες στους άλλους.

Φιλικότατα γιατί το θέμα καίει... :beer:

kostaspetrou
25/08/2013, 23:58
Κώστα σόρυ κιόλας αλλά απο τη μία λες μόνος σου πως σώθηκες απο τύχη και απο την άλλη αν πάει 18 και πάρει μοτό θα κάνεις τον σταυρό σου γιατί δεν θα του έχεις μάθει τίποτα καθότι θα τον έχεις κατευθύνει αλλού... (Γιατί αν θέλεις να του μάθεις θα πρέπει να του διδάξεις να φέρεται και να νιώθει σαν μοτοσικλετιστής αλλιώς άστο)

Ξαναδιάβασε ρε συ τί έγραψα,λάθος κατάλαβες.
Ξαναεξηγώ.
Ως γονιός επιλέγω να μη του πάρω μηχανάκι διότι δεν εμπιστεύομαι τους άλλους που ενδέχεται να τον τρακάρουν και γενικά μια πτώση σε δρόμο(και τα δυο συμβαίνουν πολύ συχνά).
Σου φαίνεται παράλογο;

Όταν πάει 18,θα είναι ενήλικος και θα μπορεί να ορίζει τη ζωή του όπως θέλει.
Αν πάρει και συντηρεί μηχανή μόνος του τότε εννοείται ότι θα φοβάμαι και θα του λέω να προσέχει.
Δεν μπορώ όμως να του απαγορέψω ν'αγοράσει,δεν έχω πλέον τον 1ο λόγο στη ζωή του.

Απλά πριν τα 18 δε του παίρνω μηχανάκι διότι σε ενδεχόμενη στραβή δε θ'αντέχω τις τύψεις διότι ΕΓΩ του το αγόρασα το'ργαλείο.
Σου φαίνεται παράλογο,ειδικά με όσα συμβαίνουν σήμερα;
Πιστεύω να σε κάλυψα.

ΥΓ:το ότι ήμουν κωλόφαρδος σε μια εποχή ούτως ή άλλως ασφαλέστερη για τα δίκυκλα είναι ένας λόγος παραπάνω ν'ανησυχώ.
Άλλωστε ο φόβος φυλάει τα έρμα,καλό είναι για κάποια πράγματα να υπάρχει.

Δύσκολο θέμα ανοίξαμε παρ'όλ'αυτά... :dizzy:

devil's animal
26/08/2013, 01:41
Ξαναδιάβασε ρε συ τί έγραψα,λάθος κατάλαβες.
Ξαναεξηγώ.
Ως γονιός επιλέγω να μη του πάρω μηχανάκι διότι δεν εμπιστεύομαι τους άλλους που ενδέχεται να τον τρακάρουν και γενικά μια πτώση σε δρόμο(και τα δυο συμβαίνουν πολύ συχνά).
Σου φαίνεται παράλογο;

Όταν πάει 18,θα είναι ενήλικος και θα μπορεί να ορίζει τη ζωή του όπως θέλει.
Αν πάρει και συντηρεί μηχανή μόνος του τότε εννοείται ότι θα φοβάμαι και θα του λέω να προσέχει.
Δεν μπορώ όμως να του απαγορέψω ν'αγοράσει,δεν έχω πλέον τον 1ο λόγο στη ζωή του.

Απλά πριν τα 18 δε του παίρνω μηχανάκι διότι σε ενδεχόμενη στραβή δε θ'αντέχω τις τύψεις διότι ΕΓΩ του το αγόρασα το'ργαλείο.
Σου φαίνεται παράλογο,ειδικά με όσα συμβαίνουν σήμερα;
Πιστεύω να σε κάλυψα.

ΥΓ:το ότι ήμουν κωλόφαρδος σε μια εποχή ούτως ή άλλως ασφαλέστερη για τα δίκυκλα είναι ένας λόγος παραπάνω ν'ανησυχώ.
Άλλωστε ο φόβος φυλάει τα έρμα,καλό είναι για κάποια πράγματα να υπάρχει.

Δύσκολο θέμα ανοίξαμε παρ'όλ'αυτά... :dizzy:

αυτο με τα 18 ετη, οτι ο αλλος ενηλικιωνεται...ειναι μεγαλη μ@λακια!
επειδη το λεει καποιος νομος ή επειδη μας το εχουν κανει υποθετο και μας το εχουν δωσει σε μικρη ηλικια συνεχιζουμε το ιδιο βιολι...:rolleyes:
ο νομος απλα σε καλυπτει τοτε...δεν σημαινει οτι δεν εισαι ικανος νωριτερα, ουτε οτι θα εχει πηξει πληρως το μυαλο σου στα 18 ή στα 21 για busa...

στο Αμερικα π.χ. παιρνουν διπλωμα στα 16...αυτοι ειναι μ@λακες?
πλεον εδω στο Ελαντα, ουτε που ξερω στα ποσα χρονια μπορεις να παρεις απεριοριστων κυβικων..εγω θυμαμαι στα 21...
κρατα το Α1 2 χρονια και κανε αιτηση στο ελεγκτικο συνεδριο για να παρεις το Α2...
μπορεις να παρεις το Α2 αν εισαι πανω απο 18 αλλα κατω απο 23..και παρομοιες π!πες...
και ολα αυτα αλλαζουν καθε χρονο...σαν το ασφαλιστικο ενα πραγμα...αναλογα με τις κ@υλες του καθε υπουργου...

αν δλδ στα 16 του δουλεψει σ'ενα μπαρακι ή οτι αλλο και παρει ενα χαρβαλο παπι, τι θα κανεις? θα του το καψεις? γιατι? αφου το εχει παρει με δικα του χρηματα και μπορει να το συντηρει...

απλα ετσι οπως το βλεπω, προσπαθεις να αποφυγεις τις οποιες τυψεις που θα εχεις ΕΣΥ στην ενδεχομενη στραβη...

μου θυμιζει τους πατεραδες που καπνιζουν και λενε στα παιδια τους "μην καπνιζεις"...
αφου σε εχει σαν προτυπο ρε φιλε...σε βλεπει και σε θυμαται απ'οταν ηταν νηπιο να καβαλας το τουμπανο...και οταν στο ζητησει, θα του πεις
-"οχι"
-"μα γιατι?αφου εσυ καβαλας"
-"αλλο εγω"...:rolleyes:

τρομερη επιχειρηματολογια για να φερεις εναν εφηβο με τα νερα σου...

στο υποθετικο σεναριο, λοιπον, που αυτος εκφρασει την επιθυμια του απο πιτσιρικας να ασχοληθει με τα δικυκλα, εσυ τον ωθησεις καπου αλλου οπως λες για να μην ζηλευει και να μην το εχει αναγκη, και του μεινει του μικρου απωθημενο και παει στα 23 του να παρει ενα 1000αρι χωρις να ξερει τιποτα, εσυ απλα θα πας πασο και θα προσευχεσαι μην γινει η στραβη...:dizzy:

sorry για το εντονο υφος αλλα περιπου ετσι ηταν ο πατερας μου...:evil:

Pan (dvs)
26/08/2013, 08:55
Δυσκολο θεμα οντως και ο καθενας εχει τα δικια του μιας και το βλεπει απο διαφορετικη σκοπια.

Οταν γινει 18 ενηληκιωνεται?Μπα μαλλον τοτε ξεκινα η περιοδος ενηληκιωσης και τελειωνει στα 25-30 αναλογα το ατομο (τυχαιες οι ηλικιες).

Αν παρει παπακι χαρβαλο στα 16 τι κανεις?Αναλογα το γονιο.Ο δικος ευτυχως δεν το εκανε,με το μυαλο που ειχε στα 16 ,φωτια θα το εβαζα και δικιο θα ειχα.Η οδηγικη παιδια που του εδωσα μαλλον καλη ,μιας και οταν μπαινει τωρα σε οδηγο που οδηγαει ασχημα, κατεβαινει και παιρνει ταξι η με παιρνει τηλεφωνο και τον μαζευω.Και παλι τον εχω στο νου μου.Ερωτηση:ποσοι γονεις εχουνε οδηγικη παιδεια αλλα παραλληλα διαθεση και χρονο για να την μεταφερουνε στα παιδια τους?

Αν μπορεσει και παρει με δικα του λεφτα τι κανω?Προσπαθω να τον αποτρεψω και να τον παω οσο πιο πισω γινεται,νε μεστωσει οσο περισσοτερο γινεται το μυαλο του.Τα αυτοκινητα εχουνε γινει περισσοτερα ,οι οδηγοι εχουνε το νου τους σε χιλια δυο προβληματα και οδηγανε ατσαλα (και λιγο λεω),οι κινδυνοι πολλαπλασιαστηκαν.Δεν ξεχνω ομως οτι και οι μηχανες ειναι ασφαλεστερες απο παλαιοτερα και κρανη ,μπουφαν και ο λοιπος εξοπλισμος που ειναι διαθεσιμος σημερα κανουνε πιο ασφαλη την οδηγηση του μοτοσυκλετιστη.

Ποσες φορες ειδα τον χαρο με τα ματια μου?Οχι πολλες,αλλα αρκετες για να ειμαι ακομη πιο επιφυλακτικος με το συγκεκριμενο θεμα.

Και εγω καποτε δεν εκανα αυτα που δεν θελω να κανει τωρα ο γιος μου?Ναι αλλα αλλες εποχες ,οπως λενε αρκετοι.Ολη τη μερα καβαλα σε ενα ποδηλατο,οποτε οταν πρωτοκαβαλησαμε μηχανακι δεν ητανε και τιποτε δυσκολο.Ασε μου η ενηλικιωση ερχοτανε πιο γρηγορα.

Αυτα ειναι μονο μερικα απο τα ερωτηματα που πρεπει να απαντησω σαν γονιος με βαση τον χαρακτηρα των δικων μου παιδιων.Ολες οι απαντησεις που δινω εχουνε ομως και τα "αλλα" τους.Τελικα και σε γυαλα να τα βαλουμε παλι εκει θα εχουμε το νου μας.

Συμπερασμα (φυσικα δικο μου):ας τους δωσουμε λοιπον οσα περισσοτερα εφοδια γινεται και ας ελπιζουμε για το καλυτερο,με κριτηριο ομως οχι τις δικες μας φοβιες αλλα την δικη τους ασφαλεια.

ggs
26/08/2013, 09:17
Ας αφήσουμε λίγο τα παιδιά στην άκρη…

ΕΜΕΙΣ γιατί καβαλάμε μηχανή ?
Εμείς που είμαστε «ενήλικες» (κάποιοι ποιο πολύ) , που είμαστε «έμπειροι» (κάποιοι περισσότερο) , που γνωρίζουμε ότι πλέον εκεί έξω είναι πόλεμος ,σφαγή , αιματοχυσία κ.λ.π.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ?

Δηλαδή , εμάς δεν μας νοιάζει αν ματώσουμε , αν τραυματιστούμε , αν μας φάει το χώμα???
Ή νομίζουμε ότι με ένα κράνος και ένα μπουφάν θα την γλυτώνουμε πάντα ??

Τι είμαστε ? ψυχανωμαλοι με death wish???

Τι θα λέγαμε εμείς οι «έμπειροι» αν μας φώναζαν σε μια τάξη γυμνασίου να τους πούμε για τις μοτοσυκλέτες ???
«ακούστε παιδιά , καλές είναι αλλά πρέπει να γίνεις φίλος με το χάρο για να καβαλήσεις και μην τολμήσετε γιατί καλά θα κάνει ο πατέρας σας αν σας σπάσει τα χέρια (και τα δυο για να μην πάρετε ούτε αυτόματο)…»

Bradipous
26/08/2013, 09:34
Ας αφήσουμε λίγο τα παιδιά στην άκρη…

ΕΜΕΙΣ γιατί καβαλάμε μηχανή ?
Εμείς που είμαστε «ενήλικες» (κάποιοι ποιο πολύ) , που είμαστε «έμπειροι» (κάποιοι περισσότερο) , που γνωρίζουμε ότι πλέον εκεί έξω είναι πόλεμος ,σφαγή , αιματοχυσία κ.λ.π.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ?

Δηλαδή , εμάς δεν μας νοιάζει αν ματώσουμε , αν τραυματιστούμε , αν μας φάει το χώμα???
Ή νομίζουμε ότι με ένα κράνος και ένα μπουφάν θα την γλυτώνουμε πάντα ??

Τι είμαστε ? ψυχανωμαλοι με death wish???

Τι θα λέγαμε εμείς οι «έμπειροι» αν μας φώναζαν σε μια τάξη γυμνασίου να τους πούμε για τις μοτοσυκλέτες ???
«ακούστε παιδιά , καλές είναι αλλά πρέπει να γίνεις φίλος με το χάρο για να καβαλήσεις και μην τολμήσετε γιατί καλά θα κάνει ο πατέρας σας αν σας σπάσει τα χέρια (και τα δυο για να μην πάρετε ούτε αυτόματο)…»

+ οτι απο πισω υπαρχει και μια οικογενεια και θα επρεπε να το σκεφτονται και μια 2η και 3η και 4η κοκ φορα...
αλλα σαν πιο εμπειροι και ωριμοι υποτιθεται μπορουν να προφυλαξουν καλυτερα τον εαυτο τους απο εναν απειρο νεο.

Επισης αυτη η υπερκαταστροφολογια νομιζω ειναι υπερβολικη.
Ειναι σαν να ακουω μια τυπικη ελληνιδα μανα "τι τον θες αυτον τον διαολο" "θα σκοτωθεις με δαυτο" κλπ
Οκ, το να καβαλας μηχανη θελει μεγαλυτερες δεξιοτητες, πιο μεγαλη προσοχη, εισαι πιο εκτεθημενος/ευαλωτος απο οτι με ενα κουτι και ενα περισσοτερο τα τελευταια χρονια που τα αμαξια εχουν γινει πολλαπλασια συγκριτικα με μια 20ετια πριν.

Αλλα με αυτη την λογικη θα πρεπει να σταματησει η παραγωγη μοτο αφου διαρκως οι κινδυνοι θα αυξανονται μαζι με τον αριθμο των οχηματων που κινουνται στους δρομους, επομενως οσοι προλαβαν, προλαβαν. Οι αλλοι δεν θα μαθουν ποτε τι ειναι η μοτοσυκλετα?

:rolleyes:

aris xj
26/08/2013, 09:37
καλημέρα
είμαι ο αρης και είμαι καλά..λέμε τώρα...
υπεύθυνος για ένα αγοράκι 7 χρονων

είναι λίγο δύσκολο να συμβουλεύσεις γονιό για την διαπαιδαγωγηση του παιδιού του

ποιος είναι ο ποιος σωστός γονιός?
αυτός που τον απομακρύνει από το δίτροχο (ποδήλατο,μηχανή) η αυτός που τον μαθαίνει του μεταλαμπαδεύει την γνώση?

άποψη μου,
"επιβαλεται" να του μάθεις,να του δείξεις,το χειρότερο δεν είναι να πάρει δικό του μηχανάκι,αλλα να ανεβεί συνεπιβάτης όντας ανίδεος...(η κόρες εδώ δυστυχώς είναι ακόμα πιο ευάλωτες..)

όσοι τα απομακρύνεται από τις μοτοσυκλέτες πρέπει να τα απομακρύνεται και από τα ποδήλατα...αλλιώς η δουλειά είναι μιση,να μη πω ολοκληρωτικά άκυρη..

Bradipous
26/08/2013, 09:51
Και κατι ακομη που μολις θυμηθηκα με αφορμη το παραπανω ποστ. (καλη σου μερα Αρη)

Φιλος, του οποιου ο πατερας απο τα νιατα του καβαλαει μεχρι και τωρα (καμια ~50αρα) θεωρησε ως λυση για να αποτρεψει το παιδι απο τις μηχαανες να το παιρνει απο μικρο και να το πηγαινει στα νοσοκομεια δειχνοντας του τραυματισμενους μοτοσυκλετιστες που ειχαν καποιο ατυχημα.
Το παιδι εννοειτε δεν ηθελε ουτε να ανεβει σε μηχανη, τον τελευταιο καιρο ομως αρχισαν να του αρεσουν αλλα δεν μπορει να ξεπερασει το τραυμα/φοβο που εχει για τις μηχανες απο μικρος.

Ακομη και αυτο αν και ακραιο ειναι αποτελεσματικο οπως φαινεται αλλα γιατι να το κανεις στο παιδι σου ρε πστμ;

zephyr1
26/08/2013, 09:51
Ν ακουω απο πατεραδες μοτοσυκλετιστες οτι ο γιος-κορη δεν θα θελαν να καβαλησει ποτε μηχανακι ,δεν το περιμενα.

Devil's +πολλα,για το παραδειγμα με τον πατερα.

endopandou
26/08/2013, 09:57
καλημέρα
είμαι ο αρης και είμαι καλά..λέμε τώρα...
υπεύθυνος για ένα αγοράκι 7 χρονων

είναι λίγο δύσκολο να συμβουλεύσεις γονιό για την διαπαιδαγωγηση του παιδιού του

ποιος είναι ο ποιος σωστός γονιός?
αυτός που τον απομακρύνει από το δίτροχο (ποδήλατο,μηχανή) η αυτός που τον μαθαίνει του μεταλαμπαδεύει την γνώση?

άποψη μου,
"επιβαλεται" να του μάθεις,να του δείξεις,το χειρότερο δεν είναι να πάρει δικό του μηχανάκι,αλλα να ανεβεί συνεπιβάτης όντας ανίδεος...(η κόρες εδώ δυστυχώς είναι ακόμα πιο ευάλωτες..)

όσοι τα απομακρύνεται από τις μοτοσυκλέτες πρέπει να τα απομακρύνεται και από τα ποδήλατα...αλλιώς η δουλειά είναι μιση,να μη πω ολοκληρωτικά άκυρη..

Καλημέρα Άρη
Φυσικά έτσι είναι. Χρειάζεται διαπαιδαγώγηση όχι αφορισμοί. Ήδη οι γονείς της γενιάς μας φέρονται πολύ περισσότερο υστερικά σε σχέση με τους δικούς μας γονείς.
Μπορούμε να μεταφέρουμε γνώση; έχει καλώς. Δεν τολμάμε; ας αρχίσουμε τα σταυροκοπήματα ταυτόχρονα με τις αναφορές μας για το πόσο γαμάουα τύποι είμαστε.

Δεν τίθεται θέμα για το αν πρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε αλλά ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος.

endopandou
26/08/2013, 10:01
Ακομη και αυτο αν και ακραιο ειναι αποτελεσματικο οπως φαινεται αλλα γιατι να το κανεις στο παιδι σου ρε πστμ;

Πιθανά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί κάποια στιγμή θα ανέβει σε μοτό και δεν θα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που λέει πως όποιος φοβάται θα κάνει το χειρότερο λάθος... Χαιρετίσματα πες του...

spyrakos35
26/08/2013, 10:20
Ν ακουω απο πατεραδες μοτοσυκλετιστες οτι ο γιος-κορη δεν θα θελαν να καβαλησει ποτε μηχανακι ,δεν το περιμενα.

δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται παράξενο....

όπως πάρα πολύ σωστά αναφέρθηκε εδώ, ένας βασικός παράγοντας προς την αποφυγή ατυχημάτων είναι και η τύχη.... αυτή, που ίσως όλοι μας είχαμε/έχουμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και η οποία δεν ξέρουμε πότε θα μας τελειώσει (φτου σκορδα)....

επειδή δεν ξέρουμε και για τα παιδιά μας σε τι βαθμό υπάρχει - αν υπάρχει - και επειδή δεν είναι εξαγοράσιμη για να πουμε οτι τα φορτώσαμε τύχη, ε, λογικό είναι παρά την όποια παιδεία μπορεί να δώσουμε στο παιδί μας, να εξακολουθούμε να προτιμούμε να μην καβαλήσουν....

δεν βλέπω κάτι παράλογο.....

ωστόσο, αλλο το να προτιμούμε να μην καβαλήσουν (παρόλη την παιδεία που μπορεί να τους δώσουμε) άλλο το να τους πούμε οτι τα μηχανάκια είναι διαόλου πράματα και ουουουουουουου 666....

ελπίζω να γίνομαι αρκετά σαφής

MG-KTiNoS
26/08/2013, 10:46
ax Παναγία μου τι άλλο θα διαβάσω σήμερα....?
:lol:

zephyr1
26/08/2013, 10:47
Ε τοτε τζαμπα ντορος γινεται για το κειμενο,αν ειναι λογικο για τους μοτοσυκλετιστες να μην καβαλησει ,ε τοτε για τους μη μοτοσυκλετιστες......ουτε στα ονειρα τους.

spyrakos35
26/08/2013, 10:54
Ε τοτε τζαμπα ντορος γινεται για το κειμενο,αν ειναι λογικο για τους μοτοσυκλετιστες να μην καβαλησει ,ε τοτε για τους μη μοτοσυκλετιστες......ουτε στα ονειρα τους.

όχι, μην τα μπερδεύεις....

το κείμενο είναι εντελώς λάθος ανεξαρτήτως των προσωπικών μας προτιμήσεων....

kostaspetrou
26/08/2013, 11:18
αυτο με τα 18 ετη, οτι ο αλλος ενηλικιωνεται...ειναι μεγαλη μ@λακια!
επειδη το λεει καποιος νομος ή επειδη μας το εχουν κανει υποθετο και μας το εχουν δωσει σε μικρη ηλικια συνεχιζουμε το ιδιο βιολι...:rolleyes:
ο νομος απλα σε καλυπτει τοτε...δεν σημαινει οτι δεν εισαι ικανος νωριτερα, ουτε οτι θα εχει πηξει πληρως το μυαλο σου στα 18 ή στα 21 για busa...

στο Αμερικα π.χ. παιρνουν διπλωμα στα 16...αυτοι ειναι μ@λακες?

Δεν είναι καθόλου μαλακία διότι το ζήτημα είναι νομικό!
Μη συγχέεις σε ποιά ηλικία είναι κάποιος ουσιαστικά έτοιμος με το πότε νομικά καλύπτεται να ορίζει τη ζωή του.
Κάθε χώρα βάζει ένα όριο που θεωρούν ότι οι περισσότεροι έχουν μια κάποια ωριμότητα να κάνουν κάποια πράγματα χωρίς μεγάλο ρίσκο για τους άλλους.
Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να οδηγήσουν ούτε στα 30,κάποιοι δεν πρέπει να οδηγάνε.
Πρέπει όμως να μπει ένα εκτιμώμενο ηλικιακό όριο.
Τίποτα δεν είναι τέλειο αλλά σίγουρα καλύτερο απ'το να'ναι όλοι χύμα.

μου θυμιζει τους πατεραδες που καπνιζουν και λενε στα παιδια τους "μην καπνιζεις"...
αφου σε εχει σαν προτυπο ρε φιλε...σε βλεπει και σε θυμαται απ'οταν ηταν νηπιο να καβαλας το τουμπανο...και οταν στο ζητησει, θα του πεις
-"οχι"
-"μα γιατι?αφου εσυ καβαλας"
-"αλλο εγω"...:rolleyes:

τρομερη επιχειρηματολογια για να φερεις εναν εφηβο με τα νερα σου...

Δε στέκει,εμένα κάπνιζε 2 πακέτα τη μέρα,εγώ δεν κάπνισα ποτέ για 2 λόγους:
1)μου είχε πει μην καπνίζεις
2)είχα ο ίδιος διαβάσει ότι το κάπνισμα είναι μαλακία και σε χαλάει

αν δλδ στα 16 του δουλεψει σ'ενα μπαρακι ή οτι αλλο και παρει ενα χαρβαλο παπι, τι θα κανεις? θα του το καψεις? γιατι? αφου το εχει παρει με δικα του χρηματα και μπορει να το συντηρει...

Παπάρια μπορεί να συντηρεί απ΄τη στιγμή που εσύ το συντηρείς το παιδί(σπίτι,φαγητό,ένδυση) εξαρτάται από εσένα!
Εσύ πάλι του επιτρέπεις να δουλέψει σε μπαράκι,είσαι ο κηδεμόνας του και έχεις τον πρώτο λόγο,μην τρελλαθούμε κιόλας!
Στα 16 χρειάζεται και συγκατάθεση κηδεμόνα για δίπλωμα ούτως ή άλλως.

Μπορεί κάποιος να κάνει ό,τι θέλει μόνο όταν νομικά δεν εξαρτάται από κανένα(είναι δηλαδή ενήλικος) και έχει την οικονομική δυνατότητα να ικανοποιεί ΟΛΕΣ τις ανάγκες του.
Όσοι είχατε μηχανάκι πριν τα 18 είχατε επειδή επιτρέψανε οι κηδεμόνες σας να έχετε,δείτε την αλήθεια!

kostaspetrou
26/08/2013, 11:21
Δυσκολο θεμα οντως και ο καθενας εχει τα δικια του μιας και το βλεπει απο διαφορετικη σκοπια.

Οταν γινει 18 ενηληκιωνεται?Μπα μαλλον τοτε ξεκινα η περιοδος ενηληκιωσης και τελειωνει στα 25-30 αναλογα το ατομο (τυχαιες οι ηλικιες).

Αν μπορεσει και παρει με δικα του λεφτα τι κανω? Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο αν του το'χεις ξεκόψει από πριν ρητά και κατηγορηματικά.

Ποσες φορες ειδα τον χαρο με τα ματια μου?Οχι πολλες,αλλα αρκετες για να ειμαι ακομη πιο επιφυλακτικος με το συγκεκριμενο θεμα.

Και εγω καποτε δεν εκανα αυτα που δεν θελω να κανει τωρα ο γιος μου?Ναι αλλα αλλες εποχες ,οπως λενε αρκετοι.Ολη τη μερα καβαλα σε ενα ποδηλατο,οποτε οταν πρωτοκαβαλησαμε μηχανακι δεν ητανε και τιποτε δυσκολο.Ασε μου η ενηλικιωση ερχοτανε πιο γρηγορα.

Αυτα ειναι μονο μερικα απο τα ερωτηματα που πρεπει να απαντησω σαν γονιος με βαση τον χαρακτηρα των δικων μου παιδιων.Ολες οι απαντησεις που δινω εχουνε ομως και τα "αλλα" τους.Τελικα και σε γυαλα να τα βαλουμε παλι εκει θα εχουμε το νου μας.

Συμπερασμα (φυσικα δικο μου):ας τους δωσουμε λοιπον οσα περισσοτερα εφοδια γινεται και ας ελπιζουμε για το καλυτερο,με κριτηριο ομως οχι τις δικες μας φοβιες αλλα την δικη τους ασφαλεια.
Συμφωνώ.

kostaspetrou
26/08/2013, 11:33
Και κατι ακομη που μολις θυμηθηκα με αφορμη το παραπανω ποστ. (καλη σου μερα Αρη)

Φιλος, του οποιου ο πατερας απο τα νιατα του καβαλαει μεχρι και τωρα (καμια ~50αρα) θεωρησε ως λυση για να αποτρεψει το παιδι απο τις μηχαανες να το παιρνει απο μικρο και να το πηγαινει στα νοσοκομεια δειχνοντας του τραυματισμενους μοτοσυκλετιστες που ειχαν καποιο ατυχημα.
Το παιδι εννοειτε δεν ηθελε ουτε να ανεβει σε μηχανη, τον τελευταιο καιρο ομως αρχισαν να του αρεσουν αλλα δεν μπορει να ξεπερασει το τραυμα/φοβο που εχει για τις μηχανες απο μικρος.

Για να του δείξεις και την άλλη όψη του νομίσματος που ονομάζεται κίνηση με μηχανάκι στο δρόμο.
Την αλήθεια του δείχνεις...
Αν δηλαδή του πέρναγες την εντύπωση ότι το μηχανάκι είναι μόνο ευχαρίστηση,ευχρηστία,ήλιος,θάλασσα,βυζάκια,κωλαράκι και του απέκρυπτες το -πάρα πολύ πιθανό- κόστος που έχει(πχ ΚΑΤ) θα ήταν καλύτερο ή πιο τίμιο;

Κάθε πράγμα έχει κόστος.Αν το πιθανό κόστος αυτό είναι μεγάλο, καλύτερα ν'αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος όταν είναι ενήλικος.

devil's animal
26/08/2013, 11:52
Δεν είναι καθόλου μαλακία διότι το ζήτημα είναι νομικό!
Μη συγχέεις σε ποιά ηλικία είναι κάποιος ουσιαστικά έτοιμος με το πότε νομικά καλύπτεται να ορίζει τη ζωή του.
Κάθε χώρα βάζει ένα όριο που θεωρούν ότι οι περισσότεροι έχουν μια κάποια ωριμότητα να κάνουν κάποια πράγματα χωρίς μεγάλο ρίσκο για τους άλλους.
Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να οδηγήσουν ούτε στα 30,κάποιοι δεν πρέπει να οδηγάνε.
Πρέπει όμως να μπει ένα εκτιμώμενο ηλικιακό όριο.
Τίποτα δεν είναι τέλειο αλλά σίγουρα καλύτερο απ'το να'ναι όλοι χύμα.

μα αυτο ακριβως λεω...
πατας στο νομικο κομματι της χωρας σου (Ελλαδα), ενω σε αλλες χωρες ισχυουν αλλα ορια και αλλοι νομοι...
αρα μιλας για ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ηλικιακο οριο, που εχει θεσμοθετηθει απο καποιον που πιθανοτατα δεν ξερει καν τι ειναι μοτοσυκλετα (εναν υπουργο)...
σιγουρα ειναι καλυτερο απο το να ειναι ολοι χυμα, αλλα δεν μιλαμε για ολους...μιλαμε για το δικο σου παιδι και τι εφοδια και συμβουλες θα του δωσεις για να μπορεσει να ζησει καλυτερα...

Δε στέκει,εμένα κάπνιζε 2 πακέτα τη μέρα,εγώ δεν κάπνισα ποτέ για 2 λόγους:
1)μου είχε πει μην καπνίζεις
2)είχα ο ίδιος διαβάσει ότι το κάπνισμα είναι μαλακία και σε χαλάει

και εγω μια απο τα ιδια...αλλα οπως και να εχει ειναι ατοπο να σου λεει καποιος "μην το κανεις αυτο γιατι ειναι κακο" και να το κανει ο ιδιος...
ειναι παραλογο και ανουσιο και αυτο φαινεται ξεκαθαρα στα ματια του 16αρη

Παπάρια μπορεί να συντηρεί απ΄τη στιγμή που εσύ το συντηρείς το παιδί(σπίτι,φαγητό,ένδυση) εξαρτάται από εσένα!
Εσύ πάλι του επιτρέπεις να δουλέψει σε μπαράκι,είσαι ο κηδεμόνας του και έχεις τον πρώτο λόγο,μην τρελλαθούμε κιόλας!
Στα 16 χρειάζεται και συγκατάθεση κηδεμόνα για δίπλωμα ούτως ή άλλως.

Μπορεί κάποιος να κάνει ό,τι θέλει μόνο όταν νομικά δεν εξαρτάται από κανένα(είναι δηλαδή ενήλικος) και έχει την οικονομική δυνατότητα να ικανοποιεί ΟΛΕΣ τις ανάγκες του.
Όσοι είχατε μηχανάκι πριν τα 18 είχατε επειδή επιτρέψανε οι κηδεμόνες σας να έχετε,δείτε την αλήθεια!

και ξαναλεω αυτο που ειχα γραψει παραπανω και δεν πηρα ουσιαστικα απαντηση...
αν "παιξει" και το παιδι σου με το νομικο πλαισιο και οταν του επιτρεπει ο νομος, παρει το τουμπανο που τοσο πολυ επιθυμουσε και δεν εχει ιδεα απο αυτα τα πραγματα γιατι εσυ δεν ηθελες να εχει ιδεα...
τοτε οι δικες σου πραξεις θα ειναι το "πασο" γιατι ο νομοθετης πλεον του επιτρεπει, και οι προσευχες να μην το βρει το κακο...:rolleyes:

ακριβως γι'αυτο το πραγμα μιλαει και το κειμενο που ηταν ο λογος που ανοιχτηκε το thread και ειναι τοσο ειρωνικο...
να αποτρεψουμε τα παιδια μας να καβαλανε αυτα τα "διαολια" γιατι ειναι κακα και ουουουο666 (ενω εμεις το κανουμε), για οσο μας επιτρεπει ο νομος και να τα "αφηνουμε" να σκοτωνονται οταν πλεον τους το επιτρεπει ο νομος γιατι απλουστατα δεν ειχαν κανεναν να τα συμβουλεψει σωστα και να τους δωσει να καταλαβουν καποια απλα πραγματα...

δλδ πιο το νοημα να μην σκοτωθει ενας 16αρης απο ενα παπι, απο το να σκοτωθει o ιδιος 5 χρονια αργοτερα απο ενα ss600??
θα ειναι ο ιδιος που δεν του εχει μιλησει κανενας για κρανος και εξοπλισμο και θα κανει τα ιδια που θα εκανε 5 χρονια νωριτερα αλλα με τις διπλασιες ταχυτητες...

μην κρυβομαστε πισω απο ενα νομικο πλαισιο γτπ μου γιατι γυρναει μπουμερανγκ...ειναι απλη λογικη...

Bradipous
26/08/2013, 12:43
Για να του δείξεις και την άλλη όψη του νομίσματος που ονομάζεται κίνηση με μηχανάκι στο δρόμο.
Την αλήθεια του δείχνεις...
Αν δηλαδή του πέρναγες την εντύπωση ότι το μηχανάκι είναι μόνο ευχαρίστηση,ευχρηστία,ήλιος,θάλασσα,βυζάκια,κωλαράκι και του απέκρυπτες το -πάρα πολύ πιθανό- κόστος που έχει(πχ ΚΑΤ) θα ήταν καλύτερο ή πιο τίμιο;

Κάθε πράγμα έχει κόστος.Αν το πιθανό κόστος αυτό είναι μεγάλο, καλύτερα ν'αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος όταν είναι ενήλικος.

Εν μερη συμφωνω με το οτι πρεπει να ξερει και τις δυο οψεις, διαφωνω καθετα με τον τροπο.

Bradipous
26/08/2013, 13:42
Μολις εμαθα για ακομη ενα ατυχημα γνωστου μου...

Τι να πω ρε γμτ...

ΠΡΟΣΟΧΗ.

Pan (dvs)
26/08/2013, 13:59
kostaspetrou Αν μπορεσει και παρει με δικα του λεφτα τι κανω? Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο αν του το'χεις ξεκόψει από πριν ρητά και κατηγορηματικά.

Μην το δενεις και κομπο.Ξεκοβε οτι και οσο θελεις αν του καρφωθει στο μυαλο σιγα μην ρωτησει.Παραδειγματα με πιτσιρικαδες που αγορασανε μηχανακια εν αγνοια των γονιων,απειρα.

spyrakos35 όχι, μην τα μπερδεύεις....
το κείμενο είναι εντελώς λάθος ανεξαρτήτως των προσωπικών μας προτιμήσεων....

Συμφωνω.

zephyr1 Ν ακουω απο πατεραδες μοτοσυκλετιστες οτι ο γιος-κορη δεν θα θελαν να καβαλησει ποτε μηχανακι ,δεν το περιμενα.

Αν καταλαβα καλα οι περισσοτεροι δεν λενε οτι δεν το θελουνε,απλα το φοβουνται και δικαια προβληματιζονται.Ισως και γιατι ξερουνε τι παιζει απο πρωτο χερι

Bradipous Φιλος, του οποιου ο πατερας απο τα νιατα του καβαλαει μεχρι και τωρα (καμια ~50αρα) θεωρησε ως λυση για να αποτρεψει το παιδι απο τις μηχαανες να το παιρνει απο μικρο και να το πηγαινει στα νοσοκομεια δειχνοντας του τραυματισμενους μοτοσυκλετιστες που ειχαν καποιο ατυχημα.

Χαιρετίσματα πες του...οπως λεει και ο endopandou

redfantomas
26/08/2013, 14:07
περηφανος πατερας μιας διχρονης :pipila:γκομεναρας κορακλας....(ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΣΑΣ !!!:lol::a9::a07::a016:
( για λογους που εχουμε συζητησει εδω και δεν εχω βρει λυση ακομα ...την ανεβαζω στο cbf για περιπου 2 χιλιομετρα εκτος κεντρικου δρομου ) ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

κακο 1) κοιταξε να δεις που στο κ@λοπαιδο του αρεσει ( μεχρι και να το βαζει μπροστα εχει μαθει )

κακο2) εχω κανει αρκετες αξονικες ( προληπτικες στην κεφαλα) ο δε χαρος μου εχει κλεισει το ματι αρκετες φορες

κακο3) ναι περασα απο την σχολη ακρανοβιτς-σουζας-κοντρας και αλλες ομορφιες με το τοτε xtaki μου

κακο4)ναι εμαθα απο στραβες δικες μου αλλα και απωλειες τριτων

κακο5) απο την στιγμη που εγινα πατερας καπως αυθορμητα αλλαξε ο τροπος οδηγησης μου και εμφανιστηκε ενα αισθημα φοβου-επιγνωσης της καταστασης στους δρομους ( μπορντελα με πετρες- παπουδες με αγροτικα χαρους- μεθυσμενους-κατσικια- κ.α) οποτε οδηγω πιο μαζεμενα ή πιο συνεσταλμενα ( αν ειναι το δευτερο ειναι καλο ...φανταζομαι θα ξεκαθαριστει στο μελλον)

καλο 1 ) σιγουρα θελω να οδηγησει η κορη μου μηχανη ,σιγουρα θα ηθελα να παμε μαζι μοτο βολτες ..

καλο2) θα ειμαι αυστηρος-καθετος ως προς τον εξοπλισμο

καλο 3) δεν θα ανεβει σε αλλο μηχανακι θα παρει το δικο της

καλο 4) θα της δειξω τι ρισκαρει ....ως επαγγελματιας οδηγος αυτοκινητου εχω επισης δει αρκετα ...και ως κουριερ-ντελιβερας επισης

καλο 5) θα προσπαθησω να της δειξω τι κερδιζει...

καλο 6) εχω την εμπειρια να της εξηγησω τι ειναι μαγκια πανω στην μηχανη

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΑΞΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ...ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ

Η ΣΤΡΑΒΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΑΛΑ :a019:...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΩ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΗ ΑΠΟΦΥΓΕΙ (οσο ειναι στο χερι της ) ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΗ ...

ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ....ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ....

ΝΙΚΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ !

SHOOTER045
26/08/2013, 14:54
για μενα η μοτο ειναι επαγγελμα 15 χρονια τωρα,οδηγαω σχεδον καθημερινα
για να αποκτησω την πρωτη μου μεχρι απ το σπιτι το εσκασα,και ναι οταν μαζεψα τα τα λεφτα την συντηρουσα μονος μου(αρε μπουρδελο ΙΤ ποσα τραβηξα για σενα να ξερες.......)
περασα με επιτυχια το σταδιο της εφηβειας-καγκουριας-αφησα και κατι ενα βγαλμενο χερι,ενα σπασμενο ποδι,κατι διασεισεις,και αρκετα ακομα
εχω δει τα χιλια μυρια στα τοσα χρονια(λογω κυριως δουλειας),απο ασχετους απο φιλους,γνωστους,συγγενεις που εκαναν το ταξιδι χωρις επιστροφη
τα παιδια μου(4)στον αριθμο)εχουν επαφη με τις μοτο,απ οταν ανοιξαν τα ματια τους(ο ενας θελει να γινει και Ζητας :D)
ξερω οτι οσο και καλα να τους εκπαιδευσω,οτι και να τους μαθω,πως οτι και να φορας,σε οσο καλη κατασταση και να εχεις την μηχανη σου,σε οσο καλη κατασταση και να εισαι,η στραβη δεν ειναι στο χερι σου
δεν τους σπρωχνω-κανεναν τους-αγορια κοριτσια,δεν θα τους βαλω με το ζορι γιατι ζοριστικα εγω μικρος να ανεβω σε μηχανη,δεν θελω να τους δω πρωταθλητες(αν και καπου καπου το ευχομαι)θελω ολους να τους δω σωστους ανθρωπους,και σωστους-υπευθηνους οδηγους.τους εχω μαθει απο μολις σταθηκαν ορθιοι ποδηλατο(εδω πηρα και εγω)και τωρα παζαρευω ενα pw 50 και οι μονοι ενδοιασμοι ειναι οτι ειναι πολλα και δεν θα προλαβαινω με ενα,αλλα μεχρι εκει μπορω.και αν τους αρεσει θα βοηθησω θα δειξω οτι ξερω και οτι εχω μαθει(οπως κανω σε καθε πιστιρικα που εχει ορεξη ν ακουσει)θα προσπαθησω,και οταν μεγαλωσουν και παρουν δικια τους-αν θελουν-θα περιμενω να ακουσω το κλειδι στην πορτα

PortisHead
26/08/2013, 15:08
Οσον αφορα τα ορια ηλικιας...
Αν κρινεις απο το πως και τι ψηφίζει ο Ελληνας, δεν θα επρεπε ουτε στα 65 να παιρνει δίπλωμα.

Bowleno
26/08/2013, 15:25
για να αποκτησω την πρωτη μου μεχρι απ το σπιτι το εσκασα,και ναι οταν μαζεψα τα τα λεφτα την συντηρουσα μονος μου(αρε μπουρδελο ΙΤ ποσα τραβηξα για σενα να ξερες.......)
περασα με επιτυχια το σταδιο της εφηβειας-καγκουριας-αφησα και κατι ενα βγαλμενο χερι,ενα σπασμενο ποδι,κατι διασεισεις,και αρκετα ακομα
εχω δει τα χιλια μυρια στα τοσα χρονια(λογω κυριως δουλειας),απο ασχετους απο φιλους,γνωστους,συγγενεις που εκαναν το ταξιδι χωρις επιστροφη
τα παιδια μου(4)στον αριθμο)εχουν επαφη με τις μοτο,απ οταν ανοιξαν τα ματια τους(ο ενας θελει να γινει και Ζητας :D)
ξερω οτι οσο και καλα να τους εκπαιδευσω,οτι και να τους μαθω,πως οτι και να φορας,σε οσο καλη κατασταση και να εχεις την μηχανη σου,σε οσο καλη κατασταση και να εισαι,η στραβη δεν ειναι στο χερι σου
δεν τους σπρωχνω-κανεναν τους-αγορια κοριτσια,δεν θα τους βαλω με το ζορι γιατι ζοριστικα εγω μικρος να ανεβω σε μηχανη,δεν θελω να τους δω πρωταθλητες(αν και καπου καπου το ευχομαι)θελω ολους να τους δω σωστους ανθρωπους,και σωστους-υπευθηνους οδηγους.τους εχω μαθει απο μολις σταθηκαν ορθιοι ποδηλατο(εδω πηρα και εγω)και τωρα παζαρευω ενα pw 50 και οι μονοι ενδοιασμοι ειναι οτι ειναι πολλα και δεν θα προλαβαινω με ενα,αλλα μεχρι εκει μπορω.και αν τους αρεσει θα βοηθησω θα δειξω οτι ξερω και οτι εχω μαθει(οπως κανω σε καθε πιστιρικα που εχει ορεξη ν ακουσει)θα προσπαθησω,και οταν μεγαλωσουν και παρουν δικια τους-αν θελουν-θα περιμενω να ακουσω το κλειδι στην πορτα

Σ'ωραίος shooter....:a10::a013:

redfantomas
26/08/2013, 15:54

+++ πολλαααααα

nikos_abel
26/08/2013, 16:23
θα περιμενω να ακουσω το κλειδι στην πορτα

+σε όλα, αλλά αυτό το σημείο χαρακτηρίζει το γονιό σε όλα (είτε με μηχανάκι είτε με τανκς να είναι έξω)

Pan (dvs)
26/08/2013, 17:00
1)
Οσον αφορα τα ορια ηλικιας...
Αν κρινεις απο το πως και τι ψηφίζει ο Ελληνας, δεν θα επρεπε ουτε στα 65 να παιρνει δίπλωμα.

:plaf::plaf::plaf:

2)SHOOTER045
θα περιμενω να ακουσω το κλειδι στην πορτα.

Με τον καιρο το συνηθιζεις;)

kostaspetrou
26/08/2013, 19:26
Ουσιαστικά δε διαφωνούμε απλά δες το παρακάτω καλά:

μα αυτο ακριβως λεω...
πατας στο νομικο κομματι της χωρας σου (Ελλαδα), ενω σε αλλες χωρες ισχυουν αλλα ορια και αλλοι νομοι...
αρα μιλας για ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ηλικιακο οριο, που εχει θεσμοθετηθει απο καποιον που πιθανοτατα δεν ξερει καν τι ειναι μοτοσυκλετα (εναν υπουργο)...
σιγουρα ειναι καλυτερο απο το να ειναι ολοι χυμα, αλλα δεν μιλαμε για ολους...μιλαμε για το δικο σου παιδι και τι εφοδια και συμβουλες θα του δωσεις για να μπορεσει να ζησει καλυτερα...
Εννοείται ότι είναι ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ,κανένας δεν είπε ότι περνώντας ένα κάποιο ηλικιακό όριο αυτόματα βάζεις μυαλό!
Μην μπλέκεσαι,είπαμε τέλειο σύστημα δεν υπάρχει,οπότε αποδέχεσαι το ισχύον ηλικιακό όριο έστω και αν αισθάνεσαι ότι προσωπικά πληροίς τις προϋποθέσεις πριν τη συμπλήρωση του εν λόγω ορίου.
Αλλιώς ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του.

δλδ πιο το νοημα να μην σκοτωθει ενας 16αρης απο ενα παπι, απο το να σκοτωθει o ιδιος 5 χρονια αργοτερα απο ενα ss600??
θα ειναι ο ιδιος που δεν του εχει μιλησει κανενας για κρανος και εξοπλισμο και θα κανει τα ιδια που θα εκανε 5 χρονια νωριτερα αλλα με τις διπλασιες ταχυτητες...

Όχι φίλε, όταν είσαι 16 δεν έχεις καμμιά σχέση με όταν γίνεις 21.
Οι αλλαγές που γίνονται είναι χαώδεις,ειδικά αν στα 21 έχεις προχωρήσει στη ζωή σου(πχ σπουδάζεις ή δουλεύεις ή έχεις έστω τελειώσει το στρατό).

Τώρα σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό,θεωρώ ότι αν κάποιος ενήλικας εν έτη 2013 με τόση δωρεάν και εύκολη πληροφόρηση κυκλοφορεί χωρίς εξοπλισμό(τουλάχιστον κράνος) κάνει πολλά πράγματα λάθος κατ'επιλογή(δεν παίζει να τον πιστέψω αν μου πει ότι δεν ήξερε ότι πρέπει να φορά κράνος),και δε θα ισχύει η δικαιολογία " μα όταν ήμουν 16 δε μου 'χαν πει για κράνος".

αν "παιξει" και το παιδι σου με το νομικο πλαισιο και οταν του επιτρεπει ο νομος, παρει το τουμπανο που τοσο πολυ επιθυμουσε και δεν εχει ιδεα απο αυτα τα πραγματα γιατι εσυ δεν ηθελες να εχει ιδεα...
τοτε οι δικες σου πραξεις θα ειναι το "πασο" γιατι ο νομοθετης πλεον του επιτρεπει, και οι προσευχες να μην το βρει το κακο...

Μ'αυτή τη λογική αν ο γιός μου επιθυμούσε πάρα πολύ ν'ασχοληθεί με αγώνες θα'πρεπε εγώ να του ικανοποιήσω την ανάγκη ώστε αργότερα να μην εμπλακεί χωρίς εμπειρία και κινδυνεύσει περισσότερο να χτυπήσει άσχημα.
Μ'αυτή τη λογική αν ο γιός μου επιθυμούσε πάρα πολύ ν'ασχοληθεί με base jumping θα'πρεπε εγώ να του ικανοποιήσω την ανάγκη ώστε αργότερα να μην εμπλακεί χωρίς εμπειρία και κινδυνεύσει περισσότερο να σκοτωθεί.

Από πότε ο γονιός πρέπει να λέει πάντα "ναι" στις μεγάλες επιθυμίες του παιδιού;
Έχεις σκεφτεί το γεγονός να μην έχει καν την οικονομική δυνατότητα να του πάρει μηχανάκι;

1)Οι γονείς που δεν έχουν να του πάρουν τί είναι,κακοί γονείς ή ΄β διαλογής;
2)Οι γονείς που έχουν να του πάρουν αλλά δε θέλουν τί είναι,κακοί γονείς ή ΄β διαλογής;

Ξεκολλάτε, το ότι γουστάρουμε τα μηχανάκια δε σημαίνει ότι είναι το κέντρο του κόσμου, ούτε βασικό σημείο ανατροφής των παιδιών!
Άμα είναι έτσι πρέπει όσοι κυνηγούν να μάθουν στο παιδί τους να κυνηγάει.
Γιατί ντε και καλά να εμπλέξουμε τα παιδιά στο επικίνδυνο χόμπυ μας(μηχανάκια);
Μηχανάκι είναι,ένα γαμωμηχάνημα και τίποτ'άλλο.

kostaspetrou
26/08/2013, 19:29
Εν μερη συμφωνω με το οτι πρεπει να ξερει και τις δυο οψεις, διαφωνω καθετα με τον τροπο.
Πώς προτείνεις το παιδί να δει σωματικές βλάβες ενός ατυχήματος;
Βίντεο;
Ή μήπως οι άσχημες εικόνες δεν είναι μέρος της ζωής;
Αν είναι να το εκαπιδεύσεις να χαίρεται τα καλά,δείξτου και τα κακά!

Pan (dvs)
26/08/2013, 19:52
Πώς προτείνεις το παιδί να δει σωματικές βλάβες ενός ατυχήματος;
Βίντεο;
Ή μήπως οι άσχημες εικόνες δεν είναι μέρος της ζωής;
Αν είναι να το εκπαιδεύσεις να χαίρεται τα καλά,δείξτου και τα κακά!

Αν παρουμε σβαρα τα νοσοκομεια καθε φορα που θελει μηχανη η αυτοκινητο το παιδι μας στο τελος θα μας βαλουνε να πληρωνουμε και εισιτηριο.Ρε συ δεν στεκει αυτο.Ο αλλος θα εχει το χαλι του και θα τον κανω τσιρκο?:D

Κωστα (?) φιλε μου υπαρχουνε αλλοι τροποι.Αυτος εχει πολλες αρνητικες συνεπειες.Ο φοβος φευγει με την πραγματικη γνωση και οχι με τον τρομο.

kostaspetrou
26/08/2013, 20:03
Αν παρουμε σβαρα τα νοσοκομεια καθε φορα που θελει μηχανη η αυτοκινητο το παιδι μας στο τελος θα μας βαλουνε να πληρωνουμε και εισιτηριο.Ρε συ δεν στεκει αυτο.Ο αλλος θα εχει το χαλι του και θα τον κανω τσιρκο?:D

Κωστα (?) φιλε μου υπαρχουνε αλλοι τροποι.Αυτος εχει πολλες αρνητικες συνεπειες.Ο φοβος φευγει με την πραγματικη γνωση και οχι με τον τρομο.
Mια φορά στο ΚΑΤ και όχι,δεν κάνεις κανέναν τσίρκο.

Λες υπάρχουν και άλλοι τρόποι.Πρότεινε έναν συγκεκριμένο.

Bradipous
26/08/2013, 20:03
Συμφωνω με τον επανω.
Δεν συγκαταλεγεται στις εκπαιδευτικες μεθοδους ο εκφοβισμος - τρομοκρατια.

Κατσε δειξε βιντεο, ανεφερε περιστατικα, δειξει πιθανες ουλες απο ατυχηματα ή ανεφερε γνωστους που δεν μπορουν να περασουν απο το αεροδρομιο γιατι ο ανιχνευτης μεταλλων δεν λεει να σταματησει να χτυπαει... και υπαρχουν και αλλα...

Ο καθενας οπως το βλεπει βεβαια... :rolleyes:

εντιτ: σου μιλαω για συνεχεις επισκεψεις στο νοσοκομειο καθε φορα που γινοταν καποιο σοβαρο περιστατικο (μιλαμε για νησι οχι για μεγαλουπολη), σκεψου να βλεπει συνεχως τετοιες εικονες ενα παιδι 7-10 ετων...

devil's animal
26/08/2013, 20:05
...

δυστυχως δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα εχει ενα κ@υλωμενος 16αρης για ταχυτητα σε σχεση με εναν κ@υλωμενο 21αρη...
ειδικα απο την στιγμη που και οι 2 ειναι απαιδευτοι και ανεκπαιδευτοι...ο στρατος, η σχολη ή δουλεια δεν νομιζω οτι θα συμβαλουν στο να αποκτηθει γνωση περι του αντικειμενου των μηχανων..
επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην στηριξεις στο παιδι σου σε οποια του επιθυμια...και λεμε να το θελει πολυ...να το βλεπεις να "καιγεται"...
και η στηριξη δεν ειναι μονο οικονομικη..ειναι περισσοτερο ψυχολογικη και ηθικη...να κατσεις να διαβασεις και να ψαξεις ΤΙ ειναι αυτο που εχει συνεπαρει το μυαλουδακι του και να του δωσεις τα καταλληλα εφοδια να το πραξει...
δεν λεμε οτι αμα θελει να γινει πιλοτος ελικοπτερου, θα εισαι κακος γονιος αν δεν του παρεις ενα apache να κοβει τις βολτες του γυρω απο την Ελλαδα...
ουτε να το σπρωξεις να κανει κατι αν δεν το θελει...δλδ μπορει να μην το ενδιαφερουν εξ αρχης οι μηχανες...οχι επειδη εσυ καβαλας ΠΡΕΠΕΙ να καβαλαει και αυτο...ΑΝ το γουσταρει ομως, ναι...
οποτε (αφου με ρωτας) η απαντηση ειναι ΝΑΙ...θα επρεπε αμα θελει να ασχοληθει με τους αγωνες ή με το base jumping να το στηριξεις οπως μπορεις και να του ικανοποιησεις την αναγκη να μαθει 5 πραγματα απο καποιον που εμπιστευεται περισσοτερο, ουτως ωστε να κινδυνευσει λιγοτερο...

και το sex χωρις σκουφακι σκοτωνει γιατι κυκλοφορει Aids...η λογικη σου ειναι να το αποτρεψεις να κανει sex...η λογικη μου ειναι να το πληροφορησεις οτι μπορει να την παθει ασχημα και να φοραει παντα καποτα...

οποτε, θα πω μονο οτι, μαλλον, συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και θα το κλεισω εδω...

kostaspetrou
26/08/2013, 20:07
Γιατί είναι τρομοκρατία και εκφοβισμός η επίσκεψη στο νοσοκομείο στα θύματα τροχαίων;
Μέσα στο παιχνίδι της ζωής δεν είναι;Γιατί να μη δει και αυτή την πλευρά;
Άλλο τρόμος,άλλο τρομοκρατία.
Άλλο φόβος,άλλο εκφοβισμός.
Γυάλινο πύργο θέλετε;

Pan (dvs)
26/08/2013, 20:11
Mια φορά στο ΚΑΤ και όχι,δεν κάνεις κανέναν τσίρκο.

Λες υπάρχουν και άλλοι τρόποι.Πρότεινε έναν συγκεκριμένο.

Bradipous 

Συμφωνω με τον επανω.
Δεν συγκαταλεγεται στις εκπαιδευτικες μεθοδους ο εκφοβισμος - τρομοκρατια.

Κατσε δειξε βιντεο, ανεφερε περιστατικα, δειξει πιθανες ουλες απο ατυχηματα ή ανεφερε γνωστους που δεν μπορουν να περασουν απο το αεροδρομιο γιατι ο ανιχνευτης μεταλλων δεν λεει να σταματησει να χτυπαει... και υπαρχουν και αλλα...

Ο καθενας οπως το βλεπει βεβαια...

Bradipous
26/08/2013, 20:12
Γιατι οταν ενα μικρο παιδι βλεπει τετοιες εικονες δεν θα κατσει να τα σκεφτει ολα αυτα, θα νιωσει φοβο και ετσι θα το συνδεσει στο μυαλο του για ολη του την ζωη, θα το εχει τραυμα πως το λενε...

kostaspetrou
26/08/2013, 20:16
δυστυχως δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα εχει ενα κ@υλωμενος 16αρης για ταχυτητα σε σχεση με εναν κ@υλωμενο 21αρη...
ειδικα απο την στιγμη που και οι 2 ειναι απαιδευτοι και ανεκπαιδευτοι...ο στρατος, η σχολη ή δουλεια δεν νομιζω οτι θα συμβαλουν στο να αποκτηθει γνωση περι του αντικειμενου των μηχανων..

Δεν πειράζει,λόγω εμπειρίας ξέρω ότι η διαφορά είναι τεράστια και ναι,όλες οι εμπειρίες μετράνε

επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην στηριξεις στο παιδι σου σε οποια του επιθυμια...και λεμε να το θελει πολυ...να το βλεπεις να "καιγεται"...

Διότι ή δε μου περισσεύουν ή δε συμφωνώ.
Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι εστί οικονομική στενότητα για πάρα πολλούς ανθρώπους...

οποτε (αφου με ρωτας) η απαντηση ειναι ΝΑΙ...θα επρεπε αμα θελει να ασχοληθει με τους αγωνες ή με το base jumping να το στηριξεις οπως μπορεις και να του ικανοποιησεις την αναγκη να μαθει 5 πραγματα απο καποιον που εμπιστευεται περισσοτερο, ουτως ωστε να κινδυνευσει λιγοτερο...

ΔΕΝ έχω λέμε,ούτε χρήμα ούτε ΧΡΟΝΟ!
Είμαι κακός γονιός;

και το sex χωρις σκουφακι σκοτωνει γιατι κυκλοφορει Aids...η λογικη σου ειναι να το αποτρεψεις να κανει sex...η λογικη μου ειναι να το πληροφορησεις οτι μπορει να την παθει ασχημα και να φοραει παντα καποτα...

Τελειώνετε με τη συσχέτιση σεξ-μηχανάκι!
Το σεξ είναι βασική βιολογική ανάγκη, η ενασχόληση με τα δίκυκλα ΟΧΙ!Έλεος ρε σεις!
Επίσης μετράτε πόσοι κολλήσαν AIDS με καπότα και πόσοι πεθάναν φορώντας κράνος.

οποτε, θα πω μονο οτι, μαλλον, συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και θα το κλεισω εδω...
Σεβαστό,αν θες όμως απάντα στα 1 και 2 του προηγούμενου ποστ.
Πάντα φιλικά!

zephyr1
26/08/2013, 20:19
Παιδες ειναι ανωφελο απο δω και περα,πηραμε ολοι μια εικονα ο καθεις τι πιστευει.

Ολες οι επιλογες σεβαστες ,το μονο σιγουρο ειναι οτι οποιαδηπωτε περιπτωση κυριο συστατικο για να πετυχει ειναι τυχη.

Εγω εχω 2 γιους και βασικα θα θελα να καβαλησουν ,και ας εχω περασει απο νοσοκομεια,στραβες,αδικιες,κακες ωρες κτλ.Αν καποιος απο τους 2 επιλεξει να καβαλησει το πρωτο πραγμα που θα κανει ,θα ναι σχολειο riding school,απο κει και περα μπορει να ξυνισει ή μπορει να γουσταρει.

Εγω παντως τα ''φωτα'' θα τους τα δωσω,τωρα αν με γραψει στα παπαρια του ,οπως βλεπω να κανει ο μεγαλος μου-10 χρ.(αυτος ειναι αρκετες φορες συνεπιβατης μου) φετος που τον ξεκινησα μαθηματα σερφ,τουλαχιστον δεν θα ποσταρει τα παραπανω που εγραψε ο devil's για τον πατερα του(Σταυρο μ'ολο τον σεβασμο για τον πατερα σου),αλλα και γω ετσι ενιωσα γι αυτο σου ειπα μ αρεσε το παραδειγμα σου.

:beer:

devil's animal
26/08/2013, 20:24
Σεβαστό,αν θες όμως απάντα στα 1 και 2 του προηγούμενου ποστ.
Πάντα φιλικά!

αν μιλας για το ποστ #78 εχω ηδη απαντησει...
αν μιλας για το ποστ #84 απλα θα πω οτι διαφωνω καθετως με τον τροπο...οχι με αυτο που θες να περασεις, αλλα πως θες να το περασεις...

kostaspetrou
26/08/2013, 20:28
αν μιλας για το ποστ #78 εχω ηδη απαντησει...
αν μιλας για το ποστ #84 απλα θα πω οτι διαφωνω καθετως με τον τροπο...οχι με αυτο που θες να περασεις, αλλα πως θες να το περασεις...
Για το 78 μιλάω φίλε και δε μου απάντησες.
Ας ξαναρωτήσω:
2)Οι γονείς που έχουν να του πάρουν αλλά δε θέλουν τί είναι,κακοί γονείς ή ΄β διαλογής;

Αν θες μας λες.

devil's animal
26/08/2013, 20:31
Παιδες ειναι ανωφελο απο δω και περα,πηραμε ολοι μια εικονα ο καθεις τι πιστευει.

Ολες οι επιλογες σεβαστες ,το μονο σιγουρο ειναι οτι οποιαδηπωτε περιπτωση κυριο συστατικο για να πετυχει ειναι τυχη.

Εγω εχω 2 γιους και βασικα θα θελα να καβαλησουν ,και ας εχω περασει απο νοσοκομεια,στραβες,αδικιες,κακες ωρες κτλ.Αν καποιος απο τους 2 επιλεξει να καβαλησει το πρωτο πραγμα που θα κανει ,θα ναι σχολειο riding school,απο κει και περα μπορει να ξυνισει ή μπορει να γουσταρει.

Εγω παντως τα ''φωτα'' θα τους τα δωσω,τωρα αν με γραψει στα παπαρια του ,οπως βλεπω να κανει ο μεγαλος μου-10 χρ.(αυτος ειναι αρκετες φορες συνεπιβατης μου) φετος που τον ξεκινησα μαθηματα σερφ,τουλαχιστον δεν θα ποσταρει τα παραπανω που εγραψε ο devil's για τον πατερα του(Σταυρο μ'ολο τον σεβασμο για τον πατερα σου),αλλα και γω ετσι ενιωσα γι αυτο σου ειπα μ αρεσε το παραδειγμα σου.

no worries Πανο...
αλλωστε ειπα "περιπου σαν τον πατερα μου"...
για την ιστορια ο πατερας μου με εμαθε 14 χρονων να καβαλαω βεσπα και μου εκανε και γαμω τα μαθηματα (σε αλανα με χριστοπαναγιες και τα συναφη..:lol:)..
δεν μου ειπε ομως για κρανος και για εξοπλισμο...αφου και αυτος δεν φοραγε...ουτε φοραει...:rolleyes:

επισης θεωρησε οτι επειδη αυτος καβαλαει σ'ολη του ζωη βεσπα, θα επρεπε να καβαλαω και εγω βεσπα...ΜΟΝΟ βεσπα ομως..:cry:
οποτε μου πηρε μια βεσπα στα 21 και ουτε λογος για κατι αλλο...

ε, εγω στα 24 πηρα τοτε με δικα μου λεφτα το δυνατοτερο 600αρι που κυκλοφορουσε ενα ninja636 και απο την βεσπα πηγα εκει μεσα σε μια μερα...δεν ειχα καν οδηγησει κατι αλλο που να εχει συμπλεκτη και τις ταχυτητες στο ποδι...:p
ευτυχως ομως γνωριστηκα με κατι ρεμαλια απο εδω μεσα και εμαθα πολλα...για εξοπλισμο, για σχολεια etc...etc...και ακομα επιβιωνω...

devil's animal
26/08/2013, 20:38
Για το 78 μιλάω φίλε και δε μου απάντησες.
Ας ξαναρωτήσω:

Αν θες μας λες.

και εγω σου απαντησα..

1) ΟΧΙ δεν ειναι κακοι γονεις ή β' διαλογης αν δεν εχουν να του παρουν...η στηριξη θα πρεπει να ειναι πρωτιστως ψυχολογικη και ηθικη...
2) επειδη το ερωτημα ειναι απολυτο, δεν μπορω να απαντησω ετσι οπως το θετεις γιατι απλουστατα δεν μπορω να τους κρινω...αν ομως εγω ειχα την δυνατοτητα να στηριξω το παιδι, περα απο ψυχολογικα και οικονομικα και να του παρω κατι που θα το κανει χαρουμενο, ΝΑΙ θα το εκανα...υπο τις προϋποθεσεις που ειπα πριν...δλδ με μαθημα, συζητηση και διδασκαλια πανω στο καινουργιο αντικειμενο (π.χ. μηχανακι) για να το μαθει σωστα και να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες να συμβει η στραβη...
αν ειναι να επειδη εχεις φραγκα να πας να παρεις στον 16χρονο γιο σου ενα busa επειδη γουσταρει τις μηχανες, χωρις καμια εκπαιδευση, ναι ειναι λαθος...

spyrval
26/08/2013, 21:08
εντιτ: σου μιλαω για συνεχεις επισκεψεις στο νοσοκομειο καθε φορα που γινοταν καποιο σοβαρο περιστατικο (μιλαμε για νησι οχι για μεγαλουπολη), σκεψου να βλεπει συνεχως τετοιες εικονες ενα παιδι 7-10 ετων...

Το παιδάκι πρέπει πλέον να βλέπει Saw και να το παίρνει γαλήνια ο ύπνος...

AUFGEBRACHT
26/08/2013, 21:32
Tώρα μπορεί να φανεί ηλίθια ερώτηση... έχω ακούσει πολλές ανάλογες ιστορίες που ο τάδε πατέρας έπαιρνε τον γιό του και τον πήγαινε βόλτα στο ΚΑΤ και στα έκτακτα να δει σακατεμένους μοτοσυκλετιστές να συνετιστεί. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βάση, δηλ τα νοσοκομεία τί είναι, κάτι σαν ζωολογικός κήπος που πάμε βόλτα στα δωμάτια και στα χειρουργεία; Μήπως είναι κάτι σαν urban myth;

Bradipous
26/08/2013, 21:34
Εμενα μου το ειπε το ιδιο το παιδι.
Οκ δεν ειπαμε οτι εμπαιναν και στο χειρουργειο αλλα νομιζω πως ο καθενας μπορει να μπει και να κανει μια βολτα ανενοχλητος σε οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο.

AUFGEBRACHT
26/08/2013, 21:39
Εμενα μου το ειπε το ιδιο το παιδι.
Οκ δεν ειπαμε οτι εμπαιναν και στο χειρουργειο αλλα νομιζω πως ο καθενας μπορει να μπει και να κανει μια βολτα ανενοχλητος σε οποιοδηποτε δημοσιο νοσοκομειο.

Oκ, πάω πάσο, απλά αναρωτιέμαι επειδή το έχω ακούσει τόσες πολλές φορές από μικρός που ήμουνα...

spyrval
26/08/2013, 21:52
Tώρα μπορεί να φανεί ηλίθια ερώτηση... έχω ακούσει πολλές ανάλογες ιστορίες που ο τάδε πατέρας έπαιρνε τον γιό του και τον πήγαινε βόλτα στο ΚΑΤ και στα έκτακτα να δει σακατεμένους μοτοσυκλετιστές να συνετιστεί. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βάση, δηλ τα νοσοκομεία τί είναι, κάτι σαν ζωολογικός κήπος που πάμε βόλτα στα δωμάτια και στα χειρουργεία; Μήπως είναι κάτι σαν urban myth;

Στα δημόσια νοσοκομεία κοιτάνε αλλού για να σε αποφύγουνε...Όποιος θέλει μπαίνει και δεν τον ρωτάει κανένας τίποτα. Και να πεις "ήρθα να δω τη γιαγιά μου που τσακίστηκε με το Gsxr 1000" θα σου πουν "το επισκεπτήριο λήγει σε μισή ώρα".

MG-KTiNoS
26/08/2013, 22:12
Δεν ήθελα να γράψω κάτι αλλά επειδή το έχετε κουράσει με αναγκάζετε...

Πριν απ όλα ένας νέος άνθρωπος πρέπει να μεγαλώνει φυσιολογικά.
Πάει να πει, χωρίς θυμό, χωρίς απωθημένα, ευτυχής κλπ κλπ
Σήμερα η κοινωνία εξασφαλίζει τέτοιους όρους?
Πάνε τα παιδιά για μπάσκετ και μαθαίνουν ότι ο γιος του τάδε ΠΑΠΑΡΑ, ξέρει, δεν ξέρει, παίζει γιατί έτσι θα πάρει μόρια να μπει στο παν/μιο.
Πάνε τα παιδιά σχολείο και δεν κάνουν όνειρα πια γιατί ξέρουν ότι αύριο θα πάρουν ένα μεγάλο ΠΟΥΛΟ και ΑΝ βρουν δουλειά θα ακούσουν το φοβερό...
-Τόσα κι αν σου αρέσει (κι ας έχει και 5 ντοκτορά)
Σημ. 65% η ανεργία στους νέους.
Αφού λοιπόν πιάνουμε ένα νέο, ο οποίος έχει και πιο τρυφερή ψυχή και του γ.. του κέρατο, αναμένουμε απ αυτόν να κάτσει στα αυγά του και να περιμένει τι ακριβώς?
Να πετάξει τα νιάτα του στα σκουπίδια και να ψοφήσει σιωπηλά?
Βολικό ε ?
Έρχεται μετά αυτό το σκουπίδι και λέει ότι μίλησε μ έναν αστυνομικό και το παππού του και του είπε ότι καλύτερα να κλαίει το παιδί παρά εσύ...
Ωραίοοοοοος...
να σου πω λοιπόν κι εγώ μια?
Καλύτερα να ψοφήσεις εσύ ρε γέρο μπιζμπίκη παρά να κλαίει το παιδί, γιατί το παιδί κλαίει κάθε μέρα και φταις εσύ για αυτό.
Εσύ του έγραψες την ιστορία του πριν γεννηθεί και πιο καλά εσύ του ετοίμασες τη κόλαση του ραγιά για μέλλον.
Καλό?
Άκουστε λοιπόν το πιο καλό, όσο οι νέοι μισούν τη ζωή, όσο η ψυχή τους μαυρίζει, όσο νιώθουν ότι η δημιουργικότητα τους οδεύει στο σκουπιδοτενεκέ, όσο νιώθουν ότι το κατεστημένο τους πνίγει, τους αποκλείει, τους ισοπεδώνει κλπ κλπ
Όσο δηλαδή δεν αγαπούν τη ζωή (γιατί εσύ τα έκανες μπουρδέλο) τόσο θα φέρονται λάθος και παθαίνουν διάφορα
Και πρέζα θα πάρουν και με μηχανάκι θα τσακιστούν και εγκληματίες θα γίνουν και γενικά θα πάρουν αυτό που λένε κακό δρόμο.
Κάποιοι φυσικά θα τη γλιτώσουν αλλά θα είναι λίγοι.
Οι πιο πολλοί θα πάνε στα χαμένα και δεν θα ξεδιπλώσουν ποτέ τα ταλέντα τους, αφού ούτε καν θα τα βρουν.
Κατ επέκταση ούτε η κοινωνία θα εξελίχθει (αυτό το βλέπουμε) γιατί δεν θα εκμοντερνιστεί κλπ κλπ
Εν κατακλείδι
Δε φτάνει που γαμήσαμε γενιές και γενιές ζητάμε και τα ρέστα.

Και να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
Αν το παιδί σας αύριο σας πει ότι δεν θέλει να πάει σχολείο γιατί σιχαίνεται τους καθηγητές του, εσείς τι θα πείτε?
(παράδειγμα)
Και για να φτάσουμε και στο μηχανάκι.
Δεν είναι το ίδιο το μηχανάκι που είναι επικίνδυνο είναι η κακή χρήση που το κάνει φονικό.
Για να κάνεις καλή χρήση λοιπόν πρέπει να αγαπάς τη ζωή...
Να πάρεις το γκομενάκι να το πας για παγωτό, πλατσα πλούτσα η θάλασσα κλπ κλπ
Άμα δεν υπάρχει σάλιο, άμα το γκομενάκι δε σε κοιτάει γιατί είσαι φτωχομπινές, άμα μηχανάκι δεν βλέπεις ούτε στο ύπνο σου, παίζει και να το κλέψεις το μηχανάκι και να βιάσεις το γκομενάκι και να τα κάνεις όλα λίμπα και κολύμπα
Και πριν το ρίξετε στη φιλολογία να σας θυμίσω ότι όπου υπάρχει φτώχια, υπάρχει και έγκλημα και πουτανιά και ναρκωτικά κι απ όλα.
Η αξιοπρέπεια που λέτε έχει να κάνει ΚΑΙ με το πόσα βγάζεις
ΟΛΑ τα παραπάνω δεν μου τα πε ο παππούς μου ούτε ένας φίλος αστυνομικός
το είδα στην πράξη.
Αυτός που έγραψε το άρθρο θέλει μπούφλα μεσ τα μούτρα γιατί είναι υποκριτής και δε λέει και κάτι ακόμα...
Δεν φτάνει να είσαι καλός γονιός, δεν μπορείς να είσαι καλός γονιός όταν βαράς 12ωρα στη δουλειά ή όταν είσαι άνεργος, αμόρφωτος κλπ κλπ
Είναι δύσκολο το θέμα με τα παιδιά γιατί το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να μεγαλώσουν
ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ
Άρα στον πόλεμο που ζούμε, υπάρχουν απόλυες
ΔΥΣΤΥΧΩΣ
:cry:

PortisHead
27/08/2013, 08:47
Δεν ήθελα να γράψω κάτι αλλά επειδή το έχετε κουράσει με αναγκάζετε...

Μια χαρά τα ειπες Νικόλα ,αλλα μας μαυρισες πρωι-πρωι.
:sick:

spyrakos35
27/08/2013, 08:55
σε κάποια συμφωνώ

σε κάποια διαφωνώ

είναι οι απόψεις σου και θα τις σεβαστώ.... χωρίς περαιτέρω ανάλυση....

καλημέρες