PDA

View Full Version : F650gs η Transalp η Vstrom?

panoswolf
24/08/2013, 16:30
Kαλησπερα! Σκεφτομαι την αγορα καποιου απο αυτα τα τρια μοντελα...Μετακομισα προσφατα στο νησι(Κως) και εδωσα το Caponord λογω δυσκολιας στα σερβις στο νησι(ιδιαιτερο) και εξοδων(ασφαλειες,καταναλωση,σημα).Το νησι ολο και ολο ειναι 45χιλ απο ακρη σε ακρη και ετσι θελω μια 650αρα και ολα μια χαρα..Ποια ομως?
οποια βοηθεια και γνωμη δεκτη!

AUFGEBRACHT
24/08/2013, 16:37
Αν δε βαριέσαι να διαβάσεις έχω γράψει ένα review της GS εδώ:http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=132989&highlight=review

daz
24/08/2013, 16:53
Kαλησπερα! Σκεφτομαι την αγορα καποιου απο αυτα τα τρια μοντελα...Μετακομισα προσφατα στο νησι(Κως) και εδωσα το Caponord λογω δυσκολιας στα σερβις στο νησι(ιδιαιτερο) και εξοδων(ασφαλειες,καταναλωση,σημα).Το νησι ολο και ολο ειναι 45χιλ απο ακρη σε ακρη και ετσι θελω μια 650αρα και ολα μια χαρα..Ποια ομως?
οποια βοηθεια και γνωμη δεκτη!

45 είναι το οδικό δίκτυο. Το νησί είναι 50 :lol:

Όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση. Για το νησί και τα 3 είναι υπερ αρκετά και μπορούν να κινηθούν στο 95% των δρόμων της Κω και στο 100% αυτών που συνορεύουν με παραλίες.

Transalp να υποθέσω εννοείς την παλιά?

Αν θέλεις να περιορίσω λίγο τις επιλογές σου θα σου έλεγα για μονοκύλινδρο πας αναγκαστικά στο f650 και για δικύλινδρο στο Vstrom.

Επιπλέον έχω να σου προτείνω και το xtz660.

Το νου σου στους δρόμους και καλά μπάνια. :wave2:

Εκτός ΟΔ.
298174

SHOOTER045
24/08/2013, 18:42
ποσες<σελιδες>θα γραψουμε και γι αυτο???????????????:a014::a014::a014:
αφου ειναι 45χλμ
ουτε δινυλινδρο ουτε ον-οφ
με ενα xr-dr-klx να κανεις υην δουλεια σου ανετα και πηγαινεις στο 100% του δθκτυου
τα υπολοιπα ειναι φιλολογιες και πεταμενα λ7 για μενα
δλδ αν ηταν λιγο ποιο μεγαλο και ειχε καλο οδικο δικτυο χτυπαγες ενα μπουσα ανετα............:D

MikeG
24/08/2013, 18:45
BMW F650GS αλλιώς ένα Yamaha WR250R

mixalhsCr
24/08/2013, 18:49
Μονο Transalp

daz
24/08/2013, 19:34
Το νησί το υπερκαλύπτει ακόμα και cbf 250 ενώ με ένα σκουτεράκι 125 μπορείς να κάνεις τα πάντα και να πας παντού.

Θα μιλήσουμε για μηχανές τώρα ή να το γυρίσουμε στα πατίνια?

Το Ιδανικό για την Κω είναι ένα εντουράκι 250 σαν αυτό που είπε ο Μικε, μιας και έχει μέχρι και πιστάκι, αλλά ο άνθρωπος ρώτησε για μηχανή. Ίσως έχει σκοπό να το φορτώνει που και που στο καράβι και να κάνει κανένα ταξιδάκι.

Και στο κάτω κάτω αν ήταν έτσι αυτοί που πάνε καφέ - σπίτι, σπίτι - καφέ δεν θα έπερναν 1000άρια. :lol:

Φίλε μου απ' τη στιγμή που κανένας μας δεν αιτιολογεί την απάντησή του, μπορείς να πάρεις αυτό που θα σου κάτσει καλύτερα και θα βρεις στην καλύτερη κατάσταση. Και οι τρεις μηχανές που πόσταρες είναι πολύ καλές. Απ' την στιγμή που δεν μας γράφεις τι απαιτήσεις έχεις, ο καθένας θα γράφει αυτή που θεωρεί καλύτερη για τον εαυτό του.

AUFGEBRACHT
24/08/2013, 19:56
Προφανώς τη δουλειά του την κάνει και με μικρότερες μοτοσυκλέτες αλλά φαντάζομαι πως ο φίλος για αισθητικούς λόγους έχει κατασταλάξει σε αυτές τις τρεις που αναφέρει. Μόλις τώρα είδα ότι έδωσες το Caponord λόγω δυσκολίας στο service, μήπως θα έχεις το ίδιο θέμα και με το BMW; Όχι ότι έχει κάτι το εξωτικό ο κινητήρας, απλός μονοκύλινδρος είναι, αλλά μπορεί τα μαστόρια εκεί να μη βάζουν χέρι σε BMW για πολλούς λόγους...

daz
24/08/2013, 20:11
Προφανώς τη δουλειά του την κάνει και με μικρότερες μοτοσυκλέτες αλλά φαντάζομαι πως ο φίλος για αισθητικούς λόγους έχει κατασταλάξει σε αυτές τις τρεις που αναφέρει. Μόλις τώρα είδα ότι έδωσες το Caponord λόγω δυσκολίας στο service, μήπως θα έχεις το ίδιο θέμα και με το BMW; Όχι ότι έχει κάτι το εξωτικό ο κινητήρας, απλός μονοκύλινδρος είναι, αλλά μπορεί τα μαστόρια εκεί να μη βάζουν χέρι σε BMW για πολλούς λόγους...

Έχει εξουσιοδοτημένο. Είναι λίγο ακριβός και σε βλέπει σαν πεντοχίλιαρο (κοιτάει να σε δαγκώσει όπου μπορεί) αλλά το παλικάρι που δουλεύει εκεί είναι φοβερός. (Αν δουλεύει ακόμα).

Bradipous
24/08/2013, 20:13

Οποτε να μην τολμησω καν να προτεινω κατι τετοιο (http://st.gdefon.com/wallpapers_original/wallpapers/148707_ktm_adventure_690-rally_2007_1920x1200_%28www.GdeFon.ru%29.jpg) ε; :sick:

τεσπα τοτε λεω bmw γιατι ειναι το πιο οικονομικο και το βρισκεις σε καλυτερη τιμη.

faraway
24/08/2013, 20:13
Πάνο ,

ξαναπάρε το caponord . :uplate:

Μικρή η Κως , αλλά απέναντι τα παράλια είναι απέραντα !! :winka:

AUFGEBRACHT
24/08/2013, 20:18
Έχει εξουσιοδοτημένο. Είναι λίγο ακριβός και σε βλέπει σαν πεντοχίλιαρο (κοιτάει να σε δαγκώσει όπου μπορεί) αλλά το παλικάρι που δουλεύει εκεί είναι φοβερός. (Αν δουλεύει ακόμα).

Να πω την αλήθεια κάτι θυμόμουνα για Κω αλλά μπήκα στο site της BMW και δεν είδα να αναφέρει κάτι.

daz
24/08/2013, 20:20
Οποτε να μην τολμησω καν να προτεινω κατι τετοιο (http://st.gdefon.com/wallpapers_original/wallpapers/148707_ktm_adventure_690-rally_2007_1920x1200_%28www.GdeFon.ru%29.jpg) ε; :sick:

Ρε φιλαράκι το road book είναι υπερβολή για το νησί δεν νομίζεις?

:lol:

daz
24/08/2013, 20:26
Να πω την αλήθεια κάτι θυμόμουνα για Κω αλλά μπήκα στο site της BMW και δεν είδα να αναφέρει κάτι.

Λίγο πριν φύγω γέμιζε τον "τοίχο" με όλα τα special tools για bmw για να πάρει την εξουσιοδότηση. Μερικές χιλιάδες ευρώ του κόστισαν. Δεν ξέρω τι έγινε. Πάντως δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για να κάνει σέρβις. Για να κάνει φθηνό σέρβις όμως ίσως έχει θέμα. Το κτμ της παραπάνω φωτογραφίας το φόρτωσε στο καράβι και το έστειλε Αθήνα για να αλλάξει τσιμούχες στις μπουκάλες και να κάνει σέρβις. Του ήταν πιο οικονομικό απ' το να το πάει στον τοπικό (εξουσιοδοτημένο).

Bradipous
24/08/2013, 20:31
Αρα η υπερβολη που ανεφερες δεν αποτελει προβλημα, αφου συχνα θα βγαινει και εκτος νησιου... :cry:

SHOOTER045
24/08/2013, 20:46
οποτε ας επικεντρωθουμε σε αυτα τα 3
transalp ποιο?600-650-700???
bmw f650-μονοκυλινδρο η το 800αρι?
στρωμα μοντελο?
τα 3 απο τα 5 τα ειχα για μεγαλο διαστημα-transalp650-700 κια bmw f650(800αρι)

panoswolf
24/08/2013, 23:26
Ευχαριστω παραπολυ για το αμμεσο ενδιαφερον!!!!
Η παρουσιαση της gs που εκανε ενα παλικαρι βοηθησε πολυ!! Thanks!
Daz εισαι μεσα 100%...Εχω ενα 125cc αυτοματο Peugeot και πραγματικα μου τη σπαει,το ειχα αγορασει καινουργιο για τη γυναικα και τωρα που μετακομισαμε μονιμα στο νησι πιστευα οτι θα με καλυπτε...αλλα τζιφος!!Αυτο ειναι για τη πολη...ΤΕΛΟΣ! Ασε που δεν υπαρχει η προοπτικη για ταξιδι...(παρολο που ειμαι στο νησι ενα-δυο ταξιδακια το χρονο θελω να τα κανω).Το caponord ηταν ερωτας,αλλα σε ολοκληρη Αθηνα μονο ενας μαστορας ηταν καλος,ειναι δυσκολη μηχανη με τα χουγια της!!! Στη Κω ουτε λογος...θα πεφταν πανω οι γιαπωνεζακιδες μαστοροι και θα την εκλεγα....Ειχα Africa πιο παλια,παρολο που για 3,5 χρονια ηταν αξια στο πλευρο μου δε θελω να τη ξαναπαρω γιατι δε μου αρεσε το κεντρο βαρος που ηταν αρκετα ψηλα...
Τωρα ψαχνω κατι που να καιει λιγο(ατιμη κριση),να δουλευει αξιοπιστα και απροβληματιστα,να ειναι ευκολη στα σερβις-συντηρηση και να μπορει να με ταξιδεψει και δικαβαλο οταν το επιθυμησω...Πολλα ζηταω?? :p
Το μπατζετ ειναι μεχρι 2000€,οποτε μιλαμε για το f650gs χρονολογιας απο 2002 μεχρι 2005,το Transalp το 650 και με δυσκολια καποιο πολυ φθηνο v-strom απο τα πρωτα,εννοειται....Πιο ''μοτοσυκλετα'' ειναι το v-strom με πολυ ανετους χωρους(το εχω οδηγησει αρκετα),αλλα δυσκολα θα βρω κατι σε αυτα τα χρηματα,εκτος αν περιμενω λιγο καιρο ακομα...
Το Transalp, δε ξερω γιατι,αλλα ουτε για φτυσιμο δε το ειχα,ετσι χωρις λογο....μεχρι τη στιγμη που το καβαλησα!! το μηχανακι ειναι μια πολυ καλη κατασκευη και πολυ καλοζυγισμενο...Δε το κρυβω,με ξαφνιασε..Το ειχα για πιο ''παπι'' αλλα αυτο ειναι μια οικονομικη Varadero(χωρις τα μειονεκτηματα της)! Το gs δε το εχω καβαλησει,αλλα το προηγουμενο(fanduro)με το οποιο εχω κανει ταξιδι μου αρεσε.Aσε που ειναι το μονο που μπορει να το πετυχεις και με ABS. Πραγματικα δε ξερω πιο να επιλεξω...Δε με νοιαζει και τοσο η εμφανιση,εξαλου και τα τρια ωραια ειναι(μετα το Capo εξαλου που να ξαναβρεις τετοιο design).

daz
24/08/2013, 23:48
To τρανσαλπάκι είναι καλό. Αν βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση χτύπατο, αλλά να ξέρεις ότι καίει περισσότερο απ' τα άλλα. Γι' αυτό αρχικά είπα stroma που είναι πιο ολοκληρωμένη μηχανή. Δύσκολα όμως θα βρεις κάποιο αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά. Κάνε μια προσπάθεια όμως, Πριν λίγο καιρό το πουλούσε ένας φίλος 2000 νομίζω και η μηχανή ήταν σε άριστη κατάσταση.
Το bmw είναι όπως το ξέρεις αλλά σύμφωνα με έναν ψαγμένο ιδιοκτήτη, είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
Εγώ θα επέλεγα το μονοκύλινδρο. Αν δεν μπορούσα να βρω και αναγκαζόμουν να πάω στα άλλα δύο θα επέλεγα το στρώμα για να ταξιδεύω σαν βασιλιάς και να έχω το περισσότερο γκάζι και απ' τα τρία. Αν το οικονομικό ήταν θέμα και έβρισκα ένα καλοδιατηρημένο ΤΑ σε λογική τιμή (γιατί δεν έχουν και την καλύτερη μεταπώληση) ίσως το χτύπαγα (με το φόβο μήπως το μετανιώσω αργότερα). Αν η κατανάλωση σε αγχώνει σκέψου το διπλά για το ΤΑ.

Ένα παρόμοιο θέμα, για μηχανή πόλης + κάποια ταξιδάκια, το φτάσαμε στις 15 σελίδες. Βασικά στις 10 απ' τις 15 διαφωνούσαμε αν το αφρικα είναι μηχανάκι πόλης ή όχι, μπουρδέλο ή όχι κτλ κτλ.. Αλλά ρίξε μια ματιά, δε χάνεις κάτι, το πολύ πολύ να πάρεις εσύ τον Βεροιώτικο bigoula. :lol:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137009

SHOOTER045
24/08/2013, 23:56
650 transalp-χαμογελο=φαναρι
ειχα για καμμια πενταετια
δεν σπαει δεν χαλαει,ειναι ανετο
δεν μου εβγαλε τιποτα αξιολογο με service στην ωρα του
εχει ποιο αναλαφρη αισθηση απο το 700-αυτο εχω τωρα
και στα λ7 που δινεις θα βρεις σιγουρα τετοιο,στρωμα δεν νομιζω
κοιτουσα και στο car πριν transalp και bmw σε αυτα εχει παααααααααααααααααααααρα πολλα χρωμα εξοπλισμο κλπ κλπ

SHOOTER045
24/08/2013, 23:58
To τρανσαλπάκι είναι καλό. Αν βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση χτύπατο, αλλά να ξέρεις ότι καίει περισσότερο απ' τα άλλα. Γι' αυτό αρχικά είπα stroma που είναι πιο ολοκληρωμένη μηχανή. Δύσκολα όμως θα βρεις κάποιο αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά. Κάνε μια προσπάθεια όμως, Πριν λίγο καιρό το πουλούσε ένας φίλος 2000 νομίζω και η μηχανή ήταν σε άριστη κατάσταση.
Το bmw είναι όπως το ξέρεις αλλά σύμφωνα με έναν ψαγμένο ιδιοκτήτη, είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
Εγώ θα επέλεγα το μονοκύλινδρο. Αν δεν μπορούσα να βρω και αναγκαζόμουν να πάω στα άλλα δύο θα επέλεγα το στρώμα για να ταξιδεύω σαν βασιλιάς και να έχω το περισσότερο γκάζι και απ' τα τρία. Αν το οικονομικό ήταν θέμα και έβρισκα ένα καλοδιατηρημένο ΤΑ σε λογική τιμή (γιατί δεν έχουν και την καλύτερη μεταπώληση) ίσως το χτύπαγα (με το φόβο μήπως το μετανιώσω αργότερα). Αν η κατανάλωση σε αγχώνει σκέψου το διπλά για το ΤΑ.

Ένα παρόμοιο θέμα, για μηχανή πόλης + κάποια ταξιδάκια, το φτάσαμε στις 15 σελίδες. Βασικά στις 10 απ' τις 15 διαφωνούσαμε αν το αφρικα είναι μηχανάκι πόλης ή όχι, μπουρδέλο ή όχι κτλ κτλ.. Αλλά ρίξε μια ματιά, δε χάνεις κάτι, το πολύ πολύ να πάρεις εσύ τον Βεροιώτικο bigoula. :lol:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137009

ρε μηπως γουσταρεις τον μπιγκουλα τελικα?:lol:

panoswolf
25/08/2013, 00:30
Ξέρει κάποιος τι κατανάλωση έχουν οι τρεις μηχανές π.χ.σε ταξίδι;(για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης)

Κοιτάω και την έκδοση Dakar...
To transalp μπαίνει γενναία στο χωμα?

Drake Ramore
25/08/2013, 00:32
Γενναιότατα!

SHOOTER045
25/08/2013, 00:40
Ξέρει κάποιος τι κατανάλωση έχουν οι τρεις μηχανές π.χ.σε ταξίδι;(για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης)

το 650 transalp παιζει απο 6-8 λιτ/100 με μεσο ορο 7 θα ελεγα διαπιστωμενα απο γεμισμα σε γεμισμα,και οχι απ το μανιουαλ της honda
με κινηση εντος πολεως κυριως(θεσ/νικη)και ελαχιστα εκτος,αλλα με αρκετα γκαζια σχεδον παντα,βαλιτσες,φαρους,σειρηνες,καγκελα,κλπ
χωμα ανετοτατα αλλα μην περιμενεις να κανεις και εντουρο,σκαλια πεζοδρομια κλπ τα εχει παιχνιδακι αυτα

daz
25/08/2013, 00:48
ρε μηπως γουσταρεις τον μπιγκουλα τελικα?:lol:

Αφού το έγραψα ότι τον γουστάρω! Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός σε αυτό το μηχανάκι. Ο λόγος που δεν το πρότεινα ήταν επειδή στα ίδια λεφτά βρίσκεις καλύτερο και κατά πολύ νεότερο. Δεν πας με κλειστά μάτια για τον bigoula όταν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να κάνεις την δουλειά σου. Ειδικά στην περίπτωση που ξέρεις ότι θα χρειαστεί να το πουλήσεις στο μέλλον.

Το πιο οικονομικό είναι το dakar. Ακόμα και το παλιό με το μονό μπουζί ειναι πολύ οικονομικό. Εσύ θα ψάξεις για δίμπουζο. Δεν θυμάμαι από τι έτος και μετά αλλά θα σου πει ο tommy dakar και ο Aufgebracht (Τώρα το έγραψα σωστά ή να βάλω αυτόματη διόρθωση στα Γερμανικά για να μην κάνω συνέχεια copy paste?).
Μετά πάει το stroma και μετά το ΤΑ. Στο στρώμα όσο κρατάς τα χλμ σε λογικά επίπεδα (για τον κινητήρα του) είναι οικονομικό. Tο ΤΑ είναι το χειρότερο σε αυτόν τον τομέα και με μεγάλη διαφορά (τουλάχιστον απ' το bmw).

Με αριθμούς ας μιλήσουν οι ιδιοκτήτες.

panoswolf
25/08/2013, 06:24
το 650 transalp παιζει απο 6-8 λιτ/100 με μεσο ορο 7 θα ελεγα διαπιστωμενα απο γεμισμα σε γεμισμα,και οχι απ το μανιουαλ της honda
με κινηση εντος πολεως κυριως(θεσ/νικη)και ελαχιστα εκτος,αλλα με αρκετα γκαζια σχεδον παντα,βαλιτσες,φαρους,σειρηνες,καγκελα,κλπ
χωμα ανετοτατα αλλα μην περιμενεις να κανεις και εντουρο,σκαλια πεζοδρομια κλπ τα εχει παιχνιδακι αυτα

7-8 !!!! Τοσο δε καίει ούτε το αυτοκίνητο!!! Φυσικά εγώ μιλάω για κατανάλωση ταξιδιού...

AUFGEBRACHT
25/08/2013, 08:01
Το πιο οικονομικό είναι το dakar. Ακόμα και το παλιό με το μονό μπουζί ειναι πολύ οικονομικό. Εσύ θα ψάξεις για δίμπουζο. Δεν θυμάμαι από τι έτος και μετά αλλά θα σου πει ο tommy dakar και ο Aufgebracht

Από το 2004 και μετά που έκανε το face lifting είναι το δίμπουζο.

AUFGEBRACHT
25/08/2013, 08:05

Σε δίμπουζο GS έχω δει σε ταξίδι και κατανάλωση 3,3-3,4lt/km. Aπό τις 3 επιλογές σου την καλύτερη κατανάλωση την έχει το BMW και τη χειρότερη το Transalp.

manosamos
25/08/2013, 08:12
Απορώ πως στο ετος 2013 παιζει σαν επιλογη το Τρανς.
Αυτο το μηχανακι το εχει ξεχασει και ο χαρος.............ας μας απαλλαξει η Χονντα απο αυτο επιτελους.
BMW θα αγοραζα,ομως και το Στρομα μια χαρα ειναι.;)

nikvolos
25/08/2013, 09:14
Στα δυο χιλιάρικα που κοιτάει ο άνθρωπος δεν θα βρει (καθόλου) εύκολα GS ή πολύ περισσότερο V STROM, παρά μόνο TA 600 και Funduro, που κατά τη γνώμη μου κάνουν και τα δύο για τη δουλειά που τα θέλει. Αν ανέβει το μπάτζετ, τότε ... ;)

DrBig
25/08/2013, 09:20
Ωραιοτερο απ'ολα και πιο ελεβετικος σουγιας ειναι νομιζω το τρανσαλπ.
Εσεις που ειχατε το 650 ασχοληθηκατε ποτε με τα καρμπυρατερ για πετυχετε κατι καλλιτερο στο θεμα της καταναλωσης? Συνηθως οι μηχανες της εποχης ηταν αρκετα φτωχες στο μιγμα με αποτελεσμα να λειπει ροπη και να αναγκαζεσαι να εισαι 1-2 ταχυτητες κατω με οτι συνεπειες εχει αυτο στην καταναλωση.

daz
25/08/2013, 09:55
Ωραιότερο απ' όλα είναι το dacaraki αλλά είναι ακριβό γμτ.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/2104390/

Καλά το συγκεκριμένο είναι και καινούριο αλλά δεν νομίζω να βρεις πολύ κάτω απ' τα 3000 εκτός και αν πας σε κάτι παρόμοιο με αυτό.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4015621/

SHOOTER045
25/08/2013, 10:31
Ωραιοτερο απ'ολα και πιο ελεβετικος σουγιας ειναι νομιζω το τρανσαλπ.
Εσεις που ειχατε το 650 ασχοληθηκατε ποτε με τα καρμπυρατερ για πετυχετε κατι καλλιτερο στο θεμα της καταναλωσης? Συνηθως οι μηχανες της εποχης ηταν αρκετα φτωχες στο μιγμα με αποτελεσμα να λειπει ροπη και να αναγκαζεσαι να εισαι 1-2 ταχυτητες κατω με οτι συνεπειες εχει αυτο στην καταναλωση.
ναι ασχοληθηκαμε επανειλλημενα
και επισταμενα,εξ ου και η μεγαλυτερη καταναλωση και τα γκαζια κλπ
αν διαβαζεις ποιο πανω θα δεις τι κουβαλουσε καθε μερα
298197

mixalhsCr
25/08/2013, 11:18
Το 6-8 κατανάλωση που λες αν και το είπες παραπάνω ηταν αποτέλεσμα επιθετικής οδήγησης !

SHOOTER045
25/08/2013, 11:29
Το 6-8 κατανάλωση που λες αν και το είπες παραπάνω ηταν αποτέλεσμα επιθετικής οδήγησης !

ακριβως
και με πληρες φορτο καθημερινα
υποθετω απο αυτα που ειδα οτι σε νορμαλ πρεπει να παιζει 3-5 4-6/100 χλμ

daz
25/08/2013, 11:33
ναι ασχοληθηκαμε επανειλλημενα
και επισταμενα,εξ ου και η μεγαλυτερη καταναλωση και τα γκαζια κλπ
αν διαβαζεις ποιο πανω θα δεις τι κουβαλουσε καθε μερα
298197

Αυτός με το άσπρο κράνος είσαι? :lol:

ακριβως

Τι 3-5 ρε συ? Λένε πως το 5.5 είναι το ελάχιστο!

mixalhsCr
25/08/2013, 11:33
Αρα είναι κοντα αν όχι στα ιδια οσο αναφορά την κατανάλωση με τα αλλα δυο μηχανάκια !
Στο κάτω κάτω αν στα 100χλμ καίει αν υποθέσουμε μισο λίτρο παραπάνω και αυτός ειναι λόγος για να μπει η κατανάλωση στα αρνητικά αυτής τα μηχανής τι να πω , ένα ποδήλατο θα ηταν καλύτερα !

panoswolf
25/08/2013, 11:53
Στα δυο χιλιάρικα που κοιτάει ο άνθρωπος δεν θα βρει (καθόλου) εύκολα GS ή πολύ περισσότερο V STROM, παρά μόνο TA 600 και Funduro, που κατά τη γνώμη μου κάνουν και τα δύο για τη δουλειά που τα θέλει. Αν ανέβει το μπάτζετ, τότε ... ;)

Φιλε μου το Funduro ανετα με 800€ και το ΤΑ600 γυρω στα 1000€

Αυτα που θελω κανουν γυρω στα 2000€....
ριξε μια ματια...

BMW F650:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4021998/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3981104/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3945021/

ΚΑΙ ΤΡΑNSALP:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3863499/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3999894/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3970188/

για Vstorm πραγματι ανεβαινεις κανα 800αρι......

panoswolf
25/08/2013, 12:00
Αρα είναι κοντα αν όχι στα ιδια οσο αναφορά την κατανάλωση με τα αλλα δυο μηχανάκια !
Στο κάτω κάτω αν στα 100χλμ καίει αν υποθέσουμε μισο λίτρο παραπάνω και αυτός ειναι λόγος για να μπει η κατανάλωση στα αρνητικά αυτής τα μηχανής τι να πω , ένα ποδήλατο θα ηταν καλύτερα !

Αν το ΤΑ650 καιει γυρω στα 5,5 και το BMW γυρω στα 3,5 τοτε ειναι 2 λιτρα διαφορα στα 100χιλ...Δε το λες και ιδια καταναλωση...
(απο οτι διαβασα πιο πριν τουλαχιστο)

Ολα με καρμπυλατερ ειναι?
Το ABS στο BMW ειναι αποτελεσματικο η δεν αξιζει?απενεργοποιειται?
Πως μπορω να ξεχωρισω το δυ-μπουζο απο αυτο με το ενα μπουζι? ειναι εμφανες?(μη μου πειτε με την αδεια της μηχανης,εννοω οπτικα)
Επισης πως μπορω να ξεχωρισω το ABS?
συγνωμη αν σας ζαλισα και ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και το ενδιαφερον!

mixalhsCr
25/08/2013, 12:02
Εσύ τώρα επιασες το 5,5 επειδή σε βολεύει για να πεις αυτο που θέλεις ! Εξυπνο!

panoswolf
25/08/2013, 12:07
ακριβως

Εγω οδηγαω πολυ πολιτισμενα....
Εννοειται πως οτι και να πας στα κοκκινα και με πολλα φρενα,καταπινει....
για αυτο δεν υπολογιζω καθολου τη καταναλωση στα 6-8 που ειπε το παληκαρι πριν...

panoswolf
25/08/2013, 12:10
Εσύ τώρα επιασες το 5,5 επειδή σε βολεύει για να πεις αυτο που θέλεις ! Εξυπνο!

τι εννοεις με βολευει?εγω προσπαθω να παρω πληροφοριες...Δεν ειμαι ουτε BMW-akias ουτε βαζω ταμπελες...Απλα ειπα ''ΑΝ το ΤΑ650 καιει γυρω στα 5,5 και το BMW γυρω στα 3,5 τοτε ειναι 2 λιτρα διαφορα στα 100χιλ''..Φυσικα αν υσχυει κατι αλλο με ενδιαφερει....Το ΤΑ το κοιταω πολυ σοβαρα εξαλου...

Drake Ramore
25/08/2013, 12:15
Φιλε μου το Funduro ανετα με 800€ και το ΤΑ600 γυρω στα 1000€

Όταν έψαχνα εγώ, σε τέτοιες τιμές έπαιζαν χρέπια που ήθελαν άλλα τόσα απο πάνω για να γίνουν μηχανάκια.
Κάνετε το λάθος οι περισσότεροι και κοιτάτε τις χαμηλότερες τιμές σε κάθε μοντέλο στο car.gr. και βγάζετε το συμπέρασμα οτι τα μοντέλα παίζουν εκεί.

ΤΑ600 με 1000, Vstrom με 2200, Funduro με 800 και GS650 με 1500 ευρώ.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, δεν είναι καθόλου έτσι!
Ευκαιρίες φυσικά πάντα υπάρχουν για να πάρεις ένα προσεγμένο μηχανάκι σε ξεφτίλα τιμή, αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Υ.Γ Για αυτο που θέλεις σου προτείνω να πάρεις ένα παλιό ΤΑ600 και δεν θα το μετανιώσεις. Κι εγώ απο το Caponord σε ΤΑ600 πήγα και μπορώ να πω οτι οι συμβιβασμοί είναι ελάχιστοι. Αν τα μακρυνά ταξίδια με υψηλές ταχύτητες έχουν βγει απο το πρόγραμμα τότε στην καθημερινότητα σου και σε κοντινά ταξίδια θα σε ικανοποιήσει περισσότερο απο το Caponord. Πάει και χώμα με άνεση, σαν πραγματικό διπλής χρήσης μηχανάκι και όχι απλά on-off στα χαρτιά. Αν βρίσκεις με 1000 ευρώ όπως λες, χτύπα το, είναι αθάνατο!

DrBig
25/08/2013, 12:18
Όταν έψαχνα εγώ, σε τέτοιες τιμές έπαιζαν χρέπια που ήθελαν άλλα τόσα απο πάνω για να γίνουν μηχανάκια.
Κάνετε το λάθος οι περισσότεροι και κοιτάτε τις χαμηλότερες τιμές σε κάθε μοντέλο στο car.gr. και βγάζετε το συμπέρασμα οτι τα μοντέλα παίζουν εκεί.

Ευκαιρίες φυσικά πάντα υπάρχουν για να πάρεις ένα προσεγμένο μηχανάκι σε ξεφτίλα τιμή, αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Υ.Γ Για αυτο που θέλεις σου προτείνω να πάρεις ένα παλιό ΤΑ600 και δεν θα το μετανιώσεις. Κι εγώ απο το Caponord σε ΤΑ600 πήγα και μπορώ να πω οτι οι συμβιβασμοί είναι ελάχιστοι. Αν τα μακρυνά ταξίδια με υψηλές ταχύτητες έχουν βγει απο το πρόγραμμα τότε στην καθημερινότητα σου και σε κοντινά ταξίδια θα σε ικανοποιήσει περισσότερο απο το Caponord. Πάει και χώμα με άνεση, σαν πραγματικό διπλής χρήσης μηχανάκι και όχι απλά on-off στα χαρτιά. Αν βρίσκεις με 1000 ευρώ όπως λες, χτύπα το, είναι αθάνατο!

ποια η γνωμη σου για ΤΑ600 vs ΤΑ650, αν εχεις οδηγησει καθολου το δευτερο?

mixalhsCr
25/08/2013, 12:18
Το θεμα ειναι να σου πουν τη πραγματική κατάναλωση των μηχανών !
Εγω δεν νομίζω ότι έχουν διάφορα τέτοια που να αξιζει να κανεις κουβέντα για κάτι τέτοιο !
Ότι το Honda θα καίει λίγο παραπάνω ειναι πιθανό αλλα μέχρι εκει! Τι 2 λίτρα διάφορα, έλεος!
Αν σου πω ότι το hornet καίει 3,5 θα το πιστεψεις ; Ναι και όμως τόσο καίει άμα το πηγαίνεις με 70 και 6η σχέση ! Ισα που ακουμπας το Γκαζι!Ουσιαστικά 3500 rpm ! Ειναι όμως αυτή μια λογική ;

SHOOTER045
25/08/2013, 12:26
ειεπαμε<υποθετω>γιατι 90% δουλευε κοκκινα
πραγματικη καταναλωση θα λεγα 5-7 στα 100 αντε λιγο παραπανω
το abs απεργοποιειται ειτε βγαζοντας ασφαλεια,ειτε κρατοντας το κουμπι abs και γυρνωντας το kill switch για 10 δευτερα

Drake Ramore
25/08/2013, 12:38
ποια η γνωμη σου για ΤΑ600 vs ΤΑ650, αν εχεις οδηγησει καθολου το δευτερο?

Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές. Πρόκειται πάνω κάτω για το ίδιο μηχανάκι με κάποιες επιμέρους βελτιώσεις.Για να το συνοψίσω λίγο:
-Στον δρόμο έχουν περίπου το ίδιο βήμα κίνησης με περίπου την ίδια τελική ταχύτητα. Με διαφορετικό γρανάζι το ΤΑ600 αποκτά ακριβώς το ίδιο βήμα με το ΤΑ650, αλλά χάνει λίγο περισσότερο απο την τελική του.
-Κατανάλωση δεν γνωρίζω τι διαφορές μπορεί να έχουν, αν και από όσα γνωρίζω απο φίλους έχουν την ίδια.
-Στα περιφεριακά τους θα έλεγα οτι η πίσω ανάρτηση του ΤΑ650 είναι καλύτερη απο του ΤΑ600 (αν και μετά απο 15 χρόνια έχουν κλάσει αμφότερες και θέλουν αλλαγή σε ένα μεταχειρισμένο)
-Επίσης στα περιφεριακά η υπαρξη ρολογιου στο ΤΑ650 είναι χρήσιμη
-Στα φρένα έχω μοντέλο του 1999, οπότε φοράει και το δικό μου διπλό δισκόφρενο μπροστά όπως και το ΤΑ650 αρα η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια. Στο προηγούμενο τρανσαλπ που είχα και ήταν με μονό δισκόφρενο η διαφορά ήταν χαώδης. Τρανσαλπ με μονο δισκόφρενο είναι απλά επικίνδυνο και δεν φρενάρει. θέλει πατέντα με κάποιον μεγαλύτερο δίσκο αν κάποιος πάει για το παλιό μοντέλο. Με το διπλό δισκόφρενο και στο ΤΑ600 και στο ΤΑ650 το φρενάρισμα είναι επαρκώς αποδεκτό.
-Το ΤΑ600 έχει καλύτερη προστασία απο τον αέρα σε συγκριση με το ΤΑ650 φορώντας μεσαίες ζελατίνες (είμαι 1.91μ υψος)
-Το ΤΑ650 έχει καλύτερη θέση οδήγησης και καλύτερη σέλα
-Στο ΤΑ600 κάποιες εργασίες γίνονται ευκολότερα (πχ αλλαγή φίλτρου αέρα) λόγω διάταξης των εξαρτημάτων και της σχεδίασης (κατω απο την σέλα αντι για κατω απο το ντεπόζιτο)
-Στο ΤΑ650 είναι ευκολότερη η πρόσβαση κάτω απο την σέλα
-Το ΤΑ650 βγάζει συχνά πυκνά ένα θέμα με το HISS. Το ΤΑ600 δεν έχει HISS.
-To TA600 (πριν το 1996) βγαζει θέμα με την ηλεκτρονική του. Στα μοντέλα ΤΑ600 απο το 1997 και μετά και αργότερα στα ΤΑ650 αυτό έχει μειωθεί πολύ σαν πρόβλημα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που τους έχει βγει
-Στο ΤΑ600 χαλάει ο ατέρμονας του κοντέρ ευκολότερα απο αυτόν του ΤΑ650

Αυτά θυμάμαι τώρα εκ του προχείρου.

DrBig
25/08/2013, 12:41
Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές. Πρόκειται πάνω κάτω για το ίδιο μηχανάκι με κάποιες επιμέρους βελτιώσεις.Για να το συνοψίσω λίγο:
-Στον δρόμο έχουν περίπου το ίδιο βήμα κίνησης με περίπου την ίδια τελική ταχύτητα. Με διαφορετικό γρανάζι το ΤΑ600 αποκτά ακριβώς το ίδιο βήμα με το ΤΑ650, αλλά χάνει λίγο περισσότερο απο την τελική του.
-Κατανάλωση δεν γνωρίζω τι διαφορές μπορεί να έχουν, αν και από όσα γνωρίζω απο φίλους έχουν την ίδια.
-Στα περιφεριακά τους θα έλεγα οτι η πίσω ανάρτηση του ΤΑ650 είναι καλύτερη απο του ΤΑ600 (αν και μετά απο 15 χρόνια έχουν κλάσει αμφότερες και θέλουν αλλαγή σε ένα μεταχειρισμένο)
-Επίσης στα περιφεριακά η υπαρξη ρολογιου στο ΤΑ650 είναι χρήσιμη
-Στα φρένα έχω μοντέλο του 1999, οπότε φοράει και το δικό μου διπλό δισκόφρενο μπροστά όπως και το ΤΑ650 αρα η αίσθηση είναι ακριβώς η ίδια. Στο προηγούμενο τρανσαλπ που είχα και ήταν με μονό δισκόφρενο η διαφορά ήταν χαώδης. Τρανσαλπ με μονο δισκόφρενο είναι απλά επικίνδυνο και δεν φρενάρει. θέλει πατέντα με κάποιον μεγαλύτερο δίσκο αν κάποιος πάει για το παλιό μοντέλο. Με το διπλό δισκόφρενο και στο ΤΑ600 και στο ΤΑ650 το φρενάρισμα είναι επαρκώς αποδεκτό.
-Το ΤΑ600 έχει καλύτερη προστασία απο τον αέρα σε συγκριση με το ΤΑ650 φορώντας μεσαίες ζελατίνες (είμαι 1.91μ υψος)
-Το ΤΑ650 έχει καλύτερη θέση οδήγησης και καλύτερη σέλα
-Στο ΤΑ600 κάποιες εργασίες γίνονται ευκολότερα (πχ αλλαγή φίλτρου αέρα) λόγω διάταξης των εξαρτημάτων και της σχεδίασης (κατω απο την σέλα αντι για κατω απο το ντεπόζιτο)
-Στο ΤΑ650 είναι ευκολότερη η πρόσβαση κάτω απο την σέλα
-Το ΤΑ650 βγάζει συχνά πυκνά ένα θέμα με το HISS. Το ΤΑ600 δεν έχει HISS.
-To TA600 (πριν το 1996) βγαζει θέμα με την ηλεκτρονική του. Στα μοντέλα ΤΑ600 απο το 1997 και μετά και αργότερα στα ΤΑ650 αυτό έχει μειωθεί πολύ σαν πρόβλημα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που τους έχει βγει
-Στο ΤΑ600 χαλάει ο ατέρμονας του κοντέρ ευκολότερα απο αυτόν του ΤΑ650

Αυτά θυμάμαι τώρα εκ του προχείρου.

Ευχαριστω :wave2:

toyar
25/08/2013, 12:57
το 650 ειναι ιταλικης κατασκευης ενω το 600 ιαπωνικης με οτι μπορει να σημαινει αυτο...........
πχ εμφανισιακα το 650 παλιωνει-φθειρεταο πιο γρηγορα

Drake Ramore
25/08/2013, 13:00
το 650 ειναι ιταλικης κατασκευης ενω το 600 ιαπωνικης με οτι μπορει να σημαινει αυτο...........
πχ εμφανισιακα το 650 παλιωνει-φθειρεταο πιο γρηγορα

Δεν είναι ακριβώς έτσι...
ΤΑ600 μέχρι 1996 (χρυσές ζάντες, μονό δισκόφρενο) Ιαπωνικό
ΤΑ600 1996-1999 (διπλό δισκόφρενο) Ιταλικό
ΤΑ650 2000-2002 Ιταλικό
ΤΑ650 2002-2006 Ισπανικό

panoswolf
25/08/2013, 13:02

Oσες μηχανες εχω παρει(και δεν ειναι λιγες)τις εχω παρει σε τιμη ''προσφορα'',δηλαδη στις χαμηλοτερες τιμες που παιζουν....Συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι οι 8 στις 10 θελουν αρκετα για να τις μαζεψεις και σου παει η μια την αλλη...ΑΛΛΑ οι δυο στις 10 θα ειναι αστερια που απλα ο αλλος θελει να τις πουλησει γρηγορα για δικους του λογους...Το μυστικο ειναι να μη βιαζεσαι καθολου...Το Capo το πηρα μετα απο 4 μηνες ψαξιμο...Το ειχα 2+ χρονια,με αρκετα επιπλεον χιλιομετρα σε πολη και ταξιδια και δεν εβγαλε τιποτα(που οσοι το ξερουν θα σου πουν οτι δεν ειναι και η πιο ευκολη μηχανη).
Το ΤΑ600 το κοιταω μετα απο δικο σου Ποσταρισμα στο ΑΒ αν δε κανω λαθος,που μου προτεινεις να παρω το ιδιο...Απλα σκεφτηκα οτι αφου με περνει να δωσω κατι παραπανω γιατι να μη παω στο 650?
Και μη ξεχνατε οτι η ρημαδα η κριση ξεφτιλιζει τις τιμες(δυστηχως)πιο γρηγορα απο οτι παλια και παντα βρισκεται καποιος που θα ειναι σε αναγκη και θα κατεβασει και αλλο τη τιμη....Εξαλου μη ξεχναμε οτι μιλαμε για οχηματα 10-ετιας που τα περνεις στο 1/3 του καινουργιου!! Και αν πας σε μεταχειρισμενα 4-ετιας τα περνεις στο 1/2 περιπου...

Drake Ramore
25/08/2013, 13:08
Αν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις μήνες μέχρι να βρεθεί η ευκαιρία τότε είσαι τυχερός. Ισως να πάρεις σε τιμή ξεφτίλα, ειδικά όταν αρχίσει να χειμωνιάζει!

panoswolf
25/08/2013, 13:26
Για αγορά σκέφτομαι το φθινόπωρο που θα παω Αθήνα. Το θέμα είναι....πιο να πάρω??!!
Και το χωμα με τραβάει λίγο και εδω διαδρομές off εχει ,όχι τρέλα πράγματα αλλά με ενδιαφέρον.....

Το Gs είναι injection?

Πιο πιστεύετε από τα δυο(ΤΑ και Gs)είναι πιο άνετο σε ταξίδι;

Βγαζουν/εχουν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα/θέματα;;

daz
25/08/2013, 13:39
Ρε παιδιά το θέμα με την κατανάλωση δεν είναι ένα νούμερο και τελειώσαμε.

Το δικό μου ΧΤZ660 έχει ελάχιστη κατανάλωση 4 και μέγιστη 6,5 (ή 6,7 δεν θυμάμαι). Κατανάλωση σε ταξίδι 4,5 με 5,5 αναλόγως πως αρέσκεται να ταξιδεύει ο καθένας, το είδος του δρόμου και την κατεύθυνση και ένταση του ανέμου.. Οπότε να πούμε μέση κατανάλωση ταξιδιού στα 5λ/100?

Εγω το πάω με 150 σταθερά ενώ κάποιος άλλος με 130-140. Η κατανάλωση γι' αυτόν είναι 4,5 και 5 για εμένα. Αν βάλουμε και 3 βαλίτσες και δευτερο άτομο θα πάμε στα 5 και 5,5. Αν έχω και τον άνεμο κόντρα και προσπαθήσω να το πάω με το πανί όρτσα, θα φτάσει τα 6 (ίσως και παραπάνω) αλλά το γκάζι θα είναι ένα στοπ πριν τον τερματισμό ενώ στις ανηφόρες θα αγγίζει και το τέρμα.
200 χλμ αυτοκινητόδρομου και βγαίνουμε..Προσπαθώντας τώρα να κρατήσω σβέλτους ρυθμούς και πάντα φορτωμένος το 5αρι δύσκολα το πλησιάζει (παρ' όλο που το γκάζι ανοιγοκλείνει) διότι η μέση ωριαία πέφτει . Φτάνοντας στον προορισμό μου έχω μια μέση κατανάλωση 5,5/100 θεωρώντας ότι δεν ταξίδεψα με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες. Κάποιος άλλος θα έβλεπε 5. Με ιδανικότερες συνθήκες και χαμηλότερη ταχύτητα 4,5.

Τα άλλα τι καίνε σε αυτές τις συνθήκες?
Το dakar είναι ακόμα πιο οικονομικό απ' το δικό μου κάπου στο μισό λίτρο απ' όσο ξέρω, λόγο δεύτερου μπουζί και πιο δυνατού κινητήρα, αλλά δεν το έχω πάει σε όλες αυτές τις συθνήκες για να σας πω.
Το ΤΑ είναι σίγουρα πάνω από ένα λίτρο πιο διψασμένο αφού η ελάχιστη κατανάλωση που έχει είναι 1,5 λίτρο πιο μεγάλη και άλλο τόσο η μέγιστη ενώ δεν έχει ούτε δυνατό κινητήρα και ζορίζεται το ίδιο, ούτε την καλύτερη διαχείριση καυσίμου.
Το στρώμα λόγο του πιο δυνατού κινητήρα απ' όλα τα παραπάνω, δεν ζορίζεται τόσο εύκολα αν το πας με την μέγιστη ταχύτητα που θα πήγαινες τα υπόλοιπα. Μπορεί η μέγιστη να είναι μεγαλύτερη απ' το δικό μου αλλά στις ίδιες συνθήκες στο ταξίδι μπορεί να κάψει το ίδιο ή και λιγότερο, λόγο πιο δυνατού κινητήρα. Εκεί δλδ που ένα μονοκύλνιδρο την ακούει και καίει, το στρωμα πάει μαλακωσά (κάτι που δεν ισχύει στο ΤΑ). Το στρώμα όμως έχει και την δυνατότητα να ταξιδεύει με 180, εκεί καταπίνει τα άντερά του ειδικά αν είναι φορτωμένο, πράγμα που του ανεβάζει και την μέση κατανάλωση ταξιδιού.

Πόση είναι τώρα η μέση κατανάλωση για κάθε μηχανή? Θα μας πουν οι ιδιοκτήτες?
Τα 3αρια και τα 3,5αρια αφήστε τα γιατί και εγώ ακολουθώντας σκούτερ με 90 χλμ είδα 3,8. Ενω σε χαλαρές περιηγήσεις στα βουνά της Πελοποννήσου έκανα 500 χλμ με ένα ρεζερβουάρ και φούλαρα με 21 λίτρα. Κάντε το να δείτε τι έκαψα. Δεν είναι όμως αυτή η κατανάλωσή του.

Λευκάδιος
25/08/2013, 13:54
πχ εμφανισιακα το 650 παλιωνει-φθειρεταο πιο γρηγοραεχω φιλους με ΤΑ650 που τα ταλαιπωρουν αρκετα χρονια στα βουνα και δεν εχουν το παραμικρο ψεγαδι πανω τους περα απο γρατζουνιες στα πλαστικα τους.επισης δεν εχουν αντιμετωπισει θεμα με το HISS οπως αναφερει ο Drake Ramore(γεια σου Τολη:wave2:) οπως και δυο φιλοι που τα χρησιμοποιουν για τις καθημερινες μετακινησεις τους.
αν και ειμαι φαν του οσο πιο παλιο τοσο πιο καλο θα προτιμουσα το 650 απ'το 600 χωρις αυτο να σημαινει οτι και το 600 δεν ειναι ''εργαλειο''.
ακριβως
υποθετω απο αυτα που ειδα οτι σε νορμαλ πρεπει να παιζει 3-5 4-6/100 χλμσυν την χειροτερη αεροδυναμικη.για το TA700 που εγραψες νωριτερα οτι ειναι λιγοτερο ευελικτο(αν θυμαμαι καλα) απ'το 650 τι εννοεις?μηπως συγκρινεις το υπηρεσιακο 650 με το (νομιζω)προσωπικο σου 700?
οδηγησα πριν λιγο καιρο το 700 αλλά δυστυχως δεν ειχε σωστη πιεση στα λαστιχα(βλεπε ιδιοκτητης ασχετος με 2κυκλα) και αρνουνταν να πλαγιασει εστω και ελαχιστα.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι ο ελαχιστος ογκος μπροστα που μου θυμιζε το dominator και οχι το ΤΑ650.
πιστευω οτι η Honda με τις αλλαγες στο στησιμο του 700(μειωμενες διαδρομες αναρτησεων,19αρης μπροστα κλπ) εχασε την ευκαιρια να φτιαξει ενα αξιολογο φτηνο μηχανακι πραγματικα διπλης χρησης.
για το BMW 650 καποια στιγμη εψαχνα να παρω ενα με μονο μπουζι. οδηγησα δυο-τρια και ειχαν ενα μικρο κομπιασμα στις χαμηλες στροφες που καποιους τους ενοχλει και καποιους οχι.επισης η λειτουργια του abs δεν ειναι αντιστοιχη με νεοτερων μοντελων λογο παλαιοτερης τεχνολογιας.κατα τα αλλα ειναι ενα ανετο και αξιολογο μονοκυλινδρο που σιγουρα εχει χαμηλοτερη καταναλωση απο Transalp.αλλά ρε παιδια αν δεν μπορουμε να συντηρουμε σε βενζινη ενα Transalp που ετσι και αλλιως δεν ζηταει τιποτα αλλο, καλυτερα να παρουμε παπι ή σκουτερ.

AUFGEBRACHT
25/08/2013, 14:15
ειεπαμε<υποθετω>γιατι 90% δουλευε κοκκινα
πραγματικη καταναλωση θα λεγα 5-7 στα 100 αντε λιγο παραπανω
το abs απεργοποιειται ειτε βγαζοντας ασφαλεια,ειτε κρατοντας το κουμπι abs και γυρνωντας το kill switch για 10 δευτερα

Δεν χρειάζεται να βγάλεις ασφάλεια ούτε να γυρίσεις το kill switch, το μπουτόν του ABS κρατάς πατημένο κι απενεργοποιείται...

AUFGEBRACHT
25/08/2013, 14:18
Ολα με καρμπυλατερ ειναι?
Το ABS στο BMW ειναι αποτελεσματικο η δεν αξιζει?απενεργοποιειται?
Πως μπορω να ξεχωρισω το δυ-μπουζο απο αυτο με το ενα μπουζι? ειναι εμφανες?(μη μου πειτε με την αδεια της μηχανης,εννοω οπτικα)
Επισης πως μπορω να ξεχωρισω το ABS?
συγνωμη αν σας ζαλισα και ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και το ενδιαφερον!

- Το GS είναι ΟΛΑ με ψεκασμό, αν δε κάνω λάθος ήταν όταν παρουσιάστηκε η μόνη στην κατηγορία μονοκύλινδρη με ψεκασμό και ABS (αυτό σίγουρα).
- Η διαφορά είναι εμφανέστατη, στον κινητήρα το δίμπουζο γράφει 2 spark, βγάζει μάτι!!!
- Το αν έχεις ABS το ξεχωρίζεις από το μπουτόν του ABS στο τιμόνι, εάν είναι λειτουργικό και πατιέται έχει ABS πάνω, εάν δεν ανάβει και δεν πατιέται δεν έχει ABS.

daz
25/08/2013, 14:29
Βρήκα αυτό..

Φίλε Joshoua, με υγεία και καλές βόλτες με το μοτόρι σου . . .
Τώρα σε ότι αφορά την κατανάλωση είσαι μάλλον λίγο ψηλά, αλλά μάλλον έχεις και βαρύ χεράκι.

Πάντως αυτά που διαβάζεις στο Inet για 350 Km με ένα ντεπόζιτο, ανήκουν στην σφάιρα της φαντασίας μάλλον. Εκτός και αν μιλάμε για τίποτα αμερικάνους που πάνε μόνο σε ευθείες με 90-100 Κμ/h.

Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση του ΤΑ ποικίλει πάρα πολύ ανάλογα με το τρόπο που το οδηγεί κανείς. Το πιο χαμηλό που έχω πετύχει είναι περί τα 6.1 lt/100 Km, πηγαίνοντας πάρα πολύ χαλαρά (αλλαγές στις 4000 σ.α.λ., 110-120 Km/h max ), πράγμα που σημαίνει 310-320 Km max με ένα ντεπόζιτο.
Από την άλλη άμα του πιεις το αίμα (μέσα στην πολή αλλαγές στις 7000+ σαλ, εθνική με 160+Km/h) έχω δει και 8,3 lt/100 Km πράγμα που σημαίνει 220 km max με ένα ντεπόζιτο.

Συνυπολογίζοντας ότι ο δείκτης βενζίνης λειτουργεί με δικιά του κλίμακα (δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δηλ), εγώ σε ταξίδι μετά τα 180 Κμ στον μερικό όπου βρω βενζινάδικο βάζω, για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο.

Εδώ..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=44053

Μπορείς να ψάξεις στο φόρουμ και να βρεις και άλλα για όλα τα μηχανάκια, διότι δεν έχουν γυρίσει ακόμα όλοι απ' τις διακοπές τους.

toyar
25/08/2013, 14:29
το ΤΑ 600 ειτε 650 μηχανικα ειναι αθραυστο και ηλεκτρικα απροβληματιστο
σαν ποιοτητα συναρμολογησης, βαφης, πλαστικων κλπ τα ιαπωνικα ειναι σε αλλο επιπεδο απο τα ιταλικα
σε μοντελα 05, 06 βρισκει κανεις σκουριτσες, ψωριασματα, ξασπρισμενα πλαστικα ενω μοντελα του 90 κατι δειχνουν σαν καινουρια
παντως αξιοπιστα ειναι ολα

SHOOTER045
25/08/2013, 14:50
εχω φιλους με ΤΑ650 που τα ταλαιπωρουν αρκετα χρονια στα βουνα και δεν εχουν το παραμικρο ψεγαδι πανω τους περα απο γρατζουνιες στα πλαστικα τους.επισης δεν εχουν αντιμετωπισει θεμα με το HISS οπως αναφερει ο Drake Ramore(γεια σου Τολη:wave2:) οπως και δυο φιλοι που τα χρησιμοποιουν για τις καθημερινες μετακινησεις τους.
αν και ειμαι φαν του οσο πιο παλιο τοσο πιο καλο θα προτιμουσα το 650 απ'το 600 χωρις αυτο να σημαινει οτι και το 600 δεν ειναι ''εργαλειο''.συν την χειροτερη αεροδυναμικη.για το TA700 που εγραψες νωριτερα οτι ειναι λιγοτερο ευελικτο(αν θυμαμαι καλα) απ'το 650 τι εννοεις?μηπως συγκρινεις το υπηρεσιακο 650 με το (νομιζω)προσωπικο σου 700?
οδηγησα πριν λιγο καιρο το 700 αλλά δυστυχως δεν ειχε σωστη πιεση στα λαστιχα(βλεπε ιδιοκτητης ασχετος με 2κυκλα) και αρνουνταν να πλαγιασει εστω και ελαχιστα.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι ο ελαχιστος ογκος μπροστα που μου θυμιζε το dominator και οχι το ΤΑ650.
πιστευω οτι η Honda με τις αλλαγες στο στησιμο του 700(μειωμενες διαδρομες αναρτησεων,19αρης μπροστα κλπ) εχασε την ευκαιρια να φτιαξει ενα αξιολογο φτηνο μηχανακι πραγματικα διπλης χρησης.
για το BMW 650 καποια στιγμη εψαχνα να παρω ενα με μονο μπουζι. οδηγησα δυο-τρια και ειχαν ενα μικρο κομπιασμα στις χαμηλες στροφες που καποιους τους ενοχλει και καποιους οχι.επισης η λειτουργια του abs δεν ειναι αντιστοιχη με νεοτερων μοντελων λογο παλαιοτερης τεχνολογιας.κατα τα αλλα ειναι ενα ανετο και αξιολογο μονοκυλινδρο που σιγουρα εχει χαμηλοτερη καταναλωση απο Transalp.αλλά ρε παιδια αν δεν μπορουμε να συντηρουμε σε βενζινη ενα Transalp που ετσι και αλλιως δεν ζηταει τιποτα αλλο, καλυτερα να παρουμε παπι ή σκουτερ.

δεν ειχα ΠΟΤΕ προσωπικη μοτο το TRANSALP 650 η 700
ποιο ευελικτο εννοω σαν αισθηση,τωρα τι λενε οι αριθμοι για μεταξονια καστερ μαστερ μπλιμπλικια δεν ξερω δοκιμασμενο στις αφιδνες και με τα 2:confused:
το 650 ειχε καλυτερη προστασια στον αερα απ το 700

SHOOTER045
25/08/2013, 14:52
Δεν χρειάζεται να βγάλεις ασφάλεια ούτε να γυρίσεις το kill switch, το μπουτόν του ABS κρατάς πατημένο κι απενεργοποιείται...

στο f650-800αρι ετσι απανεργοποιουταν,και ετσι μας ειχαν πει οτι απενεργοποιειται σε ολα τα bmw

panoswolf
25/08/2013, 15:54
Για να μη με περασετε για κανα τσιφουτι:p,να εξηγησω οτι φετος βρηκα δουλεια σε μια αποσταση απο το μερος που μενω 25χιλ(τα τρια σε χωματοδρομο γιατι κοβω δρομο)...Το ωραριο ειναι σπαστο και παω 2 φορες τη μερα!Που σημαινει 100χιλ τη μερα!! Δε ξερω αν του χρονου θα ειμαι εκει,αλλα αν ειμαι τα 2λιτρα στα 100χιλ παραπανω με τη βενζινη στα 1,85€/lit στο νησι σημαινει 110€ το μηνα παραπανω! Αλλιως ουτε που θα τη συζηταγα τη καταναλωση.....Ακομα και αν επαιζε μεχρι ενα λιτρο διαφορα θα ηταν ΟΚ...Αλλα 2λιτρα(αν ισχυει τελικα κατι τετοιο)παραπανω με μηχανη με τα ιδια κυβικα και την ιδια ιπποδυναμη νομιζω δεν ειναι κατι ασημαντο στις μερες μας......

panoswolf
25/08/2013, 15:56
- Το GS είναι ΟΛΑ με ψεκασμό, αν δε κάνω λάθος ήταν όταν παρουσιάστηκε η μόνη στην κατηγορία μονοκύλινδρη με ψεκασμό και ABS (αυτό σίγουρα).
- Η διαφορά είναι εμφανέστατη, στον κινητήρα το δίμπουζο γράφει 2 spark, βγάζει μάτι!!!
- Το αν έχεις ABS το ξεχωρίζεις από το μπουτόν του ABS στο τιμόνι, εάν είναι λειτουργικό και πατιέται έχει ABS πάνω, εάν δεν ανάβει και δεν πατιέται δεν έχει ABS.

Thanks!! Αυτες ειναι χρησιμες πληροφοριες,οσο απλες φαινονται για εσενα,τοσο χρησιμες για εμενα που δε το ξερω καθολου το μοντελο!! Thanks!!

SHOOTER045
25/08/2013, 15:57
Για να μη με περασετε για κανα τσιφουτι:p,να εξηγησω οτι φετος βρηκα δουλεια σε μια αποσταση απο το μερος που μενω 25χιλ(τα τρια σε χωματοδρομο γιατι κοβω δρομο)...Το ωραριο ειναι σπαστο και παω 2 φορες τη μερα!Που σημαινει 100χιλ τη μερα!! Δε ξερω αν του χρονου θα ειμαι εκει,αλλα αν ειμαι τα 2λιτρα στα 100χιλ παραπανω με τη βενζινη στα 1,85€/lit στο νησι σημαινει 110€ το μηνα παραπανω! Αλλιως ουτε που θα τη συζηταγα τη καταναλωση.....Ακομα και αν επαιζε μεχρι ενα λιτρο διαφορα θα ηταν ΟΚ...Αλλα 2λιτρα(αν ισχυει τελικα κατι τετοιο)παραπανω με μηχανη με τα ιδια κυβικα και την ιδια ιπποδυναμη νομιζω δεν ειναι κατι ασημαντο στις μερες μας......

δεν εισαι τσιφουτης
οι καιροι που ζουμε ειναι δυσκολοι..........

panoswolf
25/08/2013, 16:09
Φιλε AUFGEBRACHT το δικο σου εχει Abs? Αν ναι,λειτουργει καλα? γιατι κατι ακουω οτι επειδη ειναι παλιας τεχνολογιας δεν αξιζει κ.τ.λ

Λευκάδιος
25/08/2013, 16:11
δεν ειχα ΠΟΤΕ προσωπικη μοτο το TRANSALP 650 η 700
ποιο ευελικτο εννοω σαν αισθηση,τωρα τι λενε οι αριθμοι για μεταξονια καστερ μαστερ μπλιμπλικια δεν ξερω δοκιμασμενο στις αφιδνες και με τα 2:confused:
το 650 ειχε καλυτερη προστασια στον αερα απ το 700εσυ με ποιο ''γυρναγες'' πιο γρηγορα?

AUFGEBRACHT
25/08/2013, 16:29
Φιλε AUFGEBRACHT το δικο σου εχει Abs? Αν ναι,λειτουργει καλα? γιατι κατι ακουω οτι επειδη ειναι παλιας τεχνολογιας δεν αξιζει κ.τ.λ

Ναι, το δικό μου έχει ABS και 2-3 φορές που το χρειάστηκα έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω και μια χαρά λειτούργησε. Μπορεί να είναι παλαιότερης γενιάς αλλά αυτό σημαίνει π.χ. ότι είναι πιο βαρύ και ότι μπορεί να είναι πιο "ευαίσθητο" και να ενεργοποιείται πιο συχνά με ένα νεώτερης γενιάς, δε σημαίνει ότι είναι άχρηστο και δεν αξίζει.

SHOOTER045
25/08/2013, 16:45
εσυ με ποιο ''γυρναγες'' πιο γρηγορα?

με το 650 και και με irc λαστιχα
το 700 ειχε metzeler tourance και μονη βαλιτσα πισω
το 650 φουλ φουλε........:lol:

SHOOTER045
25/08/2013, 16:46

προτιμησε μηχανακι με abs θα γλιτωσεις παααααααααααααααααααααααααρα πολλα

daz
25/08/2013, 18:03
To βρήκα! Είχα ρωτήσει και εγώ εδώ πόσο καίει το ΤΑ γιατί όλοι λέγανε ότι καίει πολύ..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=136669

Pan (dvs)
25/08/2013, 18:18
Ξερω Πανο αλλο ρωτησες αλλα τι να κανεις τα 650 στην Κω ρε φιλε?Πανω απο 60-70 δεν θα το πας που λεει ο λογος.Η σκουργια θα στο φαει.Αξιζει τον κοπο να ξοδευεσαι?Δωσε 600-700 ευρουδακια ,παρε ενα klr 250 να πας εκει που δεν θα σε πανε ποτε τα 650cc.Eγω σκυλομετανοιωσα που το εδωσα.

298211

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4002449/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3825719/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3949556/

Και κοστος συντηρησης σχεδον ανυπαρκτο.

spyrval
25/08/2013, 20:03

Το ΤΑ 650 με το GS έχουν πράγματι περίπου 1,8 με 2 λτ/100 χλμ διαφορά στις ίδιες συνθήκες οδήγησης. Το ΤΑ το είχα, το GS το έχω 2 χρόνια. Κάνω από 60 έως 100 χλμ την ημέρα και έχω συγκρίνει καταναλώσεις στην ίδια διαδρομή. Όσον αφορά στις τιμές, πριν κανά μήνα με έπιασε η κλασική μανία να αλλάξω το GS γιατί...έτσι. Δεν το'βαλα αγγελία, πήγα βόλτα σε εμπόρους. Το κοίταξαν, όλοι το έπαιρναν, από 2700 έως 3000 και ήταν η πρώτη ίσως φορά που δεν άκουσα τις κλασικές παπαριές"τί να το κάνω, πώς να το πουλήσω, καλά μωρέ να σου κάνω τη χάρη να το φορτωθώ κλπ κλπ". Μιλάω φυσικά για ανταλλαγή, μοντ.2006 με 46.000 χλμ, άριστα συντηρημένο με παραστατικά συντήρησης. Με 1800 ευρώ πρόσεχε τί μηχανάκι θα πάρεις, εκτός βέβαια αν μιλάμε για απελπισμένο.

panoswolf
25/08/2013, 22:04
Μοντελο του 2006 τοσο κάνει και τα αξίζει!! Εγώ μιλάω για πιο παλιό..
Το έχω σκεφτεί το klr αλλά απο την άλλη δε συμπαθώ τα εντουροειδη και πολύ...

daz
25/08/2013, 22:47
Δεν είναι ακριβώς έτσι...
ΤΑ600 μέχρι 1996 (χρυσές ζάντες, μονό δισκόφρενο) Ιαπωνικό
ΤΑ600 1996-1999 (διπλό δισκόφρενο) Ιταλικό
ΤΑ650 2000-2002 Ιταλικό

Ξέρεις αν τα ίδια ισχύουν και την africa?

Drake Ramore
25/08/2013, 22:51

Δεν γνωρίζω για το αφρικα τι ισχύει. Δεν το έχω ψάξει σε τέτοιο βαθμό.

DrBig
25/08/2013, 22:54

Καλλιτερο θεωρειται το πρωτο απ'ολα, το 650 που ειναι κατασκευη HRC. Απο κει και περα οσο πηγαιναν γινοσαντε ολο βαρυτερα και πιο δρομισια. Αυτα τα ολιγα μονο γνωριζω.

daz
25/08/2013, 22:56
Thanks. :beer:

Bradipous
26/08/2013, 09:21

Σωστος,
οι τιμες που παιζει το καθε μοντελο ειναι η μεση τιμη οπου αναγραφεται μολις πληκτρολογισεις το μοντελο.

Απο εκει και περα ευκαιριες που σκοτωνουν μηχανακια συνηθως θα βρεις μεσω γνωστων και σπανια αν εισαι τυχερος και προλαβεις θα βρεις και στο καρ αλλα φευγουν μεσα σε λιγες μερες.

Επι του θεματος, δεν βρισκω λογο να μην παρεις το bmw εφοσον ειναι το οικονομικοτερο, εχει abs και το βρισκεις σε καλυτερη τιμη απο τα αλλα.

Ζεύκας
26/08/2013, 12:22
Καλησπέρα.

Μηχανάκια για Κω είναι τα 600άρια ονοφάκια πχ XR, DR.
Τώρα άμα θες να κάνεις κ κανά ταξιδάκι το χρόνο χρυσή τομή είναι το f650 της BMW
(αν και ο μάστορας της BMW στο νησί είναι αχώνευτος)

Προς θεού μην πάρεις κανά δυομισαράκι παλιό γιατί θα θες να πεταχτείς Κέφαλο-Κω και το κακόμοιρο θα σέρνεται.

Λευκάδιος
26/08/2013, 15:51
Ξέρεις αν τα ίδια ισχύουν και την africa?αν θυμαμαι καλα ολα τα αφρικα ειναι Ιαπωνικα.ο αριθμος πλαισιου των Ιαπωνικων honda ξεκιναει απο JH2.. ή JH3..,των Ιταλικων ZDC... κλπ

298227

Καλλιτερο θεωρειται το πρωτο απ'ολα, το 650 που ειναι κατασκευη HRC. Απο κει και περα οσο πηγαιναν γινοσαντε ολο βαρυτερα και πιο δρομισια. Αυτα τα ολιγα μονο γνωριζω.
μονο το αυτοκολλητο ηταν HRC ;) .οι ειδικες εκδοσεις ''650 Marathon'' προετοιμαστηκαν απο την Honda Γαλλιας σε συνεργασια με τους Ιαπωνες για να τρεξουν σε αγωνες ραλλυ στην νορμαλ κατηγορια.υπηρξε και 750 Marathon και μαζι με τις 650 ειναι πια συλλεκτικες και δυσευρετες.καποιες μαλιστα εχουν αφεθει στις κατα τοπου ερημους που ετρεχαν.οποιος μπορει ας παει να τις βρει :lol:
πολλες πληροφοριες για το 650 σε ενα πολυ καλο blog(απο Ελληνα) http://xrv650story.eu/ και για τις Marathon http://www.nightwings.org/Marathon/Marathon-home-en.html

panoswolf
26/08/2013, 15:55
Για αυτό έχω αποκλείσει τα "μικρά"...(Κεφαλο μένω!)
Τελικά μαλλον προς το BMW γέρνει η ζυγαριά...το θέμα είναι...το απλό η το Dakar?

Λευκάδιος
26/08/2013, 16:02
Τελικά μαλλον προς το BMW γέρνει η ζυγαριά...το θέμα είναι...το απλό η το Dakar?ψηφιζω Dakar.

Drake Ramore
26/08/2013, 16:06
To Dakar έχει 21 ιντσων τροχο αντι για 19 ιντών μπροστά, είναι 9 εκατοστά ψηλότερα η σέλα και στα χαρτιά βγάζει 6 χλμ παραπάνω τελικής.
...ψιλά γράμματα λέω εγώ! Αν δεν έχεις σκοπό να εκμεταλλευτείς τον τροχο και το έξτρα ύψος σε πιο απαιτητικά χωμάτινα κομμάτια (όχι οτι το απλό δεν πάει χώμα) τότε δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις το dakar.

Ζεύκας
26/08/2013, 16:40
Τελικά μαλλον προς το BMW γέρνει η ζυγαριά...το θέμα είναι...το απλό η το Dakar?

Κοίτα μια χαρά είναι και το απλό. Δλδ σε κάτι απομακρυσμένες παραλίες δυτικά του νησιού σε πάει όπως και στα μονοπάτια του Δικαίου.

Τώρα άμα θες να φύγεις από τα μονοπάτια του βουνού ή θες να ανακαλύψεις τις παραλίες μετά τα πεδία βολής της Πλάκας πας για Dakar

Bradipous
26/08/2013, 16:58
Οποιο απο τα 2 βρεις σε καλυτερη τιμη/κατασταση.

panoswolf
26/08/2013, 23:02
Το Dakar νομίζω ότι δε βγαίνει με abs...σωστά;
Η αλήθεια είναι αυτή που είπε ο bradipous ,οποίο είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη τιμή!!

AUFGEBRACHT
26/08/2013, 23:05
Το Dakar νομίζω ότι δε βγαίνει με abs...σωστά;
Η αλήθεια είναι αυτή που είπε ο bradipous ,οποίο είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη τιμή!!

Λάθος, βγαίνει με ABS κι απενεργοποιείται βεβαίως για το χώμα.

panoswolf
27/08/2013, 05:51
Μετα απο αρκετο ψαξιμο ειδα οτι τελικα με Abs Βγαινει μονο το τελευταιο Dakar του 2005-2006..Τα προηγουμενα δεν εχουν καθολου...Λογω χρηματων που διαθετω αποκλειεται να βρω τη τελευταια εκδοση...

daz
27/08/2013, 19:29
αν θυμαμαι καλα ολα τα αφρικα ειναι Ιαπωνικα.ο αριθμος πλαισιου των Ιαπωνικων honda ξεκιναει απο JH2.. ή JH3..,των Ιταλικων ZDC... κλπ

298227

Σωραίος! Thanks man. :beer: