View Full Version : εμποροι και εμποροι .....η αναζητηση ενος κρανους !!!
Pan (dvs)
30/08/2013, 19:46
Θα σταθω σε αυτο αφου με τα υπολοιπα συμφωνω,
το κοστος παραγωγης δεν νομιζω πως διαφερει σε αυτες τις 2 περιοχες αφενος (και δεν βρισκω και τον λογο να γινετε αυτο)
ολοι μα ολοι οι αγροτες εχουν μαζικη παραγωγη, οποιος βγαζει "διαμαντια" τα πουλαει και σαν διαμαντια (βλ. βιολογικα) αφετερου.
Καταρχην ειμαι στον χωρο των τροφιμων.
Τωρα,ο παραγωγος της Α περιοχης (νοτια)εχει καλο καιρο και βγαζει 2 σοδειες το χρονο απο ενα προιον.Το κανει στα ιδια χωραφια με τα ιδια μηχανηματα.
Στη Β περιοχη (βορεια)αλλος παραγωγος αναγκαζεται να ζεστανει το θερμοκηπιο,να καταναλωσει καυσιμα και τελικα να βγαλει μονο μια παραγωγη.Τα μηχανηματα του τον υπολοιπο καιρο καθονται.Οπως καταλαβαινεις ο Α παραγωγος εχει πολυ μικροτερο κοστολογιο.
Το ιδιο ισχυει για την πλειοψηφια των προιοντων.Αλλες ποσοτητες γαλακτος και με μειωμενο κοστολογιο η Θεσσαλια,αλλες η Ηπειρος.κλπ κλπ
Χοντρα τα παραδειγματα και χωρις πολλες λεπτομερειες αλλα ελπιζω να με καταλαβαινεις.
Το ιδιο ισχυει και στα κρανη.Ο Αγγλος πουλαει χιλιαδες κομματια παγκοσμια χωρις καν κοστος καταστηματος.Που να τον ανταγωνιστει το καταστηματακι?
σου το πα ξανά πιο πάνω
Η Ελληνική οικονομία δεν είναι αντωνιστική δεν είναι θέμα εμπόρου.
Όσο φίλος σου να είναι ο έμπορός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σου δώσει τιμή χέλμετ σίτι.
Γιατί?
Γιατί ο χέλμετ σίτι δεν έχει φπα ενώ εδώ έχει 23%
Γιατί ο χέλμετ σίτι εχει φόρο κάτι σαν 20% (και πολλά λέω) ενώ εδώ κανείς δεν ξέρει
Γιατί οι μεταφορικές είναι πιο ακριβές Ελλάδα Αγγλία απ ότι Αγγλια Ελλάδα (κι όμως...)
κλπ κλπ
Για να μην λέμε πολλά αν θες να ανταγωνιστείς το Λούι ή το χέλμετ σίτι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας Βουλγαρία !
(ή Ανδορα)
σε κάθε άλλη περίπτωση τον ήπιες !
(σου λέει κάτι 500ε ΔΕΗ για ένα μαγαζί 35τ. ισόγειο, 35 πατάρι? )
υγ
Α και πρόσεξε θα έρθει μια μέρα που το Ελληνικό κράτος δεν θα εισπράτει ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ από τα κράνη γιατί οι πιτσιρικάδες το ιντερνέτ το ΚΑΡΑΕΧΟΥΝ !
+1000
Αν και δέχομαι ότι υπάρχουν (αραιά και που) φαινόμενα κερδοσκοπίας, έχω βαρεθεί την καραμέλλα των "κακών Ελληνικών μαγαζιών που πουλάνε πιο ακριβά από το e-bay..."
Και επειδή έξω από τον χορό όλοι ξέρουν πολλά τραγούδια, μπορει ο οποιοσδήποτε που κατακεραυνώνει εκ του ασφαλούς να κάνει ένα πείραμα...Να ανοίξει ένα κατάστημα και να πουλάει λιανική στην Ελληνική αγορά κράνη κλπ στις τιμές του e-bay... Και ταυτόχρονα αφού θα είναι έμπορος "που θα σέβεται τον πελάτη" να διαθέτει και όλο το πακέτο - δηλαδή να έχει πλήρες ετοιμοπαράδοτο στοκ μεγεθών χρωμάτων, μοντέλων για δοκιμή από τον υποψήφιο αγοραστή κλπ...
Βάζω από τώρα στοίχημα το αρχικό κεφάλαιο που θα χρειαστεί για την ιδρυση της επιχείρησης για το αν θα επιζήσει πέραν του 6μήνου και για το πόσα θα βρεθεί να χρωστάει κλείνοντας... :rolleyes:
Pan (dvs)
30/08/2013, 20:09
Εξαμηνο?Αισιοδοξος εισαι.
Bradipous
30/08/2013, 20:17
Καταρχην ειμαι στον χωρο των τροφιμων.
Τωρα,ο παραγωγος της Α περιοχης (νοτια)εχει καλο καιρο και βγαζει 2 σοδειες το χρονο απο ενα προιον.Το κανει στα ιδια χωραφια με τα ιδια μηχανηματα.
Στη Β περιοχη (βορεια)αλλος παραγωγος αναγκαζεται να ζεστανει το θερμοκηπιο,να καταναλωσει καυσιμα και τελικα να βγαλει μονο μια παραγωγη.Τα μηχανηματα του τον υπολοιπο καιρο καθονται.Οπως καταλαβαινεις ο Α παραγωγος εχει πολυ μικροτερο κοστολογιο.
Το ιδιο ισχυει για την πλειοψηφια των προιοντων.Αλλες ποσοτητες γαλακτος και με μειωμενο κοστολογιο η Θεσσαλια,αλλες η Ηπειρος.κλπ κλπ
Χοντρα τα παραδειγματα και χωρις πολλες λεπτομερειες αλλα ελπιζω να με καταλαβαινεις.
Το ιδιο ισχυει και στα κρανη.Ο Αγγλος πουλαει χιλιαδες κομματια παγκοσμια χωρις καν κοστος καταστηματος.Που να τον ανταγωνιστει το καταστηματακι?
Οπως τα λες ειναι, τη συγκριση την εκανα δεδομενου οτι και οι 2 εχουν παραγωγη μια φορα τον χρονο στην εποχη που παραγεται το προιον.
Το μαγαζακι της γειτονιας αναγκαζεται να εχει λιγο απο ολα.
Που σημαινει οτι απο εκει θα αγορασεις την μηχανη, εκει θα την κανεις σερβις, απο εκει θα αγορασεις εξοπλισμο και ισως εκει πουλησεις τελικα την μηχανη.
Δεν μπορει λοιπον να εχει ολα τα μοντελα των μηχανων της καθε εταιριας που εσυ θελεις να δοκιμασεις, ουτε ολες τις αφτερμαρκετ μαρκες ανταλλακτικων ουτε ολες τις μαρκες για εξοπλισμο. Αντιθετα εχει τα πιο εμπορικα μοντελα απο τις εταιριες που συνεργαζεται.
paramedic
30/08/2013, 21:21
Ο σωστός έμπορος θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στον χώρο ενώ οι φούσκες θα σκάσουν στην πρώτη ευκαιρία. Η πρώτη ευκαιρία(δεν είναι ευκαιρία αλλά δυστυχία αλλά λέμε τώρα) ήδη είναι εδώ και 3-4 χρόνια στην χώρα μας και ονομάζεται οικονομική κρίση. Μαγαζάκια μικρά υπάρχουν και στο εξωτερικό αλλά λίγα έγιναν μεγάλα γιατί ρίσκαραν με κέρδη μικρά και επεκτάθηκαν και τώρα μπορούν και χτυπάνε μικρές τιμές από τους παραγωγούς επειδή αγοράζουν ποσότητα.
Το άλλο είναι η εξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει σύγκριση με την Ελλάδα. Έχετε πάει πχ στο Louis στην Γερμανία? Δεν είχα χρήματα, τους το έλεγα και μου έλεγαν :οκ δείτε το εδώ και αν θέλετε το παραγγέλνετε από το σπίτι σας όταν έχετε. Έχετε πάει στα εδώ μαγαζιά? Πήγα στην Colori, τους είπα θέλω γάντια και μου είπαν εκεί είναι πήγαινε να δεις. Και μετά ήρθε μια κοπελίτσα από πίσω και με κοίταγε. Την ρώτησα κάτι και δεν ήξερε να μου πει. Δούλευε σε μαγαζί με εξειδικευμένο αντικείμενο και δεν κατείχε τίποτα. Προφανώς έιχε πάρει την δουλειά μέσω γνωστού κλπ κλπ. Και πολλά άλλα παραδείγματα.
Στην Ελλάδα όλοι ήθελαν να γίνουν αφεντικά και άνοιξε κατάστημα κάθε άσχετος που το μόνο που ήθελε ήταν να έχει υπαλλήλους και αυτός να κάαααθεται. Ε αυτοί καλά έκαναν και κλείσανε. Όσοι το παλεύουν μακάρι να τα καταφέρουν χίλιες φορές.
Παρεπιπτόντως από Ελλάδα έχω αγοράσει μόνο 1 κράνος και αυτό είχε κοινή Ευρωπαϊκή τιμή. Ότι άλλο έχω αγοράσει δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ από κατάστημα στην Ελλάδα. Συμβουλεύομαι τους καταλόγους των εταιριών και τις γνώμες άλλων αγοραστών και δεν έχω πέσει ποτέ έξω στο μέγεθος. 1 φορά έκανα λάθος στην αγορά κράνος και αυτό γιατί τελικά ήταν βαρύ για τον αυχένα μου και όχι στο μέγεθος και επειδή το πήρα σε τρελή προσφορά από Αμερική το πούλησα όσο το αγόρασα(μαζί με τα μεταφορικά που πλήρωσα). Και εγώ δεν έχασα και ένα παλικάρι πήρε ένα πολύ καλό κράνος στο 1/3 της τιμής Ελλάδας.
tzimidis
31/08/2013, 01:06
Όσοι από εσάς είσαστε μαγαζάτορες , ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΟΒΕΤΕ????????
ή πάει κλασικά : 100 € , χωρίς απόδειξη 90! ?? (άσχετα αν ο ΦΠΑ στα 100 είναι 23€ , άρα θα έπρεπε να είναι 77€ χωρίς απόδειξη)
MG-KTiNoS
31/08/2013, 07:49
Ο σωστός έμπορος θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στον χώρο ενώ οι φούσκες θα σκάσουν στην πρώτη ευκαιρία. Η πρώτη ευκαιρία(δεν είναι ευκαιρία αλλά δυστυχία αλλά λέμε τώρα) ήδη είναι εδώ και 3-4 χρόνια στην χώρα μας και ονομάζεται οικονομική κρίση. Μαγαζάκια μικρά υπάρχουν και στο εξωτερικό αλλά λίγα έγιναν μεγάλα γιατί ρίσκαραν με κέρδη μικρά και επεκτάθηκαν και τώρα μπορούν και χτυπάνε μικρές τιμές από τους παραγωγούς επειδή αγοράζουν ποσότητα.
Το άλλο είναι η εξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει σύγκριση με την Ελλάδα. Έχετε πάει πχ στο Louis στην Γερμανία? Δεν είχα χρήματα, τους το έλεγα και μου έλεγαν :οκ δείτε το εδώ και αν θέλετε το παραγγέλνετε από το σπίτι σας όταν έχετε. Έχετε πάει στα εδώ μαγαζιά? Πήγα στην Colori, τους είπα θέλω γάντια και μου είπαν εκεί είναι πήγαινε να δεις. Και μετά ήρθε μια κοπελίτσα από πίσω και με κοίταγε. Την ρώτησα κάτι και δεν ήξερε να μου πει. Δούλευε σε μαγαζί με εξειδικευμένο αντικείμενο και δεν κατείχε τίποτα. Προφανώς έιχε πάρει την δουλειά μέσω γνωστού κλπ κλπ. Και πολλά άλλα παραδείγματα.
Στην Ελλάδα όλοι ήθελαν να γίνουν αφεντικά και άνοιξε κατάστημα κάθε άσχετος που το μόνο που ήθελε ήταν να έχει υπαλλήλους και αυτός να κάαααθεται. Ε αυτοί καλά έκαναν και κλείσανε. Όσοι το παλεύουν μακάρι να τα καταφέρουν χίλιες φορές.
Παρεπιπτόντως από Ελλάδα έχω αγοράσει μόνο 1 κράνος και αυτό είχε κοινή Ευρωπαϊκή τιμή. Ότι άλλο έχω αγοράσει δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ από κατάστημα στην Ελλάδα. Συμβουλεύομαι τους καταλόγους των εταιριών και τις γνώμες άλλων αγοραστών και δεν έχω πέσει ποτέ έξω στο μέγεθος. 1 φορά έκανα λάθος στην αγορά κράνος και αυτό γιατί τελικά ήταν βαρύ για τον αυχένα μου και όχι στο μέγεθος και επειδή το πήρα σε τρελή προσφορά από Αμερική το πούλησα όσο το αγόρασα(μαζί με τα μεταφορικά που πλήρωσα). Και εγώ δεν έχασα και ένα παλικάρι πήρε ένα πολύ καλό κράνος στο 1/3 της τιμής Ελλάδας.
Έλα εσύ να κάνεις τον καλό έμπορα και να πουλάς κρανος που το αγωράζεις χοντρική όσο πουλάει ο άλλος λιανική να δούμε για πιό λόγο θα έρθει ο άλλος να το πάρει από εσένα
και δε μιλάμε για καπότες των 2 ευρώ που τις θες εδώ και τώρα...
Μιλάμε για διαφωρές των 200 ευρώ και χρόνο περίπου όσο θέλω
ΑΑΑα ξέχασα είμαι καλός έμπορας όταν ο πιτσιρικάς θα έρθει στο μαγαζί να δοκημάσει το κράνος και πρέπει να έχω διαθέσημο κλπ κλπ
Φυσικά θα πρέπει να είμαι και ευγενικός και συνεργάσημος
Μα φυσικά μικρέ μου σε κόβει εδώ ?
Σε σφίγκει εκεί???
Α ωραίααααα ΑΥΤΟ σου κάνει άντε να το πάρεις από το Χέλμετ σίτι τώρα που είναι πιο φτηνό...
Α και που σαι άμα χρειαστείς καμιά λαχειφόρο για καμια λέσχη ε ?
Τίποτα μίτινγκ κλπ εγώ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ !
Να δώσω και δώρα και ότι γουστάρεις!
Έρε γιαούρτι που πάει χαμένο !
:lol:
ή πάει κλασικά : 100 € , χωρίς απόδειξη 90! ?? (άσχετα αν ο ΦΠΑ στα 100 είναι 23€ , άρα θα έπρεπε να είναι 77€ χωρίς απόδειξη)
και μια που τ' ανέφερες ρε πελάτη
http://www.glikiazoi.gr/wp-content/uploads/2012/06/250612_tsoxatzopoulos_foto_thesout.gr_.png
και που έκοβα τι κατάλαβα ?
Μια ζεμπεκιά παραπάνω ήταν όλα
:wave2:
Ναι!
paramedic
31/08/2013, 08:42
Επειδή είναι προφανές οτι δεν διάβασες το κείμενο μου και επέλεξες αυτά που σε ενόχλησαν ή ήθελες για να κάνεις αντιπαράθεση θα κάνω το ίδιο και θα σου πω:
Εφόσον είμαι πελάτης και μπαίνω στο μαγαζί σου ήρθα αρχικά για να δω το προϊόν σου και οφείλεις να ξέρεις και 5 πράγματα για αυτό που πουλάς και φυσικά να με
κατατοπίσεις γιατί σαν άσχετος πιτσιρικάς δεν κατέχω το μέγεθος του κράνους που πρέπει να πάρω, ούτε τα υλικά, ούτε πως μου ταιριάζει κλπ κλπ.
Είσαι σωστός έμπορος? Άρα έχεις δει και τον ανταγωνισμό εσωτερικό και εξωτερικό και άρα ξέρεις πόσο πρέπει να είναι το περιθώριο κέρδους σου. Αν πας με ένα κράνος
να βγάλεις το ενοίκιο του μήνα ε τότε ναι θα πάω από εξωτερικό να το πάρω. Εξάλλου 1 φορά θα πάρω κράνος και θα βρω το μέγεθός μου εφόσον μιας και είμαι τόσο
καλός με το internet και το παίζω στα χέρια μου θα κοιτάξω κριτικές και θα δω 5-6 video reviews και θα την βρω την άκρη ρε αδερφέ. Μπορεί να μη ήξερα τίποτα από αγορές στο internet αλλά η τεμπελιά σου και το θράσος σου με έκανε να ψάξω και να μάθω.
Κάτσε εσύ στο μαγαζάκι σου και φάε το γιαούρτι σου και βάλε και λίγο μελάκι για να γλυκάνει την πίκρα σου που με βλέπεις να μπαίνω στα φόρουμ και να διαλαλώ πόσο πιο φτηνά πήρα το κράνος απο Ισπανία που και εκεί κρίση έχουν αλλά ρίξανε λίγο το περιθώριο κέρδους τους για να συνεχίσουν να ψαρεύουν πελάτες μπας και και αγοράσουν και άλλα πράγματα μιας και είναι καλύτερα να πουλάς 500 κράνη με κέρδος 5€ παρά 1 με κέρδος 100€.
Α και μου κόβει και απόδειξη η οποία θα περνάει και στην εφορία κανονικότατα πια και κόβοντας την βοηθάει την χώρα του να βγει από τα σκατά και δεν στηρίζεται στον αέναο Ελληνικό ωχαδερφισμό και στο "Δεν θέλω να εχω εγώ 2 κατσίκες αλλά να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα για να μην έχει αυτός".
pipe_smoker
31/08/2013, 08:51
Δε θελω να παρω το ρολο του τρουπη που απουσιαζει αλλα....
:eleison:
Πριν ξεκινήσεις να κάνεις τον έξυπνο για πράγματα που δεν ξέρεις ή που νομίζεις ότι ξέρεις, θα σου πρότεινα πρώτα τουλάχιστον να μάθεις να αποφορολογείς...
Έτσι για την ιστορία ή για να μαθαίνουμε και κάτι...ο ΦΠΑ που εμπεριέχεται στην λιανική τιμή είναι 23% επί της καθαρής αξίας - δηλαδή υπολογίζεται ως ποσοστό από κάτω προς τα πάνω...Όταν θέλεις να τον αφαιρέσεις από την λιανική τιμή διαιρείς την τελική τιμή με 1,23. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που ανέφερες, με λιανική 100€ η τιμή χωρίς ΦΠΑ είναι 81,30 και όχι 77€...
Είναι αρκετοί τέτοιοι έξυπνοι που μπαίνουν και με υφάκι καρδινάλιου ΑΠΑΙΤΟΥΝ έκπτωση 23% χωρίς να τους κόψεις απόδειξη. Και όταν ξεκινάς να τους εξηγείς ότι η αφαίρεση του φπα ΔΕΝ είναι ισοδύναμη με 23% έκπτωση θίγονται και φεύγουν λέγοντας..."άσε ρε φίλε που θα μας μάθεις και μαθηματικά..." :a31:
MG-KTiNoS
31/08/2013, 09:21
Επειδή είναι προφανές οτι δεν διάβασες το κείμενο μου και επέλεξες αυτά που σε ενόχλησαν ή ήθελες για να κάνεις αντιπαράθεση θα κάνω το ίδιο και θα σου πω:
Εφόσον είμαι πελάτης και μπαίνω στο μαγαζί σου ήρθα αρχικά για να δω το προϊόν σου και οφείλεις να ξέρεις και 5 πράγματα για αυτό που πουλάς και φυσικά να με
κατατοπίσεις γιατί σαν άσχετος πιτσιρικάς δεν κατέχω το μέγεθος του κράνους που πρέπει να πάρω, ούτε τα υλικά, ούτε πως μου ταιριάζει κλπ κλπ.
Είσαι σωστός έμπορος? Άρα έχεις δει και τον ανταγωνισμό εσωτερικό και εξωτερικό και άρα ξέρεις πόσο πρέπει να είναι το περιθώριο κέρδους σου. Αν πας με ένα κράνος
να βγάλεις το ενοίκιο του μήνα ε τότε ναι θα πάω από εξωτερικό να το πάρω. Εξάλλου 1 φορά θα πάρω κράνος και θα βρω το μέγεθός μου εφόσον μιας και είμαι τόσο
καλός με το internet και το παίζω στα χέρια μου θα κοιτάξω κριτικές και θα δω 5-6 video reviews και θα την βρω την άκρη ρε αδερφέ. Μπορεί να μη ήξερα τίποτα από αγορές στο internet αλλά η τεμπελιά σου και το θράσος σου με έκανε να ψάξω και να μάθω.
Κάτσε εσύ στο μαγαζάκι σου και φάε το γιαούρτι σου και βάλε και λίγο μελάκι για να γλυκάνει την πίκρα σου που με βλέπεις να μπαίνω στα φόρουμ και να διαλαλώ πόσο πιο φτηνά πήρα το κράνος απο Ισπανία που και εκεί κρίση έχουν αλλά ρίξανε λίγο το περιθώριο κέρδους τους για να συνεχίσουν να ψαρεύουν πελάτες μπας και και αγοράσουν και άλλα πράγματα μιας και είναι καλύτερα να πουλάς 500 κράνη με κέρδος 5€ παρά 1 με κέρδος 100€.
Α και μου κόβει και απόδειξη η οποία θα περνάει και στην εφορία κανονικότατα πια και κόβοντας την βοηθάει την χώρα του να βγει από τα σκατά και δεν στηρίζεται στον αέναο Ελληνικό ωχαδερφισμό και στο "Δεν θέλω να εχω εγώ 2 κατσίκες αλλά να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα για να μην έχει αυτός".
Μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις ...
Υποθέτεις ότι τα πράγματα είναι έτσι και μου θυμίζεις κάτι άλλος που έλεγαν τους ΔΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΩΛΑ
(Εταιρεία που έκανε εξαγωγές είχα παλία και έβαλα λουκέτο)
mixalhsCr
31/08/2013, 09:24
Αποφορολογεις λίγο απο το ποσο και τον φόρο που γλιτώνει ο μαγαζάτορας αφού θα δηλώσει συνολικά λιγότερο εισόδημα άρα η φορολογιση του θα ειναι σε χαμηλότερη κλίμακα .
Έτσι για την ιστορία ! Ευχαριστω !
MG-KTiNoS
31/08/2013, 09:24
Πριν ξεκινήσεις να κάνεις τον έξυπνο για πράγματα που δεν ξέρεις ή που νομίζεις ότι ξέρεις, θα σου πρότεινα πρώτα τουλάχιστον να μάθεις να αποφορολογείς...
Έτσι για την ιστορία ή για να μαθαίνουμε και κάτι...ο ΦΠΑ που εμπεριέχεται στην λιανική τιμή είναι 23% επί της καθαρής αξίας - δηλαδή υπολογίζεται ως ποσοστό από κάτω προς τα πάνω...Όταν θέλεις να τον αφαιρέσεις από την λιανική τιμή διαιρείς την τελική τιμή με 1,23. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που ανέφερες, με λιανική 100€ η τιμή χωρίς ΦΠΑ είναι 81,30 και όχι 77€...
Είναι αρκετοί τέτοιοι έξυπνοι που μπαίνουν και με υφάκι καρδινάλιου ΑΠΑΙΤΟΥΝ έκπτωση 23% χωρίς να τους κόψεις απόδειξη. Και όταν ξεκινάς να τους εξηγείς ότι η αφαίρεση του φπα ΔΕΝ είναι ισοδύναμη με 23% έκπτωση θίγονται και φεύγουν λέγοντας..."άσε ρε φίλε που θα μας μάθεις και μαθηματικά..." :a31:
και μια πουτ αναφέραμε...
Άντε τώρα να κάνεις εξαγωγές στο εξωτερικό και μετά να πας εφορεία να πάρεις πίσω το ΦΠΑ
:bigcry:
Τι τα θυμήθηκα τώρα...
:a018:
MG-KTiNoS
31/08/2013, 09:30
Αποφορολογεις λίγο απο το ποσο και τον φόρο που γλιτώνει ο μαγαζάτορας αφού θα δηλώσει συνολικά λιγότερο εισόδημα άρα η φορολογιση του θα ειναι σε χαμηλότερη κλίμακα .
Έτσι για την ιστορία ! Ευχαριστω !
άλλος ένας που τα ξέρει όλα
περαίωση ρινκ ε μπελ του γιου ?
Έλεγχος, λέει κάτι ?
Αγωρές πωλήσεις ισολογισμός απογραφή?
Από την στιγμή που δε μιλάς για καντίνα ή καφέ και φτιάχνεις ΕΠΕ ή Αε τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι
και μην σου περάσει από το μυαλό ότι στην ΕΦΟΡΙΑ είναι τίποτα χαζοί
Θα σε πιάσουν και θα πληρώσεις
τώρα το ποιόν θα πληρώσεις είναι μια άλλη ιστορία
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
υγ
ΕΝΑΝ ξέρω που δεν πλήρωσε κομμωτή στο κωλονάκι αλλά ήταν γκέι και χτένιζε όλη την "καλή" Αθήνα
Σκέφτομαι ότι μια μέρα πρέπει να του στήσουμε άγαλ΄μα στην πλ. Κωλονακίου
Αυτός που αντιστ΄θηκε
MG-KTiNoS
31/08/2013, 09:36
Από μένα τέρμα η κουβέντα γιατί μου θυμίσατε όλα αυτά που μου έχουν κάνει 25 χρόνια που έχω επιχέίρηαη (τρομάρα μου)
:moutza:
Όρσε μλκ ΚΤιΝΕ
Χαλάστηκα πραγματικά τώρα.
υγ
Τσάμπα συμβουλή
Μην τσιμπάτε στις μλκιες που σας λένε.
Μην βγάζετε συμπεράσματα για καταστάσεις που δεν γνωρίζετε
και ΚΥΡΙΩΣ
ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ
(έστω και για την μικρή πιθανότητα που κάνετε λάθος)
Άντε καλό Σ/Κ
mixalhsCr
31/08/2013, 09:38
Εσυ που τα ξέρεις ολα δεν βλέπω να μου απαντας με αριθμούς όμως.
Μια ερώτηση έκανα, αν ξέρεις απαντας αλλιώς δεν υπάρχει λόγος
Pan (dvs)
31/08/2013, 09:41
Nαι και ?
Οι ακηδες τα μασανε οπως λεει και ο MG-KTiNoS.
Pan (dvs)
31/08/2013, 09:46
και μια πουτ αναφέραμε...
Άντε τώρα να κάνεις εξαγωγές στο εξωτερικό και μετά να πας εφορεία να πάρεις πίσω το ΦΠΑ
:bigcry:
:
Να παρεις επιστροφη ΦΠΑ απο εξαγωγη?Τι ειπες πρωινιατικα:lol:.
Βlack χιουμορ.
nicksior
31/08/2013, 10:51
Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος.
Οι παλιοί έμποροι έλεγαν πως ακόμη και η σκόνη από τα παπούτσια του πελάτη, είναι κέρδος για το μαγαζί. (Τότε έτσι ήταν , σήμερα ίσως όχι).
Πέραν των βασικών κανόνων όπως «αγοράζω φθηνά – πουλώ με κέρδος» υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνεχώς μεταβάλλονται - εξελίσσονται . Το σύνολο αυτών των κανόνων , βασικών αλλά και συγκυριακών (ενίοτε και αλλοπρόσαλλων) , ονομάζεται «Αγορά».
Όποιος τολμήσει να αγνοήσει την «αγορά» είναι καταδικασμένος να αποτύχει (εκτός αν είναι τόσο ισχυρός ώστε να επιβάλλει δικούς του κανόνες δηλ να δημιουργήσει νέα «αγορά».
Ακόμη και σε επίπεδο κράτους , όταν χαράσσεται οικονομική πολιτική σε κλειστά διευθυντήρια αγνοώντας την «αγορά» , η οικ. αυτή πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει ( βλέπε την πάλαι ποτέ Σοβ. Ένωση , το κράτος με τον μεγαλύτερο πλούτο ή βλέπε τα δικά μας χάλια…).
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία.
Όποιος γνωρίζει κολύμπι , κολυμπάει , οι υπόλοιποι στην παραλία με τα κουβαδάκια τους ή σε κανά φόρουμ να γκρινιάζει και να μεμψιμοιρεί .
Μη βιαστείτε να μου επιτεθείτε… Κι εγώ στην παραλία είμαι ! Οφείλω όμως να βλέπω την πραγματικότητα.
MG-KTiNoS
31/08/2013, 11:16
Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος.
Οι παλιοί έμποροι έλεγαν πως ακόμη και η σκόνη από τα παπούτσια του πελάτη, είναι κέρδος για το μαγαζί. (Τότε έτσι ήταν , σήμερα ίσως όχι).
Πέραν των βασικών κανόνων όπως «αγοράζω φθηνά – πουλώ με κέρδος» υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνεχώς μεταβάλλονται - εξελίσσονται . Το σύνολο αυτών των κανόνων , βασικών αλλά και συγκυριακών (ενίοτε και αλλοπρόσαλλων) , ονομάζεται «Αγορά».
Όποιος τολμήσει να αγνοήσει την «αγορά» είναι καταδικασμένος να αποτύχει (εκτός αν είναι τόσο ισχυρός ώστε να επιβάλλει δικούς του κανόνες δηλ να δημιουργήσει νέα «αγορά».
Ακόμη και σε επίπεδο κράτους , όταν χαράσσεται οικονομική πολιτική σε κλειστά διευθυντήρια αγνοώντας την «αγορά» , η οικ. αυτή πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει ( βλέπε την πάλαι ποτέ Σοβ. Ένωση , το κράτος με τον μεγαλύτερο πλούτο ή βλέπε τα δικά μας χάλια…).
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία.
Όποιος γνωρίζει κολύμπι , κολυμπάει , οι υπόλοιποι στην παραλία με τα κουβαδάκια τους ή σε κανά φόρουμ να γκρινιάζει και να μεμψιμοιρεί .
Μη βιαστείτε να μου επιτεθείτε… Κι εγώ στην παραλία είμαι ! Οφείλω όμως να βλέπω την πραγματικότητα.
Όχι νικ η πραγματικότητα είναι μια άλλη
Μόνο τα σούπερ μάρκερτ θα μείνουν στην λιανική
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ
Εσύ κολύμπα όσο θες, εγώ στο διευθυντήριο θα φτιάξω νόμους που δεν θα σου επιτρέψουν να δουλέψεις, ωράρια, φόρους κλπ κλπ
το λέει κι η προπαγάνδα εξ άλλου στα βοθροκάναλα...
'Εμποροι, ταξί, φαρμακεία, ΔΥ, βενζινάδες, περίπτερα, λαικές, βαρβάκειο αγορά, κρατικές - δημοτικές επιχειρήσεις
ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
Άκουσες πχ εσύ κανένα να κάνει παράπονα για το Λιντλ ?
Άκουσες να πάει να δει πόσο πουλάνε από προχτές στο ΑΒ το κρέας και το γάλα?
Μα όχι φυσικά
Για το κράνος όμως της πτνς !
Απλά πράγματα, σαν τον Χαιλάντερ.
Όλα αυτά περί αγωράς είναι για τους καρχαρίες, η μαρίδα είναι φαί
MG-KTiNoS
31/08/2013, 11:21
και κάτι τελευταίο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ !!! :D
Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος, ΔΥ, ταξιτζής, κλπ κλπ
αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις.
ΑΠό εκεί πέρα το ΜΟΝΟ επάγγγελμα που σου επιτρέπει η προπαγάνδα να κάνεις είναι υπάλληλος με Αλβανικό μυσθό.
ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι βολεμένοι, κλέφτες, φοροφυγάδες κλπ κλπ
(και κάνω πολύ υπομονή για μην αρχίσω στα μπινελίκια τον άλλο που ρωτάει για αποδείξεις,
λες κι εγώ τον ρώτησα ποτέ αν λουφάρει στο δημόσιο ή όπου δουλεύει και έγινε ξαφνικά κριτής των πάντων)
:(
nicksior
31/08/2013, 11:41
Αν η πραγματικότητα είναι άλλη , τότε αυτή η άλλη θα επικρατήσει.
Δεν κολυμπώ είπαμε .. Στην παραλία με το κουβαδάκι μου είμαι.
Όλοι αυτοί που ανέφερες και φυσικά δεν είναι κλέφτες (ίσως μερικοί να ήταν) . Αν όμως δεν εξελίχθηκαν (προσφορά υπηρεσιών – προϊόντα κλπ) επαναπαυόμενοι στην μονοπώληση του είδους τους , η αγορά θα τους τιμωρήσει.
Για το Λιντλ έχω ακούσει πολλά και κακά , προσωπικά δεν ψωνίζω , τουλάχιστον είδη διατροφής.. Και.. Κολοσσοί έχουν κλείσει …
nicksior
31/08/2013, 11:48
Με μπινελίκια δεν βγαίνει τίποτα..
Η το παλεύεις ή πας στο Αγιο όρος :lol:
Αν έτσι πιστεύει τότε , γιαυτόν έτσι είναι.. Αλλαξέ του την γνώμη , βρες τρόπο ..
Ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου κατάφερε να έχει πιο πολύ κόσμο απο σούπερ μάρκετ .. Κάτι κάνει σωστά προφανώς !
paramedic
31/08/2013, 11:51
και κάτι τελευταίο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ !!! :D
Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να γίνει έμπορος, ΔΥ, ταξιτζής, κλπ κλπ
αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις.
ΑΠό εκεί πέρα το ΜΟΝΟ επάγγγελμα που σου επιτρέπει η προπαγάνδα να κάνεις είναι υπάλληλος με Αλβανικό μυσθό.
ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι βολεμένοι, κλέφτες, φοροφυγάδες κλπ κλπ
(και κάνω πολύ υπομονή για μην αρχίσω στα μπινελίκια τον άλλο που ρωτάει για αποδείξεις,
λες κι εγώ τον ρώτησα ποτέ αν λουφάρει στο δημόσιο ή όπου δουλεύει και έγινε ξαφνικά κριτής των πάντων)
Καταρχήν φίλε μου μην νευριάζεις γιατί εδώ μέσα κουβέντα κάνουμε και δεν χαρακτηρίζουμε κανέναν. Ούτε ιερά εξέταση είμαστε. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω τέτοια διάθεση. Και εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι και παρόλο που στο αντικείμενο μου είμαι αναγκασμένος να εργάζομαι στο ίδιο σακί με βάζεις και εσύ και όλοι σας αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Παραθέτουμε τις εμπειρίες μας απο την κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα και δε νομίζω οτι δέχεται αμφισβήτηση μιας και δεν έχουμε δει το αντίθετο. Οι καλοί έμποροι έχουν εκθειαστεί και μάλιστα προτιμούνται απο αυτούς του εξωτερικού. Εγώ πχ πηγαίνω χρόνια σε ενα μοτομάγαζο στο περιστέρι αλλά τα παιδιά εκεί ξέρουν 5 πράγματα και έχουν σωστές τιμές σε πολλά οπότε γιατί να μην τους προτιμήσω?
Bradipous
31/08/2013, 11:59
Τον τελευταιο καιρο βλεπω στο fb να μου βγαζει προσφορες απο γνωστο (φανταζομαι) για τους αθηναιους μαγαζι στην Καλλιρροης.
Οι τιμες ειναι αντιστοιχες με των ξενων και σου δινει και δυνατοτητα για 5 ατοκες δοσεις (στην τιμη προσφορας).
Πως λοιπον αυτος μπορει και κανει τετοιες προσφορες που ειναι εξισου καλες -αν οχι καλυτερες- με του λουι, του χελμετ και λοιπων αλλοδαπων καταστηματων και οι υπολοιποι δεν μπορουν;
Υ.γ. Δεν ειρωνευομαι, πραγματικα εχω αυτη την απορια.
Με μπινελίκια δεν βγαίνει τίποτα..
Η το παλεύεις ή πας στο Αγιο όρος :lol:
Αν έτσι πιστεύει τότε , γιαυτόν έτσι είναι.. Αλλαξέ του την γνώμη , βρες τρόπο ..
Ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου κατάφερε να έχει πιο πολύ κόσμο απο σούπερ μάρκετ .. Κάτι κάνει σωστά προφανώς !
Ο ψιλικατζης εχει τεφτερι το μαρκετ οχι......
Bradipous
31/08/2013, 12:06
Εγώ πχ πηγαίνω χρόνια σε ενα μοτομάγαζο στο περιστέρι αλλά τα παιδιά εκεί ξέρουν 5 πράγματα και έχουν σωστές τιμές σε πολλά οπότε γιατί να μην τους προτιμήσω?
:dizzy:
:a42:
Drake Ramore
31/08/2013, 12:22
Είπα να αρχίσω να γράφω σεντόνια για την Ελληνική πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας έμπορος, που τόσο εύκολα κάποιοι απο εσάς ονομάζουν λαμόγιο, αλλά διαβάζοντας είδα οτι τα έγραψε όλα ο MG-Ktinos, οπότε +1 σε όλα τα πόστ του.
Τελικά οι Ελληνες πελάτες έχουν τους έμπορους που τους αξίζουν...
paramedic
31/08/2013, 12:28
:dizzy:
:a42:
κράνος γράφω μαν ΚΡΑΝΟΣ!!!!! ρε σεις τα διαβάζετε η πράγματι φιλτράρετε ότι σαν κεντρίζει το ενδιαφέρον για αντιπαράθεση???
AUFGEBRACHT
31/08/2013, 12:47
Μιας και αναφέρθηκαν οι αποδείξεις, σημερινό περιστατικό πριν 2 ώρες... Στην πόλη μου είναι δύο μεγάλα μαγαζιά που πουλάνε παιδικά παιχνίδια, στον ένα ψωνίζω από τότε που ήμουν παιδάκι. Πάω σήμερα να αγοράσω ένα σετ playmobil για την κόρη μου αλλά δυστυχώς δεν είχε το συγκεκριμένο που ήθελα, οπότε αναγκαστικά πήγα στον άλλο ο οποίος το είχε διαθέσιμο. Πάω να πληρώσω, €22 η τιμή, βγάζω τα λεφτά να πληρώσω και μου λέει "μισό λεπτό να σου κόψω μια χειρόγραφη απόδειξη γιατί έχει βλάβη η ταμειακή μηχανή και δε δουλεύει". Ακούω ξαφνικά ένα "ΟΧΙ, ΟΧΙ μην κόβεις" και πετάγεται από το πουθενά ο ιδιοκτήτης και μου λέει:
-Θέλεις απόδειξη;
-Ναι, του λέω, θέλω.
-Μωρέ έχει χαλάει η ταμειακή, μην αρχίσω τώρα να κόβω αποδείξεις έτσι με το χέρι, δε λέει :confused: Εσύ θες απόδειξη τώρα;
-Μα μου είπε η γυναίκα σου θα κόψει χειρόγραφη
-Όχι μωρέ, €22 δεν είχε; Να, πάρε πίσω το δίευρο κι είμαστε εντάξει κι από εβδομάδα πέρνα να σου κόψω απόδειξη άμα τη θες τόσο πολύ...
Περιστατικό Νο2 προχτές:
Παραγγέλνω από ένα μαγαζί τακάκια για τη μηχανή, με παίρνει τηλ μου λέει ήρθανε και θα στα φέρω εγώ από τη δουλειά γιατί είναι στο δρόμο μου. Πράγματι μου τα φέρνει και μου λέει "ξέρεις απόδειξη δεν έκοψα γιατί είναι μεσημέρι και το ξέχασα θα στη φέρω αύριο". Ε λοιπόν την άλλη μέρα όντως ήρθε μόνο και μόνο για να μου φέρει την απόδειξη!!!
AristidisZ
31/08/2013, 13:23
Είπα να αρχίσω να γράφω σεντόνια για την Ελληνική πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας έμπορος, που τόσο εύκολα κάποιοι απο εσάς ονομάζουν λαμόγιο, αλλά διαβάζοντας είδα οτι τα έγραψε όλα ο MG-Ktinos, οπότε +1 σε όλα τα πόστ του.
Τελικά οι Ελληνες πελάτες έχουν τους έμπορους που τους αξίζουν...
καλά τώρα να βάλουμε τις πλερέζες όλοι να κλαίμε παρέα για τους εμπόρους...
ενώ ο Έλληνας υπάλληλος και ο Έλληνας ελεύθερος επαγγελματίας ζουν στο παράδεισο ε ;
tzimidis
31/08/2013, 23:49
κι εγώ με το ζόρι κρατιέμαι να μην απαντήσω............................με τρόπο που δεν με τιμάει ιδιαίτερα.......... αλλά δε βαριέσαι , 298427
μια ζωή την έχουμε , οπότε:
http://www.youtube.com/watch?v=SCDIixNMhy8
Die fetten Jahre sind vorbei, για όλους όμως...................
μακάρι να φοροδιαφευγαν όλοι ΣΩΣΤΑ ,δηλαδη να αποφορολογουν ΚΑΙ τον ΦΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ τον ΦΟΡΟ επί του κέρδους τούς που γλιτώνουν...
ΜΑΚΑΡΙ να εδιναν και τις δυο επιλογές στον πελάτη .... και την νόμιμη (απόδειξη) και την ηθική (άνευ απόδειξης και ΦΠΑ+ΦΟΡΟΣ ΕΞΩ)
Οσοι το κάνουν είναι σωστοί επαγγελματιες...
"ΣΩΣΤΑ"...Αν μάλιστα επιπλέον του φπα (που μπορεί να τον έχουν πληρώσει κατά την αγορά...) και του φόρου επι του κέρδους πουλήσουν και το προιόν τους κάτω από το κόστος τους και σε 48 άτοκες δόσεις, θα είναι ακόμα πιο "σωστοί επαγγελματίες"... Βάζω στοίχημα ότι θα έχουν πάρα πολλούς "ευχαριστημένους πελάτες" που θα πίνουν νερό στην υγειά τους... Το ότι θα καταλήξουν χρεωμένοι στην φυλακή ή στους πέντε δρόμους είναι δευτερεύων και άνευ σημασίας..."Ευχαριστημένους" πελάτες να έχουν...
Bradipous
01/09/2013, 09:12
"ΣΩΣΤΑ"...Αν μάλιστα επιπλέον του φπα (που μπορεί να τον έχουν πληρώσει κατά την αγορά...) και του φόρου επι του κέρδους πουλήσουν και το προιόν τους κάτω από το κόστος τους και σε 48 άτοκες δόσεις, θα είναι ακόμα πιο "σωστοί επαγγελματίες"... Βάζω στοίχημα ότι θα έχουν πάρα πολλούς "ευχαριστημένους πελάτες" που θα πίνουν νερό στην υγειά τους... Το ότι θα καταλήξουν χρεωμένοι στην φυλακή ή στους πέντε δρόμους είναι δευτερεύων και άνευ σημασίας..."Ευχαριστημένους" πελάτες να έχουν...
Ο πελατης εχει παντα δικιο. :cry:
τοτε, μπορείτε να κόβετε αποδειξουλα με τα φπα τουσ φορουσ και τα παντα ολα...
αλλιώς, αμα δεν θέλετε να κόβετε, θ πρεπει να αφαιρείτε οποιοδήποτε πόσο θα δίνατε στο ΚΡΑΤΟΣ αν κόβατε απόδειξη...
ούτε το κέρδος σασ να μειώσετε ουτε να κανετε 1452 άτοκες δοσεις...
βάζετε στην τσεπη μαύρο το κέρδος , γλιτώνουμε ένα καλό ποσό απο την τιμη αγοράς ...fair deal...
φυλακη και στους πέντε δρόμους θα σας (μας) στείλει το κράτος και οχι οι πελάτες ή οι εμποροι...
disclaimer
αυτές οι απόψεις είναι του ggs και σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν προτροπή φοροδιαφυγής ή παράνομης συμπεριφοράς.
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : 26132462
Bradipous
01/09/2013, 10:01
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : 26132462
Να δωσω κι εγω ενα λογαριασμο αλληλεγγυης για την αποσβεση του ιδιοτικου χρεους; :blush:
τοτε, μπορείτε να κόβετε αποδειξουλα με τα φπα τουσ φορουσ και τα παντα ολα...
...
Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα γιατί έχει καταντήσει ανέκδοτο…
Στην λιανική σήμερα, (και όχι στην παροχή υπηρεσιών - εκεί τα πράγματα διαφέρουν) η μη κοπή απόδειξης κατά 80-90% γίνεται μετά από απαίτηση και αφόρητη πίεση του πελάτη ο οποίος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να μειώσει όσο γίνεται το κόστος των αγορών του… Αυτό είναι κάτι που τα μαγαζιά λιανικής (τουλάχιστον όσα δουλεύουν με οργανωμένη μηχανογράφηση) δεν το πολυθέλουν… Γιατί για να μπορείς να πουλάς χωρίς απόδειξη πρέπει και να μπορείς να αγοράζεις μαύρα από τον χονδρέμπορο-εισαγωγέα αλλιώς η αποθήκη σου θα γίνει μαντάρα και στην ετήσια απογραφή ή σε περίπτωση περαίωσης κλεισίματος – αλλαγής καθεστώτος ή σε κάποιον έκτακτο έλεγχο της εφορίας, τα σκατά θα βγουν στην επιφάνεια και θα τα πληρώσεις τρίδιπλα και τετράδιπλα. Μην ξεχνάτε ότι κατά την κοπή του τιμολογίου χονδρικής ο μαγαζάτορας έχει ήδη πληρώσει το φπα της αγοράς και άρα ακόμα και αν πουλήσει το προιόν χωρίς απόδειξη δεν μπορεί να μην εισπράξει τουλάχιστον το μέρος του φπα που αντιστοιχεί στην τιμή χονδρικής.
Ας υποθέσουμε όμως ότι το μαγαζί έχει την δυνατότητα να πάρει και κάποια προϊόντα μαύρα από τον προμηθευτή του...Όμως το να αγοράζεις μαύρα από τους προμηθευτές δεν είναι ούτε πάντα εφικτό, ούτε εύκολο, εμπεριέχει κινδύνους κατά την διακίνηση, και προκύπτουν και κάποια "θεματάκια" που έχουν από πίσω κρυφά κόστη (όπως πχ κασέρι πληρωμές, αδυναμία επιστροφής προϊόντων σε περίπτωση προβλήματος, προβληματική αποθήκη, αδυναμία της μηχανογράφησης να παράσχει σωστά στοιχεία κλπ…).
Ταυτόχρονα το να πουλάς και να διακινείς "μαύρα" εμπεριέχει ένα τεράστιο ρίσκο που κανένα λογικός άνθρωπος δεν θέλει να το αναλάβει-τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιο όφελος. Αν ο πελάτης βγαίνοντας από το μαγαζί χωρίς απόδειξη του την πέσει κλιμάκιο της εφορίας (που μου έχει συμβεί τρις και ευτυχώς υπήρχε απόδειξη…) ακόμα και αν είναι ο ίδιος που έχει πιέσει-προκαλέσει να μην κοπεί απόδειξη, είναι 1000% σίγουρο θα κάνει την πάπια και δεν θα έχει καμία επίπτωση… Αντίθετα ο "κακός έμπορος" που του έκανε το χατίρι θα την πληρώσει την νύφη – και θα την πληρώσει ακριβά, πολύ ακριβά... Να μην μιλήσουμε ότι το μαγαζί είναι εκτεθειμένο σε κάθε αιφνιδιαστικό έλεγχο ή σε τυχόν κακόβουλη καταγγελία-ενέργεια… Ακόμα θυμάμαι που με το ζόρι κρατήθηκα και δεν έσπασα στο ξύλο "πελάτη" που αφού μου έπρηξε τα ούμπαλα να μην του κόψω απόδειξη για να γλυτώσει τον φπα μετά από 3 ημέρες μετάνοιωσε για την αγορά και απαιτούσε να επιστρέψει ανοιγμένο-χρησιμοποιημένο προιόν και να πάρει τα χρήματα πίσω αλλιώς θα μου έκανε καταγγελία που δεν του έκοψα απόδειξη… Ναι κύριοι..κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι και δεν φοράνε ταμπέλλα στο μέτωπο για να τους ξεχωρίσεις…
Ο "πελάτης" ελάχιστα από αυτά ξέρει ή κάνει ότι δεν τα ξέρει... Χέστηκε αν στην πέσει η εφορία και σε λουκετάρει ή σου χώσει ένα πρόστιμο 100πλάσιο της αξίας του μαύρου που του έδωσες, χέστηκε αν θα τα πληρώσεις στην περαίωση, χέστηκε αν έχεις ήδη πληρώσει τον φπα της αγοράς χονδρικής… Θέλει να πάρεις εσύ το ρίσκο και να παρανομήσεις εσύ για το δικό του και μόνο όφελος… Θέλει να πάρει χωρίς απόδειξη και να επωφεληθεί τα πάντα αλλά να διατηρήσει εγγύηση και δυνατότητα αλλαγής-επιστροφής… Θέλει τα πάντα την στιγμή που ούτε τον φπα καλά-καλά δεν μπορεί να υπολογίσει και ζητάει να του αφαιρέσεις 23%...Φυσικά τέτοιες απαίτησεις δεν έχει την μαγκιά να τις ξεστομίσει αλλού… Δεν τις ζητάει στον Σκλαβενίτη ή στο Πλαίσιο ή στις αλυσίδες... Στο μαγαζάκι της γειτονιάς και στα φόρουμ θα βγάλει όλα του τα κόμπλεξ… Και δεν θα κάτσει καν να σε ακούσει αν προσπαθήσεις να του εξηγήσεις ότι μερικά πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζεται αν αυτά δεν τον συμφέρουν…
Fair deal και μαλακίες… Το fair deal στην περίπτωση αυτή (και για αυτό λίγο-πολύ έτσι έχει καθιερωθεί στην αγορά) είναι ότι αφού παρανομούν και τα 2 μέρη ( με τον κίνδυνο και το ρίσκο να βρίσκεται πάντα και μόνο στην πλευρά του μαγαζιού) θα πρέπει να μοιράζονται και τα 2 μέρη το όποιο όφελος… όχι κουτσοί-στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα.
Και για να τελειώνουμε… Προσωπικά στην λιανική έχω σχεδόν μηδενίσει τα "χωρίς απόδειξη" (στην χονδρική έτσι κι αλλιώς ήταν μηδέν)… Θα το κάνω στον ελάχιστο βαθμό που μπορώ να το διαχειριστώ λογιστικά χωρίς να πετάγομαι τα βράδια στον ύπνο μου, στον πελάτη που θα μου το ζητήσει αλλά θα ξηγηθεί καλά, και σε αυτές τις περιπτώσεις θα μοιράσω το όποιο όφελος μεταξύ μαγαζιού και πελάτη που πράγματι καταλαβαίνει και δεν το παίζει ξερόλας ή έξυπνος… Το φπα είναι υποχρέωσή μου προς το κράτος αφού τον έχω εισπράξει από τον πελάτη… Δεν είναι υποχρέωσή μου να τον κλέψω και να του τον χαρίσω, ούτε αν το κάνω αυτό θα με κάνει…"σωστό επαγγελματία"...
Nostradamus
01/09/2013, 12:13
Οι έμποροι λένε ότι φταίνε οι καταναλωτές και οι καταναλωτές τα φορτώνουν στους εμπόρους. Για άλλη μια φορά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.
Αγαπητέ ΤΗEOD κλείνεις με την φράση "εάν μπορώ να το διαχειριστώ λογιστικά, στον πελάτη που θα μου ξηγηθεί σωστά, δεν θα είναι ξερόλλας κτλ κτλ". Αυτόματα αρχίζεις κατά την γνώμη μου και "στρογγυλεύεις" τα παραπάνω λεγόμενα σου. Στο ελάχιστο πιθανά, αλλά το κάνεις. Κάποιος άλλος λοιπόν έμπορος με λιγότερα "άγχη" συνείδησης θα το κάνει περισσότερο και πάει λέγοντας.
ΤΟ ΦΠΑ για το οποίο και γίνεται τόσος ντόρος πρακτικά δεν θα έπρεπε να είναι κανενός κέρδος. Είναι προστιθέμενη αξία που είτε μας αρέσει είτε όχι "λογίζεται" του κράτους.
Το ότι έχουμε ταυτίσει την όποια έκπτωση/όφελος ένθεν και ένθεν στην απόδειξη (και κατά βάση στο ΦΠΑ) και μεγαλώσαμε γενιές καταναλωτών με αυτόν τον τρόπο είναι άλλο καπέλο.
Έχω την αίσθηση ότι η ουσία είναι στα υπερκέρδη (όχι τώρα που ήρθε το αυγό στον κώλο, αλλά στα χρόνια των παχιών αγελάδων) και την υπεραξία προϊόντων προς διάθεση, που επί μακρόν χαρακτήριζε πολλές κατηγορίες εμπορίου.
AUFGEBRACHT
01/09/2013, 15:10
Στην λιανική σήμερα, η μη κοπή απόδειξης κατά 80-90% γίνεται μετά από απαίτηση και αφόρητη πίεση του πελάτη
Ναι, μέχρι και στο σημείο να τους απειλούν ότι θα τους σπάσουν το μαγαζί φτάνουν άμα τους κόβουν απόδειξη. Έχω δει μαγαζάτορα στα γόνατα να κλαίει με λυγμούς και να φωνάζει στον πελάτη "άσε με να σου κόψω απόδειξη"...
298443
paramedic
01/09/2013, 15:30
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::a014::a014::a014::a014::a014::a014:
..
και από εμένα τελειώνει εδω... δεν καταλαβαινόμαστε... δεν πειράζει...
καλές δουλειές ,κουράγιο και υπομονή για όλους μας... :beer:
Έχει ξεφύγει το θέμα παιδιά... Ξεκινήσαμε από το θέμα των μοτοσυκλετιστικών εμπόρων και του υπερκέρδους τους και καταλήξαμε σε μια γενική συζήτηση περί εμπορίου παντώς είδους...
Ότι και να μου λένε οι φίλοι έμποροι ή "γνώστες" του θέματος, δεν δικαιολογείται κράνος να πωλείται έξω 100 ευρώ και εδώ 400. Δεν νοείται μπουφάν να πωλείται έξω 160 ευρώ και εδώ 410...
AUFGEBRACHT
01/09/2013, 17:28
Έχει ξεφύγει το θέμα παιδιά... Ξεκινήσαμε από το θέμα των μοτοσυκλετιστικών εμπόρων και του υπερκέρδους τους και καταλήξαμε σε μια γενική συζήτηση περί εμπορίου παντώς είδους...
Ότι και να μου λένε οι φίλοι έμποροι ή "γνώστες" του θέματος, δεν δικαιολογείται κράνος να πωλείται έξω 100 ευρώ και εδώ 400. Δεν νοείται μπουφάν να πωλείται έξω 160 ευρώ και εδώ 410...
Δεν ξέρω εάν νοείται ή δε νοείται κράνος να έχει έξω €100 κι εδώ €400, αυτό που σίγουρα δε νοείται είναι να έχει ένα κράνος €400 από το 2007 μέχρι και τώρα που μιλάμε...
Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα.
Δεν είναι δυνατό ελληνικό μαγαζί να πουλάει στις τιμές των ιντερνετομάγαζον του εξωτερικού .
Δεν βγαίνουν οι εξισώσεις, πως να το κάνουμε.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ψωνίζει από όπου γουστάρει.
Εμείς σαν καταναλωτές έχουμε την απαίτηση να πάρουμε ότι καλύτερο υπάρχει στην μικρότερη δυνατή τιμή.
Και τζάμπα αν γινόταν να αγοράσουμε υπηρεσία ή αγαθό θα το κάναμε.
Δεν γίνεται όμως μετά ρε παιδιά να διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά μαγαζιά και την ανεργία.
Θα μου πεις τι να κάνω άμα δεν έχω χρήμα θα πάρω απ έξω που είναι φθηνά , ναι οκ κάντω ετσι και αλλιώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Οι μικροί είναι καταδικασμένοι. Οι πιο σωστοί επαγγελματίες απλά θα φεύγουν τελευταίοι.
Δεν ξέρω εάν νοείται ή δε νοείται κράνος να έχει έξω €100 κι εδώ €400, αυτό που σίγουρα δε νοείται είναι να έχει ένα κράνος €400 από το 2007 μέχρι και τώρα που μιλάμε...
Εννοείς να μην ρίχνεις την τιμή του λόγω παλαιότητας; συμφωνώ.
Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα.
Δεν είναι δυνατό ελληνικό μαγαζί να πουλάει στις τιμές των ιντερνετομάγαζον του εξωτερικού .
Δεν βγαίνουν οι εξισώσεις, πως να το κάνουμε.
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ψωνίζει από όπου γουστάρει.
Εμείς σαν καταναλωτές έχουμε την απαίτηση να πάρουμε ότι καλύτερο υπάρχει στην μικρότερη δυνατή τιμή.
Και τζάμπα αν γινόταν να αγοράσουμε υπηρεσία ή αγαθό θα το κάναμε.
Δεν γίνεται όμως μετά ρε παιδιά να διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά μαγαζιά και την ανεργία.
Θα μου πεις τι να κάνω άμα δεν έχω χρήμα θα πάρω απ έξω που είναι φθηνά , ναι οκ κάντω ετσι και αλλιώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Οι μικροί είναι καταδικασμένοι. Οι πιο σωστοί επαγγελματίες απλά θα φεύγουν τελευταίοι.
Άλλο το να είναι το εδώ κατάστημα 10-20% ακριβότερος και άλλο να είναι 50-100-400% ακριβότερος... Με νοείς;;
Παιδιά οκ, ας βγάλουμε έξω την Αγγλία που δεν έχει φόρο στα μοτοσυκλετικά. Τα καταστήματα στην Ισπανία πώς μπορούν και πουλάνε σε χαμηλές τιμές; Στην Ιταλία επίσης. Και εκτός αυτού πώς μπορούν να στέλνουν δωρεάν για αγορές άνω των 60€ π.χ, ενώ τα εγχώρια καταστήματα για να σου στείλουν δωρεάν εντός Ελλάδας θέλουν αγορές 300+ €; Κάτι δεν βγαίνει.
Πώς εξηγείτε επίσης ότι στον τομέα των αθλητικών ειδών, υπάρχουν Ελληνικά καταστήματα που έχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές (π.χ zmall, sportistas) οπότε δεν έχεις λόγο καν να ψάξεις στο εξωτερικό.
Δεν ξέρω σαν δύο μέτρα και δύο σταθμά μου ακούγεται..
Άλλο το να είναι το εδώ κατάστημα 10-20% ακριβότερος και άλλο να είναι 50-100-400% ακριβότερος... Με νοείς;;
Σε νοώ ρε μαν .
Και εγώ δεν είμαι άπλα .
Απλά να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να θέλουμε να αγοράζουμε φθηνά σαν καταναλωτές
και να θέλουμε να πουλάμε ακριβά σαν έμποροι , επιχειρηματίες , ελ . επαγγελματίες κ.τ.λ.
Αλυσίδα είναι, όταν εγώ φτάσω να πουλάω στο κόστος για να ανταγωνιστώ τα μεγαθήρια,
και στο τέλος κλείσω, χτυπάει και για τους διπλανούς μου η καμπάνα.
Στην λιανική σήμερα, (και όχι στην παροχή υπηρεσιών - εκεί τα πράγματα διαφέρουν) η μη κοπή απόδειξης κατά 80-90% γίνεται μετά από απαίτηση και αφόρητη πίεση του πελάτη ο οποίος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να μειώσει όσο γίνεται το κόστος των αγορών του…
Τι πραμα?
Αλλο να λεμε οτι δεν μπορει ο εμπορος να ανταγωνιστει τα ιντερνετομαγαζα ή και τους Αγγλους και αλλο να λεμε οτι να'ναι ομως....
Ποτε στα οσα χρονια αγοραζω οτιδηποτε εκτος απο super market δεν "προσφερθηκε" ο εμπορος να μου κοψει αποδειξη ή να μη μου κοψει και να τα βρουμε στην τιμη....
Παντα μα παντα εκαναν την παπια μεχρι να την ζητησω ή αφου την ζητουσα μου εκαναν παζαρια...
Ειπαμε να συμπασχουμε με τον πονο του εμπορακου που κλεινει αλλα μην αρχιζουμε τις υπερβολες.... δεν ειμαστε απο χθες στην αγορα
AUFGEBRACHT
01/09/2013, 20:35
Εννοείς να μην ρίχνεις την τιμή του λόγω παλαιότητας; συμφωνώ.
Αυτό ακριβώς εννοώ, ναι...
nicksior
02/09/2013, 10:16
Η φορολογική συνείδηση είναι σαν τον σεβασμό δεν αποκτιέται με εξαναγκασμό , αλλά κατακτιέται !
Ενα κράτος σοβαρό μπορεί διαρκώς να αποδεικνύει έμπρακτα στον πολίτη ότι οι φόροι που πληρώνει έχουν ανάλογο αντίκρισμα στην ποιότητα ζωής του.
Μόνο τότε μπορεί να καλλιεργηθεί η σχέση εμπιστοσύνης που φέρνει την φορολογική συνείδηση.
Ολα τα άλλα είναι ... Σε λόγια να βρισκόμαστε...
Εδώ έχουμε κλεφτοπόλεμο.
Ακόμα κι έτσι όμως , άγραφοι κανόνες (κλεφτοπόλεμου) υπάρχουν! (Τα περι "αγοράς" που λέγαμε...)
Για να επιβιώσουμε αδέρφια..
Το 23% σημαίνει πως μια 4μελής οικογένεια ταίζει 5 άτομα. (Το ΦΠΑ πληρώνει ο τελικός καταναλωτής , δηλ όλοι)
Μακάρι να υπήρχαν εισοδήματα αλλά Δεν!