PDA

View Full Version : Αγορά Αξιόπιστης Μηχανής On-Off.

Richter
28/08/2013, 14:13
Kαλησπέρα παίδες..

Θέλω να αγοράσω ένα On-Off στα 650 c.c

Δεν με ενδιαφέρει πόσο καίει, ή πόσο κοστίζει..

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να το πηγαίνω όσο το λιγότερο μπορώ σε συνεργεία, να έχει πιο πολύ επιδόσεις off road και να έχει αναλογικό κοντέρ. (Αυτά είναι τα κολληματά μου.:a01:)

Eπίσης το θέλω για μέσα στην Αθήνα καθώς και για αποστάσεις Αθήνα-Κάλαμος, Αθήνα-Χαλκίδα.. Άντε και για κανα νησάκι..

Είμαι ανάμεσα σε Τransalp 650, V Strom και BMW (Έκδοση Dakar.)

Κλίνω περισσότερο σε Transalp και Dakar άλλα δυστυχώς τα βρίσκεις πλέον μόνο μεταχειρισμένα..:sad:

Το V Strom μου αρέσει δε, άλλα έχω βαρεθεί να το βλέπω..:yawn:

Έχω καιρό να ασχοληθώ με μηχανές, μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο;

Υ.Γ. Ξέχασα να πώ ότι οι προηγούμενες μου μηχανές ήταν ένα XLS 250 (Λευκό του 79) και ένα FMX 650.

Αυτά.:)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

MikeG
28/08/2013, 14:17
Dakar χωρίς συζήτηση.

Welcome!

:beer: :beer: :beer:

Drake Ramore
28/08/2013, 14:23
Παρε dakar το τελευταίο μοντέλο.

Υ.Γ Προβλέπω να πιάνουμε τις 20 σελίδες σε αυτό...:a014:

Richter
28/08/2013, 14:30
Dakar χωρίς συζήτηση.

Welcome!

:beer: :beer: :beer:

Kαλώς σας βρήκα.!!

Ασυζητητί δηλαδή..
Χωρίς δέυτερη σκέψη;

OldMan
28/08/2013, 14:32
Ασυζητητί δηλαδή..
Χωρίς δέυτερη σκέψη;
Μανουριάρης είσαι μωρ' αδερφάκι μου....

AristidisZ
28/08/2013, 14:33
εκτός αν θέλει ντε και καλά καινούριο ο άνθρωπος, οπόταν.....

Pan (dvs)
28/08/2013, 14:36
Τι τις θελεις τις οn-off επιδοσεις για το Αθήνα-Κάλαμος, Αθήνα-Χαλκίδα.. ?

ggs
28/08/2013, 14:41
Υ.Γ Προβλέπω να πιάνουμε τις 20 σελίδες σε αυτό...:a014:

Δεν κοιτας και καμια Africa...

taisteal
28/08/2013, 14:42
μην λες για αφρικα γιατι αν μπει ο σουπιας την κατσαμε την βαρκα :lol:

Richter
28/08/2013, 14:43
εκτός αν θέλει ντε και καλά καινούριο ο άνθρωπος, οπόταν.....

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα καλύτερα καινούριο, άλλα απ'ότι βλέπω δεν έχω πολλές επιλογές..

Απλά αισθητικά μου κολλάει καλύτερα, άλλα και οι δρόμοι που έχουμε..:a52: Έχουν το μάυρο τους το χάλι, επομένως θεωρώ ότι είναι πιο κατάλληλη για τα Ελληνικά δεδομένα..

Bradipous
28/08/2013, 14:43

Για αυτο ακριβως... :lol:

Θα σου προτεινα να κοιταξεις και ΧΤ660Ζ τενερε.

Richter
28/08/2013, 14:47
Δεν κοιτας και καμια Africa...

Το Africa έχει σταματήσει απο το 2001 αν δεν κάνω λάθος..

"Λιωμένο" θα το βρώ ρε φίλε αυτό το μηχανάκι..:sick:

Richter
28/08/2013, 14:50
Για αυτο ακριβως... :lol:

Θα σου προτεινα να κοιταξεις και ΧΤ660Ζ τενερε.

Ποιο είναι αυτό;:blush:

AristidisZ
28/08/2013, 14:52
honda NC-700x ;
καλή κατανάλωση για πόλη, αποθηκευτικός χώρος και είναι και ΧΟΝΔΑ

Richter
28/08/2013, 14:54
Ποιο είναι αυτό;:blush:

Ωραίο φαίνεται το βρήκα..

Το κοντέρ, μπορώ να το αλλάξω σε αναλογικό;

Richter
28/08/2013, 15:11
honda NC-700x ;
καλή κατανάλωση για πόλη, αποθηκευτικός χώρος και είναι και ΧΟΝΔΑ

I' don't like it..

alex14
28/08/2013, 15:21
I' don't like it..

pepper

:lol:

Richter
28/08/2013, 16:23
H ΜZ Baghira υπάρχει ακόμα;

298312

shadowhunter
28/08/2013, 17:03
BMW G650 GS Sertao (http://www.bmw-motorrad.gr/gr/el/index.html?content=http://www.bmw-motorrad.gr/gr/el/bike/enduro/g650gs_sertao/g650gs_sertao_overview.html&notrack=1)

Yamaha XTZ 660 Tenere (http://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/adventure/xt660z-tenere-abs.aspx)

Husqvarna TR 650 Terra (http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15695&subid=2&pubid=7293308) Σε τιμή χάρισμα 5.590€ με ABS (μοτέρ ίδιο με το BMW αλλά βελτιστοποιημένο... για αντοχές διάβασε ADVRIDER (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=825384) )

Αυτά παίζουν κούτα (καλά είναι και το KTM 690 Enduro R (2013), αλλά είναι πιο "ειδικό" => χωμάτινο από τα παραπάνω...

KotsosDR
28/08/2013, 17:13
bmw gs 1200 adventure ... :look:

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 17:27
Smells like troll spirit για να παραφράσω τους Nirvana...

ego_o_idios
28/08/2013, 18:30
ego na po mono oti ama den 8es na to pigenis sta sinergia pigene to se fournous
episis gia na ixes xls 250 ise xalara 50 fevga xronon
8a sou protina na paris kana enfild na min zalizese apo tis epidosis
arga ke asta8era na min exoume ke atiximata megalos an8ropos...

Kαλησπέρα παίδες..

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να το πηγαίνω όσο το λιγότερο μπορώ σε συνεργεία, να έχει πιο πολύ επιδόσεις off road και να έχει αναλογικό κοντέρ. (Αυτά είναι τα κολληματά μου.:a01:)

Eπίσης το θέλω για μέσα στην Αθήνα καθώς και για αποστάσεις Αθήνα-Κάλαμος, Αθήνα-Χαλκίδα.. Άντε και για κανα νησάκι..

Κλίνω περισσότερο σε Transalp και Dakar άλλα δυστυχώς τα βρίσκεις πλέον μόνο μεταχειρισμένα..:sad:

Υ.Γ. Ξέχασα να πώ ότι οι προηγούμενες μου μηχανές ήταν ένα XLS 250 (Λευκό του 79) και ένα FMX 650.

Pan (dvs)
28/08/2013, 19:42
bmw gs 1200 adventure ... :look:

Και λιγο ειναι.:D

DrBig
28/08/2013, 19:42
Kαλησπέρα παίδες..

husqvarna 650 terra

Richter
28/08/2013, 21:35
ego na po mono oti ama den 8es na to pigenis sta sinergia pigene to se fournous
episis gia na ixes xls 250 ise xalara 50 fevga xronon
8a sou protina na paris kana enfild na min zalizese apo tis epidosis
arga ke asta8era na min exoume ke atiximata megalos an8ropos...

1) Mάθε να γράφεις Ελληνικά (Μου έβγαλες τα μάτια :hypnotize:!)
Αν είσαι ανορθόγραφος, πήγαινε πάλι στο δημοτικό..

2) Η ηλικία μου είναι 29 ετών.. Το XLS του 79 το βρήκα απ'τον πατέρα μου και μάλιστα σε άριστη κατάσταση..

3)Παρατάυτα έχεις δίκιο, προσέχω γενικά με την ταχύτητα και δεν τρέχω σαν κάτι μαλάκες μπουρτζόβλαχους που την έχουν δεί Rossi κα επειδή δεν τους "σηκώνεται" ξεσπάνε στο γκάζι..

4) Τώρα αυτό με τους φούρνους, υποτίθεται ότι ήταν αστείο; :a31:

ego_o_idios
28/08/2013, 21:41
signomi pou grafo me latinika ala ime an8elinas

an dis tin simperifora sou tou di8en 8igmenou pou se proti efkeria vgazi ton asximo eafto tou 8a katalavis gia ti ime ke an8elinas

afise ke esi pantos ena memo me to ti ine xioumor gia sena na kseroume ti na grafoume...:lol:

1) Mάθε να γράφεις Ελληνικά (Μου έβγαλες τα μάτια :hypnotize:!)
Αν είσαι ανορθόγραφος, πήγαινε πάλι στο δημοτικό..

2) Η ηλικία μου είναι 29 ετών.. Το XLS του 79 το βρήκα απ'τον πατέρα μου και μάλιστα σε άριστη κατάσταση..

3)Παρατάυτα έχεις δίκιο, προσέχω γενικά με την ταχύτητα και δεν τρέχω σαν κάτι μαλάκες μπουρτζόβλαχους που την έχουν δεί Rossi κα επειδή δεν τους "σηκώνεται" ξεσπάνε στο γκάζι..

4) Τώρα αυτό με τους φούρνους, υποτίθεται ότι ήταν αστείο; :a31:

Richter
28/08/2013, 21:53
signomi pou grafo me latinika ala ime an8elinas

an dis tin simperifora sou tou di8en 8igmenou pou se proti efkeria vgazi ton asximo eafto tou 8a katalavis gia ti ime ke an8elinas

afise ke esi pantos ena memo me to ti ine xioumor gia sena na kseroume ti na grafoume...:lol:

Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί, άλλα και εγώ αντιπαθώ γενικότερα την Ελληνική νοοτροπία.
Ο Τρόπος που απαντάς, δείχνει ασέβεια, έλλειψη σοβαρότητας και γενικά κακή παιδεία..:a52:

Όλα αυτά, άλλα και πολλά άλλα, με έχουν κάνει να μίσω λίγο την πατρίδα μου..:yuck:
Γιατί δυστυχώς, δεν είσαι ο μόνος..:mad:

Και μιλάω φυσικά σοβαρά..

AristidisZ
28/08/2013, 21:56
back to the point ο Big έδωσε το καταλληλότερο μηχανάκι για την περίπτωση νομίζω ;)

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 22:05
back to the point ο Big έδωσε το καταλληλότερο μηχανάκι για την περίπτωση νομίζω ;)

Έχει αναλογικό κοντέρ;

ego_o_idios
28/08/2013, 22:08
ego ksero oti to mono pou sevomaste ine i kiries otan tis exoume gimnes sta 4 se kana krevati i kanape ala telos panton

mporo na katalavo oti kapies katastasis se exoun feri se apognosi telefte

ala ego geni8ika etsi imoun etsi ke otan sou arese ke evimerouses ke den mporis na les afta pou les ston afrotwin ine san na min kseris pou vriskese:lol:

empasi periptosi epimeno oti to xioumor ine enas poli sovaros tropos na ekfrasis mia katastasi

ke an proseksis ta grafomena mou ke ekseresi to piragma ine poli sovari apopsi oti ise apiros pou den kseri ti 8eli

giati os gnoston i epilogi motosikletas ksekinai apo erota ke mono an den eroteftis mia mixani den exis idea apo mixanes ke ena karo trifera podia tou moto den mporoun nase voi8isoun

ke ta grafomena sou geniko se xaraktirizoun asxeto mono pou sto sovaro mount den akougete orea tora 8a protimisis to arxiko xioumor...:lol:

Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί, άλλα και εγώ αντιπαθώ γενικότερα την Ελληνική νοοτροπία.
Ο Τρόπος που απαντάς, δείχνει ασέβεια, έλλειψη σοβαρότητας και γενικά κακή παιδεία..:a52:

Όλα αυτά, άλλα και πολλά άλλα, με έχουν κάνει να μίσω λίγο την πατρίδα μου..:yuck:
Γιατί δυστυχώς, δεν είσαι ο μόνος..:mad:

Και μιλάω φυσικά σοβαρά..

Richter
28/08/2013, 22:13
Λοιπόν, έχουμε και λέμε..

Τα Husqvarna ξέρω ότι είναι μόνο για επιδόσεις και γενικά γνωρίζω ότι είναι ζημιάρικα..

Η BMW G650 GS Sertao μου άρεσε πάρα πολύ, άλλα έχω ακούσει ότι όποιος ξέρει απο μηχανές, δεν παίρνει BMW.. (To έχω ακούσει απο μηχανόβιους αυτό..:a23:)

Το XTZ 660 Tenere επίσης πολύ καλό, άλλα με χαλάει που είναι κάτω απο 50 ίππους..

Για το Baghira δεν ξέρει κανένας τίποτα;

Richter
28/08/2013, 22:23
ego ksero oti to mono pou sevomaste ine i kiries otan tis exoume gimnes sta 4 se kana krevati i kanape ala telos panton

mporo na katalavo oti kapies katastasis se exoun feri se apognosi telefte

ala ego geni8ika etsi imoun etsi ke otan sou arese ke evimerouses ke den mporis na les afta pou les ston afrotwin ine san na min kseris pou vriskese:lol:

empasi periptosi epimeno oti to xioumor ine enas poli sovaros tropos na ekfrasis mia katastasi

ke an proseksis ta grafomena mou ke ekseresi to piragma ine poli sovari apopsi oti ise apiros pou den kseri ti 8eli

giati os gnoston i epilogi motosikletas ksekinai apo erota ke mono an den eroteftis mia mixani den exis idea apo mixanes ke ena karo trifera podia tou moto den mporoun nase voi8isoun

ke ta grafomena sou geniko se xaraktirizoun asxeto mono pou sto sovaro mount den akougete orea tora 8a protimisis to arxiko xioumor...:lol:

Μα εγώ δεν θυμάμαι να είπα ότι είμαι σχετικός με μηχανές, ούτε καν ότι ασχολούμαι..
Δεν θα άνοιγα και θέμα για αγορά μηχανής..:lol:

Μίας όμως και το έθιξες αυτό το θέμα, επειδή έχω παρακολοθήσει κάποιες συζητήσεις, είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσω κάποιους απο εσάς, (ίσως τους περισσότερους απο εσάς) κάποια πραγματάκια και κάποιες ορολογίες που έχουν να κάνουν με μηχανική ας πούμε (για παράδειγμα τι είναι ροπή) το πιθανότερο είναι να μη ξέρετε την τρύφλα σας..:lol:

ego_o_idios
28/08/2013, 22:27

akrivos afto ke oi mixanikoi, ama xalasi ise monos sou..
i mz itan i palia NSU ke afou alakse xeria i eteria ke i NSU den ixa kalo onoma metonomastike se MZ ala kratise ta texnologika provlimata tis arxikis eterias :lol:

ego_o_idios
28/08/2013, 22:28
min genikevis merikoi kseroume
ke ama 8es na kseris ropi ine afto pou exi kapios os kolima
pos leme exi mia ropi stin apotixia 8eli na pari MZ....:lol:

Μα εγώ δεν θυμάμαι να είπα ότι είμαι σχετικός με μηχανές, ούτε καν ότι ασχολούμαι..
Δεν θα άνοιγα και θέμα για αγορά μηχανής..:lol:

Μίας όμως και το έθιξες αυτό το θέμα, επειδή έχω παρακολοθήσει κάποιες συζητήσεις, είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσω κάποιους απο εσάς, (ίσως τους περισσότερους απο εσάς) κάποια πραγματάκια και κάποιες ορολογίες που έχουν να κάνουν με μηχανική ας πούμε (για παράδειγμα τι είναι ροπή) το πιθανότερο είναι να μη ξέρετε την τρύφλα σας..:lol:

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 22:29
Το XTZ 660 Tenere επίσης πολύ καλό, άλλα με χαλάει που είναι κάτω απο 50 ίππους..

Το ΧΤΖ σε χαλάει γιατί είναι κάτω από 50 ίππους ενώ το Baghira με τους 50 (στο χαρτί) ίππους έβαζε φωτιά στην άσφαλτο...

ego_o_idios
28/08/2013, 22:34
Το ΧΤΖ σε χαλάει γιατί είναι κάτω από 50 ίππους ενώ το Baghira με τους 50 (στο χαρτί) ίππους έβαζε φωτιά στην άσφαλτο...

gia na paris xtz prepi na exis paranixida ston egkefalo prokite gia pseftoprama xoris frena xoris kratimata asfalia genikos ke sou ginete o egkefalos ke ta genitika organa alifi apo tous kradasmous ine oti pio axristo exi parax8i ke mono enas asxetos 8a mporouse na to epileksi i kati tipoi pou krinoun tin mixani apo to ti den exoun ama tous to xarizane 8a kanane giorti..:lol:

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 22:35
Η BMW G650 GS Sertao μου άρεσε πάρα πολύ, άλλα έχω ακούσει ότι όποιος ξέρει απο μηχανές, δεν παίρνει BMW.. (To έχω ακούσει απο μηχανόβιους αυτό..:a23:)

Αυτοί με τη σειρά τους το έχουν ακούσει από τον μανάβη του μπατζανάκη του ξαδέρφου του καφετζή του κουνιάδου ενός γνωστού του που δεν είχε BMW αλλά είχε ένα γνωστό που είχε...

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 22:37
gia na paris xtz prepi na exis paranixida ston egkefalo prokite gia pseftoprama xoris frena xoris kratimata asfalia genikos ke sou ginete o egkefalos ke ta genitika organa alifi apo tous kradasmous ine oti pio axristo exi parax8i ke mono enas asxetos 8a mporouse na to epileksi i kati tipoi pou krinoun tin mixani apo to ti den exoun ama tous to xarizane 8a kanane giorti..:lol:

Γιού ντόν'τ ρήλι εξπέκτ μι του ανσουέρ δις, ντού γιού;

ego_o_idios
28/08/2013, 22:39
Αυτοί με τη σειρά τους το έχουν ακούσει από τον μανάβη του μπατζανάκη του ξαδέρφου του καφετζή του κουνιάδου ενός γνωστού του που δεν είχε BMW αλλά είχε ένα γνωστό που είχε...

pantos afto pou pas sta vouna gia edurada me boxer kinitira ine kati pou den mporo na to xonepso:lol::lol:

ke den milao gia to 650 afto miazi me mixani to mono pou ksero ine oti gia na alaksis mpouzi katevazis kinitira...:lol:

ego_o_idios
28/08/2013, 22:40
Γιού ντόν'τ ρήλι εξπέκτ μι του ανσουέρ δις, ντού γιού;

afto pou perimeno apo sena ine na pas na graftis se forum gia mpaleto nomizo 8a ise poli kaliteros eki:lol:

Richter
28/08/2013, 22:43

Δεν νομίζω ότι πάει έτσι.. Άλλα τέσπα..

Μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη, γιατί ο καθένας έχει τα κολληματά του..

Nostradamus
28/08/2013, 22:43

ναι φαντσου οτι οσοι το έχουν και λένε πάμε με την μηχανη ταξίδι αυτό εννοούν..

298333

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 22:45
afto pou perimeno apo sena ine na pas na graftis se forum gia mpaleto nomizo 8a ise poli kaliteros eki:lol:

Άϊ ντόν'τ εξπέκτ ένιθινγκ φρομ γιου, σάϊενς καννότ φέϊς α μένταλ ντιζόρντερ λάϊκ γιόρς...

AUFGEBRACHT
28/08/2013, 22:48

Μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη, γιατί ο καθένας έχει τα κολληματά του..

Άκρη σίγουρα δε θα βγάλεις, ο καθένας έχει τα κολλήματά του, αλλά αυτό που σου λέω το ξέρω από πρώτο χέρι... Τότε που αγόρασα τη δικιά μου τα ίδια μου έλεγαν οι "μηχανόβιοι" και πολλά άλλα, όταν τους ρώταγα εάν είχαν BMW ή είχαν οδηγήσει μου έλεγαν ότι το έχουν ακούσει από άλλον.

ego_o_idios
28/08/2013, 22:50
pos 8elo afto to fanari. gia streetfighter ine gamato

ναι φαντσου οτι οσοι το έχουν και λένε πάμε με την μηχανη ταξίδι αυτό εννοούν..

298333

ego_o_idios
28/08/2013, 22:51
tora milas sosta ke to kako ine oti exoun apopsi ke oi asxetoi....:lol:

ego_o_idios
28/08/2013, 22:56
aftos exi tin mpourouxa ke tin ipostirizi ke emperistatomena....:lol::lol:

μακρια απο MZ...

οσο για αυτα που λενε για τα bmw....:a31:

ego_o_idios
28/08/2013, 23:02
aftos pou to exei soy leei fuck off man

ena monteratora parakalo afti i isterikia vrizi ke mou leei na kopso to gamisi.i mou leei na stamatiso na pidao andres? kala esi kavala ton soumie tis bmw ke ego 8a stamatiso na gamao andres....:lol:

ego_o_idios
28/08/2013, 23:06
oxi tora pite mou ego fteo?
oxi pite mou
na mou pite ego fteo? fteo ego?
:lol::lol::lol:

ελα στην ετησια να το συζητησουμε...:a021:

Antwnis
29/08/2013, 01:24
Γκρίκλις, Ιγκλισγκρικ, Β Στρομ, αναλογικά όργανα, Μπε Ε Μβε, ΜΖ, Χουσβάρνα, ΣΕΞ! Αυτό μάλιστα, αυτό είναι θρέντ!
:a20:
:smokin:
:a014:

Anty12
29/08/2013, 08:09

ι λοβ δις φόρουμ.......:D

ggs
29/08/2013, 10:30

ι λοβ δις φόρουμ.......:D

..ρε σεις ... αφου στο αφρικα ΠΑΛΙ θα καταλήξουμε.... αναλογικά όργανα.... δεν σπάει δεν χαλαει... ταξιδι-χωμα-πλενει - στολιζει- νοικοκυρεύει λεμε...

(που είναι κι αυτος ο Daz να μας πει την γνώμη του… :D)

ego_o_idios
29/08/2013, 14:18
tora aftos o kirios aftos,8eli na vali to daxtilo tou ston prokto mou?
tou aresi na agkizi ta kaka ton alon?
na gemisi ke mesa apo to nixi tou me fresko skataki?
ti anomalares exete se afto to foroum ti anomalares...:lol::lol:

ελα στην ετησια να το συζητησουμε...:a021:

ego_o_idios
29/08/2013, 14:19

..ρε σεις ... αφου στο αφρικα ΠΑΛΙ θα καταλήξουμε.... αναλογικά όργανα.... δεν σπάει δεν χαλαει... ταξιδι-χωμα-πλενει - στολιζει- νοικοκυρεύει λεμε...

(που είναι κι αυτος ο Daz να μας πει την γνώμη του… :D)

ti africa re palikari mixani 8eli o an8ropos oxi mpetoniera me rodes...

ggs
29/08/2013, 14:36
ti africa re palikari mixani 8eli o an8ropos oxi mpetoniera me rodes...

Στίχοι: Ζωρζ Πιλαλί
Μουσική: Ζωρζ Πιλαλί

Δεν την αντέχω αυτή τη ζωή, θα φύγω μακριά σου παλιο μπετατζή.
Την μπετονιέρα μην κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φας.
Αν θες να φύγεις φύγε
και μην ξαναγυρίσεις
του μπετατζή την πόρτα
όμως κάποτε θα χτυπήσεις..

Τα πάντα σου’χα δώσει
και τ’ όνομα μου ακόμα
μα συ γλυκιά μου αγάπη
τα κύλησες στο χώμα.

Τη ζωή μου θα την ξαναφτιάξω εγώ
μ’ ένα αίσθημα ειλικρινό.

Από χώμα κι από λάσπη μας έπλασε ο θεός
οικοδόμος, οικοδόμος ήτανε κι αυτός.