Σύνδεση

View Full Version : Κράνος Τουριστικό - Καθημερινό

Bradipous
29/08/2013, 08:35
Οτι λεει ο τιτλος και τα μοντελα που εχουν μπει στο στοχαστρο ανα εταιρια ειναι τα εξης:

Arai: Chaser, Viper GT
AGV: Horizon, Skyline, Stealth, T2 (Τα 3 τουλαχιστον μοιαζουν να εχουν το ιδιο καλουπι και με εχουν μπερδεψει αρκετα)
Shark: Speed R, Vision R, RSR2
SHOEI: Qwest, GT Air
Uvex: BOSS 525

Περα απο αυτα αν υπαρχουν και αλλες προτασεις, ειναι ευπροσδεκτες.

Ζητουμενα και προϋποθεσεις: :rtr:
- Να εχει πληρως αφαιρουμενο εσωτερικο
- Ζεστο εσωτερικο για το χειμωνα αλλα με σχετικα καλο εξαερισμο για το καλοκαιρι
- Να ΜΗΝ ειναι απο θερμοπλαστικο υλικο
(αντι-σκρατς, αντι-φογκ και λοιπες τετοιες λεπτομερειες τις θεωρω δεδομενες τουλαχιστον για τα περισσοτερα απο αυτα)

Απο οσα αναφερθηκαν παραπανω καποια εχουν δοκιμαστει και ταιριαζουν σαν καλουπι, καποια δεν εχουν δοκιμαστει.

Αναμενω εντυπωσεις, γνωμες, προτασεις. :a014:

teo_g7
29/08/2013, 09:05
- Να εχει πληρως αφαιρουμενο εσωτερικο

Με αυτό το κριτήριο το Qwest το ξεχνάς καθώς αφαιρούνται Μονό τα μαγουλά (τουλάχιστο στο δικό μου που είναι Αμερικάνικο).Σαν κάτοχος πάντως θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα και για τουριστικό με χαμηλά επίπεδά θορύβου,ξεκούραστο και για καθημερινή χρήση άνετο και με κάλο εξαερισμο.

spyrakos35
29/08/2013, 09:12
shoei xr1100 ._

παρα πολύ καλός εξαερισμός
τα πάντα όλα αφαιρούμενα
δίνει υποσιάγωνο (απιστευτη δουλεια το χειμώνα) - πινλοκ - επιρίνιο (προσωπικά δεν με βολεύει)
DoubleD Ring (εν αντιθέσει με το GT Air)

Manalishi
29/08/2013, 09:46
Τουριστικό το Chaser δεν θα το έλεγα...πολύ θόρυβο....Θα πρότεινα HJC την carbon σειρά, έχω το HQ-1 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Bradipous
29/08/2013, 10:30
Με αυτό το κριτήριο το Qwest το ξεχνάς καθώς αφαιρούνται Μονό τα μαγουλά (τουλάχιστο στο δικό μου που είναι Αμερικάνικο).Σαν κάτοχος πάντως θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα και για τουριστικό με χαμηλά επίπεδά θορύβου,ξεκούραστο και για καθημερινή χρήση άνετο και με κάλο εξαερισμο.

Μου φανηκε πολυ ανετο με καλη αισθηση οταν το δοκιμασα, παντως δεν το αποκλειω ακομα.

shoei xr1100 ._

τα πάντα όλα αφαιρούμενα
δίνει υποσιάγωνο (απιστευτη δουλεια το χειμώνα) - πινλοκ - επιρίνιο (προσωπικά δεν με βολεύει)

Σε σχεση με το xr1000 ειναι σημαντικα ανωτερο;

Τουριστικό το Chaser δεν θα το έλεγα...πολύ θόρυβο....Θα πρότεινα HJC την carbon σειρά, έχω το HQ-1 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

hjc παρολη τη συμπαθεια που τρεφω για την εταιρια, εχουν αποκλειστει λογο του οτι δεν βρισκω πουθενα.

spyrakos35
29/08/2013, 10:54
Σε σχεση με το xr1000 ειναι σημαντικα ανωτερο;

επειδή το 1000άρι το είχα πριν, με μία λέξη

ναι...

- στον εξαερισμό
- στην ορατότητα
- στα μαξιλαράκια (βγαίνουν όλα)

DoctoR_k6
29/08/2013, 10:58
Δες κ HJC...Πολυ καλη ποιοτητα κ καλες τιμες!!

pipe_smoker
29/08/2013, 11:10
shoei xr1100 ._

τα πάντα όλα αφαιρούμενα

Συμφωνω για το κρανος (κι εγω 1100 εχω) και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Απλα, προς αποφυγη παρεξηγησεων, το επιρρινιο δεν το δινουν πακετο με το κρανος, τουλαχιστον οχι στο Ελλαντα. Απ'εξω πιθανοτατα ναι και ισως και με καμια ζελατινα εξτρα, και σε πολυ καλυτερα λεφτα και και και.

Δυο εχω αγορασει κι απο διαφορετικα μαγαζια (ενα πριν χρονια για μενα κι ενα σχετικα προσφατα για την κοπελα μου) και δεν ειδα να εχει αλλαξει κατι.
Το κουτι εχει μεσα το αντιθαμβωτικο πινλοκ ζελατινακι, και το υποσιαγωνο. Α και το κρανος ε:D

Bradipous
29/08/2013, 19:16
Δες κ HJC...Πολυ καλη ποιοτητα κ καλες τιμες!!

hjc παρολη τη συμπαθεια που τρεφω για την εταιρια, εχουν αποκλειστει λογο του οτι δεν βρισκω πουθενα.

:a35:

sakisam
29/08/2013, 19:30
εγω απ ολα αυτα θεωρω το shark το speed r best value for money επιλογη!προσφερει πολλα και τα κρανη της shark ειδικα οι καλες σειρες ειναι κορυφαια ποιοτικα.για να παρεις αντιστοιχες ντιβες θελεις 500 και βαλε!!

Bradipous
29/08/2013, 19:45
εγω απ ολα αυτα θεωρω το shark το speed r best value for money επιλογη!προσφερει πολλα και τα κρανη της shark ειδικα οι καλες σειρες ειναι κορυφαια ποιοτικα.για να παρεις αντιστοιχες ντιβες θελεις 500 και βαλε!!

ισχυει,
επισης μπορεις να βρεις και πολυ καλες προσφορες.

προσθετω στην λιστα το RSR2

Manalishi
30/08/2013, 00:12
Στην ....αποθηκη... δεν έχει HJC να δεις?

Bradipous
30/08/2013, 04:08
Ποια ειναι η αποθηκη; :confused:

Μιλαω για Σαλονικη μερια...

irinia
30/08/2013, 05:09
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ..............ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Μή ψάχνετε κάτι άλλο...............

ARAI.................SHOEI

Ή διαφορά τους..??
Ίσως ταιριάζει σέ περισσότερα κεφάλια τό arai, ΚΑΙ...........
όταν πάμε σέ σπόρ όδήγηση έπίσης ύπερέχουν τά ΑRAI.
Όμως άπορώ πώς κάποιοι προτείνετε γιά ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ όδήγηση
τό xr1100.
Γιά μένα είναι λάθος,τό κράνος είναι γιά πιό σπόρ ,πιό έπιθετική όδήγηση
μέ τό σώμα καί τό κεφάλι πιό μπροστά καί χαμηλά.
Έπίσης τό ότι κάποια κομμάτια δέν βγαίνουν,δέν άφαιρούνται νά πλυθούν
σίγουρα δέν άποτελεί μειονέκτημα.
Μήπως δέν βάζουμε τό ύπόλοιπο κράνος γιά πλύσιμο έκτός άπό τά κομμάτια
πού άφαιρούνται..??
Δηλαδή στό 1100 δέν θά πλύνετε ότι δέν βγαίνει..??
Θά τό άφήσετε νά βρωμάει,είδικά έκεί πίσω στό λαιμό..??
35 χρόνια πλένω τά arai καί shoei στή μπανιέρα μου...!!!
Ποτέ δέν είχα πρόβλημα,έχω arai άπό τό 90 τού Ντούχαν
καί έχει πλυθεί άπειρες φορές....
Μόνο θέμα άν έχει κάποιος άκουστικά μέσα.
Τώρα γιά τόν ένδιαφερόμενο...............
Φίλε μου ότι καλύτερο σήμερα γιά αύτο πού θές είναι τό QWEST...!!!!
Eίναι πιό άνετο στό κεφάλι άπό τό 1100,άρκετά πιό φθηνό ,πιό άθόρυβο
καί φυσικά πιό τουριστάδικο άπό τό xr μέ το πιό έπιθετικό στύλ.
Κάποια μέρη άφαιρούνται καί τά ύπόλοιπα μπανιέρα.
Κάθεται πιό γλυκά στό κεφάλι,ζυγίζει μάλλον τό ίδιο,έχει τούς άπαραίτητους
άεραγωγούς κ.λ.π....
Άν έχεις 300 εύρώ είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ....!!!
Λευκό ,μέ ζελατίνα άντιθαμβωτική δώρο καί προστασία γιά τό σαγώνι έπίσης δωρεάν...!!!
Άπό Έλλάδα παρακαλ"ώ,δέν διαφημίζω κατάστημα,θά τό βρείς.....
Βάλτου καί τίποτε 3M φωσφοριζέ ,βάλτου καί κανένα τζιβιτζιλιάρικο αύτοκόλλητο
άν θές νά μή σέ περνάνε γιά μπάτσο.
Τό μαύρο έχει ίσως καί λιγότερα χρήματα,ΑΛΛΑ μαύρο τό καλοκαίρι είναι θάνατος,
άσε πού τό άσπρο μπορεί νά σέ σώσει άπό κάποιο τροχαίο διότι είναι ευδιάκριτο..!!
Ύπάρχει καί γκρί άλλά,είναι σάν τήν άσφαλτο ότι χειρότερο.
Αύτά............καλή άγορά,τά ύπόλοιπα είναι γιά νά λέμε.
Ά καί γιά τό GT μιά καί είναι καινούργιο πράμμα.
Δέν άξίζει νά δώσεις 250 εύρώ έπάνω γιά νά τό πάρεις,καί δέν κάθεται καλά
σέ πολλά κεφάλια λόγω αύτού τού πράμματος πού έχει μέσα καί πάει παντού,
σά νά φοράς πετσέττα πάνω στό κεφάλι,
άκόμα καί πάνω άπό τά αύτιά πάει καί είναι έκνευριστικό,άσε πού άν φοράς γυαλιά
θά σέ έκνευρίσει μέχρι νά τά βάλεις.
Δέ νομίζω ότι είναι πετυχημένο μοντέλλο,είδικά στό θέμα best value
Τά arai τά άντίστοιχα είναι σάν τό gt 500 εύρώ καί πάνω καί δέν έχουν αύτήν τήν τουριστάδικη
συμπεριφορά πού ψάχνεις,είναι σάν τό xr καί άκόμα γιά πιό σπόρ καταστάσεις.
Άσε πού δέν είναι εύκολο νά βρείς άκρη άπό πού θά τά πάρεις άκόμα καί άπό τό ίντερνετ.
Κάποτε έρχόταν άπό Άμέρικα μέ τό κιλό,τώρα μάλλον δυσκόλεψε τό πράμμα,
ξύπνησαν καί στά τελωνεία,άλλά ύπάρχει καί διαφορετική φόρμα πολλοί τά πήραν
καί μετά έψαχναν νά τά πουλήσουν έπειδή δέν τούς καθόταν στό κεφάλι.
Άν είσαι σέ άλλη κατηγορία οίκονομικά,στά 200 άς πούμε,έκεί ΔΕΝ τό κατέχω τό θέμα.

Bradipous
30/08/2013, 07:44
Ωραιος Τερενς και κατατοπιστικος...

Η αληθεια ειναι οτι δεν ηθελα να ξεπερασω τα 300€ οποτε shoei και arai τα εβρισκα σε προσφορα οριακα σε αυτα τα λεφτα.
Επισης εξ αρχης μου αρεσε το qwest αφου μου φανηκε πολυ βολικο.

Το θεμα ειναι οτι πλεον σε αυτα ισως και λιγοτερα χρηματα βρισκω AGV & SHARK carbon και μαλιστα με γραφικα.
Αρχικη βεβαια εχουν οσο και ενα xr1100 αλλα ως λιγοτερο εμπορικα απο ενα τετοιο τα βρισκεις σε καλυτερη τιμη.

Αναρωτιεμαι λοιπον, αξιζει εφοσον βρισκεις στην ιδια τιμη ενα shoei fibreglass υλικου να το προτιμησεις απο ενα AGV/HJC/SHARK carbon - cevlar υλικου?
Ειναι δηλαδη τοσο ανωτερη μια shoei/arai σε τεχνογωνσια και τεχνολογια απο τις υπολοιπες;
Εγω νομιζω πως πλεον δεν υπαρχουν τοσο μεγαλες αποκλισεις σε ποιοτητα και τεχνογνωσια μεταξυ των γνωστων εταιριων.

Περισσοτερο εχω στραφει πλεον στα agv T2 & grid, shark rsr2 και shoei qwest.
Απο βδομαδα η βολτα στα μαγαζια και οι δοκιμες. :cool:

afortistos
30/08/2013, 10:18
έχω εδω και δυομιση χρόνια το qwest σε λευκό χρώμα και για καθημερινή χρήση.
βγαίνουν μόνο τα πλαϊνά μαξιλαράκια. το υπόλοιπο κράνος το καθαρίζω είτε με τα σπρέη που υπάρχουν στο εμπόριο είτε με βρεγμενο πανάκι με σαπούνι και πολύ υπομονή και τρίψιμο.κάποια στιγμή πάντως πρέπει να λυθεί όλο και να μπει και στη μπανίερα.
θεωρώ ότι είναι πολύ ελαφρύ και πολύ καλα ζυγισμένο και δε με έχει κουράσει ποτέ.
σε συνθήκες πόλης οι αεραγωγοί του μου φαίνονται λίγοι (βέβαια ιδρώνω και εγώ πάρα πολύ οπότε κάποιος άλλος ίσως καλύπτεται).
επίσης έχεις πολύ καλή ορατότητα λόγω της μεγάλης ζελατίνας.σα νέο οδηγό με βοήθησε πάρα πολύ αυτό.
ακόμη το λευκό χρώμα κάνει μεγάλη διαφορα στο πόσο ευδιάκριτος είσαι.
και τέλος κάτι το οποίο δεν είχα προσέξει όταν το αγόραζα είναι ότι η ζελατίνα του είναι ακριβή σε σχέση με άλλες μάρκες ή μοντέλα της ίδιας εταιρείας.με λίγη προσοχή πάντως δεν έχει πάθει τπτ δυόμιση χρόνια.

καλά να πενάμε!

sakisam
30/08/2013, 17:32
ισχυει,
επισης μπορεις να βρεις και πολυ καλες προσφορες.

προσθετω στην λιστα το RSR2

το οποιο και εχω!ποιοτητα κορυφη αλλα βλεπε αγωνιστικο οποτε θορυβο!!

sakisam
30/08/2013, 17:47
Ωραιος Τερενς και κατατοπιστικος...

Η αληθεια ειναι οτι δεν ηθελα να ξεπερασω τα 300€ οποτε shoei και arai τα εβρισκα σε προσφορα οριακα σε αυτα τα λεφτα.
Επισης εξ αρχης μου αρεσε το qwest αφου μου φανηκε πολυ βολικο.

Το θεμα ειναι οτι πλεον σε αυτα ισως και λιγοτερα χρηματα βρισκω AGV & SHARK carbon και μαλιστα με γραφικα.
Αρχικη βεβαια εχουν οσο και ενα xr1100 αλλα ως λιγοτερο εμπορικα απο ενα τετοιο τα βρισκεις σε καλυτερη τιμη.

Αναρωτιεμαι λοιπον, αξιζει εφοσον βρισκεις στην ιδια τιμη ενα shoei fibreglass υλικου να το προτιμησεις απο ενα AGV/HJC/SHARK carbon - cevlar υλικου?
Ειναι δηλαδη τοσο ανωτερη μια shoei/arai σε τεχνογωνσια και τεχνολογια απο τις υπολοιπες;
Εγω νομιζω πως πλεον δεν υπαρχουν τοσο μεγαλες αποκλισεις σε ποιοτητα και τεχνογνωσια μεταξυ των γνωστων εταιριων.

Περισσοτερο εχω στραφει πλεον στα agv T2 & grid, shark rsr2 και shoei qwest.
Απο βδομαδα η βολτα στα μαγαζια και οι δοκιμες. :cool:

οπως σου ειπα το rsr 2 εχει ως εξης.το εσωτερικο ειναι χλιδα το ζυγισμα πολυ καλο και για μεγαλα ταξιδια.απο ασφαλεια δεν το συζηταμε εξαερισμο τελειο αλλα θα στο ξαναπω εχει θορυβο. και μην ξεχνας οτι η ζελατινες της shark(3,2μμ) κατι με το οποιο εχω θεμα ειναι καμια σχεση ουτε με arai ουτε με shoei καθως kai ο μηχανισμος και η αφαιρεση τους ειναι ευκολη.δεν θολωνει και σ δινει μια διαφορετικη αισθηση ασφαλειας.

το suomy vandal πχ το οποιο επισης εχω και το πουλαγαν χρυσαφι ποιοτικα μπροστα στο shark ειναι καποτα.....

με το quest οποιο εχω φορεσει για αρκετα χλμ εχεις ησυχια και συνεπως νιωθεις καλυτερα μεσα.εξαερισμο οχι σαν του shark(ειπαμε θορυβο) και σιγουρα πιο τουριστικο.επισης ποιοτικο αλλα οχι σαν το rsr τελος.

για το agv δεν ξερω δεν ειχα ποτε εμπειρια!!

LOUKILOUK
03/09/2013, 20:48
Κάτοχος Arai τα τελευταία 8 χρόνια δεν μπορώ να κάνω αντικειμενικές συγκρίσεις με άλλα κράνοι μιας και δεν έχω την εμπειρία, αλλά θα συμφωνήσω με Τέρενς. Πολύ ποιοτικά κράνοι όπως και τα Shoei (έχει η γυναίκα μου). Στην ουσία τώρα...και αεραγωγοί και αθόρυβο είναι έννοιες ασυμβίβαστες...Τα αραι που έχω φορέσει ήταν τέλεια σε εξαερισμό και άνεση αλλά με θόρυβο...διαλέγεις και παίρνεις...
Tα κράνοι και η εφαρμογή τους/αεροδυναμική τους δοκιμάζονται στα πολλά μέχρι τα 150-160 χλμ όλα καλά είναι...από εκεί και πάνω θα δεις την διαφορά στα πραγματικά καλά κράνοι αλλά και την σωστή επιλογή που έκανες αναλόγος το κεφάλι σου. Για στραβές δεν θα κάνω λόγο μιας και καμία δεν μοιάζει με μια άλλη και μακριά από μας.
Τελευταία φοράω ένα Arai Viper GT kαι με έχει βολέψει πολύ. Από Helmetcity 300 euro περίπου...τσέκαρε το site...
Καλές αγορές :wave2:

Bradipous
03/09/2013, 23:25
Οι πρώτες δοκιμές έγιναν.
Τα agv δεν μ έκατσαν καλά σαν καλούπι (horizon, k4), το Qwest είχε σχετικά καλή εφαρμογή ενώ το χρ1100 είχε την καλύτερη.
Δοκίμασα ένα airoh που μου άρεσε αρκετά 1250 γρ. Με πινλοκ κ επιρινιο και μου το αφήνει σε καλή τιμή κ είχε κ αυτό καλή εφαρμογή. Καλά μου έκατσε και το chaser.
Δεν βρήκα shark rsr2 που ήθελα.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες κ την βοήθεια

dmf
04/09/2013, 00:45
Μην πάρεις κράνος χωρίς αφαιρούμενη επένδυση, κι ας λέει ο Terens.. Θα το μετανιώσεις..

bar-code
04/09/2013, 01:11
Τα agv δεν μ έκατσαν καλά σαν καλούπι (horizon, k4), το Qwest είχε σχετικά καλή εφαρμογή ενώ το χρ1100 είχε την καλύτερη.
Δοκίμασα ένα airoh που μου άρεσε αρκετά 1250 γρ. Με πινλοκ κ επιρινιο και μου το αφήνει σε καλή τιμή κ είχε κ αυτό καλή εφαρμογή. Καλά μου έκατσε και το chaser.

poio AIROH itan auto ?psaxnome gia ena elafri kranaki gia deutero.
psakse ligo na deis kai to scuberth to S1 PRO i to S1 an uparxei kapou akoma.
proigoumeni genia tis scuberth kai gia auto einai sta lefta pou les....
to s1 pou eixa ego.....milame an upirxe pali sto noumero mou kai oxi se mauro(to proigoumeno itan mauro alla pia apofasisa oti tah perno anoixtoxroma!)tha to ksanagoraza!!!!

irinia
04/09/2013, 07:03
Μην πάρεις κράνος χωρίς αφαιρούμενη επένδυση, κι ας λέει ο Terens.. Θα το μετανιώσεις..

ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ..............

Ότι άφαιρείται, .............καί τό ύπόλοιπο κράνος τό βάζεις κανένα άρωματικό
γιά νά μή βρωμάει όπως έκαναν αύτοί πού άνακάλυψαν τά άρώματα....!!!
Έσύ τό πλένεις τό κράνος σου στή μπανιέρα ή ΟΧΙ....??
Άν μάς άπαντήσεις σέ αύτήν τήν έρώτηση τότε νά συνεχίσουμε τήν κουβέντα.
Έκτός έάν βγήκε κράνος πού άφαιρούνται τά ΠΑΝΤΑ καί μένει το κέλυφος μόνο.
Άλλιώς θά ήθελα νά μάς έξηγήσεις γιατί αύτό τό.......
(άσε τί λέει ό Τέρενς),γράψε μας ένα-δύο έπιχειρήματα βρέ άδερφέ,μπορεί νά έχεις
έσύ δίκαιο καί έγώ άδικο,άλλά έτσι άπλά........άσε τί λέει νομίζω πώς ούτε τήν κουβέντα
βοηθάς,ούτε πείθεις κάποιον γιά το σωστό,διότι σέ τελική άνάλυση ή κουβέντα γίνεται
γιά όλους μας............τό πώς θά βοηθηθούμε,τό πώς θά κάνουμε τήν καλύτερη έπιλογή

υγ.Σέ κάποια κράνη δέν άφαιρούνται κομμάτια γιά πλύσιμο,σέ άλλα άφαιρούνται μερικά,
σέ άλλα περισσότερα.Σκεφτείτε άπλά πόσα ρούχα μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, νά πλυθούν
σέ κάποιους βαθμούς θερμοκρασίας,άν πλένονται στό χέρι κ.λ.π.....

:wave2:

pipe_smoker
04/09/2013, 08:38
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ....

Πλενεις (εγω τουλαχιστον) πολυ συχνοτερα ο,τι αφαιρειται, δηλαδη μαγουλα μαξιλαρακια και το πανω μερος αφου ειναι αφαιρουμενο, γιατι αυτα ερχονται σε αμεση επαφη με τον ιδρωτα και τη βαρβατιλα.
Το κρανος ολοκληρο θα το πλυνεις κι αυτο φυσικα αλλα οχι με αυτη τη συχνοτητα. Δε χρειαζεται να γινει το EPS σφουγγαρι καλυμνιωτικο απο τα πολλα μπανιαρισματα.

Επισης ενα εσωτερικο που αφαιρειται μπορει να πλυθει με μεγαλυτερη προσοχη και "επιμονη" σε καποιο σημειο που μπορει να εχει συγκεντρωθει καποιος λεκες κλπ, κι επισης εχεις τη δυνατοτητα να πλυνεις τοπικα παλι με καποια σχετικη "επιμονη" το σημειο που ηταν καλυμμενο απο το εσωτερικο κι εχει περασει κι εκει βρωμια, χωρια του οτι εχεις πιο ευκολη προσβαση να καθαρισεις τους αεραγωγους απο μεσα.

Κι επισης αλλος ο χρονος που χρειαζεται για να στεγνωσει μονο το εσωτερικο μετα απο ενα πλυσιμο κι αλλος ο χρονος που χρειαζεται για να στεγνωσει ολοκληρο το κρανος.

Αυτα τα ολιγα.

irinia
04/09/2013, 09:22
ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΛΑΔΗ.............

Δέν έρχονται σέ έπαφή μέ τόν ίδρώτα...??
Όντως στό πλυντήριο καθαρίζουν καλύτερα τά μέρη πού άφαιρούνται.
Καί ναί στό στέγνωμα έχεις πλεονέκτημα μέ τά άφαιρούμενα μέρη......
ΑΛΛΑ πάντα όταν βγάζουμε αύτά πού άφαιρούνται ΠΛΕΝΟΥΜΕ καί τό ύπόλοιπο
κράνος στή λεκάνη.... ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΒΡΩΜΑΕΙ....!!!

AristidisZ
04/09/2013, 09:28
εγώ για αυτό φοράω το καλό κράνος μια φορά τη βδομάδα (και το καλοκαίρι ποτέ μέρα) και ησυχάζω :bawl:

spyrakos35
04/09/2013, 09:30
εγώ για αυτό φοράω το καλό κράνος μια φορά τη βδομάδα (και το καλοκαίρι ποτέ μέρα) και ησυχάζω :bawl:
εσύ θα μπορούσες να γράφεις με μαρκαδόρο ARAI στο κούτελο και να είσαι κομπλέ......

κάποτε είχα και εγώ την λογική που έχεις, αλλά το ξανασκέφτηκα.... ;)

AristidisZ
04/09/2013, 09:43
εσύ θα μπορούσες να γράφεις με μαρκαδόρο ARAI στο κούτελο και να είσαι κομπλέ......

κάποτε είχα και εγώ την λογική που έχεις, αλλά το ξανασκέφτηκα.... ;)

έχουμε βγει εντελώς off topic, αλλά έχω την τύχη να είμαι πραγματικά δίπλα στη δουλειά μου, οπότε δεν φοράω το SHOEI για 2 χλμ, μεγάλο παιδί είμαι, μη πιάσουμε τα γνωστά θέματα πάλι

irinia
04/09/2013, 09:44
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ..........ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Πρέπει νά έχεις κράνος γιά καθημερινή χρήση,νά μήν τό λυπάσαι, νά τό δένεις μέ τήν άλυσίδα
πάνω στό μηχανάκι όταν πάς κάπου καί παρκάρεις κ.λ.π....κ.λ.π.....
Νά μήν τό νοιάζεσαι γενικά πολύ,ένώ όταν θά βγαίνεις γιά τή βόλτα τό Σαββατοκύριακο
νά φοράς αύτό πού θά έχει τήν καλή έφαρμογή τής ζελατίνας γιά τόν θόρυβο,τό καλό στήσιμο
στό κεφάλι,πού γενικά δέν θά είναι καταπονημένο άπό τήν καθημερινότητα.

irinia
04/09/2013, 09:47
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ................

Δέ γράφουμε καί έκθεση στίς Πανελλήνιες.

pipe_smoker
04/09/2013, 10:04

Ερχονται.
Γι'αυτο κι αφαιρουνται τα εσωτερικα σε καποια κρανη που καλυπτουν κι αυτες τις περιοχες (οχι μονο τα μαγουλα). Αυτο λεμε.

Περι ορεξεως και μυρωδιας.
Το δικο μου δε βρωμαει. Καποιου αλλου μπορει να βρωμαει.

Για να μην πλατιαζουμε, καλο ειναι το κρανος να εχει αφαιρουμενη επενδυση για διαφορους λογους (οπως αυτοι που προανεφερθηκαν).

Jason_ch
04/09/2013, 11:33

Πάρε αυτό που σου κάθεται καλύτερα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές που έχεις θέσει. Όλα τα άλλα είναι για να γίνεται συζήτηση. :beer:

dmf
04/09/2013, 11:37

Όντως στό πλυντήριο καθαρίζουν καλύτερα τά μέρη πού άφαιρούνται.
Καί ναί στό στέγνωμα έχεις πλεονέκτημα μέ τά άφαιρούμενα μέρη......

Και η περιοχή που ακουμπά στο μέτωπο, και το σβέρκο βγαίνει στα πλήρως αφαιρούμενα εσωτερικά.. Δεν μένει ούτε μία μικρή περιοχή που να ακουμπά κάπου στο κεφάλι σου χωρίς να βγει.
Δεν ξέρω μπορεί να είμαι μόνο εγώ, αλλά το θεωρώ πολύ πιο εύκολο να κάνεις ένα κρακ κρακ, να βγάλεις όλο το εσωτερικο, να το βάλεις μεσα σε μια μαξιλαροθήκη και μεσα στο πλυντήριο, παρά να κάθεσαι σε μπανιέρες με όλο το κράνος και με σφουγγαράκια.

skylos mauros
04/09/2013, 12:18
εχω το agv stealth sv. στα υπερ το καλο ζυγισμα, πολυ καλη αεροδυναμική, εσωτερικη ζελατινα για τον ηλιο, ελαφρυ, καλη βαθμολογια στο sharp (για οσους το πιστευουν) αφαιρουμενο εσωτερικο, καλο εξαερισμό. στα κατα ο θορυβος, η λεπτή ζελατίνα και η αεροτομη στο πισω μερος που δεν αποτελει μερος του κελυφους και χανει σε αισθηση στοιβαροτητας.

Bradipous
04/09/2013, 14:54
poio AIROH itan auto ?psaxnome gia ena elafri kranaki gia deutero.
psakse ligo na deis kai to scuberth to S1 PRO i to S1 an uparxei kapou akoma.
proigoumeni genia tis scuberth kai gia auto einai sta lefta pou les....
to s1 pou eixa ego.....milame an upirxe pali sto noumero mou kai oxi se mauro(to proigoumeno itan mauro alla pia apofasisa oti tah perno anoixtoxroma!)tha to ksanagoraza!!!!

Αν δεν κανω λαθος ηταν τα gp & gp500 μου φανηκαν πολυ καλα και ποιοτικα.

Σχετικα με τα μαξιλαρακια, ειναι καθαρα προσωπικο θεμα τι προτιμαει ο καθενας.
Μερικους τους ενοχλει το να μην εχει πληρως αφαιρουμενη επενδυση, αλλους παλι δεν τους απασχολει και τοσο.

Bradipous
04/09/2013, 15:22
Να πω επισης οτι στα περισσοτερα μαγαζια η τελικη τιμη που μου ελεγαν ηταν πολυ κοντα σε αυτες που εχουν οι αλλοδαποι, με διαφορα της ταξης ~10%.
Μπραβο τους!:a013:

irinia
04/09/2013, 18:25
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ CORSAIR ΠΟΥ ΕΧΩ.............

Βγαίνει ή έπένδυση πού έχει στό σβέρκο...??
Τόσα χρόνια ARAI ,ε.......είμαι πολύ γκιούμι..!!

Bradipous
04/09/2013, 18:33
Τόσα χρόνια ARAI ,ε.......είμαι πολύ γκιούμι..!!

Εδω εισαι τοσα χρονια ΑΕΚ, η αραι σε πειραξε; :bawl:

spyrakos35
04/09/2013, 20:09
Συγκεντρωσουουουουου

Και μην σπαμαααααρειειειεις.......

Bradipous
04/09/2013, 21:42
Συγκεντρωσουουουουου

Και μην σπαμαααααρειειειεις.......

:a05:

:a13:

MikeG
04/09/2013, 23:43
Στο Chaser δε βγαίνει η επένδυση & έχει αρκετή φασαρία.

Για δες X-Lite X801.

Bradipous
04/09/2013, 23:52
Στο Chaser δε βγαίνει η επένδυση & έχει αρκετή φασαρία.

Για δες X-Lite X801.

x lite, suomy, hjc δεν ειδα να υπαρχουν καπου.

LOUKILOUK
05/09/2013, 00:22
Ti Mixani exeis ? Exeis Kai allo Kranos? Koita k Nolan, xlite k Bell isws.
Tsekare Kai ta Nexx, den exw empeiria alla akousa thetika .
Sorry gia ta greeklish...

irinia
05/09/2013, 02:53

ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ....??

Μέ τόν πόνο μας παίζεις..??

Bradipous
05/09/2013, 07:53
Ti Mixani exeis ? Exeis Kai allo Kranos? Koita k Nolan, xlite k Bell isws.
Tsekare Kai ta Nexx, den exw empeiria alla akousa thetika .
Sorry gia ta greeklish...

Εχω εναν αγριο παπιο και αλλο κρανος δεν θα ΄χω, αυτος ειναι και ο λογος που δεν θελω να ξεφυγει το μπατζετ -δεδομενου οτι θα το χρησιμοποιω καθε μερα- σε ποσα ανω των 280-300€.
Δοκιμασα και ενα premier, ανετο και ελαφρυ μου φανηκε αλλα δεν την γνωριζω σαν εταιρια.

Επισης θεωρω καλυτερο να προτιμησω το ακριβο μοντελο μιας φθηνης εταιριας παρα το φθηνο μοντελο μιας ακριβης, αν το βλεπω λαθος διορθωστεμε.

ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΣΑΙ....??

Μέ τόν πόνο μας παίζεις..??

Αλλαξτε ομαδα μπας και δειτε ασπρη μερα μωρε... :lipssealed:

spyrakos35
05/09/2013, 09:43
Εχω εναν αγριο παπιο και αλλο κρανος δεν θα ΄χω, αυτος ειναι και ο λογος που δεν θελω να ξεφυγει το μπατζετ -δεδομενου οτι θα το χρησιμοποιω καθε μερα- σε ποσα ανω των 280-300€.

το πόσο αξιολογείς το κεφαλάκι σου δεν εχει να κάνει με την αναλογία αξίας κράνους/αξία μοτό

Δοκιμασα και ενα premier, ανετο και ελαφρυ μου φανηκε αλλα δεν την γνωριζω σαν εταιρια.

γνωστή είναι - δεν ξέρω κάτι παραπάνω

Επισης θεωρω καλυτερο να προτιμησω το ακριβο μοντελο μιας φθηνης εταιριας παρα το φθηνο μοντελο μιας ακριβης, αν το βλεπω λαθος διορθωστεμε.
λάθος....
εταιρείες σαν τις αραι, σοει, σαρκ, μπελ κλπ κλπ παραγουν ποιοτικά προιόντα..... έχουν τα μέσα, την τεχνογνωσία, τα πάντα όλα για να το κάνουν.... το πιο σημαντικό είναι οτι δεν τις παίρνει να μην το κάνουν γιατί έχουν και ένα όνομα.... ναι, πληρώνεις και την φίρμα αλλά δεν μιλάμε για τζιν πανταλόνι αλλά για κράνος....

http://www.youtube.com/watch?v=xJxmGvh_bPE

http://www.youtube.com/watch?v=YpTBtW13Odo

http://www.youtube.com/watch?v=9LfEFhBelTY

υγ.... we ll be back..... :a01::a021:

Bradipous
05/09/2013, 10:11
το πόσο αξιολογείς το κεφαλάκι σου δεν εχει να κάνει με την αναλογία αξίας κράνους/αξία μοτό

Συμφωνω απολυτα, αυτο που θελω να πω ειναι οτι επειδη θα το χρησιμοποιω καθημερινα η φθορα του θα επισπευθει.
Νομιζω οτι σε αυτα τα λεφτα η διαφορα +50 ή +100 ευρω δεν εχει διαφορα -εστω μεγαλη- στην ποιοτητα των κρανων, αφου ως επι το πλειστον ειναι κατασκευασμενα ειτε απο carbon, fibreglass, kevlar ειτε απο συνδιασμο αυτων, δεδομενου βεβαια οτι μιλαμε για ιδιας βαφης κρανη.

λάθος....
εταιρείες σαν τις αραι, σοει, σαρκ, μπελ κλπ κλπ παραγουν ποιοτικά προιόντα..... έχουν τα μέσα, την τεχνογνωσία, τα πάντα όλα για να το κάνουν.... το πιο σημαντικό είναι οτι δεν τις παίρνει να μην το κάνουν γιατί έχουν και ένα όνομα.... ναι, πληρώνεις και την φίρμα αλλά δεν μιλάμε για τζιν πανταλόνι αλλά για κράνος....

Να σου φερω ενα παραδειγμα, στην ιδια τιμη βρισκω ενα airoh gt ή gt500 (δεν θυμαμαι) και το qwest. Το airoh ειναι παναλαφρο απο καρμπον, αφαιρουντε ολα ενω δινει μαζι επιρινιο και πινλοκ ενω η shoei νομιζω δεν δινει τιποτα απο αυτα (?) δεν βρισκω λοιπον λογο να προτιμησω την shoei στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Οταν λεω πιο φθηνη εταιρια δεν εννοω νοβα, λιντλ κλπ αλλα uvex, x lite, kbc, hjc κλπ.

pipe_smoker
05/09/2013, 11:37
Συμφωνω απολυτα, αυτο που θελω να πω ειναι οτι επειδη θα το χρησιμοποιω καθημερινα η φθορα του θα επισπευθει.

Αν είσαι σχετικά προσεκτικός (δεν το βάζεις στη μπαγαζιέρα και σε κάθε λακούβα να χοροπηδάει και να κοπανιέται, ή να το φοράς στον αγκώνα όταν περπατάς και κάθε φορά που περνάς από μια πόρτα να τρώει κι από ένα στούκο στην κάσα) δεν έχει κανά σοβαρό λόγο να φθαρεί. Άντε να την ακούσουν λίγο τα μαξιλαράκια του.

Το μόνο λάθος που δεν πρέπει να κάνεις (για να αποφύγεις τη "φθορά" του) είναι να πάρεις ματ. Α... και να πέσεις:D

Κατά τα άλλα δε βρίσκω λόγο ακόμα και σε καθημερινή χρήση ένα σοβαρό κράνος να μη σου αντέξει τα Χ χρόνια για τα οποία είναι προορισμένο/σκοπεύεις να το κρατήσεις (μην ανοίξουμε κι εδώ την κουβέντα αν πρέπει να αλλάζουμε κράνος κάθε 5 χρόνια).

Να σου φερω ενα παραδειγμα, στην ιδια τιμη βρισκω ενα airoh gt ή gt500 (δεν θυμαμαι) και το qwest. Το airoh ειναι παναλαφρο απο καρμπον, αφαιρουντε ολα ενω δινει μαζι επιρινιο και πινλοκ ενω η shoei νομιζω δεν δινει τιποτα απο αυτα (?) δεν βρισκω λοιπον λογο να προτιμησω την shoei στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Οταν λεω πιο φθηνη εταιρια δεν εννοω νοβα, λιντλ κλπ αλλα uvex, x lite, kbc, hjc κλπ.

Προσωπική άποψη, καλά χρυσά και τα hjc, shark, x lite αλλά αν μπορείς να πληρώσεις για ένα shoei πάρε το shoei.

Κι απ'ότι κατάλαβα αναφέρεσαι στο qwest, όχι σε κάποιο jet ή μη full face κράνος τέλος πάντων.
Αν δεν κάνω κάποιο (σοβαρό) λάθος, κι αυτό ΑΙΜ+ κέλυφος έχει (όπως το XR1100), και double density EPS (όπως το XR1100), και dd ring. Δεν έχει τόσο καλούς αεραγωγούς απ'ότι έχω καταλάβει και δεν έχει πλήρως αφαιρούμενο εσωτερικό (το καλύψαμε πριν νομίζω αυτό. Αλλος καίγεται άλλος χέστηκε.)

AristidisZ
05/09/2013, 11:45
Αν είσαι σχετικά προσεκτικός (κάθε φορά που περνάς από μια πόρτα να τρώει κι από ένα στούκο στην κάσα)

θυμήθηκα τώρα ότι το καλύτερο στούκο σε κράνος το είχα κάνει στο στρατό, καλά τα λεγε ο Κούτρας, η λαμαρίνα η λαμαρίνα....

Το μόνο λάθος που δεν πρέπει να κάνεις (για να αποφύγεις τη "φθορά" του) είναι να πάρεις ματ

άλλος Trooper μας βρήκε...

Προσωπική άποψη, καλά χρυσά και τα hjc, shark, x lite αλλά αν μπορείς να πληρώσεις για ένα shoei πάρε το shoei.

:beer:

irinia
07/09/2013, 04:55
ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΡΕ...............ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ

ARAI...........SHOEI

Γιά πιό σπόρ καταστάσεις arai ,γιά πιό τουριστικές shoei
αύτά είναι ή κορυφή.
Είναι τόσο μπροστά πού είναι μάταιο νά κουβεντιάζουμε.
Άπό τό 1980,τότε πού οί άλλοι έβγαζαν κατσαρόλες μέ λουράκι..!!!!
ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΘΕΜΑ
Γράψτε γιά παράδειγμα πιό μαλλακτικό χρησιμοποιείτε στό πλύσιμο,
ή σέ πόσες στροφές τό πλένετε......

Bradipous
07/09/2013, 09:53
ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΘΕΜΑ
Γράψτε γιά παράδειγμα πιό μαλλακτικό χρησιμοποιείτε στό πλύσιμο,
ή σέ πόσες στροφές τό πλένετε......

ΟΧΙ ΜΗ!
Ας μην ξαναπιασουμε το θεμα με τους 29 κατασκευαστες πλην-τυριων...

:bawl:

Υ.γ. Με βλεπω ρε κιοραταδες να πηγαινω τελικα για το xr και να κανω να βγω κανα μηνα. :cry:

pipe_smoker
07/09/2013, 10:31
Με βλεπω ρε κιοραταδες να πηγαινω τελικα για το xr και να κανω να βγω κανα μηνα. :cry:

Ε και?

Έχεις κοπέλα?
Δεν έχεις λόγο να βγεις.
Τάραξε την στο "σπιτάκι-ταινιούλα-βολτίτσα-πάμε να δούμε τις βάρκες που κουνιούνται".
Άμα σε παρατήσει ήταν σκάρτη.
Βρες άλλη. Καλύτερη.

Δεν έχεις κοπέλα?
Και πάλι δεν έχεις λόγο να βγεις (μιας και τις 9 στις 10 φορές που βγαίνουμε το κάνουμε μπας και βρούμε κανά θηλυκό) γιατί:
α)Δεν είναι εποχή ζευγαρώματος (από βιολογικής πλευράς. Έχουμε πει "τον Απρίλη και το Μάη το μ%*^ί παρακαλάει". Είπαμε τίποτα για το Σεπτέμβρη? Δεν είπαμε:nono: )
β)Δεν είναι εποχή ζευγαρώματος (απο ψυχολογικής πλευράς. Ο περισσότερος κόσμος φέυγει για διακοπές Αύγουστο, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για να εφαρμόσεις την τακτική "πατάω επάνω στον πόνο της δόλιας, πλην-όμορφης-έστω-και-μετά-απο-μερικά-ποτά, που τηνε βατέψανε στην αμμουδιά και δεν την ξαναπήρανε τηλέφωνο". Αυτή ακόμα κάθεται με τα μάτια καρφωμένα στο κινητό περιμένοντας να χτυπήσει και δε θα σου δώσει σημασία. Η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται από μέσα Οκτώβρη και μετά, που το κινητό εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλό και το μόνο που χτυπάει είναι η απογοήτευση την πόρτα της. Τότε πια θα έχεις ανακάμψει οικονομικά και θα μπορείς να βγεις.)
γ)Δεν είναι εποχή ζευγαρώματος (από δικής σου ψυχολογικής πλευράς. Θα πληρώσεις τα σπασμένα του μ@λ@κα που της γ@μησε το καλοκαίρι και τον παράτησε. Α! Και μετά θα πρατήσει κι εσένα)

Κοινώς, πάρε το xr:smokin:

pipe_smoker
07/09/2013, 10:38
Στα σοβαρά τώρα.

Όπως είχε γράψει κι ένα μέλος σε ένα θρεντ περί κλοπής μηχανών (κατ'εμέ αυτή η νοοτροπία καλό είναι να ισχύει σε πολλά πράγματα), μην πάρεις κάτι αν δεν μπορείς να το "σηκώσεις" οικονομικά.

Είναι αμαρτία να κάνεις του κόσμου τις θυσίες για να πάρεις ένα xr1100, και να πέσεις σε κατάθλιψη αν φάει μια τούμπα, αν στο κλέψουν, αν γρατζουνιστεί ή δεν ξέρω γω τί άλλο.

Υπάρχουν γαμώ τα κράνη και με λιγότερα λεφτά, που σου παρέχουν την ίδια προστασία απλά χάνουν ίσως σε κάποιους άλλους τομείς.

Είπαμε να δίνουμε λεφτά για να προστατεύουμε το κεφάλι μας με ένα καλό κράνος, αλλά δε χρειάζεται να κόψουμε και το μεσημεριανό προκειμένου να πάρουμε το κράνος που φοράει ο Μαρκέζ.

spyrakos35
07/09/2013, 11:29
Πιπακια.....

Απο τα δυο σεντονια προτιμω το πρωτο....... ειναι κ πιο κινκυ......

Bradipous
07/09/2013, 11:38
Ε και?

Έχεις κοπέλα?
Δεν έχεις λόγο να βγεις.
Τάραξε την στο "σπιτάκι-ταινιούλα-βολτίτσα-πάμε να δούμε τις βάρκες που κουνιούνται".
Άμα σε παρατήσει ήταν σκάρτη.
Βρες άλλη. Καλύτερη.

Δεν έχεις κοπέλα?
Και πάλι δεν έχεις λόγο να βγεις (μιας και τις 9 στις 10 φορές που βγαίνουμε το κάνουμε μπας και βρούμε κανά θηλυκό) γιατί:
α)Δεν είναι εποχή ζευγαρώματος (από βιολογικής πλευράς. Έχουμε πει "τον Απρίλη και το Μάη το μ%*^ί παρακαλάει". Είπαμε τίποτα για το Σεπτέμβρη? Δεν είπαμε:nono: )
β)Δεν είναι εποχή ζευγαρώματος (απο ψυχολογικής πλευράς. Ο περισσότερος κόσμος φέυγει για διακοπές Αύγουστο, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για να εφαρμόσεις την τακτική "πατάω επάνω στον πόνο της δόλιας, πλην-όμορφης-έστω-και-μετά-απο-μερικά-ποτά, που τηνε βατέψανε στην αμμουδιά και δεν την ξαναπήρανε τηλέφωνο". Αυτή ακόμα κάθεται με τα μάτια καρφωμένα στο κινητό περιμένοντας να χτυπήσει και δε θα σου δώσει σημασία. Η συγκεκριμένη τακτική εφαρμόζεται από μέσα Οκτώβρη και μετά, που το κινητό εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλό και το μόνο που χτυπάει είναι η απογοήτευση την πόρτα της. Τότε πια θα έχεις ανακάμψει οικονομικά και θα μπορείς να βγεις.)
γ)Δεν είναι εποχή ζευγαρώματος (από δικής σου ψυχολογικής πλευράς. Θα πληρώσεις τα σπασμένα του μ@λ@κα που της γ@μησε το καλοκαίρι και τον παράτησε. Α! Και μετά θα πρατήσει κι εσένα)

Κοινώς, πάρε το xr:smokin:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δεν βαρεθηκες να τα γραψεις ολα αυτα;

Στα σοβαρά τώρα.

Όπως είχε γράψει κι ένα μέλος σε ένα θρεντ περί κλοπής μηχανών (κατ'εμέ αυτή η νοοτροπία καλό είναι να ισχύει σε πολλά πράγματα), μην πάρεις κάτι αν δεν μπορείς να το "σηκώσεις" οικονομικά.

Είναι αμαρτία να κάνεις του κόσμου τις θυσίες για να πάρεις ένα xr1100, και να πέσεις σε κατάθλιψη αν φάει μια τούμπα, αν στο κλέψουν, αν γρατζουνιστεί ή δεν ξέρω γω τί άλλο.

Υπάρχουν γαμώ τα κράνη και με λιγότερα λεφτά, που σου παρέχουν την ίδια προστασία απλά χάνουν ίσως σε κάποιους άλλους τομείς.

Είπαμε να δίνουμε λεφτά για να προστατεύουμε το κεφάλι μας με ένα καλό κράνος, αλλά δε χρειάζεται να κόψουμε και το μεσημεριανό προκειμένου να πάρουμε το κράνος που φοράει ο Μαρκέζ.

Καλα τα λες αλλα στην προκειμενη δεν νομιζω πως ισχυει η πρωτη φραση σου.
Ισχυει για κατι που περαν του κοστους αγορας του, εχει και κοστος συντηρησης που αυτο ειναι που πρεπει να αναλογιστει ο αγοραστης.

Σε αγορα μηχανης εννοειτε θα λαβεις υποψην το παραπανω (αλλιως θα γυριζαμε ολοι με μηχανες 1000+ cc) αλλα για ενα κρανος που το αγοραζεις και απο κει και περα δεν χρειαζεται να επενδυσεις χρηματα για την συντηρηση του νομιζω πως δεν ισχυει.

(εκτος και αν εχεις Ζ750, ΤΔΜ ή σκουτερ οποτε ουτε η αγορα κρανους σε απασχολει :lol:)

pipe_smoker
07/09/2013, 12:03
Πιπακια.....

Απο τα δυο σεντονια προτιμω το πρωτο....... ειναι κ πιο κινκυ......

Άμα αρχίσαμε να τα λέμε κι αυτά σεντόνια.....

Σας καλόμαθα μου φαίνεται και πάτε να μου ανεβείτε και στο κρεβάτι:mad:

Καλα τα λες αλλα στην προκειμενη δεν νομιζω πως ισχυει η πρωτη φραση σου.
Ισχυει για κατι που περαν του κοστους αγορας του, εχει και κοστος συντηρησης που αυτο ειναι που πρεπει να αναλογιστει ο αγοραστης.

Δεν αντιλέγω. Το κράνος δεν έχει κόστος συντήρησης όπως έχει η μηχανή.

Για να σου το πω κι αλλιώς όμως, ξέρω κι άνθρωπο που μάζευε λεφτά πόσους μήνες για να πάρει ένα κράνος (ούτε και θυμάμαι ποιο) και μόλις το πήρε συνέχισε να κυκλοφορεί με το παλιό γιατί φοβότανε μην πέσει και πάθει τίποτα το καλό το κράνος:rolleyes:

Άμα μπορείς (έστω και με κάποιο ζοράκι) πάρ'το. Από την αρχή του θρεντ (και σε κάθε θρεντ:lol:) είπα τη γνώμη μου για το xr.

irinia
08/09/2013, 06:23
ΦΙΛΕ ΑΓΟΡΑΣΤΗ..................

Τό χρήμα είναι γιά νά τό τρώς καί όχι νά σέ τρώει.
μή γίνεσαι θύμα υού καταναλωτισμού.
Γιά κανέναν λόγο δέ χαλάμε έστω καί μιά μέρα άπό τή ζωή μας,πόσο μάλλον
έναν μήνα γιά νά άγοράσουμε ένα ύλικό άγαθό ΚΑΛΥΤΕΡΟ άπό αύτό
πού άντέχει τό πορτοφόλι μας..................
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΖΕΙΣ,καί μή χαραμάς ούτε λεπτό γιά όποιαδήποτε ύλική άπόλαυση.
Είναι τό μεγάλο παραμύθι στό όποίο μάς έχουν βάλει νά ζούμε.
Άπ'ότι καταλαβαίνω ή τσέπη σου έχει άνεση στά 150-200 εύρώ,διότι καί τά 300 ύπέρβαση
τά βλέπω.
Πόσο μάλλλον τά 400+ πού θέλει τό XR
ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ 150-200 ΕΥΡΩ,και μέ αύτό μιά χαρά θά είσαι
ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΟΥ κ.λ.π.....
Σήμερα είναι Κυριακή καί νάσαι σίγουρος ότι αύτή ή Κυριακή δέν πρόκειται
νά ξανάρθει...................
Δέν άξίζει νά δώσεις ούτε μία δραχμή άπό τίς οίκονομίες σου γιά νά στερηθείς έστω καί ένα λεπτό
άπό τή ζωή σου..........ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
Δεχόμαστε βομβαρδισμό κάθε μέρα άπό παντού γιά τό πώς θά μάς φάνε αύτά τά λίγα πλέον πρίν
μάς τά δώσουν,γιαυτό καί όλοι σχεδόν οί Έλληνες είμαστε χρεωμένοι,γιαυτό καί οί τρισήμιση
ρόδες τών μερσεντές καί τών BMW είναι χρωστούμενες....!!!!
Έπειδή όλοι θέλαμε τριόροφη μεζονέττα στά περίχωρα καί τώρα πιά δέν έχουμε ούτε γιά βενζίνη νά πάμε σπίτια μας
γιά τά δίλιτρα πού μάς παρότρυναν νά άγοράσουμε,ούτε γιά τέλη κυκλοφορίας μιά καί τά γάμησαν
στούς φόρους γεμίζοντας τίς έφορίες μέ πινακίδες τέως νεόπλουτων καί νύν ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ Έλλήνων.
Οί δέ μεζονέττες...??άσε δράμα,κλείνουμε τούς δύο όρόφους μπάς καί τή βγάλουμε τό χειμώνα
στό ίσόγειο...!!!
Φέτος βλέπω καί τά πάρκα άκόμα νά μένουν άπό δέντρα,θά καεί πολύυυυυυυυ ξύλο.
Γιαυτό πήγαινε καί πάρε αύτό πού άντέχει ή τσέπη σου χωρίς νά στερήσεις έσένα ,τήν κοπέλλα καί
όλους όσους άγαπάς άπό ΤΙΠΟΤΕ.....!!!
ΜΗ ΠΙΑΝΕΣΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ

:wave2:

MT07
04/06/2014, 12:09
Εγω πηρα το shark raw οι μισοι φιλοι μου με δουλευουν οι αλλοι μισοι το γουσταρουν τρελα. Τι να πω περι ορεξεως........

Pan (dvs)
04/06/2014, 13:37
Εγω πηρα το shark raw οι μισοι φιλοι μου με δουλευουν οι αλλοι μισοι το γουσταρουν τρελα. Τι να πω περι ορεξεως........

Δικιο εχουνε που σε δουλευουνε,σαν μασκα αεριων ειναι.

zannisvel
04/06/2014, 13:47
Δικιο εχουνε που σε δουλευουνε,σαν μασκα αεριων ειναι.

Καγκουρια ειναι αλλα μ'αρεσει. :beer:
Kανει λιγο σε STIG.