Σύνδεση

View Full Version : Το πιο αξιόπιστο παπί;

Σελίδες : 1 [2]

SHOOTER045
30/09/2014, 22:05
Τα ταούνια ήταν κτήνη λέμε τα είχαν πολλοί αγρότες που νομίζαν ότι ήταν στάγιερ και δεν τους ρίχναν φράγκο επάνω :lol:.... και αυτά τα δύστυχα πηγαίναν ενα εκατομμύριο χιλιόμετρα

Πρώτο μότο-ταξίδι με Τ50 τζαπαν, λαδί χρώμα, με μονοσελο πίσω είχε εκείνη την νικελ σχάρα
Δανεικό ενός θείου μου που δεν ήξερε ότι πήγα Κατερίνη για μπάνιο
Εννοείται πώς ούτε οι δικοί μου ήξεραν τίποτα

notakos600
01/10/2014, 07:26
Συμφωνώ κι εγώ για το 135 της Yamaha πως είναι ανώτερο.
Αρκετοί βέβαια αγόραζαν και αγοράζουν innova λόγω Honda, που ήταν πάντα συνώνυμη με την έννοια παπί.

yiannis172
01/10/2014, 23:22
Θα συμφωνήσω 100% και θα το επεκτείνω και εκτός παπιών....

Μα νομιζα οτι,εκτος των παπιων,εννοειται και ειναι γνωστο στους περισσοτερους οτι η Honda πουλαει κυριως ''αερα'' και ελαχιστα αρχ*δατα με χαρακτηρα,μοντελα εχει βγαλει.Εισαι πολυ σωστος λοιπον στην επεκταση σου.:beer:

thiseus
04/10/2014, 00:26
Εχω ενα crypton x απο τον απριλιο του 11.εφτασα τα 45000χλμ προχτες χωρις κανενα προβλημα,αλλα η συντηρηση του ειναι παντα στην ωρα της,και δεν το σκιζω ποτε,γιατι το εχω για το πηγαινε ελα στη δουλεια,το απογευμα δουλευω με αυτο παραδιδοντας κοινοχρηστα,και θελω να ειναι στην καλυτερη κατασταση που μπορει,για να με βγαλει οσο το δυνατον περισσοτερα χλμ χωρις να χρειαστει να κανω καποια επεμβαση στο κινητηρα.φιλος που το εχει και δουλευει ασφαλιστης σε 2 χρονια ειχε κανει 75000 χλμ,αλλα με τερμα τα γκαζια,σπασμενο το μηχανακι συνεχεια και χτυπησε μπιελα σε αυτα τα χλμ.το εφτιαξε του εβαλε το κιτ των 150 κυβ.και τωρα εχει 137000 χωρις να του εχει τυχει κατι αλλο.

Neftis
27/10/2014, 23:48
Το καλυτερο παπι ειναι της YAMAHA. Οι καλυτερες μηχανες ειναι της YAMAHA. Ειναι ακριβο το Crypton X, αλλα τα αξιζει τα λεφτα του γιατι ειναι αξιοπιστο (νομιζω), το πιο ομορφο, το πιο δυνατο, το πιο εξελιγμενο. Γνωμη μου.

Εγω ομως εχω το Suzuki Address 125. Εχω 35.000 χλμ. Με το σαζμαν δεν εχω ασχοληθει ακομα. Δεν καιει λαδια. Σταγονα. Λαμπα δεν εχει καψει. Αλλα εχω αλλαξει τις μπιλιες τιμονιου γιατι ηρθε με ξεβιδωμενο τιμονι απο εργοστασιο και μεχρι να το παρω χαμπαρι, περασαν 2 χρονια. Ειμαι υπερ-ευχαριστημενος. Του πινω το αιμα στο γκαζι, οταν εχω δρομο για τρεξιμο. Παει ταξιδακια 100-200 χλμ (στο "πηγαινε", αλλα τοσα στο "ελα") οταν μπορω λογω δουλειας. Με κερδισε σαν εταιρια. Τι αλλο να πω? Και μηχανη να παρω, αναμεσα σε Suzuki και Yamaha θα διαλεξω.

Οσο για τη Honda, δεν το συζηταω. ΟΧΙ οτι δεν ειναι καλη εταιρια. Καθε αλλο, μια χαρα ειναι. Αλλα η νοοτροπια τους βρε αδερφακι μου. Πω, πω, πω! Αντιπαθεστατοι. Πηγα να δω το innova στην αντιπροσωπεια. Σκηβω να δω τον κινητηρα. Τι θα πληρωσω βρε αδερφε. Κι οπως ημουνα σκημμενος, ακουω απο τα βαθη του μαγαζιου... "Τι το κοιτας ρε φιλαρακι? Αυτο θα παρεις!" κι απανταω "Συγγνωμη, μαστορα. Δε θα παρω αυτο. Υπαρχουν κι αλλες εταιριες" Παρεξηγηθηκε επειδη ειχα σκηψει και το κοιταγα. Σηκωνομαι και φευγω.

Τρεχω στη Suzuki. Σκηβω και χαζευω τον κινητηρα του για 10 ολοκληρα λεπτα. Χαζευα το φιλτρο λαδιου. Εχει χαρτινο, εχει και σιτα. Πανευκολα να τα βγαλεις. 2 βιδες το καθενα. Εχει προστατευτικο για χτυπηματα στο φιλτρο λαδιου. Εχει αισθητηρα λαμδα. Εχει...εχει... περασε η ωρα. Κανενας δε με ενοχλησε. Λεω στον πωλητη να τσιμπησει ενα ασημι. Δινω προκαταβολη. Κυριοι οι ανθρωποι.

Στη Yamaha ειχα παει πρωτα-πρωτα, αλλα δε μ'αρεσε η τιμη του. Κι εκει κυριοι ειναι, παντως.

Υ.Γ. Στο παπακι μου αλλαζω λαδια καθε 4.000 χλμ. Βαζω ομως τα καλυτερα. Βαζω YAMA-Lube. Ναι, Ναι. Tα λαδια ειναι της ΥAMAHA. Βαζω λαδια και βγαζω λαδια, οταν τα αλλαζω. ΤΟ Λαδι! Οχι "νερο", σαν κατι αλλα.

irinia
28/10/2014, 10:08
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΠΙ....................

Πάπια είναι μιά όλόκληρη ίδεολογία σχεδόν, συνυφασμένη μέ τήν...........
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ..............ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ................άλλά καί τήν ΑΠΛΟΤΗΤΑ..!!
Όταν λοιπόν φτάνουμε στό σημείο νά έχουμε ύδρόψυξη στό παπί,τό χάσαμε
τό κορμί πατριωτάκι.
Δέ μιλάμε ότι τό μαλλί πάει πάνω άπό 2600...!!!
Χωρίς νά έχω τεχνικές γνώσεις όσο λιγότερα μηχανικά μέρη έχει τό παπάκι
τόσο λιγότερο κινδυνεύει άπό ζημιές,φθορές καί τόσο πιό άπλό σέρβις έχει.
Είχα τό ΖΧ-130 καί δέν ζεσταινόταν ΠΟΤΕ....!!!
Ποιά ύδρόψυξη..??
Όσο γιά τά λάδια πού γράφει ό άποπάνω κάθε 4000 χλμ. άκούγονται πολλά,
είδικά άν είσαι πρώτη-δευτέρα μέσα στήν πόλη.
Τώρα μιά καί ψάχνεστε.....ή ΧΟΝΤΑ πάντα ήταν ή πρώτη,τώρα τελευταία όμως
στό θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ μπάζει πολλά νερά...!!

panavour
28/10/2014, 11:16

ΑΞΙΠΙΣΤΙΑ..............ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ................άλλά καί τήν ΑΠΛΟΤΗΤΑ..!!
τό κορμί πατριωτάκι.
Ποιά ύδρόψυξη..??
στό θέμα ΑΞΙΠΙΣΤΙΑ μπάζει πολλά νερά...!!

αξιοπιστια

notakos600
28/10/2014, 15:05
:lol:

Red Rider
28/10/2014, 15:25

ΑΞΙΠΙΣΤΙΑ..............ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ................άλλά καί τήν ΑΠΛΟΤΗΤΑ..!!
τό κορμί πατριωτάκι.
Ποιά ύδρόψυξη..??
στό θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ μπάζει πολλά νερά...!!

Οπως πάντα ισοπεδωτικός..
Ακριβώς την ίδια άποψη είχα και εγώ..
Ήμουν ανάμεσα στο address και στο crypton x,και μετά από την ΦΟΛΑ του innova.
Τελικά μετά από 6 χρόνια συμβίωσης με το Χ δεν μετάνιωσα και το τελευταίο ευρώ που έδωσα,γιατί πήρα πολύ περισσότερο μηχανάκι.
Όσο για αξιοπιστία, μου έχει κάψει 2 λάμπες, και έχει ακριβώς ίδιο κόστος συντήρησης και χρήσης με ένα innova..

Kostass1975
28/10/2014, 15:32
Καλησπέρα στο φόρουμ!
Φίλος που εχει τι Suzuki address εχει μείνει πολυ ευχαριστημένος !εχει κάνει πάνω απο 40000 χιλιόμετρα απροβλημάτιστα!

irinia
28/10/2014, 15:34
ΡΕ ΦΙΛΕ............ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Καί άσε έμένα.
Έχεις κάποιο σχόλιο έπάνω σέ αύτά πού έγραψα..??
Νά τό κουβεντιάσουμε........άλλά νά πουλάς τραχανά
έπειδή ξέφυγε ένα όμικρον..??
Νά τό έγραφα μέ ώμέγα ....έλα ΚΡΑΞΕ,άλλά μή τό γαμάς τό θέμα.
Έκτός άν δέν είχες κάτι άλλο νά πείς......σέ αύτές όμως τίς περιπτώσεις
ή σιωπή είναι...........
Τήν άγάπη μου.

MG-KTiNoS
28/10/2014, 15:48

Καί άσε έμένα.
ή σιωπή είναι...........
Τήν άγάπη μου.

Μονοτονικό δουλεύουμε πια...

irinia
28/10/2014, 16:02
Μονοτονικό δουλεύουμε πια...

ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ...............ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ

Σίγουρα θάναι πιό δύσκολο ε....??

Ω ξειν’, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.......

Κι αύτοί μού φαίνεται πώς έγραφαν μέ αύτό τό μονοτονικό..!!

panavour
28/10/2014, 17:02

Καί άσε έμένα.
ή σιωπή είναι...........
Τήν άγάπη μου.

πω πω πω - ουτε μυγα στο σπαθι , τιν τουτος δω ωρε :lol:

Red Rider
28/10/2014, 18:40
Καλησπέρα στο φόρουμ!
Φίλος που εχει τι Suzuki address εχει μείνει πολυ ευχαριστημένος !εχει κάνει πάνω απο 40000 χιλιόμετρα απροβλημάτιστα!

Πολύ καλό όντως,αλλά δεν συγκρίνεται με το crypton.
Ούτε στην τιμή βέβαια...

irinia
29/10/2014, 07:33
πω πω πω - ουτε μυγα στο σπαθι , τιν τουτος δω ωρε :lol:

ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ.............ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΧΙ..??

Κούκλε μου..??

fz6man
14/12/2016, 20:17
παιδια εχω κατάστημα και κάνω delivery περίπου 100 χμ την μέρα , έχουμε στη δουλειά ένα Honda Astrea που ούτε εγώ δεν ξερω πόσα χιλιόμετρα έχει , μια μερα μπήκα στο car βρήκα ένα μπλε και του λεω τυλιχτό και στειλτο με μεταφορική απο τοτε του βαζω λαδια απο το λιντλ ανα 1500 χιλιομετρα και ειναι σκυλι του πολεμου αλλα θελω να αγοράσω και ενα δευτερο (σκυλι του πολεμου) ωστε να παροπλισω το ζιπ 50 :D και να δωσω αντε μεχρι 750 ευρώ και κοιτάω προς modenas kriss 2 και kazer του 2000 ποιες ειναι οι διαφορές τους γιατί παιζει να το κυκλοφορίσω και προσωπικά (στο μοτέρ ξέρω οτι ειναι τα ίδια γενικά αλλα το καζε μου φαινετε οτι εχει καλύτερη σέλα! Απο την άλλη το μοντένας καλυτερα αμορτισερ και φωτα και γενικα εχουν πολυ καλες σχαρες και τα 2 αυτά απο οτι βλεπω και στιβαρές, γιατί στο honda εχουμε ιδιοκατασκευή και συνέχεια σπάει, αλλο ατού ειναι το ρεζερβουάρ απο το πλάι!!!
Πιτσιρίκος ειχα ενα Crypton 110 /105 και μέχρι να μου το κλέψουν στα 25k δεν εκανε κιχ άλλα δεν νομίζω οτι θα το εμπιστευόμουν για τόσο σκληρή χρήση, επίσης ξέρει κανενας τι προβλήματα βγάζει η μιζα στα kazeR , κάτι σοβαρό πέρα απο καρβουνάκια? και ποιο είναι το κόστος επισκευής; Επίσης στο car παίζουν στο 1000αρικο τα kriss 125 άλλα δεν ξέρω τι παίζει με δαύτα τα καινούργια, δεν λέω ειναι όμορφα άλλα εχουν την ίδια ποιότητα με τα παλιά;

fz6man
15/12/2016, 15:00
τελικά αγορασα ενα κazeR με 29 000 xm του 2000 προς 580 ευρώ το περιμένω με μεταφορική!

tuning
15/12/2016, 16:06
29000 χλμ του 2000?? προφανως εχει μηδενισει το κοντερ μια φορα απλα στο λεω.
οσο για την μιζα το βγαζουν ολα αλλα μην αγχωνεσαι κανα 20αρικο εχει καινουργια και κανα 10αρικο να στην βαλουν πανω εκτος και αν πιανουν τα χερια σου ειναι πανευκολο να μπει

notakos600
15/12/2016, 16:44
τελικά αγορασα ενα κazeR με 29 000 xm του 2000 προς 580 ευρώ το περιμένω με μεταφορική!

Καλορίζικο και καλοδούλευτο. :beer:

fz6man
15/12/2016, 20:00
29000 χλμ του 2000?? προφανως εχει μηδενισει το κοντερ μια φορα απλα στο λεω.
οσο για την μιζα το βγαζουν ολα αλλα μην αγχωνεσαι κανα 20αρικο εχει καινουργια και κανα 10αρικο να στην βαλουν πανω εκτος και αν πιανουν τα χερια σου ειναι πανευκολο να μπει

Κοιτα στην φωτογραφία ειναι πένα και ο ανθρωπος ήταν σοβαρός στο τηλέφωνο που μιλήσαμε, το μόνο πρόβλημα που έχει μου είπε δεν δουλεύει το αυτόματο.. Λεω ποιο αυτόματο καλε μου ανθρωπε ; Μου λεει το ηλεκτρικό που παιρνει μπροστά και ειναι λίγο σκισμένη η σέλα! μου έκοψε και ενα 50,αρικο νάνε καλά ο άνθρωπος και μου έκανε δώρο και το 20 αρικο για τα τέλη! Αυριο ή μεθαυριο θα ερθει το εργαλείο, κάτι μου λέει οτι θα ειναι πένα το καζεράκι , όσο για το κοστος της μίζας και εμένα ο μαστορας μου που του παω τα παπια μου μου λεει κανενα 30αρι το πολύ ή θα θελει τίποτα καρβουνακια γιατί τα τρώει γρήγορα!
Οσο για τα χιλιομετρα εντάξει ρε παιδιά δεν είναι όλοι Deliveraves, εγώ εχω το αμαξι μου απο το 2010 και εχει 35 000 χμ και το παλιο μου παπακι το εδωσα με 30 000 και το 990 εχει 50 000 του 2006 ,ειδικά στην επαρχία οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες εγώ για να παω στην δουλειά μου κανω 3 χιλιομετρα.. ενω οταν εμενα μεσα στην πόλη πηγαινα με το ζιπακι καθως ηταν 300 μέτρα!

leo1964
15/12/2016, 21:38
Σωστά,τα χιλιόμετρα στην επαρχία είναι πολύ λίγα.

SHOOTER045
15/12/2016, 21:45
Σωστά,τα χιλιόμετρα στην επαρχία είναι πολύ λίγα.

Εξαρτάται
Με το ΤΑ έγραψα 80κ σε 5 χρόνια.
Με το παπί 4 κ σε δυο

fz6man
15/12/2016, 22:08
Εξαρτάται
Με το παπί 4 κ σε δυο

και αν εχεις μηχανη, παπί και αυτοκίνητο και παράλληλα ζεις επαρχία και δεν είσαι ντελιβεράς πόσα νομίζεις οτι θα κάνεις;

amyroukai
16/12/2016, 18:04

περιπολίες. όχι σπίτι-δουλειά-καφέ όπως οι περισσότεροι. οπότε δεν είσαι ο "τυπικός" χρήστης με το ΤΑ ή το όποιο άλλο υπηρεσιακό, να τα λες και αυτά.

SHOOTER045
16/12/2016, 18:33
Σορυ

περιπολίες. όχι σπίτι-δουλειά-καφέ όπως οι περισσότεροι. οπότε δεν είσαι ο "τυπικός" χρήστης με το ΤΑ ή το όποιο άλλο υπηρεσιακό, να τα λες και αυτά.
Το είπα και αυτό